zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Hmm moze to juz bylo - NEW GROZNY BOT

Mefontic
09-06-2005, 17:27
Ostatno slyszalem o pewnym bocie/makro nie wiem co to prawda ale paru kumpli juz padlo. Ktos stworzyl program ktory powoduje ze jezeli masz to wlaczone podejdziesz do drugiej osoby w tibi na 1 kratkę zaczyna cię autoattakowac. Wiekszosc moich kumpli z tibi zaczyna sie coraz bardziej obawiac tego makro... dobry sposob na zarabianie kasy przez high lvli -.- jezeli ktos wie cos o tym albo zostal zalatwiony w podobny sposob prosil bym o szczegoly...

@down

Hmm... nie zalapal by reda, poniewaz to nie hight lvl dostaje pk, np. Bubble zalaczy ten program idze pod depo stoi jakis tam 80lvl podchodzi do tego goscia i ten 80lvl zaczyna ja atakowac tymsamym ten na 80lvlu dostaje skulla, nie moze wejsc do PZ i jest zalatwiony ;/

morwi
09-06-2005, 17:41
buahah jakie wy nazwy tematow umiecie wymyslac!

@topic
nie slyszalem o takim czyms.....ale i tak uwazam ze dla high leveli to nei jest sposob na zarabianie poniewaz:
1.maja juz troche kasy(wola robic runki na mc/chodzic na hunty)
2.szybko by truskawe zalapal i nie moglby chodzic w normalnym eq(czyt. bybly np. "ograniczony"

Scream
09-06-2005, 18:10
morwi... zle zrozumialems, przeczytaj dokladnie.... gracz x podchodzi do gracza y i gracz y zaczyna go automatycznie atakowac. Nie slyszalem o czyms takim, ale mozliwe ze istnieje.

morwi
09-06-2005, 18:13
no tak zle to zrozumialem sry;/

Mefontic
09-06-2005, 20:24
juz wiem kto ma ten program na Iridi: Luvanton i Pebuu niedawno go testowali ;/// nic nie mowie, ale prawdopodobnie ten update byl spowodowany tym botem (moze blokowali cos na tego bota[nie wiem nie znam sie tak na kompach]) bo mi tam zawsze sie po paru sekundach wylaczala lista charow...

Pua
09-06-2005, 20:33
1. Nie "hight" tylko "high".
2. Nie "mojich" tylko "moich".
3. Dziwne :/ jezeli to prawda (nie wierze w to) to CipSoft powinien wziac sie do pracy.

Maix
09-06-2005, 21:46
Oczywiśnie nie przecze, ale trudno mi uwierzyć żeby bot na moim kompie działał na inną postać... jeśli to prawda to tylko czekać na boty pozwalające zabijać bez dostania skulla, przyśpieszające skillowanie itp...

Matek
09-06-2005, 21:52
Bez paniki...

taki bot nie istnieje

recze cyckiem

Sanderos
09-06-2005, 21:54
Bez paniki...

taki bot nie istnieje

recze cyckiem
Lewym czy prawym?
@topic
Bez przesady, taki 'new grozny bot', raczej nie istnieje, dosc trudno byloby go stworzyc, ale chyba jest to mozliwe.

Mefontic
09-06-2005, 22:07
Moze uda mi sie zagadac z jedna z ofiar, jak cos to wkleje tu najciekawsze fragmenty z rozmowy...

Galarion
09-06-2005, 22:40
Nie sadze, zeby cos takiego istnialo. To makro/bot musialby zmieniac dane przesylane z serwera Cipow lub te z komputera gracza. Jesli to prawda (w co nie wierze) to gratuluje autorowi programu :).

Logo
09-06-2005, 22:45
Poprzednicy maja racje, taki bot nie istnieje.

Sargoro
09-06-2005, 22:46
Nie sadze, zeby cos takiego istnialo. To makro/bot musialby zmieniac dane przesylane z serwera Cipow lub te z komputera gracza. Jesli to prawda (w co nie wierze) to gratuluje autorowi programu :).

To prawda...ze cos takiego istnieje. Nie wiem czy dziala dokladnie tak jak napisal to autor tego tematu, ale czytalem na forum tibii.com dokladniej na morganie, ze niektorzy kolesie robili tak, ze inni dostawali pz locka na pare (sick!) godzin....zlapali kogos kto nie pasuje i nie mial ucieczki...wypowiadal sie o tym Manur (117 EK z Azury) ktoremu na morganie dzieki temu zdaje sie dojechali chara.

$corcerer
09-06-2005, 23:14
To co mowicie (podchodzę do gościa, odpalam program i on mnie atakuje) jest bzdurą wyssaną z palca. Zabawa z klientem jest możliwa, ale byle idoita tego nie zrobi.

Mefontic
09-06-2005, 23:23
Tutaj daje rozmowe:
23:17 Sirithcam on Iridia: Kto i jak cie zabil??
23:17 Seer de'Lionheart: zabil mnie Luvanton (on zaczal mnie atakowac) a potem sie Pebuu dolaczyl
23:18 Seer de'Lionheart: stalem pod depo bo niemialem niestety gdzie uciec : /
23:18 Sirithcam on Iridia: opisz to dokladniej
23:19 Sirithcam on Iridia: stales pod depo
23:19 Sirithcam on Iridia: potrzedl Luvanton
23:19 Sirithcam on Iridia: i zaczoles go attakowac??
23:19 Sirithcam on Iridia: czy jak?
23:19 Seer de'Lionheart: stalem pod depo i podszedl Luvanton
23:20 Seer de'Lionheart: na poczatku wygladalo to jakby sam siebie atakowal
23:20 Seer de'Lionheart: bo widac bylo chmurke i "uzycie tarczy" na jego postaci
23:21 Seer de'Lionheart: ale nikt go nie atakowal
23:21 Seer de'Lionheart: jak zaczal we mnie nawalac boltami pomyslalem sobie ze poczekam chwile i jak nieodejdzie
23:21 Seer de'Lionheart: schowam sie do depo
23:22 Seer de'Lionheart: ale niemoglem sie tam schowac bo jak sie okazalo...
23:22 Seer de'Lionheart: to ja go atakowalem mimo iz przez caly ten czas niedotknalem nawet myszki !!!
23:23 Sirithcam on Iridia: hmm
23:23 Sirithcam on Iridia: a co bylo dalej?
23:23 Seer de'Lionheart: wtedy jeszcze niewiedzialem co sie dzieje ale po dedzie
23:23 Seer de'Lionheart: stalem w swiatyni i obserwowalem co sie dzialo
23:24 Seer de'Lionheart: on (Luvanton) i Pebuu latali i zabijali w ten sposob innych graczy ze slabszymi lvl
23:24 Sirithcam on Iridia: kogo jeszcze zabili?
23:24 Seer de'Lionheart: i ci atakowani goscie najpierw probowali schronic sie gdzies
23:25 Seer de'Lionheart: ( ja stalem przy swaityni wiec widzialem tych co uciekali do swaityni)
23:26 Seer de'Lionheart: no i ich tez wywalalo tzn. niemogli wejsc do Protection ZOne
23:26 Seer de'Lionheart: jedna osoba
23:26 Seer de'Lionheart: z ktora rozmawialem byla Jolcig
23:26 Seer de'Lionheart: i ona tez mi mowila ze to dziwne
23:26 Sirithcam on Iridia: ok
23:27 Sirithcam on Iridia: thx za wywiad
23:27 Sirithcam on Iridia: mysle ze wszystko sie wyjasni ;]
23:27 Sirithcam on Iridia: narqa
23:28 Seer de'Lionheart: papa

hmm jak widac to ten bot istnieje jeszcze pogadam z Jolcig i dam tu rozmowe :baby:

Vermyn
09-06-2005, 23:24
Odp, nigdy taki bot nie istanial i nie bedzie istnial.

Mefontic
09-06-2005, 23:26
moze skulla niema ale nieda sie wejsc do PZ -.- i koles ktory ma bota moze cie atakowac i niema skulla czy jakos tak :p

Sanderos
09-06-2005, 23:28
@upup
No nie wiem czy on mowi prawde. Przerazajace by to bylo, no nie?

Mefontic
09-06-2005, 23:31
moze i tak ale wkazdym badz razie osoba broniaca sie niemoze wejsc do PZ
bo koles ktory mial bota zrobil ze zacza go atakowac... nawet na tibia.com jest ten bot wspomniany...

Sanderos
09-06-2005, 23:32
Tzn.: Ty nie masz skulla i nie mozesz wejsc do pz i koles, ktory cie atakuje nie ma skulla?

Mefontic
09-06-2005, 23:33
zaraz sie dokladniej spytam seera ;p i dam edite
@edit
juz rozumiem o co chodzi w tym bocie :p :p :p
jest tak:
koles ma czerona lub biala czaszke i wymusza na innej osobie atakowanie siebie i wtedy ta osoba ma zlota czaszke i niemoze wejsc do PZ a koles co ma czaszke biala badz czerwona moze go bez problemu zabic...

Rankor
09-06-2005, 23:39
23:38 Luvanton: nie testowalem zadnego programu....
23:40 Leander Armanio: zaatakowales go?
23:40 Luvanton: dokladnie mailem skulla
23:40 Luvanton: tak
23:40 Luvanton: najpierw zaczal go nawalac lynx cyrrus a potem ja
23:40 Luvanton: a wiesz za co ?
23:40 Luvanton: kryzczal hail bringers
23:40 Luvanton: dokladnie mailem skulla

Twoj kolega zginal bez pomocy zadego bota...Luvanton go bil z white skullem... A czemu mial pz locka? Byc moze wczesniej ubil jakiegos rsa ew. white skulla..

Mefontic
09-06-2005, 23:45
23:47 Sirithcam on Iridia: krzyczales Hail bringers??
23:47 Seer de'Lionheart: do kogo ?
23:47 Sirithcam on Iridia: czy ty
23:47 Sirithcam on Iridia: kszyczales?
23:47 Seer de'Lionheart: kiedy ?
23:47 Seer de'Lionheart: teraz ?
23:47 Sirithcam on Iridia: w tedy
23:47 Sirithcam on Iridia: jak cie zabijal?
23:48 Seer de'Lionheart: szlem do depo
23:48 Seer de'Lionheart: a jak mnie zabijal
23:48 Seer de'Lionheart: to krzyczalem "I pay" ;/
23:48 Seer de'Lionheart: bo niechcialem expa stracic
23:48 Sirithcam on Iridia: kszyczales??
23:48 Seer de'Lionheart: nieee
23:48 Seer de'Lionheart: niby czemu ?

lol albo seer klamie albo Luvanton ale mi sie zdaje ze Luvanton klamie bo jak sie go dopytywalem to dal mnie ignore -.-

$corcerer
09-06-2005, 23:59
Mefontic, może zanim zaczniesz wymyślać niestworzone rzeczy dokładnie przemyślisz całą sprawę i dowiesz się o czym mówisz? Troszkę wiedzy na temat programistyki i działania protokołu gry by się przydało, zanim zaczniesz komuś wciakać takie bujdy na resorach.

Mefontic
10-06-2005, 00:05
1: lynx cyrrus go nie atakowal -.-
2: nic niekrzyczal
3: czemu niemogl wejsc do PZ jak nikogo nieatakowal??

Seeraph
10-06-2005, 00:14
Scorcerer skoro uważasz, że to kłamstwo i "takie coś" nie istnieje, to po jaką cholerę Luvanton kłamie ?!? Niazabiłem nikogo przedtem, grzecznie szłem do depo
nic nie krzycząc. Poza tym kolejnym dowodem na ich kłamstwo jest fakt, że Lynx
Cyrrus mnie nieatakował, i każdy kto chce sprawdzić niech wejdzie na www.tibia.com/community wpisze mój nick ( Seer de'Lionheart ) i tam macie czarno na białym wypisane kto mnie atakował : /

Ad. Jak się okazało, po kolejnych moich rozmowach z samym Luvantonem niesłusznie go oskarżyłem o posiadanie ów bota, za co jeszcze raz przepraszam
Dokładniejsze wyjaśnienia podaje na 8 stronie tej dyskusji...

Mefontic
10-06-2005, 00:24
Twoj kolega zginal bez pomocy zadego bota...
Seer de'Lionheart niejest moim kolega -.-
poprostu uslyszalem o tym i sie zaciekawilem...

jeszcze 1 zecz czemu Jolcig zginela tak samo jak Seer de'Lionheart??
tyle ze juz jej niebil Luvanton tylko sam Pebuu i dla czego powiedzial do niej "You will be next" i zacza ja atakowac a ona niemogla do swiatyni wejsc??? co??

$corcerer
10-06-2005, 01:30
Scorcerer skoro uważasz, że to kłamstwo i "takie coś" nie istnieje, to po jaką cholerę Luvanton kłamie ?!? Niazabiłem nikogo przedtem, grzecznie szłem do depo
Mam wytłumaczyć cały proces, czy po prostu uwierzycie że coś takiego jest nie do wykonania jednym programem dostępnym dla mas?

Seeraph
10-06-2005, 01:45
Mam wytłumaczyć cały proces, czy po prostu uwierzycie że coś takiego jest nie do wykonania jednym programem dostępnym dla mas?

Więc skoro on niemiał tego programu, po co rzucałby kłamstwa, że krzyczałem rózne rzeczy i że byłem atakowany przez Lynx Cyrrus ?!? Chciał się jakoś obronić, ale wdepnął w jeszcze większe gówno i potwierdził tymi kłamstwami, że posiada takie coś -_-
Poza tym niewiem na jakiej zasadzie to działa, ale nie tylko ja padłem ofiarą tego programu, bo po moim dedzie stałem i przyglądałem się co się stało. On i Pebuu ganiali inne osoby; te starały się uciec do depo czy świątyni, ale na granicy wejścia napotykały na blokadę : /
A jeszcze chciałem dodać, że było to 3 dni temu w poniedziałek. Zaraz po tym zasypałem GM skargami, napisałem kilka e-maili do CIPsoftu i w kolejne dni znowu skargi do GM. Uruchamiam dziś Tibię i co widzę... Update. Przypadek ??

YoSHi_DRaGGy
10-06-2005, 02:13
OMG ludzie nie doceniacie mocy programistów znających różne środowiska... C++ powa!! W informatyce wszystko jest możliwe. Mówicie nie? To wyobraźcie sobie że żyjecie ~20-30 lat w tył (dokładnie nie pamiętam) i że taki Kevin Mitnick obrabia wasze konto w banku przez telefon. Albo że kogoś tak obrobiono i wy o tym słyszycie pierwszy raz. Pierwsze wrażenie? Bujda. A jednak nie :) A sama Tibia ma mniej więcej tyle bugów ile wersja 1.0.0.0 Half-Life'a :)

BTW: Zabijać ludzi można też w inny sposób: otóż przeciętny Jan Kowalski znający podsatwy crackingu używając programu ujawniającego mu IP danego gracza (a coś takiego jest :)) może to wykorzystać w ten sposób że podeśle nam trojana np blokującego nam klawiature i myszke - ewentualnie zawieszającego nam kompa na expie podczas battle mode i wtedy gdy nie mamy firewalla to po nas :)

Więc oto widzicie jest masa sposobów na zrobienie uczciwych graczy w konia. A co do stworzenia tego programu: Podziw gdyż nie każdy programista by umiał wysłać komende do serwera cipów Oo Pozostaje pytanie jak to działa... Myśle że w ten sposób: Oto taki koleś wysyła komende atakującą innego gracza przez komputer ofiary która takiego czegoś jak firewall nie posiada. W każdym bądź razie polecałbym wszystkim instalowanie takowego oprogramowania i uaktualnianie bazy wirusów :) (jak widzicie moja hipoteza nie przyjmuje bugów w tibii)

BTW2: Imo raczej nie jest to zjawisko na skale masową gdyż po 1: osoba robiaca soft musiała się namęczyć 2: jak komuś udostępnia to nieźle musi dostać za to w łapke ^^

Seventh Son
10-06-2005, 02:36
@ up
a najwięksi światowi hakerzy nie mają nic do roboty jak tylko siedzą i hakują Tibię żeby zabrać wam chain armor i studded legs. yeah great idea.

@ topic
jak ktoś mi udowodni, że to możliwe to uwierzę. na razie traktuję to na równi z bajerami o solowaniu demonów na 13 lvlu i keyloggerach w myszkach.

Gangrel
10-06-2005, 09:00
Odnosnie Kevina Mytnicka...Gosc bardzo niewiele hasel lamal, poprostu dzwonil gdzie trzeba, podawalas sie za kogos i dostawal hasla..nie twierdze oczywiscie ze nie umialby, ale faktem jest jak sam przynal w autobiografi ze niewiele hasel lamal. Co do telefonu...nie wiesz jak mialby haslo za jego pomoca zlamac(kurde, klawiatura mi siada, nie moge pytajnika napisac:/)
telefon ma zbyt mala moc oliczeniowa zeby zlamac proste haslo...do lamania bardziej skomplikowanych potrzeba sporej sieci komputerow.

Odnosnie programu...Server CipSoftu nie komputer jakiegos polaczka, ktory nawet firewalla skonfigurowac nie umie. to ze wiele programista umie zrobic, i ze nam wydaje sie to niesamowite nie znaczy ze tak mozna wszytko. Gdyby sie dostal na server CipSoftu i mogl przeprowadzic taka akcje jak opisuje autor postu, moglby z tibia zrobic niemal wszytko, np. ustawic exp za rata rzedu milionu itp. Slowem: NIEMOZLIWE!!!!

~Stary
10-06-2005, 10:03
omg... Macra i BOTy Sux... Twoi qmple to debile jak cheatuja =p

emilok
10-06-2005, 10:16

prawda .....

Matek
10-06-2005, 10:31
A jeszcze chciałem dodać, że było to 3 dni temu w poniedziałek. Zaraz po tym zasypałem GM skargami, napisałem kilka e-maili do CIPsoftu i w kolejne dni znowu skargi do GM. Uruchamiam dziś Tibię i co widzę... Update. Przypadek ??

Sam sobie zaprzeczasz - jesli nawet taki bot by istnial tak maly update nic by nie zrobil. Ba - teoretycznie gdyby istnial nie dalo by sie jego unieszkodliwic, bo wg mnie musialby to byc jakis wyrafinowany trojan na kompie ofiray. Ale autor musilby znac sie na protokolach, programowaniu i zabezpieczeniach.

I przestancie rozsiewac takie beznaadziejne klamstwa bez dowodow. Znajdzcie najpierw tego bota, dajcie chociazby mi go przeanalizowac i dopiero wtedy cieszcie sie chwala ze byc moze cos odkryliscie. Bo narazie walicie wale na calego!

OMG ludzie nie doceniacie mocy programistów znających różne środowiska... C++ powa

Java tez powala... ale hacking to nie samo programowanie. Zwlaszcza teraz.

Więc skoro on niemiał tego programu, po co rzucałby kłamstwa

Zeby byc slawnym!!!!!

A powaznie - jesli przdstawicie niezbite dowody ze bt istnieje to wam pogratuluje - ale narazie STFU ok?

Seeraph
10-06-2005, 10:44

Jeśteście jak przeciwnicy Kopernika: "Ziemia jest okrągła? To niemożliwe!!"
Właśnie dlatego zabieram głos w tej dyskusji ponieważ jak do tej pory nieużywam i niemam zamiaru używać żadnych programów, makr itd, niewchodziłem na żadne strony z darmowym pacciem itd. Po prostu od początku gry w Tibię gram jak najbardziej uczciwie a tu takie coś : / Po drugie nie byli to moi koledzy czy koleżanki tylko przypadkowi "ganiani" przez nich ludzie, których to dla upewnienia się, dopytywałem czy wystąpiła u nich taka sama sytuacja jak u mnie.
I wydaje mi się, że wcale nietrzeba robić tu jakichś poważnych wtargnięć do komputera innego użytkownika lub na serwer, być może wystarczy odpowiednia edycja i wprowadzenie odpowiednich wartości w którymś z własnych plików (np. w tibia.cfg) lub odpowiednie oskryptowanie tego pliku.
PS. Więc co według was się stało ? To wszystko mi i paru innym osobom się przyśniło ?!? Niepotraficie wytłumaczyć tego "zjawiska", bo nigdy się z nim nie spotkaliście, więc w najzwyklejszy sposób mówicie "To niemożliwe" :-|

$corcerer
10-06-2005, 11:15
W informatyce wszystko jest możliwe. Mówicie nie? To wyobraźcie sobie że żyjecie ~20-30 lat w tył (dokładnie nie pamiętam) i że taki Kevin Mitnick obrabia wasze konto w banku przez telefon.To akurat nie ma nic wspólnego z informatyką.
Albo że kogoś tak obrobiono i wy o tym słyszycie pierwszy raz.Są rzeczy prawdopodobne, i niemożliwe. Używając Inżynierii Socjologicznej (Socjotechniki) Wiele rzeczy jest możliwych. Taki bot - nie.
A sama Tibia ma mniej więcej tyle bugów ile wersja 1.0.0.0 Half-Life'aPodaj 5 (słownie: pięć) błędów oprócz tego z teleportem.
używając programu ujawniającego mu IP danego gracza (a coś takiego jest :))Tak? To pokaż.
wtedy gdy nie mamy firewalla to po nas Coż chyba za pardzo wierzyż firewallom. Pamiętaj, że jasłabszym ogniwem każdego zabezpieczenia jest człowiek.
Oto taki koleś wysyła komende atakującą innego gracza przez komputer ofiary która takiego czegoś jak firewall nie posiada. Jasne, co to dla niego. Walić to, że nie mamy adresu IP, po co - wystarczy wpisac swiat i nick gracza i protokol IP sam znajdzie kompa o ktory nam chodzi, chocby byl za NATem. Dowiedziałeś się o czym mówisz?
Jeśteście jak przeciwnicy Kopernika: "Ziemia jest okrągła? To niemożliwe!!"
A ty jesteś jak panie a Archeo ("Seksmisja") - "Kopernik też była kobietą!"

Tak przy okazji: skąd masz sieć? kafejka, sieć osiedlowa, kablówka, neozdrada?

Seeraph
10-06-2005, 11:27
Scorcerer, niebęde się wdawał z tobą w polemikę ponieważ oczekuje tu postów ludzi, którzy się znają na rzeczy i są w stanie pomóc , ew. ludzi, którzy spotkali się z podobnymi przypadkami, a ty cały czas zaprzeczasz faktom i używasz wszelkiej maści argumentów, o których sam niejesteś przekonany, aby udowodnić, że "takie coś" (nienazywam tego, botem, makrem itd. ponieważ niewiem co to jest, być może odpowiedni skrypt zaimplementowany na którymś z plików) nieistnieje i już. Niebęde wskazywał również błędów w twojej wypowiedzi bo to nie ma sensu, ale niestety, wszystko jest możliwe i wszystko da się zrobić.
"Niemożliwe" jest jedynie barierą stawianą przez człowieka, w tym wypadku ty starasz się wmówić co jest możliwe, a co nie...

Matek
10-06-2005, 11:35
Scorcerer, niebęde się wdawał z tobą w polemikę ponieważ oczekuje tu postów ludzi, którzy się znają na rzeczy i są w stanie pomóc

Hmm... Scor zna sie na rzeczy. Ja - skoro studjuje inforrmatyke pewnie tez znam sie na rzeczy. I stwierdzam,, ze to bujda. Nie strasz dzieciakow.

używasz wszelkiej maści argumentów, o których sam niejesteś przekonany, aby udowodnić, że "takie coś" (nienazywam tego, botem, makrem itd. ponieważ niewiem co to jest, być może odpowiedni skrypt zaimplementowany na którymś z plików) nieistnieje i już.

To co powiedzial Scor to akurat sa FAKTY. A nie jakies domysly - czego nie mozna powiedziec o twoich wypowiedziach.

A co z tymi piecioma bugami? Wymienisz je skoro jest ich tak duzo? Czy poprostyu nie masz pojecia?

Seeraph
10-06-2005, 11:51
Hmmmm, czyli dalej twierdzicie, że to co mi się przytrafiło to tylko moje urojenia.
(czytaliście wypowiedź Sargoro ??). Może i moja hipoteza jest błędna ale fakt jest faktem, że coś takiego się przytrafiło i nietylko mnie, a także nietylko na moim serwerze. Więc skoro znacie się na rzeczy to czemu niepodacie jakichś alternatywnych hipotez co to mogło być ?!? A może niejesteście tacy twórczy oraz obeznani i niepotraficie rozwiązywać problemów dotąd nienapotkanych...?

Matek
10-06-2005, 11:56
Jak narazie dla mnie to jest zwykle przeoczenie.

Ktos mial wczesniej 'bloc pz' albo go przypadkiem zaatakowal...

Jest wiele alternatywnych rozwiazan ale po co o nich wspominac jak i tak najprawdopodobniej nie przyznasz, ze sa prawdziwe.

Pozatym jeszcze jedno swiadczy przeciwko istnieniu - najpierw ktos wspomina o tym, ze chyba istnieje jakis bot a w chwile potem pojawia sie osoba, ktora to potwierdza.

Tak samo jest z UFO - najpierw ktos mowi, ze widzial a potem zjawia sie ktos kto gadal z ufokami...

Seeraph
10-06-2005, 12:07
Jak narazie dla mnie to jest zwykle przeoczenie.

Ktos mial wczesniej 'bloc pz' albo go przypadkiem zaatakowal...

Jest wiele alternatywnych rozwiazan ale po co o nich wspominac jak i tak najprawdopodobniej nie przyznasz, ze sa prawdziwe.

Pozatym jeszcze jedno swiadczy przeciwko istnieniu - najpierw ktos wspomina o tym, ze chyba istnieje jakis bot a w chwile potem pojawia sie osoba, ktora to potwierdza.

1.Niestety ale nikt niemiał wcześniej pz block -_-
2.Po co miałbym kłamać ??? Po to tu postuje i opisuje dokładnie całą sytuację bo liczę na to, że w końcu znajdzie się, ktoś kto dysponuje odpowiednią wiedzą i będzie w stanie pomóc wyjaśnić tę sytuację.
3. Więc wg twojego twierdzenia zakładasz już od początku, że kłamię ponieważ jeśli będę sam o tym mówił = kłamię , a jeśli znajdą się inne osoby, które widziały coś podobnego to wg ciebie są potwierdzeniem, że ja w dalszym ciągu kłamię. Chory tok myślenia...

Seeraph
10-06-2005, 12:29

W tym momencie zachowujesz się jak dzieciak mówiący "Wiem o co chodzi, ale ci niepowiem bo mi się niechce" i potwierdzasz swoją rozległą wiedzę na ten temat, która ogranicza się do stwierdzenia, że to niemożliwe i że ja kłamie ; /

$corcerer
10-06-2005, 13:03
Skoro nie chcesz mi uwierzyć, nie podając ŻADNYCH, zupełnie żadnych argumentów optócz "bo tak" to pokaże ci część problemów, które ja osobiście widzę w napisaniu takiego programu.

Musisz znać IP drugiego gracza, lub znaleźć jakąś nieziemską wyrwę w serwerze gry/protokole gry. Chyba nie przesadzę, że jest to taki błąd jak bug w obsłudze RPC win$ (dziura jak stąd do wieczności)
Ustalenie IP drugiego gracza jest praktycznie niemożliwe bez długotrwałej obserwacji i sniffingu na głównym porcie serwera - a jeśli mówię o długim czasie, to mam na myśli przynajmniej 2 tygodnie, bo chyba tyle trzebaby przenaczyć na odsianie twojego IP psośród wszystkich graczy na serwie. Nie muszę chyba zaznaczać, że jeśli masz zmienne IP (masz neozdrade) to i tak panowie idą z torbami.
No dobra, powiedzmy że mamy twoje IP (chociaż nie wiem jakim cudem). Teraz wypadałoby zmusić cię do atakowania innego gracza - są nawet dwie drogi - Wbijamy się na jego klienta przez kolejną wyrwę jak stąd do wieczności, lub podszywamy się pod jego IP i wysyłamy do serwera pakiet (bądź serię pakietów) z komenda rozkazujaca zaatakowanie nas. Jasne, co to dla porzadnego programu, kazdy przeciez to potrafi, nie?
Włamanie na serv CIP odpada, maja tam taki firewall że możesz sobie co najwyżej pomarzyć. Włąmanie na trwojego klienta odpada w momencie, kiedy masz NAT/maskarade/firewall. Otrzymanie twojego ardesu IP odpada na samym początku, chyba że masz jakieś magiczne narzędzia które umożliwiają wyskanowanie tego z mózgu ofiary. Jak masz coś pokroju Neozdrady, to i tak mija się to z celem, bo zazwyczaj masz jedno IP na jedno połączenie z grą (statystycznie).
Jakieś kontrargumenty oprócz "bo tak", "bo ja tak miałem", "bo cośtam" ? KONKRETY plax. Czekam.

Bambuko
10-06-2005, 13:03
Nie, w tym momencie on się zachowuje 'podajemy ci pełno faktów, także parę alternatywnych rozwiązań, a ty dalej swoje - po co ja jeszcze mam się męczyć, świata nie zbawią uświadamiając ciebie'.

Matek
10-06-2005, 13:05
Chory tok myślenia...

A twoj jaki jest? Dwoch ludzi majacych o wiele wieksze pojecie o kompach tlumaczy ci DLACZEGO istnienie takiego bota jest malo realne (teoretycznie mozliwe)

Więc wg twojego twierdzenia zakładasz już od początku, że kłamię ponieważ jeśli będę sam o tym mówił = kłamię , a jeśli znajdą się inne osoby, które widziały coś podobnego to wg ciebie są potwierdzeniem, że ja w dalszym ciągu kłamię. Chory tok myślenia...

Nie - twierdze, ze klamiesz bo:

- nie masz najmniejszego dowodu: z twoich opowiesci wynika, ze miales wystarczajaco duzo czasu, zeby nagrac cala sytuacje na TibiaCam. Moze nie pomyslales to fakt - mogles spanikowac... nie przecze

- pamietasz zbyt wiele szczegolow

- nie spotkalem sie z wzmiankami o takim bocie: na forum ani na gg rozmawiajac z kumplami z Iridii

- nawet nie pronujesz udowodnic ze taki bot istnieje. Ja i Scor jasno ci opisalismuy dlaczego nie moze istneic. A ty dalej swoje zaparte. Ale konczysz tylko na slowach - nie udowadniasz. I nie udowodnisz, bo nie ma takiej mozliwsc

PS: dla swietego spokoju pogadam z kilkoma osobami... tylko ciekawe czy wtedy do ciebie dojdzei straszna prawda - ten bot NIE ISTNIEJE. Nie jest to takze oskryptowany klient ani cokolwiek innego!

Dotarlo???

Seeraph
10-06-2005, 13:23
Dwoch ludzi majacych o wiele wieksze pojecie o kompach tlumaczy ci DLACZEGO istnienie takiego bota jest malo realne (teoretycznie mozliwe)
Tych dwóch gości tłumaczy mi, cytuje: "To niemozliwe!"

Poza tym twardo stoje na swoim, bo opisuje to, co mi się przydarzyło, a nie wymyślam jakieś historyjki.

Hmmm, niejestem informatykiem, więc niepróbuje tego wyjaśnić, takie sprawy zostawiam ludziom z wiedzą dużo większą ode mnie, ale po to tu postuje, żeby ktoś wyjaśnił bądź wysnuł jakąś bardziej prawdopodobną hipotezę niż moja.

PS. Czy takie coś mogło się przytrafić jedynie osobie z rozległą wiedzą informatyczną, znającą się na programowianiu itp. ???

Matek
10-06-2005, 13:26
Ty czytasz ze zrozumieniem co my do ciebie piszemy??

Wytlumaczylismy dlaczego to jest niemozliwe...

$corcerer
10-06-2005, 13:35
Tych dwóch gości tłumaczy mi, cytuje: "To niemozliwe!"
No nareszcie się pokapowałeś.

Poza tym twardo stoje na swoim, bo opisuje to, co mi się przydarzyło, a nie wymyślam jakieś historyjki.
A ja twardo stoję na tym, czego nauczyło mnie życie, gadki z różnymi oszołomami oraz lektóra różnych książek. I zweryfikowane fakty.

Hmmm, niejestem informatykiem, więc niepróbuje tego wyjaśnić, takie sprawy zostawiam ludziom z wiedzą dużo większą ode mnie, ale po to tu postuje, żeby ktoś wyjaśnił bądź wysnuł jakąś bardziej prawdopodobną hipotezę niż moja.
Przeczytaj mój post. Nie twierdzę, że mam rozległą wiedzę w dziedzinie informatyki, ale pewne rzeczy jakoś potrafię wyjaśnić. Nikt nie jest nieomylny. W tym przypadku jednak prawdopodobieństwo błędu jest marginalne.

PS. Czy takie coś mogło się przytrafić jedynie osobie z rozległą wiedzą informatyczną, znającą się na programowianiu itp. ???
Nie, bo taka osoba raz że wie z czego biorą się takie czy inne rzeczy, dwa że wiedziałaby co jest grane, trzy, wie co ma w kompie. Taka osoba wie co sie dokładnie mogło stać, i wie też że taka sytuacja, którą ty opisujesz jest bujdą na resorach. Poazeym poczytajmy rtfm.killfile.pl:
Nie ogłaszaj, że znalazłeś błąd

Kiedy masz problem z kawałkiem kodu, nie twierdź, że znalazłeś błąd, dopóki nie będziesz tego absolutnie pewien. Podpowiedź: dopóki nie pokażesz kodu łatki, która naprawia błąd, bądź testów porównawczych z poprzednią wersją, które pokazują nieprawidłowe zachowanie, prawdopodobnie nie jesteś wystarczająco pewien.

Pamiętaj, że mnóstwo użytkowników nie miało takiego problemu. W przeciwnym wypadku poznałbyś rozwiązanie podczas czytania dokumentacji i przeszukiwania sieci (bo zrobiłeś to, zanim zacząłeś narzekać, prawda (http://rtfm.killfile.pl/#zanim)?). A to oznacza, że najprawdopodobniej to Ty popełniasz błąd, a oprogramowanie jest w porządku.

Osoby, które napisały oprogramowanie, włożyły dużo ciężkiej pracy, by działało ono jak najlepiej. Twierdząc, że znalazłeś błąd, sugerujesz, że ktoś coś gdzieś zrobił źle i najczęściej w ten sposób obrażasz tego kogoś - nawet jeżeli masz rację. Bardzo niedyplomatycznie jest zakrzyknąć "błąd" w polu tematu.

Zadając pytanie, najlepiej zaznaczyć, że prawdopodobnie to Ty coś robisz nie tak, nawet jeśli jesteś pewny, że znalazłeś błąd. Jeżeli rzeczywiście coś jest źle, dowiesz się w odpowiedzi. Postępując tak, jak radzimy, stawiasz się w sytuacji, w której maintainerzy będą chcieli raczej Cię przeprosić, jeżeli faktycznie był błąd, niż zdenerwują się, że oskarżasz ich o błąd, który sam popełniłeś.
Coś dodać?

Seeraph
10-06-2005, 13:37
Ty czytasz ze zrozumieniem co my do ciebie piszemy??

Wytlumaczylismy dlaczego to jest niemozliwe...
A czy wy czytacie co ja piszę ???
Tylko, że wy niedopuszczacie możliwości zajścia takiej sytuacji i z góry zakładacie, że ja kłamię, nawet nie próbując postawić jakiejś sensownej hipotezy
z perspektywy "a jeśli to zdarzenie to prawda?". I pewnie znowu mi napiszecie, że to jest niemożliwe, bo tak i koniec dyskusji : /

$corcerer
10-06-2005, 13:41
Ależ proszę uprzejmie. Mam dwie hipotezy, co do tego jak całe zdarzenie mogło wyglądać:

Missclick
Trojan
Zadowolony?

Angel of Death
10-06-2005, 13:44
Boże, chroń nas przed takimi ludźmi. Wziąźć to na chłopski rozum to juz wiadomo że taki bot nie istnieje jeszcze $corcerer bardziej fachowo to wytłumaczył. Data dołączeni Seeraph'a może wskazywac że chce sobie tutaj z nas porobić jaja, wmówić istnienie czegoś co nie istnieje -.^
A hipoteza, tak jak powiedział $corcerer - może missclick ?

Seeraph
10-06-2005, 13:50
W końcu jakieś konkrety.
No więc missclick jest wykluczony bo wtedy nawet niedotykalem myszki, chociaż
zaraz mi pewnie odpiszecie coś w stylu, że mogła akurat u mnie w pokoju latać jakaś wielka mucha i usiadła na przycisk :baby:
Trojan - sprawdzałem Antivirem z najnowszymi definicjami i TrojanRemoverem i nic.
PS. Z reguły nieodwiedzam stron porno,z crackami itp. więc rzadko kiedy łapie trojany, a jeśli już to mam włączonego AntivirGuarda, który automatycznie wychwytuje wirusy ( w tym trojany )

Seeraph
10-06-2005, 13:52
Data dołączeni Seeraph'a może wskazywac że chce sobie tutaj z nas porobić jaja
Siedzę cały czas na forum i tibii jednocześnie i czekam z nadzieją, że trafi się ktoś kto mi pomoże to wyjaśnić

$corcerer
10-06-2005, 13:59
W końcu jakieś konkrety.
No więc missclick jest wykluczony bo wtedy nawet niedotykalem myszki, chociaż
zaraz mi pewnie odpiszecie coś w stylu, że mogła akurat u mnie w pokoju latać jakaś wielka mucha i usiadła na przycisk :baby:
Trojan - sprawdzałem Antivirem z najnowszymi definicjami i TrojanRemoverem i nic.
PS. Z reguły nieodwiedzam stron porno,z crackami itp. więc rzadko kiedy łapie trojany, a jeśli już to mam włączonego AntivirGuarda, który automatycznie wychwytuje wirusy ( w tym trojany )
Ad 1
Ta mucha jes mozliwa, ale skłaniałbym się ku kotowi/siostrze
Ad 2
Nigdy nie masz 100% pewności, chyba że masz porządny OS (:D) lub przeglądarkę.

Seeraph
10-06-2005, 14:08
Ad1. no comment
Ad2. no oczywiście, nawet jakbym napisał, że robiłem format tobyś mi powiedział, że nigdy nie mogę być w 100% pewny 8o
btw. używam Firefoxa ale pewnie wg ciebie, to z IE byłbym bezpieczniejszy :-|

BTW2. szkoda, że dyskusja zeszła na poziom "walki na posty". Ja piszę co się stało, wy piszecie:"To niemożliwe" i tak w kółko, natomiast postów, które w jakiś
sposób pomagają wyjaśnić sytuację jak na lekarstwo : /

$corcerer
10-06-2005, 14:17
Też mam FFa. Zauważ jednak, że update o numerku 1.0.1 aż do 1.0.4 są to tylko bugfixes, nic nowego. A skąd masz pewność że jeszcze coś tam się nie kryje?

Pozatym, przedstawiłem ci już argumenty dlaczego twoja teoria o bocie nie ma racji bytu. Jak dotąd nie pokwapiłeś się aby je zbić w jakikolwiek sposób, zasłoniłeś się tylko tym że nie znasz się. Jesteś jednak w stanie powiedzieć że jest to bot. Nie skomentuję tego.

A, co do formatu: dwa (czy trzy) tygodnie temu robiłem go u siebie. Win2k+SP3+SP4+Norton SW+Office 2003+FF+ThunderBird+mIRC+Miranda+ALLplayer+GK Codec Pack+RegCleaner+Ad-Aware. Po instalacji wszystkiego miałem koło sety błędnych wpisów w rejestrze, jakieś 50 data minerów + Gator oraz jakieś 65 błędów w kilku kategoriach. Nadal myślisz że jak sformatujesz kompa to masz czysto?

Seeraph
10-06-2005, 14:23
Pozatym, przedstawiłem ci już argumenty dlaczego twoja teoria o bocie nie ma racji bytu. Jak dotąd nie pokwapiłeś się aby je zbić w jakikolwiek sposób, zasłoniłeś się tylko tym że nie znasz się. Jesteś jednak w stanie powiedzieć że jest to bot.

Proszę czytać uważniej bo zaznaczyłem w nawiasie, że niejestem w stanie określić czy to bot czy coś innego; a swoimi odpowiedziami jak narazie starasz się udowodnić, że ja kłamię, zamiast podjąć jakże widać ciężką dla ciebie próbę rozwiązania tego problemu :baby:

ad. nie podaję argumentów tylko fakty, z nadzieją, że znajdzie się ktoś kto mi wyjaśni to co się stało.

$corcerer
10-06-2005, 14:32
Proszę czytać uważniej bo zaznaczyłem w nawiasie, że niejestem w stanie określić czy to bot czy coś innego; a swoimi odpowiedziami jak narazie starasz się udowodnić, że ja kłamię, zamiast podjąć jakże widać ciężką dla ciebie próbę rozwiązania tego problemu :baby:
Pierwsza próba, oboalenie twojej teorii. (http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=380425&postcount=45)
Druga próba, podanie innych możliwych przyczyn. (http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=380476&postcount=52)
Część kolejna, odparcie Twoich argumentów. (http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=380507&postcount=56) I odparcie kolejnych. (http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=380529&postcount=58)
Jak to dobrze sobie siedzieć i bezpodstawnie wmawiać innym że kłamią, co z tego że to nie przybliża nas w żaden sposób do rozwiązania problemu.

Próba jest ciężka, nikt nie mówił, że będzie łatwo. Bazując na tym, co mi wiadomo, twoja teoria jest nieprawdziwa. I powiedz mi, że odrzucając możliwości nie przybliżamy się do rozwiązania problemu.

A jeszcze, co do Twojj teorii, podałem argumenty, które przemawiają za tym, że jest ona nieprawdziwa. Chcesz je odeprzeć, proszą bardzo. argumentami.

Seeraph
10-06-2005, 14:43
Widać są jakieś inne możliwości o których niemasz pojęcia (zresztą ja tak samo).
Moim jedynym argumentem i dowodem jest fakt, że mi się to przytrafiło oraz kilku innym osobom nie tylko na Iridii.
I jeszcze jedno. Jakie korzyści miałbym ze zmyślania tego wszystkiego i ciągnięcia tego tamatu na forum ???

$corcerer
10-06-2005, 15:08
Widać są jakieś inne możliwości o których niemasz pojęcia (zresztą ja tak samo).
Nom, tego nie zaprzeczę, więcej, pewnie tak jest :D

Mefontic
10-06-2005, 15:55
Hmm... wiecie ja chyba dochodze do wniosku ze to byl jakis bug wykorzystany przez kogos... nie zaden program, albo wlasnie program ktory dzieki bugowi mogl zrobic cos takiego... dlatego moze ten update... bo mi tam zawsze lista z charami sie po jakims czasie zamykala.

Vil
10-06-2005, 16:07
edit:
.

$corc racja

post do usuniecia

Sozemego
10-06-2005, 16:19
Kiedys jak mi sie wyczerpywaly baterie w myszce, badz w innej kabelek sie ze tak powiem zdupcyl :P, to kursor myszki sam latal i w ogole... moze to ?

$corcerer
10-06-2005, 16:23
bot dziala _na twoim komputerze_ ! Moze wykonywac automatyczne ruchy mysza ( autofishing, aimbot ) ale nie ma mozliwosci wplywania na to co robia gracze odlegli o setki kilometrow ! Jesli ktos stworzylby cos takiego oznaczaloby to zdalna kontrole nad komputerem dowolnej osoby zainfekowanej podobnym trojanem, co jest raczej zdecydowanie nie wykonalne ( nie patrzcie na amerykanskie filmy :) )
Jasne, NetBus, Prosiak, Remote administrator, a takze wbudowany w XP zdalny pulpit to tylko wymysł Amerykańskiej kinematografii...

Gdzie ty żyjesz człowieku?

Emilos
10-06-2005, 16:24
Kiedys jak mi sie wyczerpywaly baterie w myszce, badz w innej kabelek sie ze tak powiem zdupcyl :P, to kursor myszki sam latal i w ogole... moze to ?
hmmm, i tak naraz u kilku osob ?:P

Teoria mowi iz jest to niemozliwe , ale skoro zginelo pare osob w takiej samej sytuacji, to szczerze watpie czy jest to zbieg okolicznosci.
Teoria pozostanie teoria, a fakty pozostana faktami.

Luvanton
10-06-2005, 22:27
Siemka, Tutaj Luvanton mówi. Jest bardzo możliwe że bot o którego toczy się cała kłotnia rzeczywiście istnieje. Osobiście jednak myślę że niejest szeroko dostępny i bardzo latwo go wykryc. Mam jedna jedyna prośbę ! osoby które niesą pewni ż bot istnieje albo jeżeli są pewni a niewiedzxa kto tego bota uzywa niech niezucaja nickami. Na komputerach nieznam sie zbyt wiec jak moglbym zrobic bot ktory jak sadze wymagalby geniuszu ....... Seer zginal z mojej reki. zabilem go majac skulla. Powod ? wczesniej zabilem jedna osobe ktora rowniez mnie denerwowala a on zaczal mnie nawalac z jakiejs dupnej broni nastepnie wyskoczyl mu yellow skull wiec zaczalem go nawalac zjechalem do mocno czerwo zycia a nastepnie Teebu ktorego nieznam i niejest on moim przyjacielem dokonczyl sprawe. Che tlyko powiedziec jedno : NIGDY NIEUZYWALEM TEGO BOTA I USLYSZALEM DOPIERO WTEDY GDY MNIE O NIEGO OSKARZYLI.

P.S. Seer de'Lionheart, Sirithcam on Iridia Ci ludzie zaplaca za klamstwa i za naruszanie mojej czystosci jesli chodzi o cheaty

Seeraph
10-06-2005, 22:35
Seer zginal z mojej reki. zabilem go majac skulla. Powod ? wczesniej zabilem jedna osobe ktora rowniez mnie denerwowala a on zaczal mnie nawalac z jakiejs dupnej broni nastepnie wyskoczyl mu yellow skull [...]
Sorry Luvanton ale kłamiesz mówiąc, że zacząłem ciebie atakować. Jak szłem do depo widziałem ciebie jak czaisz się na mnie i podążasz za mną zygzakiem. Mogłem od razu uciec do depo bo byłem pewny, że zaatakujesz, ale pomyślałem sobie, że poczekam chwile pod depo, a jak się nie odczepisz to wtedy tam ucieknę. Podeszłeś do mnie i moja postać zaczęłą atakować ciebie samoczynnie bez żadnej mojej ingerencji. Jakiś błąd serwera ??? Też tak myślałem, dopóki nie zobaczyłem, że Pebuu latał i zabijał ludzi w podobny sposób tzn. podchodził do nich na odległość 1 kratki, a ci chcąc uciec do PZ niemogli gdyż ich wywalało.
Wiem dobrze co mówię, i nie zacznę ciebie przepraszać czy zmieniać nagle zdanie pod jakimikolwiek groźbami :baby:
PS. Za każde kolejne twoje kłamstwo odpłacę się cytatem twoich wcześniejszych kłamstw, które napisałeś w "wywiadzie", a na które mam dowody, że są nieprawdą :p

emilok
11-06-2005, 10:35
hehehe, dorzuce swoje 3 grosze :D
w nocy jak spalem naszla mnie wena, wiec tak, jak grasz w tibie, i uzywasz, np gadu gadu, jest sprawa nie trudna wykryc twoje IP, wystarczy znac twoj nr, ja mam znikome pojecie o programowaniu i tym podobnym, ale potrafie okreslic w ten sposob IP 75% osob zalogowanych w sieci gg, bez uzycia zadnych skomplikowanych narzedzi.
moze to jakos daloby podstawy do uczynienia bardziej prawdopodobnej wersji o jakims syfie, co sie dostalo na waszego (tych pokrzywdzonych) kompa.

Seeraph
11-06-2005, 10:51
Jestem pewny, że taki "bot" istniał i istnieje, lecz jest "niekompatybilny" z wersją 7.41 Tibii. Tak więc dla mnie sprawa istnienia lub niestnienia bota jest zamknięta, lecz dalej sprawą otwartą i dość trudną do rozwiązania jest w jaki sposób bot zmuszał ludzi do ataku na osobę posiadającą ten program, tzn. czy ingerował w dane przesyłane z/do serwera, komputer użytkownika czy też być może jakiś inny prostszy sposób...

Seeraph
11-06-2005, 17:11
Dzisiaj odbyłem dość długą rozmowę z wcześniej oskarżanym przez nas o posiadanie ów bota "Luvantonem". Po długich wyjaśnieniach okazało się, że Luvanton rzeczywiśie nie miał i nieposiada takiego "bota". Wybuchła z tego niemała afera, więc Luvanton - za wszystkie oskarżenia przepraszamy i w naszych oczach jesteś czysty jak łza ;) . Oczywiście nieznaczy to że bot taki wogóle nieistnieje, tylko zmienia to oblicze w jaki sposób działa. Po dokładnej sytuacji kiedy zaliczyłem deda, mimo iż nikogo nieatakowałem, nasuwają się wnioski, że bot ten po zbliżeniu się do osoby go posiadającej zmusza ofiarę do ataku na KAŻDEJ osobie w odległości 1-nej kratki jeśli ta ma skulla. Wcześniej przechodziłem właśnie obok Pebuu, który jak przypuszczam miał takiego bota, potem mijałem Luvantona, który miał czaszkę. Wtedy to moja postać zaczęła samoczynnie go atakować, więc "w jego oczach" dostałem yellow skulla. On sam niemiał również świadomości o bocie, myślał, że specjalnie go zaatakowałem, więc podążał za mną. Kiedy się zbliżył moja postać znowu zaczęła go atakować i niemusze mówić co było dalej... Jednak po dedzie stałem pod świątynia Thais i obserwowałem co się stało. Pebuu ganiał ludzi, a ci niemogli uciec do śwątyni. Tak więc bot istnieje, lecz to wszystko zmienia poglądy na sposób w jaki on działa(ł).

PS. Znowu dostane punkty karne :p

Xandar Mac'Leod
11-06-2005, 18:07
X( juz wiem kto ma ten program na Iridi: Luvanton i Pebuu niedawno go testowali ;/// nic nie mowie, ale prawdopodobnie ten update byl spowodowany tym botem (moze blokowali cos na tego bota[nie wiem nie znam sie tak na kompach]) bo mi tam zawsze sie po paru sekundach wylaczala lista charow...

jak czytalem to co pisales chcialo mi sie smiac...takiego bullshitu nie bylo. Luvantona znam z RL(moj best friend). Moge zagwarantowac, ze nie stworzyl rzadnego bota...Jestes smieszny stary. Walnales takiego kwasa, ze czuje tylko zlosc, i zal mi ciebie. Obiecuje ci ze twoj kumpel padnie za twoja glupote jeszcze raz. Taki kit omg...Prosze tylko urzytkownikow forum zeby nie wierzyli temu klamcy. No Luvanton slawny jest (gz Alan tej negatywnej slawy). A to z tym updatem to juz w ogole szalejesz koles. Poprostu boki zrywac. Nie wiem jak opisac twoja bezgraniczna glupote, ktora sie przejawia w tym co piszesz. Radze zebys sie 5 razy zostanowil nastepnym razem zanim cos napiszesz. Przepraszam Moderatorow i urzytkownikow forum za przeklenstwa, ale nie moglem nic napisac o kolesiu ktory tak piep...gada

PS: ja nie bede musial stosowac zadnego bota...przetestuje mojego sdka na twoim kumplu...Belive me.

koczko
11-06-2005, 18:38
Kolega mówił, że bubble ma tego bota i zabiła juz ponad 40 osob na antice :o

Adolphus Elbragol
11-06-2005, 20:26
@Seeraph, Mefontic: to ja go napisalem, muaahahahahahahah! Ku chwale Triad i DB przejmuje on kontrole nad waszymi duszami! Jestem genialnym okultysta-hackerem i mam wladze nad waaaaaszymi wszyyyystkimi duszaaaami!

@koczko: Tylko? Ja na Iridii zabilem juz 150. A na azurze juz okolo 2k.

FEAR ME!

<przepraszam, wiem, ponioslo mnie, ale po przeczytaniu tego tematu inaczej nie moglem>

A na powaznie. Ciesze sie, ze wszysko juz sie wyjasnilo. Na przyszlosc radze powstrzymac sie z oskarzaniem poszczegolnych osob, zanim nie zdobedzie sie 100% dowodow winy.

Seeraph
11-06-2005, 21:23
Hmmmm, w poprzednim poście pisałem, że oskarżenia, które padły pod adresem Luvantona były nieprawdziwe, i za to przepraszam, lecz wszystko to stało się z winy właśnie tego bota, który posiadał Pebuu. Idąc pod depo gostek z white skullem zastawiał mi droge (Pebuu) ale niezaatakował. W końcu poszłem dalej i przechodząc obok Luvantona, który miał skulla moja postać go zaczęła atakować mimo iż nawet niemiałem go zaznaczonego na battleliście. Luvantonovi pojawiła się u mnie żółta czaszka, więc polazł za mną. Ja nic niemiałem, więc odczytałem to jako wcześniej wymienione "czajenie się" na mnie i dlatego błędnie oskarżyłem go o posiadanie bota. Pebuu nieatakował mnie samemu bo był knightem na 31 lvl, więc jeśli okazałoby się, że mam przy sobie SD niemiałby szans. On dołączył się później, kiedy stałem zablokowany pod depo. Później widziałem jak właśnie Pebuu wykańczał w ten sposób już bez pomocy innych ludzi z low lvl, tak więc powtarzam: bot taki istnieje!!!
PS. W poprzednim poście wyjaśniłem jak działa w praktyce, więc nie będę tłumaczył po raz drugi

Seeraph
11-06-2005, 21:28
X(
jak czytalem to co pisales chcialo mi sie smiac...takiego bullshitu nie bylo. Luvantona znam z RL(moj best friend). Moge zagwarantowac, ze nie stworzyl rzadnego bota...Jestes smieszny stary. Walnales takiego kwasa, ze czuje tylko zlosc, i zal mi ciebie. Obiecuje ci ze twoj kumpel padnie za twoja glupote jeszcze raz. Taki kit omg...Prosze tylko urzytkownikow forum zeby nie wierzyli temu klamcy. No Luvanton slawny jest (gz Alan tej negatywnej slawy). A to z tym updatem to juz w ogole szalejesz koles. Poprostu boki zrywac. Nie wiem jak opisac twoja bezgraniczna glupote, ktora sie przejawia w tym co piszesz. Radze zebys sie 5 razy zostanowil nastepnym razem zanim cos napiszesz. Przepraszam Moderatorow i urzytkownikow forum za przeklenstwa, ale nie moglem nic napisac o kolesiu ktory tak piep...gada
BOŻE XANDAR, NAPISAŁEM POSTA, W KTÓRYM PRZEPROSIŁEM NIESŁUSZNIE OSKARŻONEGO I WYJAŚNIŁEM SPRAWĘ. CO MAM ZROBIĆ ŻEBY TO DO CIEBIE DOTARŁO?!? NAPISAĆ TO CZCIONKĄ 30 CZY CO ???

PS. Do bana jeszcze 7 pkt :D

Miro
11-06-2005, 23:09
Heh wystarczy mieć linuksa i jazda hehehehe
Oczywiście ja nic nie robie to tylko domysły :P

Elrendell
11-06-2005, 23:14
Gram na iridii i fakt slyszalem o tym a nicki tych postaci sie zgadzaja to chyba faktycznie istnialo badz istnieje...koles w gildi u mnie mi sie zalil ze go tak zalatwili :(

Rabanbar
11-06-2005, 23:17
To prawda, mojego kumpla tak zalatwil wlasnie Pebuu (czy jak mu tam).

Seeraph
11-06-2005, 23:19
Gram na iridii i fakt slyszalem o tym a nicki tych postaci sie zgadzaja[...]
Chciałem jeszcze raz tylko wtrącić się i powtórzyć, że Pebuu napewno go używał
natomiast Luvanton nie, po prostu niesłusznie go oskarżyłem :(
Sorry Luvanton...

Elrendell
11-06-2005, 23:21
Ok juz wszystko rozumiem...cos w tym jest,nalezy uwazac na tego koleszke 8o

Seeraph
11-06-2005, 23:33
Bot oczywiście jest, i działał przynajmniej na wersji tibii 7.40 . W pierwszym moim poście rzuciłem dwoma nickami. Jedna z tych osób jest niewinna (Luvanton), który rzeczywiście nieposiadał go, mimo to jednak oskarżyłem go o posiadanie ów bota, z prostego względu niedokładnej wiedzy na temat jego działania. Drugą osobą, którą oskarżyłem i co do której jestem w 100% pewien jest Pebuu, który po prostu PKował low lvl-owe postacie, a dzięki botowi niemogły uciec do PZ. Bot ten "infekuje" ofiarę i powoduje, że ta atakuje osoby ze skullem jeśli tylko znajdzie się w odległości 1-nej kratki ( "na styk") bez świadomości "nosiciela". Być może gdybym miał wtedy włączony firewall do tego by nie doszło i bot by niezadziałał.

Mighty
12-06-2005, 00:21
Lol , smiac mi sie chce jak slysze co wy tu wypisujecie ...
Takie cos nie jest mozliwe to tak jakby ktos wlamal sie na twoja postac i mial nad nia kontrole...

TheNatoorat
12-06-2005, 00:34
Tak, a ja zaraz uniosę dźwig w RPA w powietrze siłą woli...
Nie ma takiej możliwości, by ktoś uzyskał kontrolę nad danymi wychodzącymi z waszego komputera - trzeba być wyjątkowo genialnym, by do tego dopuścić.

@Seeraph: Powtórz to jeszcze 40 razy...

Adolphus Elbragol
12-06-2005, 08:05
@Seeraph, pomimo, ze Scor i Matek wytlumaczyli Ci, ze cos takiego jest prawie niemozliwe, ty ciagle bezsensownie spamujesz praktycznie te same, wyssane z palca teorie.

Pytam, jakie sa dowody, ze Peebu go posiada? Mam szczera nadzieje, ze konkretniejsze, niz te dotyczace Luva~.

Rybzor
12-06-2005, 10:54
Nie masz szans- nie ma takiego czegos:]

Seeraph
12-06-2005, 10:56
Dowodem, są ludzie, którzy polegli z rąk Pebuu, nieatakując go ani nikogo innego
przedtem, a mimo to nie mieli wstępu do PZ. Chciałbym również nadmienić, że zdarzają się również ludzie, którzy spotkali się z tym na innych serwerach.

BTW. A teraz ja ci coś powiem. Załóżmy, że niemam pojęcia np. o istnieniu cząsteczkowej budowy ciał. Jak mi udowodnisz, że zbudowane są z atomów??? Widziałeś je kiedyś na oczy ??? Nie ??? To znaczy, że to wielki bullshit i one nieistnieją (idąc twoim tokiem rozumowania).

PS. To, że się z czymś jak dotąd nie spotkałeś nieznaczy, że nieistnieje.

Dabek
12-06-2005, 11:00
BTW. A teraz ja ci coś powiem. Załóżmy, że niemam pojęcia np. o istnieniu cząsteczkowej budowy ciał. Jak mi udowodnisz, że zbudowane są z atomów??? Widziałeś je kiedyś na oczy ??? Nie ??? To znaczy, że to wielki bullshit i one nieistnieją (idąc twoim tokiem rozumowania).

To znaczy że ich istnienie udowodnili ludzie mądrzejsi ode mnie, tak samo jak tobie ludzie mądrzejsi w danej dziedzinie udowadaniją że to o czym mówisz nie ma prawa istnieć.

Matek
12-06-2005, 11:12
Dowodem, są ludzie, którzy polegli z rąk Pebuu, nieatakując go ani nikogo innego

A wiesz, ze zeznanie swiadka zamieszanego w jakies przestepstwo (okradzionego, pobitego itp) jest traktowane 'z dystansem'?

PS. To, że się z czymś jak dotąd nie spotkałeś nieznaczy, że nieistnieje.

Czlowieku - dajemy ci szanse zablysnac i UDOWODNIC, ze to istnieje.

Seeraph
12-06-2005, 11:17
Gdybyś czytał uważnie to zauważyłbyś, że jednak dopuszczają możliwość istnienia takiego czegoś...

PS. A może ci naukowcy kłamią?!? Ja niewidziałem na oczy, więc to niemożliwe, żeby atomy istniały.

PS2. Jak można udowodnić, że coś istnieje lub nieistnieje skoro od razu zakłada się twierdzenie, że rzecz ta nieistnieje.

PS3. Okej, ale to, że ktoś jest mądrzejszy w danej dziedzinie nieoznacza, że każde jego orzeczenie w tej sprawie jest święte i oznacza rację. Kilka wieków temu była kupa ludzi mądrzejszych i uczonych, którzy twierdzili, że Ziemia jest płaska...

Matek
12-06-2005, 11:25
PS. A może ci naukowcy kłamią?!? Ja niewidziałem na oczy, więc to niemożliwe, żeby atomy istniały

Sa prace ludzi, ktorzy zajmuja sie tym zawodowo, so dowody, sa eksperymrnty potwierdzajace ze to ISTNIEJE. Ty nie masz NIC poza slowami.

PS2. Jak można udowodnić, że coś istnieje lub nieistnieje skoro od razu zakłada się twierdzenie, że rzecz ta nieistnieje.

Normalnie - znaleźć dowod, ze to istnieje! NIE świadka.

PS3. Okej, ale to, że ktoś jest mądrzejszy w danej dziedzinie nieoznacza, że każde jego orzeczenie w tej sprawie jest święte i oznacza rację. Kilka wieków temu była kupa ludzi mądrzejszych i uczonych, którzy twierdzili, że Ziemia jest płaska...

To fakt. Nie oznacza. Jednak jak ludzie ci podaja, że to jest maloprawdopodobne a ty rozpuszczasz plotke (juz nie traktuje tego w kat. klamstwa), ze na bank jest taki bot niczym nie roznisz sie od tych co twierdzili, ze zeimia jest plaska (ew. od starej babci co nie ma nic do roboty)

Wczoraj gralem na Iridii. Pytalem sie ludzi czyu mieli stycznosc z zachowaniem jakie opisujesz. Chcialem pogadac nawet z Pebuu ale go nie bylo. Dopuki nie znajdziesz DOWODU dla mnie EOT. Dyskusja z ludzmi, ktorzy nie maja dowodow a tylko przypuszczenia na temat o ktorym nie maja duzoego pojecia mija sie z celem.

Seeraph
12-06-2005, 11:31
Normalnie - znaleźć dowod, ze to istnieje! NIE świadka.
Czyli wg ciebie mam założyć, że jeśli niespotkałem się dotąd z jakimś zjawiskiem to ono nieistnieje 8o ?!? Więc gdyby dalej iść twoim tokiem myślenia wiele rzadkich zjawisk nie ma prawa istnienia, bo nie mówi się o nich powszechnie...

A czy ty udowodniłeś, że bot taki nieistnieje ?!? Jak dotąd twierdzisz tak jedynie na podstawie swoich teorii. Aby stwierdzić, że coś nieistnieje bądź istnieje przeprowadza się szereg doświadczeń, dzięki którym można wtedy rzeczywiście stwierdzić czy coś jest możliwe lub nie.

PS. Jeżeli są świadkowie mówiący o danym zjawisku, niezakłada się z góry, że ono nie ma prawa bytu, lecz stwierdza się to na podstawie szeregu przeprowadzonych doświadczeń :baby:

PS2. Żeby coś zaprzeczyć znajdź najpierw dowody na to, że nieistnieje -_-

Midarth
12-06-2005, 11:47
Ten program nie istnieje z jednego zasadniczego powodu... W ten sam sposób możesz zmusić kilenta danego gracza do kupna parcela, zaadresowania do Ciebie i wysłania. Opiera się to na wysyłanych pakietach, więc w ten sposób, każdy high lvl straciłby eq. Jedyne rozwiązanie to zainfekowanie trojanem z backdoorem, który umożliwiłby zdalny dostęp, ale to niezbyt realistyczne zważywszy na to, że zamiast instalując trojana, łatwiej zainstalować keylogga i od razu mieć eq za free -.-

Seeraph
12-06-2005, 11:52
Okej skoro tak, to jak wytłumaczysz sytuację, która przytrafiła się nie tylko mnie 8o ?!? Mój komputer jest opętany przez szatana czy może marsjanie przejęli nad nim kontrolę ???

BTW. mógłbym teraz zacytować "kolegów" : "Masz na to jakieś dowody?"

Matek
12-06-2005, 12:17
Czyli wg ciebie mam założyć, że jeśli niespotkałem się dotąd z jakimś zjawiskiem to ono nieistnieje 8o ?!? Więc gdyby dalej iść twoim tokiem myślenia wiele rzadkich zjawisk nie ma prawa istnienia, bo nie mówi się o nich powszechnie...

A gdzie ja to napisalem??

Gtyk
12-06-2005, 12:28
Nie znam sie zbyt na tym, ale chyba jest to mozliwe do zrobienia wlasnie w sposob o ktorym mowil Midarth. Tylko wtedy niemozliwe bylo by to, ze atakowana osoba nie bylaby zaznaczona na battle... Bo wtedy trojan musialby ingerowac w serwer, a nie w klienta osoby zarazonej, co jest raczej niewykonalne...

Druga sprawa jest to, ze poszkodowaniu musieli sciagnac tego trojana na swoj dysk... czyli znowu w postaci jakiegos mc, a wiec sami sa sobie winni... Prawdopodobienstwo ingerencji w server jest na prawde bardzo niewielkie, bo watpie, ze jezeli komus juz by sie to udalo <a jest to mozliwe...>, to ograniczyl by sie tylko do bezkarnego zabijania lowlvli, kiedy moglby robic rzeczy o wiele bardziej szkodliwe dla gry...

Tak wiec ja stawiam ze to zwykly trojan sciagniety jako mc...

Seeraph
12-06-2005, 14:29
Okej, ale powiem tylko jedno...Od początku gry w Tibię niewchodziłem na żadne strony typu free pacc, czy też nie grałem na dopalaczach (różnego rodzaju fishing boty,mc i inne). Właśnie dlatego poruszam ten temat na forum, ponieważ od samego początku uczciwie gram, a tu takie coś mi się przytrafia : /
Gdybym używał tego typu rzeczy też bym zwalił wine na to, ale ponieważ gram "czysto" chciałbym rozwikłać tą sprawę...

Matek
12-06-2005, 14:37
I wlasnie twoje stwierdzenie, ze nie wchodziles na 'freepacc' i nie sciagales MC czy innych smieci swiadczy o tym, ze to NIE MÓGŁ BYĆ BOT!

Jak masz antywira zwlaszcza.

Nie mozna sciagac bota wyspecjalizowanego to ingerencji w pakiety wysylane z klienta Tibii przez przypadek (jest to bardzo malo prawdopodobne).

Gdybym używał tego typu rzeczy też bym zwalił wine na to, ale ponieważ gram "czysto" chciałbym rozwikłać tą sprawę...

Dojdzie do twojej glowki, ze nie robisz nic, zeby rozwiklac te spraw? Uparles sie przy swoim i nie zwazasz na FAKTYCZNE argumenty.

Dalej twierdze, ze to missclick albo wina uzytkownika. Na bank nie interwencja bota. Gadalem na Iridii z WIELOMa os i ani jedna nie spotkala sie z takim zjawiskiem.

@down:
bosze... uparliscie sie na Pebuu... co on wam zrobil. Zwykle zabicia i juz - bot dziala.... czuje sie jakbym byl w pacanowie. Albo uprawiano 'polowanie na czarownice' - znalezliscie ofiarwe i nie zwazacie na dowody, ktore ja uniewinniaja.

Elrendell
12-06-2005, 14:39
Gram na iridii i slyszalem o tym fakt nie zetknalem sie osobiscie ale koles ktory mi to mowil jest moim dobrym kumplem, nie zmyslalby przeciez takich historyjek..a jak nie wierzycie to grajcie na iridii a moze spotka was ten "zaszczyt" zaj...nia przez Peebu..powodzenia :p

Adolphus Elbragol
12-06-2005, 16:33
czuje sie jakbym byl w pacanowie Paccanowie?

@up:a dobry kolega kolegi wojka mojego kuzyna przespal sie z Bubble i Cacherro naraz (tak, odwiedzil przy okazji piwnice Doba, ale o tym sza!).

Czy wy ludzie nie umiecie czytac ze zrozumieniem? Matek i Scor, podali powazne argumenty, dlaczego cos takiego nie powinno istniec (a tym bardziej byc wykorzystywane tylko do nabijania pzlocka - skoro umozliwia zmuszenie waszej postaci do ataku, dlaczego nie ma umozliwiac do kupienia parcela, zaadresowania go, wlozenia calego swojego stuffu i wyslania go?), a wy ciagle swoje.

Swoja droga, przypominacie mi poznanego na forum tibia.com Arzosa - pomimo przedstawionych mu dowodow i przyczyn pewnych akcji on ciagle kompromituje sie propagandowa wojna z Triada i sojusznikami.

Wiec, prosze, dajcie juz spokoj bezsensownym poszukiwaniom winnego i zachowajcie przynajmniej resztki twarzy.

Talron
12-06-2005, 18:01
Takie coś nie istnieje, zrozumcie nie da się wpływać na działania innych graczy (chyba że ten bot wypuszcza ducha który teleportuje się do komputera innego gracza i atakuje)

NeooeN
12-06-2005, 18:12
Takie coś jest nie możliwe.
ale, hmmmmmmm... wystarczy wygenerować fałszywy pakiet jako adres nadawcy dać IP gracza a jako odbiorce ustawić server świata, hmmmmm... to nie możliwe, server nie wysyła informacji o IP innego gracza.

Dared
12-06-2005, 18:19
Słuchajcie podobno jest taki program, który po użyciu tworzy ci w BP'ku czapke GM'a i dostajesz wszystkie jego moce!

Seer ja też umiem wymyślać historyjki, odpuść sobie...

Matek
12-06-2005, 19:12
Takie coś nie istnieje, zrozumcie nie da się wpływać na działania innych graczy (chyba że ten bot wypuszcza ducha który teleportuje się do komputera innego gracza i atakuje)

teoretyczie jest mozliwe.

Seeraph
12-06-2005, 22:23
[..] dlaczego nie ma umozliwiac do kupienia parcela, zaadresowania go, wlozenia calego swojego stuffu i wyslania go?

Hmmm, nawet nie zadałeś sobie trudu żeby trochę pomyśleć -_- . Ponieważ żeby
wysłać ów parcela, ofiara musiałaby najpierw go posiadać, a samo kupienie go wymaga interakcji z NPC, który go sprzedaje, a więc również z serwerem. Niebęde ci tłumaczył dalej co musiałby ów (nazwa umowna) "bot" jeszcze zrobić żeby go wysłać, więc byłoby to extremalnie trudne. Natomiast bot zmuszający do ataku ma już dużo łatwiejsze zadanie (IMO jest to wkraczanie nie w serwer lecz w pliki ofiary aktywne podczas działanie klienta Tibii), jak wiadomo broń nosi ze sobą większość Tibijczyków :baby: , więc bot nie musi nikogo zmuszać do kupowania czegokolwiek. Ma gotowy grunt do "orki" ...

Adolphus Elbragol
13-06-2005, 09:50
Cala ta dyskusja jest czysto hipotetyczna, nawet przy zalozeniu, ze cos takiego istnieje.
(IMO jest to wkraczanie nie w serwer lecz w pliki ofiary aktywne podczas działanie klienta Tibii) IMO zmuszenie do kupienia i wyslania (a takze powiedzenia sentencji "hi,parcel,yes") tez jest ingerencja tylko w pliki ofiary.

Chcialem powiedziec, ze *jesli* istnieje taki "bot" (lepszym slowem bylby tu trojan), dlaczego programista, ktory go napisal mialby sie ograniczyc tylko do nabijania pzlocka?
Przeciez jesli jest w stanie ingerowac w Twoje polaczenie z serwerem, dlaczego nie mialby zrobic kilku krokow na przod?

Seeraph
13-06-2005, 13:22
Tak jest to dyskusja czysto hipotetyczna. Jednak prowadzę ją dalej ponieważ to niezdarzyło się tylko osobiście mi, ale także kilku innym osobom, więc staram się dociec prawdy, ewentualnie nakłonić osoby, które spotkały się z tym do wypowiedzi na forum...

Matek
13-06-2005, 13:44
Podaj nicki tych kilku osob.

NIE JEDNEJ - kilka!

Agroki
13-06-2005, 13:52
muhahah -.- fajnie sie rozsiewa takie plotki? nie istnieje taki bot ktory by zaczal kontrolowac postac innego gracza tak by zaczela nas atakowac -.-

Seeraph
13-06-2005, 17:48
Niepodam nicków tych osób, bo będą miały później przeze mnie jakieś problemy, a niebędę ich narażać... Kto niewierzy niech niewierzy... Kto padł ofiarą ten rozumie....

Matek
13-06-2005, 18:06
nie no... teraz to juz sie osmieszyles na maxa w moich oczach.

Czyzbys i Pebuu oskarzyl bezpodstawnie?

edit: widac jaka jest wiarygodnosc osoby postujacej ponizej. Oskarza osoby chociaz nie ma DOWODOW. Twierdzi ze sa inne, ale nickow nie chce podac. jak go zapytalem na PW dostalem odpowiedz z jednym nickiem i infem, ze dalszych niepamieta.
Rozsiewanie takich klamst to naprawde dziecinada.

Seeraph
13-06-2005, 19:38
Gdybym to zrobił to oficjalnie bym to wyjaśnił na forum...
Nicków już niebęde wymieniać bo nie mam zamiaru narażać innych ludzi na jakieś "represje" i tyle...

PS. btw. tylko prowokacja z twojej strony bo mimo iż jak widzisz są tutaj posty ludzi, którzy spotkali się z tym "zjawiskiem", ale jak zwykle uważasz, że oni kłamią tak samo jak ja, więc podawanie kolejnych świadków nic nie zmieni w twoim postrzeganiu sprawy. Po prostu z góry założyłeś, że coś takiego niema prawa istnieć ( "niewidziałem-> nieistnieje")...

PS2. Ty również nie masz dowodów, że coś takiego nie może istnieć, więc jest to i z twojej strony dziecinada :baby:

Adolphus Elbragol
13-06-2005, 21:00
Seeraph, represje (punkty ostrzezenia ze strony kolka moderujaco/banujacego, badz odwiedziny w kopalni, w ktorej masz okacje expic przez... gracza) spotykaja nie swiadkow, a osoby, ktore bezpodstawnie oskarzaja innych.

@down: owszem, kazdy pretekst jest dobry, ale zeznania nie sa nawet pretekstem. No, chyba ze sa poparte bezpodstawnymi oskarzeniami.

Seeraph
13-06-2005, 21:03
Różnie bywa, zdarza się i tak, że każdy pretekst jest do tego dobry...

Matek
14-06-2005, 08:18
Na forum Iriddi nie ma o tym SŁOWA a wczesniej cos wspominales, ze kilka os. Natknelo sie. Zmowa milczenia - wow. To straszne.

Pozatym ja i Scor dalismy DOWODY na to czemu nie moze to istniec. Tylko moze ty tego nei zrozumiales.