zaloguj się

Pokaż pełną wersje : PACC, Dlaczego tak drogo ??

Aslav89
10-06-2005, 20:26
No właśnie, czy ktoś może mi to jakoś ładnie i składnie wytłumaczyć ? Dlaczego PACC jest taki drogi, no bo nie da sie ukryć tego faktu :(

P.S Tak w ogóle to witam wszystkich. Wasze forum podziwiam od dawna ale dopiero teraz sie zarejestrowałem. Wcześniej byłem na tym badziewiu tibia.gery. Nie podlizuje sie :P

morwi
10-06-2005, 20:27
a dlaczego pytasz sie nas? napisz list do cipsoftu...

Tomciu
10-06-2005, 20:28
zauwaz ze w Niemcech Pacc Kosztuje Pare groszy a dla nas jest drogo bo kurs Euro jest dorgi Zrozumiales ?

Dabek
10-06-2005, 20:29
Mniej jak złotówka dziennie to jest drogo? Odmów sobie czipsów i będziesz miał. Nie ma nic za darmo, jak chcesz coś mieć (a pacc daje w tej grze DUŻO) to trzeba za to zapłacić. A w porównaniu z większośćią innych gier on-line nie jest on taki drogi. Jak masz jeszcze jakieś wątpliwości to wal śmiało, bo zaraz to i tak zamknę:P.

Aslav89
10-06-2005, 20:34
Pewnie, że drogo 250zł na rok to dosc drogo. Myślę, że gdyby roczna sumka wynosiła 50-100zł to by o wiele lepiej na tym wyszli.

P.S Nie jem chipsów :P

Dabek
10-06-2005, 20:42
Ceny abonamentu (nie wiem czy aktulane, wygrzebane na szybko w necie) kilku gier online:
Ultima Online - 12.99$
EverQuest - 12.95$
Ragnarok Online - 12.00$
StarWars Galaxies - 14.99$
Anarchy Online - 12.99$
Dark Age of Camelot - 12.95$
Asheron's Call - 9.95$
Asheron's Call 2 - 12.95$
Final Fantasy XI - 12.95$
World War II Online - 12.99$
PlanetSide - 12.95$
Są to ceny za MIESIĄC, a nie za TRZY jak w Tibii, dodatkowo za większość z tych gier trzeba też zapłacić za samą grę (np. za WoWa jakieś 200 złotych).
Dalej sądzisz że pacc jest drogi?

Magrid
10-06-2005, 20:43
Jak wzrośnie kurs złotówki to i pac bęzie tańszy. Tak więc trzymajmy kciuki za twardą złotówke :P

Aslav89
10-06-2005, 20:46
Możliwe, że tibia jest najtańsza, jednak nadal uważam, że jest droga. Po za tym pytałem, czemu jest droga ?? Na co CipSoft wydaje te pieniądze ?

Raul
10-06-2005, 20:48
Możliwe, że tibia jest najtańsza, jednak nadal uważam, że jest droga. Po za tym pytałem, czemu jest droga ?? Na co CipSoft wydaje te pieniądze ?
A myślisz, że serwery to sobie tak stoją i nic za nie nie trzeba płacić?

morwi
10-06-2005, 20:48

1.musza na czyms zarabiac no nie?-.-
2.musza utrzymywac serwery...

Polinik
10-06-2005, 21:31
No właśnie, czy ktoś może mi to jakoś ładnie i składnie wytłumaczyć ? Dlaczego PACC jest taki drogi, no bo nie da sie ukryć tego faktu :(

Przeciez nie jest. 80pare zlotych za 3 miesiace to nie sa duze pieniadze.

kaczi
10-06-2005, 22:59
Ludzie, przesadzacie... Pacc nie jest drogi, i nie będzie.
Jak nie masz 20 euro to naprawdę, nie trudno to uzbierać.

PUPISEM
10-06-2005, 23:06
a z kad wezmiesz pieniadze? z pracy? ale jakiej, nic tylko wyksztalcenie sie liczy !

Rybzor
10-06-2005, 23:06
Popros rodzine zza granicy zeby ci 20 "jerlo":P wyslala:p, pewnie beda to dla nich grosze:]

Thomasi
10-06-2005, 23:39
Przeciez nie jest. 80pare zlotych za 3 miesiace to nie sa duze pieniadze.

P.S trzeba jeszcze zauwazyc ze dlaniktorych osob 80 zl to sa duze pieniadze:] a;le takie osoby raczej niemaja internetu a co do tematu to moim zdaniem jest on bezsensowny bo kazzdy ktoma IQ wieksze od mojego krzesla i pomysli dluzejniz 2 minuty wymysli dlaczego pacc kosztuje wiec co do tematu

pacc jest drogi bo nie tani albo czemu pacc jest drogi??zeby glupi mial zagadke..

Kin
10-06-2005, 23:44
hmm dla mnie pacc jest tani (oprócz roku). Rzeczywiście na 3 miesiące 80 zł to nie tak drogo. Pozatym serwery (1) kosztuje na utrzymanie 10 euro.

nathaniel
11-06-2005, 00:01
Ceny abonamentu (nie wiem czy aktulane, wygrzebane na szybko w necie) kilku gier online:
Ultima Online - 12.99$
EverQuest - 12.95$
Ragnarok Online - 12.00$
StarWars Galaxies - 14.99$
Anarchy Online - 12.99$
Dark Age of Camelot - 12.95$
Asheron's Call - 9.95$
Asheron's Call 2 - 12.95$
Final Fantasy XI - 12.95$
World War II Online - 12.99$
PlanetSide - 12.95$
Są to ceny za MIESIĄC, a nie za TRZY jak w Tibii, dodatkowo za większość z tych gier trzeba też zapłacić za samą grę (np. za WoWa jakieś 200 złotych).
Dalej sądzisz że pacc jest drogi?

ZA 1 MIESIĄC GRANIA ALE PORÓWNAJ SOBIE ENGINE GIER GRAFE I JEST MUZA PORÓWNAJ SOBIE WSZYSTKO I STWIERDŹ CO JEST DROGIE BO JEŚLI MIAŁBYM KASĘ NA TAKIE COŚ WYDAWAĆ TO TO BY POLECIAŁO W FFXI A NIE NA TIBIE. TE GRY SĄ DUUUŻO LEPSZE

Septer
11-06-2005, 00:07
ZA 1 MIESIĄC GRANIA ALE PORÓWNAJ SOBIE ENGINE GIER GRAFE I JEST MUZA PORÓWNAJ SOBIE WSZYSTKO I STWIERDŹ CO JEST DROGIE BO JEŚLI MIAŁBYM KASĘ NA TAKIE COŚ WYDAWAĆ TO TO BY POLECIAŁO W FFXI A NIE NA TIBIE. TE GRY SĄ DUUUŻO LEPSZE

Dużo lepsze, bo mają lepszą grafikę, lepszy engine? Typowy lamer... powiedz chłopcze, Ty nawet pewnie na Amidze nie grałeś, co? Ani na Commodore?

Kryptonics
11-06-2005, 00:21
Dokładnie.Tylko cioty oceniają grę po jej wyglądzie.Liczy sie klimat.Ci co pocinali swego czasu na comodorce czy na nesie to wiedzą co to znaczy klimat w grach.Ja jako zagożały fan serii Final Fantasy cenie sobie też bardzo system gry.A tibi posiada naprawde niezły system,ot co :D

nathaniel
11-06-2005, 00:54
Dużo lepsze, bo mają lepszą grafikę, lepszy engine? Typowy lamer... powiedz chłopcze, Ty nawet pewnie na Amidze nie grałeś, co? Ani na Commodore?

typowy lamer to chyba ty... nawet nie wiesz co to seria FF chłopcze na tej gierce wychowuje się pokolenia fanatyków RPG i to są najlepsze gry. I ty śmiesz jeszcze mówić że FF nie ma klimatu?

dla ciebie klimat to:
pomieszczenie dobrze schładzane, z niebieską tapetą i kaktusem [ ale ten kaktus to u ciebie zamiast muzgu]

Dokładnie.Tylko cioty oceniają grę po jej wyglądzie.Liczy sie klimat.Ci co pocinali swego czasu na comodorce czy na nesie to wiedzą co to znaczy klimat w grach.Ja jako zagożały fan serii Final Fantasy cenie sobie też bardzo system gry.A tibi posiada naprawde niezły system,ot co

taaa jaki tu jest klimat? Patrzysz idzie koleś z nickiem zdzisiu popierdówa a ty myślisz pół godziny nad klimatycznym nickiem. Ok przeżywasz to idziesz dalej. Zabijasz potworka. Cieszysz się, ale nagle łza płynie ci z oczu ponieważ koleś ucieka z twoim lootem...

Jesli mówisz że lubisz rpg to trudno nie kochać FF chociaż suikoden był lepszą grą i nadal jest

Rychulec
11-06-2005, 01:34
Powim jedno najlepszy jest Gothic z gier RPG i tyle tylko że nie ma multiplayera a na 2 miejscu jest GTA (cała jej seria) oczywiście poza grami RPG

@temat-Dla mnie PACC jest taniutki większy problem z załatwieniem go :p

Vanhelsen
11-06-2005, 01:34
Ludzie....
80zł na trzy miechy to 27zł na miesiąc. Jak mi ktoś teraz napisze, że nie jest w stanie zebrać 27zł w miesiącu to go chyba osobiście zaszlachtam...
Jak by co to mozna bardziej podzielić: 7zł w tygodniu, inaczej mówiąc wystarczy, że codziennie będziecie odkładać 1zł (to chyba nie jest zbyt wiele ;)) i już masz PACC'a w lini ciągłej.

Repos
11-06-2005, 01:39
20 € za 3 michy to rzeczywiscie nie duzo, jednak jednorazowo jest to sporo, zwlaszca, ze pzrez 3 michy moze sie sporo wydarzyc, pacc na 1 miesiac bylby lepszy, za powiedzmy 7-10 € na pewno wiecej osob by sobie na niego pozwolilo.

Mnie na przyklad przed kupnem pacc wstrzymuje; zblizaja sie wakacje, a na pewno gdzies pojade wiec 1 miesiac z pacca psu w dupe, potem studia- 1 rok i troche lipa z graniem, a tak to bym se zalozyla paka na 1 miech i problem z glowy. zreszta kto to wymislil, zeby za kwartal placic, powinno byc jak za kablowke- co miesiac.

sulik
11-06-2005, 08:25
W sumie to 18-osobowa ekipa z CipSoft'u musi się za jakieś pieniądze utrzymywać. Jeszcze dobrze, że tibia nie jest w pełni płatna tak jak niektóre gry.
Btw. Gra na faccu jest jak troche dłuższa wersja demo. :D

Evil Maul
11-06-2005, 09:00
Pacc na Tibie na 3 miechy jest najtanszy w porównaniu takiej gry jak Astonia III - tam grasz 2 tyg na facc a potem musisz placic za***iste sumy za miesiac !!! A jezeli chodzi o pacca na rok to tez jest tani !!!!! Jak bys codzienie zbieral nawet po 1 zł to zapewniam ze bys mial pacca na rok bo to tylko 265 zeta !!! Ja mialem na 3 miechy i bylo za***iscie !!! A po drugie to jestescie tacy pazerni !!! Ze jak juz macie pacca to liczycie kazdy dzien z pacca !!! Ludzie !!! To jak kupicie kablówke to bedziecie siedziec caly czas przed telewizorem zebyscie nie stracili rzadnego dnia z abonamentu ??? X( :evul: :evul: X( X(

Repos
11-06-2005, 10:16
@up: Nom, ja mam kablowke i ogladam ja codziennie, podobnie tez z neta kozystam codziennie,

Septer
11-06-2005, 10:23
?

typowy lamer to chyba ty... nawet nie wiesz co to seria FF chłopcze na tej gierce wychowuje się pokolenia fanatyków RPG i to są najlepsze gry. I ty śmiesz jeszcze mówić że FF nie ma klimatu?

dla ciebie klimat to:
pomieszczenie dobrze schładzane, z niebieską tapetą i kaktusem [ ale ten kaktus to u ciebie zamiast muzgu]

taaa jaki tu jest klimat? Patrzysz idzie koleś z nickiem zdzisiu popierdówa a ty myślisz pół godziny nad klimatycznym nickiem. Ok przeżywasz to idziesz dalej. Zabijasz potworka. Cieszysz się, ale nagle łza płynie ci z oczu ponieważ koleś ucieka z twoim lootem...

Jesli mówisz że lubisz rpg to trudno nie kochać FF chociaż suikoden był lepszą grą i nadal jest

FF = Final Fantasy, grałem. I nie mówiłem, że FF nie ma klimatu, chyba masz jakieś zamroczenia ( może od przepicia ). A mózgu to nie masz Ty przygłupie, bo mózg się pisze przez "ó" a nie "u". Więc zanim zaczniesz mówić o czyjejś inteligencji, to najpierw zapoznaj się porządnie z ortografią, chłopczyku ( co, nie czytamy książek? ). Poza tym szczerze podziwiam pasjonujące dywagacje ( na poziomie podstawówki ) na temat tego, czy ktoś ma mózg, czy też nie...

Tak, Tibia nie ma takiego klimatu jak niektóre giery, ale Ty nie mówiłeś o klimacie, tylko o grafie i enginie. Za to Tibia ma wiele innych zalet, których nie uświadczysz w innych grach : te emocje towarzyszące zbliżającemu się updatowi, domek, który możesz sobie fajnie wystroić jak w The Sims, w którym możesz wystawić itemy na pokaz, wspólne treningi z qmplami by ćwiczyć skille itp. Bardzo klimatyczne jest za to w Tibii to, że czary mówimy "na głos", że z npc-ami rozmawiamy "na głos", a nie wybieramy myszką możliwe odpowiedzi. Takich zalet mógłbym wymienić mnóstwo, tylko po co, skoro i tak tego nie zrozumiesz.

Severyn
11-06-2005, 10:37
Pacc wcale drogi nie jest, ale zloty jest ***owo tani ;/ a anjgorsze jets to ze jak raz kupisz pacc'a to jzu potem bez niego nie umiesz grac :(

Ashlon
11-06-2005, 10:43
Za to Tibia ma wiele innych zalet, których nie uświadczysz w innych grach : te emocje towarzyszące zbliżającemu się updatowi, domek, który możesz sobie fajnie wystroić jak w The Sims, w którym możesz wystawić itemy na pokaz, wspólne treningi z qmplami by ćwiczyć skille itp. Bardzo klimatyczne jest za to w Tibii to, że czary mówimy "na głos", że z npc-ami rozmawiamy "na głos", a nie wybieramy myszką możliwe odpowiedzi. Takich zalet mógłbym wymienić mnóstwo, tylko po co, skoro i tak tego nie zrozumiesz.

Emocje w zblizajacym sie update : troche nowej grafiki, kilka miejsc do expienia (niekiedy fajnych), 3 nowe potworki (sila snake i 15 exp, sila dla a exp 2x mniejszy, i potwor fajny, ale bez loota), 2 questy (daj-najwiecej-potworkow-jak-sie-da) i itemki (sword 12/11 i mace 8/9).Wiele innych gier ma mozliwosc kupowania domkow (ot, guild wars na przyklad). Za to w reszcie widac itemki, ktore nosisz na sobie. Wspolne treningi - ok, to juz cos. Ale ile tych skilli? 12? Porownaj do dowolnego mmorpga (guild wars na przyklad) - kupa glownych skilli + zawody +... eh. Ktore czary mowimy na glos? Inkantacje do runow? Wow. Zauwaz, ze jakas polowa czarow jest nieprzydatna. Teraz wyszedl jeszcze guild wars - rewelacyjny klimat, swiat, grafika. 130zl za orginal + 0 abonamentu. I masz jeszcze singla.

Septer
11-06-2005, 12:13
Emocje w zblizajacym sie update : troche nowej grafiki, kilka miejsc do expienia (niekiedy fajnych), 3 nowe potworki (sila snake i 15 exp, sila dla a exp 2x mniejszy, i potwor fajny, ale bez loota), 2 questy (daj-najwiecej-potworkow-jak-sie-da) i itemki (sword 12/11 i mace 8/9).Wiele innych gier ma mozliwosc kupowania domkow (ot, guild wars na przyklad). Za to w reszcie widac itemki, ktore nosisz na sobie. Wspolne treningi - ok, to juz cos. Ale ile tych skilli? 12? Porownaj do dowolnego mmorpga (guild wars na przyklad) - kupa glownych skilli + zawody +... eh. Ktore czary mowimy na glos? Inkantacje do runow? Wow. Zauwaz, ze jakas polowa czarow jest nieprzydatna. Teraz wyszedl jeszcze guild wars - rewelacyjny klimat, swiat, grafika. 130zl za orginal + 0 abonamentu. I masz jeszcze singla.

No tak, masz rację. Ale zauważ też, że Tibia ma najtańszy abmonament, właśnie dlatego, że w pewnych rzeczach odstaje od innych gier :) Albo np. Cellmons - to tylko karcianka, o grafice to tu już w ogóle nie ma mowy, a wiele osób płąci za nią po 80 złotych miesięcznie ( nie jest to obowiązkowe, ale jak Cię wciągnie to chcesz ciągle dokupować nowe karty :D ). Wydaje mi się zatem, że Tibia nie jest taka droga, jakby nie patrzeć to napradę tlyko 1zł dziennie :)

Level
12-06-2005, 20:07
ha ha ha

No to się usmiałem.
Ludzie niech każdy z was powie czy zbiera 1zł dziennie na Tibie? 99% z was nie...poprostu idziecie do tatusia i mamusi po kase i tyle,a tutaj się wymądrzacie o jakiejś oszczędności.

Pozatym argument "uzbierasz 1zł dziennie i masz PACC za iles tam dni" jest tak sam mądry jak " gdybym nie palił tyle to przez ten czas kupiłbym auto"...(tylko jakoś nie zauważono korelacji pomiędzy posiadaniem auta i paleniem)

Zewcio
13-06-2005, 09:44
pacc jest taki "drogi" (w niemczech to kieszonkowe u niektorych) poniewaz musza za cos utrzymac servery i pracownikow.... tworcy tibii tez sa ludzmi i musza miec jakis zysk ze swojego produktu... jak juz Dabek~ powiedzial: odmow sobie czasem chipsow to spokojnie co 3 miesiace uzbierasz :]

Level
13-06-2005, 15:37
pacc jest taki "drogi" (w niemczech to kieszonkowe u niektorych) poniewaz musza za cos utrzymac servery i pracownikow.... tworcy tibii tez sa ludzmi i musza miec jakis zysk ze swojego produktu... jak juz Dabek~ powiedzial: odmow sobie czasem chipsow to spokojnie co 3 miesiace uzbierasz :]

Nie wiem czy zauwazyłeś,ale nie jesteśmy w Niemczech.
Ciekawy jestem czy ty tak oszczędzasz na PACC.
Z jednym się zgadzam, w Niemczech to smieszne pieniądze

...tak na marginesie, nie jadam chipsów i na PACC (gdybym zbierał) zbierałbym 4 lata ;)
Pozatym, ja sam zarabiam na siebie i sam się utrzymuje, nie biore pieniedzy od mamusi, i tatusia. Znam w przeciwieństwie do wielu z was wartość pieniądza i wiem ile trzeba nieraz sie nazapierniczac za "tylko 80 zł". Spróbujcie się utrzymać sami za zarobioną kase i powiedzcie mi,ze 80zł to nic.
W Niemczech 20 euro to faktycznie drobnostka.

ahcarb
14-06-2005, 08:12
pacc nie jest tani dla polaców mozna zauwacyc 1zl 4,5 euro niestety dla krajów wysoko rozwinietch jak niemcy, usa itd taka cena za pacc 20 euro $ to jest nic
zaluzmy ze w polsce nauczyciel zarabia srednio 1500 zl natomast za granico 1500 euro (niestety tak to juz jest polski rzod itd)

i chialbym zauwazyc ze z poczotków ta gra byla wylocznie dla niemców zrobiona pod ich warunki ale nie dla polakow.. teraz grajom ludzie na calym swiecie w to :p

saYo
14-06-2005, 08:24
Jest to baaardzo proste:
1. Musza Utrzymac Servery- wkoncu a darmo ich nie maja
2. Patrz pkt 1
3. Musza tez miec z tego jakis zysk, bo napewno nie gloduja zeby tylko my bylismy szczesliwi.
4. Patrz pkt 3.
5. Patrz pkt 2.

A tak wogule to tibia jest jena z najtanszych gier on-line... bo np: pogralbym sobie w WoW..ale ta cena....

Thero
14-06-2005, 09:59
@Up
Tibia to jest projekt 18 kumpli z obrzyganych miejskich blokowisk, oni nie żyją dzięki Tibii, zauważ, że oni cała kasę prawie dają na nowe kompy żeby więcej serverów było, dopiero jak już nie będzie przeludnienia na serverach zainwestują zapewne w lepszych programistów, którzy wezmą za to troszkę więcej kasy niż tacy aktualni mapperzy, którzy w pół roku potrafią zrobić tak niewiele...

Knight Simon Dark lord
14-06-2005, 10:58
jka tu ktoś powiedział gdyby nie kurs dolara/euro było by taniej pozatym co to za problem uzbierać na pacca poprostu zamiast jakiejść przyjemności za xzł odkładasz te pieniądza i po kilku tygodniach masz na pacca pozatym rzeczywiście w niemczech/ameryce jest to tanio i dla nich 3 miesiące gry za 20 euro to niewiele ale też jak tu ktoś powiedział jesteśmy pośrodku na zachód bogactwo na wschód bieda ale to moje zdanie jak tkoś ma silną wole i powstrzymuje się od jakiś przyjemności jak chce oczywiście to wcale na pacca tak długo nie zbiera

Severyn
14-06-2005, 13:31
bo zloty ***owo tani

kocur_bury
14-06-2005, 14:19
:]
złoty powinien byc tani...
to nie PRL że "jest dobrze bo mamy twardą walutę"
im jest tańszy, tym więcej zysku dla eksporterów, większe zagraniczne inwestycje...
więc nie narzekajcie że złoty jest tani i drogo Was kosztuje pacc ;)

Mosqit3
25-06-2005, 01:23
To popatrzcie na Guild Wars - płacisz 120 zł (jak za pacca) a o ile lepszą gierę otrzymujesz! :p

M@rio
25-06-2005, 09:33
Według mnie pacc ma troche wygurowaną cene jak na jakosc tibi kasa im do kieszeni wpywa a powini pomyslec nad Grafiką uleprzyc ją z muzą moga sie wstrzymac narzie ale jezli płącisz te 80zł za 3 miechy tez wymagasz zeby cci sie gra podobała to jest już ich problem zeby ją do was dostoswac pacc jest jak narkotyk raz kupisz i potem dalej kupujesz

Iron
25-06-2005, 10:07
Paac jest taki drogi poniewaz muszą z czegoś opłacać pensje kupywać sprzęt komputerowy aby mógł powstać jakiś swiat.A z tego co widac paac niejest taki drogi bo przecież większosc go ma lub korzystała z niego.

Maximp
25-06-2005, 10:57
Po to tyle sie płaci , aby te wszystkie serwery mogły lepiej działac:P Pomyśl troche :p złotÓwa w góre:P

Grim
25-06-2005, 11:04
Ponieważ Cip Soft utrzymuje się z Tibii. Muszą jeszcze zapłacić za usługi firmy Element 5. Proponuje temat skasować, ponieważ założyciel dostał już odpowiedź na jego bezmyślne pytanie. Trzeba myśleć- to nie boli.

Gniew Mroku
25-06-2005, 11:38
Niby tibia taka kiepska. Grafa jak na Gameboya. Dźwięku wogóle nie ma. A jednak ile osób gra w tibię? W chwili pisania:
Zarejestrowani na tibia.pl: 23666 i rośnie w miarę szybko.
Aktualnie aktywni użytkownicy: 821 (130 zarejestrowanych oraz 691 gości)
Najwięcej użytkowników online było 2211
Aktualnie obecni na tibii: 22159
The maximum on all game worlds together was 43420 players on Jun 05 2005, 20:51:00 CET.

Nie zapominajmy o zarejestrowanych na tibii, musiano zwiękrzyć długość numeru konta bo milion nie wystarczał. Na samej antice jest 90 tysięcy postaci.

I ktoś teraz twierdzi, że tibia nie jest świetną grą. Płacimy głównie za utrzymanie serverów: 56 serverów z których każdy powinien być w stanie przetrwać 1000 graczy. Tibia jest jedną z niewielu gier w których mapy nie ma w plikach klienta, co strasznie może obciążać czasami sieć, za którą też trzeba płacić.

Bobi
25-06-2005, 19:44
Niektóre osoby mnie niszczą. Tak, według mnie tibia JEST droga. Porównujecie ją z innymi grami ale zauważcie jak te gry się od tibi różnią...
Mają lepszą grafike, klimat, muze (tibia wogóle muzy nie ma). Psychol tibia ma klimat! Nie! Nie ma! Dlaczego?
- nicki postaci są WOGÓLE nieklimatyczne (np, Śmierdziel, Pierdziel i tym podobne).
- ludzie mieszają gre z rzeczywistością (np. stoje pod depo, a koleś mówi- "Ide na papierosa." albo- "Zenek idemy jutro się nawalić?").
- podbiega do Ciebie koleś z 8 lv i mówi "Ej chcesz w*******?", "Daj coś", "Twoja matka to ku..., ci.. ".
- domki w tibi- ok mogą być ale żeby były w niej przedmioty z naszych czasów?! (np. zegarek itp.) Przecież tibia to podobno czasy mężnych rycerzy i potężnych magów -.-.
Powiecie "Codziennie składaj po 1 zł albo se czipsów itp. nie kupuj.". LOL! Czyli mamy nie kupować czipsów, napojów i innych przyjemności tylko zbierać kase na tibie? To w sumie kwestia portfela... Jak masz dużo kasy to se kupujesz i *******isz ale ja i tak bym wolał za te 90 zł~ zrobić coś innego (wiecie jaka fajna impreza może być za 90zł?). Nie zaprzeczam, że utrzymanie serwerów kosztuje ale to za serwery płacimy czy za gre? No właśnie....

Afinor
25-06-2005, 19:48
Serwery...serwery powiadacie. To skoro maja tyle kasy na serwery to czemu sa lagi? Czemu wiekszosc osob, nawet o baardzo dobrych laczac ma lagi/kicki?
Klimat? Haha, zabawne, bardzo zabawne. Jak juz powiedzial Bobi - Tibia nie ma klimatu, grafiki ani muzyki. Jedynie co ciagnie do tej gry to ten ciagly wyscig: "bede najlepszy", "musze zsolowac draga". Emocjonalne pobudki - to wszystko.
Wole zebrac te 90zł i iść sie wyszalec na miasto, czy zbierac na wymarzona rzecz (jak chocby k. graficzna zeby potem moc zagrac w gry zdecydowanie lepsze).
Inne gry - tyle ze inne gry sa w wiekszosci dostosowane do stawiania serwerow.
UO - np dream masters shard i mozesz grac
L2 - allseron
Mozna tak wymieniac i wymieniac - sposob dzieki ktoremu wydasz np na oryginalna gre 100zl i mozesz sie nia cieszyc w nieskonczonosc.

Marixon
26-06-2005, 11:36
Faktycznie nawet większość Polaków byłoby stać na PACC-a... Również i mnie, ale tata mi go nie kupi, bo on nie chce wydawać pieniędzy na coś, czego on nie chce żebym robił... ;( Ale jak sobie myślę na co on pieniądze wydaje... X( Tyle podlewania działki, czynszu za działkę, tyle podróży za granicę... Z podróżami no to O.K., bo jest fajnie, ale inne wydatki to mi się chce płakać!! ;(