zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Humor w Tibi.

Andrea
10-06-2005, 21:37
Tak sobie przeglądałem forum i jakoś nie udało mi się znaleźć takiego tematu.
Chciałbym abyście napisali tu z jakimi śmiesznymi rzeczami spotkaliście się w Tibi.
I nie chodzi mi o zachowanie graczy, czy odzywki potworów, ale o różne teksty wypowiedziane przez NPC, przeczytane w książkach lub na jakiś tablicach itp.
Taki sobie temacik dla oddechu, bo Tibia w końcu to nie tylko expienie i nabijanie skili.

Od siebie przytoczę kilka żartów usłyszanych od NPC Bozo na temat niektórych potworów:

- Bozo: How many eyes does a cyclops have? ... One for each IQ point of their opponents!
- Bozo: Why does the rat have a wooden leg? ... Because it is a former pirate!
- Bozo: Why are beholders so ugly? ... Because their mom and dad were beholders, too!
- Bozo: Why do dragons breathe fire? ... They ate too many sorcerers in chili sauce!
- Bozo: Why do orcs have green skin? ... They ate at Frodo's!
- Bozo: Why do trolls live underground? ... Because on the ground there are so many PKs!
- Bozo: What do all little minotaurs want to become when they are grown-ups? ... Cowboys, of course!
- Bozo: Where do the ghouls buy their robes? ... In a Boooohtique!
- Bozo: Why are the experienced heroes quicker than others? ... The demons love fast food!

Jezeli znacie jakieś śmieszne lub dziwne rzeczy, z którymi spotkaliście się w Tibi, piszcie tu.
Humor w Tibi = humor CipSoft'u. :D

Skalam of Secura
10-06-2005, 21:55
sama nazwa jest śmieszna z łacińskiego Tibia oznacza Kość .

Pua
10-06-2005, 21:59
Nie pamietam imienia NPC, ale mowil z powaznym bledem. Zreportowalem to, a oto odpowiedz (przetlumaczona): " Zaden NPC nie chodzil do szkoly.".

Plastex
11-06-2005, 10:59
Mt. Sternum= Mostek(ten w klatce piersiowej)
Do autora tematu: Jak dajesz jakieś dowcipy to przetłumacz je najpierw, bo wielu nie zna angielskiego(ja do nich nie należę). Pierwszy był "trochę" śmieszny, a reszta... jakaś nieśmieszna.

Thero
11-06-2005, 11:17
Śmieszna jest nazwa, ale ona jest śmieszna bo przypadkowa, jak chłopaki z CipSoftu dowiedzieli się, że to kość to postanowili zgodnie, że wiele innych miejsc nazwą podobnie, żeby było elegancko jest np. Fibula (tkzw. kość strzałkowa). A co do humoru w Tibii... hummm, gracze, łażenie z gildią i śpiewanie pisoeneczek bożonarodzeniowych, w takich chwilach chce sie grać :D. Ale ja już nie gram praktycznie...

Pramus
11-06-2005, 11:35
Właśnie najlepsza jest historia nazwy Tibii
CIPsoft nazywając swoją grę Tibia chcieli, by ta nazwa była pasująca fantastycznego typu gry. Po jakimś czasie dowiedzieli się, że Tibia po łacinie oznacza "Kośc",a po Angielsku "Piszczel". Następnie, by utrzymać "klimat" nazw nadali kolejne nazwy typu Mt. Sternum (mostek), Fibula (kość strzałkowa) itd.

evilKRIK
11-06-2005, 19:29
Demon is red, snow troll is blue, Monk is happy and you are N00B

A w troll caves obok tahis jest takie pomieszczenie z korytkami i tam są kratki ubrudzone uryną, na dolesą plamy uryny, mała kałurza wody i szczór. Tam ma resp troll, albo po prostu poszedł tam sikać:]