Pokaż pełną wersje : Rozwazania na temat muzyki.
Dzisiaj naszla mnie pewna bardzo dziwna mysl. Mianowicie od czego zalezy to jakiej muzyki slucham - jaką lubie?
Uwielbiam amerykanski rap, ale jesli by go wcale nie wymoslono to co bym sluchal? Nic? Yyy? Nie bardzo.
Moze to przechodzi w genach? Ale nie... moi rodzice popu bardziej sluchaja...
Czy moze patrze co jest na topie, i wtedy slucham? Ależ NIE! Przecież ja lubie amerykanski rap.
Czego by sluchal hoomik, gdyby nie wymyslono metalu, rocka i punka?
Co bedzie za 100lat? Jakies nowe typy muzyki?
Zadalem kilka bardzo irytujących pytan, wspolnie sprobujemy na nie odpowiedziec. ;)
hAlb mi blz!1
Dj Nekro
11-06-2005, 12:34
Hmm, napewno byś słuchał to co ci by się podobało ;)
No, co do wymyślania Muzyki, mój kumpel (DJ Himself) wymyślił nową muzyke Techno, nazywa się ona ""Pumping Trance", czyli odmiana Trance'u. Ja też coś wymyśliłem ale tu narazie nic o tym niepowiem... bo narazie doskonalam :P
A co by było gdyby niebyło Techno? Hmm... Napewno bym słuchał jakiegoś POPu :D
Hmm, napewno byś słuchał to co ci by się podobało ;)
No wlasnie... ale czemu by mi sie wtedy to podobalo?
Drackmir
11-06-2005, 12:39
Ja jestem jedynym metalem w rodzinie ;)
Czy moze patrze co jest na topie, i wtedy slucham?
Iwan i morświn , mandaryna (aff) jeśli miałbym słuchać tego co jest na topie to wole niczego nie słuchać :)
Cygańskich rytmów :D
Ale to od każdego z osobna zależy co mu sie podoba, w czym sie lubuje.
To jest raczej kwestia charakteru i otoczenia.
jedni ludzie wiedza czego sluchac, inni nie,
jedni ludzie sa madrzy, inni nie
jedni ludzie sa biali, inni nie
jedni ludzie sa blondynami, inni nie
jedni ludzie umieja plywac, inni nie
taki ten swiat jest juz
@topic
mi osobiście się wydaje że w ciągu 100 lat muzyka tak bardzo się nie zmieni , lecz "rozwinie swoje skrzydła" , bo największy okres rozwoju muzyki juz chyba minął (ubiegły wiek) , aczkolwiek muzyka zwawsze bedzie się rozwijać zależnie od upodobań słuchaczy
Vanhelsen
11-06-2005, 12:45
To jest raczej kwestia charakteru i otoczenia.Ano. Gdybyś urodził się w jakiejś bogatej arystokratycznej rodzinie, gdzieć w Angli/Francji słuchał byś zapewne muzyki klasycznej itp.
A w ogóle o takich sprawach można gdybać w nieskończoność ponieważ trudno by było nam znaleść odpowiedz na pytanie "czego bym słuchał gdyby nie było metalu/hh/klasyki/punka/popu".
Dan the Automator
11-06-2005, 12:46
Dzisiaj naszla mnie pewna bardzo dziwna mysl. Mianowicie od czego zalezy to jakiej muzyki slucham - jaką lubie?
Genetyczne :P?
Uwielbiam amerykanski rap, ale jesli by go wcale nie wymoslono to co bym sluchal? Nic? Yyy? Nie bardzo.
Tego, co Ci podadzą ;)
Może za czasów twoich rodziców nie było jeszcze HH ;)?
Czy moze patrze co jest na topie, i wtedy slucham? Ależ NIE! Przecież ja lubie amerykanski rap.
Tak samo mówili ludzie o thrashu w latach 80'. o grungu we wczesnych 90, o HH i techno w XXI wieku ;)
Boysbandów :>?
Co bedzie za 100lat? Jakies nowe typy muzyki
O to to! Moim zdaniem nastąpi industrializacja muzyki, synth pop wyprze pop, techno stanie się cholernie modne (modniejsze niż teraz), heavy&thrash wymrze, a w metalu będą królowac zespoły pokroju Red Harvest (już teraz nazywa się ich wizjonerami). Główną tematyką będzie technologia i zbliżający się armageddon. Z wytwórni przetrwa tylko Relapse, ponieważ będzie zawsze do przodu, i po części to ona będzie ustalać trendy. Merzbow będzie obdarzony większym kultem niż jest teraz.
Hmmz, gdzies Ci sie koduje w umysle, ze to lubisz czy moze w podswiadomosci? Heh.
Może za czasów twoich rodziców nie było jeszcze HH ?
Czyli jak bede mial dzieci i caly czas bede sluchal tego rapu. To moje dzieci beda sluchac jakiegos nowego typu muzyki, bo beda mowic, ze za czasow ich rodzicow nie bylo jeszcze tego?
PS.
Jaki ja glupi, no pewnie ze by sluchal boysbandow :P
Drackmir
11-06-2005, 12:51
Hmmz, gdzies Ci sie koduje w umysle, ze to lubisz czy moze w podswiadomosci? Heh.
To jest podobanie jak z nauką, jak sie już czegoś nauczysz to poprostu to wiesz...
Dan the Automator
11-06-2005, 12:53
Czyli jak bede mial dzieci i caly czas bede sluchal tego rapu. To moje dzieci beda sluchac jakiegos nowego typu muzyki, bo beda mowic, ze za czasow ich rodzicow nie bylo jeszcze tego?
Chodzi o to, że słuchasz muzyki która jest aktualnie dostępna. Tzn ciężko by twoi rodzice w młodości słuchali HH który nie istniał ;P BO zakładam, że teraz są zbyt zarobieni, by widzieć co nowego jest w muzyce
Zacznijmy od tego, ze metalu, rocka i punka slucham dopiero z 4 lata, a wiec naprawde krotko. Zaczalem sluchac tej muzyki, bo odkad pamietam podobaly mi sie ciezkie brzmienia - nawet w popie czy innych rodzajach muzyki wsluchiwalem sie glownie w brzmienia gitarowe (a zdarzaja sie takie nawet w techno). Nie pamietam dokladnie jak to sie zaczelo, ale moge wskazac zespol - a byl to Papa Roach i jego Blood Brothers... Doslownie zakochalem sie w tym utworze - zostalo mi to do dzisiaj, nadal jest to moj ulubiony kawalek ever. Z czasem zaczalem poznawac coraz to nowsze zespoly, zetknalem sie z setkami zarowno dobrych, jak i kiepskich kapel (i z tymi setkami wcale nie przesadzam, wystarczy spojrzec na moja playliste (http://gmailhost.com/hoomik/lista.htm)...). No, to tyle z historyji ;)
Czy gust muzyczny jest uwarunkowany genetycznie? Byc moze, ale na pewno nie u mnie... Ojciec uwielbia przeboje na akordeon, matka slucha wszystkiego co jest akurat w tv...
Muzyka bedzie sie na pewno rozwijac - ale jak bedzie za sto lat, tego nie wiem. Sto lat temu nikt nawet nie myslal o tym, zeby gitare podlaczyc do pradu i jeszcze na niej grac. A co bedzie za nastepne sto lat? Kto wie, moze powstana calkowicie nowe instrumenty, a moze i nie. Pozyjemy, zobaczymy ;P
Boysbandów :>
You is teh sux!
Sokochłap
11-06-2005, 13:12
Pod tym względem jestem świrem. Naprawde =]
Winamp mode:
87.2Pac-Ghetto Gospel
88.Village people-YMCA
89.James Brown-Sex Machine Gerapa original.
90.Gorillaz-Feel Good INC.
91.System of a Down-BYOB
I co? Słucham tego co mi wpadnie w ucho.... Nie można mnie określić Rap/Cośtam/JeszczeCuś
ME EVUL =]
Winamp mode:
87.2Pac-Ghetto Gospel
88.Village people-YMCA
89.James Brown-Sex Machine Gerapa original.
90.Gorillaz-Feel Good INC.
91.System of a Down-BYOB
I co? Słucham tego co mi wpadnie w ucho.... Nie można mnie określić Rap/Cośtam/JeszczeCuś
ME EVUL =]
pfff...
3203. Gigi D'Agostino - Bla Bla Bla
3204. Gigi D'Agostion - The Riddle
3216. Mortal Combat - Techno Theme
3206. Ice Cube - Fuck Dying
3226. Xzibit - X
2771. South Park BLU - What Would Brian Boitano Do?
So what? Ani jeden z tych utworow nie ma powiazania z metalem/rockiem (no, moze poza ajs kjubem), a jakos ludzie mnie powiazuja z rockiem i metalem...
Adolphus Elbragol
11-06-2005, 13:25
Ano. Gdybyś urodził się w jakiejś bogatej arystokratycznej rodzinie, gdzieć w Angli/Francji słuchał byś zapewne muzyki klasycznej itp.
Wieszoku, a od muzyki klasycznej bardzo prosta droga do metalu. Mozesz mi wierzyc (klasyka -> roznorodna muzyka filmowa -> poezja spiewana -> Apocaliptica -> & Co.).
O to to! Moim zdaniem nastąpi industrializacja muzyki, synth pop wyprze pop, techno stanie się cholernie modne (modniejsze niż teraz), heavy&thrash wymrze, a w metalu będą królowac zespoły pokroju Red Harvest (już teraz nazywa się ich wizjonerami). Główną tematyką będzie technologia i zbliżający się armageddon. Z wytwórni przetrwa tylko Relapse, ponieważ będzie zawsze do przodu, i po części to ona będzie ustalać trendy. Merzbow będzie obdarzony większym kultem niż jest teraz.
Nieeeee!!11!1!!!11!! Tylko nie toooOoO!11!!!1!!! załamka :s bez metalu cała muzyka byłaby dla mnie nic nie warta, szczególnie komercyjne disco/pop/inne-shity :s
Michaleq
11-06-2005, 13:31
Mhm, ja też słucham amerykańskiego hh ale gdyby go nie było to słuchałbym...
DUNNO ;<
Kerin Tale
11-06-2005, 13:38
gdyby nie bylo amerykańskiego hip-hopu to słuchałbyś czegoś innego i tyle...
a w ogóle to czym się kierowaliście przy wybieraniu muzyki ? bo wydaje mi sie że kazdy chciał być trendy i poszedł za modą :]
Pogromca pk
11-06-2005, 13:45
Moda sie bedzie zmieniac, powstana nowe rodzaje muzyki, inne znikna, ale tak sobie mysle ze muzyka klasyczna na pewno zostanie.
a w ogóle to czym się kierowaliście przy wybieraniu muzyki ? bo wydaje mi sie że kazdy chciał być trendy i poszedł za modą :]
lol, egd, pwned, ownage, own3d, rotfl1337elojoł ;D Metal przez ostatnie 10 lat _nigdy_ nie byl modny... a swoje powody podalem w pierwszym poscie.
Ja upodobaniami rodziców- pierwsze zespoły to Kult, Elektryczne gitary. Później koledzy na mnie wpływali i w ten sposób odkryłem np. KSU (Liban wymiata :p), a póxniej ojciec mi powiedział że też słuchał KSU, hyhy. A inny kumpel podrzucił kilka kawałków Mr. Don't give a fuck-a i nie które są naprawde niezłe (stir Crazy, Backstabber). A u wujka znalazłem kasete "Americana" z charakterystyczną okładką ;)
Mimo że moda bedzie się zmieniać, dalej będą metale, ziomki, DJe, a jeśli jakaś muzyka umrze to ostatni fani przerzuca się na bardzo podobną.
No, co do wymyślania Muzyki, mój kumpel (DJ Himself) wymyślił nową muzyke Techno, nazywa się ona ""Pumping Trance",
Każdy zepsół to praktycznie inny rodzaj muzyki...
PS. Kto pamięta jeszcze Manowara? ;>
PS. Kto pamięta jeszcze Manowara? ;>
Ja, szczególnie Kings of Metal i The Thriumph Of Steel.
uff może w tym temacie uda się uniknąć dyskusji .co jest the best;p.Ja słucham techno od 8 lat(kawałki z radia planeta po22)nawet nie wiedziałem co to za muzyka,tylko tyle że fajna dla mnie;d.Według mnie będzie jakiś nowy rodzaj muzyki podobny do tego:metale robią swoje,dj ich mixuje<<ciekawe albo masohizstyczne ale cóż;d
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.