Pokaż pełną wersje : Bieganie wokół potwora
Czy bieganie wokół potwora lub też od niego do niego sprawia, że hity są mocniejsze? Jeśli tak to czemu?
Thomisson
11-06-2005, 13:08
To nic nie daje...............
Mnie sie wydaje, ze daje, bo podczas ruchu zarówno ja mocniej leje potwora, jak i on mnie. Zresztą jeśli to nic nie daje, to czemu wszystkie knighty na antice tak robią?
Mnie sie wydaje, ze daje, bo podczas ruchu zarówno ja mocniej leje potwora, jak i on mnie. Zresztą jeśli to nic nie daje, to czemu wszystkie knighty na antice tak robią?
Gdy walczysz z potworem magicznym np: dragon, demon musisz stac na ukos zeby niezachaczal cie z fali lub innego swinstwa, i byc moze jak oglodales jakis film to potwór ustawial sie równolegle z graczem i dlatego zmienial pozycje
Albo jeszcze gosciom sie nudzilo i se biegali, sprawdzajoc czy niema lagów ;p
!!!David!!!
11-06-2005, 17:13
Jak sie lejesz z jakimś kolesiem to chyba coś daje.
Bieganie wokół ludzi daje to, że ten który się broni ma mniejsze szanse, że Cię trafi z Runy
Biegaja po to zby nie dosyac z f wave/exori,po to zeby wiedziec czy sa lagi czy nie oraz z nudow. mam kumpla 120 EK ktory jak stoi pod gh to tez biega bo mu sie nudzi.
Nowohucianin
11-06-2005, 17:47
Robią tak bo np. jak sa na behe jest 2 shoterow i bloker behemot dosc sporo biega bloker zawsze stoi na wprost potworka wtedy jest mniejsza szansa ze potwór się przerzuci na shoterow (moza gadam glupoty ale mi tak sie wydaje a moze jest odwrotnie) nie dotyczy to powtorów króte mają e wawe f wawe bo wtedy jest większe prawdobodobienstwo zgonu blokera ^^
Nie, to nie ma znaczenia. Ludzie robią tak również gdy walczą z więcej niż dwoma potworami, żeby przyjmowac conajwyżej dwa ciosy, które są przyjmowane na tarcze.
3dsmaxman
11-06-2005, 22:03
potwory biegaja wokol gracza tez dlatego, bo im sie nudzi? dla jaj?
kocur_bury
12-06-2005, 13:25
kiedyś gdzieś od kogoś słyszałem że zadaje się większe obrażenia...
(może jest w tym ziarno prawdy, jak robimy duele z kumplami to biegamy ;) , tak na wszelki wypadek)
Adrianoss
12-06-2005, 14:46
mam 29 knighta i jak expie na soldkach to zawsze atakuje po skosie
i odchodze po kazdym uderzeniu, jak stoje w linii i nie chodze to ciosy moje sa o wiele slabsze, a na przyklad jak atakuje guarda to juz musze w linni bo po skosie slabsze ciosy ida tak wiec jest cos w tym tylko na rozne potwory roznie to dziala
Moim zdaniem ruch podczas walki ma znaczenie. Np. jak huntowałem kolege z rl :p to kiedy stał w miejscu nie dostawał hitów a przy ruchy dostawał czesto. Ustawienie podczas walki jest tez ważne szczegulnie z potworami walczącymi na dystans, np:beholder, kiedy bijesz go stojąc na wprost do niego dostajesz zawsze combo, a kiedy zapedzisz go w róg i staniesz na skos wtedy on sie nie rusza i praktycznie wcale nie atakuje z czarów, tak samo zachowuję się fire devil, mino archer itd. wyprubuj to a zobaczysz że to działa :]
Arcymag Kręgu wody
12-06-2005, 18:30
Biegaja po to zby nie dosyac z f wave/exori,po to zeby wiedziec czy sa lagi czy nie oraz z nudow. mam kumpla 120 EK ktory jak stoi pod gh to tez biega bo mu sie nudzi.
No wiesz z exori to bieganie nic nie da bo obrazenia dostajesz gdy jestes besposrednio przy tym kogo atakujesz (sami wiecie jak wyglada exori ;P)
A bieganie wokól jednego potwora nic nie daje, no chyba ze przy szkielecie to (r?)zadziej trafia z magicznego ataku ale tego nie jestem pewny.
barnaba knight
13-06-2005, 00:53
Wedlug mnie "bieganie" wokol potworow lub ludzi podczas walki z nimi daje i to calkiem sporo. Doskonale widac to grajac na rooku i wlaczac z minotaurami ewentualnie z trollami ze slabsza bronia. Nie wiem dlaczego tak jest ale biegajac zadaje sie wieksze obrazenia i tym samym wieksze sie dostaje.
Angel of Death
14-06-2005, 20:53
Daje i to dużo ostatnio bardzo dobrze mogłem to zobaczyć jak trenowałem na ghoulu w czasie normalnego treningu jak stałem w miejscu i biłem z knife średnio go hitowałem max 10 rzadko wiecej potem jak zaczołem koło niego biegać (z góry na doł) dostawał hity 15+ <knife 73 sworda>
ja tego nie wiem dlatego jestem paladynem ;p
Royal Drizt
14-06-2005, 21:09
To nic nie daje może się wydawać, że może troszkę czasami walniesz więcej. Knighci zwykle biagają bo np. lurują po 1, albo poprostu tak wygodniej i fajniej ;P
Jeśli wam się wydaje, że jak się biega wokół potwora to jest trudniej w ciebie mu trafić-jesteście w błędzie! Prawdą jest to, że np. gdy staniesz skosem do niego może cie mnie lać gdy np. będziesz stał do niego przodem. Ale bieganie nic nie daje!!!!!!!!!!!!
Deaf Scream
15-06-2005, 08:57
a wlasnie ze daje i to duzo. nawet samo obracanie sie wokol wlasnej osi juz cos daje. dostajemy wieksze obrazenia, ale rowniez wieksze zadajemy, czyli stworka zabijemy szybciej. Ja to obserwowalem na roku i na mainie. mam knighta (nie tak jak wiekszosc wypowiadajacych sie :>) i na guardach tez widac roznice kiedy sie "biega" bo szybciej padaja, ale na guardach z regoly tego unikalem bo wolalem zabic wolniej mniejsza koszta uhow..no chyba ze za duzo ich slzo to biegalem/krecilem sie jak szalony i szybciej padaly...o jakies 10% ale szybciej.
Paul Pavon
15-06-2005, 12:10
A ja uwazam ,ze to pomaga!!!!!!!!!!! Wiele razy to probowalem!!!
__________________________________________________ ___
Paul Pavon :sword:
Pacera :]
Carlin ;)
Druid :)
lvl 25 :cup:
mlvl 32 :mag:
Tien Sharpshooter
16-06-2005, 11:00
Ech, kolejna bujda :P Tibia to dosyć prosta gra, a to że potwór biega w czasie walki to taka mała rzecz która sprawia że gra staje się pełniejsza. Jeśli chodzi o graczy to jest tak samo, nudno tak troche stać w miejscu i czekać aż monstah padnie.
Do innych bujd należy w moim odczuciu głupie stwierdzenie że palek powinien stac na średnim dystansie od potwora gdy strzela. Nic bardziej mylnego, sprawdzalem tezę na gs, hero i smokach. Za każdym razem trafialem tak samo często i mocno :P
no to ja sie wypowiem
mam knighta skille sworda 55 gdy ide na m-guarda i sie nie ruszam ciagle chmurki puszczam (pudło)
z kolei gdy biegam do przodu i do tyłu (1kratka odstepu) robie hity po 50-60!
a gdy sie nie ruszam to ewent. czasem 8 hp poleci
wnioski wyciagnijcie sami aha i jeszcze testowałęm to na 10 mino-g wiec nie mówcie mi że to fart
Tien Sharpshooter
16-06-2005, 13:35
fart plx? B)
Moim zdaniem to coś daje może się myle :)
3dsmaxman
16-06-2005, 15:40
@2up - stary, jak ty na takim levelu i z takimi skilami solujesz m-guarda i zyjesz? ja mam skile 66/65, k-set, medusa shield i bright sword i mnie kolo tak po 0-30 jedzie :P
@2up - stary, jak ty na takim levelu i z takimi skilami solujesz m-guarda i zyjesz? ja mam skile 66/65, k-set, medusa shield i bright sword i mnie kolo tak po 0-30 jedzie :P
no właśnie a mi nie jedzie wcale! tylko chmurki puszcza od biagania!
a hity serio mu po 50 robilem
Slayer Robin
17-06-2005, 22:51
bujda i tyle mam 83 sworda i nie widze roznicy jak biegam i jak stoje w miejscu . Biegam tylko po to zeby atakowal mnie maxymalnie 1 stwor i tyle :P
Bieganie nic nie daje NAPEWNO, choć czasami sam biegam z nudów :P
W walce z niektórymi potworami daje! Na przykład w walce z Witch albo Fire elemental daje ponieważ są mniejsze szanse że podłoży ci pod nogi Fire Field!
Nie daje??? omg. Jasne ze daje. wezcie sobie takiego glupiego rotworma. jak sie stoji nic w ciebie nie trafia a jak zaczniesz ciagle biegac to zadaje hity nawet po 10+ noob plx
Rozmyślając to uważam, że bieganie wokół potwora daje coś. Może część użytkowników wie, że potwory dostają więcej obrażeń jak są zwrócone tyłem do atakującego. Jest to pewna ciężka legenda do zgryzienia. Może to błąd techniczny gry?. Ja uważam, że CipSofT, chciał, aby naprawdę Tibia była realna. W pewnej książce przeczytałem, że wojownicy, kiedy byli uzbrojeni w pancerz i byli odwróceni tyłem dostawali bardzo duże obrażenia. Dziękuję za przeczytanie tego posta.
Pozdrawiam
Hawk
Thourivel
19-06-2005, 18:11
No zabieram się za filmik dokumentalny na temat biegania :D zobaczymy moze cos w tym. Mi też się wydaje że to cosik daje ;)
Cóż widzę, że bardzo dużo osób interesuje czy te obrażenia to BUG czy nie. Może dam filmie wyjaśniający.
Mnie się z koleji wydaje, że to coś daje :D .Potwór ma mniejsze szanse cię trafić a ty zadajesz mu większe hity :p .
Old Nevik
19-06-2005, 18:42
Wiecej daje to czy stoisz do kogos plecami czy Twarza
(nie wiem ale jak narazie zauwarzylem ze jak sie stoji na tym [You see dirt floor.] a potwor na tym[You see muddy floor.] to sa wieksze obrazenia . tez warto stac po skosie
Thourivel
19-06-2005, 18:46
http://rapidshare.de/files/2485943/hit.rec.html
chyba jednak nic nie daje.... ale sami ocencie
jak mam zrobic jeszcze jakies doswiadczenie np na innym potforku albo z inna bronia lub inaczej mam sie poruszac to piszcie ;)
krzysiu13
19-06-2005, 20:49
takie cos nic niedaje. a knighty pewnie chodza tak aby byc po skosie od twarzy potwora (bo np. w przypadku niektorych potworow trzeba stac po skosie aby niezasadzil nam jakiegos czaru)
JAK NIE DAJE JAK DAJE!!!!!!!! Toczycie qrwa rozkmine o glupoty zamiast sprawdzic i rozkiminiacie po co knighty biegaja wokol potwora.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.