PDA

Pokaż pełną wersje : Knight + Boh = Ale Kiedy ?!?!

Lord Darkdevil
11-06-2005, 14:33
Na jakim lvlu najlepeij kupić bohy knightowi ?

Malutki Palladino
11-06-2005, 14:36
Ja kiedys nosiłem na 17 ale polecam 35-40 +

Specter
11-06-2005, 14:58
wogule nie kupowac bohow knightowi! dla knighta lepsze sa juz leather bootsy
dla knighta bohy to strata kasy

Bzik
11-06-2005, 15:09
Lepiej nazbierac na steel butki

Hupe
11-06-2005, 16:16
wogule nie kupowac bohow knightowi! dla knighta lepsze sa juz leather bootsy
dla knighta bohy to strata kasy

Nie zgodzilbym sie, szybciej chodzisz=szybciej expisz, a wiec boszki sie przydaja moim zdaniem.

Gniewosh
11-06-2005, 16:23
MHmnn ja nosiłem na 27 lvl'u... ale najlepiej na 50 +

Piatu
12-06-2005, 00:09
Jesli walisz ze swordow najlepszy jest GS zamiast Bohow zalezy tez jaki level masz bohy najlepiej nosic z levelem40+

ahcarb
12-06-2005, 21:17
ja bym nosil od 40 bo wtedy jest zauwazalna predkosc (mam manie predkosci niezaleznie jaka profesja ) :p

Sir Jarema
12-06-2005, 21:33
Zalezy od swiata (ceny) i od tego, jak wolisz grac. niektorzy przeceniaja dopalanie, jakie daja BOHy. IMHO to strata kasy, zwłaszcza na niższych lvl ach, bo knight akurat nigdy nie moze powiedziec, ze ma za dobre eq. A za cene boh mozna kupic cos calkiem porzadnego. Znam wielu ryckow, ktorzy wogole nie nosza boh, bo wola za ta kase kupic sobie lepszy arm. Jezeli juz sie uprzesz, to poradze tak, jak przedmowcy - przed 40-50 lvlem nie ma to sensu...

PalAnonim
13-06-2005, 18:45
Najlepiej kupic po zdobyciu dobrego eq(crown/golden arm, crown/knight leg, crus/warrior/Royal hel, bright sword,vampire/demon shield). Zazwyczaj takowe ma sie koło 40lvl, wczesniej raczej nie ma sensu. Zawsze trzeba miec kase na uhy, nigdy nie wiadomo, na co czlowiek trafi i kiedy sie moga przydac ;)

Nowohucianin
13-06-2005, 20:01
Nie kupuj lepiej inwestuj w eq i sb (steel boots) bohy sobie z banshee questa wezmiesz :D

Deythwen
13-06-2005, 21:33
Najlepiej na lvlu 60+. BoHy dają przyspieszenie o 30%, dlatego dopiero koło tego lvlu są zauważalne, pozatym wtedy już napewno będziesz miał kase na priorytety - dobry equip, UHy.

Kooowal
14-06-2005, 10:47
Najlepiej nie kupować bohów, najwyżej iść na Necro, BK, Banshee Quest i dopiero od tego momentu ich używać bo wcześniej (nosiłem na 8 lvlu bohy) nie widać dużej różnicy i nie ma to sensu. Czyli 40+

Towarzysz Broni
14-06-2005, 12:14
dobra dobra nie chrzańcie bohy potrzebne dla kazdej profesji jezeli sie nia gra (postacia) tak jak juz wyzej ktorys z uzytkownikow powiedzial bohy przydaja sie nawet knightowy np w ucieczce, szybszym expieniu, a jak wiecie czas to pieniadz... bohy kupuje sie wtedy gdy ma sie wyzszy lvl niz 25-35. I wtedy kiedy ma sie kase oczywiscie... ale mowie wam lepiej pierw sprawic se d lance czy tam gsa niz bohy bo to wlasciwie nalezy do przyjemnosci... (szybsze bieganie xd) a wiec tak jak mowie kup bohy wtedy gdy bedziesz mial dobre eq ( np c set bs czy tam f axe vamp shield crus helmet itd)...
To tyle See Ya on Galana!!! 8o

W3BSTERek
15-06-2005, 11:12
bohy są o tyle dobre jak ma się konfrontację z "czymś" co walczy na dystans
np. taki pall PK. Od ~40 lvl dobrze jest je mieć. z dobrymi skilami nawet można palla ubić bo łatwiej go dogonić.

-=DanieL=-
15-06-2005, 11:57
Mówicie że bohy dla knighta niesą potrzebne? Potrzebne np: żeby szybko dogonic jednostke która strzela z dystansu , UCIECZKA PRZED PK , no i np na wyższym lvl jak expisz solo na dragach to np dobcie draga z red hp który ucieka zeby nienalurował więcej dragów

mort
15-06-2005, 13:47
Hmm powiem tak. Mash sprzet caly kupiony juz i tylko expisz i zdobywasz kase i jezeli ci sie ta kasa zaczyna przelewac i nie cchesz narazie zbierac na lepszy set to wtedy kupujesz Bohy Obojetnie ktory lev ale wedlug mnie to powinien byc 20~. I zalezy od ceny jezeli to 50k hmm jak cchesz ale jesli to jest cena 80k~ to wez ty lepiej zbieraj kase ic zekaj az wszystko stanieje.

rabuke
15-06-2005, 14:14
Bohy owszem są przydatne dla każdej profesji w celu szybszego przemieszczania się. Dla knighta jeśli chodzi o walkę przydatne są chyba tylko w walce pvp(gonienie kogos itd). Jeśli chodzi o walkę player vs monster
zupełnie nie przydatne. Jednak bohy to pewien prestiz:P
Aha , i prosze nie gadać że lepiej steel bootsy bo róznica ceny jednak jest dosyć duża
@W3BSTERek
twój avatar to z little fighters?

Mithus
15-06-2005, 14:15
Hmm powiem tak. Mash sprzet caly kupiony juz i tylko expisz i zdobywasz kase i jezeli ci sie ta kasa zaczyna przelewac i nie cchesz narazie zbierac na lepszy set to wtedy kupujesz Bohy Obojetnie ktory lev ale wedlug mnie to powinien byc 20~. I zalezy od ceny jezeli to 50k hmm jak cchesz ale jesli to jest cena 80k~ to wez ty lepiej zbieraj kase ic zekaj az wszystko stanieje.

lol 20 lvl ??

Lolek z Lolowa
15-06-2005, 20:43
expiąc na scarabach warto miec bohy szybciej biegasz = wiecej expa proste ;]

hipodrom
18-06-2005, 21:38
kup sobie lepiej cos z eq za ta kase i bedizesz mniej uhow tracil na lepszych potworach np. na d guardach

knightowi nie oplaca sie kupowac bohow

Katsumoto
18-06-2005, 21:41
Najlepiej zawsze mieć w pleacaku na zmiane ze steel bootsami albo leather bootsami. Jak gonisz pala albo dużo podróżujesz to bohy.Gdy expisz albo blokujesz to steel bootsy. Te butki kup jak tylko bedziesz mieć kase, ale bohy mogą zaczekać.

Matiq
18-06-2005, 21:54
BOHy, jak najszybciej (20lvl+ bo dopiero wtedy działąja), uważam ze leather czy nawet steel nie są tego warte co BOHy, olać te 1 czy 3 defa przy butach, lepiej byc szybszym, każdy wie że czas to pieniądz - takie jest moje zdanie

PZDR

Dj Fara0n
19-06-2005, 08:20
@up:
bohy działają na kazdym levelu .
@topic:
Ja knightem mialem bohy na 40 levelu ale lepiej wydac na uhy ,a bohy wylootowac z banshee questa na 60+ levelu.

Psitek
19-06-2005, 10:28
mam 10 level niemam kasy a gdybym mial to co powinienem se kupic a jesli nie to cego?

nick : Knight Psitek
śiat : pacera
lvl : 10
skills:33\33

mg lv : 1

Saseczek
19-06-2005, 11:09
Bohy dla knighta są bez użyteczne .Przydają się tylko do pk,A najlepsze to steel boots. Przydadzą się do bloku. :)

Zlodziej
19-06-2005, 11:42
Pomyśl zanim napiszesz!

Bohy są za***iste. Dla knighta nie jest to jakaś priorytetowa konieczność, ale jest to bajer, który NIEZWYKLE ułatwia życie przy choćby takich pierdołach jak szybkie dojście z jednego miejsca do drugiego gdy nie ma statku (dojście do demony może ostro zmulić baniak). Poza tym bohy knightowi mogą pomóc w:

* blokowaniu behemothów
* jak ktoś słusznie zauważył w ucieczce
* w mnóstwie innych rzeczy które nie przychodzą mi do głowy

Gram knightem i szczerze powiedziawszy chyba bohy mam częściej na nogach niż steel bootki.

Jeżeli masz zamiar odpowiedzieć na tego posta "Co ty pier*****??!?!?!?11 Na ch** bohy knightowi?!?!?!1" to zapraszam NAJPIERW do odwiedzenia bardzo mądrego threadu http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=8727

Madius
19-06-2005, 12:47
Boots of Haste najlepiej kupić jak się dorobisz, a jak już masz to sam musisz zadecydować czy nosić czy nie. Jak masz przyjaciół, którzy pomogą ci je odzyskać o śmierci to można nosić od 10 levelu, ale aby nie ryzykować to tak od 25 levelu.

PacMan
20-06-2005, 01:22
50+ - wcześniej nie ma po co...

moF
21-06-2005, 08:06
Ja powiem jedno ;) knight + sb :P A jezeli bardzo zalezy ci na bohah to okolo 40 lvl'a bo wczesniej nie widac zbyt duzej roznicy. Bohy to strata kasy dla knighta mozna za to kupic wiele przydatniejszych rzeczy.

Jojo Ninja
23-06-2005, 22:24
Do 50-60 jak nie masz na co kasy wydawać to możesz se kupic :)
Ogólnie bohy nie są potrzebne Knightowi ale cóż każdy lubi szybko chodzić :>
Dla knighta bohy służą jako dodatek, przy innych profeskach typu Palek Sorc, opłaca sie je mieć już od 40 lvla.

Veritharan
24-06-2005, 00:29
Nie zgodzilbym sie, szybciej chodzisz=szybciej expisz, a wiec boszki sie przydaja moim zdaniem.

to moze nam napiszesz ktory ty to masz lvl tym swoim knightem pewnie 1,5x wiekszy niz kazdy inny knight co nie mial bohow :>

Moim zdaniem na polowania lepiej nosic leather boots niz bohy, dla knighta kazdy arm/def jest potrzebny wiecej arma/defu = mniejsze strzaly od potworow = mniej uhs idzie jak polujesz ........ najlepiej nazbierac kase na SB ale to zalezy tez od swiata czy lepiej nie wyjdzie nabic sobie odpowiedni lvl i isc wziasc samemu :D ....... bohy knight tez moze miec i nawet to jest wskazane :) ale to najlepiej sobie samemu je wylosowac na necro :D bohy sie przydaja dla knighta kiedy biegniesz z miasta do miasta albo gonisz jakiegos palka :D

Datto
24-06-2005, 00:59
Bohy najelpiej kupić kiedy masz kase i jestes pewien że są ci potrzebne ;)

stealth knight
24-06-2005, 16:39
Ja se tqraz kupuje Eq i zamiat boh to steel boty bo wole mnieć więcej armoru z butów niż szybciej chodzić a bohy se kupie gdzieś na 45-50lvlu B)

Noro
24-06-2005, 22:14
Boh'y dla knight'a nie opłaca się zupełnie kupować najlepiej jeżeli już bardzo chcemy to od 50+.Najlepiej zbierać na Steel Boots (Arm:3).Boh'y nawet nam przeszkadzają przy blokowaniu jakiegoś potworka bo zbieramy większe hity :p .Na BoH'ach knight może nawet zarobić jeżeli zrobimy Banshee quest sprzedajemy BoH'y i mamy 60-90k (cena zależy od świata ;) )