PDA

Pokaż pełną wersje : G armor czy DSM??

Soul Fire
14-06-2005, 16:50
Witam. Mam dylemat. Nie wiem czy mam zbierac na g armor na securze ok. 55k czy na DSM ok. 105k schodzi. Gram pallkiem i teraz chodze z c armor. Prosze o porade

Heliwurab
14-06-2005, 16:55
Na twoim miejscu zostałbym w tym eq i kupiłbym BoH-y... to jest najlepsze wyjście dla palla... ale jeśli naprawde chcesz kupic lepszy arm, to wybierz cos, co ma malo capa ale dobra obrone.. ja nie wiem ile to ma.. sprawdź.. (;/), albo poczekaj na wypowiedź innych..

kunbal
14-06-2005, 16:58
JA na twoim miejscu bym został w tym armorze i kupił bym bohy tak jak to powiedział mój poprzednik. DSM'a to se z głowy wybij zaciężki jest dla palka ale jak jusz musowo chcesz kupić lepszego arma to kup goldena.

Marshal
14-06-2005, 17:10
Ani to ani to, Pallkiem najlepiej latać w Blue Robe - więcej capa na bolty/runy, a def niewiele mniejszy (tj. przy normalnym expieniu nie zauważysz różnicy)

Gangsta_Rap
14-06-2005, 17:20
Ani to, ani to. Radzę kupić następujące eq:
crown/crusader helmet
blue robe
crown legs
Boots of Haste

Dobre, tanie lekkie eq. Idealne dla palka. Ja aktualnie w takim śmigam ( oprócz BoH ) i jest idealnie.

Pharaun
14-06-2005, 17:21
Jeśli coś z tych dwóch pancerzy miałbym wybrać dla palka wybrałbym golden armora, ponieważ jest lżejszy i tańszy. Takie moje zdanie :)

Soul Fire
14-06-2005, 17:56
w Boots of Haste niemam co inwestowac bo je mam ;) Obecnie latam w c secie, BoHy, crusader helmet, platinum amulet i crystal ring. I sie wlasnie zastanawiam na co zbierac. Obecnie w depo trzymam 16k expie ze skull staffem na rotach i przy okazji robie bolce. Jak juz mam okolo 400 bolcy to z rotow mam kase za ktora kupuje jeszcze z 500 i lece expic na scaraby ;) Wiec mowicie zebym lepiej wymienil c armorke i dodal z 4-5k na b roba??

Royal Drizt
14-06-2005, 18:09
J bym wymienił tego c arma na b robe dodając 4k do tego bo c arm zwykle jest tańszy od blue robe'a. Co dalej? Moim zdaniem niemasz już na co zbierać kaskę wydawaj na bolty/hmmy/ SD(O ile masz 15mg) i jedziesz expic g arm ci sam wkońcu wypadnie na tym 60 z wrl a dsm z dli ;P. Nie są ci potrzebne więc szkoda kasy na nie wydawać lepiej poczekać własnie jak same wypadną ;)

Fisalu
14-06-2005, 18:24
Zdecydowanie lepiej golden armor, bardzo mało palków biega w dsm ;)

Wierzba Ziom
14-06-2005, 18:30
Nie Rozumiem Cię Po Co Pallkowi Lepsze Eq? I Tak Nikt Mu Nie Podejdzie :).Moj Kolega Ma 70 Lvl I Chodzi W Plate Secie :) Bo I Tak Mu nikt Nie Podskoczy :) Zanim Potworek Podejdzie Ty Juz Go Zabijesz :).

Soul Fire
14-06-2005, 18:42
A mam jeszcze jedno pytanko. Mam na koncie 20 druida i sie zastanawiam czy dobrze bylo by mu tez kupic promocje na elder druida i bym niemusial tracic kasy na runki a kasa za promocje szybko by sie zwrocila na robieniu hmm i uh. Co wy o tym myslicie??

Royal Drizt
14-06-2005, 19:14
Ehh uhy nie są tak palowi potrzebne więc niewiem róbta co chceta jeżeli masz za dużo kasy to naturalnie kupujesz... Ale dla pala zwykle jak raz kupisz z 5bp uh to ci starcza na jakieś 20-30 leveli ;p. W końcu od czego pal ma vitkę? Trzeba tylko z niej umieć korzystać :)

robert22
14-06-2005, 19:20
Ehh uhy nie są tak palowi potrzebne więc niewiem róbta co chceta jeżeli masz za dużo kasy to naturalnie kupujesz... Ale dla pala zwykle jak raz kupisz z 5bp uh to ci starcza na jakieś 20-30 leveli ;p. W końcu od czego pal ma vitkę? Trzeba tylko z niej umieć korzystać :)
pallkowi nie sa potrzebe uhy a jak ie mana na vitke skonczy no wiesz jak cos go obtoczy i nie bedzie mial gbf ?????? no i you are dead

Soul Fire
14-06-2005, 19:23
zawsze dobrze miec bp uh przy sobie jak by ktos mnie zaczal blokowac albo bym mial laga ;) ale nie o to chodzi po prostu czy warto byloby by kupic dla tego druta promocje??

Freaqs
14-06-2005, 19:36
Boże człowieku , mnie zagieło jak ty powiedziałeś , że expisz ze skull staffem na rotach ...
Jaki z ciebie palladyn ?
Sprzedaj skull staffa , zbieraj na DSM....
Gó*** prawda , że palek nie potrzbuje arma!
Sam o tym wiem bo grałem palkiem najwięcej ze wszystkich vokacji.
Grałem nim na wszystkich światach (non-pvp , pvp , e-pvp)
Jeśli grasz na non-pvp to kup dsm i lataj ze spearami na Guardy (zależy ile masz dista) tak do około 25-30 lvl.
Potem to już bolce z twoim wspaniałym DSM'em i bohami :P
Ludzie nie gadajcie , że blue robe lub golden armor.
Palladyn nie cierpi na brak capa tak jak sorc.
Blue robe to mozna nosić do 20 lvl ...
Golden arm wcale nie jest rewelacyjny waży 20 oz mniej od crown armorka :)
I 34 oz mniej od dsm ...

PiXik
14-06-2005, 19:42
Boże człowieku , mnie zagieło jak ty powiedziałeś , że expisz ze skull staffem na rotach ...
Jaki z ciebie palladyn ?
Jeśli grasz na non-pvp to kup dsm i lataj ze spearami na Guardy (zależy ile masz dista) tak do około 25-30 lvl.
I 34 oz mniej od dsm ...
buhhahahaha ty chyba grałeś na antice albo czymś podobnym na nowym servie do 20lvla to będziesz chodził najwyżej w p-secie;|
@topic:wybrałbym golden armora(sam expiłem w p secie)

Soul Fire
14-06-2005, 19:43
pomysl tez ze po co mam afk stac i robic bolce skoro moge sobie poexpic +kasa i tez robie bolce. B roba juz kupilem najwyze bede czasem tracic mane na vite ale zakonczmy ten temat. Ja sie teraz pytam czy oplaca mi sie kupic promocje dla drutka ;)

Soul Fire
14-06-2005, 19:44
P.S. to powiedz mi jeszcze skad ja mam wziac 100k na DSM z nieba kasa nieleci...

Rybzor
14-06-2005, 19:45
Gram teraz palkiem i chodze w tym co lzejsze, nie patrze na arm bo zbytnio mi sie nie przydaje, i tak do mnie nic nie podchodzi:P

Asieks
14-06-2005, 19:45
Boh,k-legi,Crus-helmet,b-robe,boh
Taki eq powinien miec kazdy pallek szkoda marnowac kasy na DsM jak sie ma malo Capa. Co do tarczy jak trenisz wystarczy ci guardian.

@Freaqs
Taa CHłopak dednie wypadnie mu DsM bo po co komu AOL na NoPvp :p
i bendzie ;]

Freaqs
14-06-2005, 19:50
buhhahahaha ty chyba grałeś na antice albo czymś podobnym na nowym servie do 20lvla to będziesz chodził najwyżej w p-secie;|
@topic:wybrałbym golden armora(sam expiłem w p secie)

TO SIE NAZYWA UMIEJETNOŚĆ GRANIA !
A grałem na Azurze , Dolerze i Astera
Wszędzie DSm ponad 140K ...
Jak byś człowieku umiał grać to do 28 lvl można palkiem zdobyć crown seta , bohy , RH i byłoby cie stać na co chcesz bo masz kase w DP.
I do 20 lvl'a mialem c-arm i, crus helmet, plat amulet !: p

PS. Soul Fire dalem na Ciebie reporta za "Post pod postem"

czaro_16
14-06-2005, 19:52
powiem tyle:
paladyn na iridi ma 91 albo 92 lvl(nie pamietam dokladnie) Royal demonic.
on lazi w p-secie steel helmet bohy kusza + bolty.
a moje zdanie to kup se blue robe i expij se na czym chcesz.
Ps. jak masz 16 mlvl i takie skille to se idz z sdkami i uhami na gsy expic zobaczysz!!!!! świetny loot gwarantowany
[Edit:nie odpowiedzialem na pytanie:( a odpowiem tak: wybierz(o ile chcesz jeszcze kupic) golden armor-lekki i kasy mniej a dsm drogi i ciezki]

Caer
14-06-2005, 19:52
Chryste panie... Zatkalo mnie jak zobaczylem tekst o tym biciu rotow. Zainwestuj te 16k w 3-4bp bolcow i idz na jakis normalny exp, a nie bedziesz sie z rotami bawil. I do tego bawisz sie w robienie bolcow... lol

czaro_16
14-06-2005, 19:56
Chryste panie... Zatkalo mnie jak zobaczylem tekst o tym biciu rotow. Zainwestuj te 16k w 3-4bp bolcow i idz na jakis normalny exp, a nie bedziesz sie z rotami bawil. I do tego bawisz sie w robienie bolcow... lol
robi dobrze i niech se robi!!!!!! bolce jak zrobi to bedzie se mógl na dragi isz sam, a jak se kupi to mu kasa zejdzie wiec zanim cos napiszesz to sie zastanów co noobie!!!

Soul Fire
14-06-2005, 19:57
Wiem ze z tymi rotami to pewno kazdego zatkalo :p Ale musze wbic sobie 15 mlvl bo mam 13 :confused: Teraz od kumpla kupuje 1k bolcow za 2k ide na scaraby, teraz dorobie troche arrow i pujde na kopalnie minosow na archery i pozbieram bolce wiec widzicie wcale niemusze tracic kasy na kupno bolcy ;) Ale powiedzcie mi wkoncu chociaz jedna osoba niech mi napisze czy warto bylo by kupic dla tego druta promocje!!

Freaqs
14-06-2005, 19:59
robi dobrze i niech se robi!!!!!! bolce jak zrobi to bedzie se mógl na dragi isz sam, a jak se kupi to mu kasa zejdzie wiec zanim cos napiszesz to sie zastanów co noobie!!!

I kto to mowi ?
-Noob...
Hodzi mu i mi o to ,że mugłby chodzić na te roty z spearami i kształcić swoj magic level tak samo ale w dodatku rusł mu by distance fighting !
WIĘC NIE PISZ GŁUPOT !

PS. Tak kup promocje.

Soul Fire
14-06-2005, 20:03
Ok wielkie thx Freags za to ze jako jedyny napisales co do promocji :D A co do trenienia to na roty nielubie ze spearami bo za szybko je pizgom :p

Alerek
14-06-2005, 20:07
Ja dla pałka radze mieć EQ:
Warrior/Crusader Helmet
Crown Armor
Crown Legs
Boots of Haste
Vampire Shield (do blokowania czy cos w tym stylu)

na wyższym lvlu mógłbyś se kupić
Royal Helmet
Dragon Scale Mail
Golden Legs
Amulet of Loss
Steel Boots

@Soul Fire, jeśli to swiat PvP to poproś jakiegos sorcka/druta o monka i sobie swobodnie bij.

Pozdro, Alerek :)

Freaqs
14-06-2005, 20:08
A co do trenienia to na roty nielubie ze spearami bo za szybko je pizgom :p

To nie graj palkiem ... ?

Marshal
14-06-2005, 20:08
(..)
I 34 oz mniej od dsm ...
Po kolei: większość Pallów expi używając kuszy/łuku więc im nic ponad P-Set nie jest potrzebne. Fakt, że jak zamierzasz expić ze spearami na Guardach to przyda ci się wiecej arma (może odrazu załatw sobie MPA :p )... Tylko że expienie ze spearami jest nudne i w dodatku wolniejsze od bicia boltami (a i trzeba mieć niezły shielding, żeby ten 'exp' nie stał się kompletnym marnowaniem uhów).
A cap każdemu jest potrzebny, jak expisz z kuszą to lepiej wziąść 120 boltów więcej niż mieć 1 punkt arma dodatkowo, który i tak ci się nie przyda.
Poza tym, jak masz już DSM i jakieś wypasione eq to każda śmierć kosztuje cię więcej niż mając psecik... zazwyczaj 50k do tyłu :p

Freaqs
14-06-2005, 20:12
Po kolei: większość Pallów expi używając kuszy/łuku więc im nic ponad P-Set nie jest potrzebne. Fakt, że jak zamierzasz expić ze spearami na Guardach to przyda ci się wiecej arma (może odrazu załatw sobie MPA :p )... Tylko że expienie ze spearami jest nudne i w dodatku wolniejsze od bicia boltami (a i trzeba mieć niezły shielding, żeby ten 'exp' nie stał się kompletnym marnowaniem uhów).
A cap każdemu jest potrzebny, jak expisz z kuszą to lepiej wziąść 120 boltów więcej niż mieć 1 punkt arma dodatkowo, który i tak ci się nie przyda.
Poza tym, jak masz już DSM i jakieś wypasione eq to każda śmierć kosztuje cię więcej niż mając psecik... zazwyczaj 50k do tyłu :p

A powiedzieć ci coś ??
Na wysokich skillach i tak bedzie musiał trenić na czymś bardzo mocnym na czym beda isc nawet uhy nazywa się to "Dwarf Geomancer" maszynka do traina dla palka. Ssie mane ale to jedyny sposób na dobry train na non-pvp z wysokim shieldem i distem ...
PS. A wolisz stracić aola czy bohy które ci wypadły z huntu na necro i bp pełen runów / loota.

EDIT@
I dostawać hity od Ds'ow 100+ ?

Dionix
14-06-2005, 20:16
chyba nie umiecie czytać.... g-armor lub dsm macie coś tu o blue robe?
polecam golden armor bo jest wmaire lekki

Freaqs
14-06-2005, 20:17
chyba nie umiecie czytać.... g-armor lub dsm macie coś tu o blue robe?
polecam golden armor bo jest wmaire lekki

Ile moge wałkować , palek nie cierpi na brak capa !

Marshal
14-06-2005, 20:24
A powiedzieć ci coś ??
Na wysokich skillach i tak bedzie musiał trenić na czymś bardzo mocnym na czym beda isc nawet uhy nazywa się to "Dwarf Geomancer" maszynka do traina dla palka. Ssie mane ale to jedyny sposób na dobry train na non-pvp z wysokim shieldem i distem ...
PS. A wolisz stracić aola czy bohy które ci wypadły z huntu na necro i bp pełen runów / loota.

EDIT@
I dostawać hity od Ds'ow 100+ ?
Sorry, jak dla mnie to na non-pvp można się co najwyżej nauczyć grać, więc tego typu server mnie nie interesują. Ja gram na normalnym, mam monkmakera i trenuje poprostu na dwóch Monkach i jest napewno przyjemniej niż kombinowanie z Geo ^^

Jak już idziesz sam na coś z czego loot może być cenny to wtedy możesz brać AOL'a - tu akurat chodziło o exp na Guardach etc, gdzie raczej nie wypadają tak cenne itemy.
A wtedy masz 10% na strate BOHów, na stratę AOLa 100% - uwierz mi, szybko zbankrutujesz na AOLach.

Yy z tymi hitami 100+ od DSów to o co ci chodziło ? Przed DS'em się u c i e k a :P a jak złapiesz laga to nawet w MPA, DH, GL i SB dostaniesz hita za 100+ (zakładając, że jesteś z kuszą)

Freaqs
14-06-2005, 20:32
Sorry, jak dla mnie to na non-pvp można się co najwyżej nauczyć grać, więc tego typu server mnie nie interesują. Ja gram na normalnym, mam monkmakera i trenuje poprostu na dwóch Monkach i jest napewno przyjemniej niż kombinowanie z Geo ^^

Jak już idziesz sam na coś z czego loot może być cenny to wtedy możesz brać AOL'a - tu akurat chodziło o exp na Guardach etc, gdzie raczej nie wypadają tak cenne itemy.
A wtedy masz 10% na strate BOHów, na stratę AOLa 100% - uwierz mi, szybko zbankrutujesz na AOLach.

Yy z tymi hitami 100+ od DSów to o co ci chodziło ? Przed DS'em się u c i e k a :P a jak złapiesz laga to nawet w MPA, DH, GL i SB dostaniesz hita za 100+ (zakładając, że jesteś z kuszą)

Ha , a powiem ci , że nie jest to prawda :]
Nie chce mi sie walkowac tematu , prosze o zamkniecie tematu przez moda na Ircu i koniec.

Royal Drizt
14-06-2005, 20:37
O uhah mówiłem na podstawie grania na nowym servie to prawda, że dobrze mieć bp uh zawsze przy sobie i tą konkluzję popieram. Sam też tyle zawsze miałem przy sobie lecz o ile mnie pamięc nie myli to przez expienie od 1-30 levela straciłem tylko bp uh -.- i to większośc na zabawy: duele, wojny etc. więc to co napisałem wyżej że 5bp uh wystarczy na 20 leveli nadal popieram oczywiście zależy też na czym expisz. Ale tak normalnie ghule, scaraby to tyle bp wystarczy. Tak więc narazie nie opyla ci się kupować promo na druta chyba, że masz extra gotówkę.

Edited
A pozatym zanim zrobisz te uhy to już na nie uzbierasz expiąc palkiem. A do tego exp będziesz miał ;p

DR.UTi
14-06-2005, 20:54
Do Większości: Wy Jesteście Głupi czy z Policji? Czy on się was pyta o cokolwiek więcej niż wybór: Golden Arm // DSM ? Nie widze w poście nic o BOH i tym, w jakim eq wy biegacie. Jeżeli nie pisze o żadnych innych itemach, to nie róbcie offtopic'ów.

Re:Down - To Chyba Proste I logiczne, jeżeli nie żal Ci 40 ptk. Capacity, to kupuj DSM.

Royal Drizt
14-06-2005, 20:55
Druti własnie okazał się lolkiem nie czytającym postów pod tematem przeczytaj ostatni post założyciela tematu i napisz co wywnioskowałeś.
Edited:
Pomogę ci koleś juz ma wymienił c arma na b robe....
Edited:
Pozbieram wszystko w całość
1: Wymienić c arma na b robe. - to już zrobiłeś :P
2: Nie kupować promo dla druta chyba, że masz extra gotówkę ponieważ w podobnym czasie zbierzesz kase na uhy expiac a do tego expa będziesz mieć.
3: Przestać expic na rotach/guardach etc. tylko zacząć latać z łukiem/kuszą. Jeśli chciałeś expić na tych żeczach było brać knighta ;P

To wszystko z mojej strony :P

Gzaruś
14-06-2005, 21:12
Ja bym kupił golden armor, bo jest lżejsze i tańsze, a 1 arm nie robi wielkiej róznicy dla palla, bo i takm jak coś mocnego cie dorwie, to i MPA nie pomóze raczej.

Survivor
14-06-2005, 21:28
Ja palkiem polecam crown set, może być blue robe + c legs i BOH'y. Ponieważ arm palkowi się nie przydaje.

Cofam to co powiedziałem. C set and BOH (przydaje się na cycki z zapałkami)

Soul Fire
14-06-2005, 21:45
Druti własnie okazał się lolkiem nie czytającym postów pod tematem przeczytaj ostatni post założyciela tematu i napisz co wywnioskowałeś.
Edited:
Pomogę ci koleś juz ma wymienił c arma na b robe....
Edited:
Pozbieram wszystko w całość
1: Wymienić c arma na b robe. - to już zrobiłeś :P
2: Nie kupować promo dla druta chyba, że masz extra gotówkę ponieważ w podobnym czasie zbierzesz kase na uhy expiac a do tego expa będziesz mieć.
3: Przestać expic na rotach/guardach etc. tylko zacząć latać z łukiem/kuszą. Jeśli chciałeś expić na tych żeczach było brać knighta ;P

To wszystko z mojej strony :P

No nareszcie jakas porzadna wypowiedz ;)
Zgadza sie C armor wymienilem juz na B robe i jestem bardzo zadowolony ze do niego powrocilem. Thx wszystkim ktorzy przekonali mnie do b roba bo to wlasnie dzieki niemu wrocilem z mojego najbardziej udanego hunta na scarabach :) Uniosłem baga w ktorym wzialem 2 uhy ktore wlasciwie nieprzydaly sie ;) Wzialem jeszcze 6 gfb i sie przydaly gdyz byl pelen respik to mi czasem 4 scaraby wyskoczyly :o Ale dalem rade :] Wrocilem z hunta majac 1.4k w kasie, ze scarab coinsem, small amethystem i small emeraldem. Zrobilem okolo 25k expa wiec wbiłem prawie 37 lvl. Co do promocji to jednak niekupuje. Macie racje zdobede szybciej kase i przy okazji exp. Trenic niechce bo 66 dystans mi starcza ciagne w scaraby w granicach 50-120 HP wiec idzie ladnie. Zdjec niezamieszcze bo nie umiem. Jak co to mozecie wejsc na mojego blogaska o Tibii daje tam od czasu do czasu jakies zdjatka z adv i lootem ;)

kokos
14-06-2005, 21:47
Jak expisz na rotach to rób hmm. W czasie potrzebnym na zrobienie 400 boltów zrobisz 2bp hmm i sprzedasz je za min. 2k za co masz prawie 700 boltów.Jak sprzedasz drożej i kupisz bolty od gracza to przelicznik jeszcze korzystniejszy B) .Ale roty to bij spearami... .A ci geniusze którzy się śmieją z tego sposobu expienia nie biora pod uwage ,że z rotów jest 100% zysk(gp+loot+runy) czego nie można powiedzieć o expieniu kuszą.

Soul Fire
14-06-2005, 21:50
Srry napisalem ze jak chcecie to mozecie wchodzic na mojego bloga a nie podalem linku :p
__________________________________________________ ________
Dla zainteresowanych www.tibia-misjo.blog.onet.pl

Lolek z Lolowa
15-06-2005, 20:32
Na non pvp p set bohy i jedziesz.

Czubi
17-06-2005, 16:33
Wiec to zalezy od Ciebie. Ja zainwestowalbym tak jak koledzy w boszki.
Ale generalnie jezeli masz duzy lvl wybralbym dsm te 25 capa to 30 bolt bez roznicy Ale taki dsm to wiazalby sie z aolem Poniewaz to jest secura nigdzy nie wiesz czy jest zlurowany 1 gs czy 10 :evul: A jezeli masz taki lvl to napewno na nich expisz.

Harru
17-06-2005, 20:40
omf ludzie jak wy sie mozecie klocic o takie *******y xD kup sobie koles to co Ci sie bardziej podoba/przyda ;]

Arathorn
17-06-2005, 21:05
robisz tak:
sprzedajesz: c-arm , kupujesz b-robe i nosisz takie eq do końca a całą zbędną kasę wydajesz na runy/bolty przy pomocy których nabijasz lvl.