zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Nowe profesje!!

Deythwen
14-06-2005, 19:38
Mam do was pytanie, otóż zawsze byłem przekonany, że w tibia są 4 profesje (knight, mag, druid, pall - każdy to zna). Od nie dawna przekonałem się że tych profesji jest dużo więcej :] To że ich się nie wybiera nie znaczy że ich nie ma :P Oto kilka PROFESJI które spotkałem:
- Handlowiec: człowiek stoi w depo i handluje (proste, no nie? :P) Na przykład podam mojego kumpla, który w ciągu 2 miesięcy dobrego handlu swój mainland equip (p-set, FS, dark helmet, dwarfen shield) zamienił na taki pro knight equip :P (knight set, BS, Beholder shield, Warrior helmet).
- Thief: złodziej :) niestety popularne, ale są ludzie którzy też się z tego utrzymują.
- rune maker: przeznaczenie wielu 11lvl druidów - mimo że ktoś nawet knightem gra, to ma tam w zapasie dwarfa do robienia runek.

Znacie jeszcze jakieś "profesje" występujące w tibia? 8o

simon
14-06-2005, 19:44
Nie rusza się z depo i non-stop woła:frii itams plx!!!

Yoh Asakura
14-06-2005, 23:01
Ja; chodze do strażników mówie fuck i jak mi zostaje 1 hp to się UH'am.Niezły ubaw;
Sprzątacz:
Jak ktoś wyrzuca śmieci to on to zbiera;
Żebrak:
Takich jest wielu,ale pamiętam jednego który się mnie spytał dlaczego w śmietniku nie można grzebać (obecnie ma 78 lvl i sam się z tego śmieje =] );

Dagfan
15-06-2005, 20:10
Ja tez znam :
Elite knight
Royal Paladin
Master Sorcerer
Elder Druid
-.-'

Noro
15-06-2005, 20:18
A ja znam profesje Wkurzacz:
Koleś chodzi w depo i wszystkich wkurza 8o .
Proste nie? :D .
Miłego dnia 8o

nygga
15-06-2005, 20:27
JA z nam jeszcze jedna, Noob z tibia.pl zgadnijcie co robią?
Proste nie?

Vilya
16-06-2005, 13:07
Hunter (czyli myśliwy) - zabija potworki dające jedzenie, które później sprzedaje lub chomikuje na ciężkie czasy :)

Katsumoto
18-06-2005, 17:44
rookgardczyk-człowiek na levelu 1- oo który nie wyszedł z rooka
Skillowiec-człowiek który skilluje prawie cały czas
Tibiańczyk-mieszkaniec śiwata Tibi
Deythwen-człwoiek namawiający innych ludzi do wymyślania nowych profesji
GM-Guild Member-członek gildi :-)))))
CIP-owiec-jeden z stwórców tibi

Nie chce mi sie już wymyslać.

Fingon Felagund
20-06-2005, 20:25
Hacker
Hac***e innych graczy.Ci bardziej profesjonalni hackuja przez keyloggery a ci mniej(w w iekszosci polacy) wolaja na trade np.www.pacciitemyzadarmo.pl jesli wlaczysz to strone to staniesz sie posiadaczem mls'a mpa golden helmet blessed shield dsl i golden boots oraz zdobedziezz pacc na 9 mieciecy!!!

Hieyan
20-06-2005, 20:48
Deythwen - Nie wie co to przycisk szukaj...
Jest temat "wymyślamy nowe profesje"

Plastex
20-06-2005, 21:08
Knightopal: Knight używający broni dystansowej(mam jakieś dziwne szczęście do spotykania takich)
Paloknight: Paladyn walczący w zwarciu(miecze itp.)(na tym forum było kilku takich)
@Katsumoto
Jak miał wyjśc z rooka jak ma 1lvl?

metiu
20-06-2005, 21:42
Forumowicz
Oldschool
Elite Player
Metal Milita
Royal Member
Lord Sith
Gość
Se poszukaj w Panelu Kontrli Użytkownika :)

A tak na serio, to Ty chyba nie masz co robić i siedzisz na forum i *******isz jakies farmazony :)

Dark Blitos Sorcerer
20-06-2005, 21:51
Uh maker -gosc ktory robi uhy

Dedziasz-kolo ktory robi postac zeby ciagle padac i odnawiac straty

Afk run makers pk-ziom do pk uh,sd,itp kolesi robiacych runy na suite

Taki siaki mag
20-06-2005, 22:45
Jest terz Lootbuś, czyli koleś na low lvl ktury ci loot kradnie, niekoniecznie Noob.
Jest też Citizen, wiadomo kto to .

Evul Tibian
22-06-2005, 20:36
Looter, Lurer, Spammer, Afker, Power Abuser, Exp Mashine

Mixyrdon
22-06-2005, 21:27
a tez postacie np do donoszenia boltow albo dzwiganie loota z miejsc z kturych go normalnie ie mozna zabravc np hg

3dsmaxman
23-06-2005, 13:05
magazyn -> postac (gł. na rooku), ktora przechowuje przedmioty na maina i ew. chodzi za toba i zbiera pzedmioty (np. bardzo przydatne box/crate)

Veritharan
24-06-2005, 00:38
JA z nam jeszcze jedna, Noob z tibia.pl zgadnijcie co robią?
Proste nie?

Nic dodac nic ujac B)

Kumkfatka
24-06-2005, 10:53
Rookslayer - koles ktory gra tylko i wylacznie na rooku.
PK Char - glownie na swiatach enforced PvP. char ktorym tylko i wylacznie PKujesz.

Nie dawajmy krowom mączki kostnej. Tylko trawa!

Bulboglowy
24-06-2005, 11:47
Jest też drugi św. Mikołaj (pomoc charytatywna), który rozdaje "fri itens".

Jak mam dobry dzień to chodze po mieście i UH'am rannych ludzi.

Znam też:
- traper: jak jesteś AFK, przesuwa cię w jakieś miejsce i blokuje dostępnymi przedmiotami
- podróżnik: szuka i zwiedza miejsca, w których jeszcze nie był
- ryzykant: nagrywa filmiki jak na 10 lvl zabija Dragona, czy Leadera; lub jak próbuje expić na Guardach, czy w HG
- rybak
- kolekcjoner: zbiera różne przedmioty, jeden jedzenie inny ma kolekcje MPA
- hazardzista: przegrywa całe fortuny na "fast hand" i grając w kości
- zawodnik sportowy
- organizator imprez: zjazdy, spotkania, czy wesela to jego codzienność
- celnik: pobiera opłaty od ludzi chcących expić np. w Cyclopolis [Isara za panowania DT]
- alkoholik/manaholik
- sklepikarz
- muzyk
- save server looter: zbiera przedmioty pojawiające się raz na SS
- loot respawn looter: zbiera przedmioty, które pojawiają się od czasu do czasu np. Blueberries, Fire Mushrooms
- budowniczy: buduje zamki, barykady z parceli
- aktor: odgrywa znane sztuki dla publiczności
- służący: pomaga graczowi; przeważnie o wiele silniejszemu, np. w zamian za protekcje sprzedaje loot w sklepie
- dekorator: osoba ze "zmysłem artystycznym" udekuruje ci domek
i wiele, wiele innych...

Okolicznościowe:
- ofiara: poświęca swoje życie podczas wojny, żeby wróg miał "uj"
- zdrajca: poświęca swoich przyjaciół podczas wojny; ma nadzieje, że dostanie jakieś profity od nowego "pana serweru"
- głupek: kłopoty/alkohol w RL powodują, że niszczy swoją reputację w grze, pakty zawarte z innymi gildiami; niepotrzebne zamieszanie, za które ktoś będzie musiał zapłacić
i kilka innych...

Slaphider
06-08-2005, 22:47
JA znam lolów:) chodzom i pokazuja itemy:)

niewidomy
07-08-2005, 03:55
noob of the noob-biega wkulko i krzyczy br? swe? pl? ger? spanish ?
jajopleks-zbiera jaja i robi z innych jaja -.-
zlomowiec-zbiera zlom
wielki frajer-mozna go nabrac stara sztuczka party (daje on party i ty go zabijasz :P)
wyszukiwarka-biega po calej mapie tibi
master knight-biegnie leje sdekami i do tego nawala z bliska jak knight
kanalia-zabiera babce rete i kupuje browara siedzi wkulko i wkulko przed tv i gada ciogle synek mam plana albo synek idz po browara XD

Van Deer Zudrak
09-08-2005, 10:59
nOOb
chodzi po depo ikrzyczy Frrri ItamZ pls!!!!!!!!!!!!1111111111 :baby:

jogurt0
10-08-2005, 11:44
noob
lol
lodziarka

Lord Of Knight's
10-08-2005, 22:10
Hmm jak by to ując....

Kobiety lekkich obyczaji- Pisała i ogłaszała się po polsku ze sprzeda ciało za 10gp albo po angielski też...

Ehh.. co ludzie potrafią zrobic aby zarobic kase w Tibi.

parada
12-08-2005, 11:23
U nas na silverze jest prywatny sklep THE FLIEN ADVENTURS SHOP....
Jest on w Greenshore założony przez anglika, sprzedaje bp of tiquanda, shovel, rope, ham, meat, i jakieś inne tam *******y. Gosciu kupił sobie domek w którym ma "lade" i stoji tam, cały dzień i sprzedaje, czasami sam u niego kupuje 8o

Clubvoxx
12-08-2005, 11:56
Weźcie sie wiara opanujcie !!
Nie macie co robić że wypisujecietakie bzdury na forum przeciez to nie jest ani smeiszne ani przydatne ani MĄDRE <lol> ;(

Misiek ziom
12-08-2005, 12:26
Anty-skillowiec:trenujesz sobie a tu przychodzi sobie jakis gosciu lev:10-15 i ropzwala ci potworka i bierze loot :(

Griin
12-08-2005, 15:18
a nikt nie wspomnial o PK :P
znam kolesia ktory mial 49 level i mu sie znudzila Tibia i byl PK :P juz chyba od pol roku PKuje :P

Celastian Kight
12-08-2005, 23:25
<proszę o skasowanie posta>

Pawi
14-08-2005, 11:45
rolnik-chodzi z kosa i scina zboze
mlynarz-rolnik przynoci mu sciete zboze a ten mieli zboze i daje monke piekarzowi
piekarz-lacze wode z monka i piecze i jest bagieta!!! to sie naszywa praca zespolowa!!!

Ale i tak pomyslcie... Jaka rasa tak na prawde mogla by byc wprowadzona!
Nobo czy rasa np. - noob, zlodziej , handlowiec by mogli robic - walczyc zdobywac doswiadczenie i inne . pratycznie kazdy debil umie stac przy depo i krzyczec - Plzzz items!! - albo sie wymieniac . Bo prawdziwy cel gry to walka , magia, exp. . A nie !!!, stanie i sranie w banie!! akurat nie mam nic do handlu. Macie wymyslic rase np. barbarzynca podobly do knighta tyle ze knight wlada swordami i broniami obuhowyni a barb. axeami i obuchowymi
ALBO hanter podobny do pall. tele ze hanter wlada tylko lukami i kuszami i srearami itp. ale na mainie a na rooku moga ;)

ufff ale sie rospisalem! koncze papa

UWAGA!!! nie dziwcie sie ze robie bledy bo nie moge pisac (trudnych liter) alt nie dziala!!

tymon samuraj
14-08-2005, 15:01
noob pospolity
całe życie siedziw na parterze w deppo boi sie wyjscna 2 pietro bo ktos mu wmowil ze tam sa zebrania Gm i jak tam wejdzie to go zbanuja,na 3 tez go strach oblecial bo mysli ze tam sa demony
do piwnicy tez sie boi bo mysli ze to pulapka i go tam zamuruja
hp;2
exp;szkoda gadac
mozna go spotkac w deppo jak grozi innym ze okradnie im lockery.

Xtreme
14-08-2005, 16:23
Pilkarz! Kupujesz pilke i idziesz grac
Gm-Szefostwo

matii001
15-08-2005, 17:34
8o :evul: :) a ja zanm nastepno z*** chodzi od ludzia do ludzia na on pypy i go tak zbluzga ze sie zygac chche:P

Sir Kondzior
15-08-2005, 19:55
Mam profesje taką jaką używa muj kumpel lazi po dp i pisze do kazdego na msg 10 gp plx i meczy kogos az mu da X( wkuza czlowiek na 1 dzien zarabia nawet 500 gp!!?!?! :cup: