zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Co sądzicie o nowym Djin Swordzie?

-=DanieL=-
15-06-2005, 12:00
Ja sądze że regularne urozmaicanie broni jest potrzebne a miecz jest bardzo ładny i ma spory atak. Ciekawe czy dość często wypada z tego pharaona :] Co o tym sądzicie? Aha zapomniałęm dodać miecz posiada parametry (38 atk i 22 def.)
chyba waży z 24 oz. i ma ładny wygląd nizej lucifer zamieścił mały screen no i jest widoczny na tibia.pl w dziale miecze xD

Lucifer
15-06-2005, 13:25
w zaszdzie ciezko dostepna a nie wnoszaca nic wielkiego do gry. Odrobine lepsza od bright sworda natomiast znacznie gorsza w obronie. Gdyby wypadala czesciej to moze byla by to jakas perspektywa a tak to pozostaje na obecna chwile elementem ozdobnym nielicznych domkow.

http://www.matkus.neostrada.pl/tibiapl/strona/weapon/djinn_blade.gif

-=DanieL=-
15-06-2005, 13:35
Luzik ale fajny szpan np : "pokaż jaki masz miecz " wyciągasz djiina :p i frajda wiesz skull staff tez ma malo wiecej ataku od d hammera a jak gralem knightem z clubami to zauważałem różnice naszczęście mam new knighta i walczse swordami 67.66 skille train train train!!

Aha i mam zamiar zdobyć tego djiina xDDDD :( choćby do domQ

Stefan12532
15-06-2005, 14:04
Sorq ale pomylily ci sie dzialy... to powinno byc w "Bron i Przedmioty"...

Topic:

no fajny mieczyk :) Chcialbym go miec :P

Tomek14
15-06-2005, 14:04
Chętnie bym pokozaczyl takim swordem, jest fajny, ladnie wyglada i ze statami tez nie najgorzej, ale jest jeden problem. O ile sie nie myle ten sword wypada z ktoregos faraona wiec bedzie problem ze zdobyciem go.

-=DanieL=-
15-06-2005, 14:07
Sory za pomyłke w działach :p oki każdy ma prawo do błędu.
Moim zdaniem na starszych servach niektórzy będą go sprzedawać kiedy minie "moda" na tą ozdóbke do domków czyli nietraćmy nadzieji ciekawe ile będzie kosztował ^^ :p

Pacek
15-06-2005, 15:01
"..pokozaczył takim swordem.." stary ja bym wolał mieć pharao sworda, bo jest jedno ręczny i ma większy atak, a tak na serio to te bronie to nic innego jak ozdobki, bo wypadają z faraonów na ktore można łazić z takim lvl że spokojnie już sie jest po zaliczeniu anihilatora, i można mieć SoV

-=DanieL=-
15-06-2005, 15:27
A może taki "H lvl" ma ochote sprzedać taki miecz tym bardziej sobie "pokozaczyłbyś" ponieważ mało kto by miał taki miecz w użytku na mniejszym lvl :> :p ;)

Rybzor
15-06-2005, 15:41
Wg mnie oprocz tego, ze jest rzadki to nic szczegolnego :)

-=DanieL=-
15-06-2005, 15:50
Wg magic sword rzadki ale to nic szczególnego. Przypomina ci to coś ?:P ;)

Yoh Asakura
15-06-2005, 16:39
Cóż,mieczyk ładny,można nim poszpanować,lecz tak jak powiedział Pacek,lepiej mieć Pharao Sworda.Ten miecz nadaje się tylko do ozdoby.

btw:Co z tego,że ma mniejszą obrone od Bright Sworda ?Poczytaj różne ciekawe rzeczy to się dowiesz,że jeśli masz tarcze która ma 35 defa i broń z 25 defa to obrona w broni się =NIE= liczy.

Karmelek
15-06-2005, 16:47
Ja tam myśle, że ten sword jest tylko do ozdoby, ponieważ bright sword jest bardziej spotykany i ma wiecej defa
:p

-=DanieL=-
15-06-2005, 18:31
Ja tam myśle, że ten sword jest tylko do ozdoby, ponieważ bright sword jest bardziej spotykany i ma wiecej defa
:p

jakbyś czytał poprzednie posty to byś się dowiedział że jak masz shield 35 def do obr sword sie nieliczy

Yoh Asakura
15-06-2005, 19:18
jakbyś czytał poprzednie posty to byś się dowiedział że jak masz shield 35 def do obr sword sie nieliczy

No,nareszcie ktoś przyznał mi racje =]
Obrona przy broni raczej nie jest potrzebna,chyba,że przy 2-handed.

robert22
15-06-2005, 20:03
ok ale kto by zaplacil okolo 200k na mieczyk tylko dla ozdoby :) :) albo se pojdz na faraona :) moze wypadnie :cup: :cup: 8o 8o 8o
ja rem wole bright sworda tanszy czesto i spotykany i wogole

-=DanieL=-
15-06-2005, 20:07
yy 200k? Czyżbyś był nostradamusem , że przewidujesz ceny? ;) poczekamy zobaczymy ale wątpie czy będzie więcej niz 80k

-=DanieL=-
15-06-2005, 20:14
Chciałbym jeszcze dodać, że update to jedna z moich ulubionych rzeczy w tibi przynosi tyle frajdy xD ;) te zagadki new questy potworki

Hegemmon
15-06-2005, 20:30
Czy mi się podoba? \hmm/ Nawet fajny jest to fakt, ale imho mógłby być lepszy. Jeśli nowy grafik zdecydował się na takie kolory, to mógł dać trochę żywsze odcienie. Ta rączka jest zbyt blada a ostrze mogłoby być trochę bardziej niebieskie.
Ludziom podoba siętylk odlatego, że jest rzadki. Gdyby był tak często spotykany jak fs, to dla większości byłby pewnie ładniejszy fs.
Co do jego wartości. narazie jest pierońsko drogą zabawką, ale śmiałbym się obrzydliwie, gdyby w letnim update dali go jako bardziej przystępną broń do walki, a nie rzecz do ozdoby.
Oj biedni by byli ci, co ten miecz kupili jako rare do domku....

-=DanieL=-
15-06-2005, 20:33
Widze , że mój temacik odwiedzają ludzie z większą rangą :D. Masz troche racji ale on dlamnie od brajta jest ładniejszy taki jakby prawdziwy scimitar pogrubione ostrze wąski trzon i dość ładny odcień tylko za ciemny ;] ale spox i leży pod kątem a nie jak brajt jak wykałaczka :p

-=DanieL=-
15-06-2005, 20:40
Vienio (Hegemmon na forum) byl wlascicielem 1/6 tego miecza, jego czesc po podziale wyniosla zdaje sie troche ponad 200k :)

to sorki macie racje :P jednak na tym forum mamy nostradamusa :P

Ghost Revent
15-06-2005, 21:33
Widze , że mój temacik odwiedzają ludzie z większą rangą :D. Masz troche racji ale on dlamnie od brajta jest ładniejszy taki jakby prawdziwy scimitar pogrubione ostrze wąski trzon i dość ładny odcień tylko za ciemny ;] ale spox i leży pod kątem a nie jak brajt jak wykałaczka :p

BSSSSSSSS TO SYFFFFFFFFFFFFFFF JAK HEY !!!!!!!!!!
noszenie bs'a powoduje raka! X( X( Fharaon sword jest ładniejszy owiele!!
8o

-=DanieL=-
15-06-2005, 21:49
Jak już mamy robić pokaz mody to Gs to największy brzydal wygląda jak 2h sword i jakiś taki pogrubiony jak wielki przepychacz do kibla :p d lance (jego odpowiednik w axe) wygląda dużo ładniej

Desigit
16-06-2005, 00:24

Idiota?? Koles, ty wogole wiesz co mowisz? xD Wyskocz sobie na cyclopolis z bright swordem i skull staffem na tych samych skilach i identycznym eq to zobaczysz roznice >.<
Def. Sworda LICZY SIE TAK SAMO JAK DEF TARCZY. MOzna powiedziec, ze sie one ze soba kumuluja (niecalkiem ale mozna tak to nazwac) Jezeli nie sprawdzales tego i opierasz sie tylko na glupich teoriach noobkow to plx nie wypowiadaj sie.
Btw. Po *** by CipSoft dawal Def. do broni jezeli on mialby praktycznie na nic nie wplywac- think plx, think!
2 Btw. Wg. mnie to ten mieczyk jakis z***any z wygladu ;] ANi na hunty sie nie przyda ani na expienie, ni to lepsze od brighta do blokowania, ni to lepsze od gs'a do expienia.

Always Yours,
Wicher~

Tien Sharpshooter
16-06-2005, 11:26
Miecz został sprzedany za 1200 k
Sporo jak na takie badziewie B)
A kupcą był chyba Hantur.

robert22
16-06-2005, 15:49
Miecz został sprzedany za 1200 k
Sporo jak na takie badziewie B)
A kupcą był chyba Hantur.
ammmmm to trohe duzo :) :) :) :) 1200 k ja tez chce

maripo
17-06-2005, 09:27
BSSSSSSSS TO SYFFFFFFFFFFFFFFF JAK HEY !!!!!!!!!!
noszenie bs'a powoduje raka! X( X( Fharaon sword jest ładniejszy owiele!!
8o

Jak Ci sie niepodoba to masz pecha...

Mi tam bardzo podoba się fs' bs' i jeszcze bone sword... <w moim domku plx>
A kto Ci nagadał że powoduje raka ? i pisze się Pharao sword nie Fharaon sword.... Jak byś chciał wiedzieć nierajcuje mnie taki mioeczyk, wolałbym mieć dsm'a ładny jest albo Rose shield też baaaardzo mi się podoba....

-=DanieL=-
17-06-2005, 10:12
Idiota?? Koles, ty wogole wiesz co mowisz? xD Wyskocz sobie na cyclopolis z bright swordem i skull staffem na tych samych skilach i identycznym eq to zobaczysz roznice >.<
Def. Sworda LICZY SIE TAK SAMO JAK DEF TARCZY. MOzna powiedziec, ze sie one ze soba kumuluja (niecalkiem ale mozna tak to nazwac) Jezeli nie sprawdzales tego i opierasz sie tylko na glupich teoriach noobkow to plx nie wypowiadaj sie.
Btw. Po *** by CipSoft dawal Def. do broni jezeli on mialby praktycznie na nic nie wplywac- think plx, think!
2 Btw. Wg. mnie to ten mieczyk jakis z***any z wygladu ;] ANi na hunty sie nie przyda ani na expienie, ni to lepsze od brighta do blokowania, ni to lepsze od gs'a do expienia.

Always Yours,
Wicher~

weź dobra każdy ma prawo do swojego zdania wiem co mówie bo grałem knightem na dwóch rodzajach broni w ty widocznie nie więc stfu.I niejestem idiotą a jak dociebie tak mama mówi to już niemoja wina.
Aha jeszcze jedno "Po *** by CipSoft dawal Def. do broni jezeli on mialby praktycznie na nic nie wplywac- think plx, think!" TO POCO CIPY DAŁY NIEKTÓRE RÓŻDZKI JAK NIEMAJĄ ZASTOSOWANIA ? NO? NO? ODPOWIEDZ MI.
aż sie w****iłem. jak masz shield 35 def + do obr sworda nic niedajeeeee!

ragafewee
18-06-2005, 12:54
Ej a wiecie ze moj dziadek mowil ze najwazniejsza jest obrona waszej glupiej głowy No wiecie , wiecie? No powiedz wiesz wiesz! No odpowiesz mi? :baby: :baby: :baby:

A co ma miecz do rozdzki?

jesli tak masz mowic: rozdzki nic nie maja to po co ja cip soft robil?
To po co cip soft robil krysztalki , perleki itd albo naszyjniki ktore tez niemaJA zasotosowania no odpowiedz mi no mow , wiec po co wogole cipy zrobiy TIBIE ?

Mieczyk fajny , tylko szkoda ze nie leci z czegos innego ;/

Zotolo
18-06-2005, 13:14
Dzis na Securze w ankh
http://img234.echo.cx/img234/9209/tibia00045wn.jpg

Mi tam sie on bardzo podoba i mysle ze napewno jest jeszcze wiecej ciekawych itemkow

Pharaun
18-06-2005, 14:33
Mi, ten miecz przypomina sejmitar, ale taki prawdziwy(np. taki jakiego używał Drizzt Do'Urden ;)). Bardzo fajna grafika ale nie miałem go nigdy w ręku więc nie wiem jak się sprawuje.:)

Master Mind
18-06-2005, 16:31
Jest to rare ,ale nic nie wnosi ,jak pharao sword :)

Shardzik
18-06-2005, 16:36
Jest to rare ,ale nic nie wnosi ,jak pharao sword :)
Małe sprostowanie - pharao sword wnosi...
Tak BTW djinn sword to taka droga zabaweczka, która jest odzwierciedleniem Axa w swordzie (dużo atk mało def)

Kas
18-06-2005, 16:44
Fajny swordzik itp itd xD

Xan Arcanist
18-06-2005, 17:26
Grafikę ma ładną ale do gry nic nie wnosi. CIPy mogłyby wprowadzić jakiegoś sworda lepszego(z większym atakiem) niż bright.

Raziel-Master
18-06-2005, 19:47
Przecietny nic nowego niewnosi moze jedno ze jest wiecej swordow a mogli by dac tez axe albo cluba :p albo boty jakies bo tak ich malo jest X(

-=DanieL=-
19-06-2005, 02:12
Może na starszych światach będzie on już niedługo sprzedawany najpierw drogo a potem moze już blisko ceny brajta. ja chce update :(((((((((((( wtedy będą nowe itemy fajnie widzieć jak mój temacik odwiedzają inni :D dzięki wszystkim za opinie i commenty :*

Maniack
19-06-2005, 02:24
jak dla mnie ozdoba/zabawka.. na lvlu przydatnym do zdobycia djinn blade taki gracz będzie latał już z magic swordem jeśli wali swordami... a nie jakiś djinn blade :S

Hegemmon
19-06-2005, 12:31
Rotfl
puki co nie ma szans aby ds staniał do takich cen, aby ludzie go kupowali do walki a nie do ozdoby.
Więc po co on został odany? W grze najbardziej potrzebne są przedmioty rzadko spotykane. Po co? Aby urozmaicić grę.
Przez to między innymi ludzie tracą chęć do tibii, kiedy grają w Program-Którego-Nazwy-Nie-Mogę-Tutaj-Wymienić (w srócie 3 litery), bo tam każdy item możesz mieć kiedy zechcesz i tyle sztuk, ile tylko dusza zapragnie. Nic nie stoi też na przeszkodzie aby zrobić sobie sworda o skillach 1000:666. Jeśli gracz nie ma przed sobą celu to traci chęć gry.
Moim zdaniem właśnie dlatego nie da się już zdobyć mls itp. Mając najlepsze itemy szybko możesz stracić chęć do gry.
Djinn Sword jest tym, czego ludzie mogą pragnąć lecz te pragnienie trudo zaspokoić ze względu na rzadkość i wartość.

Zotolo:
trzymałem właśnie ten egzemplarz w ręku ^.-
do auora tematu:
przeleciałem topic tak szybko i mam wrażenie że jesteś w błędzie co do ceny.
zacytowałeś gremlina i stwierdziłeś, że jednak mamy nostradamusa.
Gremlin natomiast powiedział, że zysk z tego miecza miałem 200k z haczykiem, a "nostradamus" przepowiedział, że cena to 200k. Chodzi o to, że te 200k co ja dostałem to tylko 1/6 ceny czyli łączna wartosć to 1,2mln z hakiem

-=DanieL=-
20-06-2005, 01:02
He he. Każdy może się mylić ;) w każdym bądź razie ciesze się , że udzieliłeś się w moim temacie. Sporo się dowiedzialem po przeczytaniu kilku postów :p jeszcze się ucze :D. Masz rację grałęm troche w *** i wiesz co? pograłem 1dzień -reakcja "ale za***iste mam 240lvl nadupiam szybciej niz cachero i wale z sd lepiej niż on"
2 dzień jeszcze mi się podobało ale już za 3 dniem znudziło mi się to wszystko poprostu nieczuje takiej satysfakcji bardziej się ciesze k arm w tibi niż mpa w ***. :P

matkow21
10-08-2005, 04:15
Moim zdaniem gdyby wszystko było tak proste do zdobycia jak w ***(domyślcie się) to gra straciłą by sens idziesz na demona i ci odrazy wypada mpa idzesz na cośtam wypada ci... itd.dlatego cipy wymyśliły losowośĆ wypadających żeczy co zmniejszyło prawdopodobieństwo że staniesz się posiadaczem mpa w 5 minut A co do miecza sądzę że jest ładnie wykonany i może do walki szkoda go tempiĆ<lol> bo to drogie cacko ale jako ozdoba w domq sprawowała by się raczej códownie niestety ta zabaweczka jest troche droga i troche by trzeba poczekaĆ aby nabyĆ takie coś.

pptt
11-08-2005, 17:06
jak sie dostac do djin bo na mapce niewidac miasta djin

Michael Jackson
20-08-2005, 05:07
lole!!! lole i jeszcze raz lole ten miecz wypada z faraona a pkanani go jest poruwnywalne do ani wiec niekt z was nie bedzie mial go chyba ze na forum jest 100+lvl

Vermyn
20-08-2005, 13:18
Ja mysle, ze nadal wole SoVa.