PDA

Pokaż pełną wersje : IRC-problem

Dowizul z Inferny
15-06-2005, 15:27
czy znacie adresy darmowych shelli?? i czy na POLnet mozna zarejestrowac sie tak samo jak na quake net?? bo mi wyskakuje: Q not such nick/chanel

Slajt
15-06-2005, 15:30
Na POLnecie nie ma takiego bota, jak 'Q'.
Poszukaj na ich stronie, tam będzie pisało, jak się zarejestrować. Kup sobię shella na www.desk.pl.

Dj Nekro
15-06-2005, 15:35
Niemusisz kupowac Shella, spytaj sie jakiegos Admina czy nie dysponuje niepotrzebnym kontem Shell. Ja sobie załatwiłem Shella :)

Gonzo von Krenzel
15-06-2005, 16:40
Na PolNecie jest NickServ.
/msg NickServ REGISTER haslo email
A shella - poszukaj. Ale wątpię czy znajdziesz darmowego z dostępem do sieci IRC.

Polinik
15-06-2005, 16:44
Na PolNecie do rejestracji nickow i kanalow sluza NickServ i ChanServ. Pusc do nich /msg NickServ help albo /msg ChanServ help to dowiesz sie, jak ich uzywac.
Co do shella - darmowego ciezko bedzie znalezc, o ile nie masz znajomego admina, ktory bylby chetny do zalozenia konta u siebie.
A te kilka darmowych shellowni, ktore istnieja maja IRCowe ograniczenia - albo brak programow do ircowania, albo brak mozliwosci zostawienia sesji etc.

Dowizul z Inferny
15-06-2005, 17:34
Z adminem chodzi wam o OP`a czy o co??

@down

Juz rozumiem

Polinik
15-06-2005, 17:40
Z adminem chodzi wam o OP`a czy o co??
Nie. Admin to administrator serwera. Jedyna osoba, ktora moze zalozyc Ci konto z dostepem do shella. A ze to daje zbyt duze mozliwosci, raczej nikt nieznajomemu czegos takiego za darmo nie da.

Dowizul z Inferny
15-06-2005, 18:22
Czy tibia.pl lub ktorys z userow ma konto na kary.pl?? i czy mogl by mi popzec konto "poparcie"

Polinik
15-06-2005, 18:29
Tak wlasciwie to po co Ci shell? Przeciez nie jest potrzebny do ircowania.

Dowizul z Inferny
15-06-2005, 19:11
Poniewaz gdy na servie niema userow pierwszy user logujacy sie na serva dostaje opa. a majac shella mozna temu zapobiedz

Polinik
15-06-2005, 20:02
Poniewaz gdy na servie niema userow pierwszy user logujacy sie na serva dostaje opa. a majac shella mozna temu zapobiedz
A czemu nie chcesz po prostu zarejestrowac kanalu? Nikt Ci go nie zabierze, bedziesz mial auto-opa itp. Generalnie nie ma potrzeby trzymania sesji i botnetow, zeby chronic kanal, poniewaz chroni go za Ciebie ChanServ, ktory dziala na ircserwerze.
Chyba, ze piszac "Polnet" miales tak naprawde na mysli "Ircnet"?

Gonzo von Krenzel
15-06-2005, 20:06
http://ircnet.pl/serwisy/ChanServ.html