zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Amerykanski Pvp vs. Niemiecki Pvp

Lucyfer Rip
16-06-2005, 14:49
Witam
Mam taki dylemat.
Czy widziecie jakoms roznice miedzy tymi serwerami itp. ?
Gdzie jest wiecej polaków itp. ?

Kiedyś jak grałem na Galanie (Niemiecki Pvp) mialem duze lagi i problemy, a na Chimerze (Amerykański Pvp) lagi byly nieco mniejsze i zero błedów.

I chciałbym wiedzieć co w o tym sadzicie.
Czy o było coś z moim kompem czy z serwerami ?

Z gry THX

Raul
16-06-2005, 15:18
Większość uważa, że na amerykańskich serwerach są większe lagi i to wydawałoby się logiczne. Osobiście jednak grałem na tych i na tych serwerach i różnicy nie widziałem. Więc mam podobnie jak Ty. Co do narodowości to zdecydowanie więcej Polaków jest na niemieckich serwerach. I to jest jeden z powodów, dla których bardziej preferuję serwery amerykańskie.

Wielki MarIuSzzo
16-06-2005, 16:31
Ja gralem na Trimerze (amerykanski), potem na Hibernie (niemiecki), a teraz na Selenie (niemiecki) i widze bardzo duza roznice w sprawach lagow (na korzysc niemieckich swiatow). Co do liczby Polakow to tak jak Raul uwazam ze na niemieckich jest ich zdecydowanie wiecej.

Fiszbin
16-06-2005, 17:20
Amerykańskie servery mają tą zaletę ze w godzinach szczytu(chodzi mi o godizny kiedy najwiecej ludzi gra w Tibię) małe Amerykańce są jeszce w szkołach i expowiska sa mniej zajęte i trudniej spotkać kolejke(ale to zależy od serva)

Lucyfer Rip
16-06-2005, 17:23
Ja i tak zamierzam kupić PACC, wiec nidy niemusze siedziec w kolejce.
A teraz chce isc na nowy serwer i nieweim ktory wybrać :/

Wielki MarIuSzzo
16-06-2005, 17:26
Ja polecam Ci isc na niemiecki server. Tak jak juz powiedziano wiekszosc polakow, dzieki czemu latwiej (chociaz w jakims stopniu) sie gra.
@Fiszbin
Pic na wode.

Lucyfer Rip
16-06-2005, 17:34
Chce załorzyć gildie (gdzie beda sami polacy) i na niemieckich jest ich duzo.

Ale wada jest taka jak muwicie ze miejsca do expienia beda zajeta w godzinach popoludniowych.

Więc sądze że Amerykański, ale jeszcze niewiem.

Jeśli znacie jakieś inny powody to prosze pisać !

Wielki MarIuSzzo
16-06-2005, 17:46
Kto powiedzial ze miejsca do expa beda zajete w godzinach popoludniowych? Jedna osoba, no racja. Ja mialem o wiele wiecej problemow na Trimerze popoludniu ze znalezieniem pustego miejsca do expienia niz na Selenie, mimo ze to dosc nowy server.

@Down
Fajna wypowiedz. Powiedziales, ze uwazasz, ze lagi, lub ich brak zalezy od jakosci kompa i, ze Ty nie masz dobrego, jednak powiedziales rowniez, ze nie masz lagow. Troche dziwne...

hpotter22
16-06-2005, 18:00
A ja gram na niemieckim serverze doklanie ALDORZE.. Nie mam lagów nic a nic..tylko jak włączam programika p2p.. A poza tym nic..Myślę ze to nie zalezy od tego skąd ten server pochodzi tylko jakiego ma sie kompa ( a ja za dobrego nie mam) i czy ma się jakies aplikacje włączone w tle :P

Lucyfer Rip
16-06-2005, 19:24
Up:
To predzej zależy od łacza internetowego niż komputera.
Bo mój komputer do słabych nienalezy !

Topic:
A grał ktoś może na nowym Niemickim i Amerykańskim (różnica w miejscach do expienia) ?
Bo niewiem czy bedzie duża różnica na nowym serwie !

Myshacheq
16-06-2005, 19:29
@Fiszbin

Godziny szczytu to wg. Ciebie jakie godziny?

Na Xanterze koło 17 ZAWSZE są Brazilijczycy, Wenezuelczycy itd.
Do godziny 15 raczej mało jest ludzi z Ameryki.

Amerykański server- Br i inni z Ameryki południowej
Niemiecki- Szwedzi

Polaków tu i tu jest dość dużo, ale raczej więcej na niemieckich jak to wyżej było wspomniane.
Ja jakoś wole grać ze Szwedami niż z Br, ale to tylko moje zdanie.

Maiky
18-06-2005, 08:58
ja sądze że na serverach amerykańskich się lepiej gra. Ja jach wchodz okolo 15 to tak przez 2-3 godzinki nie ma prawei nic ludzi:) spotkasz 10 ludzi na godzine :) A że Polaków jet dużo to nie wiem czy to jest plus ;) cały czas słyszysz .........

( polak ) -Daj scale armor
( ja ) - Nie
( polak ) - Ok
( ja ) - Narazie
( polak ) - Hunted, zobaczysz jutro przyjde z kolegami

Mówiąć o Polakach nie mam na myśli wszystkich ale tylko tych któży uważaja że grają super w Tibie i mają super kolegów ( co jest jak sie potem okaże nie prawdą )

Rincewind
18-06-2005, 10:39
Ja tam wole grać na amerykańskich servach własnie dlatego, że jest tam mało Polaków. A co do lagów to żadnej różnicy nie widze a grałem i na amerykańskim i na niemieckim.

Pacek
18-06-2005, 11:03
ja zuważyłem ze na amerykańskich serwach są leciutkie lagi jak jest peło ludzi na serwerze, ale to są minimalne przycinki, na amerykańskich servach gra tez mniej polakow ale za to wiecej brazylianów

emilok
18-06-2005, 12:34
ehh, co do tematu to pvp se rozni, nieznacznie, ale rozni, na serwerach amerykanskich, zeby sie uhnac, musisz zatrzymac sie na pol sekundy, na niemieckich potrafilem sie uhac w pelnym biegu, tak samo z sd'kami, na amerykanskich musisz zucac przed gosciem, na niemieckich wystarczy dokladnie w jego postac.

Avager
18-06-2005, 12:43
PvP tu i tam niczym się nie różni ale poprostu opóźnienie -.- spowodowane odległością Gracza od serwera.... to wszystko -.- PvP jest ciągle na tej samej zasadzie .