Pokaż pełną wersje : Szybkosc GS'a
Soul Fire
16-06-2005, 22:20
Witam znowu ;) Mam kolejne pytanie, gdyz ostatnio sie strasznie nudze. Konkretnie chodzi o gs'a. Czy 37 Royal Palladynka z BoHami i ewentualnie z Haste dalbym rade uciec i zabic gs'a?? Bardzo prosze o odpowiedz. Z gory Thx.
Krol Lew
16-06-2005, 22:33
Raczej tak ale bydz moze sie myla
Pozdro
OnlyM(PL)
16-06-2005, 22:59
najlepiej spraw se time ringa z boh oczywiscie i powinno wystarczyc a na wszelki wypadek wpisz utani hur i obadasz kto jest szybszy
Ja jeszcze nei chodze na gsy, koledzy mowia ze bez 65 lev jest to zbedne ryzyko. Oczywiscie z bohami.
Mój kumpel wysolował GSa na 40lvlu chyba. Na pewno miał bohy i utani hur w pogotowiu.
Bez 65 lvlu nie ma co chodzic na gsy, no chyba ze chcecie stracic duzo runow i many. Ja na 67 z bohami mialem czasami problemy gdyz pajak czasami niemilosiernie przyspieszal. Czasami zdarzalo sie tak ze byl bardzo wolny to chyba zalezy w jakim momencie zostanie zauwazony.
Sir Klimek
17-06-2005, 12:33
12:39 Kamu Kiraxalf: dalby chyba
otoz kamu kiraxalf to moj gut kumpel
na 37lvl(royal pall) zwial gsowi z samym haste
w drodze z poh do venore poszly only 2 uhy wie zapewne dasz rade
luzikiem
ale wez time ring wrazie co
.. ja swoim palkiem na 44 lvl + boh's + haste bawiłem sie z Gsami, lecz jeśli masz problemy z łączem, bądź z czymś co może powodować lagi nie radze wybierac się na Gs hunt. Zaś jesli nie masz problemów z lagami możesz sprubować, życze k seta. :)
Lucyfer Rip
17-06-2005, 13:03
Ja Sądze (wiem) ze dasz rade, BoHy i Utani Hur w zupelności wystarczą nawet gdy GS właczy HASTE !
na 65 lvl w BOH (bez haste) bylem doslownie o krok od GSa. Mysle e jak nie masz doswiadczenia w polowaniu na GSach to u*******i cie jak mlodego. i nie pomoze time ring, boh i haste.
Głowa Druid
17-06-2005, 13:18
@all up
chlopaki przykro mi to mowic, ale moj kumpel na 31 lvlu pallem na boh leci gsy(utani hur w pogotowiu,wtedy jest szybszy od gsa na ostrym haste ;P)w pogotowiu oczywiscie t ring...albo szlo 0 uhow albo 1...albo vitka ;P widzialem to na wlasne uczy, bilem tez te gsy z nim czasem...70 dist mial...c'ya
Morok Wampir
17-06-2005, 13:29
Ja widziałem na filmiku od qmpla jak 25 lvl drut zabil kilka gsów. Oczywiście miał bohy. Zabijanie gsów jest łatwe, dużo trudniej później z trucizny się wyleczyć...
Yoh Asakura
17-06-2005, 15:12
Ja widziałem na filmiku od qmpla jak 25 lvl drut zabil kilka gsów. Oczywiście miał bohy. Zabijanie gsów jest łatwe, dużo trudniej później z trucizny się wyleczyć...
Koleś,Ty mnie dobiłeś.Na trucizne starczy Exana Pox/Antidote Rune.
Zabijanie GS'ów jest łatwe jak się ma doświadczenie.
shymchuck
17-06-2005, 18:27
Wszystko zależy jak się gs zachowa. Ostatnio na 39 lvlu z haste ale bez boh lurowałem gsa pod most koło venore. Ganiałem się z nim przez cały poh i 2 razy musiałem sie po niego wrócić bo on nienadążał !! Poszło mi 0 uh ale mój kumpel lurował na utani hur, bohah i 35 lvl to poszło mu 11 uh bo pajączek był szybki :P
Leweracja
17-06-2005, 18:40
Gsy to dzikie bestie jedne potrafia biec tak jak 30 lvl a inne wala takie haste ze 70 lvl w bohach ledwo daja sobie rade
Myśle, że dałbyś sobie rade Z 1 GS'EM mając boh'y, no i jeszcze Time Ring ;)
ja wiem jaki jest szybki bo sie przyzucil i padlem ;p w 3 sekundy
na 37 muszisz miec haste bohy timr ringa a by miec 100% pewnosci ze mu uciekniesz
Ekhm, mowa o solowaniu gsa czy huncie na nim? Widzialem film jak 20 lev knight z utani luruje gsa na most dvarfow i gs go nie dogania. czasem sie zadazaja gsy ktore nie przyspieszaja. Jednoczesnie kolega 82 RP polujacy tylko na gsy uzywa bohow i czasem time ringa. Tzn, czasem sie zdaza taki gs ktory niemilosoernie przyspiesza. Jesli masz zamiar polowac na nie, to gwarantuje ci ze takiego spotkasz, jak nie na pierwszym huncie to na piatym, ale wtedy tp do temple masz murowany :P
Slayer Robin
18-06-2005, 08:54
60 lvl i pajaczek cie nie dogoni nie musisz miec bohow miej tylko haste w pogotowiu jak masz lagi daj sobie z tym spokoj . Ludzie czemu wypowiadacie sie w kwestiach o ktorych nie macie pojecia wiekszosc z was nigdy nie miala 40 lvl a co dopiero 60 lvl ... no comment
dodam jeszcze ze generalnie na niskim lvl ma sie slabsze skille wiec czas jaki potreba by ubic GSa jest zdecydowanie dluzszy.
Theeba miec dobro technike by umiec manewrowac GSem tak by nie odpalil haste i przy okazji nie wpasc na ille zrespione potworki.
Dasz rade do czasu gdy Gs nie wlaczy Haste jak wlacza haste to na 50 i utani hur z bohami mu ledwo uciekam.
Lodzik01
18-06-2005, 11:32
Apropo haste to nie mam bo nie mam pacca :( ale czytałęm na http://www.tibianews.net/article.asp?Id=291 ( nie bać się nie key logger :P ) że bohy przyśpieszają o 20 lvl-i a Time Ring o 30 lvl-i
@all up
chlopaki przykro mi to mowic, ale moj kumpel na 31 lvlu pallem na boh leci gsy(utani hur w pogotowiu,wtedy jest szybszy od gsa na ostrym haste ;P)w pogotowiu oczywiscie t ring...albo szlo 0 uhow albo 1...albo vitka ;P widzialem to na wlasne uczy, bilem tez te gsy z nim czasem...70 dist mial...c'ya
To prawda bo... JA JESTEM TYM KUMPLEM HAHA :p 31 pall bohy+ utani hur i mozna expic na gsach jak cie nie lagnie i bedziesz dobrze uciekal to 0 uh ...
Polecam uzywac stopera zeby wiedziec kiedy utani sie skonczy :P:P
na 65 lvl w BOH (bez haste) bylem doslownie o krok od GSa. Mysle e jak nie masz doswiadczenia w polowaniu na GSach to u*******i cie jak mlodego. i nie pomoze time ring, boh i haste.
Odezwał się , 20 lvl ucieknie od gs'a z bohami + haste + time ring ! -.-
dasz rade ... ja pierwszego gsa w zyciu solowalem na 35 lvlu tyko z haste -.- ale wez na wszelki wypadek t ring ;p no to tyle
LOL !!! niewiem o czym wy mowicie. Widzialem filmik jak knight na 44 lvlu w leather bootsach i utani hur lurowal i biegl rowno z gsem.Na 41 lvlu w bohah da rade huncic juz wiec co mowicie ze jakis 70 lvl musi uzywac jeszcze haste , time ringa i na dodatek bohy? !
No a ja myśle że między 35-40 lvl paladyn dałby radę zsolować gs'a, oczywiście potrzebne (niezbędne) sią BOH'Y często przydaje się Time Ring no i Haste :p
bohy,haste,timering, power bolty to obowiazkowe rzeczy na twoj lvl na gs
Nie będę pisał o bohach, time ringu i uhach, bo to oczywiste. Ale pamiętaj, że jak zabijasz gsa palkiem to nie biegaj po całym poh tylko wokół drzewek- widizałem jak 65 Royal Paladin tak bił gsa :P
Scooby-Doo
21-06-2005, 20:29
Giant spider (jak wlaczy haste) jest taki szybki jak lvl 59-67. Dzieki time ringowi jestesmy szybcy jak postac o 30 lvli lepsza od nas, dzieki BoH o 20 lvli, dzieki haste o okolo 30%, dzieki strong haste o okolo 70%. Czyli nawet na 6 lvl, gdy mamy boh, time ring i strong haste jestesmy szybsi od giant spidera. Jednak to tylko teoria i mozliwe ze sie myle, wiec nie radze tego praktykowac. No i niestety jest cos takiego jak lagi i freezy... Dane mam z poradnika "Sekrety Tibii – Szybkość (część I)" i http://www.tibianews.net/article.asp?id=297 ]
Tak, tak... Wy wszystko widzieliście... Ja to widziałem 1lvl solował bez niczego GS'a i zabił 1 hitem!!
Dobra a tak na serio ludzie nie macie pojęcia na ten temat...
Jak widze:
20lvl+utani hur - luruje gs'a... albo...
70lvl+boh+utani hur+time ring - ledwo daje radę...
To ROTFL :)
Jedno wyjaśnienie:
GS daje zawsze takie samo Haste, ponieważ haste to haste nie zmienia wartości (Gdyby zmieniało to i gracze by mieli zmienne).
Ja osobiście expie masowo na GSach i wiem co mówię...
51lvl+boh = JEST RÓWNY GSowi, a jak wrzuce utani hur to muszę wracać co chwilę...
// To tyle ;-)
Urodziwa Trollica
21-06-2005, 23:06
Ja na 52lvl z BoH uciekalam przed Gs'em, a i tak mnie co jakis czas doganial X(
Elvis Gizmo
22-06-2005, 19:48
Jak dla mnie przed 50 lv gsy to strata czasu i nerwow.
Idz se lepiej na co innego i przezyj to jest zdecydowanie lepsze.
Hrhrhrhr :] Mój kolega 37 lvl. pally bez boh ani zadnego haste solowal GS'y na PoH, ale w niektorych momentach bylo naprawde ciezko, wiec najlepiej gs'y bic 50lvl.+ BoH ;p
Duuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo zależy od jakości łacza...
ReDshoot
24-06-2005, 14:21
Wiesz co nie dasz rady. Jak bedziesz mial 55lvl + boh+haste to mozesz chodzic na te pajaczki. Wiem z praktyki bo juz nie raz na nich bylem a nawet padlem:):) Ale jaja.
stealth knight
24-06-2005, 16:42
Ja nie pall a knight ale mój kolega jest pall i troche wiem o byciu pallem, więc powiem że40 lvl bohy utani hur i pożądne skille około 70/50 wystarczą
moj kolega zabil solo GS'a na 22lvl palkiem z time ringiem i z za***istymi skillami
Co wy k***a gadacie! Moj brat (63 EK) luruje gs-y codziennie(tak dla zabawy) i jeszcze nigdy nie widzialem zeby mial na sobie BOH-y lub uzywal haste... niekiedy musial po nie wracac... Moim zdaniem na 30~40 lvl mozna isc na 1 GS-a majac BOH-y T ringa Haste a nawet S. haste jednak trzeba bardzo uwazac poniewaz moze zlapac lag...
Pata z galany
25-06-2005, 20:02
Giant spider bez haste porusza sie jak postac na 11lvlu, po użyciu haste przyspiesza do 59-67lvla. Więc łatwo policzyc jeżeli mamy 37 poziom, a time ring przyspiesza o 30 lvli zdecydowanie wystarczy do zabicia gs'a bez bohów i haste.
patrykoss of xantera
26-06-2005, 02:18
O Ile Mialbys Szczescie Jezeli Gs Wlaczyl By Swojego Spida To Watpie Czy Nawet Boh By Pomogly Ale Jest Szansa Ze Speeda Niewlaczy Wiec Decyzja Nalez Do Ciebie:)
gs dogania 60 lvl knighta z haste
bedzuie ci ciezko i masz marne szanse to za duze ryzyko lepiej chodz z blokerem
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.