Pokaż pełną wersje : instrumenty muzyczne na jakich gracie :P
Carl Fry
17-06-2005, 22:37
bardzo mnie ciekawi ile osob gra na jakichkolwiek instrumentach muzycznych. czy sa juz po szkolach muzycznych i czy w jakis sposob pokazuja sie z instrumentem... (hmm troche glupio brzmi :P) np. na jakichs uroczystosciach koscielnych lub jakis innych. albo czy gracie w jakis zespolach.
to ja zaczne od siebie:P
skonczylem szkole muzyczna na klarnecie 4 lata... a od ok.4,5roku gram w mlodziezowej orkiestrze detej tez na klarnecie... ponad to umiem grac takze na saxach tenor i alt (na barytonie troche pogrywalem ale ciezko mi sie na niego nastawic:P) i na instrumentach klawiszowych. w okriesie wakacji mam zamiar se kupic gitare klasyczna, moze potem sie rozwinie dalej :). bym zapomnial teraz caly rok bede sie przygotowywac na egzamin do szkoly muzycznej IIst. na fagot (co ja bym dal aby zdac :P)
jezli na czyms gracie piszcie. mam nadzieje ze temat sie rozwinie (watpie zeby niebylo zadnej osoby grajacej na jakims instrumencie wsrod forumowiczow)
EDIT: teraz piszcie czy gracie w jakichkolwiek zespolach muzycznych. napewno czesc z was musi grac. moga to byc zespoly szkolne, kameralne, orkiestry itp.
Instrumenty klawiszowe - ukończona szkoła muzyczna (6 lat), do tego dochodzi flet (amatorsko :P) i gitara klasyczna (cały czas doskonalę umiejętności).
Yoh Asakura
17-06-2005, 23:18
Ja gram troche na keyboardzie jako amator.Nie skończyłem żadnej szkoły itp ale szybko się ucze.
Berimbau [a raczej leszczynbau - bo zrobiony z leszczyny a nie beriby]
Atabaq
Pandeiro
That's all.
Za chwilę i tak zamkną ten temat, bo już taki był :P
Papapapapapa! Modki i admini górą! (ale ze mnei podlizywacz dupy ;))
Ja gram amatorsko na gitarze klasycznej i elektrycznej. Do szkoły muzycznej chodziłem rok, ale mnie to znudziło i postanowiłem sam się uczyć (Jak na razie z wyników jestem zadowolony :)). Z kolegami planujemy założyć zespół, tylko perkusisty chwilowo nie mamy.
Carl Fry
17-06-2005, 23:51
Za chwilę i tak zamkną ten temat, bo już taki był :P
Papapapapapa! Modki i admini górą! (ale ze mnei podlizywacz dupy ;))
trudno skoro byl taki temat... ale jak widac zostal wchloniety przez otchlan czasu i juz go niema. ja osobiscie go niewidzialem.
ostatnio duzo osob siedzi na forum w okresie przedwakacyjnym i moze bedzie wiecej postow. wiec zapraszam innych aby sie wypowiadali.
p.s. mam prosbe o zeby nierobic offtopicow, nielubie durnego nabijania postow. przed napisaniem posta takze prosze o sprawdzenie czy niema w nim bledow ortograifcznych, poniewaz czytajac forum z bledami utrwalaja sie nam one i potem ciezko sie od nich "uwolnic" :P
PalAnonim
18-06-2005, 09:22
6 lat szkoly muzycznej na gitarze :) Nie jest zle
Ja gram na perkusji od paru lat, jestem samoukiem;] "pokazuje się"z moim instrumentem w:
- ostatnio na rekolekcjach gralismy z koelgami piosenki religijne(a organista nie miał co robić:P) przerobione troche na ska(wiecie jak elegancko wychodzi?:D) i troche rockowe:P
- zawsze w szkole ajk sa jakies dni otwarte to gramy(nawet ostatnio sie zdarzyło reprezentowac inna szkołę:P)
- różne festivale jak jakies są w naszym mieście
- wszystkie okazje jakie sie trafiają:P
Zespołu stałego nie mam, ael najczęściej brat cioteczny(gitarzysta) sie gdizes wplącze w granie to bierze mnie i czasami moich kumpli;](bas i gitara:P)
Kiedyś grałem w zespole, wynajmowalismy garaz, przedłużaliśmy ciągle umowę, aż kóregoś dnia wpadła baba do garażu(ta co u nije wynajmowalismy) a tam pełno puszek, butelek, troche dymu, nasmiecone.. juz nie chciała rpzedłużyć:P potem jakos nauki dużo było i sie zespół rozpadł..
Ponadto gram troche an gitarce, takie sobie brzdąkanie jak nie mam co robić:P
Vanhelsen
18-06-2005, 11:46
Ja pocinam na gitarce, narazie klasyk.
Starz grania: 2 miesiące już będą :D
Narazie jestem z siebie zadowolony (jeah, umiem już "jedzie pociąg" 8o)
W dalszej/niedalszej przyszłości mam zamiar przerzucić się na basa, tylko one są narazie zbyt drogie jak na mój budrzet (2k za porządnego Ibaneza :()
P.S.
Jak się zapewne domyślacie nie gram w żadnym zespole ;)
Choć kto wie, może kiedyś, ale to już na basie :P
P.S.S.
Shit... oberwałem struną po palcach w czasie strojenia :\
Ja jakiś czas na gitarze grałem ale jakoś zabrakło motywacji :(
Moze jak by jakiś zespół szukał gitarzysty to by coś z tego było :P
A moze jakiś zespół z Bielska Białej albo okolicy szuka gitarzysty? :P
Akurat teraz save serva to sobie pójde pobrzdękać :P
Chopkers
18-06-2005, 12:55
a ja gram na grzebieniu i mamie na nerwach :P
Hegemmon
18-06-2005, 14:04
Ja umiem plumkać na klawiszach (amatorsko)
potrafie też wydmuchać melodyjkę fletem (amatorszczyzna)
fajnie mi idzie też stukanie w bemben (totalna wiocha)
znam sięteżtrochę na graniu na nerwach (zawodostwo w stopniu mistrzowskim)
Zaawansowany stopień grania na nerwach ]:->
Ja gram na gitarze bassowej. Mam ją od 10 miesięcy ale gram zaledwie kilka. Żadnej szkoły nie ukończyłem - jestem samoukiem. COŚ zagrac umiem ale obecnie brak funduszy przeszkadza żeby sie rozwijać.
Knight Simon Dark lord
18-06-2005, 14:56
Bielska Białej
jak to miło rodak na forum :)
topic@
ja przez 2 lata uczyłem się na fortepianie ale potem jakoś się znudziło ale nie powiem że jak by mi ktoś podstawił nuty to bym zagrał :)
dap-galothij
18-06-2005, 15:45
fortepian i kontrabas
bass od 2,5 roku, a pianiono od 6 lat:)
OSM Bytom:D
A ten temat o instrumentach był mój:]
Ci co tam nie zagłosowali to ich o to bardzo proszę:D
Matheous
18-06-2005, 17:27
Sorry, Carl, ale czemu wciskasz kit ze nie widziales tamtego tematu, jak sam sie w nim wypowiadales? Temat instrumenty, autor dap-galothij, dzial OWiON, ostatni post w temacie jakies dwa dni temu(a moze nawet wczoraj? Nie wiem)... Pathetic.
3 lata temu skończyłem 6-cio letnią szkołę muzyczną na fortepianie (i rok albo 2 na klarnecie) W wakacje mam zamiar się uczyc na perkusji grać.
A potem założę zespół rockowy i podbiję świat :evul:
Dj Nekro
18-06-2005, 22:09
Ja tam czasami gram na Keyboardzie, jak chce stworzyć jakiś bicik gdy tworze nową nutke ;)
A tak to na gramofonach, cd-playerach itd. widać po lewej stronie po avatarem na czym gram ;)
Carl Fry
19-06-2005, 21:39
Sorry, Carl, ale czemu wciskasz kit ze nie widziales tamtego tematu, jak sam sie w nim wypowiadales? Temat instrumenty, autor dap-galothij, dzial OWiON, ostatni post w temacie jakies dwa dni temu(a moze nawet wczoraj? Nie wiem)... Pathetic.
niestety musze cie rozczarowac bo niewidzialem tamtego tematu. napisalem posta dopiero jak ktos w moim temacie napisal, ze juz taki temat byl i sprawdzilem. jak zobaczylem to sie tez wpisalem.
p.s. wlasnie wrocilem z parady orkiestr (w zambrowie), moze ktos byl tam z forumowiczow :P kto wie swiat jest maly xD
Gitara, zarówno akustyczna jak i elektryczna (mam elektroakustyczną) / gram 5 lat, fortepian /gram 7 lat, perkusja/ również 7 lat.
ciemne dropsy
20-06-2005, 18:44
Stopien amatorski - gitara kalsyczna :P samouk - gralbym dalej gdyby mi siostra nie zabrala gitary -.- (no w sumie to byla jej gitara :P)
Fejkowiec
21-06-2005, 13:58
Ja gram troche na keyboardzie jako amator.Nie skończyłem żadnej szkoły itp ale szybko się ucze.
Witaj w klubie.
nathaniel
22-06-2005, 09:46
ja bardzo dobrze gram na nerwach rodzicą..
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.