PDA

Pokaż pełną wersje : Tajemniczy Quest...

kwakerman
19-06-2005, 00:28
To moj 1 fakie story :] ale NIEprosze o lagodne ocenianie
acha odrazu przestrzegam ze nie trzeba czytac calej historii zawartej ksiazce wystarczy koncowka :]

Pewnego pieknego dnia poszlem do depo w dincity.Zobaczylem tak jakiegos bogacza i noobow
http://img178.echo.cx/img178/3628/371.jpg
Cos inteligentne te nooby za moment poszli...
http://img178.echo.cx/img178/8616/372.jpg
oto rozmowa z bogaczem:
Bogacz:Witaj kaczorexie
Kaczorex:witaj bogaczu
Bogacz:do zeczy
Bogacz: wczoraj ok godz 17:21 znalazlem pewna ksiazke ktorej tresci nikt z moich kumpli rozszyfrowac nieumial
Bogacz: Kumpel mi powiedzial ze jest jeden gostek co ma duuuuzo ksiazek i slownikow.
Bogacz: teraz rozumiesz oco chodzi
Kaczorex: Daj mi ta ksiazke sprobuje poszukac czegos o tym jezyku w moim domku. zapraszma na herbatke do mnie :]

Bogaczowi spodobaly sie moje itemy :D
http://img178.echo.cx/img178/5628/369.jpg

Bogacz polozyc sie spac a ja rozszyfrowywalem ksiazke :]
Az po kilku godzinach:
http://img87.echo.cx/img87/9910/77zh.jpg
Bogacz:no i co tam ciekawego pisze??
Kaczorex:O tajemnieczym Quescie zreszta sam przeczytaj:

Dawno dawno temu, kiedy na powierzchni żyły demony, pewien człowiek zagłębiał tajniki wszechmocnej magii.
Wielki mistrz demonów za wszelka cenę chciał, bo zabić, ponieważ stwarzał zagrozenie. Postanowil wiec uprowadzić
Człowieka, którego nazywano białym lowca. Wielki demon zaproponował białemu lowcu władzę nad częścią świata w zamian za
Ukradniecie czaru, który nazywał się united explosion. Lowca zgodził się poszedł do magika i powiedział mu o planie wielkiego demona.
Mag postanowił stworzyć czar 100 razy lepszy niż ue, a nauczyć wielkiego demona słabszej wersji ue.
Po 3 dniach mag nauczył łowcę ue alby ten nauczył go demona ,Wielki demon uradowany nowym super silnym czarem wyprubowal go na innych demonach.
łowca mógł rządzic 3 wybranymi obszarami świata. wybrał miasto chironia, exawia i nironia .
tam założył obóz treningowy dla tych, którzy chcieli walczyć: właśnie w ten sposób narodziły się 4 profesje: palladyn, knight, druid i sorcer
łowca uczył 2 pierwszych a MAG 2 ostatnich. wielki demon nie spoczoł na laurach i nauczył demony ue.
ludzią udało się stworzyć kilka unikalnych itemow Magic longsworda , thunder hamera , Magic plate armor oraz boots of haste
Demony stworzyli demon seta (demon helmet demon armor demon legs) Great Axe oraz EXCALIBUGA
Ludzie oraz demony walczyli ze sobą do 93 dni wojny, wtedy rozsunęła się ziemia i zniszczyła 3 miasta, którymi rządził biały łowca
Demony mając przewagę zaatakowali. Ludzie cofnęli się na skraj świata wam zastawili połapke na demonów. NA skraju swata znajduje się wielki lodowiec
w który ludzie weszli. za nimi demony. Wtedy wielki MAG przeteleportował wszystkich ludzi i użył super, ue który stopił wielki lodowiec i demony zapadły się pod ziemie
Wtedy ziemia znów rozsunęła się i wszystkie demony wróciły pod ziemie. Niestety wielki demon zabrał wszystkie artefakty ludzi oprócz Boh.
Ludzie odbudowali świat. Niestety wielki MAG poklucił się z bialym łowcą. Mag w starciu zabił łowcę ten jednak przeklnął go, aby ten niemógł używać ani ue ani super ue.
Wielki mag przyjoł imię WARLOCK. Więcej o nim nikt nieuslyszał. Po śmierci łowcy i wygnaniu maga władze nad światem przejęli 4 bracia: Dzony(knight) Ron (sorcerer) Henry(paladin) Mick(druid)
pod nich zadem żyło się szczęśliwie do czasu 100 rocznicy pokonania demonów .
Dziwne rasy wstąpiły na ziemie. Nazywano ich minotaurami,orcami,elfami,dwarfami. Na ziemi istniało teraz 5 głównych ras
Przybysze chcieli tylko dostać kawałek ziemi. Zarządzono glosowanie. knight i druid chcieli zgodzić się na warunki przybyszów, sorcer i palladin nie.
Ostatecznie jednak nie zgodzono się na to. Rozpoczęła się następna wojna. Ludzie przegrali z kretesem.
Elfy utworzyły miasto Ab'Dendriel dwarfy Kazordoon minotaury Mintwalin. Orci byli wędrowcami i pojawiali się w wielu miejscach.
Ludziom udało się wybudować thais. Jednak kobiety postanowiły wybudować swoje miasto carlin.
Wszystkie 5 ras chciało zdobyć władzę nad światem experymentujac, przez to powstało wiele nowych potworów.
W 100 rocznice wojny 5 ras ziemia przesunęła się. W nowym miejscu wybudowano nowe miasto dincity.
Bardzo często ziemia się tam trzęsła. Odkryto ze to przez działania demonów.
Pewnemu wielkiemu bohaterowi udało się wejść pod ziemie. Nigdy nie wrocił. Pewien prorok w 99 rocznice wyprawy bohatera pod ziemie miął dziwny sen.
Spisał go i brzmiał tak wielkie artefakty, wielkie potwory wielki bohater, który zdobył excaliBUGA zginął z ręki wielkiego demona, który strzeże najlepszych artefaktów na najniższym poziomie ziemi.
Dokładnie po zniszczeniu przedmiotu apokalipsy dziura do podziemi otworzy się a 3 śmiałków będzie mogło zdobyć starożytne artefakty w ultra trudnym Quescie.
PS:, aby przejść przez tunel potrzebne jest 30 k 3 Boh 3 aol 1 tedybear 1 Annihilator bear i golden helmet

Bogacz: Och fuck a wiec excaliBUG instnieje !!!!
Kaczorex : no ;]
Bogacz: tera trzeba rozszyfrowac ta zagatke z przedmiotem apokalipsy
Kaczorex: znam kolesia co ja rozszyfruje ma na imie Garbaty
Bogacz: tak tylko ze bedzie musial brac udzial w quescie
Kaczorex: Ale i tak 3 osoby sa potrzebne :D
Bogacz: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Zawiadomilem garbatego na pw zby przyszedl to moich skromnych 4 scian
Kaczorex: Czesc garbaty :]
Garbaty: dwanacie :P
Kaczorex: rozwiaz zagdke a konca tej kasiazki
Garbaty: ok niech ja tylko przeczytam

Po przeczytaniu ksiazki reakcja Garbatego byla wiadoma
http://img178.echo.cx/img178/3666/370.jpg

KONIEC czesci 1 jezeli w ankiecie bedzie przynajmniej 10 glosow zeby robic dalej to zrobie

Bauton/Havero
19-06-2005, 00:50
hm trudno ocenić dosyć nudne i dużo razy robili tego typu fake zrób dalej może byc ciekawiej :D

Szafa
19-06-2005, 09:03
nic ciekawego sie nie dizeje zadnej akcji ...tylko nad ta historyjka sie namenczyles a reszta ...wyglada jak z jakiegos badziwnego ots .
Ale zrob dalej ...TYLKO JAKAS AKCJE DAJ !!

Plastex
19-06-2005, 09:10
Rób dalej bo ładne, ale daj więcej szczegółów i akcji. W sondzie powinno być "Taaak" a nie "Takkk".

Mironios
19-06-2005, 09:21
Świetnie ci to wychodzi jak na pierwszy fake, myśle że nikt się nie obrazi jak bedziesz robił jego dalszy ciąg :)

Teraram
19-06-2005, 09:28
Nonono spoko :p Da się oglądać 8o

Specter
19-06-2005, 09:50
niejest to zaden majstersztyk ale calkiem ladne
chetnie przeczytam nastepne czesci

Lord Dreathan
19-06-2005, 09:57
Kilka błędów ortograficznych ale jak dla mnie wykonanie bardzo przyzwoite ;)

Xzonixek
19-06-2005, 10:01
Świetne. Rób więcej i bardzo fajny temat fake'i wybrałeś ;)

Kolos89
19-06-2005, 10:06
Rób dalej. Bez sensu się skończyło :P. Czekam na następną część (fajne te królicze bambosze :D)

Maciosek
19-06-2005, 10:22
Niezłe, ale zobaczyłem jeden błąd, który występuje na obu obrazkach z itemkami: http://img292.echo.cx/img292/6803/3720pt.jpg
Reszta jest dobrze zrobiona.

Dejvo
19-06-2005, 10:30
Wykonanie całkiem przyzwoite, mógłbyś zdradzić w czym zrobiłes ów fake? Co do fabuły - jest totalnie bezsensu, a fake nudny. Czytając tytuł tematu - " Tajemniczy Quest..." - oczekiwałem czegoś więcej, właściwie sory, że to powiem, ale tym tytułem się ośmieszyłeś... to jest tajemniczy quest? 8o 8o 8o

Dwarf
19-06-2005, 10:37
Moze byc, ale za malo na ocene :/ Ale urazila mnie jedna rzecz, mianowicie pełno błędów w tekście. Ale to taki offtop ;) Poczekam na więcek XD

Rejdi
19-06-2005, 10:45
Fake ogolnie może być... Fabuła nudna jak flaki z olejem, mam nadzieję, że ją rozkręcisz :) Oprócz błędu wskazanego przez Macioska, znalazłem jeszcze jeden :) Nie uważasz, że drzwi pokoju z itemami są troche nie na miejscu? No i ogólnie ten pokój... jak tam można mieszkać? On śpi i siedzi na podłodze?

A poza tym... fake zrobiony w OTS! Spójrzcie tylko w lewy górny róg pomieszczenia z itemami. Brakuje tam w ścianie "słupka" co jest charakterystyczne dla OTSów. Sam robiłem ten błąd wielokrotnie przy robieniu map do OTS.

Averus
19-06-2005, 11:33
Może i by było fajne, ale te błędy! Te literówki! Połykanie liter... Małe litery! Cholernie to utrudnia odbiór fake'a. Historyjka może być... Ogólnie, nie najgorzej.

Dejvo
19-06-2005, 12:48
A poza tym... fake zrobiony w OTS! Spójrzcie tylko w lewy górny róg pomieszczenia z itemami. Brakuje tam w ścianie "słupka" co jest charakterystyczne dla OTSów. Sam robiłem ten błąd wielokrotnie przy robieniu map do OTS.

Racja. Tak więc od razu zmieniam pogląd na ten fake. Oczywiście nic do robienia fake'ów w OTS nie mam, jednak to znacznie zmniejsza ocene Twej pracy, co najwyżej... 3/10, blah!

Severino
19-06-2005, 12:58
No dobra czas na moją ocenę:

Jeżeli robiłeś to w OTSie to ocena brzmi 4/10,a słowna tak:
Nie lubisz się wysilać,co?

A jeżeli bez OTSa to 8,5/10,a opinia słowna:
Zapowiada się ciekawie...

Mishell
19-06-2005, 13:47
powiem szczerze ze nawet ciekawie sie zapowiada tylko prosze : albo skroc historie albo popraw ortografie w niektorych miejscach pojac nie mozna o co chodzi

Evul Tibian
19-06-2005, 13:53
Screeny z otsa a nie fake -.-'

Patimrok
19-06-2005, 18:04
wiesz niezła fabuła, ale te błędy ortograficzne aż rażą i odstraszają, ale rób dalej

@EDIT
OTS -.-

Kamilmen Cichy
19-06-2005, 18:16
Spox ! Rób dalej ! I więcej 8o !

cFaniak
19-06-2005, 21:35
Czlowieku popracuj nad ortografia, bo sa takie bledy... Ogolnie spoko, tylko NUDNE!

Tytuss
20-06-2005, 21:18
Całkiem Całkiem ;)
Jestem ciekwy kolejnych cześci :P
Zapowiada się ciekwie.

Patryk :P
20-06-2005, 21:41
Odpowiedz czy to naprawde bylo robione w OTS czy tez nie ;)
Bo jak tak to X(
Jak narazie moja ocena brzmi 9/10
Rob dalej BADZ BAMBOOCHA!!!

evilKRIK
20-06-2005, 22:39
Dawaj dalej!! To fajne, bardzo fajne!!

TiTuS
21-06-2005, 07:36
Rób dalej. Czekamy na ciąg dalszy ;) Fake dobre nie widać żadnych błędów :)

dap-galothij
21-06-2005, 08:00
Nie wiem czy OTS czy nie, ale mi się podoba:]

Lubię czytać historię:D

Irux
21-06-2005, 17:05
Rób dalej, fajna historia!!!!

Volli
21-06-2005, 17:49
Piękne Fakke rub dalej!!!

Dziki Dzik
22-06-2005, 19:58
Kiedy Nastepna Czesc More Plz !!!!!!

Crowal
22-06-2005, 21:43
Ładne,....ładne.......i......ZA KRÓTKIE I JAK NA RAZIE BEZ CIEKAWEJ TREŚCI!
ale myśle że zasługujesz na taką ocenę:
Pomysł:7/10
Wykonanie:10/10
Fabuła(-)/10
----------------
Ogólnie:7.8/10

orgizz
22-06-2005, 22:25
Nie jestem pewien czy to fake czy moze ots :P?

Hieyan
22-06-2005, 22:34
Znalazłem błąd i jedno dziwne coś...
http://i7.photobucket.com/albums/y287/Hiey/370.png
1.Brakło takiej... kropki
2.Drzwi do piramid?

To nie jest OTS, ponieważ widać, że niektóre itemy są źle wklejone (może 1 px ale są :p :p :p )

Oerta
23-06-2005, 07:37
Mega ciekawe to to nie jest...takie rozmowy przepisane na forum w poście mi sie niepodobają wole w fake'ach.I ja zaznaczyłem nie bo fabuła jest danna i dziwna i wogule następnej części nie ma od dawna!

Lord Niusia plxOr
23-06-2005, 12:38
Jak na pierwszy to może być xD

hackrex
25-09-2005, 15:52
miało być 10 głosów, jest ponad 200! DAWAJ NEXT CZĘŚĆ!!!

Chilo
25-09-2005, 16:06
Bardzo fajne. Ciekawa fabuła a to najważniejsze. Wykonanie bez zarzutów. Rób dalej bo ci to wychodzi. Życzę powodzenia w dalszej pracy fake'owca :P.

Pozdrawiam

Paweł Chilo

Siwek
26-09-2005, 15:39
FAjne troche jest, ale czy to nie OTS edytor?? :P Itemki mogly byc wklejane w paincie dlatego nierowno ale i tak fajne zrob wiecej ;]

YeaP
26-09-2005, 19:13
Literówki nic wiecej:
"wszelka cenę chciał, bo zabić, ponieważ stwarzał zagrozenie"
i inne mniejsze...

Fabuła baardzo ciekawa... (może bedzie mniej tematów na temat excalibura :D)
Jeżeli to twój 1 fake to grafike można wybaczyć (tak na przyszłość zrób jakieś krzesła w domku itp. - nie lubie jak sa tylko 4 ściany i to ma być domek)

Ogólnie extra... :cup: