Pokaż pełną wersje : Dlaczego usuwacie :(
Sitawuze
18-03-2004, 13:08
Wstawiłem temat a wy poprostu wymazujecie
why ?? ?(
Wiesz.. jest cos takiego jak dobro ogolu i admini pilnuja tego. Mozna sie klucic czy to dobre rozwiazanie... ale to jak z demokracja - moze nie najlepsze, ale najlepsze jakie znamy, by zachowac pozadek.
Dlaczego usuwamy tematy:
1. W dziale 'Klany' tematy typu: mam taką a taką profesję, takie skile i szukam gildii która mnie przyjmie jeśli nie są wpisane w przyklejonym temacie (http://tibia.pl/thread.php?threadid=6845&boardid=17&styleid=1) to będą kasowane
2. W tym samym dziale wszelkie zbędne komentarze typu: "z takimi cienkimi skilami chcesz do takiej gildii?" itp.
3. W dziale 'Handel' oferty szeroko rozumianego handlu postaciami - zazwyczaj jest to edycja postu; poza tym wszelkie komentarze odnośnie tych rzeczy, jeśli nie chcesz kupić, np. "ty chcesz sprzedać to a tamto za taką a nie inną cenę? przecież nikt tego nie kupi"
4. Czasem w dziale 'Zdjęcia', jak ktoś ostro spamuje postami typu: "spoko ssy, tak trzymać", to usuwamy
5. Wszelkie posty traktujące o quest spoilingu są edytowane bądź usuwane, to samo z tematami (+zamykane)
6. Posty, które obrażają innych użytkowaników.
7. Tematy zupełnie bez sensu, ładu i składu.
8. Inne, w zależności od treści; to już decyzja zależy od Moderatora, który to zamyka/usuwa.
Jeśli jeszcze jakieś inne, o których nie wspomniałem, to proszę Modków o dopisywanie i komentowanie. Jeśli komukolwiek został skasowany temat z powodów nie wymienionych tutaj , to niech napisze o tym, a my rozpatrzymy sprawę usuniętego tematu/posta.
9. Posty z linkami do zdjec, ktorych nie ma juz na serwerze.
10.Stare tematy (tak sprzed 2 i wiecej miesiecy) o rekrutacji do gildii, w ktorych to tematach nikt sie od dluzszego czasu nie wpisywal.
A ja się wtrące z pytaniem:
Czemu czasem zostają usunięte tematy w którym ktoś się pyta o coś tzn. ktoś się coś zapyta, ktoś poda odpowiedź i zamykacie z powodu podania odpowiedzi , a czy niebyłoby lepiej zostawić ten temat (na jakiś tydzien) z myślą że pytający (lub ktoś inny) może mieć inny problem (lub inna osoba, mająca problem związany z tematem) , i myśle że zada go w tym samym temacie, który utworzył wcześniej.
Takie tematy są zamykane, jeśli już wsystko zostało powiedziane, a użytkownicy zaczynają schodzić z tematu i wgłębiają się w coraz bardziej odbiegające od rzeczy sprawy.
Macie zepsuty licznik postów bo ciągle co jakiś czas mi spada... :P
No widzicie: post Jediego jest idealnym przykładem pisania komentarzów nie na temat ;) Gdybyście pisali takie posty, jak ten powyżej, to się nie dziwcie, że licznik postów się zmniejsza :> Ten post zostawiam, jako przykład, chociaż w normalnych warunkach bym go usunął. Dodatkowo Jedi, niektóre Twoje posty są zupełnie nie na miejscu i sugeruję, abyś zmienił trochę podejście do forum. :O
Można też inaczej. Jeżeli strasznie uważacie że jakiś temat został niesłusznie zamknięty bo nie został wyczerpany i jesteście tego na 100% pewni, to zawsze można posłać PW do modka żeby otworzył bądź dopisał.
Oryginalnie dodany przez dzwiedz
Można też inaczej. Jeżeli strasznie uważacie że jakiś temat został niesłusznie zamknięty bo nie został wyczerpany i jesteście tego na 100% pewni, to zawsze można posłać PW do modka żeby otworzył bądź dopisał.
I w 99% procentach otrzymamy odpowiedz NIE.
@Raynold
No wiem może ostatnio troche się "rozpisałem" :P ale mój post powyżej to miała być ironia :))
Sitawuze
18-03-2004, 23:42
Tylko mój temat był na tibie gg a to jest dla wszystkich ciekawe i interesujące co się z tibią gg dzieje i ona była nie całe 2 dni a było już dużo komentarzy na ten temat tkaże nie macie powodu ten temat usuwać- usuneliście bo wam coś się nie podobało ?? :(
----------------------------------------------------
Nie zatrzymasz mnei jak zachodzącego słońca !
Nie ja usunąłem, a używanie tibiagg jest nielegalne, więc pewnie ktoś uznał, że nie powinno tego być no i zniknęło. Nie dziwię się. I nie ma znaczenia, jak wielkim zainteresowaniem cieszy się tibiagg. Absolutnie żadnego.
Co do tibigg to w 100% temat powinien być usunięty i to popieram, ale jednak widząc tak wiele zamknietych tematów sam niewiem czy jest lepiej... niepodam jakiegoś sensownego argumentu ale jakoś mi tak niepasuje :) może by tak troche przystopować to zamykanie? (oczywiście jakieś zupełniue bez sensu to zamknąć ale jakieś z pytaniemi chociażby nawet te w których rozmowy schodzą na inny temat.)
Ja mialem taka sytuacja ze modelator skasowal moj temat ;( ;(
Do tego moj temat zaloazyl na wlasnym temacie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bardzo mnie to wkurzulo ze modelator kasuje moj tema t i pozniej go robi ale dla ciebie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Temat byl : CZym sie rozni czarodziej od druida?? przeciez maja po tyle samo many i zycia !!!!!!!
Master Sorcerer
19-03-2004, 22:11
HIHO!
Jezeli walniesz jakis tekst albo przekroczysz jakas zasade do czego sie spodziewac ?(
------------------------------------------------------------------------
Jestem stworzony dla tibi
Dr. Omader
19-03-2004, 23:08
Oryginalnie dodany przez Jedi
@Raynold
No wiem może ostatnio troche się "rozpisałem" :P ale mój post powyżej to miała być ironia :))
Raczej się właśnie nie rozpisałeś a walisz posty na 1 linijke nic nie wnoszące. Uznaj to za ostatnie ostrzeżenie. Potem będzie upomnienie za postowanie.
@Sitawuze: Kasujemy żeby był pożądek to samo z zamykaniem. Po co trzymać otwarty temat w którym padła już odpowiedź? Żeby ludzie posty nabijali? Przecież zamnknięty temat zostaje na forum i można go przeglądać. Zamnknięty temat nie jest zły jest poprostu wyeksploatowany. Skasowany jest zły.
Acid Drink
20-03-2004, 14:34
Dla mnie tez to jest nie uczciwe ze sobie zamykacie czy kasujecie temat, ok wiele tematow juz bylo ale jak ludzi na forum przybywa to jakies tematy mozna chyba powtorzyc bo jak ludzie nibeda mogli sie wypowiedziec to zrezygnuja z przychodzenia na te forum chyba ze beda musieli sie czegos dowiedziec (juz chyba poraz 3 czy 4 pisze podobny post ale moze dzieki temu zostane uslyszany)
NIELAMCIE DUCHA KONWERSACJII
piotrek1000
20-03-2004, 16:29
re:up
Zgadzam sie z tym dzis szukalem tematu o summonach i bylo ich kilka ale te do ktorych najlepiej pasowaloby moje pytanie byly zamkniete
Czasem moze sie wydawac ze temat jest wyczerpany ale to nie prawda
Przeciesz gdyby modelatorzy nieusuwali tych wszyskich bezzensownych pytan np. czy ktos wezmie kogos do gildii to by byl taki balagan na forum że hej 8o
Może rzeczywiście czasem z rozpędu zamyka się jakiś temat, który w gruncie rzeczy mógłby zostać. Może zbyt restrykcyjni jesteśmy, co Modki? ;) Spróbujemy to omówic na jakiejś sesji IRCowej, coby jakoś łagodniej do niektórych spraw podchodzić.
No, ale bałagan to my sprzątać musimy. Na początku myślałem, że to tak fajnie zamknąć temat itp. Ale po paru dniach przeglądanie wszystkich tematów, edycje itp. stało się naprawdę męczące... A zasad trzeba przestrzegać.
I dziękujemy, że ktoś broni nas, modelatorów :P
Mój też został skasowany:( pt. Trenowanie:) Ale cóż :D
Oryginalnie dodany przez Raimel
Mój też został skasowany:( pt. Trenowanie:) Ale cóż :D
Poniewaz od dyskusji na temat treningu jest odpowiedni, przyklejony temat.
Sitawuze
14-04-2004, 09:21
Teraz znowu usuneliście temat był o "Dawny AoL" zadałem tam pytanie już na nie go nie dostałem odpowiedzi a chyba co tyle doczytałem to tematy ciągną się aż wpadnie odpowiedz a ja odpowiedzi nie dostałem ;/ (hrhrhrhrrrr....)
17-04-2004, 21:02
Skasowali bo pewnie był beznadziejny. :P
Bobercjusz
23-04-2004, 15:37
Ja mam takie pytanko.
Jak są naliczane posty?
Piszemy posta (stan postoff-100) nie na temat, moderator kasuje (99) i posta nie ma.
Piszemy posta (100), moderator zamyka temat. Ile wtedy mamy postów?
Piszemy posta (100), moderator kasuje temat. Ile mamy postów?
Piszemy posta (100 :D), moderator zamyka a następnie kasuje temat. Ile mamy postów?
Napiszcie mi proszę (do modków bo się orientują) bo jest to jedyna rzecz, której nie rozumiem.
Licznik obejmoje ilosc postow obecnie w bazie danych forum, tak wiec skasowany temat postow mniej, zamkniety temat posty zostaja.
Avanti Sorcerrer
18-05-2004, 07:26
Zgadzam sie co do all o kasacji i usuwaniu .... ale czemu zamkneliscsie moj temat o 100 lvla + ?? JA go nie ksonczylem ... wchodze po szkole zeby dokonczyc a tu ZOONK zamkniejte ;/
Bardzo porsze o otwarcie go na dziesiejszy dzien gdyz bardzo chcailby go dokonczyc .... Zgory thx.
(tzn domyslam sie ze po to zakneliscie ze ppl tam nie dawal glupich postow ale plx na dzisiaj owurzcie plx)
re: Up
W temacie zaczelo sie wielkie powtazanie typu:
Gottar, Paladinka
Paladinka, Gotter
Nie mialem wtedy czasu czyscic, a pozniej zapomnialem :)
Pozatym bo ja wiem czy to taki dobry pomysl podawac wszystkich lvl 100+?
Sam osobiscie znam 2 osoby na Secura ktore sa chodz czesciowo polakami z lvl 100+ a jednak kryja sie z tym dosyc mocno.
W sumie chetnie uslyszal bym na ten temat opinie innych moderatorow (mozecie pisac na PW).
Ja rozumiem że kasujecie posty dla naszego dobra itd itp.. wczoraj utworzyłem liste treningową chciałem żeby się wpisali wszyscy mający problem ze znalezieniem osoby do treningu bo zauważyłem że taki istnieje. Mój post został usunięty, przeglądając forum zauważyłęm że temat typu "szukam osoby do treningu" jest od kilku dni... nie lepiej było by go zastąpić moim? więcej osób by skorzystało
a wy co robicie? :D
tak samo temat do nabijania postow 8o
Sitawuze
06-06-2004, 12:38
Rozumiem że musicie sprzątać smieci ale jest tam mowa o dawnego aola no i chyba nie powiedziecie że byście nie chcieli żeby on wrócił po update :)
------------------------------------------------------------------------
Nie zatrzymasz mnie jak zachodzącego słońca !!
czarownik iwanow
20-06-2004, 23:11
no a czemu skasowaliscie mojego z zapytaniem co mam zorbic jak mi gm dal bana za to ze mu nie chcialem tarczy oddac??
Oryginalnie dodany przez czarownik iwanow
no a czemu skasowaliscie mojego z zapytaniem co mam zorbic jak mi gm dal bana za to ze mu nie chcialem tarczy oddac??
Jak przeczytasz FAQ to sie dowiesz czemu.
GM nie spyta cie o sprzet.
Rspect and Peace
22-06-2004, 09:18
Nawet mi sie nichce czytać, chyba chcą sie popisac swoją władzą to kasują posty, niech skasują wszystkie bo napewno 99% z nich już była 8o
zawsze Qrwa jak napisze nawet nhormalny post to mi go skasują, tyle że jak ja wczroaj zrobiłem temat o tym :
"Gdzie według was zrobić palka " to mi go skasowali nie wiem czemu? chodziło mi o to że gdzie się opłaca palkiem grac, bo ceny w gure i w doł itd...
a palek lote ma duza...
ok koncze
to tez mi skasujecie? lol
leje na to :D
nara
Powiem tyle ze temat zalozylem, rozpisalem sie w nim, wlozylem w niego serce. A wy go skasowaliscie! Mam prosbe : Jeśli usuwacie cos mojego to chociaz msg napiszcie ;(
Jezli mam dostac bana za ta wypoweidz co teraz bedize to bedzie za przeproszeniem widac poziom forum.
Moim zdnaiem wy modkowie wiekszosc ale nie wszyscy czasami kasujecie posty bez dobrego powodu typu "za dzuo postow napisales w ciagu godziny" a jezeli ktos sie udizela i w ten sposob komus pomaga lub wyraza opinie to jest zle ? jezeli tak to dajcie limity typu 1 post na godizne lub dobe.Ja mialem kilka razy ze dalem pomonicza rade ktorej niktn ie wymienil a co a to dostalem ? Skasowanego posta i czemu ma to sluzyc ?? Za wolno reagujecie a czasami za szybko ale w sprawach nie potrzebnych az takiej "reakcji".
Kasujecie tez posty jezli ktos wyraza swoja opinie ale ta negatywna tez nie wiem czemu to sluzy. Wiecej mi sie nie chce pisac na temat tego problemu bo co to mi da ? BANA ? I jak mozecie nie edytujcie postow bo to jest moje zdanie a w ten sposob zmieniacie wypowiedz autora ;] Zrobicie cos ...
Jezli sa jakeis bledy lub cos czego nie kminicie to srry bo mam swoje powody
Chciałam wyrazić moje skromne zdanie na temat kasowania/zamykania tematów przez moderatorów.
Rozumiem, że moderatorzy są od tego, aby pilnować porządku na forum (abyśmy nie musieli czytać wypowiedzi typu "ta tibia to głupia gra, a wszyscy, którzy w nią grają to... /tu wstaw dowolny obraźliwy epitet/).
Wiem też, że większość użytkowników nie zna regulaminu i trzeba po prostu nad tym wszystkim panować.
Jednak może ktoś wyjaśni następującą sytuację:
1) Ktoś zakłąda temat o kupowaniu czarów przez druida w Ab'Dendriel. Możliwe, że temat taki był już poruszany. Możliwe, że ja nie umiem użyć opcji "szukaj". Możliwe, że odpowiedź na pytanie zawarte w temacie jest oczywista. Jednak chyba niezupełnie, skoro ludzie w temacie wypowiadają się i każda kolejna wypowiedź wnosi coś nowego do tematu. Okazuje się, że narzucająca się od razu odpowiedź, że druid kupuje czary w swojej gildii jest blędna. W miarę kolejnych wypowiedzi (każdy dorzuca coś z własnego doświadczenia) temat się rozjaśnia.
I co robi moderator??? Tak, kasuje temat.
2) gość zakłada temat o wdzięcznej nazwie "Pomocy!!!", w którym to pyta, ile postów musi mieć, aby dostać runkę pod nickiem.
Hmmz...i co robi moderator??? Nie, nie kasuje tematu. On ZAMYKA temat!!!
Czy teraz może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego wartościowe tematy są kasowane, a te niezbyt mądre zamykane???
Bo ja tego zrozumieć nie mogę....
bez dobrego powodu typu "za dzuo postow napisales w ciagu godziny" a jezeli ktos sie udizela i w ten sposob komus pomaga lub wyraza opinie to jest zle ?
Z regoly za zbyt duza ilosc postow na godzine nikomu nic sie nie dzieje, ale jesli ktos typowo nabija posty to albo dostaje upomnienie, a jak mam nadmiar czasu to wywalam jego posty nic nie wnoszace, przyklad:
Ktos wchodzi do dzialu zdjecia/filmy i pisze we wszystkich tematach z ostatnich 5 miesiecy: "super screeny", "fajny loot" (ostatnio nawet nie sprawdza czy screeny dzialaja jeszcze).
Ja mialem kilka razy ze dalem pomonicza rade ktorej niktn ie wymienil a co a to dostalem ?
O ile dobrze pamietam to bylo jedno z tych: "Idzcie na trole/roty tam fajny exp i nawet kaska niezle leci"?
Za wolno reagujecie a czasami za szybko ale w sprawach nie potrzebnych az takiej "reakcji".
Mozesz podac normy czasowe rekcji na:
Postowanie, Quest Spoiling, Lamanie regulaminu, Wyzywanie i Obrazanie?
Nie bede sie czepial detali, z dokladnoscia do 10 sekund wystarczy :baby: i na przyszlosc bedziemy kasowac w sam raz a nie za wczesnie albo za pozno.
jak mozecie nie edytujcie postow bo to jest moje zdanie a w ten sposob zmieniacie wypowiedz autora ;] Zrobicie cos ...
I jak tu takim dogodzic, dopisywalismy sie pod to marudzicie ze postujemy, dopisujemy sie w to marudzicie ze edytujemy.
Rozumiem, ze moderatorzy sa od tego, aby pilnowac porzadku na forum (abysmy nie musieli czytac wypowiedzi typu "ta tibia to glupia gra, a wszyscy, którzy w nia graja to... /tu wstaw dowolny obrazliwy epitet/).
Od tego jest autocenzura a nie moderatorzy :)
1) Ktos zaklada temat o kupowaniu czarów przez druida w Ab'Dendriel. Mozliwe, ze temat taki byl juz poruszany. Mozliwe, ze ja nie umiem uzyc opcji "szukaj".
Mozliwe ze mozesz sie nauczyc uzywac opcji szukaj.
Mozliwe ze inni odpowiadaja tylko dlatego zeby nabic posta (popatrzcie ile odpowiedzi ma temat z pytaniem o ceny a ile jest odpowiedzi w specjalnym do tego celu zalozonym temacie gdzie powiedzialem ze bede czyscil stare posty).
Mozliwe ze mamy 40-90k uzytkownikow.
Mozliwe ze mamy 100-200 uzytkownikow dziennie z ktorych jesli tylko polowa zechce zalozyc 1 temat "ktory juz byl" to bedziemy dziennie miec 2-3 strony pytan gdzie isc na smoka, od jakiego lvl isc na smoka, czy dam rade zabic smoka, gdzie expic, gdzie zarabiac kase, czy dam rade zabic smoka - jak dla mnie to strata miejsca na serverze i duze utrudnienie dla uzytkownikow ktozy chca uzywac "szukaj".
On ZAMYKA temat!!!
Dostal odpowiedz i po co dalej krecic temat?
Zeby taki Pawelek i Bysiek (zbierznosc imion przypadkowa :) ) mogli go zwyzywac jeszcze od noobow i powtorzyc dokladnie to samo co bylo powiedziane w drugim poscie?
Czy teraz moze mi ktos wyjasnic, dlaczego wartosciowe tematy sa kasowane,
Co rozumiesz przez wartosciowe tematy?
Jak dla mnie wartosciowy temat to ten ktory wnosi cos nowego, a nie kolejne pytanie na ktore mozna znalezc odpowiedz w poradniku, albo innym przyklejonym temacie.
Pamietam swojego czasu na gery.pl przestalem zagladac bo wiekszosc tematow byla w stylu:
Jestem (tu profesja), mam (tu lvl) i skille (tu skille) czy dam rade zabic SMOKA.
Albo ktory lvl musze miec na SMOKA.
@Gremlin
Nie zrozumiałeś mnie...
Po pierwsze, z tym, że moderator zamyka temat chodziło mi o to, że właśnie ten temat nadawał się do kasacji (chyba nie sądzisz, że pytanie, ile trzeba mieć postów, żeby dostać runkę cokolwiek wnosił).
I uprzedzę Cię. Ja nikogo nie pouczam. Ale chyba swoje zdanie wyrazić mogę.
Poza tym, jeśli chodzi o temat z druidem. Żal mi go bylo i z tego co zdążyłam zauważyć, ludzie wcale nie nabijali tam postów, tylko odpowiadali na pytanie.
Problem ten (o druidzie) wyniknął na IRC-u i wiesz co? Nikt nie potrafił odpowiedzieć, ani userzy, ani moderatorzy. Dlatego dobrze się stało, że gość taki temat założył.
Jeszcze jedno...ja umiem używać opcji szukaj, zawsze to robię i zawsze robiłam jak czegoś nie wiedziałam. Rozumiem, że jesteś moderatorem i że masz dużą wiedzę i doświadczenie. Ale nie jest to powód, żeby traktować innych "z góry".
A jesli masz odpowiedzieć coś, żeby mi udowodnić, że tu jestem nikim, to proszę nie rób tego.
Dr. Omader
13-07-2004, 15:41
Tutaj zgodze sie z Vanessa
My tez popelniamy bledy, Gremlin jest jednym z moderatorow ktory najwiecej pracuje na forum. A jak sie widzi juz po raz 100x ten sam temat to czasem w oko wpadnie odpowiedz bezsensowna w nim i do kasacji. Z tego co wiem to tamten temat byl dobry, ale bledy sie zdazaja kazdemu. Popadamy czasem w rutyne...
P.S. Vanessa umie uzywac opcji szukaj ;)
A ten temat jeszcze poruszmy miedzy modami...
Witam. Wczoraj napisałem ponad 10 postów a dzisiaj okazało się, że mam tylko 6... Nie chodzi o to, że chciałbym mieć ich jak najwięcej , jednak wydaje mi się, że w sumie niejednokrotnie zależy to też od Waszego humoru. Pozdrawiam
wymyśliłem i umieściłem w dziale "Inne" topic pt. "Change vocation project"... powiedzcie proszę, pod który punkt podpadłem? Bo dzisiaj tego topicu już nie znalazłem.
A w topicu były luźne przemyślenia, jakie ograniczenia trzeba byłoby narzucić, gdyby można byłoby zmieniać voc i zaproszenie do dyskusji. Co wam w tym nie pasowało, ja przepraszam?
Sorcers of titania
29-07-2004, 10:45
bezsensu ja dałem temat " PRzykłady maniackalności w tibi i na zewnatrz " Dlaczego został usunięty ?? PRzecież nie było tam niczego złego ?? Ludzi piszą to co się wydarzyło związanego z Tibią !! X( :)
Sorcers of titania
29-07-2004, 11:03
założyłem jescze raz ten temat ale napisałem ładniej jeżeli zostanie usunięty .. hmm to proszę o msg me chciał bym wiedzieć co złego popełniłem !!:D 8) :]
ja przedwczoraj założyem temat w dziale "inne" "pytanie o pacca" i pewna osoba zaproponowała mi kupno pacca za gp a ja sie spytałem czy podajac tylko nr konta to to jest legalne a dzic juz patrze tematu nie ma X( i nie wiem dlaczego ;(
Rozumiem że ten temat jest na takie małe skargi :P. A wiec utworzyłem tema :>>DOWCIPY O i Z TIBII<<, który jest jak najbardziej związany z grą i utworzony w celach rozrywkowych :D. Został on niestety usunięty. Denerwujące jest to, że niewiem kto mój temat usunął i dlaczego. Z tego co widze nie jest to pierwsza taka sytuacja. Wiec uprzejmie prosze moderatorów o to, żeby wysyłali listy z uzasadnieniem usuwając czyjś temat. Dzięki (a temat i tak utworze :P)
sir-wymiatacz
27-08-2004, 19:52
Jestem szczerze zaszokowany uzunięciem mojego postu.
1) - umieszczony był w odpowidnim dizale ( inne ) traktował o wojnie.
2) - starałem sie pisać składnie ładnie i na temat
3) - nie dano mu szansy istnienia.
Post traktował o wojnie na HIbernie (temat jak najbardziej aktualny )
głupot nie pisałem wiem duzo na ten temat.
Starałem sie troche ubarwic. Jedyne co można mi było zażucić to ortografia, pisałem post nocą, oznajmiłem ze jestem gotow poprawić i prosiłem o ewentalną korektę ( zreszta błędów nie było na 100% tyle by usówać post ) dodatkowo oznajmilem ( by nie zgorszyc innych ) ze mam dysgrafie i nikt tym samym nie powinien uczyć sie ortograf z mojego tematu.Dodatkowo oznajmiłem ze mam zrypanego worda.
Sądzę ze moderatoży po prostu usówają każdy post co im sie nie podoba, a Forum to nie jest rozkład gustów i upodobań moderatorów a dzieło wielu ludzi. Co szokuje to to ze usówane są rozbudowane tematy, niosące jakąć treść.
hmm.. Panowie, sam moderuje forum (no moze troche o innej tematyce) i musze przyznac ze chrzanicie sprawe... forum ma pomagac w zdobywaniu wiadomosci ! okazuje sie jednak ze takowych wiadomosi nie da sie tu zdobyc, bo nagle wszystko okazuje sie nielegalne !
Zalozylem wczoraj temat o Knight's island !
Prosilem aby ktos sie szezej o tej wyspie rozpisal, gdyz nie bylo tu rzadnych informacji o tej wyspie... niestety dzis tmatu juz nie ma....
Nie dostalem rzadnego Pma z wyjasnieniami... nie wiem co jest grane !
Wiem tylko jedno...tu potrzebnych informacji nie znajde gdyz skutecznie blokujecie do nich dostep !
Pzr!
Edit
Prosikbym o powod skasowania tego posta !
re: Up
Nie ja kasowalem, ale moge ci podac powod....
Quest spoiling.
lol ! to nie bylo pytanie o quest !
czemu mi skasowaliście temat "co jest lepsze: Gothic 2 czy Tibia??" ??? w czym tu się nie zgadza na forum taki temat?? X( X(
ja przed chwila wkleilem nowy temat, a tu patrze: nie ma go ! co sie dzieje ! glupi admin !
Bofiro(Chimera)
22-10-2004, 22:31
Xweet: Mógłbym wiedzieć, co sie dzieje [stało] się z moja propozycją artykułe pt:"Kodeks Honorowy i Pojedynków"? Jest raczej zainteresowany tą sprawą, poniewż mam też pomysły na inne tego typu (i nie tylko) teksty. Prosze o jak najszybszą opowiedź. Z góry dziękuje.
-------
huhu
ja przed chwila wkleilem nowy temat, a tu patrze: nie ma go ! co sie dzieje ! glupi admin !
Sam jestes głupi, ja usunalem twoj temat poniewaz juz taki istnieje, zreszta przed usunieciem jakis user zwrocil Ci uwage ze taki topic juz jest wiec nie fikaj do admina bo wylecisz z tego forum zanim zdazysz napisac kolejnego obrazajacego tibia.pl team posta.
Angel of Death
28-10-2004, 09:09
Nie no ciągle kasują moje tematy i nawet nie napiszą dlaczego tylko poprostu , kasują i tyle X( Ostatni temat mój to był "Szukacie przewodnika do desert questa na Novej" (to chyba nie jest quest spolling !! X( ) Wiem że może troche głupi pomysł żeby to umieścić na forum no ale bez przesady tak odrazu kasować !!!! X( X( X( X( X( X(
Angel of Death
28-10-2004, 15:17
Eh no dobra niech ci będzie
ja przedwczoraj założyem temat w dziale "inne" "pytanie o pacca" i pewna osoba zaproponowała mi kupno pacca za gp a ja sie spytałem czy podajac tylko nr konta to to jest legalne a dzic juz patrze tematu nie ma X( i nie wiem dlaczego ;(
moje karty TAROTA powiedziały mi w sekrecie ... że kupowanie PACC za gp jest nielegalne
Walekifa
23-11-2004, 22:38
Mi tez chyba skasowaliście temat :( albo jestem Noobem i go niemoge znaleść :D
Napisałem temat "JAki byście chcieli Upadge(czy jak to sie tam pisało :P) no i co w nim złego??dlaczego go niema? :(
kezman-13
27-11-2004, 18:21
why ?? ?(
DOPIERO CO WSTAWILEM TEMAT PATRZE A TU NIE MA GO !? CZEMU CZY RAZ MOZECIE ODPOWIEDZIEC NA TE PYANIE :(
Evul Tibian
28-11-2004, 00:11
1. Umiesciles post w zlym dziale
moje karty TAROTA powiedziały mi w sekrecie ... że kupowanie PACC za gp jest nielegalne
A ja wywnioskowałem z ułożenia fusów w herbacie, że nie wsyzscy czytali rtegulamin, i każdy powinien pierw się 3 razy zastanowić zanim napisz.Czy narusza regulamin itd.
@Evul Tibian
Chyba temat : P A jak by był w złym dziale to nie został by skasowany tylko przeniesiony... A jak nadal mimo szukania nie możesz znaleźć upragnionego tematu można sprawdzić swój profil --> wszystkie tematy.
$corcerer
01-01-2005, 22:19
Od dzisiaj mówie
NU PAGADI
Wszystkim nic-nie-znaczacym tematom w stylu "halp!" "problem" "pomocy" i tym podobnym. Również mam zamiar wyżywać się do oporu (albo dalej) na tematach z treścią "nie działa mi to, to , to, i to, dlaczego?" Polecam poczytać poradnik zadawania pytań (http://rtfm.killfile.pl/), zanim napiszesz swój problem. Dodam do tego ogłoszenie, żeby nikt się nie pluł, że nie wiedział.
zamiescilem tu opis jak ropowac lot bag po update i zostalo to skasowane.
widze dwa mozliwe powody, ale....
1.trudnosc-jest to trodne, ale mozliwe i napewno niektozy uzywali by tego sposobu.
2.tibia rules-jest poradnik o lootbagach na roku - z tego co wiem samo przesuwanie baga z lotem jest zabronione, pozatym widzialem tu poradnik ktory opisywal jak roopowac lot baga ( przed update).
wiec dla czego moj sposob zostal usuniety?
Mnie moderatorzy wkurzaja (oczywiscie nie wszyscy). Napisalem temat o tym, ze wyszedl w grudniu update ale moglibysmy sie zaczac zastanawiac czego bysmy chceli w kolejnym, co usunac, a co dodac. ten temat znajdowal sie na forum tylko pare godzin. Jeden z postow w tym temacie napisanym przez jednego z uzytkownikow brzmial mniej wiecej tak: W nowym update chcielbysmy mniej takich noobow (a autor tego tematu ma najwyzszy lvl 11 druid :D) jak ty piszacych takie glupie tematy. nastepnie z takim usprawiedliwieniem niejaki moderator o nicku $corcerer usunal ten temat.
po 1: Czemu zwykli szarzy uzytkownicy nie moga obrazac moderatorow i innych uzytkownikow, a moderatorzy tak? W przypadku $corcerer'a?
po 2: Ja i pare innych osob (ktorych nawet nie znam) uwazamy, ze to byl calkiem ciekawy i dobry temat.
Prosze $corcerer'a o jasne, madre i prawdziwe uzasadnienie bo mi sie zdaje ze autor tamtego obrazliwego posta po prostu ma kontakty z $corcerer'em, a tamten go po prostu broni. Prosze tez innych uzytkownikow o ocene tej sytuacji.
$corcerer
24-01-2005, 13:24
May, precz z lapami, sam sobie poradze (zaraz edit)
Wiesz, może rozróżnij to, co jest bardzo zgryźlywym komentarzem, a to, co jest bluzgiem. Gdybyśmy nie kasowali takich tematów, to byłby tu niezły bałagan, a 90% tematów brzmiałoby "HALP PLX", "Jakie macie skille/mlvl/cośtam" oraz "blablabla cośtam cośtam WPISUJCIE SIE!!!!1111oneoneonerazrazraz". Takie tematy z deczka nie mają racji bytu (podpadają pod ten ostatni typ) bo CIPSoft raczej tu nie zagląda. Więc - po kij?
po 2: Ja i pare innych osob (ktorych nawet nie znam) uwazamy, ze to byl calkiem ciekawy i dobry temat.
A ja i pare innych osób uważamy że temat był pisany kilka razy i jest bez sensu.
A autor tamtego posta nie ma ze mną żadnych osobistych kontaktów (bajdewej, kto napisał tego posta, bo już nie pamiętam?). Ogólnie wkurza mnie włażenie komuś w dupę (a zwłaszcza bez wazeliny). Jeżeli taki komentarz się pojawia, to ja mogę tylko pocieszyć się myślą, że ktoś ma podobny tok myślenia do mnie. Nic więcej.
@May: Nie, ale zamierzałeś (jak zobaczyłem że widzisz ten post, to pomyślałem sobie, że nie darujesz takiej okazji do rozpisania się :D
MayGyver
24-01-2005, 13:31
a czy ja cos mowie?
:P:P:P:P:P:P:P:P
NO walsnie chyba sie cos jakiemu modowi pomylilo usuwajac moje nieliczne posty sadze ze byly na temat i zostaly bezpodstawnie usuniete. Wielkie dzieki za takie adminowanie a moze za takie lamowanie.
phi.
Chcesz cos dodac... to postaraj sie zeby twoja wypowiedz miala jaskis sens
$corcerer
13-02-2005, 23:10
>>NO walsnie chyba sie cos jakiemu modowi pomylilo
Mozliwe
>>usuwajac moje nieliczne posty
Dogładnie dwa (z tego co pamiętam)
>>sadze ze byly na temat i zostaly bezpodstawnie usuniete.
Mam inne zdanie na ten temat
>>Wielkie dzieki za takie adminowanie a moze za takie lamowanie.
Ja tu tylko sprzątam (ale kto wie :> )
>>phi.
Bez komentaza.
>>Chcesz cos dodac... to postaraj sie zeby twoja wypowiedz miala jaskis sens
Tez cie kofam :*
Wybacz, ale jakimś cudem nie mogę sobie przypomnieć tych dwóch tematów które wywaliłem hardem, co z tego że zrobiłem to tydzień temu, przecież powinienem pamietać, co nie?
I chciałbym zauważyć, że nadużywanie słówka
lamowanie
też jest używane za lamerstwo.
Twój OSOBNY temat, który był rozpoczęty tym postem połączyłem z tym tematem, gdyż jest tutaj bardziej adekwatny (a moze nie?) Na przyszłość polecamu użycie funkcji szukaj - to naprawdę nie boli :>
>>NO walsnie chyba sie cos jakiemu modowi pomylilo
Mozliwe
>>usuwajac moje nieliczne posty
Dogładnie dwa (z tego co pamiętam)
>>sadze ze byly na temat i zostaly bezpodstawnie usuniete.
Mam inne zdanie na ten temat
>>Wielkie dzieki za takie adminowanie a moze za takie lamowanie.
Ja tu tylko sprzątam (ale kto wie :> )
>>phi.
Bez komentaza.
>>Chcesz cos dodac... to postaraj sie zeby twoja wypowiedz miala jaskis sens
Tez cie kofam :*
Wybacz, ale jakimś cudem nie mogę sobie przypomnieć tych dwóch tematów które wywaliłem hardem, co z tego że zrobiłem to tydzień temu, przecież powinienem pamietać, co nie?
I chciałbym zauważyć, że nadużywanie słówka
też jest używane za lamerstwo. // a moze jednak uznawane
Twój OSOBNY temat, który był rozpoczęty tym postem połączyłem z tym tematem, gdyż jest tutaj bardziej adekwatny (a moze nie?) Na przyszłość polecamu użycie funkcji szukaj - to naprawdę nie boli :>
phi
Zaloze tamtu mialo na celu szybsze powiadomienie "wladz" o czyms takim bo jakbym dopisal do jakiegos to bysta to szukali ze hej "P
A tak poza tym to czy ktos cie pyta o zdanie ??
$corcerer
14-02-2005, 19:46
phi
Zaloze tamtu mialo na celu szybsze powiadomienie "wladz" o czyms takim bo jakbym dopisal do jakiegos to bysta to szukali ze hej "P
A tak poza tym to czy ktos cie pyta o zdanie ??
Zalożenie tematu, który był już poruszany stanowi pretekst do posądzenia Cię o SPAM. polecam przeczytać http://rtfm.killfile.pl i dowiedzieć się co oznaczają skróty RTFM oraz STFW (ten drugi w szczególności). Jeżeli masz zamiar zaśmiecać forum niepotrzebnymi tematami, to przepraszam bardzo, ale chyba pomyliłeś adresy.
I uważam, że skoro to JA usunąłem Twoje poprzednie tematy, to chyba mam prawo się bronić, czyż nie?
Zalożenie tematu, który był już poruszany stanowi pretekst do posądzenia Cię o SPAM. polecam przeczytać http://rtfm.killfile.pl i dowiedzieć się co oznaczają skróty RTFM oraz STFW (ten drugi w szczególności). Jeżeli masz zamiar zaśmiecać forum niepotrzebnymi tematami, to przepraszam bardzo, ale chyba pomyliłeś adresy.
I uważam, że skoro to JA usunąłem Twoje poprzednie tematy, to chyba mam prawo się bronić, czyż nie?
Faq i google sa lepsze :P
Ma io o solo voluto sapere perce tu ai buttati via gli posti c'e o scritto.
Peace
zamiescilem tu opis jak ropowac lot bag po update i zostalo to skasowane.
Bo modkom od*******a nie wiadomo czemu i blokują/kasują tematy, które mogą być przydatne i nie są w cale głupie.
z tego co wiem samo przesuwanie baga z lotem jest zabronione
Nie jest zabronione, nie pisze o tym w Tibia Rules. A w nowej sondzie na tibia.com można wybrać "Bad behavior: thiefing" i opisane jest że ludzie kradną lootbagi itp. Czyli według CIPów robienie lootbagów jest OK, a thiefy są nie wporządku.
wiec dla czego moj sposob zostal usuniety?
Tibia.pl forum sux
Pewnie jeszcze dzisiaj bana dostane, (looknąć na mój temat gdzie kupić itemki do domq) Ban plx 8o
$corcerer
15-02-2005, 23:12
@up
>>Bo modkom od*******a nie wiadomo czemu i blokują/kasują tematy, które mogą być przydatne i nie są w cale głupie.
Gdybyś raczył ruszyć tyłek i POSZUKAĆ, to odkryłbyś, że ten temat był poruszany WIELOKROTNIE i jest traktowany jako SPAM
>> Pewnie jeszcze dzisiaj bana dostane
Najpierw musisz mnie ładnie poprosić i wysłać troche $ na moje konto.
@up
spam? Spamem moze byc pytanie sie o to ja ropowac lot baga, ale ja napisalem sposob, jak to zrobic. czy to wdg.ciebie jest spam?
@up
spam? Spamem moze byc pytanie sie o to ja ropowac lot baga, ale ja napisalem sposob, jak to zrobic. czy to wdg.ciebie jest spam?
jeśli taka odpowiedź padła już wielokrotnie to owszem jest to spam. Poza tym teraz samemu się nie da nie będąc pacanem.
patrikoz
09-04-2005, 13:48
Moze to nie pasuje do tematu, ale drazni mnie ze, gdy moderator Dobo usuwa temat, zawsze w powodzie uzywa slow "Twoja Stara" i obraza czyjas matke...
No dobra...,ale przecież to forum służy do zadawania pytań, a jeśli moderatorzy kasują wszystkie tematy to forum wymiera.
OK,załóżmy, że napisałem temat Sorc czy Druid(naprawde go napisałem :) )
, a moderatorzy go skasują z powodem "poszukaj itp.", ale tak naprawde nad tym ludzie się zastanawiają, a modkowie kasują, a nie ma dobre odpowiedzi na to pytanie.Więc modkowie powinni zostawić jeden taki temat(najlepiej przykleić :) ).
Aha, pamiętajcie mogę się mylić.(jestem tylko dzieckiem)
$corcerer
15-04-2005, 22:32
Szukanie NA PRAWDĘ nie boli. i po to jest ta opcja, żeby NIE zaśmiecać forum pytając po raz 69 o to samo.
Ja uwielbiam pwody kasowania tematow Sorcerera :D :) , jestem za zeby uzywac guzicza SZUKAJ, zawsze prubuje szukac jak czegos potrzebuje i bardzo zadko nie udaje sie znalesc:)
Krol Lew
09-06-2005, 16:01
Lol co ten temat tu jeszcze robi ?? na dodatek przyklejony. omg
X( Modek myśli ze jest kimś... może wymazywać nasze tematy... Co jest złego w temacie Jakie miasto stolicą Polskiej Tibi... Każdy mówi o h lvlach z swojego miasta a wy to wymazujecie... No coment!! Każdy inny wszyscy równi
Znamy, nie powiemy, zatrzymamy ta informacje dla siebie. A teraz idz possac kciuk.
Albo taki tekst... czy to jest na poziomie moderatora...? Sam idz se possaj... :baby:
Up
Nie poplacz sie ****a, jak widze takich uzytkownikow to jakbym byl (ale nie jestem :P) Modkiem to by upomnienia same lecialy... to co kurna wolisz zeby na forum powstalo tysiace tematow o kazdym miescie o kazdym swiecie i ****a co by myslisz tu by bylo? Zastanow sie co piszesz grrrr
Kryptonics
05-07-2005, 23:02
Dlaczego usuneliscie mój temat w którym pytałem o pingi i o pomoc techniczną w neo??? Czy było w nim coś złego??Coś niezgodnego z regulaminem???
Kurcze dalem temat czy da sie cos zrobic jak jest sie huntowanym przez innego playera jakas msg na okno Gmow na tibia.com lub cos i temat usuniety ;/ spoko
Kurcze dalem temat czy da sie cos zrobic jak jest sie huntowanym przez innego playera jakas msg na okno Gmow na tibia.com lub cos i temat usuniety ;/ spoko
lol, dziwisz sie ze ci usuneli ten temat?
why ?? ?(
popieram w 100 procentach :( to niesprawiedliwe!!!
Bokoszek z Mythery
18-09-2005, 02:45
Czy ktoś wie jak włączyc licznik do postów ;( prosze odpiszcie :(
@up
-.-a poszukac to nie laska?
http://i2.photobucket.com/albums/y23/Myland/search.png
licznika postow nie da sie wlaczyc! zostal usuniety zeby ludzie nie pisali postow takich jak twoj!
@all
sorry za ta agresje ale jak to przeczytalem to nie wiedzialem czy smiac sie czy plakac -.-
deathclow
20-11-2005, 17:31
Mam takie pytanie bo, jestem początkującym na tym forum.Jak moge usunąć swojego posta(temat)???????
Dwimenor
20-11-2005, 17:39
Nie możesz. Tylko moderatorzy mogą.
Dr. Agon
23-11-2005, 07:13
[U]Takie tematy są zamykane, jeśli już wsystko zostało powiedziane, a użytkownicy zaczynają schodzić z tematu i wgłębiają się w coraz bardziej odbiegające od rzeczy sprawy.
A ja naprzykad raz musiaem szybko od kompa odejsc i jutro posta nie bylo i tyle z tego mialem--.--
usuwają bo : mają zły dzien, zeby nie wiem jak dobra byla tresc posta a np. temat był glupi to usuną z "dla nich smiesznym uzasadnieniem"...;] np. Temat to <:)Tibia...> a on napisze <...to gra> i uwaza ze to jest smieszne...eh;p a poza tym modek to tez czlowiek i sie tak samo myli jak my;] tylko modkowie na ogol tego nie widzą...
tragiczny
05-01-2006, 14:51
Jeśli komukolwiek został skasowany temat z powodów nie wymienionych tutaj , to niech napisze o tym, a my rozpatrzymy sprawę usuniętego tematu/posta.
Mój temat został usuniety bez powodu, sam jestem modem na pewnym forum i usówając wpisuje sie "dlaczego" tu moderator (chcę wierzyć ze nie 14 latek) skomentował ":p", wiem ze są gorsze i lepsze dni ale troche szacunku dla userów.
Temat "potrzebna lina :p" napisałem zwracając sie z prośbą o pomoc, nie dość ze zostałem oskarzony i przesłuchiwany to jeszcze temat usuniety, ręce opadają
bagienko grupy wzajemnej adracji dyskutuje o waznych sprawach... ale pozwólcie innym posty tez pisać
Howgh
Mój temat został usuniety bez powodu, sam jestem modem na pewnym forum i usówając wpisuje sie "dlaczego" tu moderator (chcę wierzyć ze nie 14 latek) skomentował ":p", wiem ze są gorsze i lepsze dni ale troche szacunku dla userów.
Temat "potrzebna lina :p" napisałem zwracając sie z prośbą o pomoc, nie dość ze zostałem oskarzony i przesłuchiwany to jeszcze temat usuniety, ręce opadają
bagienko grupy wzajemnej adracji dyskutuje o waznych sprawach... ale pozwólcie innym posty tez pisać
Howgh
tragiczne wg mnie
moja odpowiedz brzmi
SOA#1 czyli 'dziwne u mnie dziala'
OnlyM(PL)
07-01-2006, 16:50
A dlaczego temat "Jak reagujecie?" zostal skasowany bo nie czaje? W ogole go nie ma. -.
@tragiczny: Czy Twój temat to nie był przypadkiem "halp!!!111 poterzbuję liny na świecie_takim_a_takim"?
@OnlyM(PL): czy nie był to przypadkiem temat w deseń: "jak reagujecie, jak ktoś was zabije w Tibii"? Bo kojarzę, że jakoś ostatnio skasowałem jakiś taki głupi temat...
OnlyM(PL)
07-01-2006, 20:59
@ Raynold Tak to byl ten -.-. Raczej nie byl taki glupi. Juz bardziej glupi byl temat Dobo "Jaka masz profesje?" -.-
tragiczny
07-01-2006, 21:03
[QUOTE=Raynold]@tragiczny: Czy Twój temat to nie był przypadkiem "halp!!!111 poterzbuję liny na świecie_takim_a_takim"?
nie, mój brzmiał "potrzebna lina:p"
;)
czy to coś zmienia?
@OnlyM: nie wiem, czy dobrym jest porównanie tematu sprzed 2.5 roku, kiedy forum się rodziło z tematem, który pojawiał się już nie raz.
@tragiczny: nie, dlatego usunąłem :P
napisałem zwracając sie z prośbą o pomoc, nie dość ze zostałem oskarzony i przesłuchiwany to jeszcze temat usuniety, ręce opadają
Nie przypominam sobie, żebym Cię o cokolwiek oskarżał i to w taki sposób... Chyba, że mówisz o czymś innym.
A to podwórkowe koło różańcowe... no nie popadajmy w przesadyzm. Nie spotkałem się z jakimiś kłującymi w oczy przypadkami nie kasowania tematów napisanych przez jakąś_tam_grupę, a kasowania podobnych tematów napisanych przez innych... Raczej każdy temat, który zasługuje na skasowanie, jest kasowany. No, ale nie rozrząsajmy już tego, bo z tego, co pamiętam pewną prywatną wiadomość... nvm ;)
Przypominam: moderatorzy nie zawsze mają czas, żeby dogłębnie analizować cały temat czasami i wgłębiać się w sytuację autora (uczucia, które nim kierowały i podobne...). Czasem może się zdarzyć, że może temat został usunięty niesłusznie (wg kogo?), więc zamiast od razu robić z igły widły i larmo na całą wieś, wystarczy napisać pw, ale nie w styludlaczego skasowałeś mój temat ????????? X( X( X( X( X( X(
My w miarę cywilizowani jesteśmy i dyskutować potrafimy. Zawsze w takim przypadku można przeanalizować temat jeszcze raz, wziąć pod uwagę okoliczności i inne takie, co tak czy owak nie gwarantuje pozytywnego rozpatrzenia sprawy. Ale oby rozpatrzone było z kulturą.
Czego nam wszystkim życzę w nowym roku (lol) :P
OnlyM(PL)
08-01-2006, 11:45
łoooo Jezu ale forum to forum takie same zasady, nie?
Ale kasacja mojego tematu byla bezsesnowna, nvm.
Tak, forum to forum. Tylko że wtedy nie było oficjalnych zasad. Była tylko niepisana zasada przestrzegania netykiety + rtfm. I wtedy większość ludzi na forum wiedziała co to znaczy i nie spamowała tak jak teraz. Zasady zostały stworzone i sformalizowane właśnie dla takich jak Ty, którzy nie rozumieją, że spam to spam i nie jest mile widziany. Niektóre tematy muszą być, jako mniejsze zło. Np. właśnie ten temat (bo powody usuwania tematów wam nie wystarczają), np. "wyżal się tutaj jeśli cię shackowali" (bo musicie powiedzieć światu, jak bardzo was to boli, a lepiej, żeby to było w jednym temacie niż porozwalane wszędzie), np. "jaką masz profesję" z sondą (bo ludzie muszą się chwalić, a nie chcemy, żeby chwalili się na całym forum) i tak dalej i tak dalej.
A teraz są sformalizowane i spisane zasady. Więc Twój argument został obalony z kretesem. Jedyne, co możesz zrobić, to ponarzekać, jak wtedy było głupio (znając życie, nie wiedziałeś wtedy, że istnieje coś takiego jak tibia.pl), ale nie masz prawa mówić, że tamten temat jest tak samo niezgodny z regulaminem jak Twój. Bo prawo nie działa wstecz.
I jeśli nvm, to nie pisz w ogóle. A jeśli ~nvm, to podyskutujmy. Ten temat był bezsensowny. O tym możemy zrobić sondę jeśli chcesz: "czy temat w deseń >>jak reagujecie jak umrzecie w Tibii<< można zaliczyć do spamu, czy nie?". Ale głosować mogą tylko moderatorzy, bo poniekąd to my oceniamy, czy coś nadaje się na usunięcie, czy nie. Jeśli wygrasz, rezygnuję z funkcji moda. Jeśli nie, dostajesz bana na miesiąc. Idziesz na to?
OnlyM(PL)
08-01-2006, 17:50
Nie dziekuje, wiem ze nie mam zgodnosci w 100% ale troche spamu w tym jest ale moglo cos z tego wyniknac. A napisalem nvm bo juz nie chcialem dyskutowac bo i tak by nic nie wyniklo -.- . Po 2 powstaje dsc duzo takich tematow. I jakos nic, nawet nie pozwoliles sie tematowi rozwinac i jakas ciekawsza dyskusje. To chyba bylo 15 min i deleted. Jeszcze to nie byl temat typu "wymyslamy bronie" czy "czy lubisz sledzie" -.- .
zielony-lp
09-01-2006, 15:04
Ja je**e zrobiłem temat 5 min puźniej patrze czy ktoś odpowiedział już go nie ma CO JEST?
A ja kurde napisalem temat i ktos go kurde wywalil jak sie kurde nie wkurzyc bo tak napisalem temat i w zyl dziale ok wywalill ktos chociaz mogl przeniesc to napisalem 2 temat a tu go kurde znowu ktos wywalill no i co jak sie kurde nie wurzycic no nie
Aha temat byl ze mam problem z tibia i cos mi nie dziala a takiego w szukam nie bylo wiec co zle pewnie ten post tez ktos wywali !!!
serwer tez kosztuje
po co go zapychac smieciami
Arq Slayer
12-03-2006, 08:03
Raynold............
Wykasowałeś mi temat z powodu: "Idz do Wróżki"
Wiec daj mi adress do takiej B) to chętnie pójde:faceoff:
Temat: Help,Pomocy błagam.......
Chłopaki i Dziewczyny mam straszny ale to straszny problem.
A mianowicie od jakiegoś czasu mam coś takiego ze 15 min po uruchomieniu Tibii komp mi sie wiesza........
Prosze bardzo o pomoc.
To tak, żeby wszyscy widzieli, co piszesz. No w tym przypadku tylko wróżka może wiedzieć, co się dzieje i spróbować pomóc z tym strasznym problemem. A gdzie ona jest? Poszukaj w google.
Dam coś od siebie - rozwiązanie problemu: nie graj w Tibię.
Ja też mam sprawe ;/ usuniento mój tema jak pytałem sie o błendzie gdzy włanczam tibie i nic usuneli temat.... nie mam zamiaru zmieniac tematu a później mam bana...... ale jak byscie sie pytali co mi chodzi to pisac na pw jestem nowy i co mam miec bana bo sie cos pytam ?
Rabanbar
06-04-2006, 13:51
Drogie modki,
Uznalem ten temat za dobre miejsce na tego typu zazalenie: Dzisiaj zalozylem temat do dyskusji na temat wprowadzenia ustroju demokratycznego w Tibii. Nie łamał w żaden sposób regulaminy. Teraz zauwazylem ze post zniknal i za <wnerwia mnie nowa autocenzura wiec nie napisze tego slowa na ch> nie moge go znalezc. Tam gdzie byl go nie ma, do innych dzialów tez raczej nie przeniesiony a warna nie mam. Przypomne ze na 99,9% nie lamal regulaminu. Wiec pytam: Co sie z nim <znowu nie dam co robic autocenzurze> stało?
Miłego dnia.
Muszę powiedzieć, że usunięcie mojego postu też nie jest dla mnie zrozumiałe.
Tekst pokazywał jak za pomocą jednego równania matematycznego (suma dwumianów, gdzie drugi jest poprawką dla pierwszego) można wyznaczyć procent populacji danego świata zamieszkujący Carlin (w zależności od wieku świata).
Wzór był jednym z pierwszych wyników moich skromnych badań nad populacją światów Tibii.
Czy ten post był niezgodny z regulaminem lub omawiał rzeczy złe, nielegalne?
Zagubiony Gracz
18-05-2006, 14:37
Moderatorzy, dlaczego zamykacie każdy temat o tym nowym uptade ? Jak zamykacie każdy temat to powstanie kolejne 2 nowe, bo np. ktoś taki jak ja też mógł nie dostać odpowiedzi i założy nowy temat (ja też nie dostałem odpowiedzi). To zróbcie może nowy temat w któym będzie można dyskutować o problemach z tibia, no albo patrzcie jak forum się zaśmieca setkami identycznych tematów. Sam widziałem chyba z 4, a wszystkie zamknięte. Przemyślcie to z tym temat z błędami i niech będzie jeden a nie 100. :creature:
MayGyver
18-05-2006, 14:45
a po co, skoro rozwiazania do wszystkich problemow sa na forum
nawet do tych, wystepujacych w wersji 7.7
wystarczy poszukac
teletoobis
23-06-2006, 16:19
A ja mam pytanie dot. mojego posta a dokładniej sondy "Czy podoba Ci się nowy Layout Tibia.pl?"
Założyłem pierwszą taką sondę, po godzinie powstała sonda modków. Moja została usunięta pod pretekstem złego działu. Więc lepiej usunąć niż przenieść? :baby:
Dwimenor
23-06-2006, 19:28
Nie, bo w tamtym dziale mogą pisać tylko modkowie. I byłoby stym dużo roboty.
Zresztą-nasz sonda była oficialna a twoja nie. Wystarczy?
teletoobis
24-06-2006, 21:46
Nie mówię o dziale "Sondy"... Powód kasacji to "OWiON" a więc O wszystkim i o niczym a taki temat jest na tej stronie -.^ a ciekaw jestem w której sondzie więcej osbó by uczestniczyło. Btw co rozumiesz przez znaczenie "oficjalna sonda"? :|
Jarassimus
21-07-2006, 10:46
Witam.
Czy mogę się dowiedzieć gdzie jest mój wątek (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=85704) z programem Tibia Calculator?
Pozdrawiam.
EDIT (po prawie trzech tygodniach: dziś mamy 5.08.2006):
Moderacja, jak widzę, ma w głębokim "poważaniu" użytkowników: usuwa temat bez śladu i podania przyczyny, a na wyżej postawione pytanie nie raczy łaskawie odpowiedzieć. Wot, priekrasno. :-P
Za tego posta pewnie dostanę warna, jeśli nie bana, ale trudno. Chcę tylko napisać, że to forum jest jednym z tych gdzie niestety Moderatorzy nie są dobrotliwymi 'Ojcami' społeczności forumowej jak to np. było na forum mojego dobrego kumpla o grze Icewdind Dale 2. Tutaj nadużywa się nieco swoich 'nadprzyrodzonych' mocy i niestety usuwa się często posty bo... tak, właśnie, bo się kogoś nie lubi. Prościej: Moderatorowi nie podoba się 'twoja gęba' to usunie Ci post, który może nawet lekko wkracza na granice regulaminu, jednak ich nie przekracza, natomiast ktoś z dobrych kumpli takiego modka może czasem nawet broić i nie poniesie konsekwencji. Przykre lecz prawdziwe.
Thorgal Kon
10-09-2006, 10:14
raynold co ty tu gadasz o trolach a sam jestes pieprzonym trolem
ja pitole myslalem ze to normalne foru ma nie zrobilem temat czy mam wyjsc z dp na rs i chcialem zobaczyc wypowiedzi dzisiaj i co zerkam szukam i wogole nie ma nosz...X(
Adow Adan
16-09-2006, 23:30
ludzie co wy robicie?? usuwacie teraz tematy na temat "brak logowania w tibi" zamiast normalnie zrobić 1 duzy temat o tym i napisac tam o wszystkim. tutaj nic sie nie moge dowiedziec bo zanim ktos odpowie to temat juz jest w koszu. LUDZIE JAK TACY MĄDRZY JESTEŚĆIE TO MI POKAZCIE TEMAT O TYCH KICKACH NA TIBI.COM lub PL a jak nie to widze ze was to g... obchodzi ze xx osób przez to dedla i teraz nie mozna sie lognąć. juz wole tibie.org.pl bo przynajmniej tam zawsze odpowiedz dostane a nie odrazu skasuja temat X( X( X( X( X( X(
Adow Adan
16-09-2006, 23:57
taa myślisz ze nie szukałem?? wasza super zajefajna opcja szukaj wyszukała mi "tylko" 13 stron zbędnych tematów. i myślisz ze znalazlem odpowiedz?? nie!! weszlem na tibia.org.pl i juz w 2 min mi odpisali na temat.po prostu tam szanują graczy nie tak jak tutaj.
ludzie co wy robicie?? usuwacie teraz tematy na temat "brak logowania w tibi" zamiast normalnie zrobić 1 duzy temat o tym i napisac tam o wszystkim. tutaj nic sie nie moge dowiedziec bo zanim ktos odpowie to temat juz jest w koszu. LUDZIE JAK TACY MĄDRZY JESTEŚĆIE TO MI POKAZCIE TEMAT O TYCH KICKACH NA TIBI.COM lub PL a jak nie to widze ze was to g... obchodzi ze xx osób przez to dedla i teraz nie mozna sie lognąć. juz wole tibie.org.pl bo przynajmniej tam zawsze odpowiedz dostane a nie odrazu skasuja temat X( X( X( X( X( X(
Ojej... Właśnie: taka jest różnica między naszym forum a innymi - ze wszystkich sił staramy się, żeby nie było śmietnika. Dzięki, że poprzez odejście z naszego forum pomagasz nam. Tak, autentycznie nam pomagasz. W tym momencie chciałbym uścisnąć Ci rękę i powiedzieć: "gratuluję słusznego wyboru. Tak bardzo się cieszę, że odchodzisz i będzie jednego mniej, który robi syf na forum".
A ponieważ czuję się w obowiązku odpowiedzieć trochę bardziej szczegółowo, oto: tak, nie obchodzi nas, że ileśtam osób dedło przez jakieś kicki w grze. Wyobraź to sobie! NIC NAS TO NIE OBCHODZI! Absolutnie, zupełnie nic. To, że ktoś się nie może lognąć - też nas to nie obchodzi. Zapytaj innych; każdy z Modów odpowie Ci tak samo, że go to nic nie obchodzi, że ktoś umarł w grze, a ktoś inny nie może się zalogować.
Chcesz, żebyśmy zrobili jeden duży temat, w którym poszkodowani userzy będą zakładali swoje durne tematy? Wyjdzie na to samo, jak otworzysz Notatnik, wyrzucisz tam wszystkie swoje żale, potem zapiszesz na dysku twardym i po paru minutach skasujesz.
Adow Adan
17-09-2006, 00:12
taa a co daja tematy typu "shakowali mnie plix" lub "chcesz sie z noobów powyśmiewać pisz tu" ?? tylko zasmiecaja forum . I jeżeli wy nie jesteście od pomagania innym graczą to po jakiego .... jesteście na tym forum?? Zeby sobie powiększyć popularnosć?? jeżeli tak to wyjdz na ulice z transparentem (nick postaci, lvl, swiat) i tez popularność zdobędziesz. 3/4 modków tutaj to zwykle .... nie obrazając tej 1/4 która nie zachowóje sie jak dziecko. fora są po to aby pomagać a nie po to zeby wydzierać się na kogoś bo dopiero grać zaczął a nie wie gdzie dość zeby nie dednać. nie każdy gra tak jak wy od kilku lat i przez xx h dziennie w tibie. mają lepsze rozrywki niż tibia. a to ze ktoś jest newbie to nie odrazu musi być noobem tak jak większość z tąd uważa.
Skoro zadajesz takie pytania i piszesz, jak przed chwilą, to właśnie pokazałeś zdolności swojego umysłu. Wiesz, mam nawet dobry humor, więc odpiszę. Zdaję sobie sprawę z tego, że powinienem olać takie idiotyczne posty, no ale co jakiś czas trzeba wytłumaczyć pewne rzeczy pewnym ludziom...
Wiesz - bycie Moderatorem nie oznacza odpowiadanie użytkownikom na każde pytanie, ale oznacza pilnowanie porządku na forum, żeby użytkownicy czytali regulamin, żeby pisali po polsku, żeby nie spamowali, nie trollowali, nie zakładali głupich tematów, żeby zorganizować jakoś forum, zadbać o przyklejane tematy, nadzorować poradniki etc.
3/4 z nas to w ogóle nie gra w Tibię, to od tego trzeba zacząć. Ale masz rację, 1/4 pozostałych to pg i gramy 25h/dobę, a pokarm mamy podawany dożylnie. Nasze nicki w Tibii to Bubel, Enter Obvilon, Paladynka, Tajfun Tornado i inni.
Weź zastanów się trochę, dziecko. Forum nie jest od tego, żeby wypłakiwać się tutaj. Mówię: pamiętnik sobie załóż i całą stronę zapisz "O ja! Tibia nie DZIAŁA!!!!!!! Co ja teraz zrobię?". O ile na forum istnieje kilka tematów, które są niejako pójściem na kompromis, to nigdy nie będę bezczynnie patrzył, jak ludzie spamują tematami "Tibia mi nie działa, pomocy!". Czy przez taką informację pomogłeś komuś? Tożto bezsensowny spam, a my spamu nie lubimy.
A teraz idź już, przecież obiecałeś...
Mat_Kajfuszki
07-10-2006, 20:07
Niby kur** źle szukałem!!!X(
nie moja wina że macie taką pojeb*** wyszukiwarke jak google i musicie odrazu usuwać tematy X( !!!! Teraz mi znajdz Dwimenor kur** taki temat w którym bedą wszyskie odpowiedzi na moje pytania!!! X(
Albo mogłbyś mi chociarz mi powiedzieć że już jest taki a potem usuwać i podać link do tematu a nie usuwasz i jeszcze piszesz jako powód jakieś byleco co niewiem o co ci chodzi!!!!! X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
,,l,,(-_-),,l,,
Ta daj mi jeszcze bana jak umiesz! :baby:
@up
Nie dziwię się. Twoje pytania były banalne i odpowiedzi na nie można znaleźć w pierwszym lepszym temacie o pacc. Wystarczy poszukać, a skoro Ty tego nie umiesz to już nie nasza wina.
Tibijczyk1
10-10-2006, 14:36
A gdzie mam napisać temat ze złym działaniem gry?Wczoraj napisałem a dzisiaj ktoś usunoł!X(
Mi jeszcze nieusuneliście ale... Jak widzę każecie szukać tematów osobom. DObra sam starałem się szukać i gówno znalazłem. Potem jeszcze pewnie dajecie warna za trolling...
super napsiałem posta a teraz nawet nie wiem co się z nim stało zadnego maila, widomości NIC ! Te forum jest #$%^@ I DO @#$& I %$@ MNIE BAN OBCHODZI FORUM JEST *%#@ I ^%(#!
//emil: teraz ładniej to wygląda
Napisalem temat, a tu ciach-ciach i go niema.
Nigdzie nic.
Temat dotyczyl okna ktore mi wyskoczylo gdy wlaczylem www.photobucket.com.
Why usuneliscie?
W okienku bylo napisane ze wygralem, a ja pytalem czy to nie wkret.
W okienku bylo napisane ze wygralem, a ja pytalem czy to nie wkret.
To, że to wkręt to raczej logiczne. Kto by Ci dawał nagrodę za nic i to jescze w pop-upie? /-;
dagothar
22-11-2006, 19:54
Lol, jeżeli macie problemy z kulturalnym wyslawianiem sie i ogolniej z impulsywna osobowoscia, to nie dziwcie sie, ze macie pod gorke i ktos wam usuwa tematy. Naprawde wystarczy tylko nauczyc sie uzywac wlasnego mozgu zeby caly swiat ulozyc pod stopami. Przyda sie nie tylko tu.
Nie umiecie czegos znalesc? Nigdzie tego nie ma? Zadziwiajace, ze sa ludzie, ktorzy jakos potrafia znalesc to czego chca i to bez nadmiernego wysilku.
Tak fajnie jest byc idiota? Nie lepiej samemu sie czegos dowiedziec?
Edit:
Btw. Parys: Nie pisze się: 'Nic nie mówiącym nazwą', tylko 'nazwom'. Wyslalem ci PW na ten temat, ale pewnie masz sporo wiadomosci i ci gdzies umknelo :)
Hunter of Morale
17-12-2006, 12:09
Ja dalem w tym dziale na forum temat ze mam problemy z zalogowaniem sie na candi, nikt nie zdazyl mi pomoc i moj temat zostal usuniety ;/ dlaczego ?
Ostatnimi czasy prowadzę kampanię przeciwko nic nie mówiącym nazwom tematów. Jeśli założyłeś temat w stylu "Mam problem" albo "Help! Nie mogę się zalogować", to prawdopodobnie został usunięty bez zaglądania do środka. Dopóty będą usuwane tematy, dopóki nie będą miały normalnej nazwy.
:) To chyba logiczne? Tematy są usuwane po to aby nie zaśmiecać forum. Zanim ktoś coś napisze może wcześniej wypadało by poszukać czy taki temat już nie istnieje zamiast potem się czepiać.
Golion Xara
09-01-2007, 19:43
To forum jest jakieś lipne bo już drugi temat skasowany bez podania przyczyny.
Golion Xara
10-01-2007, 23:23
Moj dawny znajomy kiedys powiedzial:
"Jacy uzytkownicy takie forum".
Psie ;p HUNTED
kukuruku
13-01-2007, 12:36
OOoooo..
Nie moge -.^8o 8o 8o
"Dlaczego usuwacie moje tematy?plz free itans"
MOżna pęknąć ze śmiechu...:p
Może dlatego TWOJE tematy są usuwane bo nie mają sensu,
są idiotyczne, lub po prostu już takie są?:evul:
Moj temat w dziale : OioN zostal wykasowany bez powodu ^.- dotyczyl problemu z pc :| Nie bylo w nim klotni..moglby mi ktos wytlumaczyc?
Witam.
To jest ostatni post, który piszę na tym forum. Nie mam zamiaru się żalić, po prostu napiszę co myślę.
Dwa moje jedyne posty, które napisałem na tym forum zostały usunięte. O ile mogę zrozumieć usunięcie pierwszego posta, w którym zadałem banalne pytanie, ale wynikało ono z tego, że pierwszy raz uruchomiłem Tibię i byłem trochę zagubiony w tej grze, to nie mogę zrozumieć, czemu został usunięty mój ostatni post. W poście tym zadałem pytanie na temat problemów z Tibią pod Linuksem.
Przeglądając forum, natchnąłem się na posty, które były totalnym OT, a na których nie było nawet ostrzeżenia moderatora o niezgodności z tematem. Skoro robicie forum dla siebie (tzn. dla grupki znajomych, bo takie odniosłem wrażenie), to zabrońcie rejestracji dla innych graczy.
Bywam na wielu forach, ale takich zwyczajów tam nie widziałem. Jak usuwacie posta, to przynajmniej napiszcie na priva z jakiego powodu. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że rejestrując się zgodziłem się na ingerencję moderatorów w to co piszę, ale Panowie bez przesady.
To chyba wszystko, co chciałem napisać. Proszę o usunięcie mnie z listy zarejestrowanych.
$corcerer
25-01-2007, 00:52
Żadnego nie widziałem, nie będę się tutaj do tego odnosił.
Przeglądając forum, natchnąłem się na posty, które były totalnym OT, a na których nie było nawet ostrzeżenia moderatora o niezgodności z tematem. Skoro robicie forum dla siebie (tzn. dla grupki znajomych, bo takie odniosłem wrażenie), to zabrońcie rejestracji dla innych graczy.
Jeżeli uważasz że jesteśmy w stanie przejrzeć każdy temat i okroić go tak, żeby był idealnie spójny i bez OT, to chętnie przyjmiemy cię do grona, a jak coś spartolisz to od razu zostaniesz zgnojony przez wszystkich, bo się o*******asz
i w ogóle co to ma być. Miła perspektywa? Bywam na wielu forach, ale takich zwyczajów tam nie widziałem. Jak usuwacie posta, to przynajmniej napiszcie na priva z jakiego powodu. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że rejestrując się zgodziłem się na ingerencję moderatorów w to co piszę, ale Panowie bez przesady.Byłem na wielu forach, które zazwyczaj miały mniej niż dziesięć tysięcy zarejestrowanych kont. Nigdy żaden moderator nie wysłał mi PW dlaczego mój post został skasowany, ba, to samo tyczy się tematów. Nie rozumiem dlaczego mielibyśmy to robić na forum z ponad dziewięćdziesięcioma tysiącami kont. Gdybym miał każdemu napisać PW z wyszczególnieniem dlaczego w ogóle ŚMIAŁEM usunąć jego post, a potem jeszcze tłumaczyć się z tej decyzji przez tydzień, to, szczerze mówiąc, nie starczyłoby mi dnia żeby cokolwiek na forum zrobić. A niestety też mam studia, sesję (ble) i całą resztę życia, więc wybacz, nie mam zamiaru poświęcać się dla ludzi którzy nie dość, że tego nie docenią, to jeszcze obrzucą mnie gównem.
Dziękuję, postoję.
Miałem nie pisać, ale napiszę.
Jeżeli uważasz że jesteśmy w stanie przejrzeć każdy temat i okroić go tak, żeby był idealnie spójny i bez OT, to chętnie przyjmiemy cię do grona, a jak coś spartolisz to od razu zostaniesz zgnojony przez wszystkich, bo się o*******asz
i w ogóle co to ma być. Miła perspektywa?
Cuż mogę napisać. Po pierwsze, nikogo nie gnoję, nie umię się tego doszukać w mojej wypowiedzi. Po drugie, nie uważam, że jesteście w stanie przejrzeć każdy temat, tak jak ja nie jestem w stanie przejrzeć wszystkich możliwych tematów, żeby znaleźć interesującą mnie odpowiedź (wiem, że jest "Szukaj", ale przeważnie wyświetla mi po kilkanaście stron, nie będę wnikał dlaczego). Po trzecie, ja również nie mam czasu na zajmowanie się forum, więc podziękuję za propozycję (może wyciągniesz z tego jakiś wniosek). No i nie rozumiem dlaczego jakakolwiek próba zwrócenia uwagi jest odbierana jako atak.
Nie wiem, czy bierzesz pod uwagę fakt, że ktoś kto pisze na forum również wkłada w to jakiś wysiłek i poświęca swój czas, licząc że ktoś mu odpowie. Uważam, że nie można tak olewać ludzi. Jak pisałem wcześniej mogę zrozumieć usunięcie posta, lub tematu, na który można znaleźć odpowiedź w dokumentacji, manualach w innych wątkach na forum, albo temat znajdujący się nie w tej kategorii co trzeba. Porządek musi być i jakoś trzeba to wszystko ogarnąć. Nie mam do Was pretensji, za usunięcie mojego pierwszego tematu (zadałem pytanie jak się wydostać z dziury :) ). Natomiast mam pretensje co do drugiego tematu, nie wiem co komu przeszkadzało, literówka w tytule? Właściwie to teraz mnie to nie interesuje, nie podoba mi się to forum i tyle, nie mam zamiaru na nim się wypowiadać, ani prosić o pomoc.
Byłem na wielu forach, które zazwyczaj miały mniej niż dziesięć tysięcy zarejestrowanych kont. Nigdy żaden moderator nie wysłał mi PW dlaczego mój post został skasowany, ba, to samo tyczy się tematów. Nie rozumiem dlaczego mielibyśmy to robić na forum z ponad dziewięćdziesięcioma tysiącami kont. Gdybym miał każdemu napisać PW z wyszczególnieniem dlaczego w ogóle ŚMIAŁEM usunąć jego post, a potem jeszcze tłumaczyć się z tej decyzji przez tydzień, to, szczerze mówiąc, nie starczyłoby mi dnia żeby cokolwiek na forum zrobić. A niestety też mam studia, sesję (ble) i całą resztę życia, więc wybacz, nie mam zamiaru poświęcać się dla ludzi którzy nie dość, że tego nie docenią, to jeszcze obrzucą mnie gównem.
Dziękuję, postoję.
Kwestia organizacji. Ja bywam, na takich, na których mi się kulturalnie zwraca, uwagę, żebym przejrzał dokumentację, poszukał na forum itp., a nie totalnie olewa, nie podając nawet przyczyny. Co do Twojego ostatniego zdania, to czytaj wyżej.
Wiedźmin
25-01-2007, 16:55
Posty nowych graczy są usuwane zazwyczaj z dwu powodów.
1 - Nie czytają poradników.
2 - Nie używają "Szukaj".
Jeżeli każdy by czytał poradniki i szukał zamiast zadawać głupie pytania na forum to nie musieli byśmy czytać po raz XXX tego samego tematu, to w dodatku o wiele milej by się na grało w tibię (chociaż najmniejsza część czytając poradniki nie wołała by "Hutned!!" i "Fri itanz plx!!11"). Reszta postów i tematów jest usuwana ponieważ jest bez sensu lub zawiera niecenzuralne treści.
Kwestia organizacji. Ja bywam, na takich, na których mi się kulturalnie zwraca, uwagę, żebym przejrzał dokumentację, poszukał na forum itp., a nie totalnie olewa, nie podając nawet przyczyny. Co do Twojego ostatniego zdania, to czytaj wyżej.
Prawda jest taka - gdyby kazdy czytal regulamin, wiedzialby, dlaczego jego post zostal skasowany. Uwierz mi - za nic ci postow nikt nie kasuje.
Uwierz mi - za nic ci postow nikt nie kasuje.
No dobra, to drążymy dalej :evul: .
Niech więc mi ktoś wytłumaczy dlaczego mój temat został skasowany. Nie pamiętam jaki dokładnie dałem tytuł, to było coś w stylu "Problem z Tibią pod Linuksem". W skrócie, napisałem w nim o tym, że nie działają mi żadne menu rozwijane w grze (tzn. rozwijają się ale nic się nie dzieje, jak wybiorę jakąś pozycję z tego menu) i poprosiłem o pomoc. Gdzie tu naruszenie regulaminu? Szukałem na forum, przeglądałem poradniki, manuale itd. ale odpowiedzi nie znalazłem, możliwe że coś przeoczyłem.
artur_waw
05-02-2007, 21:08
Ja też chciałem zadać pytanie :
Mój temat został zamknięty po niecałych 10 minutach bez podania przyczyny a dotyczył możliwości zakupu PACC za pomocą karty kredytowej przez co nie wspieramy firmy DROM zapewne gdy przygotuje poradnik o pełnym zakupie wraz z płatnością to też zostanie "zapomniany".
Staram się to zrozumieć ale robicie tu istny komunizm - co powie towarzysz Moderator jest jedynym słusznym rozwiązaniem.
Pozdrawiam i Liczę na kulturę wypowiedzi.
Tak tylko zerknąłem na tamten temat i sam nie skomentowałbym tego lepiej niż Dwimenor. Dla mnie jak najbardziej temat zasługiwał na zamknięcie, bo nie wygląda na to, żeby jeszcze coś ciekawego powiedzieć. Co prawda ja tego nie zamknąłem, ale ktokolwiek to zrobił, zrobił dobrze.
Btw. "towarzysz" to niezbyt dobre określenie... Jakaś forma totalitaryzmu to jest, no ale na pewno nie komunizm... ;)
Usuwajom bo taki temat juz jest albo im nie pasuje ehehe.
Albo.
1. Nie umiesz szukać.
2. Piszesz bardzo bezsensowne tematy.
Raczej... stawiam na to drugie....i to pierwsze... :D I ten temat też był zbędny.
Praktikerman
10-03-2007, 15:13
To ja mam pytanie do modków (szczególnie do autystyczengo prawdopodobnie ubezwłasnowolnionego Wald_Kerius) napisałem temat pt. Tłumaczenie Tibii - Mały słowniczek. Temat bardzo szybko się rozwijał, po około 2-3 tygodniach miał 36 haseł.
Użytkownik Kwadratowe Koło (nie winię go za to) powiedział i dał linka do podobnego PODOBNEGO! tematu "Ciekawostki o Tibii", który miał tylko 8-9 haseł, a przez 2 strony były napisane różne bzdety takie jak "super pomysł GZ"
albo "beznadzieja, przecież jak ktoś chce to se sam znajdzie"
dla nieuków (czyli dla Waldi_Keriusa) 36-9=no ile? brawo! jak nie wiesz oto odpowiedź: 27
Temat utrzymywał się przez j/w 3 tygodnie - modek miał dość czasu by mnie poinformować i usunąć ten temat. W temacie tylko dwa-trzy posty miały charakter "nonono fajny pomysł". Kilku użytkowników forum aktywnie uczestniczyło w rozwoju słowniczka. Był ładnie oprawiony, alfabetyczny nawet ze źródłami. WIĘC PO CHOLERĘ GO KASOWAĆ? Uprzejmie proszę o szybką odpowiedź od jednego z modków.
PS. Czy można przywrócić słowniczek albo przynajmniej jego treść? Zapisałbym se w notatniku, bo sam nieiwedziałem kilku znaczeń.
A więc tak. W dziale "Inne" była dyskusja na temat zamknięcia pewnego tematu.
Dr. Omader, zamknął temat i odesłał nas tutaj.
Tak więc chcę się zapytać co złego było w temacie "Nagły przypływ 8 tys. exp. na Rookgardzie"? W temacie było wklejone zdjęcie jako dowód.
PogromcaDwarfGuardow
12-04-2007, 18:52
Nie wiem dlaczego ale banujecie każdego co wlezie,ja napisałem temat szukam gildia i dostałem bana.
Slawek93
21-04-2007, 21:42
Trzeba patrzec gdzie sie wpisuje jakies tematy :)
A nie bele gdzie sie dupnie i fajrant :):baby:
-Arhenio-
10-05-2007, 18:01
A ja mam takie pytanie:
Czemu został usunięty temat Guardia Thread skoro był on stale moderowany przez Rothes'a ze zbędnych i naruszających regulamin postów? Tak nagle bez żadnego info, nawet nie wiadomo kto to zrobił. To już drugi taki przypadek, pare miesięcy temu został także usunięty topic Guardi kiedy posiadał ponad 4,2k postów w takich samych okolicznościach. Może ktoś jest w stanie to wyjaśnić?
KrEmAs KAc
05-06-2007, 22:40
Być może co 10 post odnosił się do tematu a reszta pytała się kiedy będą nowe serwery lub gdzie mam expić bo kupiłem postać na ebay :baby:
to ja sie pytam dlaczego w 20 minut wywalono mój post ze zgłoszeniem skasowania postu o tanich kartach młodzieżowych do szybkiego i wygodnago płacenia za Tibia Pacc????
Temat kart pre-paid nie był poruszany wiec nie widze wytłumaczenia do skasowania go poza strachem o własny business.A wystarczyło napisać priva.
Gaxter1118
01-11-2007, 12:26
Zostal skasowany moj post .. a zalezalo mi na odpowiedzi wiec ide pisca na inne forum bo tu frajezy kasuja chodz szukalem pomocy..
X(
Koszalek
23-12-2007, 21:45
temat brzmiał:" ile siedzicie na tibii?"
później patrze i:
Temat skasowany przez Atimcia
Powód: całe żucie
co to ma być? jaki był powód? czyżby moderator chciał jakos odreagowac?
Ancient900
23-12-2007, 21:49
jaki był powód?
Być może jesteś zbyt mało inteligentny żeby to zrozumieć ;)
Koszalek
23-12-2007, 21:56
rozumiem ale powód powinno sie jasno przedstawiac tym bardziej jesli jest to moderator, po drugie nie jest to powód by usuwać temat
Komunizm rządzi na forum.tibia.pl. Dodajmy wpis w regulaminie: "Nie wolno krytykować Tibii, tibia.pl i wszystkiego co sprzyja Tibii i firmie, która sprzedaje PACC, bo na forum jest cenzura" Na forum jest cenzura, bo to co niewygodne jest kasowane. To tylko na tym forum i na jeszcze jednym zauważyłem, a jak myślicie że forum.tibia.pl to elita w internecie i jesteście panami całego neta to popatrzcie na poważne fora i wyciągnijcie wnioski jak tam się robi. Drodzy moderatorzy:
1. To nie jest jedyne forum świata z tysiącami zarejestrowanych.
2. Powiedz za ile ten post zostanie skasowany? 4h?
Trompac, z twojego posta biją żałość i niezrozumienie pewnych rzeczy w życiu :D
Triplonq
03-04-2008, 08:20
@Trompac
Dupa i nic ciekawego :<
@up
tak tyrają dzieci z podstawówki co są nadpobudliwe
@adrianosan
Ić na tibja ork pe el
Tam majom fszystko1!!1 Darmowe boty i inne pszydatne do grania fspomagacze
tu som noby i debile
A tak na serio: radzę wyjść na dwór tudzież odejść od kompa, bo to źle na ciebie wpływa, mistrzu.
Miałem temat "Morał z deda..." czemu go usunęliście, to był bardzo dobry temat w którym wszyscy się wypowiadali czego się nauczyli podczas deda... no pytam czemu!?!?!?
sueroski
01-10-2008, 20:20
Miałem temat "Morał z deda..." czemu go usunęliście, to był bardzo dobry temat w którym wszyscy się wypowiadali czego się nauczyli podczas deda... no pytam czemu!?!?!?
no widziałem ten temat. bardzo dobry :)
@topic
większość to porządek forum ale kilka dobrych tematów też usunęli, ale nikt nie jest doskonały
bimasterek
24-01-2009, 18:25
Przepraszam, mam pytanie co złego jest w opisaniu przyczyny swojego ban'a i zapytanie o zdanie innych? ;o
jackholik
19-03-2009, 21:05
Dlaczego usuwamy tematy:
1. W dziale 'Klany' tematy typu: mam taką a taką profesję, takie skile i szukam gildii która mnie przyjmie jeśli nie są wpisane w przyklejonym temacie (http://tibia.pl/thread.php?threadid=6845&boardid=17&styleid=1) to będą kasowane
2. W tym samym dziale wszelkie zbędne komentarze typu: "z takimi cienkimi skilami chcesz do takiej gildii?" itp.
3. W dziale 'Handel' oferty szeroko rozumianego handlu postaciami - zazwyczaj jest to edycja postu; poza tym wszelkie komentarze odnośnie tych rzeczy, jeśli nie chcesz kupić, np. "ty chcesz sprzedać to a tamto za taką a nie inną cenę? przecież nikt tego nie kupi"
4. Czasem w dziale 'Zdjęcia', jak ktoś ostro spamuje postami typu: "spoko ssy, tak trzymać", to usuwamy
5. Wszelkie posty traktujące o quest spoilingu są edytowane bądź usuwane, to samo z tematami (+zamykane)
6. Posty, które obrażają innych użytkowaników.
7. Tematy zupełnie bez sensu, ładu i składu.
8. Inne, w zależności od treści; to już decyzja zależy od Moderatora, który to zamyka/usuwa.
Jeśli jeszcze jakieś inne, o których nie wspomniałem, to proszę Modków o dopisywanie i komentowanie. Jeśli komukolwiek został skasowany temat z powodów nie wymienionych tutaj , to niech napisze o tym, a my rozpatrzymy sprawę usuniętego tematu/posta.
Jestem nowy, fakt przeczytalem regulamin, i zapoznałem się z regułami panującymi tu. Zakłądając tu konto miałem nadzieje że pracują tu ludzi którzy są mili i doświadczeni. Zalożyłem wątek pisałem go około (20min) wklejiłem zdjęcie, i prosiłem o pomoc. To że usuwasz wątek który jest dobry świadczy o tym że nie masz do mnie szacunku. Jestem Tu nowy ( to nie ważne) i liczyłem na pomoc a co dostałem ? Skasowanie tematu nad którym siedzialem 20 min. <-- dlaczego to zrobiłes ? czy tylko dla tego aby było czyściej" czy masz inne powody ? Słuchaj .. ja chce tylko się dowiedzieć dla czego .. bo takie twoje zachowanie w stosunku do innych forumowiczów jest karygodne. Niektórzy sie naprawdę staraja i liczą na TWOJĄ pomoc. a ty tak bez zadnego poczucia winy kasujesz wątek- odpierasz im prawo glosu, wypowiedzenia się, POmocy ... - wiem ze po tym moge dostac bana ale chciałem sie wypowiedzieć .. zrobiłem to i jestem zadowolony .. narrq
Vasudanin
19-03-2009, 21:14
Jestem nowy, fakt przeczytalem regulamin, i zapoznałem się z regułami panującymi tu. Zakłądając tu konto miałem nadzieje że pracują tu ludzi którzy są mili i doświadczeni. Zalożyłem wątek pisałem go około (20min) wklejiłem zdjęcie, i prosiłem o pomoc. To że usuwasz wątek który jest dobry świadczy o tym że nie masz do mnie szacunku. Jestem Tu nowy ( to nie ważne) i liczyłem na pomoc a co dostałem ? Skasowanie tematu nad którym siedzialem 20 min. <-- dlaczego to zrobiłes ? czy tylko dla tego aby było czyściej" czy masz inne powody ? Słuchaj .. ja chce tylko się dowiedzieć dla czego .. bo takie twoje zachowanie w stosunku do innych forumowiczów jest karygodne. Niektórzy sie naprawdę staraja i liczą na TWOJĄ pomoc. a ty tak bez zadnego poczucia winy kasujesz wątek- odpierasz im prawo glosu, wypowiedzenia się, POmocy ... - wiem ze po tym moge dostac bana ale chciałem sie wypowiedzieć .. zrobiłem to i jestem zadowolony .. narrq
1. Czemu kazdy, ktory sie zali pisze "Moge dostac banana, ale sie tego nie boje!111"?
2. Twoj temat lamal regulamin, dlatego zostal skasowany.
3. Raynold juz nie uczeszcza na to forum. (chyba)
4. Nie placz. :<
jackholik
19-03-2009, 23:08
1. Czemu kazdy, ktory sie zali pisze "Moge dostac banana, ale sie tego nie boje!111"?
2. Twoj temat lamal regulamin, dlatego zostal skasowany.
3. Raynold juz nie uczeszcza na to forum. (chyba)
4. Nie placz. :<
po 1. dzięks za wyjaśnienie czemu mój temat został skasowany, po 2. To że pisze że " tego sie nie boje" było stwierdzeniem tego że faktycznie tak jest . po 3 . ***** mnie to obchodzi
po:
4 . Możesz mi naskoczyć ;> , a to że używam słownictwa którego nie rozumiesz to już twój problem , to że przelewam swoje myśli i odczucia na opisywanie tego. Widze że jesteś jeszcze niedojrzałą osobą, i zanim coś napiszesz o osobie której nie znasz, to pomyśl .. bo ta osoba może być inna niz ci się wydaje, pod wieloma względami ( zero aluzjii ! :) ) Przemyśl swoje zachowanie w stosunku do mnie nie nie podsumuj tego co pisze wyrazami " nie płacz " nie ukrywam ze jestem, wkurzony ale to przeciez nie podwód do płaczu he he xD . Widac że jeszce nigdy nie napisałeś porządnego artykułu i skrywasz się po wznioskami i przemysleniami innych zamiast mieć swoje zdanie. Pozdro & Poćwicz :)
Usunalem temat bo lamal regulamin.
Nastepnym razem wymysl lepsza nazwe niz: "pomuzcie plx xD" - nie pamietam dokladnie jak ona brzmiala, ale na sam widok az mi sie slabo zrobilo.
A co do "utraconego tematu, ktory pisales 20 minut" - dostales ostrzezenie wiec w swoim profilu w prywatnych wiadomosciach masz kopie tematu.
Pewnie zazdrościli Ci Pacca . (royal paladin ;])
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.