PDA

Pokaż pełną wersje : Rozdzielnosc

Baradax
20-06-2005, 09:27
A wiec mam pewien problem. Jak gram w tibie to po prawej stronie moge sobie otworzyc bardzo malo plecakow! Wiem ze trzeba przestawic rozdzielnosc ale jak to zrobic? Wchodze w options i kombinuje ale co bym nie robil to zostaje tak samo jak jest!

Gunir
20-06-2005, 09:34
Klikasz na pulpicie prawym myszy i "Właściwości". Przechodzisz do zakładaki "Ustawienia" i tam jest opcja "Rozdzielczość ekranu", jeśli chcesz więcej bp'ków móc otwierać to ustaw 1280x720 ;)

Baradax
20-06-2005, 09:45
Caly ekran jest zle ustawiony.
Niektorych iknow wtedy nie widac, czyli ekran po prostu jest w polowie niewidoczny.

kani_mani
20-06-2005, 14:11
Caly ekran jest zle ustawiony.
Niektorych iknow wtedy nie widac, czyli ekran po prostu jest w polowie niewidoczny.

Postaraj się wyjaśnić to jakoś lepiej..., bo naprawdę trudno stwierdzić w czym tkwi problem...

Yoh Asakura
20-06-2005, 14:28
Jeśli możesz otworzyć tylko 2~ plecaki to zamknij okienko: Skills,Battle i/lub Very Important Person (VIP).Wtedy będziesz mógł otworzyć więcej plecaków.
Aha,dla Twojej wiadomości - można pomniejszyć wyświetlanie rzeczy w plecaku do 4 -.- a Ty pewnie masz otwarty na maxa.

Baradax
20-06-2005, 15:07
Jeśli możesz otworzyć tylko 2~ plecaki to zamknij okienko: Skills,Battle i/lub Very Important Person (VIP).Wtedy będziesz mógł otworzyć więcej plecaków.
Aha,dla Twojej wiadomości - można pomniejszyć wyświetlanie rzeczy w plecaku do 4 -.- a Ty pewnie masz otwarty na maxa.

Posluchaj, nie jestem noobem gram w tibie od 2 lat, wiem ze mozna do 4 zmniejszyc, ale o to chodzi ze mam nowego kompa, i mi ta rozdzielnosc sie pieprzy!

Writher
20-06-2005, 15:13
Posluchaj, nie jestem noobem gram w tibie od 2 lat, wiem ze mozna do 4 zmniejszyc, ale o to chodzi ze mam nowego kompa, i mi ta rozdzielnosc sie pieprzy!
Dlugosc grania w Tibie nie ma duzego wplywu na nOObostwo. I na forum sie nie przeklina!

Baradax
20-06-2005, 15:21
a z tym ze mialem lepiej wytlumaczyc to chodzi o to:
http://i6.photobucket.com/albums/y208/martabox/Pulpit.bmp

Tam gdzie jest czarne to juz koniec minotora, i tak jest po obu stronach!

Czyli ze obraz z mintora jest uciety! A gdy juz sobie to ustawie przyciskami na monitorze to gdy wlaczam tibie panel gdzie sa bp itp, ma 1 cm. i obraz jest bardzo maly! :s

Ps. Cochodzilo mi o to ze nie jestem noobem bo on myslal ze ja nie wiem ze mozna zmniejszyc bp, a to jest noobostwo -.-
I tak wogole to tak, ile sie gra w tibie ma wplyw na to czy sie jest noobem czy nie, bo im wiecej sie gra tym lepszy sie robisz -.-

Wiem takie zeczy co to jest VIP i ze sie zamyka te okiena.

Yoh Asakura
20-06-2005, 15:23
Posłuchaj mnie: Przedewszystkim to ROZDZIELCZOŚĆ a nie ROZDZIELNOŚĆ =.="
Pewnie masz złe sterowniki albo coś,spróbuj pogrzebać w ustawieniach -.-

Writher
20-06-2005, 15:25
a z tym ze mialem lepiej wytlumaczyc to chodzi o to:

Nie cytujemy zdjęć.

Tam gdzie jest czarne to juz koniec minotora, i tak jest po obu stronach!

Czyli ze obraz z mintora jest uciety! A gdy juz sobie to ustawie przyciskami na monitorze to gdy wlaczam tibie panel gdzie sa bp itp, ma 1 cm. i obraz jest bardzo maly! :s

Ps. Cochodzilo mi o to ze nie jestem noobem bo on myslal ze ja nie wiem ze mozna zmniejszyc bp, a to jest noobostwo -.-
I tak wogole to tak, ile sie gra w tibie ma wplyw na to czy sie jest noobem czy nie, bo im wiecej sie gra tym lepszy sie robisz -.-

Wiem takie zeczy co to jest VIP i ze sie zamyka te okiena.
Po pierwsze: ustaw sobie porzadnie monitor!
Po drugie: ja osobiscie bym radzil w tibi ustawic taka rozdzielczosc jaka jest ustawiona w panelu sterowania
Po trzecie: wg. mnie najlepiej jest grac na normalnym ekranie a nie full

Lucifer
20-06-2005, 15:27
sluchaj moze powinienes poprostu rozciagnac obraz na caly ekran monitora i wycentrowac go? Bo wydaje mi sie ze jest przesuniety...co ty na to?

Yoh Asakura
20-06-2005, 15:44
PPM=Właściowości=Pulpit=Rozcągnij -.-

Baradax
20-06-2005, 16:06
czy ja juz nie mowilem ze rozciagalem, bylo wszystko dobrze a tibia wtedy wygladala takos, jakos... lyso?

Z tym juz sobie poradzilem, ale teraz mam inny problem! Nie wiem dlaczego ale moja postac po zmienieniu rodzielosci strasznie wolno chodzi! Wydaje mi sie ze 10 levele chodza jak 50 i moja postac ktora ma 29 lvl ledwo dogania level 11 ale jej to zajmuje duzo czasu!