Pokaż pełną wersje : Podwyższony limit graczy na wszystkich światach
Limit graczy na wszystkich światach został podwyższony z 850, na 900 osób. Jako przygotowanie, kod serwerów został przystosowany do wpuszczania większej ilości graczy i zapewnia o wiele stabilniejszą grę.
Stało się to co tak dużo z Was bardzo chciało. Niestety lagi i tak pewnie dalej będą, a nawet możliwe, że większe. Czy ta zmiana oznacza również brak nowych światów w tym miesiącu? Niedługo powinniśmy się wszystkiego dowiedzieć.
Jak mówią, że stabilniejsza gra to spoko...
Ale jak myśle o 50 więcej facców = POH więcej osób :/
@EDIT: pierwsza odpowiedź ^.-
@Maniakalny(down)
Myślę, że dlatego zdecydowali się na powiększenie limitu, ze względu na nowe tereny...
//Podpisane: Dared
//Z nadzieją, że nie spowoduje to lagów
jestem bardzo ciekawy czy to udostepnienie wiekszej ilosci graczy na serv spowoduje lagi.. jak tak to lipa =/
nie podoba mi sie to, teraz żeby się faccem o 20 nawet w sobote zalogować wystarczyło z 20-30 minut, teraz robia to jak pacce bez kolejki ;/
nie mam nic do facc ale zawsze o te 50 osób więcej na expowiskach...
chociaż.. niedługo dojdzie teren o wielkosci 1/3-1/4 całej tibji tak że.. może sie pomieścimy, a do tego uhmakerem szybko wbije :=)
JA CHCE NOWE ŚWIATY,NIE PO TO KUPOWAŁEM PACC W CZERWCU ŻEBY NA ŚWIATY CZEKAĆ MIESIĄC I TRACIĆ PACCA... FAKFAKFAK...NIE KRACZ RAUL"
<=Sonic=>
21-06-2005, 19:59
Nawet niezle, ale jak maja byc lagi to ja dziekuje
i co odczuliscie jakos zmiane? mnie tam nic nie lagguje, ale szybciej sobie wejde na serwer :)
Murderer
21-06-2005, 20:06
Lagi??!! Nie Plx
Astistan
21-06-2005, 20:07
Zamiast likwidowac lagi to oni jeszcze je zwiekszaja.
Dla mnie to jest glupi pomysl
Jednak presja Facc'ów dziala, chociaż nie na to liczyli, chcieli by mapki. Mi to tak lata kolo .... czterech liter
Krol Lew
21-06-2005, 20:18
Jak bedziecie wiedzieli ze np. za dzien, dwa powstań mają swiatu to napiszcie bo mam zamiar kupić pacc. A jak kupie teraz a oni mi wyskoczoł ze światów w tym miechu niebedzie to nie nie dzieki :P
predzej bym sie cieszyl jakby zmniejszyli a nie zwiekszyli teraz exp bez czekania az ktos skonczy to bedzie chyba graniczyl z cudem
Mc-master
21-06-2005, 20:30
Trzeba sie cieszyc , wiecej miejsc dla naszych mc-makerow. Pozatym nie trzeba bedzie juz prosic kumpli pacc zeby ci wyszli w godzinach sczytu "te chlopcy wyjdzie na 1 minutke bo musze makerami wejsc".
Cip soft zrobilo kawal dobrej roboty...
pomyślcie wiecej ludzi szybszy resp :D:D:D
Rafciu Mistrz
21-06-2005, 20:35
Hahha!!! Świetnie !!!!! Mniejsze kolejki!!!!! Czyżby przygotowanie do UPDATE? :O Oby oby... Szykuje sie cos ważnego chyba nawet dla Facc 8o 8o 8o
No oby tylko przez to nie mialo byc nowych servov w czerwcu bo wiekszosc moich kumpli napalila sie na nowe
JA tu czekam na nowe servy a CIPki mi tu wyskakują z jakimś zasra*** limitem :(:(:(:(:( Itak servery sa przeludnione, powinni po 500 wpószczać a nie po 900. <>B<>E<>Z<>S<>E<>N<>S<>
kocur_bury
21-06-2005, 20:39
tłok jest duży... nawet bardzo...
powinni powiększyć świat, tak żeby był ze dwa razy większy (tylko wtedy każdy znajdzie wolnego coś dla siebie :p )
ja mam facc i wolałbym żeby limit był 850 jeżeli nie mniej...
powiększenie limitu to cios w facców! przecież będzie Nas teraz tylu że żeby coś sobie uczknąć to .... ehh <wole nie myśleć>
wole poczekać w kolejce niż później bujać się w wyścigu szczurów...
bądźmy dobrej myśli, 50 to nie tak dużo ;) , może nie będzie tak źle...
Jeśli przy 850 osobach mnie lagowało to przy 900 chyba się ruszać czasem niebędę mógł. ;)
No oby tylko przez to nie mialo byc nowych servov w czerwcu bo wiekszosc moich kumpli napalila sie na nowe
no wlasnie ja tez chce isc na nowy server ale jak nie bedzie to sie chyba zalamie ( pacc leci X( )
Ten... tego i po co to? Pomysla sobie: "haha, teraz 900 moze byc online wiec sie loguje'' wchodzi do kolejki i patrzy... jest 300... mysli "trzeba kupic pacc"... czy to nie aby kolejny sposob naciagania?
A co do nowych światów, to tibia.pl jest "zatwierdzona strona fanowską o tibii" czy jakos tak :P wiec powinniscie miec jakies przecieki czy serwery beda w tym miechu czy w nastepnym, o date i godzine nie prosze ale skoro je pozaniecie to tez mozecie mi wyslac (na priv oczywiscie :P)
Ja chce nowe SERWYYYYYYY!!!!!!!!!
Rozpruwacz II
21-06-2005, 20:44
Według mnie ma to swoje plusy i minusy. Z jednej strony FACC ma większe szanse na dostanie się na serwer, a z drugiej większe lagi. Poza tym CIPy pozbawiły się części zarobków, bo dużo osób kupuje PACCa dla obejścia kolejki, a tyeraz przy zatłoczonych expowiskach i większym limicie takie obejście traci troche atrakcyjności. Pewnie powiecie, że to tylko 50 osób, ale to zawsze coś...
Te powiekszenie ilosci graczy na serv jest do bani. Bedzie wiecej ludzi na expowiskach = mniejszy exp dla reszty. Wiecej noobów online :p. Jedynie na tym skorzystaja mc userzy, czy cipom o to chodzilo?! :confused: Miejmy nadzieję, że to nie przełoży terminu wakacyjnego update'u.
coś mi sie zdaje że oczywiście, oraz owszem, a tak wogóle to 900-1000 czy 1500 czy to ważne jest i tak już tyle swiatów że limity sie wbijają w soboty koło 20, a tak wogóle to mnie to jeszcze mało obchodzi bo mam pacc
nareszcie nie bedem czekall tyle w kolejce bo juz mnie szlak trafial jak bylem 5000 w koljce. A nie mialo byc dzungli w updatee? cos tam o dzungli bylo, jest juz dzungla a jak jest to gdzie.
Chyba facce im zaspamowaly maila ~
Tozto udogodnienie dla facc, a dla paccow nawet pogorszenie obecnej sytuacji :o
Facc otrzymuje:
- latwiejsze wesjcie na server
Pacc otrzymuje:
- wieksze lagi (100% beda)
- wiecej ludzi na expowiskach
...
Ehh ..
Caly dzien mam takie lagi :[ I to chyba przez to =' . . . Zeby tylko dzisiaj :o
:confused:
Fish_POL
21-06-2005, 20:57
nareszcie nie bedem czekall tyle w kolejce bo juz mnie szlak trafial jak bylem 5000 w koljce. A nie mialo byc dzungli w updatee? cos tam o dzungli bylo, jest juz dzungla a jak jest to gdzie.
o.O to cos nowego, jeszcze nie slyszalem zeby ktos byl 5000 w kolejce ...
Czy ty aby przypadkiem nie logowales sie pierwszego dnia powstania tibia ??:>
JEzeli o mnie chodzi to sie lekko wnerwie < a raczej dostane nerwicy> poniewaz dzisiaj zamówilem pacca ( na tibia.pl :D ) i czekam na nowy server !! A jak nie bedzie nowego serva to pól wakacji pójdzie sie walic ;(
Angel of Death
21-06-2005, 20:58
Taak a ja jestem 99999 w kolejce -.- Nie podoba mi sie to !! będą lagi większe, wiecej ludzi na expowiskach i na cholere to było :s
Yoh Asakura
21-06-2005, 21:01
I po co oni dodają miejsca na serverach ?Jak jest 700+ osób są lagi,co dopiero będzie na takiej na Securze...
Mi to wisi czy będzie 200 slotów czy 400 bo mam pacca =.= ale z drugiej strony kanion też będzie wiecznie zajęty...
@Foxium
Rozmawiałem już z jednym z moderatorów tibi.pl i niestety nie jest znana im data ani godzina powstania nowych serwów. A przed rozmową z Nim miałem takie nadzieje ;)
omg i po co to bylo :( a ja kupilem sobie pacc z nadzieja ze beda nowe swiaty :[
Plz NOWE SERWERY !!!!!! :D
Lucyfer Rip
21-06-2005, 21:31
Ja sie przygotowuje na powstanie serwerów w Lipcu (Amerykański PvP) :)
Mam nadzieje ze niebedzie takich wiadomości jak teraz !
naprawde sie ciesze ze jest ten updatee i nie bede czekal w kolejce, zawsze sie dostanem do gry. FACC gurom. A juz mialem kupic pacca z tibia.pl dobrze ze nie kupilem bo jeszcze bym stracil pieniondze. raz juz kupilem pacca za 1k i mnie oszukano teraz nie wieze nikomu a zwlaszcza polakom. FRII AKONTS
:D:D:D:D:D:D:D:D
To że niewiedomo czy będą serwy to tylko stwierdzenie Raula.. nigdy nie wiadomo czy będą... ale trzeba mieć nadzieje że w końcu powstaną <plx>
Niech tylko te ****** CIPy sprobuja nie zrobic serwa w tym miesiacu to pojade tam i *********** wszystko - Specjalnie pacca kupowalem X( :(
A co do powiekszenia limitu miejsc to kompletna bzdura, juz bez tego mamy ogromne lagi :( ;(
Colorion
21-06-2005, 21:48
hehe
więcej osób na test servie :p
ale lipa teraz to dopiero bedą expowiska zajęte
Pani Janina
21-06-2005, 21:55
;( ;( Ja uwazam ze to durny pomysl zeby podwyzszac limit w ogole powiniec byc zmniejszony do 500-600 X( X( wyslalem kase wczoraj ale pacca nie otrzymalem na pewno mnie nie zawiedziecie ale jezeli nie ma nowych serwow to lipa troche :confused: :confused:
czekam na pacca ponad 35 godzin i nic ;( ;( ;(
no i ten co chcial kupic pacca za 1k to jest zabawny. to tak jak bym ci powiedzial ze sprzedam ci cala polske za 50 zl hahahaha dobre dobre
To, że może nie być nowych światów jest mało pradopodobne, lecz możliwe. Sam kupiłem sobie pacca i teraz czekam na czerwcowe serwery więc mam nadzieję, że wyjdą. Więc nie sugerujcie się tak moim zdaniem, po prostu się nad tym zastanawiałem. ;)
zarabiscie z ta tibia mieli cos robic zeby nie bylo lag ulepszac tibie taaaaa.Chyba pogorszyc tibia juz coraz gorsza:(
kszychu13
21-06-2005, 22:12
narazie to nic takiego nie zrobili poczekamy po update zobaczymy czym sie wykaza...
eeeh mnie tam to wisi ile jest osob na serverach... na premii jest baaaaardzo mała szansa ze liczba zalogowanych przekroczy 300 -.-'
A co do tych new serverów. Im więcej ludzi kupi pacca to będą nowe servery.
Ehhh wy jestescie jacys dziwni ostatnim razem jak były nowe servery to wszyscy na nowe JUZ! A teraz to samo ja tego nierozumiem ma ktos 150 lvl i idzie na nowy swiat bezsensu -.-'
na Guardi jest fajnie bo mało wiary a jak dojdzie dużo to lol -_-
ja kupilem pacca wczoraj od Droma ale jeszcze nie przyszedl a servy niech powstana godzine po tym jak dostane pacca xD
Kurde. Bardzo mozliwe, ze nie bedzie nowych swiatow... Troche nieciekawie mi sie to zapowiada, bo mialem wlasnie isc na nowy server po updacie.... -,-
Pani Janina
21-06-2005, 22:55
ja wazam ze nie ma co gdybac Raul napisal co mysli i sie zrobilo zamieszanie zobaczymy co bedzie.
pomysl zeby serwy powstaly godzine po otrzymaniu pacca jest dobry ale chodzilo ci ze jak JA dostane pacca:> ???
Wiecie co to oznacza? Bardziej przepelnione i tak juz pelne expowiska! :(
ja wazam ze nie ma co gdybac Raul napisal co mysli i sie zrobilo zamieszanie zobaczymy co bedzie.
pomysl zeby serwy powstaly godzine po otrzymaniu pacca jest dobry ale chodzilo ci ze jak JA dostane pacca:> ???
jak ja :) ale ty mozesz dostac pacca wtedy kiedy ja xD
To, że może nie być nowych światów jest mało pradopodobne, lecz możliwe. Sam kupiłem sobie pacca i teraz czekam na czerwcowe serwery więc mam nadzieję, że wyjdą. Więc nie sugerujcie się tak moim zdaniem, po prostu się nad tym zastanawiałem. ;)
Cokolwiek napiszesz od razu wszyscy podchwytuja
850 to i tak był nadmiar. mam nadzieje że jak zrobią ową dżunglę zrobi sie troche nowych expowisk.
OnlyM(PL)
21-06-2005, 23:10
hmmm 900 graczy oznacza wiecej ludzi na expowiskach itp ;/ qrde
ja tam mam pacca to mi to zwisa czy jest 850 czy 900 max. na servie
Dobra inforamacja dla faccow -.-
Hellraiser
21-06-2005, 23:36
Limit graczy na wszystkich światach został podwyższony z 850, na 900 osób. Jako przygotowanie, kod serwerów został przystosowany do wpuszczania większej ilości graczy i zapewnia o wiele stabilniejszą grę.
Stało się to co tak dużo z Was bardzo chciało. Niestety lagi i tak pewnie dalej będą, a nawet możliwe, że większe. Czy ta zmiana oznacza również brak nowych światów w tym miesiącu? Niedługo powinniśmy się wszystkiego dowiedzieć.
Chyba sam idziesz na nowy serwer więc wypluj te słowa ! --.--
Myślę, że dlatego zdecydowali się na powiększenie limitu, ze względu na nowe tereny...
//Podpisane: Dared
//Z nadzieją, że nie spowoduje to lagów
wiesz... ank zrobili a wcale male nie jest ( chodzi mi o pustynie tomby etc ) i jakos nie zwiekszyli ilosci graczy ktorzy moga sie lognac. no chyba ze zrobia cos naprawde duzego w co szczerze watpie
Wiesz... Ja wątpie, czy zoptymalizowali kod serwerów...
BTW... Męczycie się z lagami to kupcie neozdrade i kłopot z głowy(nie mówie nic o losowych disc.) :P. Ale jak jeździcie na modemach 56k to się nie dziwie, że macie lagi =/
// Phew!
50 uhmakerów więcej ... nie widzę sensu przejmować się expowiskami, ruch będzie jaki był.
No to szykować się na lagiiii!
Na 100 % będzie więcej lagów. Co do pomysłu... głupi pomysł. Może dlatego, że jestem pacc? :p
Tychanowicz
22-06-2005, 08:03
Dla mnie nie był to najlepszy pomysł.
Narazie dla mnie jest to dobra nowina, ponieważ nie posiadam Pacc-a.
Lecz po wakacjach kupuje i boje się o za bardzo przeciążone expowiska.... :(
@up: co miesiąc wchodzą nowe servy?? :baby:
:baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: Spam :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:
Możliwe jest też to, że wprowadzili zwiększony limit graczy (nie tylko na mainie ale także na rooku) właśnie przed nowymi serverami, aby więcej osób miało szanse grać na samym początku serva... Myśle, że światy powstaną środa - piątek.
No z tym servem to faktycznie ciekawe. 50 servów * 50 miejsc = 2500 miejsc, 4 servy po 800 miejsc = 3200. No więc może stworzą, ale nie 4. Poczekamy zobaczymy. Najgorsze, że mialem kupic pacca teraz, zwiedzic main i rook [bo to mój 1szy pacc], a potem isc na nowego serva :(
O nie! O 50 debili więcej na expowiskach -.- ...Narzekałem że wszystko zajętę przed podwyższeniem limitu a teraz?! O boshe! A najgorsze że na nowy serw sie nie przeniose bo na Aldorze pełno kumpli -.-
@up up Hellraiser
Ty noobie mase ludzi czeka na nowe swiaty ponieważ poprzednie nowe swiaty sa opanowane calkowicie przez gildie zlozone w wiekszosci ze szwedow :( (Berylia ?? Saphira ??...), nie tylko Raul wybiera sie na new B)
Jak nie wiesz o co chodzi to sie nie odzywaj
PLS new servers-zacznijmy CIPom spamowac na forum i mailu o nowe serwy :p
nudne jest jak każdy post jest taki sam już jest to wkurzające kurde 900 pełne expowiska kurde kiedy nowe swiaty kurde mi to zwisa ja mam pacc naprawde w****iające to jest
goku ssj 9
22-06-2005, 08:50
Ja tam sie ciesze :D przynajmiej nie bedzie takiej kolejki :P
ludzie! ale z was nooby! przecież Cipy nie powiększyłyby serwerów gdyby od tego miały sie lagi porobić! a serwery na pewno będą, już taka tradycja, że co miesiąc kilka nowych dochodzi ;]
ludzie! ale z was nooby! przecież Cipy nie powiększyłyby serwerów gdyby od tego miały sie lagi porobić! a serwery na pewno będą, już taka tradycja, że co miesiąc kilka nowych dochodzi ;]
no nie byl bym taki pewny poprostu mogli sobie pomysles po co nowe swiaty zrobimy 50 miejsca wiecej a nowe swiaty postawimy w nastepnym miesiacu wiem ze to straszne ale trzeba byc realista :(
mozna jeszczezauwazyc ze gdy bedzie wiecej osób na serwach to ceny niebedo spadac :) tu sie liczy tez ekonomia
mozna jeszczezauwazyc ze gdy bedzie wiecej osób na serwach to ceny niebedo spadac :) tu sie liczy tez ekonomia
Co Mi Z Takiej ekonomi... Ja czekam aż jakieś fajne eq (np. c arm :D:D) na Iridi potanieje, a ty mi pieprzysz ooo Ekonomi.... OMG@@@
OMG OMG OMG ;( ;(
I po co oni dodają miejsca na serverach ?Jak jest 700+ osób są lagi,co dopiero będzie na takiej na Securze...
Mi to wisi czy będzie 200 slotów czy 400 bo mam pacca =.= ale z drugiej strony kanion też będzie wiecznie zajęty...huahahah 700 osób i masz laga ??to coś nie tak z twoim kompep bo ja gram normalnie na 850=,=
@topic:wg mnie jeśli ciposft by wiedział że to zwiększy lagi to nie zrobiłby tego-.-
Nie tylko nie to!
Najgorszy możiwy koszmar.
Gdzie te 50 osób będzie expić? już teraz guardy non-stop zajęta :(((((
Ungoliathos
22-06-2005, 10:35
LUDZIE!!! Otwórzcie oczy!!! BNiwidzicie co to oznacza??? Cip soft nareszcie ssie zaczyna interesować faccami!!! Ale tak pozatym tworzy tereny dla pacc!! Nie wiecie o co chodzi???? Powieksza ilość bo wie że 80% Pacc pójdzie na new tereny............... i w Podstawowych miejscach (Carlin, Ab, Kazo itp) bedzie mniej ludzi i o te 50 może se zwiększyć co tam... a co do Lagów.... 99% Lagów są spowodowane przez dostawce a nie przez tibie... tak to jest jak ktoś jedzie na jakimś gównianym niby 128 kbps a tak naprawde od dostawcy dostaje tylko 56..... ja jestem szczęśliwym posiadaczem zajefajnej 2,5 mbps neostrady -.-
99% Lagów są spowodowane przez dostawce a nie przez tibie... Ciekawe, ze zazwyczaj kiedy mam lagi/freeze/kicki ma je moja cala gildia, wlacznie z obcokrajowcami -,-
Napewno nie beda zajete expowsika nowe tereny beda zajete przez pacce a facce beda se mogli expic na terenach facc +50 zrobili po to zeby wiecej uh makerow bylo i zeby tanialy uhy bo nowe tereny beda moim zdaniem wymagajace i ciezkie =D
2,5 mbps neostrady
Od kiedy jest taka neo?
Ja tam gram na infernie gdzie zawsze jest malo osób wiec dla mnie to nie problem
Arthevariel
22-06-2005, 11:59
Ja tam mam pacca wiec sie nie przejmuje :> Co do tych 50+ osob:
Wedlug mnie to nic nie zmieni w grze. Przewaznie ludzie stoja pod dp i se gadaja a expowisk nie brak. Nowe tereny beda raczej zajete z poczatku bo ludzie beda chcieli je obejrzec a pozniej moga byc problemy jak wszystkim sie odechce dżungli :P
Lukasaldo
22-06-2005, 11:59
No to ladnie :/ juz widze kicki bo server nie wytrzumuje bo wejdzie za duzo ludzi :/ expowiska tez zapelnione :/ lagi ( nie bede mogl lurowac gs :( :/ jednym slowem porazka :P jedyna nadzieja jest w dzungli ze bedzie o tyle duzo expowisk ze sie wszyscy jakos pomiescimy ;)
Jak czytam wypowiedzi niektorych to mi sie żygać chce po pierwsze do Cipy nigdy by nie robili niczego co by zwiększało lagi btw.Ja nigdy w życiu nie miałem lagów jest mi to obce więc się nie boje[neo rox].Poza tym im wiecej ludzi na serwerze tym szybszy resp potworow.Ja tez kupilem pacca i czekam na nowe serwery i sie nie przejmoje czyims głupim gadaniem ze moze nie byc nowych serwerow będą na 100% :]
Arthevariel
22-06-2005, 12:06
A ja bym wolal juz update niz te nowe serwery xD Update to chyba lepsza rzecz...
A ja bym wolal juz update niz te nowe serwery xD Update to chyba lepsza rzecz...
Wypluj to !! Nowe servy maja BYĆ !!
Wojcirej
22-06-2005, 12:37
Wreszcie Cipsoft interesuje się FACCami ;)
jak czytałem wypowiedzi innych to mi się żygac chciało
"aaa zajete expowiska" itp.
Pacci pojda na nowe servy i nowe tereny a facci moga miec te faccowe expiska :) i nie ma problemu
poza tym jak macie lagi to se powylaczajcie wszytko zostawcie tylko antywira i firewalla :D
Wreszcie Cipsoft interesuje się FACCami ;)
jak czytałem wypowiedzi innych to mi się żygac chciało
"aaa zajete expowiska" itp.
Pacci pojda na nowe servy i nowe tereny a facci moga miec te faccowe expiska :) i nie ma problemu
poza tym jak macie lagi to se powylaczajcie wszytko zostawcie tylko antywira i firewalla :D
ale co to za zycie z faccem ..
No doklanie bez pacc to zycie jest jak papier toaletowy - szare, dlugie i sami wiecie do czego. Ja teraz bez pacc nie moglbym grac nie wiem jak mozna sie meczyc na cyklopach kolo thais OMG ! ze ja tam tyle czasu spedzilem zanim kupilem pacc ;///
Ungoliath ma rację! Przez pierwszy tydzień upadate ludzie z facc będą mieli wolniutkie expowiska. Po tygodniu 50% paccy zorientuje się, że dżungla jest tak zawalona, że sie 1 punkt exp/h zdobywa. Wtedy wrócą na tereny facc (POH i kopalnie głównie) i będzie płacz ;)
Edit: Fajna godzina wysłania postu :P
-=DanieL=-
22-06-2005, 13:19
Ja nieodczuwam laggów nawet ladniej mi chodzi. I więcej miejsca 0 kolejek choć dlamnie to żadna różnica bo mam pacca ale dal kolegów jest... :D congratulations dla CipSoft zamiast srac 100000 nowych servow zwiększyli limit;] Teraz Gmki niebedą musieli sie logować na wiele servów.
Darki Jovski
22-06-2005, 13:25
Mi to sie podoba , kolejka nie zniknie ale moze byc mniejsza , lagi ta zawsze mam tylko przez mojego neta a nie przez to ze iles tam osub jest na servie.Pacc maja nowe tereny wiec niech nieryja bani !!!! Facc tez czlowiek , tyle ze facc .
Ja nieodczuwam laggów nawet ladniej mi chodzi.
Lagów nieodczuwasz bo na jeszcze na twoim servie nie było 900 ludzi tylko 500-600. Wszystko okarze się wieczorem.
A nowe servy muszą być!!
Fingon Felagund
22-06-2005, 13:31
A mi sie to nie podoba.Przeciez tych nowych 5 graczy bedzie gdzies expic.
Na pczatku raczej nie odczuje sie zmiany ale jak paccom znudzi sie dzungla to wroca na stare dobre sprawdzone expowiska.Na starszych swiatach(typu Harmonia) okolo 18 wszystke respy dragow czy gs'ow sa zajete, a przeciez tych 50 graczy bedzie chcia,o gdzies poojsc.
Wedlug mnie to jest kolejny przyklad "udupiania" gry faccom.
Pani Janina
22-06-2005, 13:35
taa..
najlepiej jak by zrobili gre calkowicie za darmo albo platna dla wszystkich i wtedy szanse bylyby rowne... :confused:
Mysle, ze nie bedzie wiekszych lagow, cipsoft nie zrobilby wiekszego limitu wiedzac ze beda wieksze lagi, serwery beda pracowac pewnie dalej tak samo, jakby cipowie mieli sobie zwiekszyc liczbe graczy o 50 na serv kosztem lagow to napewno by tego nie robili :]
Uwazam ze to jest pomysl do du** wieksze lagi, mniej miejsca na expa a dzungla nic nie da na samym poczatku bo nikt jej tak szybko nie pozna wiec zwykle miejsca na expa benda i tak zajete ,bynajmniej ja tak sadze. :( A co do servów to jest troche zjechane. Na serva czekam juz 2 tygonie a teraz moze sie okazac ze stracilem 2 tygodnie pacc. A na dodatken na Xantere nie mam co wracac bo pomagalem zabic KD i klapa. :(
X( X( X( X( X(
LAGI! NOWE SERVERY! PACE FACE! UPDATE! INNE HU*STWA!
Ludzie... Zastanówcie sie wy...
@topic
Co do tej 900...
Mogli by zrobić jakąś wyspe/teren dla faców gdzie mogli by expic 10-60 lvl
nie musiałybybyć tam jakieś bajery... wysepka, jakies kanaly na krzyz i wypelnione od ratów po dl XD
Dobra wiadomosc bo mozna sie latwiej wbic :/ zła ze respy mogą byc zajęte
ale nie sądze bo polowa to uhmakerzy 5-10 ludzi na rooku reszta low-lvl
więc nie sądze zeby najlepsze respy byly tak zawalone bo lepsi gracze mają paca i expią w ankh na scarabach lub będą zwiedzac te no.... jungle XD
Co do lagów....
Owszem... gram od tibi 7.21 i problemy zaczeły się z updatem 7.4 ale i tak są niebywale rzadko...
mam bardzo sprawne łacze choc moze nie za szybkie (200/100) i moge sciągac kilka rzeczy na raz i nie mam lagów... kwestia dostawcy internetu... i/lub kompa... i tak tiba według mnie to gra w której jest najmniej lagów i kicków... grałem w wiele gier ... Ragnarok (oficjalne/i prywatne) MU i wiele innych i tibia najmniej sprawia problemów technicznych
Xzonixek
22-06-2005, 15:42
Facc=Git Idea
Pacc=Bad Idea
I tylko tyle :p
Glupcy, nie dosc, ze teraz jest malo miejsca to te dodatkowe 50 osob oznaczaja tragedie. Juz teraz ciezko jest wejsc do depo :< . Imho nowe miasto wiekszej zmiany nie wprowadzi.
Może poprostu CipSoft zacząłby się intersować graczami którzy nie mają płatego konta. Napewno zrobienie kilku nowych miast i expowisk wystarczająco rozluźniło by stare miasta i tereny do expienia.
Wiadomo, że jest to wiele pracy, ale przecież w pół roku między aktualizacjamy mozna to zrobic. Oni chyba nie robią nic takiego przez co nie mogliby zająć się powiększeniem świata dla użytkowników darmowych kont. Im też się coś należy.
Fakt, że użytkownikom który zapłacli, należą się nowe tereny, przedmioty i inne pierdoły, bo on daje za to kase i wymaga. Ale nie należy zapominać o FACCach.
Może kiedys, jak zabraknie CipSoftom pomysłów na rozbudowanie PACC Area, zajmą sie FACCami.
LOL chodzi tutaj o to ze Cipy zrobily tak ze expowiska dla FACC beda bardziej zapelnione i Facce zaczna kupowac PACC. 8o
I po co panikujecie jest nieodstanie sie jedna zaleta i to bardzo dobra to szybsze respy potworow a jak nieumiecie sobie poradzic z nobami co sie paletaja wszedzie i wy***ac ich to macie wala .....
Powiem tlye, o czym wlasciwie byl post to ja nie wiem czy wy????
KONIEC PRZEKAZU.........
Widze ze prawie wszyscy narzekacie na przepelnione expowiska - lol B)
Otworzcie sobie mapke Swiata Tibi i zobaczcie jaka ilosc terenu bedzie dodana po updacie - dzungla (teren zajmuje odleglosci z ghostlandu po krance ab i z northportu po same gory kazo[Okolo 1/3 calej mapy TIBI !!!!!!]) wiec mysle ze te 50 osob w zaden sposob nie zablokuje wam expowisk ;)
Z drugiej strony mozna troche wspolczuc faccom :( - nigdy sami nie odkryjecie dzungli
Może poprostu CipSoft zacząłby się intersować graczami którzy nie mają płatego konta. Napewno zrobienie kilku nowych miast i expowisk wystarczająco rozluźniło by stare miasta i tereny do expienia.
Wiadomo, że jest to wiele pracy, ale przecież w pół roku między aktualizacjamy mozna to zrobic. Oni chyba nie robią nic takiego przez co nie mogliby zająć się powiększeniem świata dla użytkowników darmowych kont. Im też się coś należy.
Fakt, że użytkownikom który zapłacli, należą się nowe tereny, przedmioty i inne pierdoły, bo on daje za to kase i wymaga. Ale nie należy zapominać o FACCach.
Może kiedys, jak zabraknie CipSoftom pomysłów na rozbudowanie PACC Area, zajmą sie FACCami.
Przecież, to jest totalnie od początku do końca oczywiste...
FACCom sie nie należy - Facce dostają z łaski (GRAJĄ ZA FREE)...
PACCom sie należy - Płacą i mają wszystko
I to chyba jest oczywiste, że CIPSoft będzie dbał o PACCów bo to oni dają kase, a facc to darmozjady, a do tego jeszcze pyskują...
A jest to pewien sposób zachęty - dawanie do pacc, żeby facc zapłacili ;)
A powiedzcie mi tylko, że wy byście tak nie zrobili to nie wytrzymam...
PS: Tak ciężko wam przyznać, że lagi to wasza wina... Mówicie, że lagi to wina serwerów... Hmm to wytłumaczcie mi to... Dlaczego ja NIGDY nie mam lagów?
//Dared, z pozdrowieniami!
vonbayba
22-06-2005, 20:55
No i dobrze ze podniesli limit ale lagi pewnie wieksze beda :/// i resety serwerow :/// to chyba jest najgorsze!!! Hmm a swiatow przybywa i bardzo dobrze :D
@up
racja facc to zwykłe newbie ktore stoja 24h w depo proszac o"FRI ITANS PLX" , tworzą runy przed depo , i klna na kazdego i robia runy za darmo dla protectow -.-
Slagolash
22-06-2005, 22:52
Czy ja wiem czy to taki dobry pomysł? Przeważnie po takich zmianach nie jest zachowywana stabilnosc serwerów, co moze byc powodem masskicków i jeszcze większych lagów (tak na marginesie to 15 minut temu zaliczyłem deda na masskicku ;/). Poza tym - większa ilość osób na serwerze=więcej więcej graczy, osób zajmujących expowiska. Ktoś móglby powiedziec, że te dodatkowe 50 osób to mało - ale ta różnica na pewno będzie zauważalna.
PS: Tak ciężko wam przyznać, że lagi to wasza wina... Mówicie, że lagi to wina serwerów... Hmm to wytłumaczcie mi to... Dlaczego ja NIGDY nie mam lagów?
Tutaj ciężko jest ustalić po czyjej stronie leży wina-z jednej strony userzy, którzy grają na starym modemie 56 kbps a winę za lagi zwalają na Cipsoft nie mają racji. Ale z drugiej strony ludzie, którzy na codzień korzystają powiedzmy z neski lub chello i na codzien nie mają problemów z graniem nagle zaczynają być co chwila wyrzucani z gry, nie mogą miec chyba pretensji do providera - tu wina leży ewidentnie po stronie serwerów.
50 więcej FACC... będzie kogo zabijać B)
Im więcej nowych terenów dla PACC, tym mniej ich siedzi w miastach dla darmowych kont.
Uważacie, że gracze z FACC są zbędni? Że przeszkadzają tylko prawdziwym graczom?
Życzę powodzenia przy robieniu kilku BP UH/SD/strzał na poziomie 70+, zamiast kupować je od jakiegoś 11 lev druida za marne grosze. Przecież podczas byle polowania kasa zwraca się szybko, a i gra się dzięki temu przyjemniej.
Wystarczy spojrzeć na server PACC-only...
czy wy tego nie rozumiecie ?? jakby mialybyc przepelnione expowiska przez facc to i tak by byly przeciez w koncu sei wbija ! poza tym ci kolesie z Cipsowfu nie stawiaja serwerow na laczy 128 kb/sec bez przesady jak bedzie wiecej ludzi gralo dojdzie dzungla i te inne to wiecej ludzi bedzie pacce kupowalo i jestem prawie pewny ze cip wezmie to na rozbudowanie lacza... tylko ze w zasadzie nie musza :)
Mnie od czasu podniesienia limitu kicknęło z 10 razu :\.... Na szczęście stałem pod dp/domkiem.
edit: właśnie był mass kick, dedło co najmniej 5 moich kumpli i na pewno wiele innych osób :\.
Mimo ze nie mam swietnego łącza, nie narzekam na lagi, jezeli je juz mam to jedynie w miescie przy depo. Co chodzi o expienie to tez niem mam problemow zawsze znajde sobie jakies miejsce. A pacca raczej nie kupie bo to wywalenie pieniedzy. Domek mi niepotrzebny a co chodzi o expienie to wystarczy mi main. Ogolnie mowiac tibia powinna calkowicie darmowa z tym co ma teraz do zaoferowania. MMORPG o nazwie Eternal Lands przewyższa Tibie 100% i jest calkowicie za free
Master of flamaster
23-06-2005, 12:02
Lagi są nie do zniesienia!!!!!!!!!! X(
Fish_POL
23-06-2005, 12:26
Mimo ze nie mam swietnego łącza, nie narzekam na lagi, jezeli je juz mam to jedynie w miescie przy depo. Co chodzi o expienie to tez niem mam problemow zawsze znajde sobie jakies miejsce. A pacca raczej nie kupie bo to wywalenie pieniedzy. Domek mi niepotrzebny a co chodzi o expienie to wystarczy mi main. Ogolnie mowiac tibia powinna calkowicie darmowa z tym co ma teraz do zaoferowania. MMORPG o nazwie Eternal Lands przewyższa Tibie 100% i jest calkowicie za free
To graj sobie w Eternal Lands a nie zasmiecasz forum -.-
Lord Pelar
23-06-2005, 12:29
Mi tam ogólnie nie przeszkadza bo teraz wiekszość czesu spędzam na ankrahmun
Lagi są nie do zniesienia!!!!!!!!!! X(
jak sie gra na modemie to sie ma lagi :D
Mysle i mam nadzieje ze powstana w tym miesiacu jakies nowe servery.... .Pozdro narx :*:*:* :]
Dowizul z Inferny
23-06-2005, 14:18
powinni tez zrobic nowe miasto dla fac lub powiekszyc dpp bo ciagle zawalone tak ze sie boje parcel wylac bo jak by cos bylo nie tak to koniec
no wkońcu coś zrobili dla graczy ;) ;) ;)
Tesz chcem new server , zostalo mi tylko 20 dni pacca , omg wkurze sie jak nie bedzie dzisiaj nowego servera ;(
Chem zalozyc roddzine jakas albo gildie :D B)
Palladni
24-06-2005, 12:49
@Migotqa:
Wpierwej naucz się edytować posty...
@Topic:
Niby zmiana na dobre, ale o conajmniej 50 osób więcej na expowiskach...
Van Gul'dan Moose
24-06-2005, 13:20
Zwłaszcza potworami...Ale trzeba przyznac że fajne jest robienie sobie przedmiotów.EL będzie miała stopień rozudowania Tibi za 5 lat,wspomnicie moje słowa...
Na temat:zgadzam się z twierdzeniem o UHmakerach,ich więcej to więkasz podaż----> niższsze ceny
Nie wiem mi sie o wiele bardziej laguje niz przedtem i nie wiem czemu to przypisac bo nic takiego na kompie nie robilem
Wie ktoś moze którego wchodzą nowe światy, czy wogóle wejdą ! 8o
@up
niewiadomo nawet czy wyjda ale wyslij maila do cipsoftu moze posluchaja =)
dzis juz 25 a nowys serwerow ani widu ani slychu chyba sie zalamie nie potrzebnie zwiekszali miejsce o 50 chyba wiecej ludzi by byla zadowolona jak by powstaly zamiast tego nowe serwery
Ja tesh czekam na nowe serwery od polowy czerwca i jestem zawiedziony tym newsem z tibia.pl o mozliwosci nie powstania serverow w tym miesiacu.X(
Moze nasi kofani <joke> CiP'owie drapia sie po kieszeni i zamiast dawac kase na nowe servery wola zwieszkszyc limit na starych. B) Tak bylo, tak jest i tak bedzie, wiec pozostaje nam dostosowac sie do takiego rodzaju "rzadow" Cip softu.
~ 26.06.2005. -> brak nowych serwow ;(
fasolinik
28-06-2005, 09:51
chciałbym powiedziec że juz sie nieda grac na servisie danubia sa gorsze lagi jak były nawet sie nieda chodzic a co dopiero zdobywac lvl itp i grac bez zadnych przeszkud ;( nieda sie nawet grac wieczorkami np o 2 wieczorem bo tez sa lagi a nigdy niebylo to juz niejest normalna gra ****a X(
Patrząc pół roku wstecz, co miesiąc powstawały nowe światy, zawsze pod koniec każdego miesiąca we wtorki, lub środy. Możliwe, że czekają tylko na te dni, wiedząc, że dzisiaj jest ostatni wtorek miesiąca, a jutro środa wystarczy mieć nadzieję, że jednak dzisiaj, lub jutro wyjdą nowe światy.
A mail do CipSoft'u nic nie da, odpowie Ci automatyczna serketarka żebyś poczytał FAQ. Na forum tibia.com na pytanie na temat nowych światów wpisywali się tylko normalni gracze pisząc, że również czekają.
chciałbym powiedziec że juz sie nieda grac na servisie danubia sa gorsze lagi jak były nawet sie nieda chodzic a co dopiero zdobywac lvl itp i grac bez zadnych przeszkud ;( nieda sie nawet grac wieczorkami np o 2 wieczorem bo tez sa lagi a nigdy niebylo to juz niejest normalna gra ****a X(
No cóż, ja też gram na Danubi i z lagami nie mam problemów...
emperor fight
28-06-2005, 20:34
No cóż... Mam nadzieje ,ze jednak jutro nowe światy powstana. Masz racje keidy pisze sie e mail do CipSoftu odpowiada sekretarka jednak CipSoft ma również swoja własna strone gdzie na e mail odpowiadaja ludzie(sam wysyłalem i odpisali). Co do powiekszenia z 850 na 900 hmmm.. co tu dużo mówic albo chca zaoszczedzic kase i nierobic nowych serverów :( albo chca NAS wkurzyc (więcej ludzi więcej lagów więcej lagów więcej tibijczyków ginących np. na gs) A teraz kilka słów do czekajacych na nowy server:
- Jeżeli jutro niema serverów to ile kosztuje bilet do niemiec?(wszyscy wiedzą o co chodzi)
Dear CipSoft Please create new worlds or die(!)[?]
Ps. Jak jutro niebedzie serverów to maja w RYJJJJ!!!!!
KUPIŁEM PACC JAK NIEMA TO DZWONIE PO KUMPLI!! z SKLEPU!
Mam to samo :/ A do tego teraz (godzina 1:00) server jest calkowicie kaput :| Off :// Ja chce spowrtotem 850 playerow ://
Pzdr
Fish_POL
29-06-2005, 19:49
Nadzieja przepadla -.-
Powinny najpózniej dzisiaj powstac nowe servery a tu nic :(
I po c***a kupowalem pacca !!
Z kąd wiesz że na 100% nie będzie nowych serverów...
gdzie to jest napisane kiedy je dadzą...
Ja sam czekam na nowe servery B) , bo jestem hunted Pandori ;)
...może dadzą je w najbliższych dniach <mam taką nadzieję> :p
jedno jest pewne kiedys powstana servy moga powstac jutro o 11 albo za 5 miesiecy >.<
a niepomyslicie ze zwiekrzenie ilosci graczy na starych serwerach poprawi gospodarke? wiecej ludzi sie zaloguje, wiecej zrobi swoje nowe konta...
Perspektywa, że stracę 30 dni pacca na czekanie na new serv psuje mi humor :( :( Myślałem, że pogram sobie całe wakacje, zrobię fajny lvlek a tu taka niespodzianka :/
P.S. Jak dotąd wszystkie servery powstawały we wtorek albo w środę. O 11 raczej cipy ich nie uruchomią, ponieważ w Ameryce jest wtedy 5 rano i wszyscy śpią :P
emperor fight
30-06-2005, 12:53
M też leci pacc czekam na nowy swiat a chyba go niebedzie.A update to też gdzie jest? Rok temu było na koniec czerwca -.- X( :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup: :miecz: :2handed: :2handed::topornik2::sword::wiking::ban::kon::kat: :berserk:
A update to też gdzie jest? Rok temu było na koniec czerwca -.-
Tak? Bo mi się wydaje, że to był początek sierpnia.
Aug 11 2004 - Major Game Update: Tibia 7.3
wszyscy pisali ze tylko wczoraj byla nadzieja czyli od dzisiaj juz nie ma co czekac na nowe servy?
Moim zdaniem będzie więcej lagów i lagi i lagi lagi lagi ale wiecej ludzi se po gra ale bez sesu gra sie z lagami malymi a co dopiero z duzymiii :( wiec jak jestes magiem lub drutem to mozesz runy robic ale na exp pojsc to tragedia X( KU..A
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.