Pokaż pełną wersje : Usuwane lub kasowane konta
andrzej1270
22-06-2005, 21:45
Witam, gram na serwerze Danera i dzisiaj sie dowiedzialem ze zostaly usuniete lub zbanowane wiekszosc postaci z listy TOP 20 na naszym serwerze. Na tibia.com mozna znalezc komentarz:
Banished: until Jul 22 2005, 20:12:14 CET because of account sharing
(ban za niedozwolone praktyki)
Powiedzcie o jakie praktyki chodzi???? Co takiego mogli zrobic te postaci ze ich usuneli????
Wielki MarIuSzzo
22-06-2005, 21:48
Ty to przetlumaczyles?? Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie "Account Sharing" znaczy "Dzielenie konta".
andrzej1270
22-06-2005, 21:54
Ty to przetlumaczyles?? Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie "Account Sharing" znaczy "Dzielenie konta".
Ja tego nie tlumaczylem: ale wg: Slownika sharing = partycypujacy (teraz w ogole juz nic nie wiem :))
Usuwanie lub kasowanie konta
Jaka jest między nimi róznica?
Zostali zbanowani, ponieważ grało kilka osób na jednej postaci.
Account shearing jest to dzielenie kont np.
dwóch kumpli zgadało się ze będa grali jedna postacia po 10 godzin na dobe
w ten sposób beda szybko zdobywac lvle i wybija sie sposród innych graczy.
(Teraz watek moze troszke nadciegnięty, ale jednak prawdopodobny) Reprezentanci Cipsoftu pomyśleli hmm.. 2 graczy na jednym koncie to 1 Pacc czyli 95 zl :S a jeżeli by tego zabronic to założa osobne konta i założa 2 Pacc'e. Druga wersja to po prostu "Cip'y" chca wyrównac szanse graczy :P
up:
Chyba snisz jeśli myslisz że to drugie :D :D :D
Topic :
Co do twego tłumaczenia i rozumienia słowa polskiego oznaczającego "PARTYCJA" czyli podzielony blabla... wychodzi na to (według cie bie )że mój HD praktykuje na 4 ...... ciekawe oco tu biega ;P .
Account Sharing (nie Shearing) jest nie dozwolone, używanie konta przez 2++ osoby dla zdobycia super hyper miejsca w top 10 itp.
Mnie ciekawi jedynie co by było jak by wszyscy grali uczciwie i trzymali jako tako klimat RPG (tak przynajmniej co druga osoba, nie co 50000 ). Wtedy to ta gra miała by sens... a nie jak teraz jest (Ale to taki off top).
Aha sorka modki że powtarzam to co było napisane, ale chciałem wtrącić te moje 3 grosze na temat tłumaczenia ;) .
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.