PDA

Pokaż pełną wersje : Problemy z serverami

Zaglada
19-03-2004, 19:05
Przetłumaczone przez Dr. Omader ~
Przykro nam poinformować Was, że CipSoft miał dzisaj krótką przerwę spowodowaną awarią systemu na serverze. Problem został już rozwiązany. Co więcej żaden z światów nie został zresetowany. Prosze odnotować, że CipSoft nie może zrekompensować żadnych strat w grze spowodowanych rozłączeniem.

maro38
19-03-2004, 19:21
Co za pech, że nie resetują światów - akurat mi się zginęło :D

~~Nobit~~
19-03-2004, 21:21
Ciekawe czy to ma jakis zwiazek z tym ze mi sie tibia wiesza wlasnie tera kiedy to pisze moj ludek nie chce sie ruszac a sama gra nie reaguje na nic : logout, otwarcie backpacka co sie dzieje :(:(:(:(

Master Latka

Kto moze przezyc śmierć?? Tylko martwy :D

Gimlos
19-03-2004, 21:25
Oryginalnie dodany przez ~~Nobit~~
Ciekawe czy to ma jakis zwiazek z tym ze mi sie tibia wiesza wlasnie tera kiedy to pisze moj ludek nie chce sie ruszac a sama gra nie reaguje na nic : logout, otwarcie backpacka co sie dzieje :(:(:(:(
lag? freeze?

Hinol
19-03-2004, 21:50
Ja miałem fuksa, że nie padłem. Expiłem na beholderach aż tu nagle 2 osoby piszą hi i chcieli mnie zapekować. Dobrze, że miałem bp of uh. Zacząłem uciekać. Zauważyli, że mam dużo UH i zrezygnowali, a ja biegne do miasta i... kick. Myślałem, że już nie żyję. Wielki fart.
Przed chwilą mnie znów wywaliło gdy biłem orca warriora mam nadzieje, że żyję. ;(

Raynold
19-03-2004, 23:01
Ja akurat z kolegą trenowałem i z dwoma ghoulami. Taki pech, że nikt mi nie odda many za nie, a nie trenowałem długo, więc czuję się pokrzywdzony :( Chociaż niektórzy pewnie mogą przeklinać, bo przypuszczam, że wiele jest osób, które mogły akurat zginąć... ?(

Xander
19-03-2004, 23:03
19.03.2004 16:43:35 CET Killed at Level 65 by a necromancer
Moga sobie te swoje Kind regards wsadzic w <autocenzura> ciagłe kicki lagi od strony serwa , naprawde ostatnio ta gra schodzi na psy .

saxiu
20-03-2004, 07:19
a ten downtime to mi wyszło bardziej na to że awaia sprzętowa niż programowa (-;

P.S. kicki uwielbiam, bo wtedy włażę do gry bez problemu między godziną 16:00 a 2:00 ((-; a na poważnie, na liberze nigdy nie widziałem kicków... a może mi się zdawało?

PiXik
20-03-2004, 09:20
NIECH BY DALI CHOCIAŻ OGŁOSZENIE ŻE JEST LE TO NIKT BY NIE ZGINOŁ A TAK MOŻE KTOŚ DEDNOŁ A NA PEWNO TAK BYŁO ISTNE PSYCHOLE POTEM SIE DZIWIĆ ŻE LUDZIE W TIBIE NIE GRAJĄ

Bart_l
20-03-2004, 12:10
A ja padłem :(((((((( Minos mnie zabił na 15 lvl... i wypadłem ze spodni :/

MNK
20-03-2004, 13:35
Oryginalnie dodany przez pawelekthedruid
NIECH BY DALI CHOCIAŻ OGŁOSZENIE ŻE JEST LE TO NIKT BY NIE ZGINOŁ A TAK MOŻE KTOŚ DEDNOŁ A NA PEWNO TAK BYŁO ISTNE PSYCHOLE POTEM SIE DZIWIĆ ŻE LUDZIE W TIBIE NIE GRAJĄ
no ja wiem... ty umiesz przewidziec kiedy ci komp padnie...

no i do tych co narzekaja... nikt wam nie kaze grac ;]
gra jest coraz wieksza, coraz wiecej graczy, wiecej serverow - oczywiste ze coraz trudniej bedzie nad wszystkim "panowac".

Hegemmon
20-03-2004, 14:14
Możę się mylę ale przy okazji Cip-y coś w światach grzebały.. wprawdze dzień przed tymi problemami nie robiłem post questa ( prawdziwy quest! ) więc teoretycznie mogli to dodać podczas wyłączenia serwerów rano (ale w to wątpie) zauważyłem jednak subtelną, aczkolwiek dla mnie bardzo ważną zmianę ( sądzę że wielu graczom ułatwi to życie (przynajmniej podczas robienia post questa))- Kevin listonosz pteraz w powitaniu ma imię tego do którego się zwraca. Teraz wiadomo do kogo kevin się zwraca a do kogo nie (co prawda gracze zorganizowali się w kolejki ale przed kolejkami na pięterku poczty było przynajmniej 30 graczy i każdy spamował "hi" co wywoływało zamieszanie)
Mama jeszcze jedno przypuszczenie ale to ktoś misi sprawdzić.. czy cipy zlikwidowały już buga ze śnieżkami?? Właściwie to czemu ini tak walczą przeciw tym śnieżkom?? przeiceż problem napewno można rozwiązać w inny sposób :-/ )