Pokaż pełną wersje : MÓj Mmorpg
Jagoodek
23-06-2005, 18:18
Witam, informuję uprzejmie, że ruszyły prace nad moim onlinowym rpg również będzie to massive multi online rpg jak tibia. Pierwsze prace już rozpozcęte. Potencjalnych testerów proszę o zgłaszanie się na
[email protected]
Po więcej informacji odnośńie WORLD OF VALYIA (tytuł mojego mmorpg:D) również proszę o zgłaszanie się na wyżej wymieniony adres :D
Dokładnie :confused: Chyba nie wiesz jakie nakłady (nietylko finansowe) są potrzebne do zrobienia nawet czegoś tak prostego jak Tibia... Mimo wszystko powodzenia...
Jagoodek
23-06-2005, 18:27
Whoa! po co ja to pisalem, myslalem, ze tutaj fajtycznie o wszystkim mozna a tu sami ponuracu: "UUUUUUUUUUUUU, nieuda Ci sie, jestes zalosny, albo heheheeh". Co tibia robiz ludzmi :P
A masz gdzie postawic glowny server gry? komp ktory chodzi 24/7, dobry komp z laczem od duzej przepustownosci ? kolejny dzieciak ktory zajaral sie na robienie gier ;/ doswiedczenie? jakie? masz grafika? dzwieki ? glownego programisty? jak narazie widze masz tylko kiepski pomysl i duzo chęci... i na tym sie skonczy
Wg mnie i nie tylko mnie, przegraleś już na starcie. Moze niektórzy zaczną doceniać CipSoft po przeczytaniu Twojego tematu, chociaż wątpię ;)
Zdolowaliscie biedaka. Juz nawet nie odpowiada co jak i gdzie. Nie ma to jak slowa otuchy ;-)
czego wy od niego wszycy chcecie? czemu tylko texty w stylu uuuuuu, nie uda ci sie? jak chce i znajdzie kogoś kto mu pomoże niech robi swoją gierke! wam nikt nie każe w nią grać! może on zrobi gre w którą bedą grać tylko jego znajomi? może poprostu szuka pomocy? czemu odrazu texty w stylu Gratz pomysłu, ale idź sie utop? ludzie? co wy? nie wierze ze wszyscy macie takie sceptyczne podejscie do sprawy...
Sir Emilio
24-06-2005, 21:19
na textach "ahh zrobie se gierke" skonczy sie...
czlowieku myslisz ze ci sie uda?
LOL <zycze powodzenia>
Jagoodek
25-06-2005, 13:07
Witka all!
To bedzie prawdopodobnie moja ostatnia odpowiedz w tym temacie, bo mam (tak z deczka tylko) dosc wysluchiwania 16 latkow, ktorzy kolesia o 2 lata starszego od siebie nazywaja dzieciakiem porwyajacym sie na robienie gry, albo tych co to "zycza" mi powodzenia, bo moze sami kiedys sie zawiedli, jak sobie gierke chcieli zrobic a to sie okazalo, ze nie wystarczy tylko cos tam pomajsterkowac. A tak jak chcielibyscie wiedziec to zrobilem juz 5 gier RPG (program, ktorego uzywalem rpg maker), wiele osob w nia gralo i negatywnych opinii bylo niewiele , a trzeba zaznaczyc, ze polscy RPGmakerowcy zazwyczaj robia gry (co tu sie bede glaskal) dupne...najzwyczajniej w swiecie-ich gry przepelnione sa ku**wami i ja pier***lami, po prostu sa wulgarne i bez fabuly -.- zalosne prawda, to maja pzreciez byc rpg? Ale co tam...rozpisalem sie...Ja wam tylko powiem, ze jesli za 3 latka ktos z was (moze po nicku rozpoznam) bedzie gral w World of Valyia to ja wam bana nie zaloze, a jeszcze pogratuluje wiary w Polakow (po prostu przypomne coscie tam wypisywali) zobaczymy komu sie glupio zrobi. Ale dobra, zeby nie bylo to czekam na kolejne posty o tresci: "Ty glupku, ty nawet dzieciaku jeden nie wiesz co to mmorgp, nic nie napisales o nim, znaczy, ze sie nie znasz (a pomyslalem, uzytkowniku, ze znaczy to, ze gra jest we wczesnych fazach robienia, a w takowych przypadkach z wielu wzgledow szczegolowych informacji nei podaje sie?)... Czekam wiec az mnie bedziecie dalej sobie "jechac" na forum a ja sobie bede przy biureczku siedzial, robiac World of Valyia i dostawal wiekszego zapalu do robienia tejze gry, aby wam udowodnic jak wy, Polacy (ja tez Polak :P) bardzo wierzycie w narod i jego przedstawicieli. :D czekam na dalsze posty, piszcie dalej swoje wsciekle wypociny. Tym czasem...bywajce-zajrze tu jeszcze
Smoczy Druid
25-06-2005, 13:43
Zrobic gre na RPG Makerze to nie sztuka =.=
Rzyczę Ci aby wyszło z tego coś fajnego ,ale uważam przy okazji,że powinieneś coś powiedzieć chociaż o wstępnych założeniach. (kiedyś też mażyłem o robieniu gier ale moje pomysły na gry były kompletne zanim się wogóle pomyślałem o realizacji). Więdz zdradź nam cokolwiek tak byśmy mieli mniejsze prawo do krytyki. Jeśli chodzi o przedmówców: LUDZIE NIE BĄDŹCIE TAKIMI PESYMISTAMI!!! Czy mu się uda czy nie to czas pokaże!
Jagoodek
25-06-2005, 14:18
ah, no...:] przedmowcy dziekuje...wstyd mi, gdyz z ortografia nie mam zadnych problemow a takiego babola strzelilem, przepraszam za rzycze :D
Jago, rób gre, bo sie fajnie zapowiada. Ja nie jestem jak inni, mam wiare w innych i w siebie ;) Tylko powiedz, czy ją napiszesz i wszyskto od początku czy w RPG Maker? Powodzenia!
radioactive_rip
25-06-2005, 14:43
Tez troche pisze w roznych jezykach... ale ja mam slomiany zapal i nawet sie nie podejmuje wiekszych wyzwan... ^^ zreobilem pare programow/gier ale to tylko albo do wlasnego uzytku albo jakis malych bo komus byly potrzebne... od rpg makera zaczynalem ale teraz uwazam ze to byl strasznie dupny program... mam nadzieje ze Ci sie uda napisac ta gre ^^
Bys sie zdziwil, ale zeby postawic poczatkujaca gierke to wystarczy komputer klasy 486 z bardzo slabym zlaczem, problem polega na tym ze musi miec publiczny staly adres i byc wlaczony przez wiekszosc czasu (tak ze 23h 55 minut na dobe).
Nazwijmy 'slabe lacze' neostradą tp, powiedz mi teraz jak takie cos moze utrzymac chociaz 50 osob?
A ja ci zycze dziaciaku zebys zamknal juz morde bo twojego poprawiania bledow nie moge juz sluchac.... za niedlugo juz nie bedzie mozna zrobic jednego bledu bo podleci 12 letni smark i zacznie sie o to pluc. Starasz sie pocieszyc swojeg ego ( jezeli juz cie w szkole nauczyli, co to znaczy ... ) poprawiajac ludziom bledy ? marny sposob....
a jasne, niechaj sobie piszą jak chcą ... potem wyrośnie pokolenie analfabetów nadających się tylko do ciężkich robót drogowych ... no way.
(program, ktorego uzywalem rpg maker)
A myslalem,ze do napisania mmorpg'a podchodzisz powaznie;]
Oooo :) Daj pierwsze screeny z gry.
Jagoodek, nie znam cie, ale i tak w ciebie wierze, kto wie, moze tworcy tibi tez tak zaczynali? Boze, dajcie mu spokoj ja wierze, ze mu sie uda.
Ps. O czym to bedzie? w jakich czasach? Grafika? bedzie w rodzaju Tibi?
Mam nadzieje, ze Ci sie uda, Powodzenia!
Jagoodek
25-06-2005, 16:41
Dzieki tym, ktorzy wierza we mnie i staraja sie podniesc na duchu :D
No wiec gierka oczywiscie bedzie osadzona w swiecie fantasy (wykreowanym przez mnie-mam juz mape rozrysowana i nazwy wszystkich lokacji) Tak wiec skoro w swiecei fantasy to przeciwnikami beda oczywiscie smoki, demony, elfowie, orkowie etc. Jesli chodzi o grafike, to ten kto widzial rpg makera wie czego mozna sie spodziewac..*****eenow na razie nie ede zamieszczal bo nie ma najzwyczajniej w swiecie sensu, gdyz gra jest dopiero w poczatkowej fazie tworzenia. Profesji bedzie 5 : Druid, mag, rycerz, paladyn (jak w tibii, tylko, ze paladyn nie bedzie distanowcem, co pewnie wielu milosnikow fantasy w tibii wqrzylo) a piata profesja....a to zobaczycie :P nie bede zdradzal-moze lepiej bedzie sie wam czekalo :D (to do tych bylo co wierza, ze gra ujrzy swiatlo dzienne). Co tam byscie chcieli jeszcze wiedziec to piszcie :D
Van slavo
28-06-2005, 06:53
Niby tak, Gremlin, ale co z tego? Chce gość robić, niech robi, to wolny kraj przecież :flaga_pl: ! A tak osobiście, to szczerze życzę ci powodzenia, bo może zachęcisz innych polskich programistów swoim sukcesem, a oni zrobią coś, co będzie np. konkurencją dla Tibii czy Runescape'a... :] A poza tym chcę pograć w tą twoją gierkę! :D
Mam nadzieje, że ci się uda, jeśli chcesz to rób.
Rzyczę Ci aby wyszło z tego coś fajnego ,ale uważam przy okazji,że powinieneś coś powiedzieć chociaż o wstępnych założeniach. (kiedyś też mażyłem o robieniu gier ale moje pomysły na gry były kompletne zanim się wogóle pomyślałem o realizacji). Więdz zdradź nam cokolwiek tak byśmy mieli mniejsze prawo do krytyki. Jeśli chodzi o przedmówców: LUDZIE NIE BĄDŹCIE TAKIMI PESYMISTAMI!!! Czy mu się uda czy nie to czas pokaże!
A ja ci "rzycze" na urodziny slownika ortograficznego.
Co do pomyslu...Jak wspominal Gremlin czeka cie mnostwo czasu ciezkiej pracy i mnostwo nerwow. Jesli dobrze pamietam tibie tworzono 2 lata zanim wpuszczono pierwszego testera. Anyway, jak skonczysz a ja dalej bede w tym temacie siedzial chetnie zagram w cos nowego :)
Noto życze powodzenia... Szczerze w Ciebie wierze :D:D
Jak bedzie już działał to ja jestem chętny żeby go przetestować:) hehe
@up... To jest twoj kolejny post który nie wnosi nic do tematu -.-
Patryq Czarodziej
29-06-2005, 20:27
Wiecie co, wstydzcie sie go tak obrażać, może chłopak ma talent i umie go wykorzystac w przeciwienstwie do WAS!!!
@ Jagoodek: a co do ciebie do wierze z calych sil. ej, a moglbys mi przeslac albo podac stronki tych gier ktore juz zrobiłes?? bo bym sobie ciupnol :) ja powiem ci ze sie nie bawie w tworzenie gier, zostawiam to profesjonalistom, ale moze ty jestes jednym z nich i ci sie uda.
ps. a jak ktos bedzie jechal po ciebie to sie nie przejmuj (glupiemu przytaknij i rob swoje)
Shardzik
29-06-2005, 20:47
Erm... nim nie obejrze wersji beta gry, lub chociaż malutkiego screena, ni "scenopis" gry nie powiedział mi wiele, jest tylko wzmianka o 5 vocach i programie do tworzenia gry... :S... ale pal Cie licho ! Życzę ci powodzenia, nie zrażaj się pierwszymi porażkami... ;) I lepiej nie pracuj nad grą samodzielnie, bo się nie wyrobisz jak ci wyjdzie...
@ Gremlin
A tak BTW to ten rzekomy 1 metr kwadratowy to jest 1 kratka 36x36 ?
I czy wliczyłeś w te 300 tys. "metrow kw." wodę?
Tak się pytam bo akcydentalnie mnie to ciekawi.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.