PDA

Pokaż pełn± wersje : Fishing

teamki
20-03-2004, 07:18
Chciałbym wiedzieć co ile podskakuje skill fishinga, bo ja czytalem, że to zależy od liczby tych plusków, ale moim zdaniem to zależy też od liczby złowionych ryb. Bo np. wczoraj (wieczorem) różnica między 2 skillami wynosiła u mnie 3 minuty, a dzisiaj już tylko 1 minute.
Chcę także potwirdzić moje obserwacje, że w miejscach uczęszczanych przez rybaków, jest mniejsza szansa na złowienie ryby, tzn. jest mniej ryb niż w miejscach mniej uczęszczanych przez wędkarzy.

marred
20-03-2004, 08:26
Oczywiscie, ze ryby maja respawn, wiec nie ma sensu lowic ciagle w jednym miejscu, a juz tym bardziej, jak stoi tam 10 innych osob. Co do wzrostu skilla, to kiedys na pewno liczyly sie proby, teraz nie wiadomo. Byc moze CIPy cos pozmienialy, bo jak liczylem z kalkulatorem ile potrzebuje do wzrostu, to trzeba bylo zrobic trzy razy wiecej prob i skoczylo. Mozliwe, ze z fishem jest tak jak z distem, ze raz na iles prob trzeba cos zlowic...

behi
20-03-2004, 09:19
Jak ja wczoraj trenowalem z kolegami to ryb wogole nie bylo kolo nas, i tak co 5 minut wyskakiwala mi rybka, i dopiero wtedy jak ja zlowilem podskoczyl mi skil. Jestem wiec pewien ze cipy cos pozmienialy...

Matheous
20-03-2004, 11:14
Drobny off-
czy jest jakas roznica w tych 'respawnach' ryb(poza uczeszczaniem wedkarzy na nie)? Jesli tak, to gdzie najlepiej lowic? Moj kolega mowil ze w Northportcie- serio tam sie lepiej lowi czy wszedzie sie lowi tak samo?

A co do fishinga to tak, chyba cos jest w tym, bo mi tez ostatnio fish wskoczyl z 40 na 41 chyba po nie wiem 2000 prob...(dosc powiedziec ze codziennie tylko stalem nad woda i lowilem przez jakies 3 dni zanim mi podskoczyl) ale wlasnie bylem na dosc popularnym lowisku co chwila ktos przychodzil i lowil ze mna:/
Duzo rybek wcale wtedy nie lowilem tylko mialem duzo prob... Czyli cos w tym jest...

Browar
20-03-2004, 11:53
Ja mam aktualnie 40 fishinga!! Dzi¶ mi skoczył, dzi¶ łowiłem bodaj pi±ty raz od poprzedniego skoku ale złowiłem 35 ryb w 5 minut!! I zawsze tak łowie!! Jak nie mam już capa to odpuszczam czyli zwykle łowie max 5-7min, a skill skacze po złowieniu ok. 200-300 rybek!! Mam farta czy co¶ w tym jest?? Nie wiem!! Ważne że skacze!!

Mathayus
20-03-2004, 14:40
skille w shieldingu skacza po tym jak plusniesz w wode a najlepiej jest lowic tam gdzie duzy teren i malo ludzi
;))

Yavalion
20-03-2004, 18:08
Owszem s± miejsca , gdzie się lepiej łowi , w sensie że jest tam więcej rybek. Łatwiej złowić rybkę przy otwartym zbiorniku wodnym niż w jakim¶ strumyczku , to raz. A dwa to wiem bo zawsze tam łowię że najlepsze łowiska s± koło Venore po drodze na Amy. :))

Triciol Pogromca
20-03-2004, 18:12
skille w shieldingu skacza po tym jak plusniesz w wode a najlepiej jest lowic tam gdzie duzy teren i malo ludzi Mi tam nigdy tak nie uroslo :P:P