PDA

Pokaż pełną wersje : Recenzje cz.1 Ragnarok online (screny i inne bajery :])

Arco
25-06-2005, 09:13
Napoczątek chciałbym powiedzieć że ruszam z nowymi recenzjami a to 1 z nich.
W tym odcinku chciałbym pokazać wspaniałom gre Ragnarok Online . A więc do pracy.

Gra jest bardzo miła ma świetną grafe i jest rozbudowana. Np: oto lista profesij :
napoczątku jest sie novicem i po osiągnieci 10 job lvla przechodzi sie na jedną z "firist class" :http://img300.echo.cx/img300/5889/profesje17es.png

Swordsman , magician , archer ,merchant , theif , acolita

po osiągnięciu 40 joba przechodzimy na 2-1nd class:http://img300.echo.cx/img300/4687/profesje23ge.png
Knight,Wizzard,hunter,blacksmith,assasin,priest

lub na 2-1class:
http://img300.echo.cx/img300/3228/profesje38sj.png
Crusader,Sage,Bard,Dancer(ka),alchemist,rogue,monk (bard i dancer są odsłonami archera )

to byłoby na tyle w 1wszej jak się podoba to zrobie 2gą w której będą screny 3nd class i inne więcej na temat ro na stronie http://iro.ragnarokonline.com/game/jobswordman.asp

mam nadzieje że się spodobało ^^

Senseal
25-06-2005, 09:58
Fajna ta gra,jeszcze jej nie ściągnąłem, ale zapowiada się fajnie, chyba bede acolitą.

Uncle Warrior
25-06-2005, 10:02
Wspaniałą, na początku. Jeżeli następne mają być aż tak długie to daruj sobię :S Weź jakąś gazete i zobacz jak wygląda recenzja :/
A gra jest nudna jak flaki z olejem grałem 3-4 dni i już mi się znudziła :|

Arco
25-06-2005, 10:46
@up jak gra sie 4dni to napewno jest nudna -.- jak sie niezrobi 2nd class to przyznam jest nudna ale jak już masz 2nd to gra jest poprostu cudowna ^^

Hawk
25-06-2005, 11:48
Gra mi się podoba mam 35 lvl i job lvl 24. Jestem archerem :P.

P.S

Co robi Peco-Peco?

Dwarf
25-06-2005, 11:53
Daj jakas fajna recenzje/poradnik bo podoba mi sie gierka ;)

Dr.Deve~
25-06-2005, 11:55
Kolega w to gra ;) a ja gralem kiedys, ale gra jest swietna. Prawda, nudzi sie szybko, ale i tak klimat jest /cytuje/ JEDWABISTY ;) Polecam

Arco
25-06-2005, 12:03
@all up jak się ciesze ^^

2 część poradnika w przygotowaniu dam zapowiedz że będą ss'y http://img73.echo.cx/img73/9409/kthrilled13ad.gif

@edit

acha jedna żecz chcecie główniej ss'y klas ... ?

Hawk
25-06-2005, 12:05
Ja bym jeszcze polecił Avalon + Excalibur.

Arrasekt
25-06-2005, 15:46
ja w nią grałem, lecz zaczęły mnie nękać problemy ze spritami, i niestety straciłem 98 lvl wizarda, z max job level, 99 assasiana tez max job level, 76 paladyna też z max job level. Jak już wspomniałem o tym problemie, to może ktoś wie skąd mogę ściągnąć sprity (dodatkowe przebrania charów) bo przez proxy z korei mi się nie udawało, ani updatów do sakry bądź ragnaroka, dało się te pliki robić ręcznie wordem (kopiowało się inny plik wyglądu postaci który był już dostępny i zmieniało się jego nazwę na tej której jeszcze nie było). Lecz gdy nowy update przyszedł, ugrzęzłem i nie mogłem ściągnąć updatu z głównego serwera w korei, znajdywałem te patchy na ftpach, lecz były niepełne. Więc ściągłem nową wersje ragnaroka (700mb), i ZNOWU spritów nie miałem, a stare skasowałem podczas nagrywania nowej wersji. Szukałem ich ale bez skutku, nigdzie nie dało się ściągnąć patcha na ten błąd.
Jak by ktoś znał miejsce, skąd można ściągnąć te sprity, byłbym bardzo wdzięczny gdyby je podał na forum. A jak by ktoś nie wiedział, o jakie pliki chodzi to od razu mówię, że znajdowały się w folderze "ó," który znajdował się chyba w folderze data/Sprites.

Arco
26-06-2005, 10:55
@up

nie wiem o co ci dokładniej chodzi ale, na moim servku nie potrzeba dodatkowych sprite ale na 3nd można przejść luzzem;ale i tak chciałbym jak zobaczyć jak mój sniper wyglądałby w stroju snipa a nie hunta :(((

Iron
26-06-2005, 11:49
mi ta gra sie niepodoba no ale polecam dla tych co chca zagrac w cos innego niz tibia

Arrasekt
26-06-2005, 15:31
@up

nie wiem o co ci dokładniej chodzi

no to więc krótko opisze błąd :
podczas gry, gdy jakakolwiek postać w innym wyglądzie niż podstawowym (można zmieniać strój i jego kolor u npc, na każdym serwie ten npc może mieć inną nazwe) podejdzie do mojego pola widzenia to wyskakuje błąd, że nie znaleziono jakiegoś tam pliku (sprita) i jest podana jego nazwa (znaki, cyferki, hieroglify). No i po tym błędzie gra się zamyka. Tak jak wcześniej napisałem, naprawiałem to kopjowaniem i zmienianiem nazw plików na te znaki w wordzie, lecz było to męczące i po ponownym zainstalowaniu ragnaroka nie chciało mi się znowu ich robić.

AntyGrins
26-06-2005, 21:18
www.ro.prv.pl - strona o Ragnaroku ...

Gohan
29-06-2005, 10:15
skąd sciągnąć Rangaroka?
sciągałem z głównej strony 3 razy! (wersja nie dzielona) i poźniej w czasie instalacji wyskakiwał błąd, że cos sie zle sciągnęło...
są inne serwery z prawidłowo chodzącą grą?

Arco
29-06-2005, 11:02
@up
próbowałeś z drt??

Kulikos
29-06-2005, 14:14
@up
Huh to nie jest już DRT (Damy Rade Team) teraz to jest KDR (Komurka Da Rade) ( :D ) Na tym serwerze rozpoczełem przygode z RO. Gra naprawde świetna (serwer niestety do któregoś tam lipca down :( ) zwłaszcza jeśli lubi się klimacik mangi i anime. Szczególnie polecam serwer KDR. GMowie są świetni, pomagają, i odpowiadają na wszystkie pytania (nie jak w tibi, że zobaczyć GM jest mała szansa) i choć mają władze nie nadużywają jej ( No, może raz widziałem jak kumpel kłucił się z GM, to dziwnym sposobem znalazł się na planszy z jakimiś Evul Dzikimi stworkami -.-). Gra warta polecenia, naprawde można sobie pograć. A i Peco Peco to taki jakby KuRcZak :> na którym może jeżdzić Knight, bo Crusader może jeżdzić na Grand Peco. I jest też opcja MvP ( monster vs player ) w którą można się pobawić na wyższych lv. Polega na nawalaniu się z Bossami, o większy exp i rary :>. Sam grałem Crussem 80+ jeździłem na Peco i na MvP rade z kumplami dawałem. Polecam gre i strone serwera- www.ro.prv.pl , i w górnym prawym rogu wybrac server DRT :> Czekam sa serwer z niecierpliwością ^^ :evul:

Marixon
01-07-2005, 09:30
Tam przy downloadzie wersji online pisze, że to jest darmowe tylko przez 15 dni. I co dalej :confused: ?? Tylko mnie tu nie krytykujcie, że może źle gadam, bo tam tak pisze. A nawet jakbym coś źle powiedział, to się dowiedziałem ok. 10 minut temu o tej grze 8o .

Fire Brus
03-07-2005, 20:56
skąd sciągnąć Rangaroka?
sciągałem z głównej strony 3 razy! (wersja nie dzielona) i poźniej w czasie instalacji wyskakiwał błąd, że cos sie zle sciągnęło...
są inne serwery z prawidłowo chodzącą grą?
Mam to samo u mnie pisze ze cos Data1 nawalilo:( kurka tyle sie nameczylem zeby to sciagnac i sobie nie pogram:( a szkoda ;(

Nagrix
04-07-2005, 11:36
Byłem na stronie serwera KDR czy tam DRT i wchodze do działu download tam kieruje Cię na forum a na forum jest link do ściągnięcia gry ... - nie działający, czy ktoś wie skąd wziąść klienta na ten serwer ?

Dark polo
04-07-2005, 19:45
Jeżeli ktoś chce więcej dowiedzieć się o tej grze polecam polską stronkę, która jest także polskim serverem: http://ro.prv.pl/

Kulikos
04-07-2005, 20:13
No, serwer będzie stał za 5 dni. Wszystko o instalacji, znajdziecie tutaj- http://komurka.piasta.pl/phpbb/viewtopic.php?t=3272. Jak linki nie będą działały, no to ludzie ;/ google naszym przyjacielem. (Ja osobiście ściągałem z jakiejśtam strony którą znalazłem w googlach)

Kubek
04-07-2005, 21:04
Wiadomo juz kiedy wsyatrtuje KDR, bo ja tensnknie ;(

Bez imienny
05-07-2005, 01:54
siemka wszystkim gram juz w ragnaroka okolo pol roku i mam juz 89 lev trzba przyznac ze gra jest swietna pod wzgledem grafiki jak i terenow. w grze znajduje sie wszystko co powinno byc w dobrych grach naprawde polecam ragnaroka wszystkim aa jak juz bedziecie mieli raagnaroka to postarajcie zalapac sie na servery qro :P zycze wszystkim milej zabawy w tibi jak i w ragnaroku....