Pokaż pełną wersje : Trening DOSKONAŁY na non pvp..
Sir Saneris
26-06-2005, 10:47
http://i7.photobucket.com/albums/y288/fulv/tr.jpg
Teraz info jak ktos nie chwyta idei:
1) Kumpel (Vetio) zsummonował monka
2) Monk trapuje geo w szczelinie (musi stac na prosto do geo)
3) Geo atakuje monka (ale monk geomancera nie!)
4) Ja stoje po skosie (geo sie nie przerzuca na ukos.. cały czas leje monka)
5) Podlurowane do mnie 2 poison spidery zeby zwiekszal sie shielding (można raty ale w okolicy tylko ps'y były)
6) Monk sie sam leczy z obrażeń zadawanych przez geo
7) Geo sie sam leczy z obrażeń zadawanych przez nas
Zalety:
+ jeden potworek starczy na caly dzien treningu (ogromna zaleta?)
Wady:
- jezeli summoner ma kicka.. znika monk.. a my mamy geo na głowie
Tym sposobem może trenować paladyn i knajt.. a nawet 2 naraz na jednym geo.. ten za szybko sie leczy zebysmy go zabili. Mój paladyn 104 lvl z 93 dista uderzał geo ze spirów na full def max 70.. geo ani razu nawet red nie był..
Słucham Waszych opinii..
Koronowany rycek
26-06-2005, 10:50
Bardzo dobry sposób dla Palla.Niestety nie dla Knighta :(
Krakowiaczek jeden
26-06-2005, 10:50
i po co to ludzia mowiles ?? :P teraz nam na harmoni zajma placea :( ach San niepomyslales :P
Great? Niezłe, ale raczej dla tych palów z wysokim distem 75-80+, przy niższych wystarcza jeszcze monk.
hmm... ciekawy pomysł :) ...
Krakowiaczek jeden
26-06-2005, 10:53
to jest sposob na non pvp bo tu z monkiem dosc ciezko trenic :/
Draconis Dragontooth
26-06-2005, 10:56
Great? Niezłe, ale raczej dla tych palów z wysokim distem 75-80+, przy niższych wystarcza jeszcze monk.
Jak jesteś na non-pvp summonów nie można atakowac , a co do treningu na non pvp dla knighta to np.sorc moze summonować monka i zlurować na monka ghoula , ghoul bije monka a knight luzacko sobie treni , proste nie ??:D
Sir Saneris
26-06-2005, 10:59
Dla knajta tez.. walisz na full def z bs'a/ss'a/faxe przy nizszych skillach badz z serpenta/kaxe/dhammera przy wyzszych skillach, itd. Wiec dla knajta tez... dla palka z nizszymi skillami tez.. po prostu atakuje na full attack.
@up: ghoul sie sprawdzi tez ale na naprawde niskich skillach.. na wyzszych za szybko padnie
pamiętajcie że w tej metodzie geo sie nie przerzuca.. co umożliwia trening knajtowi/palkowi na naprawde niskim lvlu..
Draconis Dragontooth
26-06-2005, 11:08
Dla knajta tez.. walisz na full def z bs'a/ss'a/faxe przy nizszych skillach badz z serpenta/kaxe/dhammera przy wyzszych skillach, itd. Wiec dla knajta tez... dla palka z nizszymi skillami tez.. po prostu atakuje na full attack.
@up: ghoul sie sprawdzi tez ale na naprawde niskich skillach.. na wyzszych za szybko padnie
pamiętajcie że w tej metodzie geo sie nie przerzuca.. co umożliwia trening knajtowi/palkowi na naprawde niskim lvlu..
Mój kolega trenil na ghoulu jak mial 78 sworda , takze jeszcze na takim skillu ghoul się sprawdza , knghtem na monku to od 85 + skilla raczej się treni ..
Sir Saneris
26-06-2005, 11:11
Mój kolega trenil na ghoulu jak mial 78 sworda , takze jeszcze na takim skillu ghoul się sprawdza , knghtem na monku to od 85 + skilla raczej się treni ..
Zauważ ze tu sie NIE TRENI na monku tylko na geo... ten sposob jest na NON PVP gdzie trzeba sie nakombinowac jezeli chodzi o trening.
Jankes123
26-06-2005, 11:15
Pomysł jest dobry.. nie mam zastrzeżeń ...
Gratuluje pomysłu ;)
:D:D
Jankes...
Draconis Dragontooth
26-06-2005, 11:18
Zauważ ze tu sie NIE TRENI na monku tylko na geo... ten sposob jest na NON PVP gdzie trzeba sie nakombinowac jezeli chodzi o trening.
Spoko rozumiem , ale chodzi mi o ghoula zlurowanego na monka , tak tez przeciez mozna trenic ..
No pomysł niezły ;) Tylko ciekawe ile ten sorc wytrzyma asystując nam przy treningu :P
Sir Saneris
26-06-2005, 11:20
Pewnie ze mozna i tak.. na nizszych skillach moze nawet latwiej.. bo w koncu ghoul sie na 100% nie przerzuca wcale.. no i latwiej nim manipulowac niz geomancerem.. ale palek nawet na skillu 50 na ghoulu se nie potreni za dlugo xD. Dla knighta zatem raczej tylko ghoul ;).
PS: jak sork nie jest naszym dobrym kumplem zawsze mozna mu zaplacic albo jakos sie doagadac :).
Krakowiaczek jeden
26-06-2005, 11:23
sposob dobry nawet ja na 20lvlu palkiem sobie spokojnie trenie z knightem jak jusz mi go ropneli a inny kolega co 2 godzinki fodka donosi ^^
Ja tez mam sposob na trening , jestem knightem na guardii , lvl 25 skille 69\70 i ja trenuje na slimach :) . Ustawiam sie w miejscu gdzie moga bic cie tylko 2 potworki , i zabijam tylko klony , nie zabijam matki , dzieki czemu moge zabijac tylko wytworzone przez nia slimy , i moge trenowac caly dzien bez nabijania exp , a poza tym slimy maja slaba obrone , czesto sie trafia w nie i % do skilli leca szybko np : ja na 70 sword , wskakuje mi 11 % na i godzine :)
http://img.photobucket.com/albums/v626/pawels/UO0008.jpg
Grevamba
26-06-2005, 11:25
Bardzo dobry pomysl, gratulacje :)
Gal'Anonim
26-06-2005, 11:32
No pomysł niezły ;) Tylko ciekawe ile ten sorc wytrzyma asystując nam przy treningu :P
Można chyba Monka zastawić parcelami.Wtedy Sorc może sobie gdzieś iśc a Monk zostaje z nami :)
@TOPIC
świetna metoda!! Właśnie zrobiłem Palka , a brat ma Sorca , więc będzie kozacko :]
Venderer
26-06-2005, 11:32
Z tym geomancerem to już widziałem na jakichś screenach jak Palek tak trenował i wklejał zdjęcie advance... Ale gratz
A co do tych slimów, to bardzo ciekawy pomysł, musze go wyprubować, tylko że mnie naarzie slimy dośc mocno leją ;(......
P.S. mógłbyś mi zdradzić jakieś fajne meijsca z tymi slimami??? ;) Tak żeby nie było po drodze do nich jakichś GSów czy innego shita....
(Najlepiej na PW....)
Sir Saneris
26-06-2005, 11:34
Ja tez mam sposob na trening , jestem knightem na guardii , lvl 25 skille 69\70 i ja trenuje na slimach :) . Ustawiam sie w miejscu gdzie moga bic cie tylko 2 potworki , i zabijam tylko klony , nie zabijam matki , dzieki czemu moge zabijac tylko wytworzone przez nia slimy , i moge trenowac caly dzien bez nabijania exp , a poza tym slimy maja slaba obrone , czesto sie trafia w nie i % do skilli leca szybko np : ja na 70 sword , wskakuje mi 11 % na i godzine :)
Tak ale tu jest kilka wad:
- trening jest ok dla knajta nie dla palka.. slimy maja mało def jak sam napisałeś.. i palek za szybko zabijałby klony (i poźniej czekanie az sie sklonuje)
- slimy mają dużo ataku i jednak czasem trafią.. i to niemało :)
Draconis Dragontooth
26-06-2005, 11:38
sposob dobry nawet ja na 20lvlu palkiem sobie spokojnie trenie z knightem jak jusz mi go ropneli a inny kolega co 2 godzinki fodka donosi ^^
lol train plaka z knightem najgorsza żecz jaka może być ..
Krakowiaczek jeden
26-06-2005, 11:38
ten sposob pozatym tylko dla knighta bo palkowi zapoisonuja speary :P , latwo zapomniec ktora to matka i w razie loora nie da sie uciec szybko tylko trzeba wczesniej slimy wybic
edit
lol train plaka z knightem najgorsza żecz jaka może być ..
wole trenic z knightem ktory sobie spokojnie geo leje i ja ze spearow niz wogule nie trenic bo nikt mi go nie ropnie, pozatym knight max z bsa na fll def bije 20 dmg okolo 10 reguarnie(knight 72/70 skile) wiec trening jest boski
Sa jeszcze inne sposoby na taki "idealny trening", apropos, nie respa sie tam inne geo albo cos co pupe zawraca ?;)
Krakowiaczek jeden
26-06-2005, 11:43
geo jest z 2 poziomow nizej wyropowany a max co moze przyjsci to zloorowane poison spidery ( uwazajcie gdzie wchodzicie bo mozna na gska wpasc :D)
Sir Saneris
26-06-2005, 11:46
w miejscu w ktorym stoje spokojnie nic sie nie respi.. geo pochodzi z 2 lvli down. a poisony sa wziete z respa niedaleko.. wiec nic pupy nie zawraca :).
Można chyba Monka zastawić parcelami.Wtedy Sorc może sobie gdzieś iśc a Monk zostaje z nami :)
niestety po pierwsze, wszystkie mocniejsze potworki przesuwają parcele, to raz ... po drugie jeśli sorc się wyloguje to monk zniknie, po trzecie jeżeli sorc pójdzie 2 poziomy wyżej niż summon to ten znika, po czwarte, jeśli na tym samym poziomie sorc zbyt oddali się od summona to ten znika (wypróbowane).
Przypomina mi się jeszcze jeden SS, zatytułowany evul training: gościu trapnął parcelami orc shamana za rogiem, przez co ten mógł tylko summonować snake-i :D, niestety takie snake trochę za cienkie.
Sir Saneris
26-06-2005, 11:48
niestety po pierwsze, wszystkie mocniejsze potworki przesuwają parcele, to raz ... po drugie jeśli sorc się wyloguje to monk zniknie, po trzecie jeżeli sorc pójdzie 2 poziomy wyżej niż summon to ten znika, po czwarte, jeśli na tym samym poziomie sorc zbyt oddali się od summona to ten znika (wypróbowane).
Nic dodać nic ująć.. dlatego sork musi się poświęcić i siedzieć z trenerem :P.
Przypomina mi się jeszcze jeden SS, zatytułowany evul training: gościu trapnął parcelami orc shamana za rogiem, przez co ten mógł tylko summonować snake-i , niestety takie snake trochę za cienkie.
No i ryzykujemy kickiem (summon bug).
Piotrek~
26-06-2005, 11:51
Pomysł niezły, bo już dostaję migreny od treningu ze slimami, padają szybciej niż roty na moim skillu (78).
Tylko jak namówie Dawida, aby skończył ze swoim ryckiem? ;)
Dla kogoś up:
Slime z możliwością traina:
-jak idziesz na bk (lub beho) to po dordze jest szlam (w topicu po PROSTU Calmera jest screen mojej roboty z adv),
-thais troll caves(ssy by mof, koziol and raxel.... woa tam treni i też są ss'ki)
-i tam, gdzie na screenie (to jest blisko amazon campu, a na non-pvp tam często są po 2-3 gsy)
Sir Saneris
26-06-2005, 12:01
-jak idziesz na bk (lub beho) to po dordze jest szlam (w topicu po PROSTU Calmera jest screen mojej roboty z adv),
-thais troll caves(ssy by mof, koziol and raxel.... woa tam treni i też są ss'ki)
-i tam, gdzie na screenie (to jest blisko amazon campu, a na non-pvp tam często są po 2-3 gsy)
Jeszcze na Ghost Land slim.. mozna go wziac bardziej nad wode na poludnie zeby nikt nie przeszkadzal.. i blisko Carlin :).
Ponadto w pewnym miejscu w kopalni Ab tez sa slimy i ghoule ;P. Tylko kluczyk do kopalni trzeba.
Z tym geomancerem to już widziałem na jakichś screenach jak Palek tak trenował i wklejał zdjęcie advance... Ale gratz
A co do tych slimów, to bardzo ciekawy pomysł, musze go wyprubować, tylko że mnie naarzie slimy dośc mocno leją ;(......
P.S. mógłbyś mi zdradzić jakieś fajne meijsca z tymi slimami??? ;) Tak żeby nie było po drodze do nich jakichś GSów czy innego shita....
(Najlepiej na PW....)
ghost land na dole jest takie jedno miejsce
Krakowiaczek jeden
26-06-2005, 12:03
Pomysł niezły, bo już dostaję migreny od treningu ze slimami, padają szybciej niż roty na moim skillu (78).
Tylko jak namówie Dawida, aby skończył ze swoim ryckiem? ;)
Dla kogoś up:
jest jeszcze 1 mozliwosc jak sie idzie do mint niedaleko spownu fire dewila sa ghule nad nimi sa 2 respy slima tam tez mozna niezle trenic :)
zawsze mozna isc do kanalow carlin :P ale nie myslcie ze dlugo potrenicie bo tam dozo me noob plx :P
Piotrek~
26-06-2005, 12:04
tylko, że ten w gl jest blisko crawlin, czyli nie potrenimy
Ten w miescie to jakies nooby blokowały drugą postacią, żeby nikt nie wszedł
Oj! Sir! Teraz to dopiero narobiłeś! To była miejscówa z której mało kto w ogóle korzystał i mało kto w ogóle wiedział. Trenię tam z kumplem i jeszcze nigdy nikt nam tam nie wskoczyl (prócz GM żeby sprawdzić czy kumpel nie był afk). Teraz widzę, że znasz ty również to miejsce i się zachowałeś jak (bo ja wiem, czy nie za mocno to ujmę) "podniecony". Walnąłeś posta na forum, żeby zaraz pół paladinów i knightów z Harmonii tam się zwaliło :/. Eh... n/c.
Sir Saneris
26-06-2005, 12:32
nie badz samolubem.. kazdy chce potrenic.. na non pvp ciezko.. po co wywazac dawno otwarte drzwi? Siedzisz tam 24/dobe? nie sadze.. daj i innym potrenic :). Poza tym malo kto patrzac na screena domysli sie gdzie to.. nie wspomnac o dojsciu tu.. nie marudz :).
Niestety - jeśli zaczynam tam trenować, to nie 24h na dobe, bo musze zrobić 10 min przerwy na save. A co do samoluba, to ty nie badź taki litościwy nad tymi, którzy tego nie znali, bo zaraz sam potrenić nie będziesz mógł, bo w kolejce na tą miejscówe będą się kolejki ustawiały, a ty, chociaż to znasz, to i tak trenić nie będziesz mógł. Logiczne chyba...
Sir Saneris
26-06-2005, 12:48
przy lurze 2 lve up jak pokazalem na ssie.. na dole sie respi geo.. wiec starczy dla kolejnej osoby.. po to jest to forum zeby sie dzielic wiedza.. jezeli Ty nie chcesz nie musisz.. ale daj innym korzystac z wiedzy.. Ty nie korzystasz z wynalazkow, ktore wynalezli inni? Jakby kazdy tak myslal jak Ty swiat nie ruszylby sie ani kroku naprzod.
Oj! Jaki świat! Człowieku! To jest GRA. Widzę, że Tibia jest na prawdę niebezpiecznym nałogiem dla niekórych, gdy czytam taki posty, jak ten wyżej. Uh, uh. Sir, opanuj się, otrząśnij - to jest gra, nie świat prawdziwy. Widzę, że coraz częściej niektórzy mają problemy z odróżnieniem świata realnego od wirtualnego. Nie podawaj tu przykładu korzystania z wiedzy w świecie realnym - to całkiem inna sprawa.
Pomysł świetny, gz.. sir tez gram na harmonii. 44 najt. trenuje na slimach pod thais tam jest drzewko stoje tam i zabijam klony. :)
@gari
Odwal się łaskawie od Sanerisa. O co masz pretensje? O to, że "pokazał" niektórym ludziom w jaki sposób sobie dobrze potrenować? Opatentowałeś to, że to Twoje?
Zachowujesz się jak dzieciak: - "...mamo a Kamil mi zabrał moją piaskownicę, i teraz każdy z bloku będzie do niej przychodził..."
Nie powiedział jak tam dojść, idę o zakład, że 80% ludzi, to czytających nie ma pojęcia co to za miejsce. A po za tym nie powie jak tam dojść bo tam jest quest o ile się nie mylę.
Więc weź swoje grabki i kubełek i albo idź do wspólnej piaskownicy albo nie chodź wcale.
Jezeli mam skille 74/73 i trenuje sposobem na slimach, zabijam klona knifem na full defie to ile bede trenował na 80/80? bo ja nie umiem tego obliczać :P
Venderer
26-06-2005, 17:03
@Gari...... Posłuchaj Norrina i nie zachowuj się jak n00b
@wszyscy co mówili i sliamch :P(sorki że tak ale dużo tych nicków:P)
THX WIELKIE!! Jeszcze troche poskilluje na dvarafch a potem poszukam tych slimów :D...
Ja jak miałem knajta (na non pvp) treniłem z ghulami na ghoostlandzie...Wystarczy namówić kogoś kto pomoże przy lurowaniu ;) Ty ropniesz ghula , a ghoul cie atakuje, idziesz w jakieś miejsce, gdzie nie ma ludzi i sobie trenisz ;)
Tasiorstrasz
26-06-2005, 17:10
Jedyną wadą są n00by , przez którcy h na non-pvp spokojnie nie potrenisz...
<wybjianie dwarfów/slimów z którymi trenujemy>
Hah niezle: P
jak ja trenilem to sam na geo i byly 2 wielkie minusy...
strata duzej ilosci uhow, nie spalanie many:/ (geo wysysa mane)
Misio_bobo
26-06-2005, 17:56
Sir cfany jestes bo ma juz skile dobre wiec musiales to ujawnic.... n/c. Juz sie loguje i ide zobaczyc tam czy jest juz kolejka ktora czeka na kolejny resp geo . Grrr
Sir Saneris
26-06-2005, 18:21
Gari.. właśnie to tylko gra a sam zacząłeś z pretensjami.. to co innego? Dokładnie.. ale jak kto się zachowuje w grze.. można wywnioskować jak się zachowuje w RL.. Peace
Można właczyć bota i całą noc trenić nice
W sumie kolejną wadą tego sposobu trenowania jest posiadanie kolegi, który summonuje Monka i będzie gotowy siedzieć tam z nami cały dzień. Lecz gdy mamy swojego to nie ma problemu.
Mozobun on Secura!!!
26-06-2005, 20:33
1 wielki debilizm.....
geo zabije monka spokojnie jak chce i kiedy chce.....(mi go zabil w 40 sekund)
""No Comment""
faktycznie dobry sposub
ale jednak trzeba juz miec jakis lvl zeby tak skilic na 8 np to nie wiem jak ty dojdziesz do tego geo i jak zrobisz tego monka
hahahaha
Sir Emilio
26-06-2005, 21:09
1 wielki debilizm.....
geo zabije monka spokojnie jak chce i kiedy chce.....(mi go zabil w 40 sekund)
""No Comment""
buaha czlowieku rozwaliles mnie!
monk ma duuuzyy def i leczy sie szybko (szczególnie kiedy obrywa potrafi kombo leczenia robic)
wiec ty tu nie ******* ze ci monka w 40 sec zabil bo to nie mozliwe X(
Jak już kiedyś skomentowałem trening DOSKONAŁY!. Nic gratz pomysłu :) szkoda że wczesniej wastowałem uhy.
Draconis Dragontooth
26-06-2005, 21:44
monk parcele przesunie ;)
Knight Lukasz
26-06-2005, 21:45
dobre to ;)
HAIL HARMONIA :D
Sir Saneris
26-06-2005, 21:47
Temu co zabil monka w 40 sekund.. to nie jest debilizm.. trzeba miec wprawy troche zeby dobrze ich ustawic.. mi jakos jeden monk starczyl na 4 godziny.. i nie dlatego ze mi pozniej zginal tylko dlatego ze juz mi sie nie chcialo trenic.. kilka osob juz sprawdzilo metode i jest ok.. sprobuj drugi raz.. nie moge nic za to ze Ty nie umiesz grac summonami.. a z poziomu wypowiedzi zastanawiam sie czy wogole potrafisz grac wlasnym charem.
Co do sposobu.. skorzysta kto chce, umie.. i bedzie zadowolony :).
Może pomysl i dobry, ale dla niskich lv trening na potwrkach jest lepszy. Zakladajac, ze 8 lv na trolach i dwarfach zrobi skile 60/60 to w miedzy czasie wbije 3-5 lv. Znow wyzszy lv palek, spokojnie moze wziasc wlucznie w lape i isc np. do dyclo i pod expi i potreni. Rycerz o skilach 90/90+ bierze sword, lub tak jak ja machete i idzie trenic na cyklopach, srednio na 3-4h idzie mi 1 uh, czasem nawet przez caly dzien 0, jesli tylko żarcia wezme tyle by starczylo :)
Moze lurowanie 2 cyklopow na 0.5-1h jest uciazliwe( lecz malo), ale znalezienie sorca, druida by summonowal monka na trening bedzie trudniejsze, a takiego, ktory zrobi to za darmo i bedzie stal caly dzien graniczy z cudem.
Nizle GZ Saneris!! fajny pomysl :P
HARMONIA ROX
Sir Saneris
26-06-2005, 22:46
Masz racje Bysiu ale to sposob ze nie trzeba latac za potworkami.. co dla palka z wyzszym lvlem i distem.. taki mino pada po 2 sekundach :P. Ja mam kumpla co mi postawi sorka i na caly dzionek.. mozna sie jakos dogadac.. Ty mu poblokujesz pozniej czy pojdziecie razem na hunt itp..
Ale kto palkowi kaze na minoskach Saneris, to dla rycka o skilach ~60.60.
Palki od 55-60 dista spokojnie moga isc na cyce, guardy, lidery i fe w cyclo.
Xan Arcanist
27-06-2005, 09:13
Całkiem niezły pomysł na non pvp
Bysiu, Bysiu :) Chodź sobie na cyclo paladynem to zobaczysz że jest to niewydajne trenowanie. Train to train, exp to exp. Więc lepiej chyba miec druida/sorca - ewt. nawet mu zapłacić i rzucać spearami bez przerwy.
Po pierwsze:
Ja nie panikuję i nie jestem chamski, ale po prostu bronie swojego interesu.
Po drugie:
Pomysł, pomysłem - ale nie Sir'a, tylko od dawien, dawna znany - to nie jest wynalazek Sir'a. On to ujawnił, kiedy mu już nie było to praktycznie potrzebne - nie myśląc o tych, dla których dyskrecja o tym pomyśle, była jeszcze potrzebna.
Po trzecie:
Mam nadzieję, że kolejek nie będzie. Znam to miejsce, wiem, gdzie to jest. Oby znowu nikt się głupio nie wygadał.
Sir Saneris
27-06-2005, 11:54
Ale kto palkowi kaze na minoskach Saneris, to dla rycka o skilach ~60.60.
Palki od 55-60 dista spokojnie moga isc na cyce, guardy, lidery i fe w cyclo.
Ten post jest o treningu... trening na liderach? Fe? Zrob palka i daj znac jak Ci idzie trening na nich ^^.
Pomysł, pomysłem - ale nie Sir'a, tylko od dawien, dawna znany - to nie jest wynalazek Sir'a. On to ujawnił, kiedy mu już nie było to praktycznie potrzebne - nie myśląc o tych, dla których dyskrecja o tym pomyśle, była jeszcze potrzebna.
Wyobraź sobie ze ja niedawno to dopiero odkrylem i podzielilem sie tym z innymi.
(...) ale po prostu bronie swojego interesu.
Właśnie.. to jedyne na czym Ci zależy
Po pierwsze:
Ja nie panikuję i nie jestem chamski, ale po prostu bronie swojego interesu.
To znaczy co jest Twoim interesem tutaj? Oznacza on może: MINE!!!! ?
Po drugie:
Może i nie jego, ale co Ci do tego? Twój?
Szukasz dyskrecji zadzwoń na telefon zaufania.
Nie bądź egoistą, jak sama nazwa wskazuje Multiplayer jest grą masową, chyba zapominasz cały czas, że nie jesteś sam w tej pisakownicy.
Po trzecie:
Mam nadzieję, że kolejek nie będzie. Znam to miejsce, wiem, gdzie to jest. Oby znowu nikt się głupio nie wygadał.
Ja powiem wszystkim gdzie to jest celowo, żeby zrobić Ci na złość. Bo powtarzam po raz następny miejsce nie jest TWOJE. Znów mi się coś przypomniało, dzieciaczki często tak się przemądrzają... "a mój tata budował to podwórko, idź sobie, MOJE!!!!!!!!!"
Edit: Z tego wszystkiego zapomniałem o temacie posta ;)
Trening fajny, miejsce fajne, ide wypróbować ;)
Piotrek~
27-06-2005, 12:06
Ale biedaczki macie problem.......
Ktoś treni tam,a ktoś inny idzie do mt sternum na geo (nie będe dawać ss'ków, bo to będzie za latwe)
Zawsze można znaleźć trzeci, piąty, dziesiąty resp geo z możliwością treningu ... to nie jest gra, gdzie wszystko masz gotowe, trzeba troszkę poszukać, poodkrywać nieznane.
Może i nie jego, ale co Ci do tego? Twój?
Szukasz dyskrecji zadzwoń na telefon zaufania.
Nie bądź egoistą, jak sama nazwa wskazuje Multiplayer jest grą masową, chyba zapominasz cały czas, że nie jesteś sam w tej pisakownicy.
Ja powiem wszystkim gdzie to jest celowo, żeby zrobić Ci na złość. Bo powtarzam po raz następny miejsce nie jest TWOJE. Znów mi się coś przypomniało, dzieciaczki często tak się przemądrzają... "a mój tata budował to podwórko, idź sobie, MOJE!!!!!!!!!"
Masz problemy z piaskownicą, że tak ciągle o niej opowiadasz? A może miałeś porblemy w dzieciństwie? Jeśli tak, to zapraszam do psychologa, a nie nam sie tu na forum wyżalasz, co to ty nie miałeś z piaskownicą, jak byłeś mały :/.
Ja powiem wszystkim gdzie to jest celowo, żeby zrobić Ci na złość.
No popatrz - a jednak nie powiedziałeś. Pewnie sam nie wiesz, albo również (tak jak ja) nie chcesz, aby inni wiedzieli o tym miejscu, tylko zarywasz na forum ostro, jaki ty to jesteś dobry, słowem "Matka Teresa" - innym w treningu pomagać będzie...
@Sir:
Weź ty mnie nie rozśmieszaj <very_funny_nice_lol>.
Masz problemy z piaskownicą, że tak ciągle o niej opowiadasz? A może miałeś porblemy w dzieciństwie? Jeśli tak, to zapraszam do psychologa, a nie nam sie tu na forum wyżalasz, co to ty nie miałeś z piaskownicą, jak byłeś mały :/.
Troszke nie rozumiesz co się do Ciebie mówi, wróc do paru postów wcześniej to załapiesz.
No popatrz - a jednak nie powiedziałeś.
A skąd jesteś tego taki pewnien? Coś ograniczony jesteś chłopie.
Pewnie sam nie wiesz, albo również (tak jak ja) nie chcesz, aby inni wiedzieli o tym miejscu, tylko zarywasz na forum ostro, jaki ty to jesteś dobry, słowem "Matka Teresa" - innym w treningu pomagać będzie...
To, że Tobie nikt nie pomagał nie znaczy, że nikt nikomu pomagać nie może. I prawidłowo, że został podany taki sposób na trening bo zaoszczędzi to masę cennego czasu dla niektórych ludzi. jak znajdę czas to zrobię filmik do tego miejsca, żeby każdy mógł przyjsc i Cie stamtąd wyrzucić.
A ja osobiście mam w tyłku czy ktoś o tym wie czy nie. Co mnie to obchodzi. Powtarzam Ci po raz ostatni, że to nie jest TWOJE miejsce i nie grasz w Tibie SAM egoisto. Reszta ma też pewnie daleko w tyłku, że Ty tam sobie siedzisz, ja się dzielę swoją wiedzą, i mam w nosie takich ludzi jak Ty i ich egoizm.
A teraz idź popłacz, że dużo ludzi będzie trenować w tym miejscu.
Sir Saneris
27-06-2005, 14:21
Właśnie egoizm i samolubstwo.. nic dodać nic ująć. Dla mnie to nie jest śmieszne.. chociaz Ciebie to moze bawi..
@topic Trening swietny, prawie jak dla knitha z ghoulem na pvp. Proponuje dac to jako poradnik, bo sama metoda dobra (mozliwosc wykorzystania na kilku kreaturach, dla roznych profesji i w roznych miejscach).
Proponuje takze zamknac ten topic, gdyz wszyscy sie zgodzili, ze metoda jest git, a ta klutnia o piaskownicach, kubelkach i grabkach do nieczego nie prowadzi B)
Barbon Avec
27-06-2005, 14:59
Mam prosbe mozesz zrobic filmik tego "traina"? za***iscie to wyglada ale mam 1 problem nei wiem gdzi e jest pojedynczy resp i jak do niego dojsc?
Lord Dreathan
27-06-2005, 15:32
Słucham Waszych opinii..
No więc wg. mnie nowatorski pomysł godny zarazem podziwu jak i uwagi ;)
Krakowiaczek jeden
27-06-2005, 16:16
Mam prosbe mozesz zrobic filmik tego "traina"? za***iscie to wyglada ale mam 1 problem nei wiem gdzi e jest pojedynczy resp i jak do niego dojsc?
do tamtego miejsca nie mozna podac drogi poniewarz jest tam quest, jest jeszcze 1 miejsce z geo wmiare dobre ale tam tez quest -.- chodzi mi o trojkatna wieze niestety drogi nie mozna opisac powodzenia w szukaniu drogi ^^
A skąd jesteś tego taki pewnien? Coś ograniczony jesteś chłopie.
Ograniczony to ty sam jesteś, bo jak widać, rację miałem mówiąc, że sam nie wiesz, gdzie to jest. Sam się do tego przyznałeś.
To, że Tobie nikt nie pomagał nie znaczy, że nikt nikomu pomagać nie może. I prawidłowo, że został podany taki sposób na trening bo zaoszczędzi to masę cennego czasu dla niektórych ludzi. jak znajdę czas to zrobię filmik do tego miejsca, żeby każdy mógł przyjsc i Cie stamtąd wyrzucić.
A ja osobiście mam w tyłku czy ktoś o tym wie czy nie. Co mnie to obchodzi. Powtarzam Ci po raz ostatni, że to nie jest TWOJE miejsce i nie grasz w Tibie SAM egoisto. Reszta ma też pewnie daleko w tyłku, że Ty tam sobie siedzisz, ja się dzielę swoją wiedzą, i mam w nosie takich ludzi jak Ty i ich egoizm.
A teraz idź popłacz, że dużo ludzi będzie trenować w tym miejscu.
Może ja to inaczej ujmę. Wyobraź sobie, że masz świetny sposób na to, aby w krótkim czasie wytrenować sobie świetne skille. Nikt nie przychodzi w to miejsce i nie korzysta z tego sposobu, co ty, bo mało, bardzo mało kto o nim wie. Jednak ktoś na forum, ujawnia ten sposób i na głowę i w miejsce, gdzie trenujesz i wykorzystujesz swoją wiedzę, zwala ci się kolejka ludzi, którzy próbują cię na siłe wykurzyć z ów miejsca i jak ostatnie nooby wybijają ci potworki, abyś się wyniósł z tego miejsca. Jaka jest twoja reakcja? Skaczesz z radości i oznajmiasz, że jesteś bardzo zadowolony z tego, że inni już także wiedzą i że się im pomogło? Nie sądzę... Może taki przykład wytłumaczy wam moją reakcję i frustrację tą sytuacją. Nie jest to chamstwo i egoizm, tylko swego rodzaju bunt. Zrozumcie mnie choć trochę - tak po ludzku...
Barbon Avec
27-06-2005, 16:59
Ale ja chce zobaczyc droge a nie questa :) Wystarczy jak dojdziesz do dziury ew. ropnie geomancera i poterenisz. Ni eobchodiz mnie quest :)
No właśnie o to mi chodzi, co widać post wyżej. Mam nadzieję, że ten gość nie jest z Harmonii. Serio, z chęcią bym pokazał drogę, ale mi TibiCam filmów nie zapisuje do pliku.
Gratz opracowania.
Ale ja i tak preferuje krasnoludy (zwykłe), rotwormy...
Sir Saneris
27-06-2005, 19:07
Wiesz.. ja tez tam nadal trenie.. i raz.. nie zauwazylem zadnej kolejki.. a dwa.. jakos to ze ja nadal tam trenie nie przeszkadzalo mi podzielic sie z innymi wiedza.. Ty preferujesz gre solo wszystko dla siebie.. a dla mnie to multiplayer i przede wszystkim rozrywka dla mnie i innych ludzi..
Super trening dla palka ;)
Wiesz.. ja tez tam nadal trenie.. i raz.. nie zauwazylem zadnej kolejki.. a dwa.. jakos to ze ja nadal tam trenie nie przeszkadzalo mi podzielic sie z innymi wiedza.. Ty preferujesz gre solo wszystko dla siebie.. a dla mnie to multiplayer i przede wszystkim rozrywka dla mnie i innych ludzi..
OMG! Już nie przynudzaj! Jakbym preferował gre solo, to bym sobie sypał w OTS na własnym twardzielu albo w IGI Project/GTA. Lubię grę z ludźmi i dlatego gram w Tibię, więc skończ już te swoje dyrdymały i pierdzielenie za przeproszeniem o grze solo i tych sprawach...
Sir Saneris
27-06-2005, 20:15
(..)więc skończ już te swoje dyrdymały i pierdzielenie za przeproszeniem o grze solo i tych sprawach...
Wybacz.. po Twojej wypowiedzi widze ze zrobilem blad traktujac Cie jak osobe inteligentna mogaca przedstawic argumenty zamiast obrzucania sie blotem.. zal mi Cie.. ale szczerze mam Cie gdzies.. dla tych co nie kapuja miejscowki.. Mount Sternum.. kilka pieter w dol. Milego treningu.
Jerkov Thundersword
27-06-2005, 20:31
Ja wykryłem kolejną wadę... zsummonowane potwory po jakimś czasie znikają, tak więc mag może się napracować... Jeżeli się mylę, to sorry. Mimo to to idealny trening dla hlvli... ja osobiście trenuję na cyklopach z faktu iż mam tylko 78/68, ale jak sie ma +90 to jest ciężko...
Sir Saneris
27-06-2005, 20:36
Ja wykryłem kolejną wadę... zsummonowane potwory po jakimś czasie znikają, tak więc mag może się napracować... Jeżeli się mylę, to sorry. Mimo to to idealny trening dla hlvli... ja osobiście trenuję na cyklopach z faktu iż mam tylko 78/68, ale jak sie ma +90 to jest ciężko...
No mylisz sie.. nie znikaja ;).. chyba ze im summoner zniknie :P
Krakowiaczek jeden
27-06-2005, 22:54
gari zaloze sie ze sam na ta miejscowe nie wpadles tylko ktos Ci powiedzial, ja o niej sie dowiedzialem od Sana jeszcze przed napisaniem topicu i jest spoko, fajny sposob na train a jak bylem tam okolo 8 razy po okolo 30 min ( zeby z kolegami questa zrobic i kilka gskow zabic) to nikogo tam niespotkalem, pozatym o ile sie nie myle sa tam okolo 3+ miejsca gdzie geosia mozna bloknac, nie mam ochoty sie sprzeczac bo wiem ze San dobze zrobil dajac ten topic. Teraz wiecej ludzi tam zacznie chodzic i odciaza innym roty/dwarfy/cyclo i nie beda sie musieli naklikac by potrenic, pomysl o zaletach np: wiecej saphirow na sell, ladniejsze domki, mozliwosc zabicia bezpiecznie 1 geo, trening wielu ludzi tam, mozliwosc podobnego trenowania (bez psn spiderow) na triangle tower(kolejni ludzie zkozystaja z czystego questa, jezeli bedziesz mily inny moze sie odwdziecza
czekam na 50 cytatow z mojej wypowiedzi i czepiania sie bledow itp( mam angielskiego win xp [nie spolczam bo tlumaczenie okropne :P])
Wybacz.. po Twojej wypowiedzi widze ze zrobilem blad traktujac Cie jak osobe inteligentna mogaca przedstawic argumenty zamiast obrzucania sie blotem.. zal mi Cie.. ale szczerze mam Cie gdzies.. dla tych co nie kapuja miejscowki.. Mount Sternum.. kilka pieter w dol. Milego treningu.
Ty przedstawiasz argumenty? Ty mnie obrzucasz mięsem, mówiąc, że jestem egoistą, smolubem etc. Nie znasz mnie, więc nie wnioskuj błędnie.
Miejscówę o tyle genialnie wytłumaczyłeś, że licz tylko na to, że może ktoś tam trafi, pierw zaliczając wszystkie dziury, w których czekają takie potworki jak Fire Elementale, Giant Spidery.
Ja też sądzę, że dobrze jest, że tak jak kolega wyżej napisał, dwarfy się zwolnią, ale niestety zwolnienie będzie minimalne, bo jak sądzisz, ilu grupom uda się dobrze przyblokować Geo? W tym miejscu może 5-10, a to chyba specjalnie nie odciąży Dwarfów, Rotów i Cyclopów.
Ograniczony to ty sam jesteś, bo jak widać, rację miałem mówiąc, że sam nie wiesz, gdzie to jest. Sam się do tego przyznałeś.
W którym miejscu? Głupi nie jestem i wiem, że podająć dokładną drogę PUBLICZNIE zarobię bana za QS co nie oznacza, że PW, komunikatory i reszę mam wyłączoną i nic nie mogę mówić.
Może ja to inaczej ujmę. Wyobraź sobie, że masz świetny sposób na to, aby w krótkim czasie wytrenować sobie świetne skille. Nikt nie przychodzi w to miejsce i nie korzysta z tego sposobu, co ty, bo mało, bardzo mało kto o nim wie.
Trenuję na rotach na Darashii. Jaskinia na południe od wieży z Minosami. Zapraszam każdego chętnego do południowej dziury, bo mi się czasem nudzi a roty nie rozmowne. Skile mam świetne; 20/26
I zazwyczaj trenujemy w 3 osoby, bo przynajmniej jakoś jesteśmy się w stanie dogadać. Sposób jest rewelacja, bo rotów jest nadal dla nas za dużo.
Jednak ktoś na forum, ujawnia ten sposób i na głowę i w miejsce, gdzie trenujesz i wykorzystujesz swoją wiedzę, zwala ci się kolejka ludzi, którzy próbują cię na siłe wykurzyć z ów miejsca i jak ostatnie nooby wybijają ci potworki, abyś się wyniósł z tego miejsca.
Ty chyba w jakąś paranoję wpadłeś. Saneris zrobił screena i opisał w jaki sposób prawie gienijalnie trenować a Ty masz pretensje, jakby conajmniej Ci postać zabrał. Jeżeli każdy trenowałby tak jak Ty i nie sposób byłoby mu przegadać to ja dziękuję za kolejkę składającą się z takich samolubów do training roomu. Trzebaby was po jednym ubijać.
Odnoszę wrażenie, że jesteś jednym z takich graczy, którzy potrafią się ładnie bloknąć z potworkiem w wąskim korytarzu, blokując drogę i idą na obiad bo sądzą, że to ich korytarz i reszta się nie liczy bo oni chcą trenować.
Jaka jest twoja reakcja? Skaczesz z radości i oznajmiasz, że jesteś bardzo zadowolony z tego, że inni już także wiedzą i że się im pomogło?
To zależy kto by przyszedł.
Jeżeli ktoś w miarę inteligentny, z którym idzie ponoegocjować bo wie, że takich miejsc nie ma dużo to z pewnością bym się dogadał.
Jeżeli taki jak Ty, to bym mu Geo dołożył dla lepszego efektu.
W obu przypadkach bym się cieszył.
Nie sądzę... Może taki przykład wytłumaczy wam moją reakcję i frustrację tą sytuacją. Nie jest to chamstwo i egoizm, tylko swego rodzaju bunt. Zrozumcie mnie choć trochę - tak po ludzku...
Jakby się każdy "buntował" tak jak Ty, to niewiele byś wiedział. Stosujesz się do zasad opracowanych przez ludzi z Tibianews? Korzystałeś z czyjegoś poradnika? Ktoś pokazywał Ci jak grać, trenować itp? Palisz mane w "paczkach" 20? Trenujesz tak, żeby zadawać hity co 30 sekund na 2 potworkach ... ? Tak? To łaskawie daj właśnie tak po ludzku się ludziom wiedzą dzielić a nie zachowuj się jakbyś był jedynym na świecie.
EOT
W którym miejscu? Głupi nie jestem i wiem, że podająć dokładną drogę PUBLICZNIE zarobię bana za QS co nie oznacza, że PW, komunikatory i reszę mam wyłączoną i nic nie mogę mówić.
No więc jak na tyle inteligentny jesteś, to nie zapowiadaj, że nakręcisz filmik, jak tam dojść, gdyż tak jak mówisz - równe to jest QS.
Trenuję na rotach na Darashii. Jaskinia na południe od wieży z Minosami. Zapraszam każdego chętnego do południowej dziury, bo mi się czasem nudzi a roty nie rozmowne. Skile mam świetne; 20/26
I zazwyczaj trenujemy w 3 osoby, bo przynajmniej jakoś jesteśmy się w stanie dogadać. Sposób jest rewelacja, bo rotów jest nadal dla nas za dużo.
Ja trenuję z 2 innymi kolegami, z którymi bez problemu prowadzi się rozmowę. Również trening we trzech (z czego druid stoi i pali manę również rozmawiając).
Ty chyba w jakąś paranoję wpadłeś. Saneris zrobił screena i opisał w jaki sposób prawie gienijalnie trenować a Ty masz pretensje, jakby conajmniej Ci postać zabrał. Jeżeli każdy trenowałby tak jak Ty i nie sposób byłoby mu przegadać to ja dziękuję za kolejkę składającą się z takich samolubów do training roomu. Trzebaby was po jednym ubijać.
Ze skillami 20/26 z pewnością nie dasz rady nas poubijać. Przegadać jest trudno, bo wiecznie będziemy twierdzić, że mamy rację (jedna jak i druga strona) i tak bez końca. Zbyt tęgi umysły, żeby odpuścić (potraktuj to jak chesz - komplement, oblegę, samochwalstwo...).
Odnoszę wrażenie, że jesteś jednym z takich graczy, którzy potrafią się ładnie bloknąć z potworkiem w wąskim korytarzu, blokując drogę i idą na obiad bo sądzą, że to ich korytarz i reszta się nie liczy bo oni chcą trenować.
Odnosisz złe wrażenie - nie gram w porze obiadowej. A tak serio, nie jestem graczem tego pokroju. Przykro mi - pomyliłeś się w swych domysłach.
To zależy kto by przyszedł.
Jeżeli ktoś w miarę inteligentny, z którym idzie ponoegocjować bo wie, że takich miejsc nie ma dużo to z pewnością bym się dogadał.
Jeżeli taki jak Ty, to bym mu Geo dołożył dla lepszego efektu.
W obu przypadkach bym się cieszył.
A ty jesteś kimś, kto negocjuje, czy tak jak ja teraz - usilnie wpiera swoje zdanie? Jestem pewien, że to drugie, bo robisz to od początku tego tematu. Margines - ze skillami 20/26 z pewnością masz mały level - nie dasz rady zlurować nestępnego Geo.
Jakby się każdy "buntował" tak jak Ty, to niewiele byś wiedział. Stosujesz się do zasad opracowanych przez ludzi z Tibianews? Korzystałeś z czyjegoś poradnika? Ktoś pokazywał Ci jak grać, trenować itp? Palisz mane w "paczkach" 20? Trenujesz tak, żeby zadawać hity co 30 sekund na 2 potworkach ... ? Tak? To łaskawie daj właśnie tak po ludzku się ludziom wiedzą dzielić a nie zachowuj się jakbyś był jedynym na świecie.
Skorzystałem raz z poradnika, w którym było opisane, co ile wskakuje następny skill w sword/axe/club. Ten poradnik nie godził w czyjś interes i gdy ja z niego skorzystałem, też nikogo nie ugodziłem.
Ogólnie, to możemy tak bez końca...
Ze skillami 20/26 z pewnością nie dasz rady nas poubijać. Przegadać jest trudno, bo wiecznie będziemy twierdzić, że mamy rację (jedna jak i druga strona) i tak bez końca. Zbyt tęgi umysły, żeby odpuścić (potraktuj to jak chesz - komplement, oblegę, samochwalstwo...).
A ty jesteś kimś, kto negocjuje, czy tak jak ja teraz - usilnie wpiera swoje zdanie? Jestem pewien, że to drugie, bo robisz to od początku tego tematu. Margines - ze skillami 20/26 z pewnością masz mały level - nie dasz rady zlurować nestępnego Geo.
Nie wiem czy Norrin ma tu takiego nicka jak w grze, ale jesli tak to:
Name: Norrin
Sex: male
Profession: Master Sorcerer
Level: 58
Dane z tibia.com. Nie wiem czy to dla ciebie niski lvl, ale geo zruluje na bank ...
Ja też nie wiem, ale Norrin sam zaznaczył, że trenuje na Rotach i ma skille 20/26.
Sir Saneris
28-06-2005, 10:38
No właśnie Norrin jest Master Sorkiem ale skille i tak treni.. dla Ciebie Gari to głupota że mag treni zabierając miejsce wojownikom? To gra.. i każdy gra jak chce.. nie podałem dokładnej lokalizacji żeby ludzi się troszkę pomęczyli.. na screenie przedstawiony jest sam sposób.. a co do samoluba.. to nie obelgi tylko fakty.. i nie ja jeden jestem tego zdania na tym forum.. zapewne Tobie tez ktoś powiedzial o tej metodzie treningu i masz pretensje że ktoś mówi komus innemu.. opatentowałeś metode?Nie klikam więcej re na Twoj temat bo to nie ma sensu.. dla Ciebie liczysz sie Ty, Ty,Ty... i jeszcze Ty.. i moze tych 2 kumpli, dzieki ktorym mozesz tam potrenic.. nie dostrzegasz ze inni tez graja w Tibie.. nie widze wiec sensu dalszej dyskusji z Toba.. a piszac posty i bluzgajac.. sam reklamujesz ten post bo przesuwasz go do gory na liscie :). Dzieki. Cos w stylu bramki samobojczej..
I tak już jest za późno, więc reklama czy nie - nie widzę problemu, że w nim piszę.
Powtarzam - nie znasz mnie, nie bluzgaj. Nie jesteś jasnowidzem, bo tacy nie istnieją. Nie wiesz jaki jestem - milcz. Szkoda twego gadania - nie robi to na mnie wrażenia, bo wiem, że na mój temat, mówisz źle i bez słuszności. Twoje bluzganie jest daremne...
Nie widzę problemu w tym, że mag trenuje.
No więc jak na tyle inteligentny jesteś, to nie zapowiadaj, że nakręcisz filmik, jak tam dojść, gdyż tak jak mówisz - równe to jest QS.
Wszedłeś kiedyś na inną stronę lub forum niż tibia.pl? Przecież to nie musi tutaj zawisnąć.
Są już zlecenia na wycieczkę do geo i filmy.
BTW kiedyś umieścił tutaj ktoś film z pełnym questem przedstawiając dokładnie co robić i gdzie iść i wyobraź sobie, że go nie zdjęto!! ;)
Ja trenuję z 2 innymi kolegami, z którymi bez problemu prowadzi się rozmowę. Również trening we trzech (z czego druid stoi i pali manę również rozmawiając).
I wszyscy klepiecie pewnie non stop 24/h tego samego Geo. :D
Powtarzam - nie znasz mnie, nie bluzgaj. Nie jesteś jasnowidzem, bo tacy nie istnieją. Nie wiesz jaki jestem - milcz.
Nie pomagasz - wyjdź
Szkoda twego gadania - nie robi to na mnie wrażenia, bo wiem, że na mój temat, mówisz źle i bez słuszności. Twoje bluzganie jest daremne.
Chyba bluzgania nie widziałeś jeszcze :D Nikt tutaj nie bluzga, w miarę kulturalnie to idzie skoro posty nadal są.
[zaraz ich nie będzie lol]
Nie widzę problemu w tym, że mag trenuje.
ehh, jakby Ci to wyjaśnić ... Otóż problem jest i to ogromny, bo ... te skile ... one ... one jakoś nie chcą tak szybko rosnąć.
<edit>
Przeglądnij dokładnie "Silence Army Thread" - tam masz min 2 (tyle wyczaiłem) różne zrzuty z treningu na geomancerach. Tamtych się uczep, że pokazali miejsce.
</edit>
Nie wiem czy Norrin ma tu takiego nicka jak w grze[...]
Tak, to mój char.
Z tym lurowaniem geo to lekki kłopot jest bo one pierońsko mane zasysają :D
a istnieje zasada mówąca; Mag bez many - martwy mag. Ale nie takie cuda się robiło :evul:
@up
About majne temat... Nikt tam drogi chyba nie pokazał?
JA dzisiaj treniłem na ghostland ze slimami i efekty są bardzo dobre przynajmniej ja jestem zadowolony ale te n00by podchodzą i zabijają więc i ja się wkurzyłem poszedłem w miejsce gdzie schodzi się do fd n00by zawsze leciały za mną trochę się szwędały został w 1 miejscu fd sie się z respił i miałem kolesia z głowy załatwiłem tak dzisiaj 3 kolesi loot po prostu pięny: crown helmet plate legs x3 noble armor i troche runek kolesie juz nei wrócili a inny jak trupy zobaczyli to też już uważali
Cartezjus
28-06-2005, 18:14
wspaniały pomysł tylko ze dla pala ;( a ja uwielbiam grac knightem jesli ktos by był tak miły i pokazał jak dobze trenic knightem bym był wdzięczny 8o
Pozdrawiam całą ekipę Tibia.pl :]
Jojo Ninja
28-06-2005, 18:21
@topic :
To jest temat zdjęcia a nie poradniki :F
Daj to na poradnik :S
Ogólnie znana metoda, ale dla wyższych lvlków
Wszedłeś kiedyś na inną stronę lub forum niż tibia.pl? Przecież to nie musi tutaj zawisnąć.
Są już zlecenia na wycieczkę do geo i filmy.
BTW kiedyś umieścił tutaj ktoś film z pełnym questem przedstawiając dokładnie co robić i gdzie iść i wyobraź sobie, że go nie zdjęto!! ;)
Pewnie jesteś na tyle inteligentny i dobrze wiesz, jak mało osób potrafi korzystać z opcji "szukaj".
I wszyscy klepiecie pewnie non stop 24/h tego samego Geo. :DNa twoje nieszczęście, nie wszyscy, tylko ja i mój kolega, paladin. Druid stoi i robi runki. Możesz być pewien, że nie 24h, bo musimy sobie zrobić przerwę na save, więc siedzimy prawie 23h50min.
Nie pomagasz - wyjdź
To jest forum dyskusyjne, jak sama nazwa wskazuje, do dyskusji, a nie pomocy rozbitkom, powodzianom. Chyba masz problem ze zrozumieniem przeznaczenia forum. To nie jest forum Akcji Pomocy Powodzian czy PCK.
Chyba bluzgania nie widziałeś jeszcze :D Nikt tutaj nie bluzga, w miarę kulturalnie to idzie skoro posty nadal są.
[zaraz ich nie będzie lol]
Bluzgania nie widziałem, za to dosyć często słysze, tylko że nie w moją stronę.
ehh, jakby Ci to wyjaśnić ... Otóż problem jest i to ogromny, bo ... te skile ... one ... one jakoś nie chcą tak szybko rosnąć.
No popatrz! A wiesz, jak knightowi skille rosną przy 85/85? Pewnie nie...
Eternal Oblivion (211 Elite Knight, 110/108) pochwalił się w jednym, ze swoich filmików, że 1% skilla rośnie mu w 3h10min. Tak dla twoich informacji o szybkości rośnięcia skilli.
Przeglądnij dokładnie "Silence Army Thread" - tam masz min 2 (tyle wyczaiłem) różne zrzuty z treningu na geomancerach. Tamtych się uczep, że pokazali miejsce.
Nie jestem nabijaczem postów - nie będę pisał tego samego w dwóch miejscach.
I tak do za****** śmierci...
Zawalisty sposób! Ktoś, kto to wymyslił, jest wspaniały... !
Pozatym ten sposób przyda się nie tylko na światach non-pvp. Dla palka, jako że nie ma żadnej słaebej broni i musi trenować spirami, już przy diście 75 monk nie wystarcza... Zostają tylko koledzy, ale jak wiadomo im wiecej bloodhotow tym szybszy trening wiec bardziej sie oplaca trenic na geo...
Na prawde wspaniały pomysł.
Gratulacje pomysłu saner powiem lemarowi zeby tam potrenil hrhr bravo bravo bravo bravo za opublikowanie tego zapewne wielu ludzią się przyda
hrhr co do gariego(jak juz wspomnialym na jednym z forów albo sie pokochacie albo pozabijacie sprzecznosc interesow ktorej nie wyjasnisz,jak ktos jest mało inteligentny to niejak sie nie dogadasz)
Dear Duffy
stary po co to ujawniasz... teraz kazdy bedzie o tym wiedzial... i tak ledwo co sie moge dopchac do kolejki na geo... poza tym kapa bo ten sorc ma tam stac caly czas i sie gapic jak trenisz. bez sens. ja po prostu trenie z geo sam na sam. on mnie a ja jego.
Sir Saneris
29-06-2005, 11:43
stary po co to ujawniasz... teraz kazdy bedzie o tym wiedzial... i tak ledwo co sie moge dopchac do kolejki na geo... poza tym kapa bo ten sorc ma tam stac caly czas i sie gapic jak trenisz. bez sens. ja po prostu trenie z geo sam na sam. on mnie a ja jego.
Kto chce skorzysta.. ciesze sie ze tylu ludzi uznalo pomysl za dobry.. mozesz trenic sam z geo jak Ci nie szkoda uhow i many.. powodzenia :).
I bardzo dobrze że więcej ludzi wie o tej miejscówie... Bo i tak od dawna była znana, ale mało kto i tak tam treni w ten sposób. Ale jak się dla kogoś ma przydać to tym lepiej.
@San,Norrin olejcie tego kolesia bo topic się mało czytelny robi...
@Gari
Nie znamy Cię?? Ale swoimi wypowiedziami dałeś się poznać. Jesteś w pewnym sensie indywidualistą... ale z tej złej strony.
Indywidualizm- to co niszczy człowieka we współczesniej kulturze, rodzaj egoizmu, człowiek myśli tylko o sobie.
"Wszelkie szaleństwa polegają na klęsce kontaktów z drugim człowiekiem"
Emmanuel Mounier
@Gari
Nie znamy Cię?? Ale swoimi wypowiedziami dałeś się poznać. Jesteś w pewnym sensie indywidualistą... ale z tej złej strony.
Indywidualizm- to co niszczy człowieka we współczesniej kulturze, rodzaj egoizmu, człowiek myśli tylko o sobie.
Jestem indywidualistą w takim samym sensie, jak każdy z nas. Wszyscy mamy w sobie coś z indywidualisty. Niczym się pod tym względem nie wyróżniam. Ta sprawa też w pewnym sensie daje to do zrozumienia, bo akurat trenuję w tym przypadku z kolegami, a to już chyba jakaś grupa, z którą współpracuję? To, o czym mówie, to jest, jak ktoś wcześniej wspomniał - sprzeczność interesów - a to nie zawsze świadczy o egoizmie, indywidualności.
hrhr co do gariego(jak juz wspomnialym na jednym z forów albo sie pokochacie albo pozabijacie sprzecznosc interesow ktorej nie wyjasnisz,jak ktos jest mało inteligentny to niejak sie nie dogadasz)
Twierdzisz, że jestem mało inteligentny, czy raczej stawiasz na to, że to sprzeczność interesów?
Palkiem na slimach też można trenić.Lurujesz jakies 5 matek, obtaczasz je parcelami i klonowac sie beda wystarczajaco szybko nawet przy skillach 80+(im wyzsze skille tym wiecej matek oczywiście)
Sir Saneris
29-06-2005, 17:48
Palkiem na slimach też można trenić.Lurujesz jakies 5 matek, obtaczasz je parcelami i klonowac sie beda wystarczajaco szybko nawet przy skillach 80+(im wyzsze skille tym wiecej matek oczywiście)
Slimy pzresuwaja parcele.. to chyba nieco rozbija plan..
Olałem podstrone temu już ;).
Gratulacje pomysłu saner powiem lemarowi zeby tam potrenil hrhr bravo bravo bravo bravo za opublikowanie tego zapewne wielu ludzią się przyda
Nie ma sprawy ;)
Lama się nauczyła czegoś ode mnie i teraz pokazuje to na necie xP. <dżołk>.
Gratz San pomysłu, ty moja lamko ty xP.
Jerkov Thundersword
29-06-2005, 18:36
Omg... Nie kłóćcie się! Jeżeli ktoś nie grał na non-pvp nie zrozumie istoty tego treningu :P Nie zrozumie jak idealnie nadaje się on na non pvp. Norrin, ty tutaj? Przecież sorcerer nie musi trenować :) Zapewne nie pamiętasz tego nobka (czy też newbie) sprzed ładnych paru lat, którego poznałeś na 17 levelu B) no ale trudno...
Krakowiaczek jeden
29-06-2005, 18:44
Lama się nauczyła czegoś ode mnie i teraz pokazuje to na necie xP. <dżołk>.
Gratz San pomysłu, ty moja lamko ty xP.
od razu uprzedzam to nie jest obrazanie Sana :P tak czasem koledzy do niego mowia :D
od razu uprzedzam to nie jest obrazanie Sana :P tak czasem koledzy do niego mowia :D
Mało tego...on to lubi :D
Norrin, ty tutaj? Przecież sorcerer nie musi trenować
Lista dedów mi się wydłużyła, a w związku z tym, że biegałem bez blessów skile po kilkunastu dedach spadły niemiłosiernie. I nie mogłem sobie wybaczyć tego, że nie mogę guardów dobrze blokować...teraz jest ok, poblokować komuś? :)
Zapewne nie pamiętasz tego nobka (czy też newbie) sprzed ładnych paru lat, którego poznałeś na 17 levelu no ale trudno...
Ja mam sklerozę, znajomych czasem nie poznaję. W jakich okolicznościach się poznaliśmy to może mi się coś przypomni. BTW który lvl teraz?
@Topic
Spoko, to czyj to pomysł w końcu na ten trening jest?
Sir Saneris
30-06-2005, 01:07
A czy to ważne czy to pomysł? Grunt że sprawdza sie i ulatwia zycie.. i ze dzieki niemu mozna sie poklocic z noobkami :).. pozdrowienia dla lamek z Harmoni.. Norrina (i dont like u >,<), Globiego (:*), Vasemira (:*****).. i tyle :P. Musze powiedziec ze to najlepszy temat w mojej histori.. przyczepil sie tylko jeden noobek ale nad tym popracujemy ^^ evuuull... xD.
San mam pomysła jak gościowi załatwić załamanie nerwowe :D
Pojawiają mi się coraz to nowe wiadomości w skrzynce od ludzi z różnych serwów o nakręcenie filmika i pokazanie jak dokładnie zrobić to co jest pokazane na sceenie. Wiesz ... jak ropować, jak użyć czaru na sumonowanie, i w jakim momencie palek zaczyna rzucać dzidami. Wbrew pozorom nie chodzi zupełnie o miejsce z Geo...nie, nie, nic z tych rzeczy ;)
Wrócisz z uczelni to może nakręcimy film (?).
Jak się nie sprawdzi to mu upuścimy krew.
Scenariusz już mam.
Mad Bad Nor :evul:
<Edit>
Nie chce mi się nowego pisać. Tyczy się wypowiedzi poniżej.
Wrócisz z uczelni - obgadamy sprawę ;)
Sir Saneris
30-06-2005, 08:50
Nie ma sprawy kiedy tylko chcesz :)
I co? Myślisz, że mnie krew zaleje jak nakręcisz ten film? Prędzej mnie śmiech weźmie z tej twojej prostoty. Będziesz mi dogryzał jak dziecko, z tym, że to mi akurat wisi.
@Sir:
Noob? Popatrz w lusterko - tylko powoli, bo jak za szybko, to możesz zawału dostać...
Sir Saneris
03-07-2005, 16:31
Noob? Popatrz w lusterko - tylko powoli, bo jak za szybko, to możesz zawału dostać...
Btw.. ciekawe czemu myslisz ze mowilem o Tobie? Przeciez nie napisalem o kim mowie.. no chyba ze w koncu sam zobaczyles prawde :).
PalAnonim
03-07-2005, 21:39
Prawda w oczy kole
(...)i ze dzieki niemu mozna sie poklocic z noobkami :)(...)
I właśnie dlatego myślę, że o mnie mówisz, bo to chyba ze mną się kłócisz, co nie? Czyżbys miał problemy ze zrozumieniem własnych zdań? A może po prostu nie potrafisz ich odpowiednio konstruować?
Sir Saneris
04-07-2005, 10:23
Jesteś pępkiem świata? Wielu "rozdrażnionych" wysłało mi pm'ki.. nie tylko z Toba się kłócę.. nie jesteś wierzchołkiem świata.. naucz się patrzeć na co innego poza czubkiem własnego nosa..
PalAnonim
04-07-2005, 10:40
I właśnie dlatego myślę, że o mnie mówisz, bo to chyba ze mną się kłócisz, co nie? Czyżbys miał problemy ze zrozumieniem własnych zdań? A może po prostu nie potrafisz ich odpowiednio konstruować?
Czlowieku prosty. Zamknij juz twarz. Prawda boli- San opublikowal sposob na trening, miejsca nawet nie opisal dokladnie jak dojsc, a ty sie zucasz, ze beda kolejki. Raczej w to watpie. Po prostu wstan i wyjdz.
Jeszcze go nie dodaliście do listy ignorowanych? :D
Draconis Dragontooth
04-07-2005, 12:53
hehe ten temat zrobił się polewkowy :D , lubie patrzeć jak się kłócicie :P , btw. chcecie pokazac ze nie jesteście nOObami a w kazdyn kolejnym poscie błaźnicie się , nie piszcie już nic olejcie tego Gariego , dziecko się popisuje na forum bo w rl zyciu pewnie jest zakompleksionym frajerem którego bije kazdy kto popadnie .. to by było na tyle .. ;)
Sir Saneris
05-07-2005, 00:43
Stosujac sie do rad wiekszosci.. ostatni moj re w klotni.. no to ludzie bijcie skille ^^
Nom Dobry pomysl ale wiecie Gra ktos na Calmerze????to Moze Na pisze do mnie Nick Siese:):):)Nara All
@topic
jest jesio jedna mozliwosc skillowania palla w ten sposob :) otoz nie potrzebne nam sa monki spidery itd...
wystarczy se zalatwic bp uh :)) i co jakis czas sie uhac,zablokowac geomana w szczelinie i train pelna para :p
lol i co jeszcze twój 104
pomysł dobry sprawdza sie ale niemasz 104 lvl
pomysl konkretny nadaje sie :D
Alexsander
09-07-2005, 15:31
Yeyeye Bardzio dobry sposobek na traning Palla :) :) :)
To jest dobry sposob na trening ale rzeczywiscie na NON-PVP moze byc to nie do zrealizowania =(.
Sir Saneris
15-07-2005, 14:50
Dodaje sposob na dwoch...
http://i17.photobucket.com/albums/b71/saneris/Other%20and%20non-Tibia/train_2.jpg
czym sie ruzni sposub na 2 ? ;p tym ze jest o jednego wiecej gracza ktury bije geo ? :P Edit zobaczlem ze to inne miejsce jest :p
Sir Saneris
16-07-2005, 22:43
Po prostu info dla tych ze mozna we 2 ;) ze da sie ;]
a nie znacie innego miejsca na geomancera, w którym można też zlurować 2 inne potworki? To miejsce jest zbyt daleko aby tam mogli chodzic qmple i podawać spiry
Prubowalem tak ze swojim kolega ,ale nie stety monk za szybko padal :(
Aarkwis413
21-03-2006, 18:07
Bardzo dobry i skuteczny trening dla pala a zarazem knighta ! ;)
Sory ze przeszkadzam ale qrde,szukalem tego miejsca z Geomancerem ale znalezc nie moge,moglby mi ktos pomoc w dojsciu do tamtego miejsca?z gory dziekuje
San a moze jeszcze zdradzisz ta miejscowke gdzie trenisz xD nie no dla palla raj :p
Wielkie Dzieki Saneris za dobry pomysł chodze z kumplem, który summonuje mi monka i jest spoko trenie asz do wyczerpania spearów, nie wiem co gadaliscie ze monk szybko pada to chyba zeście przyzwali niedorozwinietego monka który sie nie uhał, trenie se w inny miejscu niz ty Saneris :)
Roni Shooter
09-04-2006, 10:56
Ja tez gram na non-pvp i chialbym tak skilowac :] Moze na poprzednich stronach bylo ale wszystkich nie chailo mi sie czytac . Gdzie to miejsce??:p Powiedzcie plz :D:D
Roni Shooter
09-04-2006, 10:59
Nie ma sprawy kiedy tylko chcesz :)
To nakreciliscie ??:D obejrzalbym
@Sry chyba 2 posty pod rzad
To miejsce jest na mount sternum a dokładnie w podziemiach.W tej dziurze sa 2 guardy i Geo.Jest tam quest,trzeba zlurowac geo i już masz trening doskonały.Dokładną mape możesz zobaczyc na tibia.org.pl i na questach i tam jest Geomancer quest;)
wizzard14
19-07-2006, 01:53
Sposob jest wypasiony :D tylko niech mi ktoś powie gdzie znajde taki resp ( only gg )B)
Powiem tak - ten, kto odświeżył ten temat ma zdrowo nawalone...
TommypallekBP
19-09-2006, 18:05
Jak dojść do tamtego miejsca, gdzie jest ten screen shoot??
powiedzcie która to jest kopalnia i jak tam dojsc mniej wiecej.
Data napisania postu: 26-06-2005, 10:47
Gratuluje odswiezenia topicu sprzed poltora roku :).
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.