PDA

Pokaż pełną wersje : kupowanie PACC

Acid Drink
20-03-2004, 17:06
Mam takie male pytanko
Czy mozna by bylo zrobic cos na ksztalt petycjii do tworcow tibii polegajacej na tym ze kupowanie od innych graczy PACC za pieniadze tibii moglo by sie odbywac za posrednictwem ludzi pracujacych dla tibii.

1) osba ktura che w ten sposub zamienic swoje pieniadze na pieniadze tibii dokonala by tego
2)pieniadze do tibii tez by wplynely
3)zminimalizowalo by to mozliwosc jakis przekretow

innymi slowami wszystkie strony dostaly by to czego by chcialy

Tiligus
20-03-2004, 17:08
Pomysł niczego Sobie ale... nie realny:( oni by się nie chcieli w takie coś bawić.petycja nic by nie pomogła... a pzoatym i tak 70% gry jest dla FACC:P

Na reke... duzo osob wtedy by chcialo tak robic.. wiec tzreba bylo by glowe Cipom i gmom zawrACAc czyli zwiekszyc ilosc pracownikow troszkę chaos by się zrobił

Ale ja mam swoją ideę czy nei można było by gdzieś w polsce (np. Warszawa) zrobić takiego konsulatu Ci p softu i tam wpłacać kase na PaCC wtedy bysmy za przelew czy wysylke nie placi lecz za samego pacca a ten "konsulat" wysyłał by większą część pieniędzy więc koszty przesyłki by sie rozłożyły

Acid Drink
20-03-2004, 17:11
wydaje mi sie ze bylo by im to nareke
wiecej osob mialo by premium, a oni mieli by wiecej kasy na utrzymywanie serwerow i tworzenie nowych

Yavalion
20-03-2004, 18:14
Nah nic z tego. Pieniądze musiałyby najpierw trafić do konsulatu (1 przelew płatny przez nas tak czy siak) , a dopiero potem do Cipów (2 przelew , za który byśmy pewnie płacili w 1-ym nic o tym nie wiedząc :D ). Wydłużyłby się czas oczekiwania na pacc i wogóle to by nie wypaliło. Bez przesady Cip to nie jest jakaś wielka furma , żeby zakładać swoje przedstawicielstwa u sąsiadów ;)

Acid Drink
20-03-2004, 18:31
To jest naprawde wykonalne, a moja wizja by wygladala mniej wiecej tak

1)Najpierw trzeba sie dogadac z kims
2)potem powierzyc kase jakiemus kolesiowi pracujacemu dla tibii
3)jak wszystko jest ok to koles z kturym sie dogadales wysyla kase (juz prawdziwa) do posrednika a on zaklada zaluzmy mi PACC a tamtemu wysyla kase (tyle ze juz pieniadze tibii)
a wszystko robilo by sie takim samym kosztem jak bys sobie zakladam premium

marred
20-03-2004, 20:23
A to Polska wlasnie...

Nie, za real kase, to nic nie kupia, a gdy przychodzi handlowac w gp, to nawet by sobie mercedesa kupili.

I teraz juz wiem, czemu na tym forum jest tyle postow z questami. Nikt nie potrafi czytac regulaminu. Niedosc, ze nie czyta, to probuje zmienic, to tak jakby probwac zmienic konstytucje RP.

Nawet jesli by to wprowadzono, to i tak malo kto sprzedaje pacca za gp, a kupic to by polowa polakow chciala (inne narodowosci tez, oczywiscie).

Matheous
20-03-2004, 20:31
Dziwisz sie tym wszystkim, ktorzy chca miec pacca za gp? PACC to jest jakies 80 zlotych miesiecznie(chyba, nie pamietam ile to jest w dolarach;) a jak powiesz komus 'Mamo/Tato/Bracie/Siostro/Inny_Sponsorze(bo chyba w Tibie nie gra zbyt wielu ludzi z wlasnym zrodlem utrzymania, co?:) dajcie mi 80 zeta bo chce miec wieksze mozliwosci w Tibii' to chyba cie WYSMIEJA-dajmy na to ze chcieli by popatrzec jak taka Tibia wyglada. Chyba kazdy wie, ze jak sie Tibie oglada to przedstawia sie ona jako najwiekszy shit swiata, no nie?
PACCa za real kase NIGDY bym nie kupil, chyba ze by kosztowal 20 zlotych a gosc do ktorego mam to wplacic mieszkal by po sasiedzku-tak jak moj admin od neta:D Wtedy moze tak, ale 80 zlotych???POCZTA??? Albo PRZELEWEM??? Nie kazdy WIE jak to sie robi, jeszcze mniej MA KASE zeby to robic a juz zupelna garstka z nich ODWAZY sie to zrobic...
Wg mnie to CIPy najlepiej by zrobily jakby zlikwidowali tego *(&*^&*^&%^&%$ PACCa i zlikwidowali wszystkie bariery przez niego nakladane-rozumiecie o co mi chodzi? Szkoda, ze to jest kompletnie nierealne-tylko swir zrezygnowalby z takiej fortuny:)

Gremlin
20-03-2004, 20:32
1. Z punktu prawnego byly by duze problemy z tym zeby CIP posredniczyl w platnosciach.

2. Z punktu oplacalnosci posiadanie fili w polsce bylo by jeszcze mniej oplacalne niz legalne, taka firma musiala by zaplacic normalne polskie podatki po czym musieli by zaplacic za wywiezienie pieniedzy do niemiec (ponad 10k $ zdaje sie jest 20-40%), a CIP to nie organizacja charytatywna ktora bedzie operowac po kosztach (albo i ponizej).

3. Mozna placic za PAC
Karta (logiczne)
Czekiem w liscie
Przekazem
Gotowka w liscie (radze wyslac polecony)

A teraz powiedz mi ktora z tych opcji moze wybrac nawet 10 latek nie zalerznie od tego gdzie jest siedziba ShereIt (im sie wysyla kase nie CIP bezposrednio)

Acid Drink
20-03-2004, 20:39
marred wiem ze jest to niby niedozwolone ale swiat idzie dopszodu i reguly sie zmieniaja, ale poco mam wyzucac swoja kase jak widze czesto na trade ze ktos zalozy ci PACC na 3 miesiace za 50k, wiec w czym problem oni chetnie zaloza a ja chetnie zaplace im za to, tyle ze teraz to jest na zaufanie a ja pisze tu o tym zeby niemusialo byc na zaufanie

zasady sa po to zeby je lamac :)

Acid Drink
20-03-2004, 20:49
sorki ze 2 razy podzad ale coz

Gremlin
niewiem czy czytales wczesniejsze moje wypowiedzi ale rozjasnie moja wizje troszke
wiec ja bym zaplacil te przykladowe 50k posrednikowi on by powiedzial ze dostal te pieniadze a jak pieniadze by wplynely na konto tibii (te prawdziwe) to on by oddal te 50k osobie kturej sie naleza, a ja bym mial PACC

marred
20-03-2004, 22:05
Acid Drink: To skoro mamy robic, to co zabronione, to ide na miasto, ukrasc samochod, co tam, przeciez bede mial samochod za darmo, a nie bede placil za to kilkudziesieciu tysiecy zlotych.

A punkt regulaminu o zamianie gp na real kase, to po to, zeby Tibia byla gra, a nie handlem, biznesem, sposobem zarobku dla innych.

Jedi
20-03-2004, 22:28
Pac na wczorajszy kurs dolara kosztował 83.60zł.
Dzieląc na 90 dni (pac na 3 miesiące) to wychodzi nam poniżej złotówki na dzień. A teraz powiedzcie: nie stać Was na tą złotówke? Chyba nikt tu nie żyje poniżej minimum socjalnego Leppera bo internet to też są duże koszta (neostrada to 5 zł na dzień).
Poza tym cipy zabraniają takiego "handelku"

Acid Drink
20-03-2004, 22:36
o rany
czlowieku wez sie na chwile wczuj w to co ja pisze a nie odrazu krytykujesz, a jesli przytaczasz efekt z kradzieza samochodu to wez odrazu przytocz calosc do tego, a brzmialo by to tak ide na miasto i ktos prosi mnie o to zebym ukradl jego fure, co wtedy juz niebedzie kradzieza
a jesli juz mowisz ze wkladanie prawdziwych pieniedzy zniszczylo by gre to dla twojej informacjii ludzie juz za nia placa i sa inne gry np karcian gdzie placisz za virtualne karty normalnymi pieniedzmi

a caly efekt o ktury mi chodzi to
jezeli dwie strony chca czegos, a przy tym nie ma poszkodowanych to chyba raczej powinno sie to im ulatwiac