Pokaż pełną wersje : Little Fighter II
Czesc Mam wam do zaprezentowania swietna bijatyke: Little Fighter II - do sciagnieca na http://www.littlefighter.gsi.pl. W gierce tej wcielamy sie w jednego z kilku wojownikow i klepiemy sie w jednym z wybranycht rybow walki:
1. VS Mode : Chcesz potrenowac swoje umiejetnosci badz zmierzyc sie z kolega?? Nie ma sprawy to tryb dla Ciebie!
2. Stage: Masz ochote przechodzic kolejne etapy, zmierzyc sie z przeciwnikami ktorych nigdzie indziej nie spotkasz, oraz pokonac najsilniejszych wojowniow?? ZAGRAJ!!
3.1vs1 Championsip: jak sama nazwa mowi zawody 1 vs 1. Wybierz zawodnikow i stan do walki o najwyzsze trofeum!!
4. 2vs2 Championsip: ta opcja oferuja ta co powyzej lecz mozesz tutaj dolonczyc do kolegi badz dodac komputerowego kolege i walczyc w teamach 2 po 2!!
5. Battle Mode: wybierz druzyny i walcz nawet 500 vs 500!!
6. Demo: zobacz na co stac komuterowych wojownikow!!
7. Network Game: po co grac przy jednym komputerze??!! Polacz sie z kolega i graj na wszystkich mozliwych trybach!!
Mam nadzieje ze troszke przybilzylem Wam ta gierke. Nie jest ona nowa, lecz ja dopiero teraz ja odnalazlem i mam nadzieje ze komus jeszcze sie spodoba!!
Sorry z gory za bledy jezykowe :)
Chetnie rowniez pogram z kims kto ma szybkie lacze i zewnetrzne ip!! Mozna rowniez zorganizowac zawody o tytul najlepszego wojownika tibia.pl!!
Dzieki ze to przeczytales :). Zapraszam do gry i zycze milej zabawy!!
byl juz kiedys temat o tej gierce...
btw. fajna dopoki nie przejdzie jej bo potem to juz nuda...
Kret master
26-06-2005, 21:47
zly pomysl z tym turniejem na tibia.pl! po co to?? jakby i tak wszystkich rojechal do zera ;] (sry za przechwalki). Dla mnie the best sa freezy i firen bailem sie tez z laczeniem combo deepa i woody;ego :D bardzo chetnie pogram z toba =)
Sorry ze pisze o czym co juz bylo na tibia.pl :(( ale szukalem i za bardzo nie znalaelm :D. Poztym co to za gra freezem czy firenem :D. Ja tam wole pozadnie przywalic Lousiem :D. Najlepiej jak sie juz przemienisz i juz klepanie :d. Ja tez chetnie z toba zagram daj info na :5572664!
w sumie jak w to kiedys gralem to gralem losowymi postaciami i prawie zawsze przechodzilem:P
a louis tez jest za***isty jak sie przemieni tak samo jak firen albo ktorys tam jeszcze
Potrzebuje kogos pomocy !! Czytalme na krainie little fighter ze jezeli firen i freezen maja ponizej 25 % hp i do siebie podejda to sie polacza w calkiem nowa postac- Firenza chyba :)!! Chcialbym to sprawdzic z kims kto ma zewnetrzne ip :D
pomogl bym ci, ale nie da rady... jak chcesz nim pograc to tam na tej stronie tez jest chyba kod ktory odblokowuje wszystkie postacie...
Dodam coś od siebie:
Podczas wczytywania gry wpisz
"lf2.net"
To wtedy bedziesz mógł grać każdą postacią basową- i firzenem, i bossem gry, banditem lub anwet tym co puszcza nietoperki z oczu :]
Dodatkowo wtedy masz nowy poziom trudności gry (wtedy to jest masakra. hiehie)
Co do turnieju - moge z kimś pograć jak ktoś chce.
@up
Daj info odnosie ip na gg :5572664!!
hehe litter fighter gram w nią do teraz z kolegą xD gierka zajefajna
a jesli ktos chce turniej rozegrac to pisac na gg :3261525
Nooo ja mam ochote z kim zagrac:D Niech ktos mnie sprawdzi ;]. Jak ktos ma zewnetrzne ip i checi to msg mi na gg :5572664!!
Kret master
27-06-2005, 07:40
ja zagram z kazdym kto ma tylko zewnetrzne ip ;] <rotfl>
gg :1894158
Ja mogę zagrać z kimś... Pisać na gg.
Musisz mieć zewnętrzne ip -.=
Mam jeden problem... Jeśli postać np. Louis Ex i inne specjalne postacie stoją głową tak < to ich nie widze...
ELiTeRaX
27-06-2005, 08:48
@up
Cośnietak z grafiką? Jeśli tak to sprubój zreinstalować gre :/
Nooo ludzie niech ktos sie zainteresuje i niech wyjdzie z jakas fajna propozycja np. walki 3 vs 3 ?? :D
Najlepszy jest Heniek :P. I Firen a Louis to już wymiata ^^.
@up
Cośnietak z grafiką? Jeśli tak to sprubój zreinstalować gre :/
Eee... Właśnie to sie dzieje zawsze gdy przeinstaluje... Kiedyś w Little Fighter jeszce 1,9 to mi sie tak niedziało...
Sterowniki najnowsze jakby co...
Elvan Darkito
28-06-2005, 08:12
Ja chętnie z kimś zagram pisać na gg nr 1084440.
Jak się tam podnosi przedmioty?
podchodzisz pod przedmiot i atak!
Eee Jak ZrobĆ JakieŚ Combo Bvo Nie Kumam Naciskam Tak Jak Pisze Na Stronce I Nic :/
eeeeee.............:\
Ja lubie se zrobic wlasnom postać :PPP
Chce grać przez net plss!!!!
NR GG: 4220923
(PS: Mam fire walla)
Aeglos Tribunal
28-06-2005, 21:29
a ja mam problem =\ nie mogę pograć na Win XP bo nie włącza się full screen a na małym to takie zmulone że szkoda grać =\\\ nawet komba woodym palnąć nie mogę =P , a mam zewnętrzne ip -.-
Margarius
28-06-2005, 21:39
Ja w to gram już od dawna . I jak narazie nie mam sobie równych ponieważ gram poteżnym Julianem ;)
Ja w to gram już od dawna . I jak narazie nie mam sobie równych ponieważ gram poteżnym Julianem ;)
ehhh to nic trudnego grac julianem.... a wez se luisa(lub innego jeszcze nie przemienionego) i se go zsolluj tak jak ja-.-
Kret master
28-06-2005, 21:58
co to jest julian !! jak ja bym wziął firzena to bym cię zjechał (firzen rlz) nadziejesz sie na combo i spisz chlopcze :P
co to jest julian !! jak ja bym wziął firzena to bym cię zjechał (firzen rlz) nadziejesz sie na combo i spisz chlopcze :P
ja bym cie wziol nawet louisem ex(czy jak sie pisze) a pozatym firzen nie jest az taki mocny ;f
Eee...? Chyba się trochę spóźniłeś z tą grą o pare lat. Zacząłęm w nią grać w 6 klasie podstawówki(teraz do 3 gimnazjum ide).
www.littlefighter.com oficjalna strona
@małpa
Własną postacią przez neta nie zagrasz, bo wyskoczy błąd.
Nie jestem pewny ale zeby zagrac jakis turniej przez neta trzeba postawic server a to jest chyba platne, nie wzial ktos tego pod uwage? wg mnie LF jest fajne ale na godzinke, potem sie nudzi ;)
Muhahhahahaaha jestes niezwyciezony bo grasz Julianem :). Wiesz jemu praktycznie sie mana nie konczy :). Co to za problem kogos nim rozwalic. Sporbuj rozwalic go luseim i difficult :). To jest czlowieku hardocre ale oczywiscie wykonalny :D
TY naprawdę masz problem ja ta grę znam od 95 roku jak powstała LOL.
Jak ktoś jest newbie w little fighter to to dla niego :P:
Gracz 1 Gracz 2 Gracz 3 Gracz 4
GÓRA: Keypad: 8 W Strzałka w górę I
DÓŁ: Keypad: 2 X Strzałka w dół ,
LEWO: Keypad: 4 A Strzałka w lewo J
PRAWO: Keypad: 6 D Strzałka w prawo L
ATAK: Keypad: 5 S Enter K
SKOK: Keypad: 0 Tab Shift Spacja
BLOK: Keypad: + ` Ctrl .
F1: Zatrzymanie/Wznowiene gry
F2: Zatrzymanie gry/ Następna klatka
F3: Zablokowanie klwiszy F5, F6, F7, F8, F9
F4: Wyjście do menu
F5: Włączenie/Wyłączenie przyśpieszenia gry
F6: Nieskończona ilość energii (mp)
F7: Uzdrawia wszystkich bohaterów
F8: Broń spada z nieba
F9: Leżąca na ziemi broń zostaje zniszczona
UWAGA: Klawisze od F6 do F9 działają tylko w VS Mode
VS MODE
Ten tryb można potraktować jako trening. Jest to pojedyńcza walka. Wybierasz swoją postać, liczbę graczy sterowanych przez komputer, planszę, poziom trudności, określasz kto ma być w której drużynie
i to chyba wszystko.
STAGE MODE
Jest to coś w rodzaju przygody. Poziom po poziomie wykańczasz dziesiątki przeciwników i bossów. Na końcu spotykasz Juliana.
Ciężki orzech do zgryzienia, ale nic nie jest niemożliwe.
1 ON 1 CHAMPIONSHIP
To tryb mistrzostw jeden na jednego. Niestety jest trochę zbyt łatwy
i krótki (tylko trzy walki). Moja propozycja: przejdź po koleji
na wszystkich poziomach trudności nie powtarzając ani razu .
2 ON 2 CHAMPIONSHIP
Nazwa tego trybu mówi chyba wszystko. Mistrzostwa dwóch na dwóch. Niestety co do długości trawania można mieć zastrzeżenia ponieważ odbywają się tylko dwie walki.
BATTLE MODE
Jeden z ciekawszych trybów gry. Battle Mode - czyli bitwa - pozwalk na zorganizowanie małej wojny w której może wziąść udział nawet kilkaset stworzeń. Prze walką wybierasz tylko ilość jednostek biorących udział w walce i rezerwowych, którzy wchodzą dopiero
gdy zginął ci pierwsi.
DEMO MODE
W tym trybie gry przyglądamy się jak gra komputer
(taka pokazówka).
QUIT
Co spowoduje naciśnięcie Quit chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć (dla niewtajemniczonych: Quit to wyjście z gry).
DEEP
To znakomity wojownik. Posiada szeroki wachlarz przydatnych umiejętności związanych z jego sposobem walki
(siekanie mieczem).
JOHN
Jest zdolnym czarodziejem, który potrafi uleczyć rannego towarzysza. Bez problemu poradzi sobie z większą grupą przeciwników.
HENRY
Różni się nieco od innych postaci, ponieważ normalnie nie walczy w zwarciu. Pokonuje wrogów z bezpiecznej odległości strzelając
z łuku.
RUDOLF
Ten bohater nie zbliża się do wogówych aby ich wyeliminować tylko rzuca w nich metalowymi gwiazdkami (czy jak to się tam nazywa).
LOUIS
Jest jedną z moich ulubionych postaci.
Jego zbroja wytrzyma najpotężniejsze ataki. Może zmienić się w Louisa EX (jak to zrobić przeczytasz w Trick&Tips).
FIREN
W walce przypala swoich przeciwników kulami ognia. Ma sporo przydatnych umiejętności
do eksterminacji. Szczególnie efektowny jest wybuch.
FREEZE
Przydatna postać, która jednym czarem wykończy sporą grupę przeciwników.
Potrafi wyczarować sobie bardzo przydatny, zamrażający miecz.
DENNIS
Przydatna postać posiadająca kilka niezłych umiejętności. Serią szybkich ciosów powali nawet wiekszych przeciwników.
WOODY
To jedna z mocniejszych postaci w grze.
Potrafi bez problemu pokonać sporą grupę wrogów. To prawdziwy akrobata.
DAVIS
W dobrych rękach ten bohater pokona każdego. Kiedy walczysz przeciwko niemu, musisz przygotować się na ciężkie starcie.
JULIAN
Tego stwora spotkasz na końcu Stage Mode. Posiada ogromną moc. Badzo trudno
go pokonać.
FIRZEN
To efekt połączenia Firen'a z Freeze'em. To potężna postać. Jego czary zawsze się przydają w czasie walki.
LOUIS EX
Louis kiedy ściągnie z siebie zbroję zmienia
się w Louis'a EX. Jest on najszybszym bohaterem w grze. Walczy włócznią.
Kiedy biegnie wyciąga ją przed siebie raniąc wrogów.
BAT
Potrafi wysłać na wroga kilka nietoperzy,
albo zadać im rany laserem/energią
(niepotrzebne skreślić).
JUSTIN
Mniejsza wersja Juliana. Nie należy do najmocniejszych i najszybszych postaci,
ale posiada dwie niezłe umiejętności.
KNIGHT
Rycerz nie posiada żadnych magicznych umiejętności. Jego zbroja zapewnia
mu ochronę, a miecz - zwycięstwo.
JAN
Powinna znajdować się w składzie każdej drużyny. Dlaczego? Ponieważ potrafi jednym zaklęciem uzdrowić całą swoją grupę.
MONK
Ten mnich jest dobrym wojownikiem.
Niestety posiada tylko jedną umiejętność.
Zawsze się przydaje w walce.
SORCERER
Tajemnicza postać nie najgorzej posługuje
się magią. Potrafi też leczyć siebie i innych.
JACK
Jack, tak jak Monk, dobrze walczy wręcz.
Umie zaatakować kogoś kopnięciem z obrotem
w powietrzu oraz pociskiem.
MARK
Jest typowym pięściarzem. To znaczy, że nie posiada żadnych magicznych zdolności,
ale jego wejście z bara jest świetne.
Szkoda tylko, że jest wolny i ma krótki skok.
HUNTER
Jego bronią jest łuk, strzela całkiem dobrze. Niestety Hunter jest słaby, wolny
i ogólnie kiepski.
BANDIT
To chyba najgorsza postać w grze. Nie posiada żadnych umiejętności, wolno biega
i można go szybko pokonać.
FACE
Jeżeli żadna postać wymieniona wyżej
ci nie odpowiada to wybierasz Face. Możesz też wstawić własną postać na miejsce Face.
Gromexor
05-07-2005, 21:12
A Schnappi zaraz przyjdzie, i Cie zje...
To jest dział o RPG, a nie o GRACH... Jesus!
Do Elite PLayers.
Do Elite PLayers.
boze tak dlugo to nikomu nie przeszkadzalo!a tu nagle ty...
Uuuu bardzoo nie ladnie Kenobi!! Wszystko skopiowales ze stornki ktora podalem na poczatku !! Bardzo nie ladnie!! pozatym przeciez ja opisalem wszystkie tryby walk, a klawiszologia oraz wszystkie tricki sa w katalogu z gra opisane :) Nastepnym razem postaraj zrobic sie cos samemu :)
Yoh Asakura
06-07-2005, 23:41
LF 2,no fajne,fajne :) Lubie w to grać,najlepiej mi się gra tym no,jak on miał,tym co ma łuk.Nikt nie zdąży podejść.
Do Elite PLayers.
Mnie nie przyjęli do Elite Players, więc będę tu gadać o takich sprawach(o grach ma sie rozumieć)
Hehe fajne.Najlepszy jest Woody i Henry.Henrym z 2-osobową druzyną rozwaliłem Juliana.Ja pamiętam tą grę pod nazwą Kid Fighter,grałem w nią jakieś 2 lata temu :)
Cristal Fighter
01-09-2005, 21:21
Mam pytanie do wszystkich
CHce za zagrac z kolege przez neta w ta fatstyczna gre ale kiedy pisze jego adres ip i przez jakis czas szuka a poznej pisze ze niemzoe sie polaczyc
wiecie cos na ten temat?? ;(
Quezacoatl
09-01-2006, 19:54
Wielkie gratz dla tych co grają Julianem i są niepokonani.
Może by tak spróbować zwykłymi postaciami co?
Nie ważne co powiecie dla mnie zawsze Rudolph ROX :cup: :cup:
Biore sobie firzena za fraki zmieniam sie w niego, potem w siebie, klonuje sie i spowrotem w niego = 3 Firzenów Muhahaha :D
Wielkie gratz dla tych co grają Julianem i są niepokonani.
Może by tak spróbować zwykłymi postaciami co?
Nie ważne co powiecie dla mnie zawsze Rudolph ROX :cup: :cup:
Biore sobie firzena za fraki zmieniam sie w niego, potem w siebie, klonuje sie i spowrotem w niego = 3 Firzenów Muhahaha :D
Niewiem na jakiego skotleciałego wafla odświerzasz każdy stary temat...
LF Sux and gj / hf
Misiachu
28-05-2006, 13:04
Mam pytanie ... czy przez neta mozna grac np. w 3 osoby ?? bo z qmplami jak gramy to 2 max wchodzi :/ plx o odpowiedz
Jaszczurek
28-05-2006, 21:30
Gra jest ciekawa owsze, ale grałem w nią jaieś 3 lata temu z kumplami. Sam też grałem. Moim zdaniem najlepszy jest Henry Roudolf i Dennis jest też dobry. Co do gry Julianem lub Frizenem można ściągnąć wszystkie postacie z neta,ale jeśli przejdzie ktoś stage mode na difficulty tymi zwykłymi postaciami to wtedy sie odblokują te postacie.
Quezacoatl
28-05-2006, 22:27
Mam pytanie ... czy przez neta mozna grac np. w 3 osoby ?? bo z qmplami jak gramy to 2 max wchodzi :/ plx o odpowiedz
Grać może do 8 osób. Max 4 na jednym kompie, a więc 2 kompy po 4 na jednym (nie polecam, bo klawiatury nie starcza) Można się połączyć w 8 komputerów po 1 osoba na każdym. Jeżeli nie możesz z kimś grać może to być spowodowane innymi wersjami gry, lub może ten z kim chcesz grać jest za granicą (nie wiem jak to konkretnie działa, ale nawet ludzie z jednego kraju nie mogą czasem grać, a z różnych to już wogóle) to ma coś z IP.
@Up
lf2.net w czasie gry i masz to samo <.<
Ja uważam ze Firzen rlz a tak to firen albo freez bo 1 ma mieczyk a 2 fajne kule ognia.
A ja uważam, że Little Fighter II to nie jest RPG.
Co do gry to sama jest spoko... ale ten temat jest w złym dziale.
Killavus
29-05-2006, 20:08
Ja polecam, to świetna gierka, bo w to gram jak coś to macie kod wpisz go w dowolnym momencie gry daje od wszystkie postacie i nowy tryb trudności kod to "lf2.net" ;D Woody ROX!!!
Gollumek
29-05-2006, 22:38
heh ja gram w to u qmpla i umie grac wszystkimi postaciami, ale najlepsza to Louis EX :D:P
Misiachu
30-05-2006, 17:33
Grać może do 8 osób. Max 4 na jednym kompie, a więc 2 kompy po 4 na jednym (nie polecam, bo klawiatury nie starcza) Można się połączyć w 8 komputerów po 1 osoba na każdym. Jeżeli nie możesz z kimś grać może to być spowodowane innymi wersjami gry, lub może ten z kim chcesz grać jest za granicą (nie wiem jak to konkretnie działa, ale nawet ludzie z jednego kraju nie mogą czasem grać, a z różnych to już wogóle) to ma coś z IP.
@Up
lf2.net w czasie gry i masz to samo <.<
wlasnie tylko jak grac zalozmy w 3 osoby na 3 kompach <qmple sasiedzi> bo jak wejdzie jeden to drugi juz nie moze :/ plx help
edit: aa i wersje tez mamy te same
Salet007
31-05-2006, 19:28
Grałem w to kiedyś ... miałem kod na wszystkie postacie ... ale przeszedłem i sie znudziła. Nie to co tibia, która chyba nigdy mi się nie znudzi :D
Quezacoatl
31-05-2006, 20:05
wlasnie tylko jak grac zalozmy w 3 osoby na 3 kompach <qmple sasiedzi> bo jak wejdzie jeden to drugi juz nie moze :/ plx help
edit: aa i wersje tez mamy te same
Hmm... jeżeli macie to samo IP to nie możecie się łączyć. Jeżeli jednak jesteście sąsiadami to zawsze możecie usiąść 2 lub 3 na jednym, ważne tylko żeby odpowiednio ustawić konfiguracje klawiszy, żebyście sobie nie przeszkadzali.
@Do innych ;)
Jeżeli jesteście zadowoleni z przejścia stage mode jednym z trójcy wymiataczy (Julian/Firzen/Louis EX) to spróbujcie cały stage knightem przejść... B)
Mnie się to udało (wprawdzie na easy, ale zawsze...) :cup:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.