Pokaż pełną wersje : Z czym na dwarfy guardy?
Z czym chodzicie na dwarfy guardy? Podajcie swoj lvl, skille / magic level, profesje i jakiej klasy broni uzywacie w przypadq rycerzy.
Mindileth
20-03-2004, 21:53
Oryginalnie dodany przez Ozzie
Z czym chodzicie na dwarfy guardy? Podajcie swoj lvl, skille / magic level, profesje i jakiej klasy broni uzywacie w przypadq rycerzy.
10 lvl [rośnie:P] 69/62 5mlvl pallek
ja tam pierwszego rozwalilem ze skillem w swordzie 53 ;) giant swordem oczywiscie, jak najszyciej trzeba dziada ubić bo jak sie rozkreci to lata wszystko :P
Mathayus
21-03-2004, 11:02
to zalezy ile bije
jak bije tak po 3 i 4 to hmm ale jak juz wiecej jest to szybko gfb wtedy oszczedniej
knightem chodiz sie na pojedyncze gora 2 spawmy bo jednak guady mocna wala i walic mozna z dwuecznej ale takze z jednorzecznej
Moim palkiem zawsze biore kusze z 300 boltów baga uh,hmm i gfb.Siedze se z 2-3 h i nabijam z 20-30 k tak było w przypadku nunizy mojego pierwszego palka:)
nuniza/Lv22/isara/skills 62/53/paladyn
Elder Do'urden/Lv19/secura/skills 22/24/mag
<na spszedasz gfb<2k>hmm's<1k>explosion<3k>
Dragon Revleed/lv13/secura/skills 48/45/paladyn
Hm, chodze na nie tylko dla rozrywki, w przerwach miedzy soldami ;]
Pall-30 lvl-66/49 (suxx)
Biore speary i tarcze i je jade xd
Ja swoim druidem na 46 lvl i 51 m lvl biore guarda na 3-4 shoty z hmm. Po prostu uciekam i wale, zadna filozofia :).
Rycek - 33lvl - 5mlvl - skills 77/74 - WarHammer + Club ring
2-4 ciosy na Guarda.
Sephiroth
21-03-2004, 20:14
Ja (lvl73, mag63) chodze z GFB, luruje w jedno miejsce 4+ i wtedy walę, jak jest za mało to wykańczam z exori vis/exori flam. Mój rekord to 9 guardów jednym runem GFB :D
Sir Krisek
21-03-2004, 20:47
Prosze...niech nikt nie daje mi 2 upomnienia plz
Oto moja wyprawana guardy:
You lose 108 hitpoints due by attack dwarf guard.
You lose 77 hitpoints due by attack dwarf guard.
You are dead.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Masowo na Guardy ganiam od skilli ~65, od troche ponad 70 porzucilem GS i walcze BS + Demon shield.
Obecnie dochodze do 80 skili i puki jest 1 lub 2 to bije tylko z miecza (jak sa 2 to sword ring zeby szybciej sciagnac), jak jest wiecej to kombinuje (luruje zeby sie rozeszly, exori, explosion, GFB jak jest naprawde duzo).
Ja na guardy zacząłem chodzić ze skilami ~69/67 z giant swordem. I podobnie jak inni, staram sie zawsze tak kluczyć, żeby atakowały mnie 1-2 guardy. W opałach również używam gfb oraz ewentualnie fire bomb.
Myślę, że jak podbiję skile jeszcze troszkę (teraz 72/71), to może będę chodził z bs+vamp shield...
@Raynold
Nie szkoda ci uhow? Wiem z doswiadczenia, ze noszac dwureczna bron guardy zadaja spore obrazenia.
Mindileth
22-03-2004, 17:55
@Raynold
Nie szkoda ci uhow? Wiem z doswiadczenia, ze noszac dwureczna bron guardy zadaja spore obrazenia.
Przy skillach 80+/80+ i 2reczna bronia nie raz zdazy Ci sie tak, ze Cie ani raz nie trafi d-guard;)
Update do mojej postaci: 70/62 7 mlvl 15 lvl palek:P
Och Mindileth, Mindileth:P widze ze ladnie sie tutaj wozisz ze skillami :P :D
Konstantynopol
23-03-2004, 21:19
Jesli jestes palkiem to najlepiej z kusza i przez caly czas spi.....ac jakies 4 kratki od goscia bo zarąbie cie jesli jestes na niskim lev
Ja palkiem na 30 lewelu z lukiem radze sobie z 2 guardami bez problemu. Ale jak juz dopadną to moga boleśnie zaj... uderzyc :]
Ja chodziłem na Dwarfy G z 45 lvl skile 70/70 +
Broń: D-Lance :))
Od 70 shielda dwarfy G żadziej trafiaja a jak jeszcze się wokół nich chodzi to normalnie "palce lizać"
Jeśli chodzi o strate UH to około 1 bp na 50k expa w porywach wiatru więcej UH idzie :D
Karol ll
29-03-2004, 14:12
Jeszcze za czasów mojego Czarodzieja: C-set, Crusader Helmet, Crown Shield, Skull Stuff i hmmy :D
Albo z Monkiem :))
Tyle, że jest takie ryzyko, że ginąc masz ileśtam procent szansy na stratę przedmiotów. Właśnie dlatego ja latam swoim Paladynem z p setem i Dark Helmetem.
Moim pallem biore z kuszy guarda na 2-4 boltow, jak jest wiecej to uciekam delikatnie(podstawa zeby sie na resp nie wbic kolejny) , ewentualnie biegam wokol dziury.W sumei moge sobei pozwolic nawet an to zeby mnei dwa bily bez tarczy przez jakis czas(zawsze to lepsze niz sie wbic na kolejne 4 gdzies z tylu)Podstawa w kopalniach to nie panikowac i myslec(zreszta jak wszedzie gdzie jest niebezpiecznie;)
Gandalf Blakc
29-03-2004, 23:01
Ja Gwarda okolo 10 spearuw w porywach 15 ,
2-3 bolty,
4-7 arrow,
Spoko na Gwardy Mozna chodzic pallem ze skillami 50/50 z spearami i tarcza i dobry ewipunek walna cie 2-3 razy jeli masz szczescie na 3 Gwardy :P (muwie o pojedynczym wybijaniu)
JA mam 27 lvl 66/52 i w-helmet ,K-armor , K-legs, Trampki,speary 10+ ,D-Shield
Z Druidem na 18 lvl i z 39 m lvl 4 strzaly z hmm :]
@Gandalf
To to powiedziales z tym swoim drudiem to jest to niemozliwe, poniewaz na tym lvlu max dmg z hmma to okolo 59 wiec nawet i teoretycznie to niemozliwe
Ja moim palkiem chodzilem na guardy na 12lvl i walilem z luku przy skillu 51 w dist.
Ja chodze z...kumplem :P
Jest druidem i pewnie bez jego HMM'ów bym z czerwonym paskiem skończym( leje sie z nimi równo)
czekam tylko na ten dzień, kiedy podejde i PUF1, BUM2 I BACH3 i nie ma 3 S dwarfów...na normalne to bez problemu
pozdrówko
Ja sobie biore 3 bp GFB+ bp HMM i bije tych straznikow :P... tzn. jak jest ich z 3-4 to GFB a jak jeden to z HMM .... nic strasznego tylko zawsze trzeba pamietac o jednym: Jak masz żółte życie to exura vita a nie GFB!!! raz zapomnialem i padlem :P.
konradek
04-04-2004, 12:38
ja mam 55 palek nie rosnie narazie bo mi boltow braklo chodze z lukiem na guardy bez uhow :Pskile:dystnsu 79shielda 72 a sworda 35 Lol :P hehe.....mam juz 15 magic lvl :( mog by byc wiekszy ale dobrze jest.....
Wujek eustachy
06-04-2004, 17:02
Ja Palem skile 60/40 23 zwykły wziałem go z jednym uhem na klate. Moje eq to: g-shield, k-armor, p-legs, w-helmet, scarf, speary i leather bootsy. Ale bardziej się opłaca na nie z łukiem chodzić.
Avanti Sorcerrer
08-04-2004, 09:09
Knight ==> skile 75/75 good stuff ( c set ) GS or Bright + Shield musisz wyczuc z czym lepiej ci idzie
Pall ===> skille 75 dista i po oczyszczeniu full respa light
Sorc/druid==> Polecam Hmm + 2 monki
Btw. Z tego co zrozumialem chodzi o Dwarfy Guardy wiec 2 ostatnie poziomy kopalni a nie Dwarfy Guardy + Soldy .....
EDIT : Napisalem tu skille z ktorymi OPLACA sie chodzic ... mozesz isc na 8 lvl i 15 m lvl z SDkami ....
Oryginalnie dodany przez konradek
ja mam 55 palek nie rosnie narazie bo mi boltow braklo chodze z lukiem na guardy bez uhow :Pskile:dystnsu 79shielda 72 a sworda 35 Lol :P hehe.....mam juz 15 magic lvl :( mog by byc wiekszy ale dobrze jest.....
55 level i nei masz na bolty?:D Liczyc nei umiesz czy jak?;p
Michalioni
08-04-2004, 12:24
A ja ide z lukiem .skilem 50 na 40 . lvl 17 . i z mysla ze go pokonam. :D
Ja tam swoim ryczerzykiem jakos daje rade z 1 maks 2 guardami.
Ryczerz 23lvl - 3mlvl
Serpent Sword, Crone Helmet, Dragon Shield, Noble Armor
Do tego 2-3 HMM i jakoś da sie rade :D
Skille - 49/48
]v[ichal
09-04-2004, 21:41
Limenu pewnie o ,mnie wspominał :) dzisiaj akurat mielismy ładną zadyme z dwarft guardami :) walilem z GFB/energy field/FF i HMM a limenu z serpent sworda:
13:04 You lose 16 hitpoints due to an attack by a dwarf soldier.
13:04 You lose 55 hitpoints due to an attack by a dwarf guard.
13:04 You lose 13 hitpoints due to an attack by a dwarf guard.
13:04 Lelavafu: ExUrA GrAn
13:04 You lose 57 hitpoints due to an attack by a dwarf guard.
13:04 You advanced from Level 14 to Level 15.
:D:D nasz loot : 15 GP i 4 białe grzybki ?(
osobiscie polecam (druidem ) chodzic na guardy od czasu gdy kupimy GFB , wtedy juz gladko , wystarczy na zmiane GFB , HMM i energy field ( zabespieczyc sie w runy IH / UH ) .level i skille broni bez znaczenia (wazne zeby wysoki Mlvl)
PS
byly 3 guardy i okolo 5 soldków , a trzeci nasz kompan zginął zanim zadał jakiekolwiek obrazenia :D:D:D
Oryginalnie dodany przez Mindileth
@Raynold
Przy skillach 80+/80+ i 2reczna bronia nie raz zdazy Ci sie tak, ze Cie ani raz nie trafi d-guard;)
Update do mojej postaci: 70/62 7 mlvl 15 lvl palek:P
Mindileth: no trafiają skurczybyki niektóre i dość paskudnie, choć zdażają się i takie, co wezmę na dwa hity i rzeczywiście nie zdążą nic mi zrobić :D
Ozzie: było mi trochę szkoda, ale szybko exp leciał i loot był ładny :)
Teraz ze skilami 80/79 ganiam na guardy i oto statystyki z mojego dzisiejszego hunta (4 godziny):
Profity:
~120k expa
~2,5k kasy na czysto
loot: small sapphire, jakieś 7k oz. battle shieldów, battle hammerów, scale armorów; w tym 8 steel helmetów, 2 double axe i po drodze z soldków parę kusz i dwarven shieldów (szacunkowa wartość: ~8-10k[?] )
~100 białych grzybków
~50 bełtów
~dużo satysfakcji
Straty: 4 bpki uhów, kilka pochodni, czas
Ogólnie, guardy są przewspaniałe =)
BTW: ostatnio bardzo brzydką rzecz zauważam, a mianowicie strasznie dużo osób zaczęło nachodzić kopalnie. Wszystkie expowiska z guardami były dziś pozajmowane, co chwila ktoś przychodził i psuł spawn. Ogólnie, źle się dzieje :/ Chyba przerzucę się na smoki ;)
monaldo ETERNIA
10-04-2004, 20:16
Palladyn 29 lvl, 12 magii, skille 71/60 na dwarfy chcodze z kuszą w nagłym braku boltów, łuk i strzały.
palkiem na 13 lvl ze skilami 56/38 wtedy chyba ;(
bez problemu załatwiałem guarda :)
muj beswt hit z bełta to wtedy 117 chyba :P
;)
Zgredzio
11-04-2004, 10:06
Palkiem.Masz skille 65/50.Level około 20.Bieżesz bolty i lecisz na guardy.Nabijasz level w biegu.
Master Mazi
11-04-2004, 11:37
GS c-armor k-legsy w-hlmet chodze tam od 21 lvl od skili 55/53 i jakso dawałem rade :) teraz to łatwiej skile pinad 10 wieksze ;)
elite 69 lv 84/81 d-lance (czasami axe ring ale wole zostawiac na smoki) na godzinke huntuu zchodzi jakies 15-20 uh
Ja tam chodze knightem z giant swordem i jest spoczko ;)
Mlecyk wzg
16-04-2004, 21:35
ja na guardy po lecam skile okolo 55 w broni i bron dwu reczna gs,war hamer albo d lance w razie czego mozan wziasc hmm i wapoon ringa i jest niezly exp :D:D:D:D
5 bp HMM, bp GFB, bp manafluids, parcel, rope, magic light wand, crown armor, crown helmet, crown shield, firesword, knight legs, leather boots, 2 monki [jakieś 3 godziny huntu].
37 lvl, 47 mlvl.
BTW: ostatnio bardzo brzydką rzecz zauważam, a mianowicie strasznie dużo osób zaczęło nachodzić kopalnie. Wszystkie expowiska z guardami były dziś pozajmowane, co chwila ktoś przychodził i psuł spawn. Ogólnie, źle się dzieje :/ Chyba przerzucę się na smoki
Dosłownie... pietra gdzie sa SAME dwarfy guardy (mowie o Titanii) sa prawie zawsze zajete, chyba ze pojdziesz o 8:00 i jakos sobie jush zaklepiesz ;]. Normalnie jest tylko na pietrach gdzie sa pietra mieszane (kilka guardow + soldy)
Profesja Knight.
Szczegolnie odradzam chodzenie na guardy z broniami 2recznymi poniewaz gdzy zaatakuje nas wiencej niz 2 bendziemy mieli niezy lomot. Preferuje chodzenie z tarcza i atakowanie na balance wtedy tracimy mniej UH. :)
Oryginalnie dodany przez Adaras
Rycek - 33lvl - 5mlvl - skills 77/74 - WarHammer + Club ring
2-4 ciosy na Guarda.
czlowieku wymiatasz. to ja ze skillem 88 i z gsem ciesze sie jak zbije guarda na dwa strzaly a widze ze u ciebie to normalne. PODZIWIAM
Pan Zeneq
22-04-2004, 19:51
ja to moim wojakiem (53/50) bilem jednego guarda i 2-3 soldy i tracilem tylko 1 uh!!moj eq to:golden armor , k-legs, warior helmet, demon shield, fire axe!!o i zakladalem do tego axe ring!raz jak przyszly 2 guardy i 3 soldy to stracilem 2 uhy i pare exur!!mialem 25 lvl i 4mlvl teraz niegram a postac sprzedalem :P
8)
Oryginalnie dodany przez Pan Zeneq
ja to moim wojakiem (53/50) bilem jednego guarda i 2-3 soldy i tracilem tylko 1 uh!!moj eq to:golden armor , k-legs, warior helmet, demon shield, fire axe!!o i zakladalem do tego axe ring!raz jak przyszly 2 guardy i 3 soldy to stracilem 2 uhy i pare exur!!mialem 25 lvl i 4mlvl teraz niegram a postac sprzedalem :P
8)
z takim equipem to nie dziwne, pewnie antica?
Oryginalnie dodany przez Pan Zeneq
8)
chcialbym miec taki stuff na danubii.
co do podpisu to gratz:mamy kolejnego wyleczonego :). Mi sie nie udalo a juz mialem miesiac bez grania :)
Ja rozwalam guardy w asyście soldków, na 14 lv. 8 mlv. skilach 52/38(wiem tandetne), bez uh, ih tylko na exura, niestety czasami musze wiać jak sie soldkom zachce zdaleka strzelać.
Rage Fury
23-04-2004, 17:02
Niewiem jak wy ale ja dwarva guarda na 10lv rozwaliłem mając skile swordink 42 i shieldink 40 posiadając two handed sworda i dwarf shielda on mi zadał tylko 10 hitpointa waliłem na pełnym ataku.
Oryginalnie dodany przez Rage Fury
Niewiem jak wy ale ja dwarva guarda na 10lv rozwaliłem mając skile swordink 42 i shieldink 40 posiadając two handed sworda i dwarf shielda on mi zadał tylko 10 hitpointa waliłem na pełnym ataku.
Albo to jest kit(w co bardziej jestem przekonany) albo poprostu miales ogromnego farta... idz sobie takich charem do kopalni i zobaczysz ze nie masz zbytnio szans.
Externus
28-04-2004, 12:00
ja zabijam dwarf guarda ze skillami 55/53 z 25 lvl i fire swordem w lapie. chociaz bez uhow to bym sie raczej nie odwazyl :D
wjskatecrew
28-04-2004, 19:30
ja to mam palka na 33 vl m lvl 13 skille 69/53 k set d helmet i c shield spiry w lape i bije guardy czasem bywa ze zabije ze 4 bez straty polowy zycia a czasem ze musze sie uhnąc. ale na guardy chodze tylko w kazo do gory po schodach tam gdzie taki fajny pokoik ze sprzętem i kolo co promocje sprzedaje tam jest luzno . lurujesz 1 d guarda zamykasz dzwi jak zabjesz to ottwierasz i drugi przychodzi no i tak do konca guardow
monaldo ETERNIA
28-04-2004, 20:39
32 lvl 13mlvl skille 71/58 pallek c armor, k legsy, bohy c helmet, na guardy chodze z boltami czasami biore strzały.
L..i..S..e..K
28-04-2004, 21:32
Ja zatukłem tylko jednego dwarf guarda :D.
Było ciężko , ale na żółtym wyszedłem !!
Z jakieś 5hmm zeszło. Narazie expie na soldkach i tak nieraz jest pochyło jak więcej niż jeden atk.
PS
Mam małe pytanko , mlvl zacząłem robić od 18lvl i mam obecnie 3mlvl na 23+ kiedy moge sie spodziewać awansu na 4mlvl ? Bez UH to prze*****e. :(
FS \ Dwarven \ Dark H. \ Scraf \
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.