Pokaż pełną wersje : Stanie Afk.
Tellepizza
28-06-2005, 09:03
Mam pytanko. Czy stanie Afk jest zabronione i na ile dostanę bana jeśli tak. :baby: plz odp.
Marcin of shadow
28-06-2005, 09:11
Czytaj topic, chyba ze uzywasz programow typu tibia gg albo tibia black ise.
"Legalnie" mozna stac afk tylko 15minut.
niepolecam afkowania bo moze skovzyc i czesto konczy sie dedem
Marcin of shadow
28-06-2005, 09:22
0.o jestes z astery tez mam tam chara pojdz sobie nad staw w ab wlacz tv i patrz co chwile na monitor :D
pabloxxl
28-06-2005, 09:30
Czyli jak pójde AFK np. zjeść obiad i zaraportują to GM-owi to musi om poczekać te ~15 minut?
Wielki MarIuSzzo
28-06-2005, 09:32
Tak, lecz jesli sie po 15 minutach nie wylogujesz, to znaczy, ze cos jest nie tak i GM moze ci dac bana.
Jeśli np. w 14 minucie się poruszysz to ci to 15 min od nowa idzie... połóż coś ciężkiego na strzałce do przodu (/\klawiszu/\) i zastostuj się do rysunku
|
____________|to jest przypuśćmy ściana domu
(/\) <-- a to ty z głową obóconą w tą stronę.
Dj Fara0n
28-06-2005, 09:38
Wylogowuje cie po 15 minutach jesli jestes w bez ruchu [czyli nie uzywasz macro itp].Gm da ci bana jesli zobaczy ze np nie odpowiadasz a po chwili zrobisz uha/inne runko albo bedziesz caly czas lowil rybki.Jezeli jest to twoj pierwszy ban za afkowanie to bedzie trwal 7 dni.Nastepny potrwa miesiąc a dalsze nie wiem.
@up. Dalszy to kasacja konta
@topic
Afkowanie jest legalne do 15 minut. A na drugi raz używaj przycisku szukaj.
Tak, lecz jesli sie po 15 minutach nie wylogujesz, to znaczy, ze cos jest nie tak i GM moze ci dac bana.
Ech, po 15 minutach nie poruszania sie jesli nie masz mieczykow tibia sama cie wywali.
@topic
Owszem za to jest ban. Gm-owie czasem sie pojawiaja w roznych miejscach i kaza tanczyc(stad slynne "dance";)). Jesli zlapia afkujacego ban. ban za afk nie ma jakies innej procedury, jest banem jak kazdy inny. tu polecam poczytac tibia rules.
Tellepizza
28-06-2005, 11:29
@up
A co jeśli nagle mi sie zachce (toilet plx) albo będę musiałą wyjść z psem etc. ? Mam sie wylogować i czekać godzinę na wejście? :confused:
Wtedy musisz wyrobic sie w 15 min. w innym wypadku za 15 min cie wywali, albo wylogujesz sie sam i bedziesz czekal o 15 min krocej w kolejce jak wrocisz ;]
Taki siaki mag
28-06-2005, 12:33
A co to znacyz że ktoś STOI AFK?
Xan Arcanist
28-06-2005, 12:45
A co to znacyz że ktoś STOI AFK?
AFK= Away From Keyboard
@ Topic: Stanie afk jest legalne 15 minut.
AFK=Away from keyboard co znaczy ze nie jestes przy komputerze
@up
Spoznilem sie kilka sekund :P
za pierwszym razem jak Gm zlapie cie ze uzywasz makro to amsz 30 dni bana potem masz deleted;/
Nueslusznie dostalem bana :(:(:(na 30 dni
Pierd***eni GM
Descartes
10-07-2005, 16:31
NIE TRZEBA SIĘ WYLOGOWYWAĆ.
Po prostu: Każde stanie AFK jest legalne, o ile nie używasz macro / kładziesz coś ciężkiego na klawisze ;). Potworki nic nie dają, bo nawet, jeżeli jesteś AFK i masz battle to po 16 minutach cię samoczynnie wylogowuje.
Ech, po 15 minutach nie poruszania sie jesli nie masz mieczykow tibia sama cie wywali.
Nie trzeba sie ruszać. Wystarczy przesunąć jakiś przedmiot w plecaku, coś zjeść, rzucic czar, napisać jakąs wiadomość. Nie wiem co jeszcze, ale na pewno są sposoby.
Male sprostowanie:
stanie afk dozwolone jest 15 min 59 sek. po 15 min dostajesz wiadomosc "You have been iddle for 15 minutes..." i napiszne jest ze za minute Cie wyloguje. wiec razem daje to prawioe (bez 1 sek w ktorej Cie wylogowuje) 16 min :P
master czajoh
10-07-2005, 22:45
afkowanie jest dozwolone , ale niemozesz uzywac programow które wykonują czynności za ciebie , nie polecam afkowania bo ktos moze cie zabic , zaciagajac na drzwi , zucajac ffa i kolejno cie wpychac na drzwi i zamykajac je , czyli moze cie 'zjarac' i niebedziesz wiedzial kto cie zabil bo bedzie killed by fire B)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.