Pokaż pełną wersje : Pytanko....
Drenix_Druid
20-03-2004, 23:28
Mam pytanie... jak to jest z gubieniem przedmiotów ? słyszalem już na ten temat wiele opini.. jedni mówia, że sie nic nie gubi poza plecalkiem jak cie zabija a tylko wtedy jak nie odrobisz expa, inni mówia, że zawsze coś sie gubi z ekfipunku po smierci...
WIEC JAK TO NAPRAWDE JEST ?? 8)
Różnie to bywa. Najczęściej to gubi się tylko plecak ale czasem zdaży się, że zgubisz coś innego. Raz nawet zgubiłem miecz, a następnie po ok. 3 śmierciach zgubiłem amulet.
Zawsze po śmierci gubisz plecak i masz 10% dla każdej rzeczy którą masz na sobie że ona też wypadnie!! Tzn. 10% że wypadnie broń, 10% że tarcza, 10% że hełm, 10% że zbroja, 10% że spodnie i 10% że buty!! Oczywiście nie jest to sumowane prawdopodobieństwo ale i tak zwykle masz ok.30% że stracisz coś oprócz plecaka!!
Mathayus
21-03-2004, 11:31
racja roznie to bywa pleckazawsze sie taci i przedmiot z miejsca na strzaly ale peqp niekoniecznie chociaz mozna nawet dwa przedmiopty streacic
Toony Knight
21-03-2004, 11:53
Najgorzej jak sie straci fs w dzień po jego zakupie za cała swoja kase - czego doświadczyłem w tym tygodniu niestety :(
Ja starciłem raz fsa, dragon shielda i plate armor za jednym razem. ;( Dlatego przestałem grać sorcem
Ithelios
21-03-2004, 20:24
Oryginalnie dodany przez Mathayus
racja roznie to bywa pleckazawsze sie taci i przedmiot z miejsca na strzaly
Nieprawda,gram palkiem i jeszcze nigdy mi nie wypadły strzały,które trzymałem w kołczanie.Szansa na ich zgubienie jest taka sama jak na resztę eq-10%
-misiek-
22-03-2004, 02:24
Mi sie zdaje, że to zależy od levelu bo jak na mojej postaci z 8 levelem mnie zabili to staracilem plecak tarcze i zbroje, a jak zabili mi postac na 20 levelu to stracilem tylko plecak. Więd wydaje mi się, że to zależy od levelu. 8)
Oryginalnie dodany przez Mathayus
(...) i przedmiot z miejsca na strzaly (...)
Ja tam trzymam wędkę i jeszcze nigdy jej nie straciłem!! Coprawda zginąłem tylko 2 razy ale jednak!!
A ja w miejscu plecaka trzymam pustego baga a w kolcznie trzymam plecak w ktorym mam wszystkie zeczy. Pusty bag zawsze wypadnie ale zeby wypadlo cos z kolczana to na prawde trzeba miec pecha. Od kiedy tak robie nigdy jeszcze niestracilem plecaka:D
Kupilem Braod Sworda i tego samego dnia poszedlem na Folde . Zaito mnie tam przez paladyna ;( i wypadl mi akurat Broad Sword. ;( ;( ;(
Gold Raven
24-03-2004, 18:44
Oryginalnie dodany przez Xwilk
Kupilem Braod Sworda i tego samego dnia poszedlem na Folde . Zaito mnie tam przez paladyna ;( i wypadl mi akurat Broad Sword. ;( ;( ;(
Zauważyłem ciekawą rzecz ...
Powiedzmy że mój bohater ma 10000 exp i teraz w ciagu pewnego okresu dochodze nim do poziomu 11500 exp i kupuje/znajduje chain armora następnie dalej expuje aż dochodze do 13000 exp po czym po chwili ginę zabity przez PK i .....
są dwa zakończenia:
1. jeżeli mój exp spada do poziomu poziomu poniżej 11500 exp i tracę chain armora oraz oczywiście bp,
2. jeżeli mój exp spada do poziomu powyżej 11500 exp i nie tracę chain armora jedynie tylko tracę bp.
Mam na koncie kilka dedów i wlaśnie zauważyłem taką prawidłowość - przynajmniej co do mojej postaci - niewiem jak inni - powiedzcie co o tym myślicie i czy zaoserwowaliście cos podobnego - czy aby to nie jest reguła :/
karłowaci
26-11-2006, 23:19
Mi sie zdaje, że to zależy od levelu bo jak na mojej postaci z 8 levelem mnie zabili to staracilem plecak tarcze i zbroje, a jak zabili mi postac na 20 levelu to stracilem tylko plecak. Więd wydaje mi się, że to zależy od levelu. 8)
poprostu na 8 lvl miałeś pecha a na 20 farta ;]
Mi jeszcze nigdy nic nie wypadlo oprucz backpacka
GiantSpider
26-11-2006, 23:30
Mam pytanie... jak to jest z gubieniem przedmiotów ? słyszalem już na ten temat wiele opini.. jedni mówia, że sie nic nie gubi poza plecalkiem jak cie zabija a tylko wtedy jak nie odrobisz expa, inni mówia, że zawsze coś sie gubi z ekfipunku po smierci...
WIEC JAK TO NAPRAWDE JEST ?? 8)
100% szans ze spadnie plecak i 2-10% szans ze spadnie cos z ekwipunku (zaleznie od pacca i wykupionych blessów)
100% szans ze spadnie plecak i 2-10% szans ze spadnie cos z ekwipunku (zaleznie od pacca i wykupionych blessów)
Ja za to słyszałem, że zawsze jest 10% na zgubienie czegoś z eq, a blessy zmniejszają tylko stratę expa/skilla/mlvla do 2%.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.