zaloguj się

Pokaż pełną wersje : LURERZY ! Co o nich sądzicie ?

Tomkov
28-06-2005, 12:17
Tak jak w temacie. Jeżeli chodzi o mnie to nei mam szacunku dla tych ludzi. Ostatnio chciałem sobie poexpić na soldach w kopalni na południe od góry goblinów. Nie doszedłem do soldów, bo ktoś zlurował ok. 8 dwarf guardów. W pierwszej sekundzie jak je zobaczyłem byłem ździwiony co one tu robią. Pomyślałem sobie żeby zacząć uciekać i walić z run w nie. Na domiar złego w tym samym momencie przerwało mi neta na 3-4 sekundy przez co nie zdążyłem uciec !! X( Co straciłem ? Najcenniejszą rzeczą był Bright Sword (30k ;( ), a ponadto BP UH, 2 BP HMM, nowy axe ring, bolty(na sell) oraz inne pojedyncze runy. brakowało mi ok 30% do 25 lvl i ok 30% do 39 mlvl. Do tej pory jestem załamany. Człowiek haruje całymi dniami aby zarobić na BS oraz mieć dobre skille, a tu w jednej chwili traci wszystko. LURERS SUX ! X(

Xan Arcanist
28-06-2005, 12:26
Lureży sux. Dlatego w kazz trenie tylko na pierwszym poziomie gdzie do wyjscia nie jest potrzebna lina (możliwość zawalania rope place'a)
@Brak brighta: WSPÓŁCZUJE ;( Też mi kiedyś spadł i wiem jaka to strata ;(

Dwarf
28-06-2005, 12:28
No ja przed chwila przez takiego lurera padlem :/ ALe naszczescie nic takiego nie wypadlo, taka gra z lurerami to bez sensu :/ tylko sie grac odechciewa :D

De'sH
28-06-2005, 12:34
a ja lubie loorerow xd, sam sie czasem w to bawie <omg who loored gs! halp halp xd> a tak pozatym to po co ci axe ring do bright sworda... a pozatym po co ci taki dobry stuff na takim mizernym lvl?

mati sorcek
28-06-2005, 12:35
Ja kiedys padlem na lurnietym gsie pod dwarf bridge
Najwieksza zmora to te gsy i dle czasami ;/

Magus
28-06-2005, 12:35
LURERZY ! Co o nich sądzicie ?Nudzi im sie to sie bawia uprzykrzajac zycie innym graczom. W zasadzie samo lurowanie moze byc calkiem zabawne, sam sie kiedys w to troche bawilem. Nie ma to jak Smok pustoszacy Thais albo GS na trasie do Venore.
Na lurerow nie ma lekarstwa, byli, sa i beda. Trzeba nauczyc sie ich przechytrzac. To jedyny sposob.

Co o nich mysle? Dodaja troche adrenaliny do monotonnej rozgrywki tibijskiej. Z nimi zle, bez nich jeszcze gorzej.

Zamkniety w domku
28-06-2005, 13:02
...Nie ma to jak Smok pustoszacy Thais...
Jak to smok w thais? :| Da sie zlurowac? :P

A moze kiedys sie dalo...

Raynold
28-06-2005, 13:31
Dało się, dało. Pamiętam jeszcze, że kiedyś nie było tego mostu, przez który teraz trzeba przejść jak się idzie np. z Venore do Thais. Wtedy wszystko z PoH można było lurować do Thais ;)

ciemne dropsy
28-06-2005, 16:37
Albo jak w veno byly drabinki i dle lataly pod depo? :D

adam knight
28-06-2005, 16:57
walić lulerow ja ich nienawidze ostatnio na amazon camp zlurowali gs :/ ja 12 palek koleka 12 palek (padł od gs) i kolega 16 knight nam sie udało zwiać a tamten padł :/

zaitsev
28-06-2005, 17:06
Dało się, dało. Pamiętam jeszcze, że kiedyś nie było tego mostu, przez który teraz trzeba przejść jak się idzie np. z Venore do Thais. Wtedy wszystko z PoH można było lurować do Thais ;)

hyyhyh... coś jakby test server :P

@TOPIC: nie lubie lurerów.. wczoraj straciłem moim druidem fs'a..
cieszę się, że nie gram na non-pvp i że mieszkam w Carlin :] . Tam najlepsze co można zlurować to chyba elf arcanist (podziemia Ab)... :D
Pozdrawiam i życzę mało dedów przez lurerów... :)

Blind Guardian
28-06-2005, 18:16
lurerzy to fajni ludzie tylko nie lubie takich ktorzy luruja non-stop (patrz Klownsk i jego gsy :P na szczescie shackowany i zrookowany) a oglnie to lurowanie jest zabawne, jak ktos nie probowal i byl tylko ofiara to niech cicho siedzi ;)

Starkey
28-06-2005, 18:20
Lurowanie jest fajne. Szkoda, że z każdym updatem jest utrudniane. Ta adrenalinka, kiedy idziesz z miasta do miasta, a na battle pojawia się Giant Spider...:]

Arco
28-06-2005, 18:53
no ja dzięki kochanemu panu lurelowi (omg -.-'' wiecie o co chodzi ale nie moge napisać xD) zabiłem draga (poraz 1wszy i ostatni) i znalazłem loot łączny na 20 k w dedach :D

aBa
28-06-2005, 18:57
Ja ich nie lubie :P.I tyle :].Przez nich odlozylem tibie na miecha.Tak mi sie odechcialo grac.Ale bez nich nie bylo by jazd :P.
P.S.
Ostatnio mam fuksa ,bo nie widuje GS-ow przed mostem :P.

Vitihud
28-06-2005, 19:25
Też tak miałem:/ Zdobyłem 25 lvl i wreszcie mogłem wstąpić do gildii...Ide do thais a tu ktoś lurnął gsa i klan minotaurów :/ Deada miałem i spadłem na 24 lvl. Wiem kto to zrobił, pisałem do gma i nic :/

Knoun
28-06-2005, 19:28
Lurerzy: Niedorobione, znudzone i popieprzone dzieci które mają max. 11 lat i chcą uprzykrzyć drugiemu życie...

maripo
28-06-2005, 19:39
czemu, dla mnie są obojętni :) chociaż niedarze ich sympatnia

Na światach non pvp lurowanie to chleb powszedni
Na pvp to samo
Na pvp enforced to zabawa, ahh... te arcanisty zlurowane pod dp :) albo te wariory zabijające uhmakerów :)

Btw@
Za lurowanie można paśc od niektórych szanujących się playerów.
Ja uciekałem qmpla postacią przed wariorem i koleś pomyślał że luruje i sd w twarz :D <inferna>

Oczywiście lurowane może być wkurzające jak ktoś Ci tój "skarb" zaraz po zdobyciu "odbierze" ale niekiedy <wyżej plx> można się nieźle wzbogacić

I lurowanie to nie taka łatwa sprawa... niekiedy na arcana pod dp zchodziło 12 uhs :D

Parys
28-06-2005, 19:39
Lurerzy i pk to część gry. Bez nich gry nie było. Ciągle nudy i nudy... A tak zawsze troche frajdy jest...
P.S. Myslisz, ze gm`y nie mają nic innego do roboty, tylko zajmowanie sie lurerstwem? Chyba w regulaminie nic nie ma, ze lurowac nie mozna...

Green dragon
28-06-2005, 19:59
Ja lubie NIEKTÓRYCH lurerów którzy lurują powiedzmy 3+ gs'y a nie frajersko,standardowo 1.

Jakby co,to już 3 razy padłem od zlurowanego gs'a.

Zomozul
28-06-2005, 20:17
Dla mnie lulerzy to lamy nie lubie jak sobie spokojnie ide z carlin do venore a tu wyskakują 2 gsy i widze biały napis You are dead.Albo w kopalniach expie sobie na soldkach a tu wyskakuje 8 guardów X( X( rozumiem lurowanie tylko w przypadku gdy gosc cie doszzczętnie w----- to wtedy lurujesz mu [pare guardów,a nie jak niektórzy to robia masowo.

Deaf Scream
28-06-2005, 20:18
Ja uwazam ze bez lurerow ta gra stracila by calkowicie swoja grywalnosc. Najpierw wprowadzili system czaszek bo newbie jak wy plakali "zabili mnie jak mialem 11 lv ojejku i co ja mam teraz zrobic tak ciezko pracowalem na ten 11 lv :]" Przez to tibia stala sie "bezpieczniejsza" a co za tym idzie bardzij nudna. Nie ucieka sie juz jak widzisz ze kogos bija tylko noby biegna zeby tylko lota skubnac lub "popatrzec" i przeszkadzac w walce. Zero adrenaliny jest teraz wiec jezeli juz ktos luruje to zawsze jakas atrakcja...zginie sie tez mi problem to tylko gra narodzisz sie na "nowo" i mozna wszytko odrobic liczy sie satysfakcja a nie monotonne, bezpieczne zycie.

Ps jak mi ktos wyskoczy ze dali enforced pvp dla tyc co lubia adrenalinke o niech sie pi****li bo w enforced jest po 1 exp za graczy i skrocony czas exchousted. Jakby dali normalny serwer tylko ze bez skuli nie zastanawial bym sie dluzej niz 20 minut zeby chara puscic prawdopodobnie i sie tam przeniesc.

Dzid_91
28-06-2005, 20:30
ja lubie zlurowac raty i bugi. na dolerze (pvp-enforced) jak mamy bic kogos to luruje raty i one blokuja dp. xD czasem luruje pare elfow i scoutow pod dp, ale to dl qmpli. ja lurerow (standardowych) nie lubie. jak ktos zluruje jakichs lepszy stworzonek kilka (np. 4-5 gsow pod dwarf bridge). ale ogolnie lurwrow nie lubie. ooo! lubie tez lurerow w stylu jackass (gosc robi chara zeby bez eq lurowac np gs pod thais (udaje sie za 4-5 razem i rook).

Kumagoro
28-06-2005, 20:35
Lurerzy, bez nich tibia byłaby nudna, podobnie jak bez pk.

You see a Giant spider
You loose 200 hitpoints due to attack by a Giant spider
You are poisoned
You loose 5 hitpoints
*UH*
You loose 56 hitpoints due to attack by a Giant spider
You are poisoned
You loose 5 hitopints
*i na górkę*

To jest fajne, emocje itp.

Vibafe
28-06-2005, 22:51
Ja lubiem luleruów z lirerów i fajnie potworki sciongajom :baby:
Giganty swory i te inne storki i pająki i potworki i ja przez nich zabilem sie 4 razy jak mie bili X( X( X( X( X( X( X( X( X(

I liruloj tez te zielone stworki z maczygami i one som szybkie jak ja prawie w realu (na prawdziwiie)

jestes na serio taki głupi czy tylko udajesz?

Poziom
28-06-2005, 23:26
jestes na serio taki głupi czy tylko udajesz?ś

ja jestem mondly sam jestes glopi i tzle

Shillien
29-06-2005, 01:10
Mi osobiście oni nie przeszkadzają ;)
Gram na Harmonii, gdzie jest ich trochę dużo
Czasami zdażą się jakieś cyklopki to je z hmmów rozwale (12lvl 4 mlvl, więc jak mam manę i forsę na runki to zrobię, by podbić mlvl)
No czasami spotkam GSy, ale już zabijane przez kogoś innego, a czasami dopiero co zabite :D
Tak jak już mówiłam mi oni nie przeszkadzają. A bez nich? No cuż bez nich Tibia nie byłaby taka sama :)

Markx
29-06-2005, 08:03
Robie posmana, pierwsze gs pod Venore -.- jakoś przeżyłem zgrałem sie z kolesiem ja luruje na bok, większość kolesi ucieka a kumpel ( I tak był w Venore ) odlurowywuje spowrotem ( wtedy ja uciekam ). Potem widze że pod domkiem/sklepem ( pod d-bridge ) Jest lion wchodze na góre 5sec. red hp ( 410 mam na fulla ) Nastepnie ropują mnie żeby padł ale noobek się w***ał bo na dachu był plate armor, noobek ded ja life "Chwała Noobą" Okazało się potem że ktoś zlurował ok. 50 lionów, 40 wolfów -.-
A było widać tylko 1 =]

Wrescie zadowolony wracam do Kevina a patrze 4 huntery -.-
I na takim zabiegu skończył mi się niecały bp uhów.

Więc lurelów nie lubie, ale jak podciągne do 40+lv. to ja się odzwdzięcze :baby:

Repos
29-06-2005, 08:30
Ja nie nawidze lurerow, rowniez robilem postman i co chwile ktos cos lurowal.

Taki siaki mag
29-06-2005, 08:41
A ja tam lureluuw nie lubie. Niech se lurują, ale w miejscach gdzie są silni gracze.Bo co sobie taki gracz pomyśli o lurelach, ktueyidzie do kopalni, cieszy sie rze ma już odp. level, dobrą broń i pancerz, arz tu nagle wyskakuje :evul: 6 GUARDÓW i co?. Znowu cały 1 poziom trzeba na rotach spędzić. X( X(

Kacziv
29-06-2005, 10:05
Tak jak w temacie. Jeżeli chodzi o mnie to nei mam szacunku dla tych ludzi. Ostatnio chciałem sobie poexpić na soldach w kopalni na południe od góry goblinów. Nie doszedłem do soldów, bo ktoś zlurował ok. 8 dwarf guardów. W pierwszej sekundzie jak je zobaczyłem byłem ździwiony co one tu robią. Pomyślałem sobie żeby zacząć uciekać i walić z run w nie. Na domiar złego w tym samym momencie przerwało mi neta na 3-4 sekundy przez co nie zdążyłem uciec !! X( Co straciłem ? Najcenniejszą rzeczą był Bright Sword (30k ;( ), a ponadto BP UH, 2 BP HMM, nowy axe ring, bolty(na sell) oraz inne pojedyncze runy. brakowało mi ok 30% do 25 lvl i ok 30% do 39 mlvl. Do tej pory jestem załamany. Człowiek haruje całymi dniami aby zarobić na BS oraz mieć dobre skille, a tu w jednej chwili traci wszystko. LURERS SUX ! X(

Ja nie mam nic do lurerów bo sam nim jestem :)
Co to by była za Tibia jakby żadnej akcji w niej nie było, przecież nie musi być łatwa, lekka i przyjemna.

Nudzi im sie to sie bawia uprzykrzajac zycie innym graczom. W zasadzie samo lurowanie moze byc calkiem zabawne, sam sie kiedys w to troche bawilem. Nie ma to jak Smok pustoszacy Thais albo GS na trasie do Venore.
Na lurerow nie ma lekarstwa, byli, sa i beda. Trzeba nauczyc sie ich przechytrzac. To jedyny sposob.

Co o nich mysle? Dodaja troche adrenaliny do monotonnej rozgrywki tibijskiej. Z nimi zle, bez nich jeszcze gorzej.

A szkoda, że już się nie da zlurować nic do miast bo takto by zmiotło tych low lvli cały dzień blokujących wejście do depo.

pawepek
29-06-2005, 10:24
lol? co wy tak płaczecie? oczywiscie lurowanie czasem jest chamskie ale... nie ma co plakac... It's just game! straciłeś lvl? odrobisz... ja osobiscie czasem lubie lurerów a czasem nie, oczywiscie mozna sie wkurzyc, kiedy tylko co nabity lvl idzie sie kochac z powodu GSa stojącego pod Dwarfen Bridge ale... powtarzam, it's just game!

Midarth
29-06-2005, 10:25
Taaa, ja też luruję często różne potwory [gsy, dragi - moje filmy w dziale Filmy]. Niestety teraz lurowanie to nie to co kiedyś. Wszyscy denerwują się, że CipSoft nic nie robi, aby zapobiec pladze lurerów. Takie osoby grają w Tibię od ok. 1 roku. Pamiętam jak lurowałem gsy pod venore 17 knightem, jak robiłem sobie przed dp runy i zobaczyłem napis "You lose 20 hitpoints due to attack Dragon Lord." i szybko do dp. Ehh...

Marczio
29-06-2005, 10:47
O jezu lured GS aa halp plax.....
Lurowanie to jest zabawa kosztem innych. Calkowicie sie zgadzam z Kaczivem, chociaz ja mieszkam w AB i czesto lurujemy na blokerow dp Arcany. Tez padlem na zlurowanych guardach i co... Nie plakalem ze "o jejku caly lvl znowu na rotach robic, jak ja to zrobie), ty zobacz jak sie robi caly dzien lvl - 60k exp, siedzisz do 4 w nocy a potem wstajesz zadowolony o 10 i padasz na Random Pk bo te nooby blokuja dp. Na nich moglbym lurowac cale dnie, zeby sie oduczyli (off. gdyby nie bany to bym co chwile walil ue w nich).
Wiec prosze nie placzcie ze lurerzy sa bo jedni robia to dla celu a inni dla zabawy.

Vitihud
29-06-2005, 10:53
Najmniej lulerów jest w Carlin, Kazo, A'b. I co z tego, że zlurują orca warriora, jak przed nim każdy ucieknie :)

Kurde... ja luruje na rooku orki na afk. Nawet niezły loot kiedyś miałem :) 400 gp+ studded legs+ chain armor+ katana :)

Markx
29-06-2005, 12:02
Najmniej lulerów jest w Carlin, Kazo, A'b. I co z tego, że zlurują orca warriora, jak przed nim każdy ucieknie :)

Kurde... ja luruje na rooku orki na afk. Nawet niezły loot kiedyś miałem :) 400 gp+ studded legs+ chain armor+ katana :)

W ab są arcany, do carlin też można przyprowadzić -.-
Kazz na poziom z dwarfami lurnąć gaurdy ( Kopalnia w mieście ) ja osobiście lurłem 4 guardy ( tam gdzie quest na ciasteczka )

Krs_one
29-06-2005, 12:16
Ogólnie nie lubie lurerów ..... jednak staje się tak zabawne jak zlurują Ci pod np dwarven bridge 7 GS ów ! Sam tylko raz padłem na zlurowanym GS ie i jak to po każdym dedzie miałem załamke na jeden dzień ale już jest ok :)

H_A_N_I_O
29-06-2005, 13:04
Sam kiedyś lurowalem gs'y ale za to musialem placic nie mala sume:P

Co do lurowania w kopalniach guardów to mysle ze to jest dobry pomysl
Pewnego razu expie sobie na soldach i guardach a tu mi jakis kolo wchodzi i zabija mi resp to luruje wyzej guarda lub kilka i juz nikogo niema.

Co do Gs'a sam kiedys padlem ale to stare dzieje.

Freaqs
29-06-2005, 17:16
Lurowanie jest sposobem na zarabianie i zabawe!
Wiem bo sam lubie lurować gs'y/zerki z orc fortess chodzić z nimi i czekac az przezuci się na jakiegoś ludzia :)
Zebys ty wiedzial ile ja uhow/many stracilem na lurowaniu.... okolo 4 bp uh i okolo 3000many :P

A loot ... o jeja to wyjdzie cos ponad 500K...

AmonRudth
30-06-2005, 19:47
Bardzo lubię ich zwłaszcza od kiedy został zrulowany do amazon camp gs od którego padłem.

aBa
30-06-2005, 20:50
Lurowanie jest sposobem na zarabianie i zabawe!
Wiem bo sam lubie lurować gs'y/zerki z orc fortess chodzić z nimi i czekac az przezuci się na jakiegoś ludzia :)
Zebys ty wiedzial ile ja uhow/many stracilem na lurowaniu.... okolo 4 bp uh i okolo 3000many :P

A loot ... o jeja to wyjdzie cos ponad 500K...
I dla tego nie lubie osob ktore luruja!
Jak dla mnie są to nieudacznicy ,którzy nie potrafią sami zarobić pieniędzy tylko żerują na cudzym nieszczęściu.
Jednak Lurowanie było,jest,będzie :/.

Terry664
01-07-2005, 10:52
Ostatnio ide z thais do carlin po itemy do domq ide ide cisza jestem na dvarf bridge ludu od za***ania bo ktos krzyknął help gs ja mówiez ze nie ma gs'a oni poszli jak wracałem same dead humany tych co stali na moscie :D :P

Turon Cichy
01-07-2005, 13:00
Na tych je****tych lurerów powinno się coś zlurować. Powinni dostawać za to bany. TRZEBA ICH TĘPIĆ!! X( X( X(

LarvaExotech
01-07-2005, 14:33
Luerstwo - taktyka jak każda inna. Raczej n00by nie lurują, bo tak im każe Bóg. Lurują, żeby zakosić od ofiary stuff. Tak samo jak PKowanie. Moim zdaniem NIE powinni za to banować. (co nie oznacza, że to lubie)

Oerta
01-07-2005, 15:59
Wiesz,lurestwo mi nie przeszkadza(Bo zazwyczaj to w pobliżu mnie są zlurowane potworki które bije masowo czyli: Minosy,Orc Wariory,Cyce i WW)
Ale raz zlurowali GS'a i odtąt zabijam lureerów(Mass PK:D)

danielski2
01-07-2005, 16:53
Ja lubie lurerów ale nie takich co robią to przy każdej okazji.
Niedawno sam tak zrobiłem jak jeszcze nie obczajalem tego pojecia "lurer"
I mialem 8 lvl i nie nie mialem exana pox, no i szedł skorpion to wieje z jakini a tam koles trenił na orcu.I jak ten skorpion do niego podrzedl to ten koles powiedzial : Ruler and noob. A ja do niego : Fuck off !
No tyle mialem do powiedzenia.

ciemne dropsy
01-07-2005, 17:48
no ja nei lubie jak padam, ale za to lubie jak inni padaja przeze mnie w uczciwej rywalizacji... KONKURENCJA nie ma szans :D Nie przeszkadzaja mi pkerzy i lurerzy ale za to przeszkadzaja mi noobki ktorzy jak widza 12 lvla skulla ktory bije sie z kims podobnym to od razu leca go zakosic bo przeciez pk a oni maja o lvl wyzszy -.- I tak czesto konczy sie to tym ze ich pokonuje nizszym lvlem sila skilli :P

womut
03-07-2005, 21:39
heheh sam luruje GS glrady itp fajna zabawy przy tym

Druid 25
45 lvl mag :cup:

womut
03-07-2005, 21:44

Druid 25

Erixin
03-07-2005, 22:37

Druid 25

I co w tym takiego zabawnego? Ciekawe jak Ty byś sie czuł, gdybys padl. A gorzej by bylo gdybys mial cos cennego i by Ci wypadlo...

Skrzat
05-07-2005, 07:14
Tay lurezy adrenaliny do daja i to jak np: jak idziesz do ven zawsze mam przygotowane uhy i haste a jak zobacze ded posion spidera to krew zyalach sie burzy a jak ded gs toooooo ojej.............................................. ..........

P.S Ja juz tego probllemu nie mam bo mam pacc ide na statek "hie->venore->yes" i jestem w ven bez niepotrzebnego strachu :/.

Premm
05-07-2005, 09:58
Bla Bla Bla -.-'

Tylko wam w glowie ze lurerzy sux X(

Ja ich tam lubie, czasem jak Lurer ucieka przed przypuscmy GS'em aby spowodowac by ten monster przezucil sie na ciebie moze mu sie nieudac i przezuci sie na kogos innego albo bedzie dalej za nim biegl:D

Czasami sie niezly loot trafia, a czasami "Killed by Giant Spider", ale to tylko gra :P

Gobol
05-07-2005, 10:41
Mi lurerzy nie przeszkadzaja (mimo ze kiedys padlem przez jednego, przyprowadzil ze soba :evul: Orc Berserker),wrecz przeciwnie sa potrzebni, aby urozmaicic nieco czasami nudna Tibie. :evul:

Xardasus
05-07-2005, 11:01
Ja też nie nawidze lurerów kiedyś padlem od GS-a a miesiąc poźniej stojąc przd depo zaczął mnie nawalać najsilniejszy gracz na moim servie bo jakis idiota zlurowal cyklopa ten pacan myślał ze to ja :(

Lord Darkdevil
05-07-2005, 11:13
Najbardziej niebezpieczne miejsca gdzie lurujom:

-Dwarven Bridge tam lurujom GS-y oraz Hountery
-Kopalnie Kazordoon natomiast tam tylko Guardy szczegulnie jeśli trenujesz
odrazdzam AFK ja tak mialem poszedlem nachwile i kiedy wrocilem patrzylem
jak mam 13 HP i DED !!

jaca?
05-07-2005, 14:46
KIedys...hoho kiedys to co po carlin nie biegalo:P
ale lurowanie to po***ana sprawa.ostatnio tez sie nadziale ale to byl lur z premedytacja-kolo wiedzial co robi i na kogo:\

-=Elve The Hero=-
05-07-2005, 18:03
a ja lubie loorerow xd, sam sie czasem w to bawie <omg who loored gs! halp halp xd> a tak pozatym to po co ci axe ring do bright sworda... a pozatym po co ci taki dobry stuff na takim mizernym lvl?
A po co ci mózg skoro i tak z niego nie kożystarz? X(
Osobiście niecierpie lurerów. I życze wszystki normalnym graczom by miali z nimi jak najmniej do czynienia.

Plastex
05-07-2005, 19:47
Lubie lurerów. To tylko gra i bez nich byłoby jeszcze więcej noobów.

De'sH
05-07-2005, 20:41
A po co ci mózg skoro i tak z niego nie kożystarz? X(
Osobiście niecierpie lurerów. I życze wszystki normalnym graczom by miali z nimi jak najmniej do czynienia.

Czy Ty masz jakis problem? To ty chyba z mozgu nie korzystasz, i ze slownika ortograficznego tez -.-

3dsmaxman
05-07-2005, 20:43
ja od czasu do czasu lubie polurowac kilka cycow do liabiryntow z trolami kolo thais, albo kilka cycow i scoutow na droge thais-dwarfen bridge

kiedys sprobuje cos podzialac z behami :p

dzieki lurerom masz:
a) wiecej emocji
b) loot
c) saytsfakcje (jesli sam lurujesz i kogos zabijesz) :D

Snazo
05-07-2005, 21:01
Tiaaaa... lurerzy to jeden z powodow dla ktorych przestalem grac na calmerze ( non-pvp).Czasami mi to nie przeszkadza ale jest to zalosne np gdy jakies 10 lvl expia w kopalniach w kazo a tu idzie sobie taki Warrior of abyss a za nim 3 guardy... Za przeproszeniem ten s****iel mi tak wlasnie zrobil... zrobilem sobie knighta skillowalem a tu idzie ten #@%^$% i ciagne za soba krasnali ropuje sie i zarzuca rope place... TO JEST ZALOSNE

co innego np gs pod dwarf brigde ;)

Pawik :>
05-07-2005, 21:54
Ja pamiętam jak kiedyś chciałem wybrać się na guardy moim palkiem , schodze a tu 10 soldków i 2 guardy. Ofkorz padłem :D ale nic cennego nie wypadło :p .Ogólnie oceniając lurerów to ich nie lubie ,ale przyznam ,że lurowałem kilka razy Elfa Arcanista pod dp w Ab :D

dziku011
05-07-2005, 21:57
Tak sondze że masz racje np. jak se robiąc runki oglądasz np. takie forum i co wrzucasz tibie i co patrzysz jak ci jakiś cyc leje ty 1 hp i ded (ja właśnie se oglądam ale nie dednełem ) i co z takim zrobić co?

MrSosoo
11-07-2005, 18:37
Co jak co. Ja miales mata przygode. :) Skiluje sobie moim knightem w Kazordoon. Nagle podbiega do mnie nÓb i zabija dwarfy. Ja wnerwiony wygarnolem mu to i tamto :p . Przechodzil tamtegy 35 lvl knight, a ten typek powiedzial mu ze ja zabilem jego dwarfy. Znioslem to z bólem X( ale coż skiluje dalej. Przeglodam forum i tibie na zmiane. 17.15 wszystko ok. 17.16 wszystko ok. 17.17 biją mnie 3 dwarfy i sold. Pozbylem sie gosci, ale dalej skiluje. 17.20 wszystko ok. 17.21 biją mnie 3 dwarfy i guard. Czyż to nie lurerzy połączeni z nÓbami ?? Ale dalem rade :cup: i jestem z tego bardzo dumny

Rilo
11-07-2005, 19:07
Luler To Świnia MÓwi Ze Ty Otym Wiesz TEZ, LurujĄ Jak MogĄ Ale Ty Luler To Śwnia

drizztpl
11-07-2005, 19:30
Nienawidzę lurerów, raz padłem przez guardy i zawalone wyjście. Innym razem musiałem solować GSa, na szczęście był na żółtym HP i udało się ;]

Artezz
12-07-2005, 22:32
Ja po prostu kocham lurerów :D bo nie ma to jak paść na 37 lvlu na cave rat'cie :P lurer's rox !! :)

Karoler
15-07-2005, 09:27
Lubie lurerow poniewaz sam nim jestem.Jesli ktos z was gra na celescie i uslyszal ode mnie hunted i zaczal sie smiac.(hunted na non pvp)...nie wroze dlugiej przyszlosci....

Dylu
15-07-2005, 09:46
ja przeed chwilą GSa spotkałem :D i żyje :09:21 You lose 19 hitpoints due to an attack by a giant spider. Heh fux. Jeżeli ja coś luruje( coś słabego np skorpiona na trole:P ) To jest fajnie. Loot, chociaż niezbyt duży:P ale jeśli ktoś zluruje to już mniej fajnie:).

longereczek
15-07-2005, 11:07
a ja pam,ietam ze raz moj kolega powiedzial zebym przyszedl do ab bo chcial mi dac serpent sworda zato ze zdobylem 15 lvl w jednym dniu a ja bylem w venore ide pod dwarf bridge a tu gs no i ded

Marczio
15-07-2005, 20:09
Ja tam lubie cos polurowac i to nawet nie dla lootu ale dla zabawy, a najbardziej lubie czytac na forum jak placzecie "nieee stracilem item x i x skilow bez 7 zlurowanych guardow nieee koncze gre jestem zalamany" Jak czytam takie posty to skladam sie ze smiechu na ziemii.

BtW.

Tak sondze że masz racje np. jak se robiąc runki oglądasz np. takie forum i co wrzucasz tibie i co patrzysz jak ci jakiś cyc leje ty 1 hp i ded (ja właśnie se oglądam ale nie dednełem ) i co z takim zrobić co?

A co z toba zrobic? Ja bym sie nauczyl pisac po polsku...

Luler To Świnia MÓwi Ze Ty Otym Wiesz TEZ, LurujĄ Jak MogĄ Ale Ty Luler To Śwnia

A ty jestes idiota i mowisz ze dobrze o tym wiesz

Temexoxo
15-07-2005, 21:06
nie lubie jak ktos mi wysyla np GS a fajnie sie wysyla

redfaction
15-07-2005, 22:08
No coz, lurowanie w moim przekonaniu to pewien sposob na zarobek dla ludzi ktorym nie chce sie duzo czasu spedzac na "krasnoludach" i tym pdobnych. Osobiscie uwazam, ze jest to cios ponizej pasa no ale zawsze znajdzie sie jakis delikwent co to musi komus zrobic na zlosc i podlurowac spiderka albo cokolwiek innego. To tyle ode mnie, jedyny sposob na unikniecie smierci spowodowanej zlurowanymi stworkami to szybka i przytomna reakcja gracza, jesli zbyt pozno sie zorientujesz, ze stoisz twarza w twarz z przemilym wlochatym pajaczkiem no to coz mozesz zamknac oczy i ponownie przywitac mury swiatyni ;).

Have a nice day.

Czubi
16-07-2005, 09:06
Lubie tych gosci chociaz czasem przeszkadzaja...
U nas Demoncrawler (120 Elite Knight) Zlurowal 18 gsow..
Albo 5 dli :evul:
Czasami zdarzylo mu sie lurnac 11 warlordow o ktorych Padlem B) , ale i tak nie placze bo z nich jest klepa ! Mhhuahuah
Sam kiedys bym chcial Tak lurowac chociaz to nie dozwolone...

Master for lucera
17-07-2005, 08:12

Pomysl czasem, ze zostalo zlurowanych 20 gsow jak na moim swiecie pod Dwarfen Bridge.... Okrazylo cie 8... i co wtedy bys zrobil?
Ded na miejscu! Milo by ci bylo?? Mysle, ze nie... Takze czasem pomysl co robisz.. Radze ci!

Pogromca Dragonów
27-07-2005, 20:11
Lubie lurerow poniewaz sam nim jestem.Jesli ktos z was gra na celescie i uslyszal ode mnie hunted i zaczal sie smiac.(hunted na non pvp)...nie wroze dlugiej przyszlosci....
TO SIE HYBA SPOTKALIŚMY.. ALE NIE UMARŁEM I WCIĄŻ ŻYJE :p @TOPICK@JA TAM LU~ LUBIE :P A KONKRETNIEJ LUBIE PATRZEC Z GURY NA MASAKRE JAK ARCANA LURUJĄ:p 1 PADŁEM NA ZLUROWANYM NA RAZ HUNTERZE I ARCHERZE ALE ,,TO TYLKO GRA''

Hey Big Black Jimi Joe
27-07-2005, 20:41
Lurerzy, tacy biedni
przebierają nogami, aby tylko nie dopadły ich ślepe szczęki
małego Heyzveesa

Mafuss
27-07-2005, 22:10
:confused: huh, ja w kazz(w miescie trnie sobie z 2 dwarfami) patrze idzie guard.
uciekam i nawalam z hmm i gfb (mialem daggera) dobra zabity
znowu trenie a tu 3 soldki no poszlo na 3 gfb.Potem wybieram sie obadac teren i sprawdzic kto luruje potwory.Okazalo sie ze byl to 15 lvl pall red skull.
on mówi : i dont lured monsters...
ehh.. brak mi bylo slow =)

Tepic ich !! i zabijac X(

Sz#sz#
28-07-2005, 04:40
Witam

Jo osobiście lubie lurkerów, chociaż sam nie luruje, dla mnie to łatwy exp i kasa czasem.

Wchodze do kopalni a tu 8 guardow na około.. ue ponad 1,3k xp, stell helmet, 2 hand axe, pare gp.. i 3 ciała z runkami i jakimiś śmieciami.

Lurkerzy przeskadzają jeśli masz niski lvl i nie masz pcca, nawet na 20 lvl z strong haste przed gs'em byś uciekł.

Dla niskich lvl - nieszczeście
Dla wysokich - xp i loot

PzdR

MaTe!
28-07-2005, 10:18
co to jest lurowanie? :P

Hadi
28-07-2005, 12:48
Ja ich zabardzo nielubie bo raz dednołem na pohu przez GS :(.Ale czasami można ukraść loot z ciał ;) :) :p

Pavvel
28-07-2005, 15:23
Dziś sobie szedłem z kolegą po małym huncie na cycach. Nagle patrze 3 zlurowane gs... nie zdazylem zwiac stracilem skille level, bp uh and HMM p legs oraz c-helmet...i gzdie tu ta srpawiedliwość :(

Cya ;(

NigMorOd LianO
28-07-2005, 15:29
lorerow nikt nielubi chyba ze sam lurer bo dobrze za o zarabia :D
chociaz przylapany przez gm lub zaraportowany razem z ssem od kogos moze dostac za to bana na 7 dni jesli dobrze pamietam

NigMorOd LianO
28-07-2005, 15:35
laga miale i 2 odpowiedz wyszly :( prosze modkow o skasowanie drogiej(czyll tej )

Son Gohan
28-07-2005, 21:30
Ja luleluf nienawidzę. Chyba 3 razy mnie pod Venore zabił gs. Odechciewa się później grać. Ja ich uważam za noobów, a ci, którzy myślą, że lulowanie dodaje grze uroku wg mnie z Tworek pouciekali (razem z lulelami).

Player Killer
28-07-2005, 21:41
Teraz Już ten problem macie z głowy dzięki new update. Ale ja wolałem dawne czasy ;)

Kurde
28-07-2005, 22:05
I dlatego ja w kopalniach dwarfuw nietrenie ani nie expie :)

Ale co do lureluw.
Tacy lurerzy też moga sie przydac,zeby ci zlulorowali potwora na gure i tylko z nim walczyc ( a doswiadczeni lurelrzy wszytko ci zluruja :p ).Ja tam sie luruw nieboje,bardziej to ja sie boje trapów ;(

Ale jakoś daje rade :P

Pawcio ziom
29-07-2005, 20:51
:] Moim zdaniem to takie narzekanie tu sie wkurzaja ze padli ofiarom "lurelow", a z drugiej strony mowia ze podoba im sie lurniecie czegos nie badzmy takimi snobami. podoba nam sie zycie lurela,ale z drugiej strony nie chcemy pasc jego ofiara. trudno sie mowi trzeba jak kolega mowil przechytrzac lurelow.zadnej innej rady nie ma.

Pozdro!!!!

Foq Soul
30-07-2005, 23:09
ja pamietam moje poczatki w tibi to GSy po venore lataly (w srodku miasta) :baby:

Hellraider
01-08-2005, 03:09
Szkoda ze w motls zrobili bramke lvlowa.....moznaby bylo takie fajne rzeczy do carlin lurowac....:/

Sayanin91
15-11-2005, 16:41
rulerzy to najfajniejsi ziomowie :D
kiedys 9lvl poszedlem zlurowac gs i sie nawet kawalek udalo!!! :D
fajna adrenalinka jak idziesz sobie drozkaa tu trup za trupem i tylko loocik sie zbiera a potem zonk... :P

niestety po uptade nie mozna juz nic lurowac :/:/
tylko kawaleczek...

Cragmorton
15-11-2005, 17:37
Szkoda, że został wprowadzony anty-luring:( Bez lurowania nie ma już tej adrenalinki:( Kiedyś lurowałem 2 Mino na rooku na ostatnie pietro jaskini do wejscia; a teraz? Nuda:P

Orzelek
16-11-2005, 11:06
-.^

lurelow dzieli sie na dwa typy :

Skur-wiele - robia to dla loota albo tylko po to y sie xzabwic

Gracze ktorzy doswiadczyli skur-wysynstwa i luruja by zabic lurelow np:

Ja expilem moim drutem do 33 lvl na fibuli i nauczlem sie lurowac DSy p to by nooby nie szly do gory a czasami po to by zabic lurelow ktorzy zlurowali DSa i mnie hitna chicby za 20 ( nigdy nie deadlem z rak DSa na fibulce, bo bym uji zab***al !!!)

Diablczek
17-08-2007, 15:17
Teraz już wiem co za chuj zlurował tego grorlama.Ja to ten biało czerwony.Sobol jakbyś wpadł do tego tematu to końiecznie obejrzyj ten filmik będziesz wiedział komu zawdzięczasz deda.

http://pl.youtube.com/watch?v=Wqi4D7JiPOU&mode=related&search=

Aha i nigdy ni chodźcie na orków w ancient temple, lurują tam fire debile (dedłem 3 razy noble armor,guardian schield i war hammer)

KoOksik
17-08-2007, 16:45
no jak bym dorwal bubbisha na rl to bym mu obciol penisa i wsadzil mu go do ryja :]
a dlatego bo bubbish potrafi zlurowac old window pod venore ...:evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul ::evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul:: evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul::ev ul::evul::evul:

Snib'ek
17-08-2007, 16:57
Pierdoleni archeolodzy...

no jak bym dorwal bubbisha na rl to bym mu obciol penisa i wsadzil mu go do ryja :]
a dlatego bo bubbish potrafi zlurowac old window pod venore ...:evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul ::evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul:: evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul::ev ul::evul::evul:

@up
A Ty chłopie, masz coś z głową?
Bubbiish zlurował okno pod most dwarfów!111

Dzieciak..

KoOksik
17-08-2007, 17:14
Pierdoleni archeolodzy...

@up
A Ty chłopie, masz coś z głową?
Bubbiish zlurował okno pod most dwarfów!111

Dzieciak..

lol to czemu kumpel mowil ze z venore niemoze wyjsc bo sobie old window biega ? -.-''

mrufka91
17-08-2007, 17:24
lol to czemu kumpel mowil ze z venore niemoze wyjsc bo sobie old window biega ? -.-''

Jemu chodziło o to że napisałeś Old Window (Window-okno) zamiast Old Widow...

--Cienius--
17-08-2007, 19:09
bosh przestancie kopac tematy jak tomby albo scaraby na ankrahmun! -.-

Pepin
18-08-2007, 14:57
Ja nienawidzę lurerów to są chorzy ludzie.

Vaann
22-08-2007, 11:49
Moim zdaniem to sa same nooby ktore nie maja siana i probuja jakos zarobic na slabszych lvlach sam mialem przypadek kiedy skillowalem harem na mino i koles mi ropnol archera ;/ on wlaczyl niewidke a imnie zastawial a archer mnie bil ...mialem nikle czanse ale jakos archera rozwalilem i ledwo co przezylem ;)

MuSKMordobijca
22-08-2007, 12:03
Popieram Vaann'a = nooby bez siana -.- Nienawidzę ich =\ Kiedyś jak byłem Newbie, to taki jeden rope'nął ds-a na ghostlandzie i się wykuliłem xD Weź... wtedy 210gp to było coś :d
Rulerom Stop! ;p

Adrenalina
22-08-2007, 12:09
Rozumiem Was, ale też nie przesadzajcie. Sami to kiedy zapewne chociaż RAZ zrobiliście. I Inni mogą się tak samo wkurzyć na Was :D.

Diablczek
22-08-2007, 13:36
Człowieku tylko nie mów że jesteś za lurowaniem bo ja jedyne co zlurowałem to rata pod depo w Thais.

Adrenalina
22-08-2007, 14:11
Za lurowaniem może nie jestem. Ale nie przesadzajcie. Jak kto chce niech to robi !!

X3R3
23-08-2007, 12:12
Nienawidzę lurerów i traperów. Zawsze gdy lurowali grorlama, to im go zabijałem:evul:

Gelo
23-08-2007, 20:52
Jestem za lurowaniem ! Jak pewnie wiekszośc h lvli nie raz się w to bawiła i pewnie każdy z nich wie, że takie akcje to czysta rozrywka =p

Najbardziej płaczą dziecki ok.15-25lv'a bo same nie mogą lurniac nic lepszego Xd BTW najwiecej lurerów jest na npvp, na pvp lurowanie to raczej rzadkośc ;)

emin3ms
23-08-2007, 21:00
muhaua muahhaah haha ja zawsze jak wracam second charem z pohu to 2 gs kolo minosow zostawiam a pozniej w statystykach na erig.net sprawdzam:giant spider 80 ziomkow zabil haha
(robie to dlatego ze kiedys sam mialem takie niemile spotkanie)

Pulaski
23-08-2007, 21:44
Często jak jestem na dwarfach to ropuje jakiegoś guarda na górę. Zawsze jakiś mały lvlek padnie i jest troszkę kasy w przód ^^ Taka mała sztuczka którą można już zrobić na 15 lvlu

VENAEN
23-08-2007, 21:51
Ludzie to tylko gra

Dialog
23-08-2007, 21:55
a ja nienawidze "arheologuff..." takich jak wy up

TeHaIx
25-08-2007, 09:17
Haha lurowanie najlepsza sprawa na non pvp ilez mozna grac bez pk itp
wiec chociaz mozna poubijac nobków w inny sposób niebedzie mi sie ktos na dl wbijal i muwi ze jest pierwszy i siedzi tu od 2h haha
Wbijcie 40-50+ lvl na non pvp zobaczymy ze 9/10 osub bedzie lurowac/blokowac itp Bay. Gl [;

juran_se_spychowa
25-08-2007, 22:28
a zamek kolo ab?? i berserker na poziomie z minosami i orc warriorami? Niezly loot i nie zly dead ;P

Premm
26-08-2007, 16:32
Szczerze mówiąc już wolałbym mieć lurniętego gdzieś dragsztyla i jakimś cudem ucieć niż jak by na mnie najechała cała zgraja pk'erów.

BingooCola
26-08-2007, 17:25
Jak samemu lurujesz to ci sie to podoba,ale jak juz ktos luruje na ciebie potwory to nie jestes zadowolony.

Duch Niespokojny
26-08-2007, 18:00
Haha lurowanie najlepsza sprawa na non pvp ilez mozna grac bez pk itp
Zachowanie godne tchórza. Lurujesz, bo wiesz, że nikt ci nic nie może zrobić. Lubisz zabijać graczy? Stań do uczciwej walki na świecie pvp.

Elvena
27-08-2007, 11:41
Zachowanie godne tchórza. Lurujesz, bo wiesz, że nikt ci nic nie może zrobić. Lubisz zabijać graczy? Stań do uczciwej walki na świecie pvp.

Lurowanie/trapowanie to swego rodzaju sposób rozrywki oraz zemsty dla wielu graczy. No bo popatrz - podpadł Ci ktoś na non-pvp i co mu zrobisz? Chodzi taki za tobą, klnie, kradnie i zabija Ci potwory. I jak takiego nauczyć? Dla tibijczyków tylko strata lvla i skilli coś oznacza. Jedyne wyjście aby skosić mu pare lvli to podciągnąć na niego pare hydr/dli... Inne zachowania zazwyczaj nie przynoszą rezultatów.

Duch Niespokojny
27-08-2007, 12:17
Lurowanie/trapowanie to swego rodzaju sposób rozrywki oraz zemsty dla wielu graczy.
"Zemsty" na zasadzie "zabili mnie, to ja w odwecie zabiję kogoś innego". Bo szanse na to, że ofiarą padnie akurat osoba, która nam podpadła są, delikatnie mówiąc, niewielkie.

X3R3
27-08-2007, 13:42
Lurerzy to ch*je!

KrEmAs KAc
27-08-2007, 13:46
Lureszy są zajefajnie przynajmniej się coś dzieje i piszą na trade:
help ruled bezerkrer aaaaa!!! :D

Liper
27-08-2007, 14:33
Sam luruje jak nie mam co robic.Dlaczego?Z nudów.

Grimer
27-08-2007, 14:50
hmm co ja o nich sadze...? Jezeli ktos tobie luruje to sie denerwujesz i wyklinasz lurera, ale gdy ty komus cos lurujesz to swietnie sie bawisz :D

Szybki'lols
28-08-2007, 19:41
hmm co ja o nich sadze...? Jezeli ktos tobie luruje to sie denerwujesz i wyklinasz lurera, ale gdy ty komus cos lurujesz to swietnie sie bawisz :D

Nom,wiem coś o tym połowa ludzi pisze O ty sku%##synie itp. a nie którzy gratulują trapowania ^^

Jarasek9595
30-08-2007, 12:46
Ja lubie lurowac szczególnie na zamku-elvenbane gdyż tam jest pełno noobów którzy bloczą respa a tak to nie luruje jakiś dragów bo zaś tylko piszą ty ....:D

Knajt997
30-08-2007, 13:31
Pare dni temu jeden czlowieczek lurnol mi huntera. Na 9 lvl spotkanie z nim to pewna smierc ale wystarczy troche pomyslec .Przeszlem na skos postawilem za soba parcel i w taki sposów on niemugl do niego dojsc . Hunter bil mnie.Wiec zarzucilem stealth ring i hunter na niego sie przezucil. I tym sposobem jestem k legi / 2 bp uh/ roh/i pare items jeszcze do przodu. WNIOSEK : Zeby byc lurelem TRZEBA UMIEC MYSLEC XD

Leonio
30-08-2007, 13:36

Tez ci współczuje i to bardzo;(.Nienawidze lurerów jeszcze bardziej niz noobow bo przez nich 2 razy dedlem na guardach moim charem o nicku Liasen Mortinsan.Jakby bylo malo tenm koles który ich zlurowal jeszcze mial kolege i mnie blokneli (bylo 5 guardow nawet uhnoc sie nie zdazylem) i co polecialo? KNIGHT LEGS,BP MANASóW,I 3 BP UHOW! WY JE***E K***Y! WBIJALEM 28 LVL 2 % BRAKOWAłO!

Leonio
30-08-2007, 13:41
Pare dni temu jeden czlowieczek lurnol mi huntera. Na 9 lvl spotkanie z nim to pewna smierc ale wystarczy troche pomyslec .Przeszlem na skos postawilem za soba parcel i w taki sposów on niemugl do niego dojsc . Hunter bil mnie.Wiec zarzucilem stealth ring i hunter na niego sie przezucil. I tym sposobem jestem k legi / 2 bp uh/ roh/i pare items jeszcze do przodu. WNIOSEK : Zeby byc lurelem TRZEBA UMIEC MYSLEC XD

Brawo! wspaniale ze miales stealth ringa i ze w odroznieniu od innych tibijczyków mózgu używasz i znasz slabe strony potworow.Poraz kolejny raz wiedza okazała sie być silniejszym atutem niż dobra bron czy pancerz.

Spec93
30-08-2007, 15:15
Ta myślenie to rzadka umiejętność wśród tibijczyków :D
A co do lurowania t oracja jak lurujesz - zabawa jak wpadniesz na coś - złość...
Ja wpadłem na 26lvl na zlurowanego koło dc GSa... Ale przeżyłem tylko dlatego bo zadziałał anty lure system :) Ale napewno głupotą jest lurowane bossow... X(