Pokaż pełną wersje : Pytanie odnośnie broni.
Taki siaki mag
29-06-2005, 08:08
Mam pytanie. Czy jeśli bede podczas walki trzymał w obu rękach powiedzmy battle hammer (24) to czy to coś da i czy będzie tak jakbym trzymał broń o sile 48. Traci sie na obronie ale za to jaki byłby atak. Jestem ciekaw bo nikt nie poruszył tej kwesti. Muj kolega muwił że u niego działało, a jak u was?
Nie, tak nie jest.Kumpel raczej robił cię w balona.
dobrzez rozumialem, ze chce wsadzic po jednym hammerze do lapy? Tak sie nie da, a jesli chcesz walic samym hammerem bez tarczy to nie polecam, bo sie latwo mozesz w swiatyni ocykac.
Gdy spróbójesz włożyć drugą broń, wyświetli ci się komunikat "You may only use one weapon", więc nawet nie można mieć dwóch broni na raz ;) .
Nie, jemu chodzi o to żeby trzymać jednego hammera tak jakby to była broń dwuręczna.
Taki siaki mag
29-06-2005, 08:43
Szkoda, może coś po update sie zmieni bo pżecierz każdy szanujący sie rycerz wziołby 2 miecze w ręke.
Gromnjir
29-06-2005, 08:55
raczej to by bylo zbyt potezne...
Taki siaki mag
29-06-2005, 09:08
raczej to by bylo zbyt potezne...
No to nie wiem, może musiałby osiągnąć odp. poziom, oraz skille ( np 100-130 ) aby nauczyć się władać 2 broniami?
No to nie wiem, może musiałby osiągnąć odp. poziom, oraz skille ( np 100-130 ) aby nauczyć się władać 2 broniami?
Wtedy bronie 2-ręczne byłyby bezużyteczne..... [na wyższych lvlach :p ]
Po 1 broni na ręke dla Hlvl ? Kiepski żart... CIPsoft stara sie zachować równowage w Tibii, a danie knightowi broni 72:60 [2 bright swordy] zakończyłoby jakąkolwiek równowage :/
MOzna miec 2 sabre i atakowac nimi na raz?? :D
re: UP
Nie.
Tak samo zresztą jest z tarczami. Jak się założy dwie tarcze to i tak defense zalicza się tylko od tej lepszej.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.