zaloguj się

Pokaż pełną wersje : non-pvp dla sorca?

Burakou
29-06-2005, 08:54
Mam sorca na 26 levelu na normal pvp (Xantera). Wydaję mi się, że sorc ma lepiej na non-pvp chodzi o summony itp. Nie wiem czy jest o tyle lepiej na non-pvp, że opłaca się tracić 26 level by grać tam, więc poradźcie mi kontynuować, czy zmienić na non-pvp (e-pvp nie biorę pod uwagę).

morwi
29-06-2005, 09:36
ohhh to od ciebie zalezy czy ci sie chce robic od nowa chara..... jak ci sie lepiej bedzie gralo na pvp to se tam graj

btw. zrobienie 26lev sorca az tak duzo nei zajmuje...

Diamentowe Ostrze
29-06-2005, 10:09
Mam sorca na 26 levelu na normal pvp (Xantera). Wydaję mi się, że sorc ma lepiej na non-pvp chodzi o summony itp. Nie wiem czy jest o tyle lepiej na non-pvp, że opłaca się tracić 26 level by grać tam, więc poradźcie mi kontynuować, czy zmienić na non-pvp (e-pvp nie biorę pod uwagę).

na non pvp mozesz se afkowac i robic runy pod depo, summonow tez nikt nie zabije, ale na pvp masz zabawe jak mawsz wyzszy lvl i zabijasz ludzi:P

Dj Fara0n
29-06-2005, 11:44
Plusy non-pvp:
-Nie zabiją cie pk
-Nie ubiją ci summona
-Mozesz afkowac az gm cie zbanuje
Minusy non-pvp:
-Thiefy[cec***e ich szybka ręka i chęć twojego loota/expa/przedmiotu] ktorym nic nie zrobisz
-Nooby ktorym nic nie zrobisz
-Przeludnienie
-Mass luring

Dethmar
29-06-2005, 12:18
Sorc z paccem ma jeszcze jeden +
chodzi mi o Utani Gran hur ktorym mozesz spokojnie zwiewac przed Thiefami i Noobami
ogolnie nie polecam non pvp bo to zadna frajda grac na takim srv nie mozesz potem np sprawdzic na ile jestes dobry :)

Mr. Dyst
29-06-2005, 15:39
qw... nigdy... thiefy, lurerzy, noob'y etc. nie zmieniaj serva pvp jest beznadziejne ! ! ! X(

Mc macio
29-06-2005, 16:00
ja gram sorcem na non-pvp i nie jest zle! wcale nie ma duzo noobow..wlasnie na pvp jest wiecej noobow i pkerow i wogole....lurerzy jakos mi jeszcze nic nie zrobili. Gra sie nawet fajnie. A co do zlodzieji...ciekawe czy jak na pvp albo e-pvp bedziesz targal plecak to ci nie zabiora? tez ci zabiora............... X(

Berials
29-06-2005, 18:04
ciekawe czy jak na pvp albo e-pvp bedziesz targal plecak to ci nie zabiora? tez ci zabiora............... X(

Ale wtedy na PvP, a tymbardziej na e-PvP kolesia zaatakujesz lub odrazu zabijesz. W zależności od miejsca i lvl.

Navroth
30-06-2005, 09:59
ja gram sorcem na non-pvp i nie jest zle! wcale nie ma duzo noobow..wlasnie na pvp jest wiecej noobow i pkerow i wogole....lurerzy jakos mi jeszcze nic nie zrobili. Gra sie nawet fajnie. A co do zlodzieji...ciekawe czy jak na pvp albo e-pvp bedziesz targal plecak to ci nie zabiora? tez ci zabiora............... X(

na e pvp to ci zabiora a gratisowo zabija ;p

petro$
30-06-2005, 10:36
ja wolałbym ci grać na non-pvp, ponieważ jak już masz 26 lvl to posiadasz zapewnie dużżo manny żeby summonować potworka i expić np. Cyclopolis, PoH itp. Jak możesz tworzyć już SD to wogóle....
Ja grałem na Asterze (serwer non-pvp) i fajno sie gra B)
Czasami jakiś loot można podpieprzyć i wogóle....fajno...
Więc radze ci grać dalej na tym świecie, w najgorszym przypadku sprzedaj tego sorca :p

Dj Fara0n
30-06-2005, 12:24
@up:
Tylko jak ci loota podpierzą to juz nie bedzie tak "fajno".

PinGOnE
30-06-2005, 12:47
Nie wiem co powiedziec :/ ja gram sorcem 55lvl na nonpvp i jeszcze nigdy nie padlem od lurowanego potworka ani nikt mi nigdy nie ukradl loota (pozatym ... na pvp tez lurują takze nie rozumiem ze ktos uwaza to za minus serwerow nonpvp skoro wystepuje to wszedzie :P )

Tom@k
04-07-2005, 16:31
Ale wtedy na PvP, a tymbardziej na e-PvP kolesia zaatakujesz lub odrazu zabijesz. W zależności od miejsca i lvl.

No w zaleznosci od miejsca i lvl. Ale na e pvp napewno jakis noob nie bedzie próbował zabrac ci loota jazeli jestes od niego lepszy a jak jestes słabszy to cie zabija i i tak stracisz loota

Berials
05-07-2005, 08:59
re: UP

Do tego jeszcze dochodzi kwestia protekcji i przynależności do gildi.
Wiadomo, że na Infernie, żonie Filhty Ragona, nikt nic nie ukradnie, chyba, że jest noobem albo nie wie kim jest Filthy Ragon :D

khan jagi
05-07-2005, 13:05
Ja gram na not-pvp sorkiem na securze i powiem ci ze lepiej sie gra z powodu afkowania mozesz se kompa wlonczyc nawet na calom noc a tbi lub jakis inny program bendzie ci runy robil...Mam male pytanko czy opyla sie na 15 lvl z 25mlvl isc do ghostlandu na mi.ghule,skeletony itp I od jakiego mlvl najlepiej opyla sie expic na cycach lub dwrafch guardach i jakim sumonem.

thx z gory!!

PROFESJA:SORK :cup:
NAME:MASTER ZYGI B)

LVL:11 :baby:
SERVER:SECURA :]
SKILLS:TO NIE JEST Z BYT WAZNE :(
MLVL:13 :mag:

Pur van Sadzio
05-07-2005, 19:42
Ja ogolnie uwazam ze jak masz juz postac na pvp to lepiej ja zostawic.A wogole na pvp sork wiecej zarazbie np.sprzedawanie summonow a na non-pvp nikt nie kupi ci summona bo go nie bedzie mogl bic.A wgole na wyzszych lvl na pvp jest lepiej bo mozna sie pobawic w PK :)

hide
06-07-2005, 22:08
@ khan jagi
Jeśli masz 15 lvl i 25 mlvl to masz nieaktualny podpis, jeśli masz 11 lvl i 13 mlvl to nie używasz chyba cheatów bo 2 noce to wyższy mlvl... [znaczy się od 1 mlvl]

@ topic
Na non-pvp sorc ma całkiem dobrze. Nikt mi jeszcze nie ukradł lootbaga, nie padłem od lurowanego potwora itp. Trzeba co prawda sporo myśleć i mieć niezły refleks ale to już inna sprawa...

Wybór należy do ciebie. Szkoda troche 26 lvla, z drugij strony na PACCu i z przetradeowanym eq szybko to można odrobić.

Heliwurab
06-07-2005, 23:30
Słuchaj... oprócz tego, co napisali koledzy powyżej, jest jeszcze jeden problem. Otóż gdy poczujesz się mocny, czyli np. tak jak ty 26 lvl, a ja już na 20 lvlu, poczujesz że masz siłe kogoś zabić. Jesteś dobry,masz SD,UH ,GFB,EXPLO, tyle runek, tyle czarów, a na tym Non-Pvp nie możesz tego wykorzystać... to jest normalnie przytłaczające...TO JEST WEDŁUG MNIE NAJWIEKSZY MINUS NON-PVP...wiem coś o tym, spójrz na podpis :P Mówię ci, lepiej zostań na Pvp, albo jak chcesz to wybierz Druida lub Palla na Non-pvp.. :]

khan jagi
06-07-2005, 23:55
tez mnie to troche wkurza dlatego przenioslem sie nastale na pvp {azura}mam tam paladyna... Jeszce male pytanki. Czy opyla sie na 60 dis lvl okolo 18 bow 8mlvl expic na cyklopach bo znam 2 miejscuwki kolo thais tylko jeszce powiedzcie mi czy ''mount streum'' czy ''cyklop camp'' lepsze jest dla palka aha jeszce 1 czy za 2k opyla sie zeby mi kolega zsumonowal monka.Sory ze sie tak rozpisalem :]

Dzienki z góry B)

Vil
07-07-2005, 11:50
@ up - cyce od 48 dista bez problemu, kolo 55 nawet bez szczesliwego loota praktycznie zarabia sie tyle ile idzie na strzaly
- monk jest warty tyle ile kosztuja mf potrzebne do uzyskania 600 many na summon - przy srednim 50 mana odnowionym trzeba 12 mf = 1200 gp; 2k to stanowczo za duzo

@ topic - wg mnie na non-pvp polowa czarow sorca jest bezuzyteczna - oslabione fieldy, wave ktorych nie oplaca sie uzywac na potworkach, ue tylko na questy ( combo sd+ue odpada, a na pvp jest bardzo przyjemne ). Sorc ma oczywiscie pare ciekawych mozliwosci ( np stosunkowo latwo wykonuje anni~~ i inne ciezkie questy w teamie ) ale uwazam ze jest oslabiony wzgledem normal-pvp

Xaerno
07-07-2005, 18:23
Tak rzeczywiście na non-pvp nikt z ludzi nie może zabić twojego summona. Ogólnie nie polecam zmieniać tylko z tego powodu servera. Wiadomo, że na smokach raczej nikt nie ośmieli się zabić Ci summona. Po drugie na pvp jest znacznie ciekawiej ;].

khan jagi
07-07-2005, 19:54
Ja na dis 42 zabilem cyca ale chodzi mi o to zeby loot mi sie zwrucil i zeby w miare dobre hity byly.

Name:Jagi Paladyn
Profesja:Paladyn

lvl:16
skills:55/44
mlvl:7
server:azura

Towarzysz Chmielu
08-07-2005, 13:09
jak chcesz to wybierz Druida lub Palla na Non-pvp.. :]
Czlowieku palek na NoN-PvP ??? Ty chyba nie wiesz co mowisz... Taki pall na NoN-PvP to na 30 lvlu moze miec skill 65 a max 70... Jak trenisz na cycach to na 20 min wskakuje 1% ( sam trenilem )... :baby:
@ topic
Jesli bedzie Ci sie lepiej gralo na NoN-PvP to zmieniaj ta jakis taki serv.. B) Ale ja uwazam za na NoN-PvP sorc i jego ofensywne czary ( niektore) sa bezuzyteczne... Na PvP mozna sie w pkeya pobawic przynajmniej... A jak zmule masz na maxa i nie chce ci sie grac narazie sorkiem to robisz ue test pod dp :evul: i masz spokoj na tydz/ 2 tyg ( w zaleznosci ktory to twoj ban) :evul:

khan jagi
08-07-2005, 17:50
Coś ci sie pomylilo ja mam palka na azurze to jest pvp Ja gralem sorkiem na not-pvp ale juz nie gram bo żeczywiscie na not-pvp za fajnie sie nie gra
A o cyklopy sie spytalem ze u pala to najlepiej miec 60 dis prubowalem na 55 i troche za duzo arrow jeszce idzie i 8mlvl

profesja-paladyn
name-jagi paladyn

lvl-17
skills-56/44
mlvl-7

PS-szukam kogos kto potreni zemnom na azurze...

_aNeptiS_
10-07-2005, 22:13
na non pvp mozesz se afkowac i robic runy pod depo, summonow tez nikt nie zabije, ale na pvp masz zabawe jak mawsz wyzszy lvl i zabijasz ludzi:P

Ale zes mu powiedzial...na non pvp nie mozesz se spokojnie stac bo na tych serwach non stop cos jest zlurowane...nie ma dnia kiedy nie ma nic zlurowanego np.na harmoni gralem to non stop lury na calmerze tak samo...nie zabardzo oplaca sie afkowac -,-

Czester
10-07-2005, 23:12
up:
sa miejsca gdze nieda sie zlurowac potworkow lowisz ryby idziesz gdzes po shodach i masz spokuj skoncza sie dziesz po nowe albo stajesz na jakims dachu

sisza
12-07-2005, 14:29
Grałem dużo razy na PvP i sie przeniosłem na NoN-PvP i uważam że jest lepiej na NoN~~ niema prawie różnicy tylko masz plus że Cie nikt nie zabije mi jeszcze nikt nic nie zrulował

---------------------------NoN-PvP---------------------------------------

Knight Simon Dark lord
12-07-2005, 15:19
ja gram sorcem na non-pvp i nie narzekam fajnie jest mili ludzie i lurzerzy się uciszyli jak szedłem moim knightem na deda (specjalnie bo skille miał do dupy) to jak szedłem na dwarf brodge nic nie było zlurowane zrobiłem ze 2 kółka
thais bridge-dwarf bridge-venore dopóki jakiś koleś w końcu nie przyniósł
ale to był mały off top

topic@
pvp dal sorca jest dobry pod względem że możesz poafkować (ale NIE na macrach) czasami ktoś zluruje cyca do thais ale jeżeli się jest w carlin lub ab to fajnie można afkować tylko trzeba uważać na gmów więc jak chcesz non-pvp jest średni ale mi się podoba

Lord Of Knight's
23-07-2005, 18:27
No Pvp dla Sorca jest takie w kit ponieważ na No-Pvp nic się nie dzieje.Fakt sorcowie mogą sobie spokojnie afkowac i podchodząc co 15 minut i spalając mane najeśc się do fulla i znowu i tak dalej i tak dalej.Lecz największym minusem jest to że nie mozna sprawdzić swoich hitów które zadawane są ludzią...Tak samo taki Cachero...Pod depo się nudzi niesamowicie..Na Pvp by sobie walnoł Ue testa/Sd/Hmm/Explo/E wawe....Lecz chyba gra to nie tylko testowanie obrażen zadawanych ludzią...Moim zdaniem śmiało mozesz zostac :cup:

Taki siaki mag
23-07-2005, 18:40
:p Non PvP suxxx. To tyle :p

Sattra
24-07-2005, 14:25
Non-Pvp jest fajne ;)
jak bylem w kazoordon to była lurerka Yora Yora lurowała guardy pod drabine X(
ale tylko ja 14 druid rozwalałem guarda z hmmów :D

lvl: 14 padłem ;( bloknienty na beolderze ;(
m lvl: 14 :/
best solo: beholder (juz koniec z nim :/)

Klimmek
25-07-2005, 13:29
Światy non-pvp są rajem dla magów i druidów. Mogą sobie stać spokojnie na dachach i robić runy, nie obawiając się ze jakis evul PK ich dorwie. Nawet może sobie spokojnie farmy postawić, bo zobaczyć GM'a na non-pvp to jest cud na kiju...

Jeżeli chce ci się od nowa pracować nad postacią to czemu nie...

janek@
26-07-2005, 00:21
non-pvp jest marne i ciekie czemu powiem czamu
gralem takim knightem po chwili koles blokna mie przed beserkiem zerk mie zabil a on tachajac mojego deda wziol sobie eq i bp no i tu w tym problem nie da sie na nim zemscic
nie ma porzadku ani gildi trzymajaca kupe
wojen pomiedzy gildiami
zabiora ci loota
wkurza cie a nic im nie mozesz zrobic
nookow pelno
jak ktos nie lubi pvp to ma jakis problem bo to jest dla mie najlepszy swiat i tyle

Master boys
26-07-2005, 01:14
jeśli chcesz mieć wysoki m lvl na niskim lvl i itp to zmień ja aktualnie gram na harmoni i nie narzekam na paccowskich miejscach praktycznie wogule nie luruja ale na facc to lekka przesda najbardziej lurują gs..
+
afk możesz być 24 h na dobe
nie mogą ci zabić sumona
jeśli jesteś noobem to możesz ukraść komuś loota a on nic tobie nie zrobi

-
pełno noob#w

Njawiększy noob na harmoni to TERRION

LetDermon
26-07-2005, 08:46
Wszystko od ciebie zależy. ja bym zmienił :)

Oerta
26-07-2005, 08:58
Ja bym pozostal na pvp.
Ja poprostu nie potrafie grać na non-pvp.Wedlug mnie to 1 wielki rook(a ja rooka nienawidze)
Ale ty tu decydujesz i liczy się tu przedewszystkim twoje zdanie.

J0hny
26-07-2005, 10:08
Wszyscy mówią że pvp jest lepsze bo można sie w Pk pobawić, a nie zauważyliście że ktoś inny też wpadł na ten pomysł i też zechce np Ciebie zabić.Grałem na Grimerze to wybuchła wojna z Brami o mało nie padłem pare razy a na non pvp nie ma takiego zagrorzenia,a co do lurowania to na KAZDYM świecie mogą ci zlurować gsa -.- dla takiego "oszusta" lepiej lurowac niz mieć skulla B)

Arthus Drag'Tail
27-07-2005, 16:51
Światy non-pvp są rajem dla magów i druidów.
No niby tak, ale ja gram knightem i wcale nie narzekam

Chudini
27-07-2005, 16:58
Gram sorcem na Non-Pvp i nie jest aż tak źle, na wyspach dla PACCów nie ma noobów, ale czasem i tak żałuje ze to nie jest PvP. Jak spróbujesz grać na Non-Pvp to dowiesz się o co mi chodzi i dlaczego czasem mam ochote powybijać wszystkich :P

Mafuss
27-07-2005, 17:12
Tak moze raj lecz jedno mnie wkurza ...
Wszyscy (no prawie :) ) używaja macro..=/ wkurza mnie to ostro ; d

Jerkov Thundersword
31-07-2005, 00:05

Non pvp jest lepsze głównie ze względu na pk i tylko pk...

Jerkov Thundersword
31-07-2005, 00:07
Gram sorcem na Non-Pvp i nie jest aż tak źle, na wyspach dla PACCów nie ma noobów, ale czasem i tak żałuje ze to nie jest PvP. Jak spróbujesz grać na Non-Pvp to dowiesz się o co mi chodzi i dlaczego czasem mam ochote powybijać wszystkich :P

Oj tak... ale żałujesz wtedy kiedy masz 40 level i jakiś noobek low level pod*******a sie do ciebie i w****ia cie na maksa a ty mu napierdzieć możesz... :)

Ashyx Dras
31-07-2005, 00:21
Swiaty non pvp sa dobre wlasnie dla magow, druidow cheaterow i afk. Stoisz sobie np. przed depo, uzywasz makro, runki sie robia same i nikt Cie nie zabije (raczej pod same dp nic nei zlurują). Ale jak lubisz wojny w tibi, pk-owanie itp. to graj na pvp ;)

FoXx
13-11-2005, 20:49
Look Na Cachero on sam (o ile wiem ) gra na NON-PVP i co z tego ma ?? 221 lvl

Plusy non-pvp:
-Nie zabiją cie pk
-Nie ubiją ci summona
-Mozesz afkowac az gm cie zbanuje
Minusy non-pvp:
-Thiefy[cec***e ich szybka ręka i chęć twojego loota/expa/przedmiotu] ktorym nic nie zrobisz <<---- mi do tej pory zaden ""N00b nie zwinol Loota albo bil mojego potwora
-Nooby ktorym nic nie zrobisz <<---- wiesz co to Ignore ??
-Przeludnienie <<---- nie jest tak duzoo ludzi bo sam gram i widze
-Mass luring <<--- nie looruja az tak bardzo

Sorrx za bledy to moj pierwszy raz xD :P

Pietru
17-11-2005, 21:52
Ja gram na non-pvp i jest dobrze moim dridem mam 21 level i nikt jeszcze nie zabil mi summona.A zabijac tez mozna :evul: to nie problem sciagnac jakiegos lepszego potworka w miejsce gdzie przechodzi duzo ludzi ;).Minusem jest to ze potwory znikaja chociaz i tak daleko je mozna zaciagnac :) .Ale pamietaj jezeli te 2 serwery sa utworzonew tym samie czasie non-pvp jest drozszy X( .A kolejek nie ma duzych, o 21:00 bylem 12 w kolejce. :cup:

Burakou
18-11-2005, 05:51
@up
Na non-pvp nie można zabić summona. A swoją drogą powiedz gdzie ty na 21 levelu chodzisz z summonami?

Vil
18-11-2005, 08:07
lurowac tez juz nie mozna ( to dla tych ktorzy jeszcze nie zauwazyli ze byl update ).

Asieks
18-11-2005, 10:27
PO kiego **** robic Sorca na non-pvp...lepiej grac knightem i szybciej bic lvle niz sie meczyc nad Sorcem którego i tak wszyscy oleja ;p Bo co on moze zrobic na Non Pvp ... no jedyny + jak sie jest na questach...UE nie rani towarzyszy...a tak to moim zdaniem sie nie pyla.Wiem jak jest na Non PvP chamstwo i rozpusta ... na PvP przynajmniej ludzie maja respekt to srednio poziomowego MS ;p

Teravista
20-11-2005, 08:17
Teraz i tak juz daleko lurowac nie mozna ale czasami mozesz byc w "zasiegu" potworka.Więc nie wiem czy mozna tak zrobic ale np postawic sobie 2 summony i jak jakis potworek zaatakuje cie to one zabija jego.Nie wiem czy da sie tak zrobic bo chyba trzeba dac "sygnal" do ataku summonom.

Krizz
26-11-2005, 20:50
Według mnie, powinieneś zrobić jak uważasz...
Ale ja jestem przeciwny Non-Pvp - Bleee... X(

Regaster
26-11-2005, 23:24
I wg mnie największy plus pvp, jest to bowiem wojna ^^ nie biore udziału w rl tibi poniewarz mam niski lvl i nigdy niemialem 100+ ale na otsach sie fajnie grało ;)
@Edit
Zapomniałem napisać co sądze o pvp/non pvp i mówie: Pvp albo secura (moim skromnym zdaniem).

Gallar
27-11-2005, 07:35
NON PVP dla sorcerera to dobry wybór.. zaraz zarobie pewnie kilka pkt. ostrzeżeń - no ale w koncu sorc na non pvp moze sobie AFKować z włączonym TBI muultum czasu. Pod depo choćby. GM na NON PVP ? Na luminerze gram od lipca... nie widziałem tam GMa ani razu;/

Knight Simon Dark lord
27-11-2005, 07:40
WG mnie świat non-pvp dla sorca jest dobry ponieważ nie musi się bać "give rune or i kill you"i różnych podobnych stwierdzeń sam gram na non-pvp i mi się podoba

Nico
30-05-2006, 22:03
Powiem tak:
Na pvp jest lepszy sorc-70 ms to chodzaca bomba, wiele przydatnych czarow do zabijania ludzi)
Na non-pvp lepszy druid-walisz sio mozesz gran mas res no jedyny nie przydatny czar na non pvp to PS :p leczysz sie o polowe taniej :D

Kierwon'ka
31-05-2006, 07:55
na now -pvp tylko sorcerem lub drutem :p

Nornius
31-05-2006, 12:41
Najlepsze jest PvP. Nienawidze No-PvP! Strasznie dużo noobów i looterów!
A PvP... Są wojny, PK i wogóle super :)

Sidena Daron
31-05-2006, 16:49
Ja mam 25lvl i 26mlv Sorca na non PvP i jest dobrze. Przynajmniej na Asterze nie spotkałem się z wieloma noobami. najgorze jest wpiepszanie sie na respa, ale mozna kogos przyblokowac :). No i nie masz strachu jak podróżujesz ze cie ktos zabije.

Nike Nindza
31-05-2006, 17:39
Wszytsko co chcialem napisac raczej zostalo napisane dodam tylko 1 zdanie na pvp tez czesto luruja.

A jezeli chodzi ci o zmiane serwa to jak nie masz 50lvl+ na pvp to spokoinie morzesz zmienic na non pvp ponizewaz to niei wymaga tak duzo pracy.

Redtail
09-06-2006, 10:52
Masz dobry level więc chyba nie ma już sensu zaczynanie nową postacią:baby: ...

=Pekin=
09-06-2006, 12:11
Omg jakie non-pvp jest zalosne -.-
Expie sobie na guardach :D loocik leci stel helmy ładnie wszystko, wbija sie 13 sorek ... z wandem mowie leave wszystko, sorek leje mi guardy ( tak próbowalem blokac ale koles wie cos o tibii ) loota podjebal wnerwilem sie zostawilem mu lootbag dalem loga i juz nigdy nie wroiclem na non pvp.

tyle

Skórek
11-06-2006, 19:32
Ja tez mam sorca na Xanterze i nie oplaca sie tam grac bo pk'uja
Jesli chodzi o summony to tez zrezygnuj bo tam sie nie da grac!
Na twoim miejscu zostawilbym sorca i zrobil se nowego chara na no pvp i od czasu do czasu pograj se sorcem na xancie (ale ostateczna decyzja nalezy do Ciebie) PROPOZYCJA OCZYWISCIE ;)

morwi
11-06-2006, 20:18
@=Pekin=
nic dziwnego że jak powiesz "leave!!" to nikt nei wyjdzie, jakbyśpowiedział uprzejmniej to może byłoby inaczej.
btw. zostawiać postać bo ci jakiś noobek wejdzie na respa? bezsensu

Skórek
11-06-2006, 20:24
Mi nie chodzi oto aby zostawil sorca mi chodzi oto aby zrobil se nowego chara na no pvp i gral nim grajac tym na Xanterze (aj to nie do mnie chyba bylo pisane ssrrry) ;/

Mózgu
11-06-2006, 21:56
Jeśli szybko wbijesz 26 level to możesz zamienić pokoje. Musisz wziąść to pod uwagę, że np. na non pvp możesz se zrobić summony i nikt ci ich nie zabije, zaś na pvp zrobisz i mogą zostać zabite, na non pvp możesz stać spokojnie pod depo i klepać runki a na pvp troche jest to mniej bezpieczne, na non pvp jeśli bijesz potwora to podejdzie ci ktoś i będzie bił to nic nie możesz zrobić, zaś na pvp możesz go surowo skarcić :D więc musisz przemyśleć to wszystko :)

Najs Knight
17-06-2006, 09:35
co wy pier*** własnie na pvp jest wiecej noobow.. X( X( X(
Ja np. gram na Luminera i mam 15lv sorca i nie widzialem jeszcze zadnego nooba co by mi zabral lootbaga B) :D

Lv:15
Mlv:10

Mahrdis
17-06-2006, 10:05
co wy pier*** własnie na pvp jest wiecej noobow.. X( X( X(
Ja np. gram na Luminera i mam 15lv sorca i nie widzialem jeszcze zadnego nooba co by mi zabral lootbaga B) :D

Lv:15
Mlv:10
Naucz się robić podpisy. Nie warto się ośmieszać na forum, uwierz mi.

morwi
17-06-2006, 10:13
a co ty za lootbagi robisz na 15lvl ? lol

Nieugiety
17-06-2006, 11:02
Wybierz pvp
Na non pvp owszem, nie zabija ci summona i cie nie ujebią (pk to nie problem)
Ale qwa siedziales 3h na guardach, wracasz z ogromnym lotem a tu 6 lvl ci go wrzuca do wody.... Jak sie bedziesz czul? ;)

@Najs knight
Moze i jest więcej noobow, ale 1 sd albo hit i ucieka.....

Piotrek Marycha
18-06-2006, 03:44
ja wolałbym ci grać na non-pvp, ponieważ jak już masz 26 lvl to posiadasz zapewnie dużżo manny żeby summonować potworka i expić np. Cyclopolis, PoH itp. Jak możesz tworzyć już SD to wogóle....
Ja grałem na Asterze (serwer non-pvp) i fajno sie gra B)
Czasami jakiś loot można podpieprzyć i wogóle....fajno...
Więc radze ci grać dalej na tym świecie, w najgorszym przypadku sprzedaj tego sorca :p
noob blx?

a czmu nikt nie bierze pod uwage e pvp?? przeciez e pvp jest swietne :P (nie zartuje)

Patol
27-06-2006, 15:06
Nie graj nigdy na non pvp, ja gralem na Guardii i normalnie nudy w ch*j. Na szczescie juz gram na Galanie (dopiero na rooku). Co ty bedziesz na non pvp robil z 80 lvl?? Bo chyba nie na dragi :)

Palooh
02-07-2006, 23:01
Ja gram na non pvp, mam 35 sorca i jest super :P Lootbagi jak się umie nosić/ukrywać, to nie ma problemu. Można przy robieniu runek poćwiczyć z pustym bagiem xD Teoria, że na non pvp jest więcej noobów raczej się nie sprawdza (przynajmniej na honerze). Nie ma stresu, że zaraz Cię jakiś PA zabije w środku miasta :P

Dla mnie lepszą zabawą jest blokowanie ludzi na potworkach, niż pvp :P Ale robię to tylko wtedy, gdy ktoś jest kompletnym noobem (błaga o itemki, zabija potworki, wyzywa itp.). No i nie ma konsekwencji tego czynu ;]

Silkov
03-07-2006, 08:50
na non pvp fajnie bo jest spokój tylko jakies nópki kradno lootbagi np. na guardach i to szczególnie denerwuje.. ale ten spokój też czsami jest zły, nic sie nie dzieje, a tak bym sobie kogoś pohuntował :D dlatego gram na non pvp i jak mi już nic się nie chce robić to zrobie sobie jakoś postać i stopniowo nią skiluje a potem pekuje :evul: (narazie 16 najt 64/64 red sql, 19 druid 22 mlev red sql, 25 elder druid 29mlev sqla ni ma bo e pvp :evul:)

pograj na non pvp, jak cie na maxa zdoluje to zrób sobie jakiegoś innego chara na pvp /e pvp jak nie chcesz pkować :]

nie lubie tego stereotypu że na non-pvp grają nooby:fool: , wszedzie grają nooby tylko że na non-pvp nikt ich nie wytępiX(

TaJemniczy
04-07-2006, 00:36
Na samym początku chciałbym powiedzieć że to co zostanie napisane tutaj ,by nie obraziło nikogo-chyba mam prawo wyrazić swoje zdanie :)
Osobiście grałem na pvp i gram na no-pvp.
Na pvp osiągnąłem 50 lvl i skille 82/81.
Na no-pvp 60+ lvl i skille 78/75 (tutaj rosną)
Teras zacznę mówić moje wspomnienia, uwagi itp.
Po osiągnięciu 60lvl na no-pvp chciałem spróbować znowu pvp(kiedyś miałem palla na 60 lvl).Na początku było fajnie znowu pvp :), nowe plany itp. Trochę poexpiłem i skillowałem, aż pewnego wieczora wpadła cała elita serva, no niedosłownie ale czołówka, męczyli się z 30 min zemną aż zabrakło mi uh i nie zdążyłem do protecion zone. W tedy natchnęła mnie myśl, czy warto znowu to przeżywać, tyle skillowania po to by paść? Od razu podkreślam że to nie przez moje pvp padłem gdyż nie miałem szans przy lvl 4 które miały 100+ lvl i 1 –70. Na dodatek jeden był moim kumplem, do datkiem było uzasadnienie mojego deda ,,zaczepiałeś mojego kumpla’’---którego nigdy na oczy nie widziałem, ale to oczywiste było że zbierają na wojnę i itemki dla swojego kumpla którego hakli. Się rozpisałem, wiem że niektórzy będą pisać ,,kolejny noob który się użala i niezna pvp’’, ale myślę że niektóży zrozumią mnie i to oco mi chodziło.
Wielu z was pisze że no-pvp to gówniane servy itp., tu się z wami nie zgodzę, czemu?
-każdy uczciwy gracz grający na pvp jest na przegranej pozycji, gdyż nigdy nie dogoni h-lvli jeżeli nie będzie dzielił konta, bo dam sobie rękę uciąć że tak zwana elita dzieli konta(oczywiście zdarzają się wyjątki), właśnie ta elita i ich i noobki (lvl 20-50) którzy mają prota u nich zawszę będą robić pk, dla zabawy ,z braku funduszy , bo maż leprze skille i nic im nie zrobisz.
-mówicie że no-pvp to serv pełen noobów----tu się zgodzę na 50%, dlatego że nooby, thiew i tym podobne są na facc arena, zaś na pacc arena rzadko zdąży się noob który wpakuje się na respam, zabije ci potworka do skillowania itp.
-niektóży mówią że na no-pvp można afkować do woli, hymmmmm to zależy bo na Harmoni, bardzo często pojawia się G’m, ostatnio zbanował 7 osób w jakieś 5-7 minut.
-jeżeli chodzi o profesje na no-pvp, każda jest fajna.
-bym zapomniał co do 1-, oczywiście na no-pvp są też i tacy co dzielą konto—ale tutaj na pewno zdobędzież leprzy lvl.
-nie opowiadajcie mi że każdy na new world ma równe szanse, na pewno ten co gra uciwie nie czemu? Patrz parę punktów wyżej.
Na koniec dodam że wruciłem na no-pvp i jestem zadowolony. Sorrki że tak się rospisałem ale leżało mi to na sercu :).
Acha, Nigdy Nie Obrażaj Osób Które Grają Na No-Pvp, bo to nieraz fajni ludzie :)

Phoelerius
04-07-2006, 09:11
-niektóży mówią że na no-pvp można afkować do woli, hymmmmm to zależy bo na Harmoni, bardzo często pojawia się G’m, ostatnio zbanował 7 osób w jakieś 5-7 minut.

7 osob w pare min za AFK? AFK do 15 minut jest legalne, co innego jak stoi ludzik i przez 20 min sie nie odzywa, a w miedzyczasie robi runy.

TaJemniczy
04-07-2006, 11:37
7 osob w pare min za AFK? AFK do 15 minut jest legalne, co innego jak stoi ludzik i przez 20 min sie nie odzywa, a w miedzyczasie robi runy.
Wiem że jest dozwolone 15 minutowe afk, lecz ja nie powiedziałem za co dostali bana, chciałem uświadomić że na niektórych servach no-pvp G’m też szaleją.;)

Rothes
04-07-2006, 12:07
Wiem że jest dozwolone 15 minutowe afk, lecz ja nie powiedziałem za co dostali bana, chciałem uświadomić że na niektórych servach no-pvp G’m też szaleją.;)Dokładnie... na Guardii codziennie widuję GM'a online :). A jak wiadomo na Non-PVP znajduje się najwięcej bot userów, więc dużo banów za to przewinienie leci każdego dnia :).

PVP vs Non-PVP? - TaJemniczy 3 posty wyżej napisał dokładnie to, co o tym myślę.

A ogólnie moim zdaniem Non-PVP to bardzo dobry wybór dla sorca, ponieważ jeżeli ktoś lubi czytać forum lub robić coś innego, może sobie w spokoju stanąć pod depo i ćwiczyć mlvl poprzez robienie run, bez obaw, że zaraz padnie po sd combo. No i należy też zaznaczyć, że wykonać Annihilatora jest nieco prościej, niż na PVP.

Pawlinho
01-10-2006, 16:22
Ja gram na Harmoni i jest to no-pvp lubie grac na takich swiatach bo nikt mnie nie zabije,ale jesli nikt ci nie przeszkadza na pvp to tam zostan szkoda robic od nowa chara i wbijac 26lev i szkoda tego co tam masz

Szaryy
01-10-2006, 17:29
Na pvp możesz dostać hunta za nic,pekerzy też są denerwujący.Na non-pvp troche wkurzające są thiefy oraz nooby ale da sie wytrzymać ;)
Nie graj nigdy na non pvp, ja gralem na Guardii i normalnie nudy w ch*j. Na szczescie juz gram na Galanie (dopiero na rooku). Co ty bedziesz na non pvp robil z 80 lvl?? Bo chyba nie na dragi :)

Zobaczysz jeszcze ci się odechce grać na galanie ,tam jest takie PA że ch*j