Pokaż pełną wersje : tibia.pl po angielsku
Tibia.pl jest najpopularniejszą stroną w Polsce o Tibii. Teraz nadszedł czas na resztę świata.
Dziś uruchomiliśmy angielską wersję naszej strony. Można ją znaleść pod adresem www.en.tibia.pl . Na razie stronę uruchomiliśmy dla testów. Musimy sprawdzić, jakiego obciążenia możemy się spodziewać, by wiedzieć, jaki nowy sprzęt będzie nam potrzebny, by wszystko chodziło tak, jak należy. Możliwe jest więc, że w najbliższym czasie angielska wersja strony będzie wyłączona ponownie.
Nie wszystkie działy zostały przetłumaczone, jednak z czasem kolejne działy, jak poradniki czy gazetka i inne nieskończone działy będą się pojawiać także w angielskojęzycznej wersji.
Zapraszamy także na angielskie forum. Każdy, kto chce tam się wypowiadać, będzie musiał się ponownie zarejestrować tam.
Naszych polskich użytkowników uspokajamy - polska wersja strony zawsze będzie priorytetowa dla nas. Jesteśmy polską stroną, i jeśli mieli byśmy pozbyć się któregoś z języków, to oczywiście pozbędziemy się angielskiego. Sądzimy jednak, że w ciągu kilku dni dostaniemy nowy sprzęt, dzięki czemu wszyscy będą mogli w pełni komfortowo korzystać z dowolnej wersji językowej bez potrzeby wyłączania którejkolwiek.
Właśnie jestem no no gratulacje
Edit:
A czy uważacie, że przez to przejdą z innych stron o Tibi?
Shillien
29-06-2005, 21:30
Heh no teraz będą mogli czytać to wszystko ludzie z innych krajów, czyli Tibia.pl się rozwija :)
Oby tak dalej !
Juz zarejestrowany. Przetlumacze troszke przyklejonych tematow, jesli nie macie nic przeciwko.
malutka literówka nie "puki" tylko "póki"
Teraz czekamy na tibię.pl w wersji brazylijskiej... ;)
ktos_tam
29-06-2005, 21:36
Noi nareszcie...
Napewno zyskacie wielu nowych fanów :p
Gonzo von Krenzel
29-06-2005, 21:37
A czy uważacie, że przez to przejdą z innych stron o Tibi?
Myślę, że tak. A wręcz na pewno trochę osób do nas się przeniesie. ;)
Krzesław
29-06-2005, 21:39
Będzie mozna doszlifowac angielski na forum ;)
Istny raj dla zlodzeji nickow na nowym forum, radze czym predzej zarajestrowac sie pod swoim nickiem, bo potem moze byc roznie.
Kret master
29-06-2005, 21:48
według mnie to tibia.pl moze teraz zasłużyć na miano pierwszej strony fanowskiej o tibii!! ;) gdyz pojawił sie motyów po angielsku więc na przykład holendrzy beda bardzo chetnie witac strone en.tibia.pl =) aha i jeszcze cos czy na tibia.com bedzie jakas wzmianka o tym ze tibia.pl jest teraz rowniez w jezeku angielskim?
ah i jeszcze dlaczego number 2? bo najwazniejsza zawsze bedzie tibia.com aczkolwiek blizsza mojemu sercu jest tibia.pl (xD lol)
Oo, jak dobrze ;)
Wreszcie powstanie forum, gdzie nie będzie polskich noobków, którzy nie umieją pisać :D. Mówię oczywiście o tych wszystkich 10, 11 latkach (to tylko przykład ;)), którzy reagują na słownik języka polskiego, jak diabeł na wodę święconą...
B_O_B_E_K
29-06-2005, 21:55
wkraczamy w sfere UE <ultimate explosion> :D tibia rulez
Gratz zrobienia stronki w języku angielskim. Myślę, że minie trochę czasu zanim na dobre ruszy angielskie forum.
Niedługo tibiabr.com też pewnie przetłumaczy się na język angielski ;)
Dr. Omader
29-06-2005, 22:10
Kurde teraz wszystko mi sie mnozy w oczach, na dwoch forach siedze, wszystkie zakladki sie tibia.pl nazywaja i nie wiem co jest gdzie ;)
Ze nie wspomne, iz brakuje mi miejsca na skroty na pasku ;)
Czas przetlumaczyc strone na brazyliski
I jeszcze by sie przydał szwedzki i Noobish i bedzie kull. A wlasnie gratuluje wlozonej pracy w tlumaczenie roznych rzeczy. Kiedy sie zarejstrowalem to teraz tylle sie zmienilo :) Oby tak dalej...
Teraz już przynajmniej noobostwa takiego nie będzie. Zero tych co, nawet po Polsku pisać nie umieją ;)
Dobra robota.
Takie małe pytanie. Na ile języków chcecie przetlumaczyć?
Guys spokojnie...
Angielski jest językiem "cało-światowym" i każdy (kto chce i kogo stać) musi znać angielski. Dlatego po jakiego grzyba robić następne fora o języku BR,GER,Korean itp.?
Pozatym chłopcy z Team Gods (moderatorzy & admini) ciężko pracowali (nie podlizuję się ;)) na zrobienie 2 strony i przetłumaczeniu tematów itp.
@Oxygane
Dobrze prawisz ja byłem 1 i już zarejestrowałem "Kuna" :D.
bartollo
29-06-2005, 22:18
No no ;) tibia.pl widac ze sie rozkreca ;P gz ;]
A tak wogole kiedy bedzie wreszcie ten konkurs xD ?
Diamentowe Ostrze
29-06-2005, 22:24
wydaje mi sie ze to zbedny dodatek... kazdy kraj ma swoja oficjalna strone o tibii, watpie zeby ludzie przechodzili z tibia.de na .pl:P chociaz jestesmy w Polsce tu nie takie cuda sie zdarzaja hihihihi
Baron Kaldrick
29-06-2005, 22:25
A ja mam taki mały komentarz...
Tibia.pl jest najpopularniejszą stroną w polsce o Tibii. Teraz nadszedł czas na resztę świata.
Napisałeś, MatKus, 'Tibii' z dużej, ale 'Polsce' z małej. Co wygląda conajmniej... Śmiesznie?
Ej co jest czekaam już z 30 min. na emaila z angielskiego forum tibia.pl i nie przyszedł z hasłem itp? WTF?
Black Warior
29-06-2005, 22:35
I znowu coś nowego :cup:
Fajnie ze Tibia.pl zrobila strone przetlumaczoną na angielski wkoncu inni gracze z innych państ będa mogli kożystać z angieljskiej wersji. Oby tak dalej!!!!!! B) ;)
Ej co jest czekaam już z 30 min. na emaila z angielskiego forum tibia.pl i nie przyszedł z hasłem itp? WTF?
Byćmoże przeciążył się serwer mailowy? Wiesz, dużo ludzi na raz zaczęło się rejestrowac itp, może ma jakieś zabezpieczenia, żeby nie wykorzystywać strony do spamowania ;)
Ale dużo osób już zię zarejestrowało, więc w sumie powinno działać wysyłanie maili.
Ehh, niedawno link do tej strony, był wielką tajemnicą modków, strzeżoną jak skarbiec w Kazz. ;)
Tylko błagam, poprawcie błędy, żeby nie było obciachu.
Poza tym - gratz.
Nareszcie, teraz Tibia.pl musi być najlepsza :D. Same plusy: będzie można ang. podszlifować, mniej noobków (mam nadzieje)...
Palladni
29-06-2005, 23:10
No to www.tibia.pl znowu naprzód rusza :) Szczerze, niechce mi sie wieżyć że nowe forum będzie tak popularne jak na www.tibia.de ale... Zawsze jakiś tibijczyk może poczytać u nas :)
NO i wrescie :D ciekawe czy br beda wchodzic na tibia.pl :PPP hehe bedzie wrescie mozna im powiedziec co sadzimy o "br? br?" I GRATZ!!! :cup:
Ehh... Spora część... Naprawde spora część Brazylijczyków grających w tibie, nieumie angielskiego, a mają dobrą stronkę w ich języku, więc poco mieli by wchodzić do nas i dowiadywać się "co sadzimy o "br? br?" I GRATZ!!!"?
vonbayba
29-06-2005, 23:12
NO i wrescie :D ciekawe czy br beda wchodzic na tibia.pl :PPP hehe bedzie wrescie mozna im powiedziec co sadzimy o "br? br?" I GRATZ!!! :cup:
kocur_bury
29-06-2005, 23:20
Gratulacje
Mam nadzieje że Wasza ciężka praca się opłaci. Stronka cały czas brnie do przodu :) . Moglibyście zrobić to co "Br" mają u siebie, chodzi mi o Top 500 ;) .
Podał juz ktoś informacje na obcojęzycznych forach o tym że jest wersja angielska forum? mała reklama by się przydała
Gratz za całą pracę włożoną w przetłumaczenie. Tylko śmieszne jest to że te flagi są troche nie takie :P czerwone kreski są jeszcze na ukos w środku białych ;)
Palladni
29-06-2005, 23:41
Gratz za całą pracę włożoną w przetłumaczenie. Tylko śmieszne jest to że te flagi są troche nie takie :P czerwone kreski są jeszcze na ukos w środku białych ;)
Zgadza sie, z flagami ktoś troszke olał sprawe chyba :P
@Re Down: Tak czy siak... Jakoś tak "biednie" wyglądają.
Już jakis czas temu poprawiłem.
Moze przegladarka ci to jeszcze w cache trzyma? F5 proponuje.
29-06-2005, 23:48
Dobra robota. Troche przez to ta strona upodabnia sie do tibia.de ale to szczegol. Oferuje rowniez swoja pomoc w tlumaczeniu tekstow.
P.S Znalazlem jeden blad. W dzialach z bronia itp. nie powinno byc"Where you can buy it/sell it" tylko "Where can you buy/sell it.
P.S. 2 Zamiast "To buy this spell, you need" prosciej i czytelniej byloby napisac requirements.
P.S 3 Jeszcze jeden blad. W "OTHERS" jest expirience a powinno byc experience.
Lukasz Bialy Mag
29-06-2005, 23:50
Gdy link do nowej wersji pojawi sie na Tibii.com wtedy sie dopiero zacznie najazd :D Teraz podejzewam, ze nie uda sie sprawdzic obciazenia bo tylko Polacy wiedza o stronce.
Pewnie sporo br bedzie tu zagladac. Ja tez (chociaz ze nic nie rozumiem) czasem zagladam na tibie.br
Przydal by sie jeszcze dzial na stronce gdzie byly by jakies ss z gry to by napewno przyciagnelo ludzi.
Ale i tak pomyslu trzeba pogratulowac !!!
˜”°ş•G•ş°”˜¨¨˜”°ş•R•ş°”˜¨¨˜”°ş•A•ş°”˜¨¨˜”°ş•T•ş°”˜ ¨¨˜”°ş•Z•ş°”˜¨
29-06-2005, 23:57
Zajrzalem do dzialu questy i sie az za leb zlapalem. Bez obrazy MatKus ale chyba angielski nie jest twoja mocna strona. Jezeli zechcesz w ciagu ok 2 dni bede w stanie wszystko poprawic i bede mogl ci to podeslac.
Spodziewalem sie tego, hmmm nowy sprzet? wkoncu zarobki z reklam i takie tam pomoce to nie malutkie pieniadze, widac Matkus zbieral kaske w skarbonce, pora opruznic ja i kupic lepszy sprzet, mam nadzieje ze to bedzie dobra promocja dla Tibia.pl i servery wytrzymaja ;), powodzenia w dalszym rozwijaniu strony zycze ;)
Strona tibia.pl jest najlepszą polską stroną o tibii, a niedługo będzie najlepszą stroną na świecie.:D:D:D
spider-bialystok
30-06-2005, 07:43
Bah, tibia.pl od dawna byla najlepsza strona o tibii, angielska wersja jest tylko po to by inni mogli sie o tym przekonac ;].
Strona tibia.pl jest najlepszą polską stroną o tibii, a niedługo będzie najlepszą stroną na świecie. :D :D :D
Nie zdziwilbym sie. ;d
Wg. mnie naprawde dobry pomysł ;> teraz ludzie z innych krajów będą mogli się przekonać o :D wspaniałości Tibia.pl. Huh ja napewno będe spraszać na strone moich zagranicznych kumpli :]
Edit:
@Down
Hehe, rzeczywiście rdzenne :]
A ja znalazlem maly blad w wersji angielskiej... Otoz w dziale "monsters" przy loocie rabbita jest napisane "eggs (Tylko na wielkanoc)"... Rdzennie angielskie zdanie ;]
Rasialdo
30-06-2005, 08:38
no to spoko xD nowy sprzęt :) widac dzieki paccom troche zarobiliscie B) i dobrze.Wznawiajcie szybko bo ja nie zdazylem kupic xD A co do stronki po angielsku ? Fakt 10 latki nie beda wchodzic.Dlaczego ? Bo nic nie zrozumieją :P
Dark_ShEp
30-06-2005, 08:53
No gratz:] Wkońcu wszyscy się przekonają że Tibia.pl to najlepsza strona:P
No i bedzie można doszlifować język:] A może jesczcze zrobić strone w języku Niemieckim?:) :cup:
Rafals from hell
30-06-2005, 08:57
No, no. Widze, że portal idzie w dobrą stronę ;]
Teraz tibia.plśmiało może konkurować z brazylijskimi stronami. Zwróćmy uwagę, że zagraniczni tiboicze nie nie odwiedzali naszej strony, gdyż nic nie czaili ;]
A i ja miło poczytam sobie po angielsku...
A nie powinno byc przy helmach : Helmets a nie Helms ??
No no ,Ładnie teraz caŁy świat bedzie mógŁ se poczytać o tibii,przeciez to tibia.pl jest najlepszą stroną :)
elo po pierwsze primo chciałem powiedziec iz byłem 5 lat w stanach i mam angol opanowany perfekt, weic czytajac stronke po angielsku napotkałem sie na troszke błedów stylistycznych np. w dziale downlaods jest napisane " All was checked long using antyvirus programs and all are used for long time, but Tibia.pl or CipSoft can not take any responsibility for them" a powinoo być "all WERE carefully checked by antyvirus programs and all WERE used for a long time but Tibia.pl or Cipsoft DOESN'T take any responsibility for them" no duzo sie nie zmienai ale troszke, dla mnie napsiac news to tesz latwizna, jakby ktos byl zaineresowany redagowaniem wersji angielskiej to niech sie odezwie.
Właśnie jeden przeszedł z tibia.de do nas :cup:
Win ;)
Bardzo dobrze że strona się rozwija ale:jeśli ktoś zacznie używać translatora i pisać na angielskim forum z wiedzą na ten temat 0 to macie troche roboty;p
pozatym temat o błędach w tłumaczeniu na ang by się przydał,zalogowałem się jako pixik tam gdyby ktoś coś chciał.
btw.żarówka"rzaruwa"tak super znasz angielski a polskiego nie łaska było
Hehe...wczoraj MatKus powiadomił nas o angielskiej wersji strony na IRCu ;) Dobry pomysł. Ciekawe czy będzie tu wpadać więcej ludzi z reszty świata ;)
bardzo dobry pomysł, niech sie wszyscy dowiedzą o tibia.pl, jestem właśnie na forum ( 9:56 ) tylu ludzi jeszcze nie widziałem jak żyje :D az 50 ludzi i 16 zarejestrowanych, a ile tematow, mam nadzieje ze z czasem sie to rozwinie i na angielskiej wersji forum bedzie mozna pogadac z kims z zagranicy a nie tylko z polskimi userami szpanującymi angielszczyzną
Dj Fara0n
30-06-2005, 10:34
Ja juz dawno o tym wiedzialem ;) . Mialem nawet w podpisie tą stronke tylko ze modki usuneli .No ale nareszcie en.tibia.pl ujzala swiatlo dzienne dzieki czemu napewno zwiekszy swoją popularnosc.Jednym slowem "GRATZ"
niestety angielskie forum nie oparło się najazdowi dysmózgów, którzy używają translatorów, nikt nie jest idealny, ale błędy w nazwach tematów mogą troche odstraszać. Pomysł i wykonanie pochwalam:).
sam przyznam ze czasami używam translatora no ale jak kazdy wie pózniej wychodzą głupoty zamiast zdan.Dlatego teraz trzymam słownik angielski przy kompie może się przydać
czy na forum angielskim trzeba sie rejestrowac? czy mozna kozystac z kont z polskego forum
trzeba się od nowa rejestrować
Doskonale... Btw. Jestem założycielem, pierwszego tematu w Filmach :o
"Yeah, I want fcking cookie"
Co za widz e tibia PL sie rozwija ale jak bedzie tibia.pl po portugalsku to bedzie miszczostwo świat!!
Gratuluje trochę dobrej roboty zrobiliście B) mam nadzieje że to nie zniszczy naszego fora :confused:
Dawid(Daw)
30-06-2005, 11:59
Czesc no no postepy Własnie jak mowil jeden koles Tibia.pl moze sie rozwijac w innych krajach :| a mowie ze Polska sciaga z innych.Wszysto jest dobrze tylko prosze was o jedno zrobcie polski serwer bo na tych niemieckich i angielskich pełno jest Brazolow i caly czas br br albo zabijaja polakow :| Zrobice pOLand Serwer i zobaczycie ile Polakow bedzie pewnie br br tez :P Polacy powinni sie szanowac w grze jak i na rl takze pomyslcie nad tym papap
Daw>>>>>>Mythera>>>>>24 lvl SorcERER>>>>>38 mlvl
Dj Fara0n
30-06-2005, 12:08
@up:
Tibia.pl to nie cipsoft i nie moze robic serwerow no chyba ze ots -.- .
Dawid(Daw)
30-06-2005, 12:10
Wiem Wiem <lol> Ots zrobcie tylko kto bedzie gral :P
Dowizul z Inferny
30-06-2005, 12:17
w dziale monsters jest napisane tylko na wielkanoc i jest jeszcze troszke innych bledow i mozna bylo by zrobic aby uzytkownicy z orginalne tibia.pl mogli rejestrowac sie na angielskiej
P.S
ja moge zrobic portugalska (br) tibie.pl:D
Wiedzialem ze bedzie angielska wersja tibia.pl! Czekalem na to i doczekalem sie 8o
Knight of the fredoom
30-06-2005, 12:54
Ktoś powiedział "beda mogli to czytac..." (nie tylko czytac) tibia.pl na tym duzo zyska bo moze jak wruci mozliwosc kupoowania pacca za ich posrednictwem to wicej ludzi bedzie kupowac GRATULACJE!!! :cup:
Master Mind
30-06-2005, 13:46
Sam niewiem ,polska strona ,nagle polsko-angielska. Mam nadzieje że wam nie przyjdzie na myśl polsko-angielsko-szwedzka :( Polska dla Polaków nie dla innych :flaga_pl:
@Kamilek@
30-06-2005, 14:27
narescie podwyszacie prestiż tej strony wielkie gratz
OnlyM(PL)
30-06-2005, 14:30
no no gz! JUz jest polski, angieslkii tylko jeszcze brazylijskii niemieckii francuskiii... .... japonski rosyjskii.
no no gz! JUz jest polski, angieslkii tylko jeszcze brazylijskii niemieckii francuskiii... .... japonski rosyjskii.
pomału dopiero zaczyna sie era z angielskim forum a wy już myślicie o następnych może powstaną lecz potrzeba ludzi którzy będą tłumaczyć na inne języki według mnie wystarczy Polski i Angielski.
Shein Silvershadow
30-06-2005, 14:40
A kiedy będzie ten ostatnio zapowiadany konkurs z atrakcyjnymi nagrodami?:P
Lukas_Devlin
30-06-2005, 15:25
@up A ty juz o konkursach i nagrodach wyskakujesz
A co do anglojezycznej wersji strony to mi sie wydaje ze serwis duzo zyska.
zAkLiNacZ
30-06-2005, 16:19
Uważam ze to byl bardzo dobry pomysl , dzieki temu nie tylko polacy oraz anglicy beda mogli korzystac z tej strony.Ponieważ brazylijczycy oraz szwedzi tez znaja troche angielski (napewno lepiej niz polski).
Moim zdaniem te flagi powinny byc bardzij 3d ze tak powiem , bo te wyglondaja jak by byly narysowane , mogli byscie je zrobic wypukle tak jakby i z zaokrąglonymi koncami lub cos podobnego. ROzumiem jesli nie macie skad wzasc ale ja tylko doradzam ;p
Fragenstein
30-06-2005, 18:56
Gratz niewielu miało by do tego cierpliwość :D Nie zauważyłem większych błędów, tylko drobne literówki, a to jest mało istotne. Jeszcze raz gratz!
Pozdro dla Tibia.pl team
Niepodoba mi sie to zdanie "podbilismy juz polske teraz kolej na swiat" czy jakos tak wievc jak sie nie domyslacie tibia.xx juz was dogania a ta wasza oficjalnosc wobec cipsoftu tylko pogorszyla sprawe , oczywiscie niektorym si eto podoba ale tibia to gra i przedewszystkim powinien liczyc sie relaks a nie zachowujecie ze jak byscie dolaczyli triki do tibi to by sie swiat zawalil !!!
docencie te slowa krytki :P:P
mnostwo bledow gramatycznych i literowek w tej angielskiej wersji....wstyd ja troche "swiatu" pokazywac bo wyjdzie na to ze "Polaks" nie znaja angielskiego
Storyteller
01-07-2005, 16:31
[QUOTE=Avatar Zemsty]Dobra robota. Troche przez to ta strona upodabnia sie do tibia.de ale to szczegol. Oferuje rowniez swoja pomoc w tlumaczeniu tekstow.
P.S Znalazlem jeden blad. W dzialach z bronia itp. nie powinno byc"Where you can buy it/sell it" tylko "Where can you buy/sell it.
Ja proponuję dopisać "Dunno" i będzie poprawnie :)
(Dunno where you can buy it)
Może mały komentarz do wypowiedzi czytelników - wiem,że teraz to mozna już sobie załatwić chyba nawet papierek na brak IQ, ale dysleksja to taka wielka ściema,że lepiej postarajcie się pisać po polsku a nie po polskiemu dla zachowania szeroko pojetego honoru. W słowniku mozna sprawdzić, jeśli się nie wie. To po prostu wstyd. Niektórzy takie byki walą,że nie wiem,czy się śmiać, czy płakać. Trochę poszanowania języka. Tyle mówicie o patriotyźmie, a język ojczysty olewacie, 'Polska' piszecie z małej litery.....ech....WSTYD!!!
Wracając do tematu-tylko rzuciłem okiem na tekst,ale już mogę powiedzieć to,co inni-STRASZNIE DUŻO literówek. Miłej korekty życzę ;)
jakbyscie mieli coś do Przetłumaczenia to jestem chętny !! :D I tak nie mam nic ciekawszrgo do roboty :P A se Przynajmniej Anlgika poćwicze ! :cup:
Gothican
03-07-2005, 21:46
Taak to dobry pomysł.Teraz napewno będzie więcej ludzi oglądało tę stronę.
A może wkrótce wyprzedzimt tibie.de...:D
Ludwik XVI
03-07-2005, 22:14
Moim zdaniem to świetny pomysł, żeby Tibia.pl była również w wrsji Angielskiej ale...
...Ale zawsze mam jakieś "ale" :p ...
Irytują mnie i rozpraszają mnie te migające flagi.
Czy moglibyście coś z tym zrobić, czy mnie tak zostawicie i będe musiał zjeżdżać niżej tak, żebym tego nie widział?
Moim zdaniem to świetny pomysł, żeby Tibia.pl była również w wrsji Angielskiej ale...
...Ale zawsze mam jakieś "ale" :p ...
Irytują mnie i rozpraszają mnie te migające flagi.
Czy moglibyście coś z tym zrobić, czy mnie tak zostawicie i będe musiał zjeżdżać niżej tak, żebym tego nie widział?
No właśnie, te flagi. Według mnie wyglądają strasznie, okropnie i są fuj.
I czy ktoś mógłby mnie uświadomić co to za flagi? Bo kojarze angielską, amerykańską, australijską i chyba nowozelandzką. A ta reszta?
Popieram pomysł zrobienia strony tibia.pl po angielsku. Jest on jak najbardziej trafiony w epoce jednoczenia się świata, gdy głównym językiem świata jest angielski. Teraz nie tylko Polacy, ale i zagraniczni gracze będą mogli korzystać z polskiej bazy danych. :)
I czy ktoś mógłby mnie uświadomić co to za flagi? Bo kojarze angielską, amerykańską, australijską i chyba nowozelandzką. A ta reszta?
Jeszcze Jamajka i Kanada.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.