Pokaż pełną wersje : gospodarstwo
Terry664
30-06-2005, 13:02
Zastanawiałem sie czy w tibi miozna uprawiac ziemie widzialem polan których nic nie rosnie sa tylko grzadki i na 100% nie roslo na nich zboze bo nie bylo takich zielonych wlosków na dole jak sądzicie jakby to zaorać czyms takim
http://i2.photobucket.com/albums/y31/Dzynek/hacket1.gif
i podlac wyroslo by cos z tego ??
Moze dynie a moze kto wie... Wypowiedzcie sie na ten temat
Mi sie wydaje że w tibi nie można uprawiać ziemi ponieważ musiałbyś miec pacc albo cos innego w tym stylu aby ziemia na ktorej masz coś uprawiać musiała by należeć wyłacznie do ciebie lub gildi itd. Czyli wychodzi na to że przedmioty te sa zrobione albo dla urozmaicenia gry albo dlatego aby ludzie (gracze) główkowali nad tym jak my teraz ;)
@edit:
A co wy o tym sądzicie (temat ciekawy)
Da się ścinać zboże, mielić to na mąke i robić bułeczki, ale jak, to nie wiem.
@Up
Nie bułeczki, tylko chlebek ;)
Co do reszty...parsknąłem śmiechem muszę przyznać, jak to zobaczyłem.
IMO głupota, potrzebowałem ostatnio mąkę do domu do ozdoby i stałem 1,5h przy zbożu (gdzieś w okolicy się szwędając) i nie urosło. W związku z tym nie wyobrażam sobie czegoś takiego jak uprawa czegokolwiek w Tibii.
Brakuje tylko tego, żeby w update wprowadzili nową profesję - rolnik :D
@Up
Nie bułeczki, tylko chlebek ;)
Co do reszty...parsknąłem śmiechem muszę przyznać, jak to zobaczyłem.
IMO głupota, potrzebowałem ostatnio mąkę do domu do ozdoby i stałem 1,5h przy zbożu (gdzieś w okolicy się szwędając) i nie urosło. W związku z tym nie wyobrażam sobie czegoś takiego jak uprawa czegokolwiek w Tibii.
Brakuje tylko tego, żeby w update wprowadzili nową profesję - rolnik :D
Zboze zawsze "odrasta" po save.
Czy na 8 lvl, przechodzą na mainland wybrałeś profesje "Rolnik" ?
Jeśli nie, to sobie nie pouprawiasz:D Joke ofkors...
Zboze zawsze "odrasta" po save.
Error!!
Nie liczyłem po jakim czasie, bo nie chciało mi się stać i sprawdzać ale przyszedłem ładnych kilka godzin później i je zebrałem. Więc nie po save a kilkakrotnie w czasie dnia.
@Topic
Grządki są po to, żeby nie wszędzie była trawa albo rośnie na nich zboże.
Po prostu urozmaicenie krajobrazu. Ale zabawa w rolnika... :-/
Pewne rzeczy "rosną" [mają swoje miejsce respawnu] w pewnych miejsach. A możliwość ich hodowania w jakiejkolwiek formie wydaje mi się mało artakcyjna. Widzieliście ile ludzi czeka np na resp niebieskiej róży...możliwość jej hodowli sprawiłaby, że nie byłaby aż tak ciekawa i chętnie zbierana.
Lucyfer Rip
30-06-2005, 14:29
Albo zapędziłbyś tym rolnikiem 2 swinie w jakies miejsce i obłożyłbyś parcelami - pewnie były by małe świnki :P
Może po update nie trzeba będzie wydawać kasy na statki? Każdy będzie miał swój traktor!!!
Stefan12341
30-06-2005, 17:06
NIe te przyrzady sa dal urozmaicenia gry. Wszyscy chcemy, aby tibia byla realniejsza, ale bez przesady. MAmy sie zajac expieniem, skillowaniem itd, a nie uprawa roli.
Z poszanowaniem:
DJ rolnik ferdek xP
@Aires:
dobe dobre ! Gdybys byl cipem, tibia byla by piekna.
PS: ja zamawiam opony zimowe xP
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.