Pokaż pełną wersje : Co może być przyczyną lagów ?
Sir-Szaki-Szakal
30-06-2005, 16:03
Co moze byc przyczyną lagow ?? Wszyscy trudza sie myslac o tym problenie. Otóz największą przyczyna lagow moze byc zbyt wolny internet bądz duza ilosc po otwieranych programow. Mam na mysli TNGG badz TIBIA MC..
Ja nie mam stym problemow jedynie moze wieczorem gdy jest przeladowany server wieczorami ( ja nie uzywam TIBIA MC I TNGG)
Ja tez nie uzywam a lagi i tak mam ;( bo ciagle zrywa połączenie z internetem ;( ( tzw. ping)
Co moze byc przyczyną lagow ?? Wszyscy trudza sie myslac o tym problenie. Otóz największą przyczyna lagow moze byc zbyt wolny internet bądz duza ilosc po otwieranych programow. Mam na mysli TNGG badz TIBIA MC..
Ja nie mam stym problemow jedynie moze wieczorem gdy jest przeladowany server wieczorami ( ja nie uzywam TIBIA MC I TNGG)
świeeeeeeeeeeta racja jak ja czasem uzywam mc na 2 postacie to jest ok jak na 3 to juz caly komp przeladowany, ale nie wiem dlaczego mam lagi kiedy zawsze siostra stoi obok mnie X(
to zalezy od wilu czynnikow-.- szybkosc lacza,od sprzetu(:P)od ilosci ludzi na serwie, od tego czy masz wlaczone jakies inne programy...
Stefan12341
30-06-2005, 16:41
Ja lagi miałem dopuki nie zmieniłem z osiedlowki na Chello. Od chwili zalozenia nie mialem ani jednego laga !. ale jesli chodzi o przyczyny :
1)Slaby sprzet
2)przeciazony serwer
3)slaby internet/szybkosc internetu
4) "jadziem jadziem zostawie moich 7 uhmakerow na noc i na nastepny dzien bede mial 7 bp uhow hauhauhau co za niecny plan T_T. Boty rlz xP
5)wlaczona np tibia ngg,mc,bot i wiele innych.
Pewnie jest jeszcze wiele innych ale nie moge odnalesc, wypadlo z glowy xP
Ja lagi miałem dopuki nie zmieniłem z osiedlowki na Chello. Od chwili zalozenia nie mialem ani jednego laga !. ale jesli chodzi o przyczyny :
1)Slaby sprzet
2)przeciazony serwer
3)slaby internet/szybkosc internetu
4) "jadziem jadziem zostawie moich 7 uhmakerow na noc i na nastepny dzien bede mial 7 bp uhow hauhauhau co za niecny plan T_T. Boty rlz xP
5)wlaczona np tibia ngg,mc,bot i wiele innych.
Pewnie jest jeszcze wiele innych ale nie moge odnalesc, wypadlo z glowy xP
Masz rację Igomas. Ale chyba wymieniłeś już te najważniejsze problemy. A co do tego tematu, to zdaje mi się, że jakiś podobny już był i to całkiem niedawno.
świeeeeeeeeeeta racja jak ja czasem uzywam mc na 2 postacie to jest ok jak na 3 to juz caly komp przeladowany, ale nie wiem dlaczego mam lagi kiedy zawsze siostra stoi obok mnie X(
Chociaz bys sie nie przyznawal -.-
tematow o lagach bylo juz baardzo duzo, nie wiem po co nastepny ;)
Ador Simus
30-06-2005, 18:53
Przyczyną lagów może byc np. wolny internet ( ja mam w miare i mam rzadko lagi)
lub dużo programów włączonych naraz albo i mało pamieci w kompie
Smash-Shady
30-06-2005, 19:51
wszystkie w\w przyczyny (czyt. wyzej wymienione) oraz GG,Kazza,Skype..
evilKRIK
30-06-2005, 19:57
Są 2 przyczyny lagów
1)Zły kolor podkładki na mysz
2)Nie używanie przycisku szukaj
ps. Nawet był i jest poradnik"Jak pozbyć się zagów"Czy jakoś tak....
befavaza
30-06-2005, 20:04
Główną przyczyną lagów jest procek. Sam na neo 160kb/s uruchomiłem 8 mc, mogłoby być ich więcej ale procek nie pozwalal .Więc bardzo dużo zależy od procesora.
THX
Stefan12341
30-06-2005, 21:42
Główną przyczyną lagów jest procek. Sam na neo 160kb/s uruchomiłem 8 mc, mogłoby być ich więcej ale procek nie pozwalal .Więc bardzo dużo zależy od procesora.
THX
mzoe i zalezy, ale ni duzo. Poprostu przy 8 tibiach mc, komp byl przeciazony, poniewaz tibia uzywa 90/100 % procka... mzoesz se ustawic aby zrzeralo mniej, lae wtedy beda wogle lagi... obraz bedzie tak jak by skakac/przesuwac sie.
Są 2 przyczyny lagów
1)Zły kolor podkładki na mysz
2)Nie używanie przycisku szukaj
ps. Nawet był i jest poradnik"Jak pozbyć się zagów"Czy jakoś tak....
mogl bys sie wyrazac kultularniej? np. "wymioty" xP
joke of korz :D
Mój problem wygląda następująco lagi mam ponieważ ktoś z LANA czyli sąsiad ściąga z emule lub kaza co mnie bardzo denerwuje czasami włączy kompa na cały dzień i mam lagi :( znacie może jakiś sposób żeby wykryć osobę która ściąga z sieci albo jakiś program który pozwoli wykryć mi tą ściągającą osobę ? no bo w sieci mam tylko 4 osoby wiec myślę ze nie będzie z tym dużego problemu
Stefan12341
01-07-2005, 17:01
Mój problem wygląda następująco lagi mam ponieważ ktoś z LANA czyli sąsiad ściąga z emule lub kaza co mnie bardzo denerwuje czasami włączy kompa na cały dzień i mam lagi :( znacie może jakiś sposób żeby wykryć osobę która ściąga z sieci albo jakiś program który pozwoli wykryć mi tą ściągającą osobę ? no bo w sieci mam tylko 4 osoby wiec myślę ze nie będzie z tym dużego problemu
ten sasiad jest polaczony z toba siecia? jak tak to sciagnij firewalla i go bloknij :] jak bedzie sie skarzyl, to powiedz ze nic o tym nie wiesz.
a jak nie, to wlasciwie nie widze w tym sensu. Gostek od tego samego uslugodawcy internetowego, i przez niego masz lagi. Jak an cos wpadne, to zedytuje...
no tak jest ze mna w sieci w 4 osoby mamy jedna neostrade 512 nie chce go odcinac bo mam program do odcinania ale chce mu tylko udowodnic zeby mnie nie klamal no bo ile mozna sciagac...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.