PDA

Pokaż pełną wersje : Ile razy w grze widziałeś Gamemastera??

Marixon
01-07-2005, 08:33
Heh... Zakładam nową sondę i tym razem chodzi tu o GM'ów :D ... Słyszałem mnóstwo narzekań pod ich adresem, więc postanowiłem to wszystko zebrać w jeden osobny temat.

Gdyby jednak taki temat już był, to przepraszam i proszę modków o usunięcie mojego.

Proszę również wszystkich użytkowników zainteresowanych tym tematem o postowanie i wyrażanie własnych opinii. Szczególnie chodzi mi o to, jak oceniacie ich pracę oraz co Wy sądzicie o ich czasie przebywania w grze. Inne komentarze odnośnie GM'ów milewidziane.

Stefan12341
01-07-2005, 08:36
heh, raz moim najtem poszedlem expic na amazon camp, a tam zlurowany drag i z 30 amazonek. Oczywisice ucieklem na jedno pietro, dluge meczylem gma, wkoncu obok mnie sie teleportnol. Zlazl na dol, nic nie zrobil, i znowu do mnie do gory. I co robi? mowi ze to problem w grze, sa potworki trzeba zabic, i ze nie mzoe mi w tym pomoc. I poszedl...

Marixon
01-07-2005, 09:00
heh, raz moim najtem poszedlem expic na amazon camp, a tam zlurowany drag i z 30 amazonek. Oczywisice ucieklem na jedno pietro, dluge meczylem gma, wkoncu obok mnie sie teleportnol. Zlazl na dol, nic nie zrobil, i znowu do mnie do gory. I co robi? mowi ze to problem w grze, sa potworki trzeba zabic, i ze nie mzoe mi w tym pomoc. I poszedl...

Takie rzeczy chyba ustala CipSoft. I GM, który nie chce stracić posady musi się ich dosyć sztywno trzymać. Ale tak sobie teraz myślę, że kiedyś komuś e-plate wpadł na dach podobno (bo ktoś na forum taki temat zalożył) i mieli wzywać Gamemastera, bo nie można było go zdjąć. Czy wezwali - tego nie wiem. A gdyby nawet wezwali to czy by pomógł :confused: ??

Mówię "chyba" ponieważ sądzę, że on sobie tego sam nie wymyślił, że Ci nie może pomóc, tylko Cip-y nie pozwalają na tego typu akcje GM-om.

A możesz jeszcze podać jego nick?? Byłbym wdzięczny.Z góry thx!!

Pozdro 4all!!

ripper
01-07-2005, 10:15

Lol, a co miał zrobić? Zejść na dół, zaspamować z Ue i podarować ci Great Axe'a? -.- Pomyśl troche, takie problemy rozwiązują gracze, on ewentualnie mógł zbanować lurera jezeliby były dowody na to że zlurował.

Ja spotykałem GameMaster'a 3 razy. Raz wezwali go bo rzekomo używałem Mc (stałem z kumplem w takich samych outfitach), raz przechodziłem obok niego gdy banował Mc-usera, a raz po prostu był.

Stefan12341
01-07-2005, 10:29
Lol, a co miał zrobić? Zejść na dół, zaspamować z Ue i podarować ci Great Axe'a? -.- Pomyśl troche, takie problemy rozwiązują gracze, on ewentualnie mógł zbanować lurera jezeliby były dowody na to że zlurował.

Ja spotykałem GameMaster'a 3 razy. Raz wezwali go bo rzekomo używałem Mc (stałem z kumplem w takich samych outfitach), raz przechodziłem obok niego gdy banował Mc-usera, a raz po prostu był.

a czy ja cos mowie? opowiedzialem tylko swoja historie, chcialem zeby pomogl, bo to bylo zlurowane, nie pomogl, trudno. omg -.-'

Takie rzeczy chyba ustala CipSoft. I GM, który nie chce stracić posady musi się ich dosyć sztywno trzymać. Ale tak sobie teraz myślę, że kiedyś komuś e-plate wpadł na dach podobno (bo ktoś na forum taki temat zalożył) i mieli wzywać Gamemastera, bo nie można było go zdjąć. Czy wezwali - tego nie wiem. A gdyby nawet wezwali to czy by pomógł :confused: ??

Mówię "chyba" ponieważ sądzę, że on sobie tego sam nie wymyślił, że Ci nie może pomóc, tylko Cip-y nie pozwalają na tego typu akcje GM-om.

A możesz jeszcze podać jego nick?? Byłbym wdzięczny.Z góry thx!!

Pozdro 4all!!

nie pamietam... ale to byl chyba GM Dakota. (fajne zakladasz tematy, madrze mowisz, chyba ci dam notke xP)

@down:

lol?

Thomex
01-07-2005, 10:32
no popatrz sie ja tak czesto uzywam MC i wiele innych cheatow a jeszcze mnie nie zbanowal :(

Misiek.1410
01-07-2005, 10:37
Ja GM'a widzialem 2 razy, raz jak sprawdzal gh przed ab i przy okazji zbanowal mojego kolege trenującego afk :p a drugi raz po tym jak ktoś zhackowal mi postać to on stał w ab.

Noob Polski
01-07-2005, 15:04
HuHu ja widzałem dużo razy bo używam ciagle macro :) i ciagle mnie ostrzega raz dał bana ale na krótko :D . Wsumie GM'y nie sa takie zle jak by sie moglo wydawać

Ashlon
01-07-2005, 15:18
Ja widzialem 2 razy. A jesli chodzi o rozmawianie, to kilkanascie razy mialem przyjemnosc (ciekawie sie rozmawia z GMami).

Czarniawy
01-07-2005, 16:20
Kurde ja nigdy nie widzialem, juz gram 2 lata i nic;/

Mikelp
01-07-2005, 16:37
Ja też nigdy gma nie widzialem :/ Na Aldorze gma zobaczyc to jak znalezc dsm na ziemi :/ Ale oczywiscie oni wola wchodzic na antice i na inne starsze swiaty...

Pramus
01-07-2005, 16:39
Ja gram od wrzesnia 2004 roku i tez ani razu nie widzialem Gm'a :P. Ale powiedzcie sie czym wy sie przejmujecie:

- O.o Idzie GM
- Oooo! Aaaa! rzeczywiscie!
- Frii Itanz Plx!!
- Gm ken ju giw mi en fajer aks and De Es Em and Plejt legs and Kraw Halmat end Bochs!?

Tak to by w skrocie wygladalo :D

Venderer
01-07-2005, 16:41
Ja widziałem 2 razy....

Raz podczas plagi ratów w thais na selenie, GM teleortował się w środku "wlaki" xD.... Chyba sprawdzał czy plaga się odbyła bo zniknął za kilka sekund xD...

Innym razem widziałem jak się poprostu gdzieś pojawił (niedaleko depo) ale nie byłem zainteresowany bo szedłem huncic :P

PalAnonim
01-07-2005, 17:25
W ostatnim czasie zaczeli dzialac na harmonii z jednym sobie nawet troche pogadalem. Kumpel sobie wlozyl podobne ubranko do GM na co ten mu odpowiedzial: Nice outfit, but my is the best :) W akcji tez pare razy widzialem. Nawet spoko kolesie :D

Marixon
01-07-2005, 17:30
W ostatnim czasie zaczeli dzialac na harmonii z jednym sobie nawet troche pogadalem. Kumpel sobie wlozyl podobne ubranko do GM na co ten mu odpowiedzial: Nice outfit, but my is the best :) W akcji tez pare razy widzialem. Nawet spoko kolesie :D

W gruncie rzeczy oni nie są tacy źli ;) ... Lepiej, żeby ich było więcej!!

Skenone
01-07-2005, 17:51
W ciągu roku grania gma widzialem 3 raz, czyli już Eternala Obliviona widuje siej się częsciej( a mieszkam w thais i nie mam pacca).

adam knight
01-07-2005, 18:02
ja widziałęm raz an zywo teleportował sie kołomnie a po sekundzie sie steleportował gdzieś indziej ale sie kajoś nie podniecałem tym jak inni a gm polacy są b owidziałem filmik jak jakaś glidia w ab szłą sobie zabić 160 lv lub coś koło tego to on z nuimi gadał po polsku normalnie i sie przeyglądał jak zabijaja 160 lv :D dobry koleś :P

Vanhelsen
01-07-2005, 18:07
ja widziałem raz, sam wzywałem by ukarać pewnego makrusa :P
Tak przy okazji, to jest stanowczo zbyt mało gmów... ~36 GM na 56 światów! to prawie 2 światy (do 1800 graczy online naraz) na łepka...

Franolex
01-07-2005, 18:21
Ja widzialem raz gdy GM czyscil jakis domek :)

UP@: Gdzies czytalem jakis wywiad z GMem i wlasnie bylo tam pytanie dotyczace ilosci GMow , i Gm xxxx powiedzial ze ta ilosc GMow im zupelnie wystarcza

Vanhelsen
01-07-2005, 18:22
Ja widzialem raz gdy GM czyscil jakis domek :)

UP@: Gdzies czytalem jakis wywiad z GMem i wlasnie bylo tam pytanie dotyczace ilosci GMow , i Gm xxxx powiedzial ze ta ilosc GMow im zupelnie wystarczaIm tak, nam nie :P

Dj Fara0n
01-07-2005, 18:34
Widzialem raz gm'a w ab jak gadal z paroma hlevelami o pekowaniu [ze za duzo banow mają za pekowanie]...

Pogromca pk
01-07-2005, 18:48
Widziałem raz.
Aurera, kilka dni po utworzeniu serwera. Brak miejsca na rooku, w którym byłoby wolne miejsce do huntowania. Strefa dla Premium Account, pod ziemią, zdaje sie że na trollach. Ja, i kilku innych graczy schodzi w dół z nadzieją na chociaż jednego żywego trolla - a tam jakiś sprytny człowieczek zastawił skrzynkami przejście. W wyniku tego, ani droga na góre nie była możliwa (2 osoby na rope place), ani ruch w którąkolwiek stronę.
Owy gracz zażądał pieniędzy za uwolnienie nas, i po dłuższej kłótni jeden z graczy zapłacił. Gracz - traper zaczał przestawiac skrzynki w taki sposob że... sam sie zablokowal. Wreszcie ktos napisal do GMa (albo zrobil to wczesniej, nie mam pojecia), bo Game MAster pojawił sie obok nas. Nic nie mowil, kilka sekund i wszyscy zostalismy teleportowani pietro wyzej.
Na tym skonczyla sie moja przygoda z GMem, widzialem go cale 10 sekund! =P

Co do tego jak oceniam ich pracę - jak oglądam GM board na tibia.com, to widze, ze niektore tematy sa na utrzymywane na jednej stronie przez kilka dni (tzw. bump - bring up my post), i nikt ich nie zauwaza. Praca GMow jest wg niezadowalajaca!

evilKRIK
01-07-2005, 20:25
Grałem i kolega był afk, polazłem se na grilla(chyba) i kolega ma bana, nie widział gma(ach to TBI :] ) ale gm widział jego i ban na miesiąc

Arzo
01-07-2005, 20:31
Ja gram 8 miesięcy i ani razu nie widziałem GM chociaż 1 raz widziałem jak na trade banował. I mnie to wkurza, bo jest dosyć dużo GMów, a grałem na Harmonii, Infernie, Nebuli, Titani i nigdy nie ma żadnego, a na trade pełno stron z keyloggerami itd.. X( . A z tego co wiem na Antice w 1 czasie jest po kilku GMów X( . Moim zdaniem powinien być po 1 GM na każdy świat. :cup:

Nie czytałem postów wyżej więc jeżeli powtarzam to sorka. :evul:

Marcin wymiatacz
01-07-2005, 20:49
14:06 You see GM Solkrin Aurea (Level 2). He has no vocation.
teleportowal sie do venore, przestraszyl mojego kolege ktury siedzial na mc i teleportowal sie gdzies indziej ;)

Patimrok
01-07-2005, 21:03
nie widziałem, a co do ich pracy jest bardzo trudna, ale fakt powinni chyba zatrudnić nowych, takich, którzy by chociaż raz dziennie wchodzili na kilka światów, a nie raz w miesiący na Antice albo Secure -.-

Rehu
01-07-2005, 21:14
W sumie GMa widziałem tylko raz... (W listopadzie noobek byłem taki i trapowałem ludzi na rookgardzie). Mam nawet filmik zatrapowałem gościa 2 mniutki póżniej GM jakiśtam się wlogował. Tyle usłyszałem "Banished." Nawet z kropeczką napisał :P.

Co do braku GMów to ja nie narzekam bo ostatnio na pacerze często bywa "GM Sidnia" <-- czy jakoś tak

Pozdro

Yogurt Truskawkowy
01-07-2005, 21:25
dzisiaj treniłem sobie z kolegami, a nagle ktos zalogowal sie na spiderze, który mnie atakowal... Na początku myślałem że to jakis afker dał tu loga ale mialem otwartego batla, a tam: GM Judigator on Arcania! sie wystraszyliśmy bo 1 mój kolega grał wtedy na 6 tibiach....cos do na powiedzial po czym sie teleportowal. :P

Marixon
03-07-2005, 23:20
dzisiaj treniłem sobie z kolegami, a nagle ktos zalogowal sie na spiderze, który mnie atakowal... Na początku myślałem że to jakis afker dał tu loga ale mialem otwartego batla, a tam: GM Judigator on Arcania! sie wystraszyliśmy bo 1 mój kolega grał wtedy na 6 tibiach....cos do na powiedzial po czym sie teleportowal. :P

Co powiedział??

Andrea
04-07-2005, 00:36
Ile razy widziałem w grze gamemastera?

Tak prawdę mówiąc to ani razu nie widziałem go osobiście choć wiem, że był w tym czasie zalogowany. Było tak kilka razy już a to znaczy, że od czasu do czasu bywają na serwie na którym gram, choc to i tak za mało.

_spec_
04-07-2005, 03:26
Ja widzialem Raz i dostalem Bana z kumplem Pamietam jak powstawal Swiat Titania i Blokowalismy Sobie REspa zeby nam nikt nie wchodzil :)

~Stary
04-07-2005, 06:36
Ja widziałem 1 raz :)

Skillowalem w kopalni kolo kazo z Dwarfami i podchodzi do mnie GM (chyba Tyrell) i pyta: AFK? AFK? -ja odpowiedziałem No a on chwile postal i sobie poszedl ^^

Marixon
06-07-2005, 16:07
Ja reportowałem zastrzeżenia regulaminu, bo koleś "klonował :p " przedmioty.
Dostałem odpowiedź od Counsellora (nie wiem, czy dobrze napisałem) i pojawiła się Gamemaster Kajala. Pytała go czy faktycznie oszukiwał ludzi w ten sposób i za chwilę zniknęła. Czy go zbanowała - tego nie wiem.

moF
06-07-2005, 17:27
napisy ze kogos zbanowal to nie zadkosc ale "na zywo" to 2-3 razy. ;/

Shadow warrior
06-07-2005, 20:10
Ja widziałem 2 razy, a słyszałem 4 razy

^^Masteroo^^
06-07-2005, 20:34
Jestem Facetem ale mam jedną postać w Tibi jako Dziewczyna.Znalazłem sobie chłopaka w Tibi :P.On miał50 lvl i dawał mi najlepsze rzeczy.Miałem
Golden Armor,Golden Legsy,Ice Rapiera.Byłem :cup: :cup: :cup: :cup: Królem miałem 50 SD i 40 hmm.

Yoh Asakura
06-07-2005, 20:41
Double post - prosze o skasowanie tego.

Yoh Asakura
06-07-2005, 20:42
GM'a widziałem bardzo dużo razy,przeważnie Tyrella.Często go widziałem przed depo w Venore jak gadał z h-lvl'ami o trapowaniu,lurowaniu itp.
Kilka dni później posądził mnie o używanie "Light Hack".Ja poprostu używałem Great Light.
Zresztą,co ja będe opisywał.Widziałem GM'ów więcej niż 11 razy.A najlepsze jest latanie za GM'em z kolegami.Exiva "GM xxx i lecimy :P
Jestem Facetem ale mam jedną postać w Tibi jako Dziewczyna.Znalazłem sobie chłopaka w Tibi .On miał50 lvl i dawał mi najlepsze rzeczy.Miałem
Golden Armor,Golden Legsy,Ice Rapiera.Byłem Królem miałem 50 SD i 40 hmm.
A jakie to ma powiązanie z tym tematem ?I akurat Ci wierze,że tak było =.=".
Zresztą - co nas to obchodzi ?

Vudi
06-07-2005, 20:43
A ja widzialem gm daje wam ss =]

http://members.lycos.co.uk/vudi/Tibia/Foty/Gm.JPG

i jak??

Rozpruwacz II
06-07-2005, 20:51
Na OTS-ie tez widziałem wiele razy i się nie podniecam...

Tibiańczyk
06-07-2005, 20:52
@up A ten gm daje fri itanz ?

@top
Ja widziałem gma 3 razy i 1 goda (Steve).

Heliwurab
06-07-2005, 21:11
ja widziałęm raz an zywo teleportował sie kołomnie a po sekundzie sie steleportował gdzieś indziej ale sie kajoś nie podniecałem tym jak inni a gm polacy są b owidziałem filmik jak jakaś glidia w ab szłą sobie zabić 160 lv lub coś koło tego to on z nuimi gadał po polsku normalnie i sie przeyglądał jak zabijaja 160 lv :D dobry koleś :P

A masz jeszcze ten film? chętnie zobacze, jak GM gada z kimś "po polsku normalnie" :)
@Ontopic
ja ani razu nie widzialem, choć gram na Securze... mój kolega niedawno widział.. nie pamiętam na jakim świecie.. :evul:

Nokia
06-07-2005, 23:52
Widzałem gm raz tylko teleportnoł sie do dpw thais na xanterze i zbanowal polaka za sprzedawanie pacca na miecha dostał :D

Yoh Asakura
07-07-2005, 00:50
Na OTS-ie tez widziałem wiele razy i się nie podniecam...
Teoretycznie to co powiedziałeś jest zabronione...ja tam na OTS'ach nie gram bo to jest nie legalne,rozumiem wykup prawa autorksie od Cipsoftu to wtedy będzie legalne ;) :confused:

Pavvel
07-07-2005, 00:51
Ani razu nie widziałem...chyba ze na screenach ...lol B)

Marixon
07-07-2005, 12:00
Jestem Facetem ale mam jedną postać w Tibi jako Dziewczyna.Znalazłem sobie chłopaka w Tibi :P.On miał50 lvl i dawał mi najlepsze rzeczy.Miałem
Golden Armor,Golden Legsy,Ice Rapiera.Byłem :cup: :cup: :cup: :cup: Królem miałem 50 SD i 40 hmm.

Fajnieeeeeeeeeeee ;) ... Ale nie ten temat :p !!

Yoh Asakura
07-07-2005, 12:12
@Rycerz Marixon:
Wierzysz mu ?Kto by mu dał g-legi,g-arma ?
@^^Mast~
Podnieca Cię,że miałem 50 sd ?A ja miałem na DL'e 20 bp i co ?Nie byłem królem =.= 40 hmm'ów,phi,to to samo co 2bp =.="
Na Necrosy miałem 10bp =.="

Marixon
07-07-2005, 12:19
@Rycerz Marixon:
Wierzysz mu ?Kto by mu dał g-legi,g-arma ?
@^^Mast~
Podnieca Cię,że miałem 50 sd ?A ja miałem na DL'e 20 bp i co ?Nie byłem królem =.= 40 hmm'ów,phi,to to samo co 2bp =.="
Na Necrosy miałem 10bp =.="

Nie wiem, czy mówi prawdę, ale jeśli nawet no to co z tego :p ??

Dobra - nie odbiegajmy zbytnio od tego tematu.