Pokaż pełną wersje : Gfb
Taki siaki mag
02-07-2005, 08:56
Otóż czytałem o czarach GFB i FB ale nie wiem czym one sie różnią i który czar jest silniejszy. Czy mugłby ktoś zamieścić skreeny z tymi czarami, lub dogłebnie opisać jak działają.?
Down Down And DOWN
CHYBA WAS W BŁAD WPROWADZIŁĘM NIE CHODZI O FIREBALL TYLKO O FIREBOOMB
Hory portier
02-07-2005, 09:01
gfb (great fireball) jest silniejsze od fb (fireball) obie sa runami obszarowymi ruznia sie sila i obszarem wybuchu
Kret master
02-07-2005, 09:02
gfb jest 2x wieksze od fb i zadaje tez nawet 3x wieksze hity ja polecam gfb na amazon camp kolo venore ;] jk masz dobrego shiled po porostu idizesz w glab amazon camp idie w ciebie z 10 amazonek i 2 strzalami gfb powinines je ubic ladny exp ;) B)
Fire Ball
http://www.tibia.gery.pl/pix/magia/shoot_fireballneu.jpg
Great Fire Ball
http://www.tibia.gery.pl/pix/magia/shoot_greatfballneu.jpg
Marcin of shadow
02-07-2005, 09:13
Jesli chodzi to o fire bombe to tworzy ona pole ognia 3 na 3 ktore utrzymuje sie przez pewien czas wejscie na ogien zabiera chyba 20 hp + palisz sie (jestem knightem wiec moge sie mylic)
re: UP
Masz racje, dodatkowo jeszcze zabiera po 10HP co kilka sekund. W sumie zabiera około 60HP + początkowe 20HP. FireBomba przydaje się do trapów gdyż jeśli ktoś na niej stoi nie można go przesunąć.
Taki siaki mag
02-07-2005, 10:14
Skoro tak to kupie oba czary. A i jeszcze jedno co sądzićie o Explozion. Rzado przecierz potwory bedą miłe :p i ustawią się w plus.
Prima Scorpio
02-07-2005, 10:32
Explo Polecam tylko na wyzszym mlvlu. Otoz explo jest bardzo losowym czarem, rownie dobrze moze zadac 150 lub 1. (tak, takie przypadki sie zdarzaja!). Na razie rob GFB (4h robisz bP) a explo pozniej (o ile sie nie myle to 6h robisz bP)
Tede Maedhros
02-07-2005, 10:33
Jeżeli ktoś czytał moje poprzednie posty to wie że mam pecha do czarów ,tak samo było z explozion (kupiłem go przez przypadek) :D bo chodziło mi great fireball ale ta co sprzedawała chyba troche zle mnie zrozumiała, pozostawcie to bez komentarza.Tylko teraz nie wiem czy fireball mi się na coś przyda kupiłem też great fireball i nie wiem czy wogóle opłaca się robić te słabsze runki skoro można zamiast nich zainwestować dwa razy wiekszy czar.
Czy robienie run fireball opłaca się jeżeli ma się jeszcze do dyspozycji great fireball?
shymchuck
02-07-2005, 10:36
Explo kupują knighty jak mają 6 mlvl bo od tego można używać. Inne profesje raczej żadko używają ale knightowi się przydaje bo wali się z tgo mocniej niż z hmm a sd knight nie moze używać. Ale nie polecam robienia explo, lepiej już rób gfb :)
Kumagoro
02-07-2005, 12:04
Explo kupują knighty jak mają 6 mlvl bo od tego można używać. Inne profesje raczej żadko używają ale knightowi się przydaje bo wali się z tgo mocniej niż z hmm a sd knight nie moze używać. Ale nie polecam robienia explo, lepiej już rób gfb :)
To niby mam marnować SD na arcanisty? Lepiej z explo walić :P
W3BSTERek
02-07-2005, 14:13
fakt.. lepiej explo na poczatek mają 3 strzały a też tak często sie nie zdarza walnąć za 1 hp..
Smash-Shady
03-07-2005, 10:29
UP:
czesto nee zadaja hitow po 1 ale rowniez czesto nee zadaja hitow po 150....hity beda sie wahac od 20-30 do 60-100.. ale to jeszcze zalezy od m lvla...aa i robienie firebal jest nie oplacalne wogole...lepiej posiedz troszke dluzej i zrob bp gfb niz fb...
szopenfeldziarz
04-07-2005, 10:36
Kupiłem i gfb i małego fireball'a i stwierdzam, że raczej ten słabszy się nie przydaje za często, choć czasem przyjemnie jest mieć kilka jego runek w zanadrzu...
Ker'Flame
05-07-2005, 00:35
heh ja tam wogóle run nie robie :P chociaż może HMM ale nic wiencej :) mam pełno czarów spontanicznych i ładnie m lvl idzie ino brak many :/ a Explosion ładnie wyglonda (heh coś przynajmniej przypominającego Ultimate Explosion xD)
a GFB ani FB jeszcze nie mam :( ale mam F bomb :)
__________________________________________________ _________________
Serwer : Fortera
Profesja : Sorcerer
Poziom : 16 (rośnie szybko)
Poziom Magiczny : 23 (rośnie ekstremalnie szybko)
Walka Broniom Obuchową : 17 (strasznie słabe (przez nędzaży PK))
Obrona Tarczą : 20
Ekwipunek :
Plate Armor, Brass Legs, Dark Helmet, Dwarven Shield, Dragon Hammer, Leather Boots
Ale z GFB trzeba uważać.Można walnąć przypadkiem gościa który ci wejdzie w pole rażenia GFB.Praiwe zabiłem jakiegóś nOOba przez przypadek :)
Arathorn
05-07-2005, 11:20
@up
to już problem n00bka że ci wlazł pod strzał
:p
Ker'Flame
05-07-2005, 11:45
a najgorsze som h levele robio GFB a poten nic tylko bijom wszystkich wokół :P lol a wogóle z FB walisz za 15 a GFB babka mi prawie zabila palka bo jej ukradłem 100 rub xD
Van Gul'dan Moose
05-07-2005, 14:58
czy GFB/explo rani użytkownika ( jeśli ten wejdzie w zasięg)?
Poskramiacz noobow
05-07-2005, 22:55
tak rani mniej wiecej 2 razy mniej niz w potwora. ale skull jest :/
Yoh Asakura
06-07-2005, 16:06
Rani jeżeli jest to server Player versus Player (PvP).Tylko,że w przypadku Explo,centrum wybuchu jest najsilniesze a te "odłamki" po bokach zadają już mniejsze obrażenia.
re: UP
Masz racje, dodatkowo jeszcze zabiera po 10HP co kilka sekund. W sumie zabiera około 60HP + początkowe 20HP. FireBomba przydaje się do trapów gdyż jeśli ktoś na niej stoi nie można go przesunąć.
bullshit
z fire bomby moze cie zrzucic kazdy jak z normalnej posadzki, NA fielda nie da sie przesowac ludzi
tak rani mniej wiecej 2 razy mniej niz w potwora. ale skull jest :/
@pn - uzytkownik = osoba ktora uzywala tej runki
@vg'nm - siebie sie nie da zranic runa gfb czy xplo
Rani jeżeli jest to server Player versus Player (PvP).Tylko,że w przypadku Explo,centrum wybuchu jest najsilniesze a te "odłamki" po bokach zadają już mniejsze obrażenia.
uzytkownik = osoba ktora uzywala tej runki
teoria o centrum i odlamkach - <roftl> - bullshit
Yoh Asakura
07-07-2005, 10:49
bullshit
uzytkownik = osoba ktora uzywala tej runki
teoria o centrum i odlamkach - <roftl> - bullshit
To sobie sprawdz =.= Tak się składa,że sprawdzałem i było słabsze w przypadku EXPLO a nie GFB =.=
Maly1012
08-07-2005, 09:10
Gfb to explozja na duzym obszaze(przydatne jak cie goni duzooo potworkow 8o )A fire bomb to ognie 3x3.Ja tam fire bomb nie uzywam ale zas gfb to jedne z moich ulubionych runek ;)
Fire bomb jest dobre do blokowania na wielkich obszarach a GFB jest potrzebne jak sie zgromadzi duzo potworów obok siebie...
Legolas Elfen Archer
08-07-2005, 20:41
tak ogólnie to explo nie kupują tylko knight-ci, ale również sorcerer-owie, któzy chodzą na hero...
Ale na poczatku lepiej robić gfb, a potem sie brać za explo... Albo tak jak ja pominąć explo i przejść do sd :P
Teravista
09-07-2005, 13:34
Ja jestem palkiem i moge robić ino Fireball.Więc mam se ten czar kupić czy uzbierać kase na bp of GFB????
Oskar111
19-08-2005, 16:40
@up
rob fireballe (przydaja sie bardzo) i kupuj gfbki tez sie przydaja (wiekszosc run sie przydaje jesli umiesz ich uzywac)
Ellenhorin
19-08-2005, 17:16
Ja jestem palkiem i moge robić ino Fireball.Więc mam se ten czar kupić czy uzbierać kase na bp of GFB????
Zwykle fb to imho kompletna strata kasy i czasu nic z tym nie zrobisz moze uzyjesz ze 2x w grze >.>
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.