Zielevitz
02-07-2005, 11:15
A więc mój problem brzmi tak - miałem małą sprzeczkę z bratem (on ma 24 lata ja 15 (to co pisze obok - Wiek:13 to musiałem sie pomylić przy wklepywaiu czegoś)^^) i założył mi hasło na windowsa (XP home edition). Nie jest dla mnie problemem zdjąć takie hasło (liczne bugi w windowsie, tryb awaryjny, hasła typu qweasd oraz "furtki" które zostawia sobie brat to nie nowości) lecz sytuacja jest taka:
- Jest jeden użytkownik na komputeżę (znaczy jeden profil :P)
- Logowanie jest z takiej ramki (nie z ekranu powitalnego)
- Kiedy próbuje wbić na konto chociażby gościa to pisze że komputer jest zablokowany i tylko z tego nieszczęsnego profilu można go odblokować
- W trybie awaryjnym komp pyta o hasło również
- Wszelkie próby wbicia kończą się niepowodzeniem
Znam się na tych sprawach ale teraz nie da rady mimo moich usilnych starań - proszę o szybką pomoc
(jakby ktoś pytał to teraz pisze z kafejki ^^)
Jak z nim dziś gadałem to mi mówił że poprzednio jak ominąłem jego hasło i zmieniłem to nie mógł wbić na to konto to skorzystał z "ukrytych profilów" - czy istnieje coś takiego czy ściemniał?
Czy istnieje jakaś możliwość wejścia do Windowsa bez przenoszenia dysku do innego komputera i formatu tudzież reinstalki windowsa? Może da suę jakoś włamać z sieci ale tego nigdy nie próbowałem
- Jest jeden użytkownik na komputeżę (znaczy jeden profil :P)
- Logowanie jest z takiej ramki (nie z ekranu powitalnego)
- Kiedy próbuje wbić na konto chociażby gościa to pisze że komputer jest zablokowany i tylko z tego nieszczęsnego profilu można go odblokować
- W trybie awaryjnym komp pyta o hasło również
- Wszelkie próby wbicia kończą się niepowodzeniem
Znam się na tych sprawach ale teraz nie da rady mimo moich usilnych starań - proszę o szybką pomoc
(jakby ktoś pytał to teraz pisze z kafejki ^^)
Jak z nim dziś gadałem to mi mówił że poprzednio jak ominąłem jego hasło i zmieniłem to nie mógł wbić na to konto to skorzystał z "ukrytych profilów" - czy istnieje coś takiego czy ściemniał?
Czy istnieje jakaś możliwość wejścia do Windowsa bez przenoszenia dysku do innego komputera i formatu tudzież reinstalki windowsa? Może da suę jakoś włamać z sieci ale tego nigdy nie próbowałem