Pokaż pełną wersje : Boots of haste a szybkość
Wczoraj kupiłem boots of haste, na ktore juz od dawna polowalem :p . Gdy jednak je zalożyłem, bylem bardzo zdziwiony. Otóż zdziwiło mnie przyszybcenie bohów, które było niemalże niewidoczne. Prawdę mówiąc spodziewalem sie innych efektów. Skoro bohy dają takie marne efekty to czemu niektórzy tak szybko zasuwają (dodam, że nie urzywają utani hur).
PS. mam 37 lvl
Moze sprzedano Ci wybrakowany, podrobiony towar marki "Mike" zamiast "Nike". Sprawdz czy na metce nie ma napisau 'made in ZSRR' :P.
Urosnie Ci level to i predkosc bedzie znaczniejsza.
Bohy dodaja +20 lvli speedu, wiec postac na 30lvlu z bohami biega jak 50lvl, natomiast 50 lvl z bohami biega jak 70. A wtedy roznica jest spora...
Ze swojej perspektywy jestes dość wolny, ale inni patrząc na ciebie widzą, że zapierdzielasz i to równo
Nie jestem tego taki pewien. Sprawdzałem różnice z bohami i baz nich (nawet robilem pomiary ze stoperem) - wyniki byly praktycznie takie same. Miałem nadzieje że pójde na zerki ale jednak chyba beda szybsze ze swoim haste :evul:
to moze kupiles Sandaly .... xD
A według mnie <na moich własnych doświadczeniach> to zrób 38 lvl i wtedy jak biegasz w bohach to widac roznice. :) Wystarczy zrobić level :)
Może masz racje, ale skoro bohy nie daja defa to narazie w nich nie biegam :p
tesz kupillem bohyna 45 lvl
różnicy nie ma jak sie idzie samemu ale jak ide z kumplem 46lvl to on zostaje daleko w tyle
shymchuck
02-07-2005, 15:42
Może masz racje, ale skoro bohy nie daja defa to narazie w nich nie biegam :p
Kurde to jest łeb. Kupił se bohy i nie nosi. Też znam kolesia co kupił se bright sworda, c shielda, k legi a chodzi z fireswordem, draggy shieldem i w plate legach :/ Jak se już kupiłeś to noś albo sprzedaj a nie leżą w depo i sie marnują .
Nowohucianin
02-07-2005, 15:43
Heh też tak miałem szybkość też zalezy od pingu ja też nie czułem rużnycy wiec zalozylem bohy i kazalem kuzynowi nagrac film jak biegam obejzalem i zobaczylem ze biegam szybciej z bohami umnie nie widać różnicy prawie wcale :P
mam 39 lvl
bogaty druid junior
02-07-2005, 17:20
muj kuzyn nie ma bohuw a mial 41 lewel.ale niestety hacket idzyskal jom ale na 38 lewelu bez eg.
świet:trimera
nick:von elder
lvl:10 rosne :cup:
mlvl:8 rosne 8o
profesja : druid
mam 2,5k
:kon:
Kupiłem Boh-y na 14lvl (druid) za mało dawały więc sellnołem wolałem eq kupić :> Teraz na 24lvl kupiłem Boh-y i widać różnice...bohy nie dają 20lvl tylko 20% z lvl np na 25lvl ścigałem się z 34 knightem i byłem tylko troszeczke szybszy :P
Avalanche
02-07-2005, 17:38
Wczoraj kupiłem boots of haste, na ktore juz od dawna polowalem :p . Gdy jednak je zalożyłem, bylem bardzo zdziwiony. Otóż zdziwiło mnie przyszybcenie bohów, które było niemalże niewidoczne. Prawdę mówiąc spodziewalem sie innych efektów
Moze masz jakiegoś buga, że ci bohy nie przyśpieszają. Kolega też tak ma. Z bohami czy bez - żadna różnica :P
Ja kupilem boszki chyba na 23 lvl ( pall ) i roznice widzielam jak chodzilem na poziomach +1 w Ab na drewnianym podlozu tam sie prulo ale pozatym gdy szedlem na trawce nie bylo roznicy (przynajmnije dla mnie) ale szly obok mnie 35 lvle i bylem szybszy :P wiec roznica moze nie byc widoczna golym okiem ale spruboj scignac sie z kumplami tylk na troche dluzszy odcinek np: od polnocnej bramy thais do poludniowej :P
widoczna roznice w szybkosci BoH'y daja dopiero od 40-41 lvl +..
takie jest moje zdanie :P
Black Warior
03-07-2005, 14:28
Ja słyszałem że im wyższy lvl tym szybcziej sie chodzi
Sir Klimek
04-07-2005, 10:34
Dziwna sprawa z tymi bohami, poniwaz kiedy je kupilem tez nie widzialem roznicy moiedzy bieganiem, jednak kiedy chodzilem na hunty z kumplami nawet o 10lvl lepszyych zauwazylem ze jestem od nich szybszy :p
Roznice zauwaznam takze jesli afkuje bez eq przed domkiem (i ogladam se stronki) w miedzy czasie ide zwykle od sklepu z blankami wtedy jest c***owo wolno bez bohow.
Uwazam ze warto w nich chodzic jesli nie jestes knightem.
(sry ze nie ma polskich znakow)
Hemp Gru
05-07-2005, 22:38
Wejdź na www.erig.net tam możesz obliczyć z jaką prędkością chodzisz z bohami itd
Mój druid na 30 lvl korzysta z Boots of Haste i jest różniaca, zwłaszcza jak po trawie idzie. :)
Ja na swojej postaci na 40lvl knightem z bohami przeganialem 73knighta bez bohow,chyba jest jakas roznica.
BoHy daja szybkosc rowna +20 lvli... Zrodlo www.tibianews.net a nie tak jak ktos mowil 20% lvl... nOob plx
Powiedzmy, ze masz 10lv i uzywasz:
Haste: biegasz jak 33lv
Strong haste: biegasz jak 65lv
Boots of Haste: biegasz jak 30lv
Time ring: biegasz jak 40lv
Haste + Boots of Haste + Time ring: biegasz jak 83lv
Strong haste + Boots of Haste + Time ring: biegasz jak 115lv
@edit
I of cuz banda nic nie wiedzacych o grze ludzi bedzie sie klucic...
Bez wątpienia. Może zrób małe wyścigi?
załóż bohy time ring włącz strong haste i poproś kogoś na lvlu 100-110 żeby się wyścigował. Przecież z tym swoim "115" lvlem na pewno go prześcigniesz
O ile idziesz, ze jesli on nie bedzie uzywal zadnych wspomagaczy typu BOH to tak? Naucz sie czytac ze zrozumieniem, i pisac poprawnie.
Na dowod http://www.erig.net/speed.php geniuszu. Ale ty pewnie i tak jestes madrzejszy od ekipy tego serwisu.
to dziwne te twoje doswiadczenia :D pomiedzy 37 a 38 jest taka sama roznica jak mieczy 23-25. Z tego co pisze to wynika ze efekt widac dopiero od 38 levela? :D TO chyba jasne ze z lev na lev szybkosc wzrasta ..Nie wiem jak Ci to tlumaczyc :D to bardzo trudne do zrozumienia ;) i taaaak.. masz racje z Twojego BOGATEGO (prawda?) doswiadczenia wynika ze do 38 lvla nie widac roznicy
Tu mnie rozbawiles do lez, miedzy np. 10 a 11lv, 200 i 201lv przyrost predkosc jest taki sam!
Jezu... dziecko chodzi mi o to ze POMIEDZY 37 LEVELEM A 38 LEVELEM RÓZNICA W PSZYSPIESZENIU JEST WIEKSZA NIZ NP. POMIEDZY 1 A 2.
Hahaha...
To ja wam teaz wsztystko wytłumacze
Wsza Postac Biega szyciej na lvl :
11
21
31
41
Czyli Np Jak ma sie 21 a kolega ma 30 to biegacie tak samo ...
Ale jezeli kolega ma 31 to juz Biega o wiele szybciej...
Wiem to z wlasnego doswwiadczenia
Muehehehehehehe!!! Ja nie wiem skad wy bierzecie te teorie.
Macios uhmaker
06-07-2005, 11:03
mi sie wydaje, ze Boh takjakby dodawaly ci lvl( w szybkosci oczyswiscie), naprzyklad jakbys mial 30 lvl to zasuwasz jakbys mial np 55(?)lvl
mi sie wydaje, ze Boh takjakby dodawaly ci lvl( w szybkosci oczyswiscie), naprzyklad jakbys mial 30 lvl to zasuwasz jakbys mial np 55(?)lvl
LoL! To se zobacz http://www.tibianews.net/article.asp?Id=291
BoH are worn in the shoe slot of your character and increase your movement +40 points. This equals a gain of 20 levels in terms of speed. The good thing is, that they never wear out. The downside however is that they offer no protection (arm: 0).
Ty myslisz ze jestes madrzejszy od ekipy z tibianews? Zanim cos napiszesz to najpierw pomysl!!
A według mnie <na moich własnych doświadczeniach> to zrób 38 lvl i wtedy jak biegasz w bohach to widac roznice. :) Wystarczy zrobić level :)
Hua hua hua :D taak. Na 38 widac roznice a na innym juz nie :D Ciekawe :P a tak na serio to uwazam ze daja i to duzo. Ja latam w P secie na 36 lvlu i zbieram na bohy. Kiedys qmpel mi dal i jak jeszcze rzucilem haste to naprawde efekt byl wspanialy :P
Arathorn
06-07-2005, 16:38
Powiedzmy, ze masz 10lv i uzywasz:
Haste: biegasz jak 33lv
Strong haste: biegasz jak 65lv
Boots of Haste: biegasz jak 30lv
Time ring: biegasz jak 40lv
Haste + Boots of Haste + Time ring: biegasz jak 83lv
Strong haste + Boots of Haste + Time ring: biegasz jak 115lv
załóż bohy time ring włącz strong haste i poproś kogoś na lvlu 100-110 żeby się wyścigował. Przecież z tym swoim "115" lvlem na pewno go prześcigniesz
:p
Zrodlo tych danych jest z tibianlibrary, no i moze zle to zrozumiales, ale koles na tym lvlu ktory ma po dodaniu 20 lvl z bohow 80% z utani gran hur i ilus tam z t ringa ma takie "rate" jak 115 lvl bez wspomagaczy ;]
Zgadzam sie z Toba. Ja jak czasem ide z kims na 50 lvlu i biegniemy tak samo (a mam mniejszy lev o 10) to ludzie pytaja czy mam bohy. Niestety nie mam... ale to tez w duzej mierze kwestia lagow. Nie chcial bym kogos urazic ale jak czytam post w stylu : jak zalozysz time ringa, bohy etc. a pod spodem czlowieczek pisze ze ma 15 level to jakos to smiesznie wyglada :P Mowiac prosciej jak zwykle low levele maja najwiecej do powiedzenia. I zaloze sie ze wiekszosc ludzi wypowiadajacych sie w tym temacie nie mialo nawet raz bohow, time ringa. Wyczytaja cos tam , gdzies i mowia ze bohy daja xx , a time ring daje xx. A taki czlowiek jak Arathorn (widac nie jakis noob) mowi po prostu jak jest... Wie z wlasnego doswiadczenia ze czlowiek ktory zalozy itemy przyspieszajace nie pomoga w dogonieniu 100 lvla +. I ja sie z nim calkowicie zgadzam =)
Zgadzam sie z toba medivh.Ja na swojej postaci jakos nosze bohy od 25lvl i widze rózniec w bieganiu i to wielka.
Moze masz jakiegoś buga, że ci bohy nie przyśpieszają. Kolega też tak ma. Z bohami czy bez - żadna różnica :P
taaaaaaaa a kolega mojego psa brata blablabla...
@topic: bohy przyspieszaja o 20 lvl np. ja swoim palkiem biegam jak 76 juz lvl, znaczna roznica widoczna jest kiedy sie z kims scigam. <w moim przypadku gs:P> I napewno nie ma czegos takiego jak bug, ktory nie pozwala na zwiekszenie predkosci przez bohy ;s, ja bohy nosic zaczalem na 45 lvl ;]
Hua hua hua :D taak. Na 38 widac roznice a na innym juz nie :D Ciekawe :P a tak na serio to uwazam ze daja i to duzo. Ja latam w P secie na 36 lvlu i zbieram na bohy. Kiedys qmpel mi dal i jak jeszcze rzucilem haste to naprawde efekt byl wspanialy :P
omg -.-" pisze ci przeciez ze na wlasnych doswiadczeniach, a mam dopiero 40 lvl -.-" of korz ze na wyzszych tez widac roznice ale mi chodzilo ze miedzy 37 lvlem a 38 jest roznica...
omg -.-" pisze ci przeciez ze na wlasnych doswiadczeniach, a mam dopiero 40 lvl -.-" of korz ze na wyzszych tez widac roznice ale mi chodzilo ze miedzy 37 lvlem a 38 jest roznica...
to dziwne te twoje doswiadczenia :D pomiedzy 37 a 38 jest taka sama roznica jak mieczy 23-25. Z tego co pisze to wynika ze efekt widac dopiero od 38 levela? :D TO chyba jasne ze z lev na lev szybkosc wzrasta ..Nie wiem jak Ci to tlumaczyc :D to bardzo trudne do zrozumienia ;) i taaaak.. masz racje z Twojego BOGATEGO (prawda?) doswiadczenia wynika ze do 38 lvla nie widac roznicy :D:D:D:D
Hmm shymhuck ... czyzby Lord Shymhuck ? Ja tez jestem z xantery :] Chlopak kupil bohy i nie chce narazie w nich chodzic zeby ich nie stracic po smierci :P Tak mi sie wydaje przynajmniej ... Pozdra 4 all from Xantera
heh bohy przyspieszają o 30% tak jak time ring dlatego na niższych lvl nie widać różnicy szybkości, według mnie przed 50 lvl bohów nie opłaca się kupować. Właśnie ze względu na nikłe przyspieszenie jak i na to że łatwo je stracić. :p
to dziwne te twoje doswiadczenia :D pomiedzy 37 a 38 jest taka sama roznica jak mieczy 23-25. Z tego co pisze to wynika ze efekt widac dopiero od 38 levela? :D TO chyba jasne ze z lev na lev szybkosc wzrasta ..Nie wiem jak Ci to tlumaczyc :D to bardzo trudne do zrozumienia ;) i taaaak.. masz racje z Twojego BOGATEGO (prawda?) doswiadczenia wynika ze do 38 lvla nie widac roznicy :D:D:D:D
Jezu... dziecko chodzi mi o to ze POMIEDZY 37 LEVELEM A 38 LEVELEM RÓZNICA W PSZYSPIESZENIU JEST WIEKSZA NIZ NP. POMIEDZY 1 A 2. A jak masz inne zdanie to OK. No i pisze ze według mnie.. każdy człowiek ma prawo do pomyłki -.-"
BUZKA :*
Jezu... dziecko chodzi mi o to ze POMIEDZY 37 LEVELEM A 38 LEVELEM RÓZNICA W PSZYSPIESZENIU JEST WIEKSZA NIZ NP. POMIEDZY 1 A 2. A jak masz inne zdanie to OK. No i pisze ze według mnie.. każdy człowiek ma prawo do pomyłki -.-"
BUZKA :*
A ty pomylek masz duzo :P (wiem ze jestem wredny ^.^) na 1 czy 2 lvlu nie mozna zdobyc bohow ^^ Chodzi mi po prostu o to ze to nie jest tak jak napisales ze akurat najwieksza roznice widac pomiedzy 37 a 38 :P Hmmm... nie pisz do mnie "dziecko" bo mam TROSZKE wiecej niz twoje 15 :P
mmmmm.. Chodzi mi o to ze na tym levelu ta różica jest bardziej widoczna niz na nizszych. i zapomnialem co mialem dalej napisac............. ;( :p
Sozemego
06-07-2005, 20:58
A ty pomylek masz duzo :P (wiem ze jestem wredny ^.^) na 1 czy 2 lvlu nie mozna zdobyc bohow ^^ Chodzi mi po prostu o to ze to nie jest tak jak napisales ze akurat najwieksza roznice widac pomiedzy 37 a 38 :P Hmmm... nie pisz do mnie "dziecko" bo mam TROSZKE wiecej niz twoje 15 :P
skoro jestes wredny to idz sobie prosze :)
omg jaka roznica bedzie jak sie dowiesz ile ci przyspieszaja bohy czy inny stuff.
jak bedziesz to wiedzial/nie wiedzial, to bedzie cie przyspieszalo tak samo. Ja nosze przy sobie time ringa i zakladam w sytuacjach krytycznych i nie zastanawiam sie czy to przyspieszylo mnie o 5% czy o 50 leveli czy iles tam...
nos i tyle
ha tez jestem wredny i ide sobie ;<
Marcin of shadow
06-07-2005, 21:15
Tylko ty nie widzisz ze szybciej biegassz popros jakiegos goscia na twoim lev zebyscie sie poscigali niech on nie ma boh zobaczysz odczujesz roznice. A po za tym jestes conajmniej dziwny miec bohy i ich nie nosic lol??
skoro jestes wredny to idz sobie prosze :)
omg jaka roznica bedzie jak sie dowiesz ile ci przyspieszaja bohy czy inny stuff.
jak bedziesz to wiedzial/nie wiedzial, to bedzie cie przyspieszalo tak samo. Ja nosze przy sobie time ringa i zakladam w sytuacjach krytycznych i nie zastanawiam sie czy to przyspieszylo mnie o 5% czy o 50 leveli czy iles tam...
nos i tyle
Może Tobie się wydaje, że wiedza na temat Twojej szybkości jest zbędna lub mało ważna... Otóż nie!! Warto wiedzieć, bo jak się np. będziesz chciał z gs'em pościgać to sobie możesz policzyć speeda. Oczywiście trzeba jeszcze uwzględnić wielkość lagów i może coś tam jeszcze... Sam nie wiem, czy czegoś zapomniałem wymienić. Jak coś to przepraszam.
Pozdro 4 all people from Solera!!
nos i tyle
No i wlasnie o to mi chodzi :P tez nosze time ringa i wali mnie to o ile on przyspieszy... po prostu jak wypadnie mi kilka gsow to zakladam go. Chodzi mi tylko o to ze ludzie na 12 lvlach mowia ze bihy nie nie daja. :P
w bohah widac roznice juz na 20 lvl kiedys jak szedlem z kolega ja 24 lvl on 23 to byl duzo szubszy odemnie
nie tak duzo szybszy ale roznice bylo widac
11
21
31
41
11
21
31
41
O wiele szybciej huahuahua. Pomiędzy 1 lvlem wzrost nie widać zbytniej różnicy.
Do tematu
Niektórzy uważają, że BoHy dają 40% inni mówią, że przyśpieszają o 20 lvli. Ja powiem tylko tyle, że BoHy miałem i biegałem o wiele szybciej, lecz nie bawiłem się w wyścigi bo na Guardii nie było się zabardzo z kim ścigać ;>.
BoH'y zwiększają prędkoś o ile to mnie to wali (nie chce mi się kłucić!)! Ale na ekranie swojego kompa tego nie za uwarzysz ! jak byś miał nawed 200lvl + BoH'y to byś rurznicy nie widział jedyne co mozesz zrobić aby ją poczuć to wyścigi albo se zmierzyć czas drogi z depo do sklepa i spowrotem (z BoH'ami i bez). Aby jeszcze szybciej biegać (na strzałkach) zwiększ częstotliwość powtarzania w opcjach klawiatury (na max. ....a ten temat o zwiększaniu speeda już gdzieś był)! Ok ja mówie że koniec tematu.
ej ale ile ok. daliscie za bohy?
Rycek Piotrek
09-07-2005, 20:17
To wiadome... co lvl zwieksz sie twoja predkosc... im wiekszy lvl tym wiksza predkosc... B)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.