zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia sprite editor

Nowohucianin
02-07-2005, 15:19
Witam.

Otóż chce żeby dsm wyglądało w tibi 7,1 jak w 7,4 nie znalazłem w necie żadnego spr zeby dsm wyglądało jak w 7.4 wiec chce zrobic to sam ale teraz pytanie.

jesli zainstaluje tibie spr editor rozpakuje pliki pozniej je znowu spakuje zeby powstał ten plik (jak on sie nazywal ? ale mniejsza o to) który trzeba nazwac tibia.spr i podmienić jeśli bym tak zrobił czyli podmienił ten plik co mi powstanie z tym co jest w folderze 7.1 to będzie działało ?

edit:
w tym sprite editor dsm ma stary wyglad :/

czy jest mozliwosc rozpakowania tych pliczkow z tibia spr. ktora jest w tibi 7.41 ? zeby szlo uzyskac ten plik dsm ?

Vanhelsen
02-07-2005, 15:28
chwilka, chwilka, to drugie zdanie prosze jeszcze raz bo 4 razy je czytałem i albo mi cimnota naszła albo nie wiem co, nic z niego nie kapuje...

acz kolwiek mówiąc, jeżeli pobawisz się TSE by cofnąc wygląd DSM'a to mogą ci potem wyskakiwać inne bugi przy wczytywaniu niezmienionych grafik. TSE nie jest zbyt itealnym narzędziem do zabawy z tibią 7.4 gdzie wymazuje (niszczy) niektóre pliki graficzne. TSE jedynie (przynajmiej mi) działało poprawnie pod tibię 7.1

Nowohucianin
02-07-2005, 15:32
widziałeś edit ?

A jest jakiś inny edytor (lepszy)?

Vanhelsen
02-07-2005, 16:03
Zacznijmy od tego: czy wiesz na jakiej zasadzie działa TSE? Mianowicie odpalasz TSE, wyszukujesz plik tibia.spr i go rozpakowywujesz z grafik. POtem podmieniasz wybrane grafiki na te, które ci się bardziej podobają i całość ponownie pakujesz.

Niestety jedyny mi znany TSE poprostu niczszy niektóre grafiki przy rozpoakowywaniu (wychodzą takie czarne kwadraciki) oraz przy pakowaniu (w grze zamiast np: FSa mamy głowę cyca ;))

P.S.
Nie przeżyjesz z aktualnym wyglądem DSM'a?

Khazar
02-07-2005, 17:27
jesli zainstaluje tibie spr editor rozpakuje pliki pozniej je znowu spakuje zeby powstał ten plik (jak on sie nazywal ? ale mniejsza o to) który trzeba nazwac tibia.spr i podmienić jeśli bym tak zrobił czyli podmienił ten plik co mi powstanie z tym co jest w folderze 7.1 to będzie działało ?

chwilka, chwilka, to drugie zdanie prosze jeszcze raz bo 4 razy je czytałem i albo mi cimnota naszła albo nie wiem co, nic z niego nie kapuje...

tak to jest jak dla kogos znaki interpunkcyjne poprostu nie istnieja...
mnie DSM z Tibii 7.41 tez wnerwia bo wyglada jak porosniety glonami i porostami golden armor, ale z drugiej strony w obawie przez uszkodzeniem clienta nie bawilem sie w zadne podmiany i Tobie tez nie radze. jezeli Twoj angielski jest w miare dobry (w co jednak watpie), to idz na forum tibia.de, i popros o plik tibia.spr z podmienionym DSMem i tylko DSMem, znajdzie sie ktos kto cos takiego bedzie mial.