Pokaż pełną wersje : Czy keylogger moze byc "grozniejszy". Konto online
Witam
Zastanawia mnie taka sytuacja, o ile dobrze rozumiem dzialanie keyloggera:
Keylogger zczytuje wszystkie nacisniete klawisze i wysyla to na dany email, taka droga ktos przejmuje nasze passy. Jak na to nie patrzec, sytuacja niegrozna, chyba ze ktos z domowego komputera korzysta z konta online w banku. Identyfikator, haslo i ZONK. Gdzie jest kasa?
Pytanie czysto ciekawskie, jednak w moim przypadku dosc prawdopodbna sytuacja. Jestem pewien ze nie mam keyloggera, ale ta mysl nie daje mi spokoju.
Edit:
Od razu prosba. Nie wymadrzac sie i proponowac ad-aware i innych bo to oczywiste. Skupic sie na Topicu :)
Pozdrawiam
Guma
Patimrok
02-07-2005, 22:27
jedynym sposobem na wykrycie keylogera jest zeskanowanie kompa np ad-aware'm albo podobnym, ale faktycznie keylogery są niebezpieczne, rodziców mojego kolegi prawie w ten sposób okradli
@down
powiedział co wiedział ;p
@edit (topic)
w takim razie z mostu: niestety, jest możliwa kradzież w ten sposób
Stefan12341
02-07-2005, 22:27
Jak keyloger jest zaprogramowany, tak ze zapamietuje tylko to, do czego jest stworzony. jak masz keyloga do tibii, raczej z bankiem to nie jest zwiazane... to juz inna sztuka ukrasc kase z banku przez neta...
@edit:
jedynym sposobem na wykrycie keylogera jest zeskanopwanie kompa np ad-aware'm albo podobnym, ale faktycznie keylogery są niebezpieczne, rodziców mojego kolegi prawie w ten sposób okradli
raczej nie jedynym... xP
]
@down:
no mzoe i masz racje ... a nawet napewno xP
Vanhelsen
02-07-2005, 22:35
Jak keyloger jest zaprogramowany, tak ze zapamietuje tylko to, do czego jest stworzony. jak masz keyloga do tibii, raczej z bankiem to nie jest zwiazane... to juz inna sztuka ukrasc kase z banku przez neta...Nasi tibijscy hakerzy, są na tyle denni, że jak nawet mają możliwość ustawienia opcji, by keylogger pracował z plikiem tibia***** to tego nie robią więc jak już masz keyloggera to hacker dostaje wszystkie wstukane klawisze, to co piszesz na forum, to o czym gadasz na gg, to jaki nr karty kredytowej wpisujesz kupując pacca... all
Kolega mial obsesje na punkcie keyloggera i ciagle zmienial rozne pasy, polecam wiele ciekawych poradnikow jak walczyc z kg, naprawde pomagaja ;)
Jeśli będą chcieli cię konieczne shakować, to nieważne co zrobisz i tak cię shakują. Jeśli chodzi o konto w Tibii, to ja podchodze do tego tak "Nie shakują, to dobrze, a jak shakują to trudno, to jest tylko gra".
Mylicie pojecie 'haker' haker wlamuje sie 4fun a cracker po to zeby zniszczyc, a osobiscie nie widze realnego zagrozenia z strony keylogerow.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.