zaloguj się

Pokaż pełną wersje : demon

salwek
23-03-2004, 20:04
elo
z jakim lvlem i mlvlem mozna isc na demon hunta ???
oczywiscie z sd bo jestem drudem
plz powiedzcie

po ile bym walisz srednio z sd jak bym mial z 30 lvl i 50 mlvl??
ja chyba pójde na 40 lvl :]

czy czesto cos wypada cenego z demona???

Tincam
23-03-2004, 20:24
Zacznijmy od tego że trzeba miec pacc zeby ruszyc na demona, mozna juz na niego chodzic magiem,druidkiem na 45-50 lv. ale do tego potrzebny jest bloker bo zadnom postaciom na solo nie opłaca się chodzić na demony.

Sephiroth
24-03-2004, 01:58
Tincam
Zacznijmy od tego że trzeba miec pacc zeby ruszyc na demona, mozna juz na niego chodzic magiem,druidkiem na 45-50 lv. ale do tego potrzebny jest bloker bo zadnom postaciom na solo nie opłaca się chodzić na demony.

Odnośnie lvlu na jakim można zacząć się zgodzę, ale juz niezadługo zaczną się pojawiać magowie którym się opłaci chodzić solo na demony (lvl ~170). Jak jest z wojownikami solującymi demki nie wiem, ale możliwe że potrzeba wyższego.

Lefty
24-03-2004, 02:57
Dobry gracz w parchment room demona może solować już od ~45-50lvlu [sorc/druid].
Opłacalne [a przy najmniej, nie bardzo kosztowne] zaczyna się od 80lvl+
Ingek [wtedy ~100lvl sorc], solnoł tam demona tracąc ok. 200many [mana shield].

Knight, podejrzewam że takie "na luzie" solo przed 200lvl to nie za bardzo... :P

Salvek, na demony nie ma drzwi doświadczenia, więc na 10lvlu też możesz iść... Proponuje ci co najmniej 40lvl jednak dobić.
Co do dmg, to ty powinieneś wiedzieć ile średnio zadajesz obrażeń.

Loot... tu ci nie pomogę, jak wszędzie, jest różnie...

egg
24-03-2004, 04:30
Na demona możesz iść kiedy tylko SD będziesz mógł rzucać, ale...
(no właśnie, zawsze jakieś ale :)) )
ale, po pierwsze:
- czy Ci się to będzie opłacać??
(demony nigdy się nie opłacają :D)
po drugie:
- czy będziesz miał blokera który będzie miał cierpliwość do tego jak SD będziesz rzucać.
(ja osobiście to bym szukał jakiegoś kajtka 65+, może 70+)

Przykład:
Isara/Tygrysek
lvl 50+, mlvl 59 albo 60 wtedy... nie pamiętam...

jak razem rozmawialiśmy to mówił że jakiś BP SD na jednego demon...

Samo mówi za siebie ile facet musiał się narzucać zeby zabić gada...
Rzyczę miłego expowania :))

ahm, z demona same fajne rzeczy wypadaja... tylko strasznie rzadko... i zanim coś wypadnie... to hoho... a jeszcze jak Ci bloker nie powie to muł...
Przeważnie... na każdym demon huncie masz plecy...
(dobrze że troche expa wpada)

Osobiście:
zamien z kims te sd na hmm, wypierdzielaj na necro solo...
Lepszy exp, a boszki fajne... wypadnie Ci kilka par to sobie kupisz to co z demona by wypadlo... ale za to bedziesz mial wiecej expa :))

Mr Logest
24-03-2004, 07:16
Demon hunt... dobre..

zwłaszcza solo poniżej 80 lvl, to zabawne.. powodzenia

...fakt zgadzam sie, wcześniej równie dobrze można isc na 10 lvl..

salwek
24-03-2004, 20:57
mi nie chodzi zeby isc na 10 lvl i zobaczyc demon i zeby mnie na strzala wział :p
ja chce sobie isc na hunt dla sprzetow :]
i dlateg osie pytam z jakim lvlem i mlvlem isc bo ja chce troche posiedziec na demonach a nie tylko dostac combo i dead :/
od dzisiaj chyba bede zbieral kase i nie kupuje narazie pacca ale bede robil mlvl na mana fluidach :]
opłaca sie isc na 40 lvlu i 45 albo 50 mlvl na demon hunta??
ide srednio by mi sd zchodzilo na 1 demona ??
czy bedzie roznica jak bede mial cienkie sprzeta i dobre ,chodzi mi o obrazenia w czarach od demona :/

EDIT : blokera bedziemy mieli 100+ lvl elite kinghta :P

Gremlin
24-03-2004, 23:28
ja chce sobie isc na hunt dla sprzetow Moze najpierw upewnij sie jaka jest umowa na temat loot?
Bo jesli np:
Polowe bierze bloker i reszta bierze polowe to przy 4 osobach na huncie wyjdzie ci ze i tak bedziesz musial zaplacic ponad 80% normalnej ceny (czyli za przedmiot warty 200k musial bys zaplacic 160k).

A jesli knight bedzie lvl 100+ a wy sami kolesie na 30-40 lvl to moze sobie nawet wiecej zarzyczyc.

Samemu + bloker to ci sie raczej nie oplaca poniewaz bloker bedzie urzywal ogrom UH zanim ty zabijesz demona.

re: Czestotliwosc loot na demonie
Problem z lootem na demonie nie jest w tym ze wypada on niesamowicie zadko, tylko w tym ze demonow relatywnie niewiele sie zabija.

egg
25-03-2004, 00:58
Bądźmy realistami... na całą isare, na wszystkie demon hunty wypadło jedno e plate...
Jeżeli uważasz że to mało demonów padło to widać ja mam jakieś zawyżone stawki
Szczerze mówiąc to tylko po to chodziłbym na demona...
Jakby mi wypadło jedno e-plate to reszte możecie sobie zabierać, shieldy wogole wszystko...

Ale ponieważ demony to w 90% cienizna bloker i "zabijaki" dziela sie tym co wypadnie

Lefty
25-03-2004, 01:52
Oryginalnie dodany przez Mr Logest
zwłaszcza solo poniżej 80 lvl, to zabawne.. powodzenia

W sumie to nie wiem o co ci chodzi, mój znajomy sorc solował demony od 36 lvlu [słownie: Trzydziestego Szóstego]. Solo ubił już ok. 40 sztuk, zaliczył jeden zgon.

Mana Shield to wspaniały czar...

Gremlin
25-03-2004, 02:30
re: Egg
Kiedys tam czytalem jakis temat to sie high lvl chwalili na Secura ze mniej wiecej 250-500 demonow na 1 e plate.
Co do Isary to ze wzgledu na sytuacje polityczno-silowa nie zdziwil bym sie ze jesli ktos jeszcze ma MPA i po prostu siedzi cicho zeby mu pewna gildia nie kazala jej oddac jako dobrowolne wsparcie dla tej gildi.

re: Lefty
1. Nie bardzo wierze ze na 36 lvl dal rade (chodz wiedzac ze nie tak dawno na Secura prubowali jako blokera rycka na 39 dla sportu to kto moze i mozliwe).
2. Pewnie go doprowadzili pod samego demona bo inaczej po drodze by padl.

Temi
25-03-2004, 11:23
Oryginalnie dodany przez egg
Bądźmy realistami... na całą isare, na wszystkie demon hunty wypadło jedno e plate...
Jeżeli uważasz że to mało demonów padło to widać ja mam jakieś zawyżone stawki
Szczerze mówiąc to tylko po to chodziłbym na demona...
Jakby mi wypadło jedno e-plate to reszte możecie sobie zabierać, shieldy wogole wszystko...

Ale ponieważ demony to w 90% cienizna bloker i "zabijaki" dziela sie tym co wypadnie

HMMMMM na Isarce jest conajmneij 6 e-plate.....

Lefty
25-03-2004, 11:57
@Gremlin
Możliwe że miał wsparcie w dojściu, ale nie zmienia faktu, że gość miał wtedy i tak jeden z wyższych lvli na servie ;]

http://img34.photobucket.com/albums/v104/Leferty/dooms_solo.jpg
ups, 39lvl.

Hail Doom ! :>

djr
25-03-2004, 13:51
solowanie demonow to w ogole (censored) pomysl. chyba nie ma drozszego hunta a loot jak wszedzie - rzadko cos dobrego (btw bylem raz i wypadl mm). nie dosc ze walisz sdkami (cena jaka jest kazdy widzi) to jeszcze schodzi ci masa fluidow (cena jaka jest kazdy widzi). lepiej fluidy wypij (magic level), narob sd i idzcie z blokerem jak juz chce ktos utopic tyle kaski.

Co do polowan z blokerem, poszlismy w trojke (ryc 65+, sorc 65+ i ja). zuzylem 0,5 plecaka fluidow i 15 plecakow sd. loot: mm, fire axe, golden ring, 30 kokosow, 3 stealth ringi, kolo 3k, orby i inne takie. jak widzac na zalaczonym obrazku wyszlismy na tym bardzo dobrzmony padaly szybko wiec uhow tez poszlo niewiele. a exp jak bez blokera.

wybor nalezy do was :)))

troche cooltury prosze :P

Dr. Omader
25-03-2004, 17:18
Z solowaniem demona to da się tego dokonać sorcowi na lvl 35-40 i to jest własnie w ten sposób co na SS zmieszczonym przez Lefty. Sorc daje manna shield, wychodzi na góre wali SDka i schodzi na dól. Uzupełnia manne fluidami i znowu na góre. i Tak w kółko. Całkowicie nie opłacalne ale potem można się pochwalić że solowałeś demona na 35lvl :P

A co do lootu to kiedyś na dobrej stornie(zrobionej przez doświadczonych graczy z Antica) był opis demona i pisało w loocie:
GS, MM, FA...etc. - rare
Magic Plate Armor - extremly rare :P

Zresztą ludzie z WoT także potwierdzą że E-plate to weri dificulty żeby wypadło z demona ;)

salwek
26-03-2004, 17:16
mi nie potrzeba e armora ale bylo by fajnie miec go :]ale chcialbym isc na demony np. dla MM,gsów,golden legsow :]

Sephiroth
26-03-2004, 19:31
Dr. Omader
A co do lootu to kiedyś na dobrej stornie(zrobionej przez doświadczonych graczy z Antica) był opis demona i pisało w loocie:
GS, MM, FA...etc. - rare
Magic Plate Armor - extremly rare :P

Zresztą ludzie z WoT także potwierdzą że E-plate to weri dificulty żeby wypadło z demona ;)

Po świątecznym updacie na Eternii wypadał 1 e-plate dziennie... Teraz chyba nieco zmniejszyli szanse znowu, ale nie zmienia to faktu że od czasu do czasu można na trade zobaczyć: selling e-plate (700k).

Edit: No może troche przesadziłem, za 700 widziałem tylko dwa razy.

Gremlin
28-03-2004, 04:07
Oryginalnie dodany przez Sephiroth
Po świątecznym updacie na Eternii wypadał 1 e-plate dziennie...
A to dlatego u Marshall na Secura w domku lezy czasem 5 tych bezurzytecznych pancerzy :)

Barts
28-03-2004, 10:50
hmm na demona na tym lv tylko z wieksza ekipa....
Solo Demona wziolem na 36 lv uzywajac MS i SD pozniej na 39 sprobowalem UE 9bez mana shielda) 2 padly ja raz padlem :p
jesli waszym blockerem ma byc 100 elite to na 100% on tez ma zamiar cos exp zdobyc (normalka jest taka ze 2 hand weapon + explosion czesto takie schizy)
bez 20+ bps SD nawet nie masz co isc

Wujek eustachy
06-04-2004, 19:21
Trza być n00bem aby na 40 próbować solować demona! Po pierwsze na takim lvlu potrzebny jest bardzo dobry bloker i duuuuuuuuuuuuuuużo SD, a po drugie po ostatnich uptadach demon może sie przeżucić a wtedy to już raczej małe szanse na przeżycie.

salwek
09-04-2004, 09:11
a słyszałes o czyms takim jak magic shield???
nie myslisz chyba ze sorcer albo druid pójdzie sobie na demona bez tego czaru :P
jeden druid albo sorcer to by za duzo szlo sd
ale ja chcialbym isc gdzies tak w 2-5 osob + bloker

Wujek eustachy
12-04-2004, 09:12
Spróbuj najbierw ubić dl-a z tą twoją ekipą jak się uda bez większych problemów to idzcie na demona. Aczkolwiek wątpie aby się udało, jeżeli cała ekipa ma lvl podobny do ciebie.

Pani Czarodziejka
12-04-2004, 10:35
Oryginalnie dodany przez Wujek eustachy
Trza być n00bem aby na 40 próbować solować demona! Po pierwsze na takim lvlu potrzebny jest bardzo dobry bloker i duuuuuuuuuuuuuuużo SD, a po drugie po ostatnich uptadach demon może sie przeżucić a wtedy to już raczej małe szanse na przeżycie.

to sie w koncu zdecyduj.. chcesz solowac czy isc z blokerem? bo chyba nie wiesz sam o co ci chodzi

Wujek eustachy
13-04-2004, 19:01
To tak jakoś wyszło w każdym razie na takim lvlu na demona bez blokera nie ma szans, a z blokerem tesh by był problem.

Kicia
13-04-2004, 19:38

Nie wiem co w tym jest "noobowego". Każdy poluje jak lubi i jak ma SD i wysoki mlvl to nie ma w tym nic złego.

Oryginalnie dodany przez egg Przeważnie... na każdym demon huncie masz plecy...

No nie ;). 50/50. Zazwyczaj wychodzi się na zero albo na duży plus. Czasami na duży minus, ale na demonach da się zarabiać.

Ludwix Trimera
13-04-2004, 20:39
A ja sie pochwale ja bylem na pierwszych demonach na 28lvlu.Oczywiscie z bolkerem
Tylko ze 0 lootu i duzo SD w plecy.
Ale przygoda niezapomnaina heh.......

Songo Giga Sajan pl
17-04-2004, 19:13
Ej jak ty chcesz bracc demona solo czy z blokerem jak z blokerem to 50 lvl i 55 lvlm a jak solo to gorzej 70 lvl i 60 lvlmi z mana shield nie oplaca się brać solo lepiej zblokerem :D

Wujek eustachy
17-04-2004, 19:29
Oryginalnie dodany przez Kicia

Nie wiem co w tym jest "noobowego". Każdy poluje jak lubi i jak ma SD i wysoki mlvl to nie ma w tym nic złego.

A no zawsze mi się wydawało, że demon to najsilniejszy potwór w tibii ale sorry jak się myle. Każdy poluje jak lubi ale jaki jest sens w polowaniu, które kończy sie deadem

Kicia
18-04-2004, 20:52

A no zawsze mi się wydawało, że demon to najsilniejszy potwór w tibii ale sorry jak się myle. Każdy poluje jak lubi ale jaki jest sens w polowaniu, które kończy sie deadem

Być może demon jest "najsilniejszy", bo idzie za niego najwięcej expa, ale tak naprawdę to pikuś w porównaniu do warlocka (wersja po update).

Bigvirus
29-04-2004, 13:34
Opanuj sie ic sie wykompac potem sie zastanuw co naapiszesz demon solo jest tylko dla najlepszych sorcuw o bardzo wysokich lvl a jak masz postac na niskim lvl z paccem i masz znajomego blokera na 70 lvl przypuscmy to rzycze tylko powodzenia i dobrgo loota:D

Kicia jak taka madra jestes
To ic se na Bhamota Tez zycze ci powodzenia

------
Edit by Gremlin
2 w 1

Raiden-ek
03-05-2004, 15:07
@Bigvirus

Najpierw popatrz na lvl Kici a potem komentuj, jako ze jest doswiadczonym graczem, a z demon huntow byla masa ss by Kicia to chyba wie lepiej od ciebie.
Btw.na behemotach zapewne tez byla ;P

Mathayus
04-05-2004, 14:48
no wiesz tak jak ktos juz mowil okolo 50 lvl zeby isc z kims na demonka ale widzialem jak ktos na 31 lvl mial deada od demona tzn ze sie dao pojsc ale nie radze pozatym nie wiem czy teraz jakas bramka expa jest

Bigvirus
07-05-2004, 16:16
na 40 lvl na Demona rzycze powodzenia i zrub skrina odrazu jak wejdziesz bo potem bedzie pewnie za puzno:D