zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Kto prezydentem, hm?

Pogromca pk
03-07-2005, 22:27
Tak, tak. Zakładam sondę, w której każdy będzie mógł oddać swój głos na osobę, którą chciałby widzieć na fotelu prezydenckim.
Zdaję sobie sprawę, że nie każdy z forumowiczów ma prawa wyborcze, ale to nie przeszkadza w wyrażeniu swojej opinii. Wiem też, że do wyborów sporo czasu, ale właśnie na tym to polega - im bliżej wyborów, tym wyniki w sondażach są bardziej prawdopodobne. A ja chciałbym, żeby sonda była zrobiona wcześniej, kiedy jeszcze nawet przybliżony wynik jest niewiadomą, a większość znaczących kandydatów już jest znana. W ten sposób będzie można porównać wyniki sondy userów z wynikami prawdziwych wyborów.

Proponuję, aby każdy po oddaniu głosu uzasadnił swój wybór, lub napisał co myśli o innych kandydatach. W sondzie umieszczam tylko tych którzy mają jakieś szanse, a nie jakichś Bubli czy Słomki z 0,2% poparciem.

Ja zaglosowałbym na Zbigniewa Religę. Dlaczego?
Prezydent to człowiek pełniący funkcje bardziej reprezentatywne, niż ktoś kto posiada wielką włądzę. Religa to inteligenty człowiek, uratował życie wielu ludziom. Jestem pewien, że jako polityk nie dbałby tylko o siebie, ale i o ludzi. Tak więc zamiast prowadzić spory z innymi, podpisywałby ustawy korzystne dla kraju. To człowiek uczciwy, i na pewno lepiej reprezentowałby Polskę w świecie niż Lepper. Na niego oddałbym głos.
Na drugim miejscu stawiam na Donalda Tuska - jego partii życzę zwycięstwa.
Włodzimierz Cimoszewicz - sam nie wiem... niby zna sie na polityce zagranicznej, ale fakt że jest z SLD i ma tam kolegów... brrrr!
Andrzej Lepper - wiadomo, bardziej błazem niż polityk. Wg ekonomistów, gdyby wprowadził swoje ustawy w życie, pogrążyłoby to Polskę w kryzysie gospodarczym
Maciej Giertych - ojciec Romana, to mi wystarczy, żeby na niego nie głosować.
Lech Kaczyński - awanturnik, wszędzie widzi problemy. Z każdym sie klóci (np. z Wałęsą), ma manię na punkcie teczek i historii, zamiast koncentrować się na gospodarce. Ale lepszy on niż Lepper czy Giertych.

Czekam na wasze głosy!

Olorion.
03-07-2005, 22:33
Ja bede glosowal na Tuska. Glownie z tego powodu ze moje przekonania sa podobne do Platwormy. A jako ze jest to jej przedstawiciel, to nie pozostawia mi innego wyboru niz glosowac na niego.

Dlaczego nie Religa? To lekarz, moim zdaniem czlowiek majacy nikle pojecie o polityce. Jesli przejdzie do drugiej runy on i Kaczynski, bede glosowal na Kaczynskiego.

Cimoszewicz, nie dlatego ze nie mam jakis pogladow lewicowych, a go widze jako przedstawiciela lewicy (popierany przez SLD)

@edit aha jescze gwiazdy xD

Lepper - haha :P czlowiek z wyrokami, populista, nie ma szans. Zgadzam sie z powyższym.

Giertych - nazwisko mowi samo za siebie :P ojciec romana, nie pasuja mi jego poglady.

Gufat III
03-07-2005, 22:36
Wybierając między większym a mniejszym złem, głosuję na Kaczyńskiego.

Parys
03-07-2005, 22:40
Ja bym zagłosował na W. Cimosiewicza. Zna się na rzeczy.
Kaczyńscy odpadają ponieważ:
a) Nie wiedzą, który ma zostać premieram, a któy prezydentem (czyt. robią sobie Familiadę)
b) I to jest deydujące - Byli przeciw paradzie równości (czyt. wielki minus)
A co do ego, żę SLD jest bee. Jescze 4-5lat temu AWS było złe. AWs się rozwiązało i co z tego powstało? PO! I teraz PO jest już cacy.. ehh

Dan the Automator
03-07-2005, 22:44
Cholera, nawet nie wiem na kogo... wiem za to ze nie zagłosowałbym na Macieja ROTFL giertycha, Endrju Leppera i na pana Kaczyste.

Marcin of shadow
03-07-2005, 22:45
Ja nie lubie politykow ale najmniej nielubie tuska wiec na niego zaglosowalem :D:D:D

Raul
03-07-2005, 22:45
Maciej Giertych, ponieważ jego syn Roman to mój ulubiony polityk.

TheNatoorat
03-07-2005, 22:46
Nie mam żadnego kandydata.
Według mnie żadna z tych osób nie zasługuje na fotel prezydenta.
Wszyscy zawsze naobiecują mleka i miodu, później zaś biorą łapówki.

Trialowiec
03-07-2005, 23:07
Najprawdopodoboniej nie bede szedl na wybory poniewaz nie widze na liscie zadnego kandytata nadajacego sie na bycie glowa naszego Narodu. (moglbym polenizowac medzy Donaldem a Januszem Korwinem-Mikke).
Dla mnie sa to od lat te same twarze, tylko partie zmieniaja a nic nie robia jak kazdy wie.
Osobisice uwazam ze wybranie na stanosiko prezydenta III RP komuniste bylo wielka porazka. (mam na mysli naszego obecnego prezydenta-chociaz to i tak lepiej niz znany nam z pieknego skoku przez plot Lech Walesa)
Szkoda ze UPR ma slabe "przebicie" bo gdyby to oni zasiadali w sejmie wydaje mi sie ze cos by wrescie poszlo naprzod.
Lepper? RUN LEPPER RUN!!!
Pozdro.

Dwarf
03-07-2005, 23:14
Andrew Lepper pseudonim "solarka" <loool> :P Ale gdybym miał głosować to oddał bym glos na Donalda Tuska :P Nie dlatego ze gdansk czy cos, ale poprostu najbardziej mnie przekonal i najbardziej mu ufam.

Caer
03-07-2005, 23:28
Ja powiem tyle: BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ!!! xD

Teraz serio. Mimo iż wiem, że jest starym komuchem, zagłosowałbym na Włodka Cimoszewicza. Jest to człowiek z wieloletnim "stażem" politycznym i myślę, że to on będzie najlepiej reprezentował Polskę w świecie. Dlaczego nie inni:
Z. Religa --- wybrałbym go, gdyby nie to, że wiem jakim jest złodziejem. Kiedyś razem z moja babcią pojechaliśmy do jego gabinetu, gdyż babcia miała problemy z sercem. Ja wiem, że to najlepszy polski kardiolog, ale żeby 100zł za 10 minut rozmowy?! Powiedział tylko, że trzeba zrobić operację i zarobił 100zł.
Endrju Lepper --- To jest "szołmen", a nie polityk. Taki z niego polityk, jak z koziej dupy trąbka.
Giertych --- te same poglądy co ojciec (czyt. komuch) dlatego bym na niego nie głosował.
Lech Kaczyński --- jakoś nie mam do niego zaufania.
Donald Tusk --- No nie wiem czemu, ale nie wydaje mi się, że potrafiłby godnie reprezentować Polskę.

Maethi
03-07-2005, 23:35
Myśle, że temat nie pasuje do tego forum. Większość użytkowników tego forum nie zna się tak naprawdę na Polityce i nie rozumie wielu rzeczy. Osobiście nie dawałbym wypowiadać się małoletnim , nie wiedzącym co mówią dupkom.

@topic
Mój głos się nie liczy, i dobrze. Gdybym musiał głosować mój głos psozedłby to pana Religi lub Donalda Tuska.

Lider Pandoriansów
04-07-2005, 07:47
http://i20.photobucket.com/albums/b211/donpablos/kaczyzm3.gif

Napewno nie chce, że by Kaczyński został prezydentem!

spider-bialystok
04-07-2005, 07:54
Myśle, że temat nie pasuje do tego forum. Większość użytkowników tego forum nie zna się tak naprawdę na Polityce i nie rozumie wielu rzeczy. Osobiście nie dawałbym wypowiadać się małoletnim , nie wiedzącym co mówią dupkom.
To po co sie wypowiadasz? ;p
Prawde mowiac to wielu znanych politykow nie zna sie na polityce;p.

@topic
Hmm, od biedy Cimoszewicza bym wybral, mi sie wydaje odpowiedni. Kogos wybrac trzeba ;s.

TiTuS
04-07-2005, 08:40
Ja nawet niewiem na kogo bym zaglosował :P Ale napewno nie na : Leppera, Giertycha, Cimoszewicza :P

Berials
04-07-2005, 09:30
Bo tu polityka wysysa mózg !
Bo tutaj asa zabija król !
Closterkeller "W moim kraju"

A jeśli chodzi o głosowanie, i tak większość z nas nie ma 18lat więc co nam do tego? Ale jedno jest pewne, Balcerowicz musi odejść !

To był offtopic. A ja bym głosował na Korwina Mikke

Dryb
04-07-2005, 09:39
Tusk! Ale tylko dlatego, że chciałbm aby platforma całkowicie objęła włądzę w Polsce. PO podoba mi sie , bikuz chcą:
1. Zniszczyć senat.
2. Stopić sejm prawie o połowę.
Podsumowując: Mniej posłów - mniej debili. Kandydaci na posłów, aby dostać się do sejmu będą się bardzej starać, bo trudniej o miejsce. A senat to tylko 100 ryjów więcej do wyżywienia z podatków.

Dryb
04-07-2005, 09:41

Mam 12 lat i co z tego? -.- Wystarczy, że się tym interesuję (tym-polityką)

Matek
04-07-2005, 09:43
Wali mnie to kto zostanie prezydetm.

Kazdy kto zostanie bedzie lizodupem ameryki. Dalej bedziemy wysylac ludzi na smierc jako sojusznik ameryki.

A tak wogole nie mam zielonego pojecia jakie programy maja kandydaci;]

polityka sux

Mc macio
04-07-2005, 10:15
lepszy Tusk prezydentem niz Lepper w solarium

Gufat III
04-07-2005, 10:20
Ja odnosze takie mało wrażenie że Polacy to jednak lubią cierpieć. Cały czas wybierają szkoczków politycznych, tak naprawde myśląc że pojawiła sie nowa partia - nowi ludzie. Troche demagogii i już tracą głowę. Czemu by nie dać sznasy takim Giertychom czy Kaczyński którzy nie rządzili? Ja wiem że Romuś Giertych jest do nieczego, ale Maciej to już ktoś... A Kaczuchy... Cóż muszą walczyć o prerstiż i o elektorat... Chodzi o głosy tej mniej liberalnej części społeczeństwa ;-)

Ashlon
04-07-2005, 10:51
Ja nie mam kandydata i nie interesuje mnie to - jak zwykle, wszyscy naobiecuja cudow, wygraja kadencje i "ni ma piniedzy, panie, to z czego ja mam zrobic?", "ja? obiecywalem? kiedy?". A nastepnie wychodzi na swiatlo publiczne afera, z ktorej pan prezydent zgarnal 2mld zlotych -.- Dzieki, ale to nie do mnie.

Dan the Automator
04-07-2005, 11:42
Ja odnosze takie mało wrażenie że Polacy to jednak lubią cierpieć. Cały czas wybierają szkoczków politycznych, tak naprawde myśląc że pojawiła sie nowa partia - nowi ludzie. Troche demagogii i już tracą głowę. Czemu by nie dać sznasy takim Giertychom czy Kaczyński którzy nie rządzili? Ja wiem że Romuś Giertych jest do nieczego, ale Maciej to już ktoś... A Kaczuchy... Cóż muszą walczyć o prerstiż i o elektorat... Chodzi o głosy tej mniej liberalnej części społeczeństwa ;-)
Maciuś = Roman. Wybacz, nie mam ochoty na pierdoły pokroju IV RP. Pozatym jeden holokaust juz mieliśmy.
Kaczyński - pfff narzędzie w rękach LPRu. Sio.

Ghost Nieudany
04-07-2005, 12:30
Kaczyńscy - sio. Mają plany tak pokręcone, że w większości wypadków będą beznadziejne skutki...

R. Giertych - nie, dzięki. Nie będę głosował na zacietrzewiałego idiotę który nic nie robi, tylko opowiada głupie dowcipy w TV, a na posiedzeniach pieprzy o Żydach, masonach i koalicji anty-polskiej...

Lepper - też nie potrafi robić nic innego jak Giertych - wydziera się tylko "Złodzieje! Oszuści! Kradniecie polskie pieniądze!" mimo, że sam kradnie i miał kilka ślicznych spraw w aktach.

Cimoszewicz - nie, to czerwony komunista. Gość jest dla mnie po prostu spalony - nie wierzę w nagłą zmianę.

Tusk - to nawet sensowny kandydat... Cóż, jakbym miał głosować, to na niego. Ma niezłe, sensowne plany...

Religa - IMHO nie nadaje się na polityka - mógłby pełnić funkcję reprezentatywną, ale do podejmowania poważnych decyzji i zarządzania państwem się nieszczególnie nadaje.

Korwin-Mikke - idiota. Zgłosił się do EuroParlamentu, bo chciał "zniszczyć UE od środka". To po prostu gość, który się nie nadaje do niczego, nawet do opowiadania kretyńskich dowcipów - za politykę się nie powinien brać, bo to po prostu klon Romusia Giertycha z równie anty-europejskim nastawieniem.

PiXik
04-07-2005, 13:06
w sondzie zagłosowałem na leppera jak inne 10osób,dlaczego?ano tak jak mówi jeszcze nie rządził to dajmy każdemu szansę,o.0śmieszny powód nie?wy się łudzicie że następny prezydent nie będzie kradł etc?lool

Pogromca pk
04-07-2005, 13:14
Religa - IMHO nie nadaje się na polityka - mógłby pełnić funkcję reprezentatywną, ale do podejmowania poważnych decyzji i zarządzania państwem się nieszczególnie nadaje.

Religa na polityce troche sie zna - badz co badz, jest senatorem.
Poza tym, zaden prezydent nie rzadzi panstwem sam - ma od tego doradcow. Sam decyzji nie podejmuje, tak jak on musi zatwierdzac/odrzucac ustawy sejmu, tak sejm robi z jego ustawami (jesli prezydent jakies zglosi). Z tego co pamietam, tak to dziala. Bardziej liczy sie to, jakie ma plany. Wiem, ze Religa stawia na edukacje, i wiem ze takiemu czlowiekowi mozna zaufac.
Taki Kaczynski zna sie moze bardziej, ale za nic w swiecie nie chcialbym, zeby byl prezydentem. Moglbym go nie odroznić od premiera (jesli brat by nim zostal). Poza tym, ciagle pamietam jego tekst (nie wiem ktorego z braci) "Spieprzaj dziadu". :p

Gufat III
04-07-2005, 14:18
A Tusk to pomyje po AWS i wszystkiego co było przed 89' rokiem. Na dłuższą metę nikogo sensownego nie ma. IMO Najbardziej nadaje sie Kaczqa jak już wspomniałem,.

Tasior
04-07-2005, 14:23
Religa na polityce troche sie zna - badz co badz, jest senatorem.
Poza tym, zaden prezydent nie rzadzi panstwem sam - ma od tego doradcow. Sam decyzji nie podejmuje, tak jak on musi zatwierdzac/odrzucac ustawy sejmu, tak sejm robi z jego ustawami (jesli prezydent jakies zglosi). Z tego co pamietam, tak to dziala. Bardziej liczy sie to, jakie ma plany. Wiem, ze Religa stawia na edukacje, i wiem ze takiemu czlowiekowi mozna zaufac.
Taki Kaczynski zna sie moze bardziej, ale za nic w swiecie nie chcialbym, zeby byl prezydentem. Moglbym go nie odroznić od premiera (jesli brat by nim zostal). Poza tym, ciagle pamietam jego tekst (nie wiem ktorego z braci) "Spieprzaj dziadu". :p Jedyny sensowny powód żeby zagłosować na Kaczyńskiego ;). Ja wybrałem Cimoszewicza z powodów znanych (tylko mnie ale co tam)

janek@
05-07-2005, 00:13
ja tam glosuje na relige nie wiem dlaczego ale niech tam bedzie XD

wszyscy politycy to oszusci i nie dotrzymaja slowa no chyba ze ktos ma dobre serce

AdamS_
05-07-2005, 08:37
Tusk rulez.Ma na razie najwięćej głosów i wogółe jest fajny :D

Kondzio
05-07-2005, 10:36
Lepper. Z ciekawości

djkuter
05-07-2005, 16:07
prof. Maciej Giertych - najbardziej mi pasuje (przeciw pedałom, uniosceptyk, narodowiec)

Zbigniewa Religę - lekarze do przychodni...
Donalda Tuska - PO czyli kolejne "wcielenie" AWS
Włodzimierz Cimoszewicz - komuch :/
Andrzej Lepper - cóż, z motyką na słońce sie rwie
Lech Kaczyński - "kolega" z AWS-u (dla wszystkich, którzy uważają L.Kaczyńskiego za "narzędzie LPR: http://wszechpolacy.pl/t.php?id=1086

Dan the Automator
05-07-2005, 16:11
(dla wszystkich, którzy uważają L.Kaczyńskiego za "narzędzie LPR: http://wszechpolacy.pl/t.php?id=1086
ROTFL! Jaki bełkot!

Parys
05-07-2005, 16:35
prof. Maciej Giertych - najbardziej mi pasuje (przeciw pedałom, uniosceptyk, narodowiec)

Jak to nie jest komuch to ja jestem Ziomisława -,- Sam pomagał gen. Jaruzelskiemu, a teraz to chce go za wszystko winić. Przeciw pedałom? A co Ci oni przeszkadzają? Uniosceptyk? No pewnie, lepiej iść w strone Rosji. Wszyscy idą od, a my do Rosji.

Edit
Proponowałbym zamknąć temat. Jak widzimy, niektóre komentarze to śmiać się chce. "Ja bym głosował na tego bo jest fajny" Ehh..

Jak mówimy o Polityce to look:
http://www.geocities.com/wyrons/
:D

djkuter
05-07-2005, 16:45
Jak to nie jest komuch to ja jestem Ziomisława -,- Sam pomagał gen. Jaruzelskiemu, a teraz to chce go za wszystko winić. Przeciw pedałom? A co Ci oni przeszkadzają? Uniosceptyk? No pewnie, lepiej iść w strone Rosji. Wszyscy idą od, a my do Rosji.

Edit
Proponowałbym zamknąć temat. Jak widzimy, niektóre komentarze to śmiać się chce. "Ja bym głosował na tego bo jest fajny" Ehh..

Jak mówimy o Polityce to look:
http://www.geocities.com/wyrons/
:D

komuch - roftl - mało z krzesła nie spadłem. Zobacz na jego ojca - Jędrzeja Giertycha. Jednego z największych przedwojennych działaczy narodowych. Rada przy p. Jaruzelskim była wtedy jedenym forum na którym opozycja mogła powiedzieć to, co chciała powiedzieć i nie iść do więzienia. Cześć z opozycji jednak nie weszła do niej i dziś się tym szczyci.

uniosceptyk, a nie eurosceptyk, nie jest przeciw Europie zjednoczonej, ale nei tej formie Unii Europejskiej - Europa Ojczyzn nie Europa Regionów. Unia się już sypie, jak wstąpi do niej Turcja i Izrael (sic!) to już będzie znak, że koniec jest bliski. Szwajcaria i Norwegia prosperują dobrze mając podpisane tylko umowy o handlu z UE. Cała Unia nie jest zła, ale więcej jest minusów niż plusów.

Wiślaczek
05-07-2005, 19:45
@Up
Na progu wolnej Polski, latem 1990 r., Maciej Giertych rusofil staje się jednodniowym bohaterem wielkiej włoskiej gazety "La Stampa". "Nie powinniśmy nigdy zapominać - mówi włoskiej reporterce - że największe zagrożenie dla nas zawsze przychodziło z Niemiec, toteż jest w interesie Warszawy, by pozostać w sprzężeniu z Moskwą, nie opuszczać Paktu Warszawskiego ani RWPG, zwalczać ruch litewski niepodległościowy i odmawiać przystąpienia do Wspólnoty Europejskiej; do tego tygla w stylu amerykańskim, który pragnie zniszczyć Polskę swoim kapitalizmem bezosobowym, kosmopolitycznym, cudzoziemskim. Natomiast w naszym interesie jest Wspólny Dom Gorbaczowa, bo w nim nikt nie zrezygnuje z własnej suwerenności i dlatego że ZSRR będzie dobrze włączony do Europy". W rozmowie z "La Stampą" Giertych wyraża podziw dla gen. Jaruzelskiego i ma nadzieję na długie jego panowanie.

I co pan powie na to?

www.giertych-stop.kom.pl

Edit:
. Szczególnie krytycznie oceniałem to, iż w 1986 r. wszedł w skład Rady Konsultacyjnej przy przewodniczącym Rady Państwa gen. Wojciechu Jaruzelskim, którą cała antykomunistyczna opozycja solidarnie bojkotowała.
Slowa Aleksandra Hall-bylego czlonka Społecznej Rady Prymasowskiej.

kaczi
05-07-2005, 19:56
Głosuję na Kaczyńskiego ponieważ mam nadzieję że zwycięży wkońcu Prawica.

Mam nadzieję, że wygra on lub Tusk.

Bo lewica z czym mi się kojarzy to leci tak:

Lewica=SLD=Lech Miller=Synowiec/Olszewska=Korupcja=Opole.

Przez to SLD Opole zostało ogłoszone przez TVP państwową stolicą korupcji .

djkuter
06-07-2005, 10:43
@wislaczek
<roftl> nie no ja nie mogę... Często wypowiedzi Giertycha są wyrwane z kontekstu (http://fakty.interia.pl/ziemkiewicz/news?inf=643053). A ten tekścik z tej strony jest wręcz śmieszny. Po człowieku wywodzącym się z rodziny narodowej wypowiadanie takich słów jest jak myślenie, że górnik po wyjechaniu "na powierzchnię" poprosi w filiżankę herbaty i tomik poezji. może ktoś kto to łumaczyl "pomylił" się celowo. A co do rady to wiedz, że tylko srodowiska KOR-owskie nei weszły i dziś się tym szczycą. A M. Giertych też był w radzie prymasowkiej. A w tym "oddaniu" Rosjanom nie chodzi o zostanie wasalem, tylko o dobre stosunki sądziedzkie. Rosja jest naj o wiele bliższa od Niemiec.

Ashlon
06-07-2005, 10:57
Rosja jest naj o wiele bliższa od Niemiec.

Co jak co, ale nie mowilbym, ze blizsza. Wg mnie rowna - tak samo w przeszlosci wbijala nam noz w plecy, jak Niemcy nam w serce :P

Krzesław
06-07-2005, 11:13
Co jak co, ale nie mowilbym, ze blizsza. Wg mnie rowna - tak samo w przeszlosci wbijala nam noz w plecy, jak Niemcy nam w serce :P

Ale Niemcy się z nami pojednali, a Putin dalej zadziera nosa.

LIWIUSZ ILIASZ NA PREZYDENTA!!! :D

Mentos
06-07-2005, 11:15
Ja, choć nie znam się an polityce, stawiałbym na Cimoszewicza, bo kiedyś coś o nim czytałem w gazecie...

Kuryca
06-07-2005, 11:19
@ UP
Hehehehe.... to mnie dobiło :D
Ja głosuję na Kaczyńskiego, bo ja już wolę Prawicę od Lewicy. Już się przekonałem, jak to jest w Lewicy. Już chyba od kilku lat żrą się ile wlezie i odnajdują sobie coraz to nowe rzeczy. Wolę prawicę, choć byłbym też zadowolony, gdyby Tusk był prezydentem.

Wiślaczek
06-07-2005, 11:23
I w 1986 roku, gdy stanął u boku generała Jaruzelskiego w radzie konsultacyjnej, i dwa lata później, gdy mówił: – Interesem Polski jest trzymać się Paktu Warszawskiego i RWPG. Bo orientacja na sojusz z Rosją jest podstawowym elementem myśli narodowej („Głos Wielkopolski” z 1988 roku).Gdy w latach 80. jeździł po poznańskich kościołach z odczytami, nie krył, co sądzi o Solidarności, która dała się wyprowadzić na manowce trockistom i masonom manipulowanym przez zachodnie wywiady. Mąciciele i ekstremiści chcieli doprowadzić do ingerencji Paktu Warszawskiego, ale ocalił nas generał Jaruzelski („Okazał się większy od Wielopolskiego”), co doprowadziło do wściekłości sztaby NATO – tak jeszcze w 1995 roku pisał Giertych i być może dlatego na plakatach profesora nieznani sprawcy dopisują: „Przydupas Jaruzelskiego”.

@Djkuter Mow co chcesz ale do Giertycha Seniora mnie nie przekonasz.Nie podobaja mi sie jego prorosyjskie poglady.IMO najlepszych kandydatem jest Włodzimierz Cimoszewicz.
Pewnie wiekszosc bedzie ciekawa dlaczego wlasnie on.Bardzo dobrze spisywal sie jako szef polskiej dyplomacj,jest obecnym marszalkiem oraz bylym szefem rzadu(premierem?),wiec wydaje mi sie ze ma odpowiiednie doswiadczenie do pelnienia tak odpowiedzialnej funkcji.
@Mentos
Lepiej juz nie pisz w tym temacie.i

djkuter
06-07-2005, 11:57
@Djkuter Mow co chcesz ale do Giertycha Seniora mnie nie przekonasz.Nie podobaja mi sie jego prorosyjskie poglady.IMO najlepszych kandydatem jest Włodzimierz Cimoszewicz.
Pewnie wiekszosc bedzie ciekawa dlaczego wlasnie on.Bardzo dobrze spisywal sie jako szef polskiej dyplomacj,jest obecnym marszalkiem oraz bylym szefem rzadu(premierem?),wiec wydaje mi sie ze ma odpowiiednie doswiadczenie do pelnienia tak odpowiedzialnej funkcji.
@Mentos
Lepiej juz nie pisz w tym temacie.i

Rosja jest nam bliższa z powodów kulturowych i historycznych, a to co się tam porobiło za czasów komunizmu to wielka strata dla Rosji. Nie oskarżaj MG o rusofilizm, bo tu nie chodzi o podwładnosc, tylko o sojusz (tak jak na początku XX w. Liga Narodowa mówiła, żeby oprzeć się w Rosji przeciwko Niemcom) przecioko wspólnym wrogom. tylko narazie to Rosjanie mają nas w garści (gaz, rurociąg przez bałtyk)

Wiślak do Gertycha seniora, a do juniora?!?

Tede Maedhros
06-07-2005, 12:04
Andrew Lepper!!!!!!!!
Powód?
W polsce jest tak beznadziejnie że juz nie może być gorzej ,a jak Lepper zostanie prezydentem to się przynajmniej pośmiejemy :D

Wiślaczek
06-07-2005, 12:21
Rosja jest nam bliższa z powodów kulturowych i historycznych, a to co się tam porobiło za czasów komunizmu to wielka strata dla Rosji. Nie oskarżaj MG o rusofilizm, bo tu nie chodzi o podwładnosc, tylko o sojusz (tak jak na początku XX w. Liga Narodowa mówiła, żeby oprzeć się w Rosji przeciwko Niemcom) przecioko wspólnym wrogom. tylko narazie to Rosjanie mają nas w garści (gaz, rurociąg przez bałtyk)

Wiślak do Gertycha seniora, a do juniora?!?

A mi sie wydaje ze Niemcy i Rosja sa nam tak samo bliskie historycznie(rozbiory,wojny,itp).Ale Rosja jest nam blizsza kulturowo.

Pytasz sie co sadze o Giertychu junior.Juz wole jego ojca ;)Ja osobiscie uwazam go za oszoloma i ze nie powinien byc politykiem.Ma swoich zwolenikow i swoja mlodziezowke ale na szczescie ma jeszcze male poparcie.

EDIT:
Up:Wybieramy prezydenta,tylko po to zeby sie smiac.;/Jak cos powiesz to rece opadaja.

Adrianoss
06-07-2005, 12:34
oddalbym glos na na Pana Relige, ale cos mi mowi ze lepszym la'presidente bedzie Cimoszka wiec na niego oddam swoj glos

Mati z Ohio..
06-07-2005, 12:45
Ja bym zagłosował na W. Cimosiewicza. Zna się na rzeczy.
Kaczyńscy odpadają ponieważ:
a) Nie wiedzą, który ma zostać premieram, a któy prezydentem (czyt. robią sobie Familiadę)
b) I to jest deydujące - Byli przeciw paradzie równości (czyt. wielki minus)
A co do ego, żę SLD jest bee. Jescze 4-5lat temu AWS było złe. AWs się rozwiązało i co z tego powstało? PO! I teraz PO jest już cacy.. ehh co pedziem jestes ze ci parady gejow i lizbow sie podobaja a gdyby tak cie adoptowala para pedziow co wtedy bys odpowiedzial

pabloxxl
06-07-2005, 12:48
@UP Strasznie denerwuje mnie wyzywanie od pedałów zwolenników parady równości. Przecież w Polsce jest demokracja, każdy może otwarcie demonstrować swoje poglądy... Przyznaje że Kaczyński zmniejszył swoje szanse tym posunięciem. Ja głosowałbym na Tuska, ponieważ nie jest on ani oszołomem typu Lepper czy Giertych, ani też tzw. Komuchem :)

Vitihud
06-07-2005, 12:54
Jak lepper zostanie prezydentem to wyjade z kraju :P

Anana koffana (Tekst Begerki)

Wiślaczek
06-07-2005, 12:58
co pedziem jestes ze ci parady gejow i lizbow sie podobaja a gdyby tak cie adoptowala para pedziow co wtedy bys odpowiedzial
Ty jestes taki glupi naprawde czy tylko udajesz???
Z twojego postu wynika ze jestem homosekualista bo nie mam nic przeciwko paradzie rownosci.
@down
A kogo to obchodzi???

Vitihud
06-07-2005, 13:02
Para równości? Bleeeeeeeeee...
Gdybym zobaczył parade równości wziąłbym strażacki wóz i bym ich polał wodą :P

Olorion.
06-07-2005, 13:05
Andrew Lepper!!!!!!!!
Powód?
W polsce jest tak beznadziejnie że juz nie może być gorzej ,a jak Lepper zostanie prezydentem to się przynajmniej pośmiejemy :D

Nie chcialbym zebys mial prawo glosu -.-

Parys
06-07-2005, 13:17
co pedziem jestes ze ci parady gejow i lizbow sie podobaja a gdyby tak cie adoptowala para pedziow co wtedy bys odpowiedzial

A jak bym był pedałem czy lesbijką to co byś zrobił? Zabiłbyś mnie? Każdy, ale to każdy człowiek, może demonstrować poglądy. Może robić co tylko sobie zechce, ale pod warunkiem, że nie szkodzi innemu.

Maethi
06-07-2005, 13:22
Para równości? Bleeeeeeeeee...
Gdybym zobaczył parade równości wziąłbym strażacki wóz i bym ich polał wodą
Ja jakbym zobaczył Ciebie , wbiłbym cię na pal lub powiesił. Widać , że nie jesteś tolerancyjny tzn. nie jesteś prawdziwym katolikiem. Masz coś przeciwko takim paradom. Wiesz chociaż na czym polegają i kim są homosekualiści?

Wogóle nie zabieraj głosu.

Mutares
06-07-2005, 13:23
Cimoszewicz odpadnie z powodu zawartości jego "teczki"
wszyscy wiedza o jego przeszlosci w Abw i SB.
Co do tego nie ma wątpliwości.

Maethi
06-07-2005, 13:42
Czy ja wam nie mówiłem, że taki temat nie ma sensu. Zobaczcie na ankiete. Ludzie dla żartów lub z głupoty głosowali na Leppera. I wy uważacie , że powinniście zabierac głos w takich sprawach?? Rotfl

PiXik
06-07-2005, 19:18
^^up:najpierw piszesz o równości ale jak ktoś chce zagłosować na kogoś kto Ci się nie podoba to jest źle?buhehehehehe

Shanhaevel
06-07-2005, 19:33
Temat zmienia się w dyskusję "Pedały są be" i "Pedały są równe"... Big offtop.

spider-bialystok
06-07-2005, 19:34
A jak bym był pedałem czy lesbijką to co byś zrobił? Zabiłbyś mnie? Każdy, ale to każdy człowiek, może demonstrować poglądy. Może robić co tylko sobie zechce, ale pod warunkiem, że nie szkodzi innemu.
W tym sek, ze wielu ludziom np. mnie takie parady przeszkadzaja. Niech se beda homo, ale nie musza sie tym chwalic na ulicach..

Matek
06-07-2005, 19:49
Tym bardziej, ze nie ma parady heteroseksualistow.

Z pedalami teraz dzieje sie to co kiedys z murzynami w ameryce. Wystarczy, ze opwiesz, ze ci sie podobaja i juz d homofobow wyzywaja.

A prawda jest taka, zwe oni nigdy nie byli, nie sa i nie beda normalni. Gdyby bylo inaczej nie potrzebna by byla parada.

Przeciwko homosom nic nie mam. Ale lamanie prawa, naprzykrzanie sie i nie przestrzeganie mojej prywatnosci i moralnosci to glupota ;]

Maethi
06-07-2005, 20:00
^^up:najpierw piszesz o równości ale jak ktoś chce zagłosować na kogoś kto Ci się nie podoba to jest źle?buhehehehehe

Nie zauważyłeś , że 50% zrobiła to dla żartów , a 48% zrobiła tak bo nie wie o co chodzi.

Gromnjir
07-07-2005, 00:00
nie wiem czy ktos juz o tym pisal, ale mam na dzieje ze lepper w tej sondzie nie prowadzi dlatego, ze wiekszosc osob w rzeczywistosci chcialaby na niego glosowac, ale dlatego ze ktos sobie zartowal.

Cimoszewicz lub Borowski, ale chyba ten pierwszy.

PiXik
07-07-2005, 08:55
Nie zauważyłeś , że 50% zrobiła to dla żartów , a 48% zrobiła tak bo nie wie o co chodzi.
A nie zauważyłeś że żyjemy w Polsce?i to że ktoś ma poparcie właśnie tłumaczy się dla żartów-.-śmieszne to ;p

gorgi
07-07-2005, 09:01
narazie lepper wygrywa...

Maethi
07-07-2005, 09:05
nie wiem czy ktos juz o tym pisal, ale mam na dzieje ze lepper w tej sondzie nie prowadzi dlatego, ze wiekszosc osob w rzeczywistosci chcialaby na niego glosowac, ale dlatego ze ktos sobie zartowal.

Masz racje.

A nie zauważyłeś że żyjemy w Polsce?

No i?

i to że ktoś ma poparcie właśnie tłumaczy się dla żartów-.-śmieszne to ;p

A pomyślałeś , że większość osób jest niedojrzałych psychicznie do takich wyborów i głosują na takie osoby słysząc o ich wręcz śmiesznych wyczynach na polach i ulicach. Robią to na złość dla normalnych inteligentnych użytkowników, którzy realnie podchodzą do takich wyborów i starają się wybrać jak najlepiej. Osoby takie , robią to dla śmiechu. Dla mnie są niedojrzali psychicznie.

spider-bialystok
07-07-2005, 09:20
A pomyślałeś , że większość osób jest niedojrzałych psychicznie do takich wyborów i głosują na takie osoby słysząc o ich wręcz śmiesznych wyczynach na polach i ulicach. Robią to na złość dla normalnych inteligentnych użytkowników, którzy realnie podchodzą do takich wyborów i starają się wybrać jak najlepiej. Osoby takie , robią to dla śmiechu. Dla mnie są niedojrzali psychicznie.
Hmm, ale to i tak nie sa normalne wybory wiec co komu szkodzi? ;]

Tede Maedhros
09-07-2005, 10:25
Nie chcialbym zebys mial prawo glosu -.-

I nie mam.

Dan the Automator
09-07-2005, 14:10
narazie lepper wygrywa...
Dlatego prowadzenie dysputy politycznej wśród grona 12stolatków jest troche śmieszne. "Zagłosuje na leppera, bedzie smiesznie"... inaczej tego chyba tłumaczyć się nie da, bo wątpie by ktos przy zdrowych zmysłach głosował na tego populistycznego kretyna bez programu politycznego.

Thimburd
09-07-2005, 14:33
Nie ma w czym wybierać... a ja się ciągle wacham, którego BYM wybrał, gdybym miał prawa wyborcze :P No, ale następne wybory wzbogacą się i o mój głos... A tutaj... hm... wacham się...
---
Jak Lepper wygra wybory, to ja wyjeżdżam z kraju. Mam to zapewnione już ;)

bo wątpie by ktos przy zdrowych zmysłach głosował na tego populistycznego kretyna bez programu politycznego.

No, niestety we wstępnych sondażach jest na 2-3 miejscu :| A głosują na niego głównie rolnicy, których w polsce dużo... Kretyni też głosują...

Dan the Automator
09-07-2005, 14:39
No, niestety we wstępnych sondażach jest na 2-3 miejscu :| A głosują na niego głównie rolnicy, których w polsce dużo... Kretyni też głosują...
BO niestety słabo wykształcone polskie społeczeństwo łyka gadki w stylu "dodrukujmy pieniądze i rozdajmy biednym", "w IV RP nie bedzie miejsca na korupcje" itd. Dochodzi do tego, że Lepper niczym nie rózni się od przecietnego, słabo zarabiającego, słabo wykształconego Wieśka - Wiesiek powiedziałby Kwaśniewskiemu że jest szmaciarzem, Lepper to zrobił. A Kultura Polityczna - po co to komu?

Nightwalker
09-07-2005, 14:52
Dobo jakisty aktywny się ostatnio zrobił.

Lepper bedzie tak dobrym prezydentem jak każdy inny chłop ze wsi.

Sam nie wiem na kogo bym głosował. Napewno nie Cimoszewicz (nei lubie lewactwa, taki cwaniakoway się wydaje strasznie)

Zastanawiam sie miedzy dwoma Kaczorami (Lech i Donald).

Parys
09-07-2005, 15:35
Z tego co mi się zdaje, Samoobrona, do PE, miała duże poparcie w sondażach, a później w wyborach troche spadło. Miejmy nadzieję, że tak samo będzie teraz z wyborami na prezydenta.
W sondażach:

1. W. Cimosiewicz -31%
2. L. Kaczyński -20%
3. Z. Religa - 15%
4. D. Tusk - 12%
5. A. Lepper- 10%

djkuter
09-07-2005, 21:05
Z tego co mi się zdaje, Samoobrona, do PE, miała duże poparcie w sondażach, a później w wyborach troche spadło. Miejmy nadzieję, że tak samo będzie teraz z wyborami na prezydenta.
W sondażach:

1. W. Cimosiewicz -31%
2. L. Kaczyński -20%
3. Z. Religa - 15%
4. D. Tusk - 12%
5. A. Lepper- 10%

Te sondaże są nic nei warte - jeszcze kilka miesięcy to wyborów. Rzesze ludzi jest niezdecydowanych - sondarzę zaczynają być wiarygodne ok. miesiąc przed wyborami.

Badzo
10-07-2005, 12:16
http://members.lycos.co.uk/bobyshi/phpBB2/images/avatars/5750355894236c3f6a2d96.jpg

Taliboy
11-07-2005, 10:10
Hmm, ale to i tak nie sa normalne wybory wiec co komu szkodzi? ;]
Teraz to nie szkodzi... tylko sie módl żeby tak ludziom nie zostało...
@up
ROTFL

W ogóle by *******neli taki feściarski reset w polityce bo to co się dzieje to tego nigdzie nie ma... Mam już dośc co rusz to nowych afer... jak nie Rywin to Orlen jak nie Orlen to prywatyzacja PZU jak nie prywatyzacja to inne rzeczy...
A we wszystko zamieszani politycy...
Już nie mówiąc o wszechobecnej korupcji i naginaniu prawa jak tylko można...

Mozna jasno wydedukowac że bym nie ruszył zada do urn wyborczych.

Badzo
11-07-2005, 10:17
Mam nowe powiedzonko:

"CIMOSZEWICZ MUSI ODEJŚĆ (SPRZED KOMISJI)!"

Pulkownik Szpunt
11-07-2005, 21:26
Lepper Wymiata!!!! <lol2> Ale tak an serio to jak bym mugł to bym głosował na relige :)

hoomik
11-07-2005, 21:30
w pazdzierniku wyprowadzka!!!

Shanhaevel
11-07-2005, 21:41
Samoobrona...
Trzeba kupić kałacha, bo gdy przyjdą nocą i kolbami w drzwi załomocą będzie w jak znalazł (CDA, heh). ;)

M@rcin
12-07-2005, 13:55
zagłosowałem na Macieja Giertycha poprzez drogę losowania . Zresztą większość polityków to banda napierzonych ch***grajców którzy nie mysla o przyszlosci swojego narodu tylko o swojej kieszeni X(

hoomik
12-07-2005, 14:02
a Giertych to oczywiscie chce dla Polski jak najlepiej, nie mysli o tym jak samemu sie dorobic, tylko jak najbardziej przysluzyc sie dla kraju... a glosowanie poprzez droge losowania jest conajmniej tak samo glupie, jak glosowanie na leppera "bo bedzie smiesznie"...

Matek
12-07-2005, 14:43
zagłosowałem na Macieja Giertycha poprzez drogę losowania . Zresztą większość polityków to banda napierzonych ch***grajców którzy nie mysla o przyszlosci swojego narodu tylko o swojej kieszeni X(

Bo ty to bys spolecznie PRACOWAL;]

Pozatym skad wiesz co jest dobre dla narodu polskiego? UE czy nie?

Oto jest pytanie;]

Shanhaevel
12-07-2005, 14:47
Bo ty to bys spolecznie PRACOWAL;]

Pozatym skad wiesz co jest dobre dla narodu polskiego? UE czy nie?

Oto jest pytanie;]

Drogą losowania stwierdzam, że nie. (joke)

djkuter
12-07-2005, 14:57
zagłosowałem na Macieja Giertycha poprzez drogę losowania .

Lepiej już się nie wypowiadaj - poprzez drogę losowania

Zresztą większość polityków to banda napierzonych ch***grajców którzy nie mysla o przyszlosci swojego narodu tylko o swojej kieszeni X(

Już takiej "elity" sie dorobiliśmy...

Nevons
13-07-2005, 00:04
Leper górą :D leper the best jest szkoda ze nie moge glosowac :S :D

M@rcin
13-07-2005, 09:21
Już takiej "elity" sie dorobiliśmy...

Mam nadzieje ,ze to aluzja do naszych "kochanych" politykow ...

cos tam wyzej napisales zebym sie nie wypowiadal

Czlowieku nie zabierzesz mi prawa wypowiedzi
Moze z ta droga losowa przesadzilem poprostu ten kandydat wydaje sie najmniej skorumpowany (swoja droga pewnie sie myle bo zaraz zjada mnie oblubiency PO i innych smiesznych partii)

jak cos jeszcze masz do powiedzenia do mnie to na pw

hoomik
13-07-2005, 09:43
nie no kurna, rozwalasz mnie czlowieku ;D Nawet jesli Giertych w zyciu nie przyjal nawet grosza lapowki - to co z tego, skoro caly "upolityczniony" czlon ich rodziny to debile? (mam tu na mysli zarowno Macka, jak i pieknego Romana) To jest tak samo jak z Lepperem - jesli giertych dojdzie do wladzy, pol tego kraju s*******i za granice, aby jak najdalej stad...

hoomik sets mode -v M@rcin
hoomik sets mode +m

How can you use the phone when you cannot...speak?

Elmer
13-07-2005, 09:45
Głos oddałbym na Donalda tuska albo Lecha kaczyńskiego. W sondzie zagłosowałem na Kaczora, ponieważ ma on większe poparcie społeczne w związku z tym większą szanse na wygraną. Napewno nie chciałbym aby prezydentem został:
-Cimoszewicz (cichociemny komuch)
-Andrzej Lepper (o zgrozo)
-Maciej Giertych (Hitler rządzi)

djkuter
13-07-2005, 14:14
Mam nadzieje ,ze to aluzja do naszych "kochanych" politykow ...

cos tam wyzej napisales zebym sie nie wypowiadal

Moze z ta droga losowa przesadzilem poprostu ten kandydat wydaje sie najmniej skorumpowany (swoja droga pewnie sie myle bo zaraz zjada mnie oblubiency PO i innych smiesznych partii)

Wiesz, "droga losowania" jest troche dziwna - wybór przywódcy kraju jest poważny by losować (choć większośc forumowiczów i tak nie będzie głosować). Gdybyś uważnie cztał to zauważyłbyś, że ja również "zagłosowałem" na prof. Macieja Giertycha. Oczywiscie prawa swobodnej wypowiedzi Ci nie zabiorę nie jesteśmy w PRL-u. Tylko dużo osób ma tyle pojęcia o polityce, że "coś usłyszało w TV" i jużgłosują. Tak zrozumiałem "drogę losowania". Mógłbyś napisać "reguła eliminowania"

Rabanbar
13-07-2005, 14:18
Kto prezydentem, hm?A nie wiem i szczerze mówiąc gówno mnie to obchodzi :)

Parys
13-07-2005, 14:33
@up
To po co piszesz tego posta?