Pokaż pełną wersje : Power bolty
Mam pytanie...
Szukałem na forum, danych o power boltach lecz nic nie znalazlem...
Więc zadam pytanie. Czy wie ktoś orientacyjnie jakie hity zadaje power bolt? moze jakiś przykład?
Czy różni się wiele od zwyklego bolta?
Jaka jest cena power bolta?
P.S Jeżeli temat już był albo gdzieś były te informacje to prosze o szybkie usuniecie tematu.Prosze o konkretna odpowiedz
Roznie mowia, jedni mowia ze zadaje sporo wieksze obrazenia, inni (tych co znam) mowia ze podobne - prawdopodobnie dopiero na wyzszych lvl na mocne stwory albo PK sie oplaca.
Cena to ok 100-200gp za jeden (200 many potrzeba na 1 bolt).
Usune pozniej moze ktos mnie poprawi.
ja mam tak ze moi max damage z normalnego bolta jest 130, a max damage z power bolt 226
w theori sie oplaci, damage o 100 wyszy, ale w praktyce sie nie oplaca. tylko pacc morze robic power bolt, i 1 za 200 mana. to sie nie oplaca robic, lub kupowac.
bo te 226 to jest tez max damage, jak masz pecha to zrobisz damage z power bolta nie wiencel niz 100
hmm Power bolt to taka bardziej zabawka, faktycznie MOZE zrobic duzy dmg ale jak zawsze ze strzelaniem jest to sprawa losowa. P-bolty najlepiej se zostawic na specjalne okazje (ubicie kogos albo solowanei jakiegos fajnego potworka).
Pozatym z 90+ dysta i tak sie wymiata z boltow (hity srednio po ~100 zalezy od stwora) wienc p-bolty sie nie oplacaja.
PS czensto sluza do dekoracji domkow :P
@ Shisofremus
Zsolowałeś już demona ?
a i ktoś mi kiedyś mówił bodajże Ully że demona lać lepiej z p-beltów niż z bełtów. Co o tym sądzisz? :)
heh i GZ za nice exp ledwo kilka "dni" i już masz ~94 lvl
Karol ll
29-03-2004, 18:24
Jeśli chce ktoś konkretniejszych, serwisowych informacji o Power Boltach, niech zerknie sobie tutaj:
http://www.tibia.pl/czar.php?s=5&id=54
Jak ktoś jest ciekawski, a nie ma dostępu do Power Bolta, chce zobaczyć jak się nim hituje, dodam, że jest quest z nimi(nie chce quest spoilingu robić, sami się dowiedzcie :] ).
Bofedojo
01-04-2004, 19:15
Slyszalem na tym forum ze p-bolt moze walnac max 4 razy wiecej od zwyklego bolta. Na Eternii cena wynosi 200 gp za sztuke. Mysle ze nie oplaca sie go uzywac ponizej 80 dista, nizej jest to marnowanie pieniedzy.
Poczytaj na http://www.geocities.com/cdeepal/EncyclopediaTibia/ . sprawdz kalkulator obrażeń.
To ja moze dopowiem troche do bicia demonow z p-boltami. Jest to po prostu szalenstwo bo uzywanie power boltow powoduje exhaust (tak jak przy strzelaniu z runow), wiec jesli przez przypadek zarwie sie e-beam od demona to nie ma szansy na uhniecie. No chyba, ze ktos inny Cie uhnie. ;)
Jednym słowem p-bolt to zupełna strata pieniędzy 4 razy więcej obrażen niz zwykły bolt ale około 36 razy droższy.
A jaki dmg zadaje p.bolt? Zadaje magiczny jak exori,sd i force strike czy fizyczny jak zykły bełt?
Jak widzielm ss z anhilatora to duzo sob jakie pierwsze 100 strzal uzywalo power boltow, ale nie wiem czy jest to dobre jak powoduje exhausted (nie mozna sie uh)
Podobno z strzelając z Power Bolta zadajemy Dmg 70% - 400% tego, co bysmy zadali ze zwyklego bolta. Ale wiadomo , to w wiekszosci zależy od szczęscia.
Z tymi power boltami to różnie bywa. Naprzykład mój kumpel (palek lvl 44, dyst 78, mlvl 15) zrobił sobie 3 power bełty i chciał je przetestować na drugim moim kumplu (rycek lvl 40, skile 79/79, mlvl 5), wystrzelił wszystkie trzy, a rycek przyjął 2 strzały n atarcze i jeden na armor :D W tedy ten palek postanowił, że nie będzie już robił jak on to stwierdził "takiego gówna za tyle many" :P
next great sorcerer
25-04-2004, 17:30
Mam wrażenie(głowy nie dam ale słyszałem o hitach 900+ więc od czego jak nie powerbolt?) że obrażenia od bełtów to: skills*X=obrażenia
a powerbolty to: skills*magic*(chyba)lvl*x=obrażenia
więc wychodzi więcej
Oglądałem film z Anihilator questa z Lunary... Gość który robił film bez przerwy strzelał z P-Boltów, normalnie sie UHał i nigdy nie miał Exhausta!! Zdziwiło mnie to bo pare postów wyżej ktoś napisał że P-Bolty powodują exhaust... Ktoś to może wyjaśni??
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.