Pokaż pełną wersje : Icewind Dale 2
Jagoodek
06-07-2005, 11:56
Zapytanie to kieruje do ludzi, ktorzy mieli stycznosc z Icewind dale2 badz tez nalogowo graja w cRPG z tego systemu D&D :D. Chodzi mianowicie o to, co sądzicie na temat, by zrobic zamiast druzyny jednego chara i nim przemierzac caly swiat IWD 2 ?? hehe LoL, moze to i nierozwazne ale pytam, a co! :P
Vanhelsen
06-07-2005, 13:40
Napewno jest to możliwe, ale czy gra będzie łatwa? napewno nie :P jak chcesz się pomęczyć, umierz dobrze grać w cRPG'i to no problemos, masz wakacje i całe 2 miechy na to wyzwanie ;) ale napewno łatwo nie będzie jak czasami są problemy przy całym teamie ;)
Jagoodek
06-07-2005, 14:14
Hehe, dobre, dobre Wieszok, tak zrobie:) ale teraz mam dylemat jaka profesja psotaci i w ogole, doradz cos, chociaz sam moze sobei poradze, ale chcialbym znac wasza opinie na ten temat...swoja droga, ciekawe czy mi sie to uda ?? :D
no to jest do zrobienia:P ja gralem kiedys w to, ale zawsze cala druzyna, i tak jak mowil wieszok czasami trudno nawet cala druzyna przejsc neiktore momenty:P
btw. wieszok umiesz pisze sie przez "sz" a nie "rz"
Jagoodek
06-07-2005, 17:02
wiem, ale mimo wszystko sprobuje
Dwimenor
06-07-2005, 17:12
Baldurs Gate I-Wojem żaden problem. Właściwie, jak weźmiesz jako klasę postaci wojownika, to od 3 rozdziału sam wszystkich rozwalasz. (chodźby dlatego, że koło Pomocnej dłoni jest łatwa do zdobycia zbroja płytowa, a koło kopalni Nashkiel najlepszy miecz jednoręczny)
Baldurs Gate II-Do Firkraga(no tego czerwonego smoka w Wzgórzach Wichrowej Włóczni) z dróżyną. Mając Karsomira +5 kumpel przeszedł jedynie głównym charem (grał Paladynem.) i złodziejem (najpierw Yoshimo potem Imoen)
Tron Bhaala- Samemu bardzo ciężko. Mniej więcej od połowy zaczynają się ogromne problemy. (próbowałem magiem i wojownikiem. Zbyt wiele potworów wali naszą postać w jednym momęcie. O Twierdzy Strażnika nie wspominając)
Icewind Dale-Gra przewidziana na działanie drużynowe. To samo co w przypadku Tronu Bhaala. Za dużo potworów atakuje jedną postać.(Walka finało IWD to już koszmar.)
IWD II-Tu trochę inaczej to wygląda. Teoreycznie można przejść na poziomie tródnośći normalnym. W praktyce to metoda up&down+dobre rozeznanie terenu+przed odlotem sterowcem minimum 18 poziom postaci. (export postaci i gra od nowa, aż będzie dało się grać). Do tego wykupienie masy misktur i wyloorywanie po jednym potworze. Jak masz za dużo czasu, możesz spróbować. Ale stracisz całą przyjemność z roz(g)rywki.
Oczywiście pozostaje jeszcze Neverwinter nights i KOTOR(ten korzysta z zmodyfikowanego systemu AD&D trzecia edycja)....ale to już zupełnie inna historia.
ragafewee
06-07-2005, 17:50
@up na wojaka w ice wind dale 2 jest cięzko, mimo ze wykupisz sobie pelno mikstur... Teraz gram w 1 cz. i jest tam takie coś ze jak pijemy miksturkę to tak jak w tibi jest z runami musimy troszke odczekac zeby wypic nastepna. A jak nam zacznol sypac kombosy szczegolnie magowie, druidzi, kapłani i cale to gówno sypiące czarami to nawet odloorowanie nic nieda :confused:. Wylorowac ta mcokolwiek jest bardzo trudno B) albo cala ekipa leci za tobą albo nikt. Ja polecam w teamie 1. Wojownik 2. Łowca. 3. Mag/Czraownik 4. Kapłan/Druid.
@UP
ja nigdy to teamu nie bralem wojaka:P ja zawsze albo same magi, albo lucznicy+magowie/druidzi...
a tak na marginesie chcial znow w to pograc, szukalem, ale znalazlem tylko pudelko(tak to jest jak sie plyt do pudelek na miejsce nei odklada:P)
Matheous
06-07-2005, 18:32
@Dwime-no co ty, solo BG(2 i ToB) no problem! Tylko trzeba bariere zdjac... Bez modow utrudniajacych, to mnichem przejdziesz bez jednego loada:) Czarownikiem wymieciesz wszystko co sie rusza zanim sie kapniesz ze sie wrog na ekranie pojawil. w/m/z (wojownik/mag/zlodziej) to juz w ogole:)
@topic-kazdy RPG z enginem Infinity mozna przejsc solo.;) Jesli w RPGu jest cos takiego jak bariera expa, nalezy ja najpierw zdjac(poszukaj w necie)... A potem juz betka. Jest to opcja dla ludzi nieco bardziej zaawansowanych. Trzeba dobrze gospodarowac czarami, przedmiotami etc. Poczatki beda cholernie ciezkie:) ale potem juz sie tak wyrobisz, ze nikt ci nie podskoczy. Powodzenia!;)
Dwimenor
06-07-2005, 18:56
@Matheous
Ja tu mówie o graniu bez wspomagaczy. Inaczej to żadna zabawa(tak jak granie w BG z kodami....brrrr :zimno:
Matheous
06-07-2005, 21:03
Ja tez. No chyba, ze wspomagaczem nazywasz zdjecie bariery? No cos ty, ja zawsze zdejmuje bariere, bo ona jest tak nierealnie niska, ze wystarczy wykonac 1/3 subquestow i juz masz full, nawet jak grasz 4 osobowa druzyna(mowie o BG 1 i 2)... Tak ci to przeszkadza? Dla mnie to juz jest normalka, robi tak chyba 80% ludzi:)
Kodow nie uzywam nigdy.
A mody? Gdy gra dla ciebie jest za latwa, instalujesz mody utrudniajace, gdy za krotka lub po prostu chcesz nowych wrazen-instalujesz mody z nowymi questami i NPCami:) I gitara:P
Zamierzam niedlugo instalnac BG2 i nawalic sobie najpopularniejsze mody:P Trzymajcie kciuki -.^
<sorki za offtop>
Yoh Asakura
06-07-2005, 23:35
@Matheous
Ja tu mówie o graniu bez wspomagaczy. Inaczej to żadna zabawa(tak jak granie w BG z kodami....brrrr :zimno:
BG i kody ?!Boże,to by była dewastacja !!
I masz racje,granie ze wspomagaczami to już nie jest przyjemność...
@Topic:
ID2...hmm,według mnie da się przejść solo,ale...ciężko nawet.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.