Pokaż pełną wersje : Itemy po resecie
Eustachy
25-03-2004, 07:52
Czy jest jakis sposób schowania itemów żeby po resecie nadal tam były?? z wyjątkiem depo, domku czy gh
W niektorych miejscach itemy nie znikaja z ziemi nawet po resecie, ale jest to raczej loteria i nie wiem od czego to zalezy (tzn generalnie jesli reset mapy nie pokrywa sie z resetem servera i ktos bedzie obok w czasie resetu mapy to przedmioty zostana).
Sa miejsca takie w ktorych pozostawione przedmioty moga lezec caly tydzien albo i dlozej. Generalnie sa to obszary na ktorych nie ma stworkow/jest ich malo albo niektore miejsca kolo spawnow stworow.
Jak znalesc takie miejsce? metoda prob i blendow :P
Eustachy
25-03-2004, 17:23
ok loozik chłopaki, nie skasowało moje 100 rybek :P
Odswierzam stary temat bo bez sensu zakladac nowy ;)
Mam pytanie. Czy miejsca maja swoje okreslone godziny resetu (odstepy czasowe?) Chodzi mi o to, czy przebywajac duzo na jednej miescowce i prowadzac obserwacje, da sie przewidziec godziny restartow mapy?
Pyta bo ostatnio zauwazylem na pewnym miesjscu resety o 15 i 20. Niestety nie codzinnie. Czy moze to zalezec od dnia tygodnia? Czy w ogole da sie znalezc jakas prawidlowosc? Czy to poprostu losowe? Bo juz chyba ze 3 BP lootu poszly sie kochac ;)
Kwadratowe Koło
26-02-2006, 20:47
Raczej poszły się kochać ;)
Jeśli zostawiłeś to pod drzewem, etc. to jakiś oszust mógł ci powinąć bo mógł mieć zmienione .spr, ewentualnie newbie przypadkiem znalazł :p
kiedyś pamiętam dobrze że wszystkie itemki były kasowane, na miejscu były spawny potworków,nie bylo lootów itp. Od czasu bodajże ostatniego updatea przez częste expienie na cyklopach zauważyłem, że miejsca do których nie ma bezpośredniego dostępu ( np półki skalne do których można dostać się tylko levitacją\parcelami) pozostają bez zmian. Zdarzało mi się także znaleźć spore looty w kilka minut po savie - właściciel prawdopodobnie nie zdąrzył się zalogować. Sprawa godna uwagi, warto by było nad tym popracować...
Odswierzam stary temat bo bez sensu zakladac nowy ;)
Mam pytanie. Czy miejsca maja swoje okreslone godziny resetu (odstepy czasowe?) Chodzi mi o to, czy przebywajac duzo na jednej miescowce i prowadzac obserwacje, da sie przewidziec godziny restartow mapy?
Pyta bo ostatnio zauwazylem na pewnym miesjscu resety o 15 i 20. Niestety nie codzinnie. Czy moze to zalezec od dnia tygodnia? Czy w ogole da sie znalezc jakas prawidlowosc? Czy to poprostu losowe? Bo juz chyba ze 3 BP lootu poszly sie kochac ;)
gdy jeszcze expilem na tombach z moich obserwacji wynikalo ze tam resety mapy sa mniej wiecej co 8h - o 16, 24 itd. wiem ze w takich miejscach jak kopalnie resetow raczej nie ma. wyjatkiem jest wprowadzanie update, kiedy wszystko z KAZDEJ "podlogi" znika.
Konkretnie to expie na minosach, w okolicach mint (dla wtajemniczonych-tam gdzie jest zerk:P)
No i tam niestety zdarza sie to za czeto, wiec musze oddalac troszke swoj lootbag, co jest bardzo niewygodne :/
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.