zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Gothic

Jagoodek
06-07-2005, 19:43
Witam, ten temat bedzie o gothicu, tak, zeby nie zasmiecac forum (chociaz gothic i zasmiecac mi nie chcialo przejsc przez klawiature :P) to tutaj wszystkie zagadnienai dot. gothica mozna zamieszczac, ten temat jest o grze Gothic 1 (o 2 2NK i 3 mozna zrobic osobne tematy). No to zaczne-jaki jest wasz ulubiony rozdzial w gothicu 1?

morwi
06-07-2005, 19:52
hmm... ulubiony rozdzial w gothicu? no jak dla mnei to te wszystkie zadania co wypelniasz zeby sie dostac do ktoregos z obozow...

pawepek
06-07-2005, 20:05
rozdział... powaliło... CAŁY gothic jest zajbisty.... poprostu ta gra to jest cos... cos dla czego warto zyc mozna by powiedziec

Jagoodek
06-07-2005, 20:15
hehe, a wiecie, ze sie z wami zgadzam :D Dla mnie gothic to najlepsza giera w jaka gralem. Uwielbiam rpg, a action rpg, jakiego daja nam niemieccy "pracownicy" z piranha bytes jest po prostu za***isty!! Jest to bezapelacyjnie najlespza gra w jaka gralem i nadal gram (przeszedlem juz 9 razy, teraz bedzie 10-jubileuszowy) :D No...a co do rozdzialu to uwazam, ze mozna miec swoj ulubiony, moj ulubiony to rozdzial, w ktorym musimy odnalezc Xardasa, sciezka z golemami jest po prostu kapitalna. Nigdy nei zapomne, jak chcialem im po prostu uciec, bo nie maialem zwojow ani run, a gralem jako straznik. No i ucieklem, a tam demon mi sapie (doslownie), ze teste trzeba wykonac, bezimienny sie wszystkiego domysla i mialem zalamke, ze wrocic musze (lOL ) :P

Yoh Asakura
06-07-2005, 23:29
Hmm,mhmhm...mój ulubiony rozdział ?Niech no pomyśle..."Witamy w Kolonii"?Nie...mhmhm...Chyba ten jak z Ulu-Mulu się do obozu orków wparowało.Pamiętam jak bez tego,lurowałem sobie po 2-3 orki,zabijałem i tak w kółko.
A co do Gothica III;nie wiecie kiedy wyjdzie ?
A jakie są Wasze ulubione rozdziały w NK ?Mój to zabicie Kruka i odebranie mu Szponu Beliara.

Tasior
07-07-2005, 09:09
W "jedynce" najlepsza była królowa pełzaczy. Ta eksploracja jaskini to podniecenie :P a na samym końcu wielkie cielsko przyklejone do muru. Rzowaliłem zużywając kilka set strzał :D

Arthus Drag'Tail
07-07-2005, 10:02
Ja pamietam jak przechodzac gre po raz drugi postanowilem zrobic hardcore, i zamiast korzystac z Ulu-Mulu wycialem w pien cala wioske orkow :P Ale expa sie tam nabilo :) Cala gra jest swietna, przeszedlem ja 2 razy.. Chcialem 3 ale cos nowego mi wpadlo. Gothic to jest jedna z niewielu oryginalnych gier jakie posiadam.

Yoh Asakura
07-07-2005, 10:16
Gothic to jest jedna z niewielu oryginalnych gier jakie posiadam.
Oj Ty piracie :) .
@Up,up:
Kil..kilka...kilka set strzał na królówą pełzaczy ?To Ty chyba najgorszym łukiem waliłeś.Ja tam odrazu jeszcze jako Cień polazłem z mieczem Blizny,23 lvl'em i wyciąłem z minimalną stratą życia.

Jagoodek
07-07-2005, 11:49
Królowa pełzaczy jest łatwea do pokonani-jak pierwszym razem przechodzilem gre to na 16 lvl luzem zniszczylem ja...Wystarczy podejsc i machac mieczykiem na boki-jak nie dasz jej dojsc do słowa to wygrales, mlucisz ja az padnie i zbierasz exp :D

Vitihud
07-07-2005, 11:56
Wg. mnie najlepsze rpg w jakie grałem! Gra jest super... Dużo zadań, npc, profesji. Musicie ją mieć :)

A i co zrobić, żeby oko innosa odzyskało swoją moc?

Nie mam Gothic 1, ale mam Gothic II...Czekam na Gothic III.

sorcer3
07-07-2005, 11:58
Moj ulubiony to 5 rozdzial tam to sie dzieje :p

Bez imienny
07-07-2005, 14:12
czytajac co tu piszz rozni ludzie moge stwierdzic ze ta gra ma wielu fanow sam jestem jednym z nich :P ale co tu duzo mowic gra jest za***ista polecam ja wszystkim ktorzy lubia gry z interesujaca fabula i swietna zabawa

PS niech ci najlepsi z fanow zgadna z ktorej czesci gothica jest moj podpis??
:evul::evul::evul::evul::evul::evul:

pawepek
07-07-2005, 14:42
Wg. mnie najlepsze rpg w jakie grałem! Gra jest super... Dużo zadań, npc, profesji. Musicie ją mieć :)

A i co zrobić, żeby oko innosa odzyskało swoją moc?

Nie mam Gothic 1, ale mam Gothic II...Czekam na Gothic III.

Oko innosa? Musisz wziąść Xardasa, Vatrasa i Pyrokara (o ile dobrze pamietam) i iść do Swiętego kręgu... Bedziesz wiedział gdzie bo musisz pogadac z NPC i wykonać mase pobocznych zadań. Aha i wcześniej musisz uwolnic Kowala Benneta, który naprawi obudowe artefaktu... Poprostu pogadaj z NPC. Napisz mi na gg, powiem ci dokładniej. Nie znasz mojego gg? w jest tu ;)
<---------------

@Bez Imienny
Podpis albo z Gothic 2 (słowa Vatrasa nauczającego w miescie), lub Gothic 1 (słowa nawiązują do Śniącego, którego pokonał nasz bohater)

Yoh Asakura
07-07-2005, 14:59
@Bez Imienny
Podpis albo z Gothic 2 (słowa Vatrasa nauczającego w miescie), lub Gothic 1 (słowa nawiązują do Śniącego, którego pokonał nasz bohater)
Albo z instrukcji do gry :)
@Topic:
Wie ktoś jak w NK pomodlić sie do Beliara ?Saturas mówił,że trzeba się pomodlić do Beliara a on wtedy pomoże opanować Szpon Beliara czy coś takiego...próbowałem i nie wiem gdzie...

Mac'Far
07-07-2005, 15:16
Gothic to jedna z najlepszych gier w jakie grałem. Najfajniej to się przyłączyć do Nowego Obozu i potem Magiem Wody robic sieczkę kombosem: Lodowa Fala -> Przyzwanie Golema (albo demona). Szczególnie fascynujące magiem jest mordowanie trolli...

@Bez Imienny
Xardas mówi ten tekst po powrocie na statek w VI rozdziale w Gothic II. Oczywiście po pokonaniu Smoka-Ożywieńca.

Yoh Asakura
07-07-2005, 16:02
@Bez Imienny
Xardas mówi ten tekst po powrocie na statek w VI rozdziale w Gothic II. Oczywiście po pokonaniu Smoka-Ożywieńca.
Nie tylko.To samo mówi Vatras,to samo jest w instrukcji od gry i jeszcze w kilku momentach. ;)

Mac'Far
07-07-2005, 16:11
@UP
Racja :) Przed chwilą załączyłem sobie Gothica II i akurat przechodziłem koło placu świątynnego i Vatras to mówił. A w instrukcji to nie pamiętam, żeby była o tym wzmianka...

Yoh Asakura
07-07-2005, 16:50
@UP
Racja :) Przed chwilą załączyłem sobie Gothica II i akurat przechodziłem koło placu świątynnego i Vatras to mówił. A w instrukcji to nie pamiętam, żeby była o tym wzmianka...
Na początku jest...

Mac'Far
07-07-2005, 17:48
Wie ktoś jak w NK pomodlić sie do Beliara ?Saturas mówił,że trzeba się pomodlić do Beliara a on wtedy pomoże opanować Szpon Beliara czy coś takiego...próbowałem i nie wiem gdzie...

Chodzi Ci o to gdzie się modlić do Beliara?? Jeżeli tak to są takie różne kapliczki tego bóstwa, w świecie z miastem Khorinis są dwie kapliczki: jedna na szczycie wieży Xardasa, druga w kanałach pod miastem, pare tez jest w Dolinie Górniczej oraz w tym najnowszym świecie. A zresztą masz tu link do strony tam masz wszytsko wytłumaczone: http://www.gothic.phx.pl/nk/infopage.php?id=8#szpon

Bez imienny
07-07-2005, 23:59
No widze ze znacie sie na cytatach..zgadza sie cytat ten jest uzyty na koncu gotica II jak chcecie zobaczyc trailer z gotica III to dajcie znac ( trailer ten ukazal sie na targach E3 2005) napiszcie to dam wam linka

uwaga a teraz cos dla tych co znaja kryjowki gotica "gdzie mozna znalezc miecz Smocza Zguba"??? mam nadzieje ze znacie odpowiedz :)

Kuna
08-07-2005, 00:11
Gtohic nie znam czegoś takiego... Znam tylko grę Gothic... Ogólnie gra, nad którą siedziałem hmm... 3 Miechy? Może i więcej... Jak usiadłem i włączyłem Gothic to taki klimat we mnie wpadł, że raz grałem od 8 rano do 3 rano:D? ehh.. Troszkę się znudzi ostatnia- przed ostatnia misja, ale warto zagrać..

-=DanieL=-
08-07-2005, 01:49
Sam niewiem która część jest fajniejsza dlamnie gothic 1 ma lepszy klimat te nieodkryte jaskinie i wogle :P
Gothic 2 jest jakby bardziej dopracowany ma większe terytorium sam niewiem:P Moj kolega przeszedł jedną część 21 razy a drugą 15 na każdy sposób zna dużo zakamarków i ukrytych itemków :P podziwiam go ze mu sie jeszcze nieznudziło ^^.

Yoh Asakura
08-07-2005, 08:51
Sam niewiem która część jest fajniejsza dlamnie gothic 1 ma lepszy klimat te nieodkryte jaskinie i wogle :P
Gothic 2 jest jakby bardziej dopracowany ma większe terytorium sam niewiem:P Moj kolega przeszedł jedną część 21 razy a drugą 15 na każdy sposób zna dużo zakamarków i ukrytych itemków :P podziwiam go ze mu sie jeszcze nieznudziło ^^.
To ja w NK znalazłem niezłe rary,fajną zbroje która się pali,ognisty łuk i magiczną kusze :) .
@Mac'Far:
Dzięki za pomoc :) .
@Bez imienny:
Hm,wystarczy zajrzeć na pierwszą lepszą strone fanowską o Gothicu i tam masz trailery :).Podobno w III można działać na własną ręke,tzn. nie przyłączać się do nikogo,być bez gildii :).Mogliby w III tarcze dodać albo jakieś konie :)

Taliboy
08-07-2005, 09:54
Ta... gothic rulz... nie zapomne momentu kiedy dostalem uriziela coflem się pod stary obóz uzywając bugu wskoczylem przez brame i zarąbałem Gomeza...
aach... albo jak loorowalem orki pod stary obóz i mialem za darmo bron z 50 ataku XD
w gothica 2 nie gralem bo mi zwyczajnie na moim kompie nie pójdzie...

Bez imienny
09-07-2005, 02:05
ej zadalem pytanie 'wielkim fanom' i jakos nie widze odpowiedzi...
powtarzam pytanie brzmi"Gdzie mozna znalezc miecz Smocza Zguba oraz jakie potwory go pilnuja" no mylscie

i jeszcze jedno wezcie klikajcie na linka klikajac pomagacie mi zarobic kase w thecrims a jak sami chcecie w to zagrac polecam www.thecrims.com

http://www2.TheCrims.com/?rid=816453 <----prosze pomozcie zarobic z gory thx :)

Taki siaki mag
09-07-2005, 09:49
Ja uwielbiam Gothica, w pierwszej części ten klimat w starym obozie, a no i muj kochany Wrzód ;) . Wrzód jest za.....ty , jak ja go lubie. Poza tym rozległość terenu, fabuła też zajefajna. W 1 Gothicu 1 rozdział, nic sie nie wiedziało, słabe bronie, to uczucie nieuchronnej śmierci gdy wchodziło sie do lasu, albo jak ktoś burał albo coś, ani się questuw nie znało, ani ludzi, jedni byli mili inni mieli charakter łotrzyka. A fajny był terz 5 -6 rozdział keidy cały obóz mona było wyrżnąć, a i do Gomezka złożyć że tak powiem "Audiencje". A i ktoś napisał że lurował 3-2 orki, pobij to ja wyrżnąłem w pień stary Obóz i lurowałem orki i wkońcu zrobił sie prawdziwy obóz orków B) .

W 2 częśći gothica też był klimat, wogule wszystko paladyni ( ale tam mieli sens, mężni i prawi wojownicy Boga Światła Innosa w walce z wyznawcami Beliara. A najfajniejsza była niespodzianka w postaci Górniczej Doliny. Jak sie dowiedziałem że mam tam iść omal ze śczęścia nie umarłem. Ale jednak sie zdziwiłem co sie stało z z Kolonią to już tak nie było wesoło :evul: A no i oczywiście 1 rozdział, zagrożenie ze strony smoków, Khorinis no i wogule, te rozlagłe pola farmy Onara i żal nie wspomnieć o klasztorze Magów Ognia.

A w Nocy Kruka no oczywiście Jarkender, tam terz był własny klimat, własne potwory, nowe bronie i magia, jedyne czego mi żal to to że nie morzna było być magiem wody ;( . A terz tu był taki fajny tytpek Jack Aligatr on to miał charakterek hehe.

Nie ma co Gothic to najlepszy RPG wszechczasów, może sie Morrowind gdzieś schować. A i jak ktoś będzie w niemczech to niech powie Pirania Bythes rzeby sie pospieszyli bo stycznia 06 to najprawde za póżno.

sorcer3
09-07-2005, 09:51
Smocza zguba hmmmmm... znalazlem ja jest w gothicu 2 ale i tak jest lepszy podwojnie swiecony miecz dwureczny palladyna :p Jest w jaskini
w okolicach ruin wokol tych ruin so gory poprostu trzeba sie trzymac prawej
strony i tam powinny byc wejscie do tych jaskin.Ale niepamietam dokladnie
bo juz dawno niegralem i dostalem sie tam troche przez przypadek.
Aaa w jaskini sa jeszcze golemy

Taki siaki mag
09-07-2005, 09:58
...A człowiek pokonał bestię i wysłął ją do królestwa Beliara...

...A człowiek pokonał bestię, która wróciłą do królestwa Beliara...

Jest to oczywiście cytat Vatrasa z części 2.

Smocza zguba, hmm musisz się pokręcić w okolicy słonecznego kregu, gdzieś tam jest nie powiem gdzie bo ci nie chce zabawy zepsć. ;)

Taki siaki mag
09-07-2005, 10:02
lepszy podwojnie swiecony miecz dwureczny palladyna.

Ten miecz to jest konsekrowany miecz paladyna, najpierw trza wyłożyć 5 tysięcy, idziesz do klasztoru i go konsekrujesz, a następnym razem muszisz użyć Łez Innosa i wtedy masz Święty Kat. B)

Taki siaki mag
09-07-2005, 10:04
Albo z instrukcji do gry :)
@Topic:

A to jest nardzo proste, najpierw idziesz do obozu piratów, do kanionu lub na wieże Xardasa znajdujesz jego kapliczke i bingo. B)

sorcer3
09-07-2005, 10:14
Ten miecz to jest konsekrowany miecz paladyna, najpierw trza wyłożyć 5000 tysięcy, idziesz do klasztoru i go konsekrujesz, a następnym razem muszisz użyć Łez Innosa. OMG

Jakos tego w nazwie miecza niewidzialem :p A pozatym postac kleczy przy oltarzu to raczej mi wygloda na poswiecenie miecza a ta zaplata to myslales ze za darmo bedzie B) 2 raz tez swieci uzywajac swietych lez Innosa przeciez w Gothic to bóg jest :p OMG

pawepek
09-07-2005, 10:15
Ten miecz to jest konsekrowany miecz paladyna, najpierw trza wyłożyć 5000 tysięcy, idziesz do klasztoru i go konsekrujesz, a następnym razem muszisz użyć Łez Innosa i wtedy masz Święty Kat. B)

heh, no co ty. Chyba 5 tys, albo 5 000. Ale nigdy nie 5 000 tys. Wyłożyłbyś 5 mln złota na poświęcenie miecza? :D

sorcer3
09-07-2005, 10:18
Ten miecz to jest konsekrowany miecz paladyna, najpierw trza wyłożyć 5000 tysięcy, idziesz do klasztoru i go konsekrujesz, a następnym razem muszisz użyć Łez Innosa i wtedy masz Święty Kat. B)

To raczej na swiecenie wyglada jak postac stoi przy kapliczce i kleka :p
A to tylko 5000 zlota a nie 5000 000 zlota :p A 2 to tez poswiecenie
miecza bo uzywa sie lez Innosa a to przeciez w Gothic bóg B)

Cor Tibiarz
09-07-2005, 10:31
PS niech ci najlepsi z fanow zgadna z ktorej czesci gothica jest moj podpis??

JEST TO Z GOTHICA 2 I NOCY KRUKA PO ZABICIIU SMOKA OZYWIENCA GDY NA FLIMIKU XARDAS MOWI ZE WCHLONOL DUSZE SMOKA OZYWIENCA I MOWI ZE SLUZY BELIAROWI

Taki siaki mag
09-07-2005, 10:32
UP UP Jasne no naprawde Innos w Gothicu to BÓG skąd ty to wiesz jakiś podróżnik ci to powiedział :p.
Up No tak ale nie tylko wtedy, jeszcze tam Vatras ględzi, a tak szczerze czy ktoś go kiedyś wysłuchał do końca, opłaca sie bo dużo wnosi do świata Gothic i o bogach też nieco wyjaśnia B) .

A z tym złotem to mi sie pokiepsciło, a i to oczywiste że trza kleknąc w tej kapliczce , no i terz sie świeci miecz.

Bez imienny
10-07-2005, 02:09
Widze ze jest tu jeden naprawde dobry fan gotica jest nim taki siaki mag gratuluje ci jakojedyny zauwazyles ze zmienilem slowa vatrasa i wiedzialesgdzie lezy smocza zguba.. jesli pozwolisz zadam ci ostatni test sklada sie z 3 pytan :

1.ile trzeba zjesc ciemnych grzybkow i co one daja po spozyciu danej ilosci.
2.co to jest Chromanin??
i ostatnie am nadzieje najtrudniejsze ale tez nie za trudne:
3.gdzie mozna znalezc te cytaty??
"O, starożytni Bogowie! Jak to możliwe, że niegodny śmiertelnik, jakim bez wątpienia jestem otrzymał tak cenne dziedzictwo waszej potęgi! Obym tylko nie zabłądził słowem lub uczynkiem i nie stracił mego skarbu!"
"Mądry rybak próbuje czasem szczęścia po drugiej stronie jeziora."
i takie dodatkowe dla zabawy w piramidzie jest skarb...co jest tym skarbem....??

LaresCotton
10-07-2005, 05:05
1. Trzeba zjesc ich 50 i daja one +10 many na stale.
2. Chromanin jest (sa) to zagadkowe ksiegi po ktorych przeczytaniu podobno mozna posiasc wielka moc (gothic 1).
3.Cytaty te pochodza z trzeciego Chromanina (gothic 1).

pawepek
10-07-2005, 09:35
Macie jakieś fajne mejsca w G1? Jakies fajne, ja np wychodząc z nowego obozu skręcilem w prawo. Doszedłem do miejsca gdzie Nowy Obóz (a dokładniej ludzie z Nowego Obozu) "wytwarzają" alkohol. o ile sie nie myle jest ich 3 i nie trudno ich pokonac, nawet na samym poczatq gry. Nie pamietam dokładnie, ale gdzies niedaleko Starego Obozu było takie miejsce ze w jaskini kilka mixtur leczniczych, pierscien siły itp. Tez obok Starego Obozu była taka jaskinia, trzeba było sie wspiąć na góre po skalnych półkach i docodzilismy do miejsca zamieszkania pewnego człowieka. Dowiadujemy sie od niego ze był on kopaczem, ale nie podobały mu sie rządy Gomeza i teraz zyje wysoko... mozna tam dpstac troszke expa :D

Bez imienny
10-07-2005, 13:41
lares nie umiesz czytac te zagadki nie byly dla ciebie nie moge ale jestes idiota...wiesz wydaje mi sie ze zajrzales na pierwsza lepsza strone i dlatego znasz odpowiedzi...a jesli nie zagladales na zadna strone no to coz gratuluje ci wiedzy

PS nie odpowiedziales na ostatnie pytanko...

Taki siaki mag
10-07-2005, 15:49
Widze ze jest tu jeden naprawde dobry fan gotica jest nim taki siaki mag gratuluje ci jakojedyny zauwazyles ze zmienilem slowa vatrasa i wiedzialesgdzie lezy smocza zguba.. jesli pozwolisz zadam ci ostatni test sklada sie z 3 pytan :

1.ile trzeba zjesc ciemnych grzybkow i co one daja po spozyciu danej ilosci.
2.co to jest Chromanin??
i ostatnie am nadzieje najtrudniejsze ale tez nie za trudne:
3.gdzie mozna znalezc te cytaty??
"O, starożytni Bogowie! Jak to możliwe, że niegodny śmiertelnik, jakim bez wątpienia jestem otrzymał tak cenne dziedzictwo waszej potęgi! Obym tylko nie zabłądził słowem lub uczynkiem i nie stracił mego skarbu!"
"Mądry rybak próbuje czasem szczęścia po drugiej stronie jeziora."
i takie dodatkowe dla zabawy w piramidzie jest skarb...co jest tym skarbem....??

Niestety nie było mnie na forum, ale i tak odpowiem:
1. Ktoś odpowiedział, a ja dodam że jak sie zje 10 jabłęk to dodaje się siła 1.
2. Chromanin to zagadkowe księgi z części, ktoś to napisał a ja dodam że:
2a) Wieża mgieł, szkielet mag.
2b) Stara forteca, najwyższe piętro, okolice starej wieży Xardasa.
2c) Wielka skała, pierwsza rzeka.
2d) Nowy obóz, jeziorko, domek z drugiej strony.
2e) Ogniste jaszczury, wrak statku.
2f) "Znajdziesz mnie tam, gdzie wszystko sie zaczeło"
Pisałem troche zagadką, nie chce nikomu psuć zabawy przy poszukiwaniu.
3 Są to oczywiście cytaty z chromanina.
W piramidzie jest ostrze na orki i trohe złota.

Taki siaki mag
10-07-2005, 15:50
Macie jakieś fajne mejsca w G1? Jakies fajne, ja np wychodząc z nowego obozu skręcilem w prawo. Doszedłem do miejsca gdzie Nowy Obóz (a dokładniej ludzie z Nowego Obozu) "wytwarzają" alkohol. :D
Gorzelnia, misja ta jest do otzrymania w obozie Bratctwa.

Bez imienny
10-07-2005, 16:32
no gratuluje ci taki siaki magu widze ze jestes prawdziwym znawca gotica (tak jak ja ^^) hmm i mam do ciebie pytanko jakie jeszcze lubisz rpg ??

Taki siaki mag
10-07-2005, 16:34
Chyba już żadnego, jedyne takie rulez RPG to Gothic, kiedyś w Morowinda pykałęm ale Gothic RULEZ MOROO SUX!!!

Nie chce żeby temat upadł, więc będe drążył, B) gdzie można znależć Sekstans dla Gildi Złodzieji?

Down:
Moi koledzy mówią, że to głupi i szalony pomyśl, ale ja mam ich gdzieś bo oni nigdy w Gothica nie grali. Dlatego jak tylko wyjdzie, biore 5 stów, kupuje Gothica 3 część oryginalnego, Napęd DVD i troche pamięci hehe!
A opowiedz więcej o tej grze oki?

Bez imienny
10-07-2005, 16:40
coz szkoda ze 3 czesc gotica ma sie ukazac w polsce dopiero zima 2006 :( jedyne co tera mozemy zrobic to uzbroic sie w szpon beliara oraz cierpliwosc. mozemy tez zaczac sie modlic jak to chce albo do innosa albo do beliara (polecam beliara ^^) a jak wam sie nudzi mozecie tez zaczac grac ragnaroka

Taki siaki mag
10-07-2005, 16:50
coz szkoda ze 3 czesc gotica ma sie ukazac w polsce dopiero zima 2006 :( jedyne co tera mozemy zrobic to uzbroic sie w szpon beliara oraz cierpliwosc. zaczac grac ragnaroka

Hehe a ja zamiast sie modlić bym wolał Pojechać do niemiec, NAWTYKAĆ I NATŁUC PIRANHA BYTES żeby sie pośpieszyli ,a i jak toś chce to terz może z pałą wystartować do Joowod HEHE (naszego dystrybutora).

LaresCotton
10-07-2005, 17:56
@Bez imienny

Jesli nie wiesz ze sie POMYLILEM i niedoczytalem twego posta (sry) to prosze, nie nazywaj mnie idiota. Bo jesli wszystkiego nie wiesz i zaraz kogos wyzywasz, to przykro mi, ale na idiote wychodzisz wtedy wlasnie TY.

Da'blade
10-07-2005, 18:08
Hmm ulubiony rozdział? CAŁY Gothic jest zaj**isty. Zdecydowanie najlepsza gra w jaką grałem. Mówią że Morrowind jest lepszy ale gówno prawda. Nie cierpie Morrowinda. Przeszedłem gothica 8 razy. A drugą część 6. Teraz przechodze 7 raz :D

Kredi
10-07-2005, 22:43
Teraz tak co do Gotha, macie racje ta fabula itd itd ale... Goth 1 mial duzo bledow ktore mozna bylo wykorzystac na dobra szale gry. Nałgowcy bedę wiedzielei ze chodzi mi o Bugi z Pierscieniami i spadaniem. Do gotha nic nie mam bo mi sie nawet podoba ale i tak Morro Rox0r!

A wlasnie bym zapomnial duzop cytatow mi sie podoba :)

Teclis the Dragonslayer
11-07-2005, 20:32
Jak dla mnie gothic jest glupia zrecznosciowka praktycznie bez fabuly idziesz bierzesz zadanie wysiekasz wszystko i na tym sie konczy zabawa ; d
Polecam Morrowinda, ze wzgledu na duza ilosc questow, przedmiotow, potworow, ras, klas a nie tak jak w gothicu ograniczasz sie do czlowieka bez imienia
Ja sam posiadam 75lvl wood elfa thiefa w morrowindzie :evul: takze wiem co to dobra sieka ; d

Yoh Asakura
11-07-2005, 20:52
Hehe a ja zamiast sie modlić bym wolał Pojechać do niemiec, NAWTYKAĆ I NATŁUC PIRANHA BYTES żeby sie pośpieszyli ,a i jak toś chce to terz może z pałą wystartować do Joowod HEHE (naszego dystrybutora).
Mhmh,to nie jest wina Joowod.Nasze wspaniałe polskie wydawnictwo prze***ało sprawe z niemieckimi twórcami i mamy za***iste opóźnienie =.="

Taki siaki mag
12-07-2005, 12:30
Jak dla mnie gothic jest glupia zrecznosciowka praktycznie bez fabuly idziesz bierzesz zadanie wysiekasz wszystko i na tym sie konczy zabawa ; d
Polecam Morrowinda, ze wzgledu na duza ilosc questow, przedmiotow, potworow, ras, klas a nie tak jak w gothicu ograniczasz sie do czlowieka bez imienia
Ja sam posiadam 75lvl wood elfa thiefa w morrowindzie :evul: takze wiem co to dobra sieka ; d
Jeśli według ciebie Gothic nie ma Fabuły to żadna gra RPG jej nie ma W Morru tak samo chodzisz i zbierasz questy, W gothicu podobnie. Ale za to w Gothicu masz rozdziały,czasami wyprawe z przyjacielem itp. i dokładnie masz to Samo w Morru. Ja nie twierdze że Morro jest głupi bo nie ma fabuły, ale że ma po prostu głupią fabułe. Każdy ma swoje zdanie, więc ty szanuj moje a ja będe szanował twoje.

PS. Odpowie ktoś gdzie można sekstans znależć?

Seventh Son
12-07-2005, 12:40
Sekstans znajdziesz w skarbcu ognistego smoka. Zdaje się, że jest gdzieś jeszcze jeden, ale możliwe, że to już w Nocy Kruka było:)

Dabek
12-07-2005, 12:55
Aaa, Gothic. Ownująca gra, moja ulubiona. Obie części ukończone (najemnik/łowca smoków) i dodatek też. Szkoda tylko że GIII raczej na pewno już u mnie nie pójdzie =(
Odpowiadając na pytania z tego topicu:P
No to zaczne-jaki jest wasz ulubiony rozdzial w gothicu 1?Tak samo jak w dwójce - pierwszy, największa różnorodność, mnogość dróg do wyboru i zaskakujących zwrotów akcji:P
A i co zrobić, żeby oko innosa odzyskało swoją moc?Mając przy sobie menzurke i smoczą krew użyć stoułu alchemicznego - pojawi się tam opcja "Naładuj ponownie Oko Innosa"
PS niech ci najlepsi z fanow zgadna z ktorej czesci gothica jest moj podpis??Z dwójki, jest to jeden z wersów kazania które wygłasza Vatras w Khorinis
Wie ktoś jak w NK pomodlić sie do Beliara ?
Znaleść kapliczkę Beliara, jedna z nich jest na szczycie wieży Xardasa
"gdzie mozna znalezc miecz Smocza Zguba"??? W drodze do czarnego trolla jest taka jaskinia, Smocza zguba lewituje tam w niebieskiem promieniu światłacoflem się pod stary obóz uzywając bugu wskoczylem przez brame i zarąbałem Gomeza...A niepotrzebnie, można to zrobić bez bugów - bodajże w zaginionej wieży Xaradasa jest runa teleportująca Cię do magów ognia - możesz wtedy legalnie wyrżnąć cały Stary Obóz
2.co to jest Chromanin??Chromanin, człowiek który chciał pokanać zło ale sam padł jego ofiarą - quest który zaczyna sie i konczy w kopalni ze szkieletami w pobliżu plaży w Gothicu 1, polega na znalezieniu książek z kolejnymi rodziałami historii Chromanina"Mądry rybak próbuje czasem szczęścia po drugiej stronie jeziora." To jest chyba podpowiedź właśnie do questu z Chromaninem, za jeziorem koło Nowego Obozu znajduje się jedna z książeki takie dodatkowe dla zabawy w piramidzie jest skarbW Gothicu 2? Orkowa Zguba, jednoręczny odpowiednik Smocznej Zguby
Jak dla mnie gothic jest glupia zrecznosciowka praktycznie bez fabuly idziesz bierzesz zadanie wysiekasz wszystko i na tym sie konczy zabawa ; dO Morrowindzie można powiedzieć to samo, w kółko takie same/podobne misje. Nuda.

Jak ktoś jeszcze coś będzie chciał wiedzieć to walić śmiało:P

Gracz z Trimery
12-07-2005, 13:04
No to zaczne-jaki jest wasz ulubiony rozdzial w gothicu 1?
Hmm.. myśle podobnie jak Dabek 1 roździał jest najlepszy w każdej części, najwięcej zadań i oczywiście zdobywasz swoją pierwszą zbroję z jednej z gildii. B)

Bez imienny
12-07-2005, 14:07
kurna dabek jestes genialny widac ze znasz sie na dobrych grach gratuluje ci wiedzy naprawde jestem zaskoczony twoja wiedza ej jak bedziesz mial czas napisz jakie jeszcze rpg lubisz albo grales...:)

pozdro dla wszystkich fanow gotica :evul:

Taki siaki mag
12-07-2005, 15:08
Sekstans znajdziesz w skarbcu ognistego smoka. Zdaje się, że jest gdzieś jeszcze jeden, ale możliwe, że to już w Nocy Kruka było:)
Kolejny Fan roku eh. Sekstans jest w skarbach kammiennego smoka ;).
Następne pytanie na którre mogą odp. tylko najlepsi. Otuż jaka jest nagroda za wykonanie questa z Chromaninem, a może jej nie ma :evul: ?

Yoh Asakura
12-07-2005, 20:20
Taki siaki mag...otóż sekstans można także ukraść z któregoś z domów Górnym Mieście ^^" .Nie powiem gdzie bo to QS ;)

Gracz Tibii
12-07-2005, 20:54
Kolejny Fan roku eh. Sekstans jest w skarbach kammiennego smoka ;).
Następne pytanie na którre mogą odp. tylko najlepsi. Otuż jaka jest nagroda za wykonanie questa z Chromaninem, a może jej nie ma :evul: ?
Dawno w to niegrałem i troche pozapominałem (między innymi powodem był jakże przykry wypadek: zarysowanie płyty nr. 3 oryginalnego Gothica 2) ale chyba to była niezła sieczka tzn. szkielety i demonek i inne złe istoty po otwarciu "Zwłok". A jeśli chodzi o rozdział to 5 bo jak zaczołem grać bez kodów (ależ ja se zepsułem gre) wybiłem wszystko śmiertelne co się ruszało pełzało atakowało. A teraz pytanie:
Jak się otrzymuje zadanie na materiały od orka na Ulu- Mulu pajawiają się 3 trolle gdzie one są?

Arthus Drag'Tail
12-07-2005, 21:28
O Morrowindzie można powiedzieć to samo, w kółko takie same/podobne misje. Nuda
Tutaj sie zgadzam. Gralem w niego troche, lecz bardzo szybko mi sie znudzil.

Odnosnie wchodzenia do Starego Obozu po jego zamknieciu -Mozna sie tam takze dostac przechodzac pod brama w postaci chrząszcza.

vizjereia
12-07-2005, 23:58
@Dabek
Napisales ze smocza zguba jest w miejscu gdzie jest czarny troll czy jakos tak .Hmmm wedlug mnie to jest bardzo malo dokladny opis moze lepszy by byl taki "idzesz do mysliwego ktory bedzie chcial polowac na zebacze w poblizu czarnego trola , rozgladasz sie dookola az zobaczysz "luk" skalny pod nim znajdzesz bandytow oczywiscie ich zabijasz potem idzesz prawa strona az wchodzisz do jaskini w jaskini spotkasz chyba 1-3 szkielety i 2 czarnych rycerzy (czy jakos tak nie pamietam jak sie nazywaja ale w kazdym razie nie sa slabi wiec radze uwazac" jak zabijesz straznikow miecza to mozesz wziasc nagrode czyli MIecz z najlepszym widzanym dmg w grze oraz troche innych drogich *******ek".

Diamentowe Ostrze
13-07-2005, 00:35
Gothic Rox:p
mam nawet oryginal:P
przeszedlem wszystkie czesci jakie byly, noc kruka kapitalny dodatek^^

wiecie moze czy idzie zdobyc ciezka zbroje straznika w G1?

vizjereia
13-07-2005, 10:12
@UP
Niestety w Gothicku 1 NIEDASIE zdobyctej zbroi i jakby ktos mowil ze zdobyl ja LEGALNIE to znaczy ze klamie.Mozna ja zdobyc tylko za pomoca kodu.

Gracz z Trimery
13-07-2005, 10:28
Pytanie do Bez imiennego : Kto jest na moim avatarze? :] :p B)

TheNatoorat
13-07-2005, 10:59
Nie porównujcie Morrowinda z Gothiciem, bowiem są to całkowicie inne gry.
Ja powiem tak: grałem i w Gothica 1, i 2, oraz Morrowinda z 2 dodatkami.
Obie gry rządzą, radzę bluzgaczom uszanować gusta innych.

Taki siaki mag
13-07-2005, 11:41
Taki siaki mag...otóż sekstans można także ukraść z któregoś z domów Górnym Mieście ^^" .Nie powiem gdzie bo to QS ;)
Ej no luz, może QS o Tibi jest kaput, ale o Gothicu jest luz.
A ten ludek to, ups nie do mnie.
Ktoś sie pytał, zkąd można ULU MULU wziąść, no więc idziesz do nowej kopalni, potem znajdujesz orka, on ci karze przynieść przedmioty, jakie? To już pytanie do następnych pościarzy.

Rodghar Najemnik
13-07-2005, 12:01
Ej To już pytanie do następnych pościarzy.
Więc ja powiem:kieł trola(trol jest w kanionie troli i koło ruin klasztoru(chyba)), ząb błotnego węża(obóz bractwa), język ognistego jaszczura(nad morzem lub na terenach orków) i róg cieniostwora(lasy).

Yoh Asakura
13-07-2005, 12:10
A może macie jakieś pomysły na to jak będzie Gothic III wyglądał ?

vizjereia
13-07-2005, 12:45
Ja mam pomysly (sa trainery wiec i tak wiem cos tam) grafika bedzie "odpicowana" przez co gothic straci to cos czym bylo dotychczas niewielu graczy w g1,g2 bedzie moglo skosztowac g3 poniewaz grafika bedzie za dobra a jak wiemy nie kazdy moze se pozwolic na nowego kompa.Jako podsumowanie mojej wypowiedzi pozwole sobie zacytowac stare przyslowie "co sie polepszy to sie popi*przy"I to jest niestety smutna prawda wedlug mnie.Ale z drugiej strony moze tak mowie bo nawet g2 nie chodzi mi przepieknie i dlatego mi sie nie podoba tak jak g1.Nie wiem nie wiem moze gdybym mial best kompa tak ze g2nk by mi chodzil na max detalach itd. w 100% plynnie to bym mial inne zdanie.

Taki siaki mag
13-07-2005, 12:57
A może macie jakieś pomysły na to jak będzie Gothic III wyglądał ?

Kolego jest dużo forum o Gothic, a njlepsze jest na Gothic Site. Tylko whay ja nie moge sie tam zalogować Whay.
A będzie wyglądał tak.
Bezio podczas jakże wyczerpującje podrórzy stsatkiem straci swoje umiejetnosci. Lee wypadnie za burte i spotka sie z nim w najbardziej nieoczekiwującym momencie. Statek sie rozbije o brzeg, a beziek jak zwykle bedzie mial super przygody...Niech ktoś dokończy...
A myślicie czy bedą konie?
UP. Zgadzam sie niech zostawią grafike w spokoju, i tak jest prawie doskonała.

vizjereia
13-07-2005, 14:06
Jakby ktos chcial se poczytac o g3 to tu prosze http://www.gothic.g4ce.pl duuuzo czytania o tym co bedzie w nim.Tlumaczone jest tu all z oficjalnej stronki o g3 moglbym tylko all zaznaczyc i wkleic ale to by nie mialo sensu jesli sa tu fani gothicka to pofatyguja sie i wejda na ta stronke

@UP
Konie hmmm ciezko by bylo to zrobic pozadnie bo na odwal to jakos im wyjdzie ale przydal by sie respawn potworkow czyli jak 1 potworek padnie do za powiedzmy 3h pojawi sie 2 to by bylo fajne rozwiazanie i nie bylo by ograniczenia na lev.

Diamentowe Ostrze
13-07-2005, 14:13
ale przydal by sie respawn potworkow czyli jak 1 potworek padnie do za powiedzmy 3h pojawi sie 2 to by bylo fajne rozwiazanie i nie bylo by ograniczenia na lev.

do bani by to bylo kazdy 10latek by sie jaral ze ma 100lvl i na stronach fanow gry dawaliby swoje ssy...

vizjereia
13-07-2005, 16:48
@UP
Masz racje ale moze hmmm roznica miedzy lev byla by wieksza np.na next upa potrzeba 5x wiecej expa i potworki sie respia co 12h to by sie znudzilo kazdemu i wogule czyli by nie bylo ludzi podniecajacych sie hight lev. I apeluje do WSZYSTKICH aby nie oceniac ludzi po ich wieku itd. !!.

Taki siaki mag
15-07-2005, 19:08
Mam pytanie co do nocy Kruka. A więc czy ja mam jakiegoś buga czy, czy te bronie naprawde są tak mocne. Bo na przykład w 1 rozdziale jest dostępny topur, który był w Gothicu 2 dostępny dopire w 6 rozdziale. A i kiedy Vatras da mi amulet z ognikiem i czy opłaca sie go szkolić?

Down: To to ja wiem o ile mnie pamięc niue myli to na 5 poziomie, jak sie tylko w siłe pakowało to trza dać aż 15 PU.

Dabek
15-07-2005, 19:12
Mam pytanie co do nocy Kruka. A więc czy ja mam jakiegoś buga czy, czy te bronie naprawde są tak mocne. Bo na przykład w 1 rozdziale jest dostępny topur, który był w Gothicu 2 dostępny dopire w 6 rozdziale.

To nie jest bug - topór może i jest dostępny, ale jeszcze dłuugo nie będziesz mógł go użyć, zmienił się system trenowania - im wyższy stat, tym więcej punktów nauki kosztuje jego wytrenowanie, tak że na końcu za 5 punktów siły płacisz 25 punktów nauki:/

camper
15-07-2005, 21:04
noc kruka prezentuje wyzszy poziom od zwyklego G2 wszystko silniejsze tylko poczatek jak se wychodzi od Xardasa wydaje mi sie latwiejszy

Taki siaki mag
16-07-2005, 10:00
Ej, no i co z tym amuletem od Vatrasa, kiedy sie go dostaje, bo ja już jestem w Jarkendeer i jeszcze go nie mam.

A z innej beczki czy ktoś wie może o co chodzi z tą stroną:
www.gothic.com.pl
Pisze że twarcie 15 lipca a 15 już był, jak to wyjaśnić???

atrureks
16-07-2005, 14:19
ja przeszedlem all czesci od gothica 1 przez 2 i noc króka teraz czekam na gothica 3 bedzie znowu jazda !! :)
zajefajna giera :]

Kas
16-07-2005, 14:24
Mu julubiony rozdzial w Gothicu II:NK to rozdzail jak sie wchodzi do kruka.
Za***bista muzyka nastruj rozmowa klimat odwiedciedlony.:]
Szkoda tuylko ze GIII nie pujdzie mi na kompie:(

Bez imienny
16-07-2005, 16:31
macie tu link do jednej z lepszych stron gothica link jest odrazu do tematu o Gothic III wiec mozecie sobie poczytac jak to bedzie opwiem tyeraz tylko ze te przeklete orki ktore wszyscy napewno lubili siekac wygraly wojne z ludzmi...
reszty dowiecie sie juz na stronce...

co do grafiki przyznam ze w GII i GIINK jest swietna grafika sam sie dziwilem co oni chca w niej poprawiac ale po obejrzeniu tego co pokazane bylo na E3 przyznaje ze grafa sie zmienila i to duzo bardziej przypomina z konsol PS2 grafe niz z kompa :) a co do tego ze duzo osob ma za slabe kompy to GIII bedzie dopiero za rok wiec moze o tego czasu wykombinujecie jakies nowe kompy ja tam nie nazekam mi najnowszy sprintel cell chodzi plynnie wiec....

Pozdro dla wszystkich fanow swietnej serii gier Gothic...oraz ludzi z rubery

:evul:ej ty vizjereia ukradles mi podpis :P :evul:

Wilq
20-07-2005, 13:13
Mogłby ktoś wrzucić link, żeby se gothic ściągnąć? :p

Tefenti
20-07-2005, 14:18
Na początku nawet nie wiedziałem co to gothic po prostu kumpel mi przyniósł gierke.

Instaluje oglądam intro i wsiąkłem :)

Najbardziej mi się podoba rozdział gdzie chodzisz po obozach i starasz sie żeby cię przyjęli heheh pamiętam ile czasu lazilem i gadalkem z kazdym npc :)

Jedno jest pewne GOTHIC ROXXXXX!!!

P.S. czekam na nowego kompa żeby sobie w NC ciupnąć :)

Liz@r
20-07-2005, 15:21
Jak byłem w Empiku to widzialem ta gierke na półce biore ogladam fajna biore.No i dalej nie trzeba tłumaczyc co sie stalo.Ide do obozu normalnie to bylo przezyce zabic młodego scierwojada.

Ulubiony rozdzial.Hmm...5 bo lubilem sie walensac po swiatyni xD.

Jakub Biały Mag
20-07-2005, 15:55
Zanim poznałem Tibie to grałem w gothica całymi dniami ;) Teraz też czasem sobie pogram i ostatnio jak już zostałem cieniem w obozie to poszedłem do tych co o Śniącym gadają i Y'berion czy jakoś tak kaze znalesc mi ten artefakt czy coś takiego :D i jak poszedłem za tą mapa to w miejscu krzyżyka nic nie ma, więc może by mi ktos pomógł :confused:

@down
THX!

morwi
20-07-2005, 16:57
Zanim poznałem Tibie to grałem w gothica całymi dniami ;) Teraz też czasem sobie pogram i ostatnio jak już zostałem cieniem w obozie to poszedłem do tych co o Śniącym gadają i Y'berion czy jakoś tak kaze znalesc mi ten artefakt czy coś takiego :D i jak poszedłem za tą mapa to w miejscu krzyżyka nic nie ma, więc może by mi ktos pomógł :confused:

wychodzisz prosto z obozu idziesz az skonczy sie gora i bedziesz mogl isc w prawo, idziesz prosto az nad urwisko(albo plaze nei pamietam dokladnie;/) i tam bedzie stal jakis nowicjusz, musisz go ubic i bedziesz mial kamyczek ogniskujacy...

Shinodin Infernus
20-07-2005, 17:11
Wogóle nie ma o czym dyskutowac. Gothic to najlepszy action-RPG na świecie (-.-)..Najlepszy byl moment jak zamkneli stary obóz i jak szukało sie mocy Urizzela...Gothic ][ też spoko ale już nie tak wciągający jak 1.
A co do NK szczerze mówiąc nie wciągnęła mnie i tylko 1 raz przeszedlem :)

pawepek
20-07-2005, 18:09
mam problem! przechodziłe Gothic II 7 razy, ale nigdy nie uzywałem opcji okradania innych, teraz nauczyłem sie kraść (kradzierz kieszonkowa). JAK SIE OKRADA INNYCH? próbowałem wszystkich kombinacji klawiszy i gówno (za przeproszeniem) POMÓZCIE MI PROSZE!!!!! 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o

Dabek
20-07-2005, 18:12
JAK SIE OKRADA INNYCH?

W czasie rozmowy masz opcję kradzieży.

Qrys
20-07-2005, 20:04
Gothic 1 czy 2 oby dwie są świetne jeszcze tylko nie grałem w NK.
Ulubiony rozdział hmm... Wszystkie są fajne. To była moja pierwsza gra rpg w jaką grałem. Od tego czasu zaczęły mi się podobać rózne gry rpg. Pamiętam że po gothicu grałem w Morrowinda. Obie te gry miałem od kumpla i bardzo mu dziękuje że mi je pokazał.

pawepek
21-07-2005, 08:54
Dzięki za wskazówki dotyczące złodziejstwa... :D Jednak system okradania bardziej podobał mi sie w Gothic I

Rodghar Najemnik
09-08-2005, 15:59
Ja mam problem z Gothic2:Niemoge zdobyć almanachu opętanych Vina bo on leży martwy na polu.Gdzie szukać almanachu??
PS:I czy mógłby ktoś mi napisać jakie osoby mają fałszywe udziały z kopalń rudy??(4 mi brakuje)

niewidomy
10-08-2005, 04:11
muj ulubiony rozdzial hmm
to ten co gomez zwarjowal (bylem magiem :})
zcy mozna tu wpisac kody ? bo znma pare dobrych tricow

Yoh Asakura
13-08-2005, 19:45
muj ulubiony rozdzial hmm
to ten co gomez zwarjowal (bylem magiem :})
zcy mozna tu wpisac kody ? bo znma pare dobrych tricow
Można i jeżeli BARDZO Ci na tym zależy to wczasie gry naciśnij c czy tam s i wpisz marvin.Potem F2 i masz konsole...

Shardzik
13-08-2005, 20:19
Gothic... dawno do wyżarłem wszystkimi postaciami, w GI;GII;GII:NK..
bez tajemnic ;)

Wilkq
16-08-2005, 22:31
Ja uważam gothica za wspaniałą grę. Doznałem w niej wspaniałych doznań , każdą część przechodziłem każdą klasą. Bardzo czekam na GIII. Aczkolwiek nie jest idealny. Przy wielkości świata i ilości quest'ów , a także nieliniowej fabule nie ma startu do serii TES (The Elder Scrolls). Mam wrażenie , że pod każdym względem Królem 2006 roku będzie : THE ELDER SCROLLS IV : OBLIVION! Zaraz po nim (ale tylko w rpg-ach :( będzie GIII) - oto cała prawda. :( :( :(

Kolos89
16-08-2005, 22:59
heh... widze ze nikt juz nie postuje (pewnie tak) GOTHIC JEST NAJWPANIALSZA GRĄ W JAKĄ GRAŁEM ale jeśli chodzi o te rozdzialy to cala gra jest MIODNA... poprostu kocham ją (nie chce sie chwalic, pewnie mi nie uwierzycie) ale przeszedlem GOTHICA okolo 7 razy Gothica II ok. 5 razy a Gothica II NK 2 razy Poprostu kocham Tą gre jesli mi nie wierzycie to pytajcie sie moich kumpli ;) Pozdro dla fanow GOTHICA :d:d!!

koni09
17-08-2005, 15:15
ja gralem w G1 i w G2 są to swietne gry G2 Przeszłem 14 razy G1 4razy :D

Kolos89
17-08-2005, 23:35
Kurde widze ze jest tu wiecej fanow GOTHICA niz myslalem :P Jest to cudo a nie gra ;) Polecam kazdemu (GOTHIC I tylko 19,99zl kosztuje) czekam z niecierpliwoscia na gothica 3

PS:Moze ktos podac linka z trailerem z gothica III bo nie moge znalezc ;/

Kolos89
17-08-2005, 23:38
heh... widze ze nie wiedzialem wszystkiego o GOTHICU chyba musze przejsc go poraz kolejny ;) ABY DOWIEDZIEC SIE WSZYSTKIEGO o tej pieknej gierce ;)

@up
zdobyl ktos z was zbroje pijanego mistrza?? jak tak to plx powiedzcie bo zapomnialem ile tam trzeba tego ginu wypic i do kogo sie zglosic!