Pokaż pełną wersje : Bajki z dzieciństwa :)
Chciałem abyście w tym temacie napisali mi o swoich ulubionych bajkach z dzieciństwa (lol)...albo te które teraz oglądacie.
Mi najbardziej utkwiły dwie.
Pierwsza z nich to "Captain Tsubasa". Ta bajka po prostu wymiatała. Te akcje mm palce lizać. Przez pół odcinka biegli po boisku, które wyłaniało się zza horyzontu...szkoda ze juz jej nie ma w TV ;)
Druga z nich to Dragon Ball... ale o niej jakiś temat juz widziałem.
Wilk i Zajec... dodzisiaj mnie smieszy:)
Ognisty Drutek
07-07-2005, 07:57
Bolek i Lolek rox. Oni byli najśmieszniejsi :] .
Hmmm...standard. Willk i zajac + smerfy. Dragon ball tez niczego sobie :)
smerfy + dragon ball + ostatnio gumisie
dragon ball to chyba każdy odcinek z 3 razy oglądałem :p
Dragon Ball , prawie wszystkie na Cartoon Network (po Angielsku) przez co znam teraz dobrze Angielski :P
Sporo tego było ;)
Bolek i Lolek,
Smerfy,
Gumisie,
Donald Duck,
Pluto,
Jak coś sobie jescze przypomnę, to naszpie.
Bolek i Lolek
Smerfy
Reksio
Muminki
Gumisie
Czerwony Kapturek
Wilk i Zając
Miś Kolargol
Miś Uszatek
itp.
Chciałem abyście w tym temacie napisali mi o swoich ulubionych bajkach z dzieciństwa (lol)...albo te które teraz oglądacie.
Pierwsza z nich to "Captain Tsubasa". Ta bajka po prostu wymiatała. Te akcje mm palce lizać. Przez pół odcinka biegli po boisku, które wyłaniało się zza horyzontu...szkoda ze juz jej nie ma w TV ;)
mi dokladnie to samo utkwilo w pamieci...(w koncu razem ogladalismy:P) :baby: :baby: ;)
A ja w dziecinstwie najchetniej ogladalem nagrane na kasete odcinki Transformers ;) No i poza tym oczywiscie standardowe juz Smerfy, Gumisie, Muminki, Wilk i Zajac, Krecik ;) A pozniej jak mialem moze z 4 czy 5 lat przerzucilem sie na Cartoon Network po angielsku ;) to byly czasy.... :P
Smurfy
Gumisie
Dragon Ball
Donald Duck
Micky Mouse
Rozne bajki nagrywane na kasety Kaczora Donald'a, Myszki Miki itp.(Disney'a).
Kubus Puchatek ;p
Pipi jakastam(polska wersja pipi ponczoszanka)
Gumisie
Bolek i Lolek ^^
Zajec, Muminki i Smerfy, najlepsze bajki na świecie, jak leci jakiś odcinek np. Smerfów to oglądam i nadal mi się to podoba :).
Krzesław
07-07-2005, 11:01
smerfy
Niedzielne dobranocki Disneya
Pomysłowy Dobromir
Thomas lokomotywa na CN
Cartoon Network - po angielsku, niestety potem zmienilem operatora na kablowke i CN poszedl sie ... eh :P
Straznik Monopolowego
07-07-2005, 11:39
krolik bugs xDDDDDD rox ^^
Smerfy
Dragonball
Pokemony
Krolik Bugs
Yataman
Power Rangers
Speedy Gonzales
Tom & Jerry
Struś pędziwiatr
Kaczor donald i all z loney tune
Bolek i Lolek
Gumisie
Muminki [rox]
i wiele wiele innych
Yoh Asakura
07-07-2005, 12:02
DRAGON BALL TO NIE BAJKA TYLKO ANIME =.=""
Mi najbardziej utkwiły w pamięci:
(ANIME!!!):Dragon Ball
Yu-Gi-Oh !(takie odgłosy to po imprezie w kiblu się wydaje :) )
Krowa i kurczak (czy jakoś tak xD)
Yattaman (nie wiem czy dobrze napisałem...:) )
Beyblade (stąd mój avatar :) )
I to wszystko...
Radek 666
07-07-2005, 12:09
A tej to pewnie nikt nie pamięta:
Papaj marynarz! :)
Ale tak na serio to Wilk i zając.
NU PAGADI!
Yoh Asakura
07-07-2005, 12:21
A tej to pewnie nikt nie pamięta:
Papaj marynarz! :)
Ale tak na serio to Wilk i zając.
NU PAGADI!
Papaj the sailor ?Zapomniałem :).Jak on mógł ten szpinak jeść...:)
Muminki i smerfy oraz gumisie to klasyka :) widze ze wszyscy oglądali to samo mniej więcej co ja aha... przypomniałem sobie, że była taka bajka pt. " Było sobie zycie" śmieszna bajeczka xD
Shanhaevel
07-07-2005, 13:02
Eee, South Park... A, to temat o BAJKACH. ^0^
Muminki, Donald Duck, Animki, CN english. ;)
KRECIK(oo ne ne pane Hawranek:D)to byla bajka...a nie teraz jakies pokemony uh-ah-oj i inne scierwa(bez obrazy dla tych co to ogladaja)...Dragon Ball tez niczego sobie i Tsubasa i Wilk i Zajac i moze jeszcze Gumisie..w sumie to przypomnialem sobie jeszcze 2 bajki...mianowicie Glowa rodziny i Szalone Bobry:D
Descartes
07-07-2005, 13:36
YATTAMAN! TO SIĘ PAMIĘTA! =D
A poza tym pingwinek Pik-Pok. Najlepsza była taka scenka:
- Panie doktorze, brzuch mnie boli...
- Lewatywe! Lewatywe!
Wtedy jeszcze nie wiedziałem co to znaczy, i dla wielu pewnie nie jest śmieszne, ale już wiem, dlaczego rodzice w tamtym momencie wyłączyli TV...
macio_maciek_123
07-07-2005, 13:47
Moje ulubione bajki ido na JETIX a najlepsza to andi B)
PS.nie gram juz w tibie bo postac stracilem :glupek:
Shanhaevel
07-07-2005, 13:48
Family Guy:
-Udowodnię, że Luke Peary to GEJ!
-Pff, załozysz stringi?
-Dobry pomysł!
5 min. później
-Cel osiągnięty- Luke Peary się zżygał. XD
Sąsiedzi (PAT i MAT) - najlepsza bajka świata (i przy okazji najgłupsza):P
Yataman - kul
Motomyszy z marsa (przedszkolny hicior) - ostatnio zauwazłyłem je na jetix (wielki kom bek)
I standardowo - Krecik, smerfy, Wilk i zając (nu pagadi) - miałem kilka kaset VHS
Wkurzony
07-07-2005, 15:48
żwirek i muchomorek <lol> to po prostu wymiata
bolek i lolek
Dragon Ball
Berburio
07-07-2005, 16:04
Dragon Ball to nie bajka,to anime.
Mi z bajek podobał się czerwony kapturek dla dorosłych:P Kuzyn miał w szafie ^^
Knight Simon Dark lord
07-07-2005, 16:05
dragon ball,muminki,smerfy rox tego się nei zapomina eh stare czasy łezka się w oku kręci ;(
Muminki i smerfy oraz gumisie to klasyka :) widze ze wszyscy oglądali to samo mniej więcej co ja aha... przypomniałem sobie, że była taka bajka pt. " Było sobie zycie" śmieszna bajeczka xD
"Było sobie życie" ta bajka WYMIATA! xD Ile ja tego kiedyś oglądałem, aż łezka się w oku kręci :D .
HaiS Druid
07-07-2005, 19:36
Kubus puchatek
Pierwszymi ksiazkami ktore Mama czytala mnie i siostrze byla Biblia(rotfl)i Opowiesci z Narni(te byly naprawde fajne, moze sobie jeszcze raz teraz przeczytam). Z bajek telewizyjnych to ciezko, bo wtedy jescze video niemielismy a telewizorem niepodzielnie rzadzil starszy o 8 lat brat z ktorym musialem prowadzic prawdziwe wojny(i zwykle przegrane:()o pilota.
Lucky Luke i jeden taki wypasiony odcinek misia uszatka jak miał jakąś mechaniczną walizkę, która się zmieniała w różne rzeczy.
@Thero
Mamy to na biologii w 2 klasie gimnazjum ^.-
@up
Oż ty. To nie Miś Uszatek tylko Koralgor!!
Bolek i Lolek... Reksio...Miś uszatek..
Marcin of shadow
08-07-2005, 00:51
Ja dragon balla mam na kompie i caly czas ogladam juz zaczynam 5 raz to wymiata. A tak to smerfy, gumisie, krolik i zajec i spiderman
hmmmmmmm...
moim zdaniem z bajek ktore w ogole obejrzalem najpeszy jst south park (w odcinkach) jak ktoś oglądał to wie
Bajki, które sobie przypomniałem jescze to np.
- Strażak Sam ^^
- Jerry i paczka (taka fajna bajka kiedyś na Minimaxie leciała)
- The Simpsons
- Dag Zabawny (tez na Minimaxie ale daaawno)
- X-men
Dragon Ball to nie bajka,to anime.
Mi z bajek podobał się czerwony kapturek dla dorosłych:P Kuzyn miał w szafie ^^
Masz rację DB to anime ale w sumie wygląda jak bajka nie :) (przynajmniej na początku nie zaliczałem anime jako oddzielnego działu ale ok )
@up
Tak Dag Zabawny, Pati Majonez i jeszcze taki koleś w czerwono-złółtej koszulce :P Fajna kreskówka.
Beyblade (stąd mój avatar :) )
Dziwne...Tylko, ze ten avat, ktory teraz masz nie jest z Beyblade'a -.-
Wracajac do pytania z tematu...Johny Bravo na zawsze :) A tak z starszych polskich bajek: Smerfy, Kubus Puchatek, Gumisie i wszystkie bajki Disney'a.
hmm capitan tsubasa i pilka w grze ...to byly czasy xD
Digimons, Spiderman, Batman, Fantastyczna Czwórka... wogóle FOX KIDS RULEZ !! :p jescze takie fajne w kinie Madagaskar ! polecam polewkowa bajka/film animowany
Byłem na nim wraz z braciszkiem :)
Pozdro dla niego i dla Was !! :D
Yattaman
Dajmos
Zorro
Bajki o 6:00 na Canal +
ło to były bajki ;)
deadlybeat
11-07-2005, 09:00
DRAGON BALL, KAPITAN TSUBASA, KRULIK BUGS, WSZYSTKIE Z FOX KIDS I CARTON NETWORK :D! Bajki rox!
Wilk i zając i chyba tyle.
Black Warior
11-07-2005, 19:24
To teraz moja kolej:
Bolek i Lolek
Reksio
Koziołek Matołek
Smerfy
Gumisie
Była kiedyś taka bajka o lwie który miał przyjaciół : psa,ptaka, wilki. I coś tam dalej nazwy niepamiętam :(
Muminki!!!!!!!!!!!!!1111oneoneone
Ja się w Muminkach bałem Buki ;).
Smerfy rox!!!!!1111oneoneone
jeszcze dzisiaj je oglądam :p
Dj Fara0n
11-07-2005, 22:16
Gumisie [ryjek rulezz]
Smerfy [gargamel i klakier rox]
Gumisie [wszystkie orgy]
Mupet's show [wszyscy wymiatają]
Jak se przypomne to dopisze...
Dragon Ball, Tom and Jerry, Dexter, Scooby-Doo, Bolek i Lolek, Reksio, Muminki, Gumisie, Pszczółka Maja i wiele innych ;p
Capitan Cubasa i Piłka w Grze , najlepsze bajki jakie leciały , moim zdaniem nie było lepszej bajki , fakt że w Cubasie przez pol odcinka biegli ale to szczegol ;P
Capitan Cubasa i Piłka w Grze , najlepsze bajki jakie leciały , moim zdaniem nie było lepszej bajki , fakt że w Cubasie przez pol odcinka biegli ale to szczegol ;P
Ta bajka jest świetna... genialna....galaktyczna :p
Najlepsze jak sie odbijali od tych słupków i od wszyskiego jak przy strzałach sobie swoją przyszłość przypominał co zrobiłem, co się stanie jak nie trafie :)
TO było piękne...
Duet Tsubasa i Misaki przypomina mi dziwnie parę Frankowski i Żurawski :)
Pavvel: Szkoda ze juz tego nie puszczają , a moze puszczaja ? wiesz tak sie tym zaciekawilem ze zaraz poszukam w necie ;p pamietasz tych blizniaków Kao i Kakao czy jakos tak ? on wymiatali :D A bramkasz to byl Wakabayashi , ten co sie tak od slupkow odbijal , ah tamta bajka wymiatała :]
EDIT : Hahahah patrz co znalazlem http://www.uni-sw.gwdg.de/~ita/html/comic/japon/tsubasa/galeria/31_jpg.jpg
Gokufan:
Ahh pamiętam te czasy... tylko to było tak dawno temu...
Dobry był również Godziro czy jak mu tam było ..ale najbardziej mi się podobały mistrzostwa świata gdzie były same gwiazdy np Hann Schneider z Niemiec... pamiętam, że raz Tsubasa wbił na trening reprezentacji Włoch i omieszał cały zespół i strzelił gola ahh :)
Na stronie www.ronaldinho.prv.pl (http://www.ronaldinho.prv.pl) jest ankieta dotycząca emisji odcinków Capitana Tsubasy :) więc jeśli ktoś chce aby transmitowano odcinki nie ma nic do stracenia tylko oddać swój głos ! :p
A tu link do ww ankietyTSUBASA ON TV : ) (http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=547 )
Przeważnie wszystko co leciało na Cartoon Network. Jednak szczególnie lubiłem Tsubasę i całą serię Dragon Ball'a.
Pozdrawiam.
Pamietam, że uwielbialem MUMINKI niesamowite byly w tedy dla mnie...
Pozniej albo wczesniej juz nie pamietam byly SMERFY tez wypas bajka!
DRAGON BALL to bajka ktora ogladalem juz jaka dojrzaly meski mezczyzna, ale tez byla wypas wiec ostro...(?) Teraz juz niestety jestem tak dojrzaly, ze nie interesuja mnie baje... no chyba, ze CHOJRAK i ATOMOWKI...heh a i jeszcze LABORATORIUM DEXTERA... kurde ale zem nie dojrzaly............lol
MUMINKI 4ever ! ;D chyba najlepsza bajka... ;)
szkoda, że teraz Cartoon Network zszedł na psy :/
wilk i zając
dragon ball<<<good>>>
te tam wszytkie na jetixie :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.