PDA

Pokaż pełną wersje : Problem

Czary Misio
25-03-2004, 17:35
Zaszła taka sytacja miałem łącze ISDN i tibia chodziła mi ok po zmianie na stałe łącze LAN nie chce mi się włączyć wpisuje numer i hasło pokazuje mi się lista charakterów i gdy naciskam na dany char enter to mi się ładuje świat a nage cos w stylu , ( nie wiem jak sie pisze ) nie możesz się połączyć , Jakieś Connection time out itp co mam zrobić aby tibia mi chodziła ?( pliss pomocy

Acid Drink
26-03-2004, 17:37
mam podobny problem tyle ze u mnie poprostu sie raz na jakis czas stale locze rozlancza i wtedy pojawia mi sie ten komunikat, wiec sprawdz poprostu czy jestes poloczony, albo masz tak slaby transfer ze jest niewystarczajacy do wczytania tibii

Ulrek
27-03-2004, 01:34
ehehehe.. LAN :P
Podejrzewam, że założyłeś sobie sieć z sąsiadami, czyż nie? Takie rozwiązanie jest z reguły do bani, ponieważ zakładają ci routera (firewalla) do którego nie masz zwykle dostępu, a jak trafi ci się admin lama/kretyn to nie odblokuje odpowiednich portów. To właśnie zablokowane porty mogą być przyczyną twojego problemu.

Ale moim zdaniem wszystkie sygnały wychodzące powinny przechodzić niezależnie od zainstalowanego firewalla.

Na strony internetowe, tudzież inne gry możesz wchodzić bez większych problemów?

Czary Misio
27-03-2004, 15:06
Ok dzięki za odpowiedzi , ale już wiem co się dzieje . Można zamknąć już ten temat :) thx :P

Lig@
27-03-2004, 17:50
Oryginalnie dodany przez Ulrek
ehehehe.. LAN :P
Podejrzewam, że założyłeś sobie sieć z sąsiadami, czyż nie? Takie rozwiązanie jest z reguły do bani, ponieważ zakładają ci routera (firewalla) do którego nie masz zwykle dostępu, a jak trafi ci się admin lama/kretyn to nie odblokuje odpowiednich portów. To właśnie zablokowane porty mogą być przyczyną twojego problemu.

Ja mam net'a w lanie i śmiga równo (nawet jak wszyscy ciągną to trabsfer nie spada :D)

A problemów z adminem nie mam bo router jest obok monitora a admin to ja i mój brat :))

Ulrek
27-03-2004, 23:20
Ja mam net'a w lanie i śmiga równo (nawet jak wszyscy ciągną to trabsfer nie spada )

A problemów z adminem nie mam bo router jest obok monitora a admin to ja i mój brat

Bo pewnie macie poinstalowane programy do dzielenia.. hmm.. bandwithu chyba, jeżeli się mylę to mnie poprawcie, i każdy ma podzielone po równo.

Większość adminów lam/kretynów nie dba o to i pewnie sami się wkurzają, ze im i-net wolno działa bo jakiś klient ściąga kolejne disco polo z kazay(:))).