Pokaż pełną wersje : Wieża
Czy da sie jakos podlaczyc glosniki z wiezy do kompa :baby:
albo cala wieze?
No jasne.
Przez 'jacka' (dzeka - nie mam pojecia jak sie pisze)
Do kompa wkladasz pojedyncza koncowke (do wyjscia glosnikow) a podwojna wkladasz do wiezy. dzieki temu mozesz sluchac utworow z kompa na wiezy.
Czy da sie jakos podlaczyc glosniki z wiezy do kompa :baby:
albo cala wieze?
to zalezy, jaką masz wieżę. Jeśli dobrą, to bez problemu, musisz tylko zobaczyć z tyłu, jakie ma wejścia. jeśli zaś jest to wieża z supermarketu lub inna, która ma przede wszystkim wyglądać, to może się nie dać.
jest to jakis stary sprzed UNITRA tylko ze glosniki mam nowe i nie chce ich marnowac sa naprawde dobre.
to na pewno się da, stare, dobre unitry były porządne :P
musisz w sklepie kupić sobie kabelek który z jednej strony ma małego dżeka (no właśnie, jak to sie pisze?) a drugiej 2 czincze (a to jak sie pisze?), bo przypuszczam, że takie akurat wejście masz. Dla pewności najlepiej poproś jakiegoś sąsiada, który coś więcej wie na ten temat, żeby ci doradził, jaki kabelek kupić, bo my tu nie wiemy, jakie ty masz wejścia w domu :P
MayGyver
08-07-2005, 15:25
unitra nigdy nie miala chincha tylko takie dziwne gniazda wiec lutownica w dlon i przerobki
btw. do kazdej wiezy mozna podlaczyc kompa i bedzie dzialac
btw. 2 dzeka pisze sie "jacka" czyt. po angielsku
to co ja mam teraz zrobic-.-
hehe a ja mam wieze z kabelkiem USB do kompa ;]
MayGyver
08-07-2005, 16:14
poczytac o kabelkach audio i unitrze
kupic lutownice, odpowiednio dlugi kabelek i odpowiednie wtyczki
i lutowac :)
Gonzo von Krenzel
08-07-2005, 18:01
Albo kupić zwykłą przejściówkę w sklepie muzycznym lub z artykułami RTV/AGD.
Zapewne masz wejśćie z 5 dziurkami, nie pamiętam jak się nazywa. Ja mam stary wzmacniacz UNITRY wyposażony właśnie w takie wejście. Kupiłem przejścióweczkę za 10zł i ładnie śmiga.
Powiedz sprzedawcy, że potrzebujesz przejściówkę z małego jacka na starsze wyjście do wzmacniaczy z 5 bolcami - na pewno będzie wiedział o jakie urządzenie chodzi.
dij_buhh
08-07-2005, 21:49
sam ma unitre i podłanczalem ja do kompa ale podstawowa sprawa to trzeba mieć AUX lub coś w tym stylu, i te kabelki trzeba przerabiać...
Gonzo von Krenzel
08-07-2005, 22:07
Jeśli podłączy to wejścia słuchawkowego lub wzmacniacza to będzie śmigać.
mozesz sprobowac podlaczyc cala wieze tak jaki pisali poprzednicy, albo kupic wzmacniasz. Podlaczysz se go do kompa a do niego glosniki (ja tak mam) i bedzie spoko.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.