Pokaż pełną wersje : Aol?!
Rycek Piotrek
10-07-2005, 18:14
Pytanie... co to jest ten Aol... Zastanawiam sie...
Jestem troche newbe wiec chciałbym wiedziec :baby:
Szukaj!!!! Jest nawet na tibia.pl -.- Amulet of loss jak go nosisz na szyji to nic nie tracisz eq, bp ani xp lvl itp.
edit: no dobra przesadzilem :P
Bonastick
10-07-2005, 18:19
Szukaj!!!! Jest nawet na tibia.pl -.- Amulet of loss jak go nosisz na szyji to nic nie tracisz eq, bp ani xp lvl itp.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Rycek Piotrek
10-07-2005, 18:21
A z kad go moge wyczasnąć??
@rycek piotrek
jak jestes newbie to po co sie wypowiadasz na temat gsów?! X(
przez to ktoś może dednąć, lub niepotrzebnie bić kolejne levele żeby iść na gsy choć nie musi tego robić... i jeszcze ten tekst: "Jak masz BoHy to sobie poradzisz... dodatkowo polecam haste (jesli masz pacc) Ja na takim lvl bym sie jeszcze nie wybierał na GS'y". A skąd ty to mozesz wiedzieć?!
@topic
aol to amulet of loss i jak go nosisz to nie tracisz nic po smierci(oprocz amuletu)
U Eremo kolo wyspy Edron ale musisz miec PACC albo dac koledze hajs i nieche ci kupi ^^
AoL - Amulet straty (ang. Amulet of Loss). Nosząc go na szyi zabezpieczasz swoje przedmioty przed utratą. Przy śmierci nie tracisz nic, nawet plecaka - tracisz tylko ten amulet jest on więc jednorazowy.
Kosztuje 50k (nie mniej, nie więcej - chyba, że kupujesz u gracza (30-40k)). Można go kupić na wyspie Eremo w pobliżu Edron. Konieczny do tego jest pacc.
AoL przydaje się gdy masz drogi eq na sobie. Na moim przykładzie - Noszę DSM, MMS, RH, K-legs (nie śmiać się :P), BoH - lepiej więc stracić przy śmierci 50k niż narażać się na utratę ok. 400k (niełego pecha bym musiał mieć :D ).
Jaki jest minus AoLa? Nosząc go nie możesz nosić Platinum Amulet. Czyli masz mniej o 2 arm.
Rycek Piotrek
10-07-2005, 18:33
2 arma na wysokim lvl chyba nei robi roznicy...
@up
Robi sporą różnicę. Gdyby nie robił, knightci nie kupowaliby Steel Bootsów(Arm: 3). Bohy maja Arm: 0. Tak samo nie kupowaliby DSMa. Przecież to tylko 3 arm więcej od k-arm.
Nawet 1 pkt arma robi dużą różnicę u knightów, u innych profesji nie jest to tak ważne.
Rycek Piotrek
10-07-2005, 18:42
co sie stanie Knightowi 100+ bez p ammy... a co z nim
Lucker Graja
10-07-2005, 18:55
bez niego będzie dostawał troche większe hity a z nim troche mniejsze :P
Jeżeli chodzi o to co ci się stanie z p-ammy a co bez to lvl nie ma NIC do rzeczy... bo niezależnie od lvl hit będzie ten sam (chyba ze masz za mało hp to będzie mniejszy:P)... to zależy tylko od arma, defa i skilli... od lvl zależy czy przeżyjesz hit za tyle hp^^... a 2 arma ROBI różnicę...
co sie stanie Knightowi 100+ bez p ammy... a co z nim
Np. ktos z AoL'em bedzie dostawał hity od BK za 150 a z p-ammy za ok. 100-120 wiec jest róznica : )
Bonastick
10-07-2005, 19:00
ehhh, źle na to patrzysz.
Zwróć uwagę na to, jaka jest amplituda(różnica) pomiedzy najsłabszym a najlepszym elementem zbroi.W przypadku armorów nawet nie dochodzi do 20. To nie Diablo gdzie zbroje mogą mieć i 600+ arm. i różnica na poziomie kilkunastu punktów nic cie nie obchodzi.
W Tibii KAŻDA zmiana, choćby o 1 arm oznacza zmniejszenie obrażeń, zmniejszenie zużycia UH na huntach.
ehhh, źle na to patrzysz.
Zwróć uwagę na to, jaka jest amplituda(różnica) pomiedzy najsłabszym a najlepszym elementem zbroi.W przypadku armorów nawet nie dochodzi do 20. To nie Diablo gdzie zbroje mogą mieć i 600+ arm. i różnica na poziomie kilkunastu punktów nic cie nie obchodzi.
W Tibii KAŻDA zmiana, choćby o 1 arm oznacza zmniejszenie obrażeń, zmniejszenie zużycia UH na huntach.
Niby tak, ale lepiej jest stracić o kilka więcej UH'ów niż E-plate'a, czy G-legi na przykład :p .
Bonastick
10-07-2005, 19:17
Odpowiadalem na pytanie o roznice pomiedzy z pammy/ bez pammy
Ja nic nie mowilem o podejmowaniu decyzji aol/p ammy.
Oczywiste jest, że od jakiegoś tam momentu (dla każdego inaczej) ZAWSZE bedziesz nosil aol'a i m.in. dlatego uważam ten system za bardzo zly.
Chodzi o to ze jest sporo przydatnych amuletow na rozne sytuacje, ale zawsze jest sie "uwiązanym" do aol'a.
Liczę na to ze w ktoryms update to sie zmieni.
Odpowiadalem na pytanie o roznice pomiedzy z pammy/ bez pammy
Ja nic nie mowilem o podejmowaniu decyzji aol/p ammy.
Oczywiste jest, że od jakiegoś tam momentu (dla każdego inaczej) ZAWSZE bedziesz nosil aol'a i m.in. dlatego uważam ten system za bardzo zly.
Chodzi o to ze jest sporo przydatnych amuletow na rozne sytuacje, ale zawsze jest sie "uwiązanym" do aol'a.
Liczę na to ze w ktoryms update to sie zmieni.
Tzn. masz na myśli, żeby móc jednocześnie nosić np. AOL'a i P-ammy 8o ?? Trochę dziwne...
Bonastick
10-07-2005, 19:27
Tzn. masz na myśli, żeby móc jednocześnie nosić np. AOL'a i P-ammy 8o ?? Trochę dziwne...
Jest to jedno z rozwiązań. I nie uważam je za aż tak dziwne. Czy w rl byłoby dla Ciebie problemem powiesić sobie na szyi dwa amulety?
Inne rozwiązanie to zmiana sposobu korzystania z AOL'a, np wystarczyłoby go mieć w bp'ku aby działał.
Mało mnie interesuje sposób w jaki to miałoby być zrobione, po prostu coś możnaby zmienić, gdyż gdy aol staje sie koniecznym elementem ekwipunku, nie można już korzystać z żadnego innego amuletu a nie raz by sie przydało.
Ale może już warto tą dyskusję zakończyć bo sie off-topic robi
A-Amulet o-of l-loss
Przetlumacz se...
Jest to jedno z rozwiązań. I nie uważam je za aż tak dziwne. Czy w rl byłoby dla Ciebie problemem powiesić sobie na szyi dwa amulety?
Inne rozwiązanie to zmiana sposobu korzystania z AOL'a, np wystarczyłoby go mieć w bp'ku aby działał.
Mało mnie interesuje sposób w jaki to miałoby być zrobione, po prostu coś możnaby zmienić, gdyż gdy aol staje sie koniecznym elementem ekwipunku, nie można już korzystać z żadnego innego amuletu a nie raz by sie przydało.
Ale może już warto tą dyskusję zakończyć bo sie off-topic robi
A czy w rl'u byłoby problemem włożyć sobie dwie bronie do rąk zamiast broni i tarczy, albo na np. leather armor naciągnąć jeszcze crown armor??!! Mielibyśmy wtedy równowartość e-plate'a 8o . Moim zdaniem jakaś dodatkowa kieszonka dla palków na torche byłaby dobrym rozwiązaniem, bo to używanie "utevo lux" jest irytujące ;( , ale inne sytuacje to raczej nie :confused: ...
Co do EOL'a w bp'ku to moim zdaniem byłby to zły pomysł. Dlaczego?? Bo gra by się zrobiła nudniejsza (ja tak uważam) :confused: . Tak to mamy coś za coś - masz EOL'a to nie masz np. p-ammy, albo dragon necklace, itp....
Co do tej dyskusji to moim zdaniem można ją zakończyć dopiero teraz, po mojej wypowiedzi :p ...
Może wprowadzą pierścień, który będzie posiadał armor, wtedy zrównoważy to P-ammy i będzie można biegać w AoL :)
Kosztuje 50k (nie mniej, nie więcej - chyba, że kupujesz u gracza (30-40k)). Można go kupić na wyspie Eremo w pobliżu Edron. Konieczny do tego jest pacc.
Znajdz mi gracza, ktory sprzeda AoL za 30-40k.. było to mozliwe, gdy byl on do zdobycia w Paradox Tower.
Farix Zais
12-07-2005, 22:55
Mam pytanie co do AOL'a. Jak ma sie Red skulla i AOl'a i jak sie zginie to nic nie wypada, czy AOL nie dziala na Red Skulli :evul:
re: UP
Red Skull niweluje działanie AoL'a. Mówiąc prościej kiedy masz Red Skulla AoL nie zadziała, wypadnie razem z pozostałym ekwipunkiem oraz plecakiem.
Ktoś powiedział, że od pewnego momentu każda postać nosi AoL. Knighci tak, ale dla przykładu, często widać Hlvl Paladynów latających w K-set bo po co im dobre eq. Albo Hlvl Sorcowie/Druidzi również nie noszą AoL gdyż mogą mieć na Sobie poprostu Blue Robe itp... Ale z drugiej strony na hunty solo dla zniwelowania obrażeń lepiej jest nałożyć tego e-plate itp... wtedy AoL jest niezbędny.
Na serwerach e-pvp (Inferna i Dolera) nie ma AoL'a, tam każda Hlvl postać nosi Platinum Amulet xD.
*Nitro* PL
13-07-2005, 17:43
up@:masz racje pallowie powinni miec jakąs jeszcze kieszonke
ja osobiscie jeszcze nie mam zadnego z tych amuletów,ale teraz kupywac będe aol bo wole dostawac wiekjsze hity (jestem pall wiec żadko mam konfrotacje) ale jak dedne to nic nawet 1 skill mi nie spadnie. :evul:
Pytnie : jak zrobić np: usmieszek rycerza albo palla ?
Farix Zais
13-07-2005, 23:13
ja osobiscie jeszcze nie mam zadnego z tych amuletów,ale teraz kupywac będe aol bo wole dostawac wiekjsze hity (jestem pall wiec żadko mam konfrotacje) ale jak dedne to nic nawet 1 skill mi nie spadnie. :evul:
Pytnie : jak zrobić np: usmieszek rycerza albo palla ?
Ehh, nie umiesz czytac? AOL daje to ze nie wypada niz z eq i bp, skille SPADAJ i lvl tez!!!!!111 ;)
EDIT: usmieszek rycerza? albo pala? omg!!1
off TOPIC :ban:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.